Bedste Hovedbundsbørste test 2023 – Bedst i test guide

Artiklen er senest opdateret d. januar 10, 2023 af Willow

For at have et sundt hår og en sund hovedbund er det vigtigt, at du blandt andet bruger den bedste hovedbundsbørste. Heldigvis har vi lavet en bedste hovedbundsbørste test.

Hvilken hovedbundsbørste er bedst i test?
Vores tester Malene har vurderet Australian Bodycare Scalp Brush til at være bedst i test.

Læs med her for at finde en, der passer til lige præcis dit hår, så du får et glansfuldt hår. En hovedbundsbørste giver en lækker hovedbundsmassage, samtidig med at den stimulerer blødtilførslen til hovedbunden og hårrødderne, hvilket er med til at øge hårvæksten.

En hovedbundsbørste sikrer også mild eksfoliering, den fjerner ophobning af produktrester, og den fjerner hudceller der er døde samt skælflager. Den er et must at have på et hvert badeværelse.

Hvilke produkter er med i hovedbundsbørste bedst i test?

 1. Australian Bodycare Scalp Brush (Testvinder)
 2. Yuaia Haircare Deep Scalp Brush hovedbundsbørste
 3. HairLust Scalp Delight™ Scalp Massage Brush
 4. Pudderdåserne Hovedbundsbørste (Limited Edition)
 5. Karmameju ACTIVE Scalp Brush
 6. John Masters Organics – Eksfolierende Hovedbundsbørste
 7. PURE ATTITUDE Bio Brush
 8. KEVIN MURPHY Scalp Spa Brush
 9. Unifique Hovedbundsbørste
 10. Tangle Teezer – Scalp Exfoliator & Massager – Onyx Black

#1 Australian Bodycare Scalp Brush – Bedst i test hovedbundsbørste

Australian Bodycare Scalp Brush

👉 Køb for 130,- kr. hos Australian-bodycare.dk

Fremhævede egenskaber

 1. God ved hårtab og udtynding
 2. Hjælper med at blive fri for skæl, kløe, tørhed eller overskydende talg
 3. Fjerne hudceller der er døde, skæl, fedt og snavs

Egenskaber

Denne scalp brush hovedbundsbørste fra Australian Bodycare stimulerer hovedbunden og hårrødderne. Hovedbundsbørsten hjælper dig med at opnå en sund hovedbund, hvor du er fri for skæl, kløe og tørhed. Samtidig fjerner børsten døde hudceller, skæl, fedt og snavs. Denne børste er især velegnet til dig, der døjer med en fedtet hårbund, hårtab eller skælflager.

En hovedbundsmassage kan være med til at reducere disse problemer, og med en scalp brush har du muligheden for at give dig selv en dejlig hovedbundsmassage. Du kan bruge denne børste i vådt eller tørt hår.

En scalp brush er med til at øge blodcirkulationen, og den hjælper med at genskabe balance i hovedbunden. Dette hjælper dig også med at slippe af med kløe, tørhed og irritation i hele hovedbunden. Derudover fjerner massagebørsten døde hudceller, overskydende talg, snavs og stylingprodukter, hvilket giver et sundere hår.

Vores vurdering

 Vi havde en rigtig god oplevelse med dette produkt. Børsten er god til at rense din hovedbund, så den er fri for produktrester og snavs. Samtidig stimulerer den hårbunden, og det er skønt at massere hovedbunden med børsten, både under og efter badet. Vi oplevede, at børsten hjalp med at give et sundt hår, og den er god at bruge, når man vasker hår for lidt ekstra selvforkælelse.

Derfor skal du købe produktet

Dette er hovedbundsbørsten til dig, der vil have en effektiv børste, der gør sit arbejde ordentligt. Hvis du har problemer med fedtet hår, bruger mange produkter i håret, lider af skæl eller har en tør eller irriteret hovedbund, er denne hovedbundsbørste et godt bud.

#2 Yuaia Haircare Deep Scalp Brush hovedbundsbørste

yuaia-haircare-hovedbundsbørste

👉 Køb for 129,- kr. hos Yuaiahaircare.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Kan bruges vådt eller tørt hår
 2. Stimulerer hårbunden og dermed hårvæksten
 3. Eksfolierer hovedbunden på en blid måde

Egenskaber

Yuaia Haircare Deep Scalp Brush er en lækker børste, der blandt andet kommer i et fint lyserødt design. Her får du en børste med silikone pigge, der kan bruges i både tørt eller fugtigt hår. Børsten eksfolierer hovedbunden, og den stimulerer blodtilførslen til hovedbunden og hårrødderne, hvilket øger hårvæksten.

Hvis du døjer med spændinger i hovedbunden eller nakken, kan du også bruge hovedbundsbørsten til at løsne dem. Det gør du ved cirkulære masserende bevægelser de steder, du har brug for det. Faktisk kan de masserende bevægelser også afhjælpe muskelspændinger og hovedpine.

Ydermere er denne børste god som anti-skæl børste, idet børsten sørger for at rense din hovedbund for døde hudceller og bakterier. Dette er også godt for dig, der lider af en tør hovedbund.

Faktisk kan du bruge denne skønne børste, mens du vasker dit hår. På den måde masserer du shampooen godt ind i hovedbunden, samtidig med at du fjerner ophobning af skidt og snavs. Stimuleringen af blodcirkulationen og den effektive rensning af hovedbunden er med til at give en sundere hovedbund.

Vores vurdering

Vi var overrasket over at opleve, at børsten faktisk kan afhjælpe muskelspændinger og hovedpine, men det kan den altså. Det er skønt at give sig tiden til at give sig selv en god hovedbundsmassage, når man vasker hår. Børsten har desuden et godt greb, der gør det nemt at bruge børsten både i vådt og tørt hår.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne hovedbundsbørste, hvis du gerne vil have et godt produkt, der også har et flot design. Her får du en hårbørste, der kan fremme hårvækst og forebygge skæl, og den giver en afbalanceret hovedbund fri for snavs, skæl og produktrester.

#3 HairLust Scalp Delight™ Scalp Massage Brush

hairlust ScalpDelight-Scalp Massage Brush

👉 Køb for 99,- kr. hos Hairlust.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Booster hovedbundens sundhed
 2. Bløde og fleksible silikonepigge, der sikrer mild eksfoliering
 3. Fjerner døde hudceller, overskydende talg og skæl

Egenskaber

Massér blidt hovedbunden med denne lækre scalp massage brush med bløde og fleksible silikonepigge, der sikrer en skånsom eksfoliering af hovedbunden. Derudover stimuleres blodcirkulationen til hårrødderne, hvilket er med at at øge hårvækst og forebygge hårtab. Og så hverken river eller trækker denne børste i håret, heller ikke i tykt hår.

Børsten er ideel at bruge, mens du vasker dit hår med shampoo i badet.

Vores vurdering

Denne børste gør sit arbejde godt, og den har et godt håndtag og er lavet af hygiejnisk silikone. Vi kunne især godt lide, at børsten ikke trækker i selv tykt hår, som ellers godt kan være tilfældet med en almindelig hårbørste.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er ude efter en budgetvenlig hovedbundsbørste, der stadig er effektiv, er denne børste fra HairLust et godt bud. Her får du en god børste, der giver dig en frisøroplevelse i dit eget bad, og den giver en sund hovedbund.

#4 Pudderdåserne Hovedbundsbørste (Limited Edition)

Pudderdåserne Hovedbundsbørste

👉 Køb for 79,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Behagelig hovedbundsmassage
 2. Effektiv til at fordele dine hårprodukter
 3. Ergonomisk designet

Egenskaber

Med denne hovedbundsbørste fra Pudderdåserne kan du reducere skæl og fjerne døde hudceller samt produktrester. Børstens bløde silikone pigge gør, at du får en utrolig behagelig hovedbundsmassage, der gør dig helt afslappet, så du kan træde ud af badet med en frisk, ren og stimuleret hovedbund.

Derudover er denne børste ergonomisk designet, så den er ekstra god at holde om.

Vores vurdering

De bløde pigge gør, at man kan give sig selv en stimulerende massage med store cirkulære bevægelser, der både kan fremme hårvækst og afhjælpe muskelspændinger. Børsten er klart pengene værd.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil give dig selv en dejlig oplevelse, men har et begrænset budget, vil du elske denne børste. Den kan stimulere huden i hovedbunden, hvilket vil fremme hårvækst og forebygge hårtab.

#5 Karmameju ACTIVE Scalp Brush

Karmameju ACTIVE Scalp Brush

👉 Køb for 169,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Kan afhjælpe muskelspændinger og hovedpine
 2. Scalp brush stimulerer hovedbund
 3. Kan bruges til alle typer hår

Egenskaber

Denne scalp brush hovedbundsbørste fra Karmameju er en lækker hovedbundsbørste i blød silikone. Børsten er med til at fjerne ophobning af døde hudceller, overskydende talg forurening, snavs og stylingprodukter. Dette er med til at give en sund hovedbund, hvor hårstråene styrkes, og det giver iltede hårsække.

Sundt hår starter med en Karmameju scalp brush. Ved regelmæssigt at eksfoliere hovedbunden vil du reducere skæl og tørhed. Børsten kan bruges til alle typer hår, både tykt hår, fint hår og beskadiget hår. For at undgå at håret filtrer med børsten, skal du undgå alt for store bevægelser med børsten. Massér blidt hovedbunden.

Vores vurdering

Dette er en god børste, dog lidt i den dyre ende, men den er absolut pengene værd. Den er dejlig for hovedbunden, øger blodcirkulationen, og den fjerner døde hudceller, overskydende talg, forurening og produktrester. Den er god til at fremme hårvækst og forebygge skæl og fedtet hår.

Derfor skal du købe produktet

Denne hovedbundsbørste er god ved hovedbunden, øger blodcirkulationen og den kan bruges i både tørt og fugtigt hår. Vi oplevede, at børsten gav et glansfuldt hår. Massér hovedbunden jævnligt i et et par minutter med børsten for at opnå det bedste resultat.

#6 John Masters Organics – Eksfolierende Hovedbundsbørste

John Masters Organics

👉 Køb for 85,- kr. hos Coolshop.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Eksfolierer blidt og fjerner urenheder
 2. Masserer din hovedbund uden at håret filtrer
 3. Kan bruges til alle hårtyper

Egenskaber

Massér hovedbunden blidt med den Exfoliating Scalp brush fra John Masters. Børsten giver smukt hår, og den er god til at opnå glansfuldt hår. Denne børste kan bruges til alle typer hår og hovedbunde, og dens loopede tænder gør, at håret ikke filtrer, når du børster det.

Når du bruger børsten, er det bedst at massere hovedbunden fra forsiden til bagsiden af hovedet i tørt hår i en cirkelbevægelse. Det anbefales at bruge denne børste inden sengetid og inden styling.

Børsten er god til en tør eller irriteret hovedbund, og den kan bruges til alle hovedbunds- og hårtyper. Hovedbundsbørsten er desuden lavet af bambus og er bæredygtig.

Vores vurdering

Denne børste er virkelig god. Masser hovedbunden først, og påfør stylingprodukt bagefter for det bedste resultat. Derudover brugte vi børsten inden sengetid, da det er et dejligt afslappende ritual. Børsten stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden, hvilket givet et smukt hår, og børsten er god til at fremme hårvækst.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil fremme hårvækst med en naturlig hovedbundsbørste, der er god ved miljøet, er denne børste et rigtig godt bud. Her får du en børste, der kan fremme hårvækst og forebygge filtret hår.

#7 PURE ATTITUDE Bio Brush

PURE ATTITUDE Bio Brush

👉 Køb for 89,- kr. hos Med24.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Særlig god til dig med krøllet hår
 2. Bæredygtig børste
 3. Fjerner skæl og arp fra hovedbunden

Egenskaber

Denne shampoobørste fra Pure Attitude er lavet af bionedbrydelig plastik, der er lavet af hvedestrå. Dette gør børsten til et miljøvenligt alternativ til mange andre børster på markedet. Massér hovedbunden blidt for at fjerne skæl og arp fra hovedbunden på en skånsom måde. Børsten er med til at forebygge hårtab, idet den stimulerer cirkulationen i hovedbunden og dermed understøtter hårvæksten på en naturlig måde.

Børsten er særlig velegnet til dig med krøller.

Vores vurdering

Vi havde en god oplevelse med denne hårbørste. Vi elskede især, at den er særlig velegnet til alle os med krøller, og den stimulerer hårbunden på en naturlig måde. Man mærker tydeligt, at man får styrkede hårstrå ved at bruge børsten og dermed får et stærkere hår.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du vil have en børste, der kan fremme hårvækst og forebygge hårtab, og du samtidig har krøller, er dette en god børste. Samtidig er børsten bæredygtig, hvilket gør den ideel til dig, der tænker ekstra på miljøet.

#8 KEVIN MURPHY Scalp Spa Brush

KEVIN MURPHY Scalp Spa Brush

👉 Køb for 216,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Skånsom eksfoliering af din hovedbund
 2. Giver styrkede hårstrå
 3. Giver en hovedbund i balance

Egenskaber

Børst håret grundigt med denne skønne scalp massage brush for et lækkert og smukt hår. Blodcirkulationen til hårrødderne stimuleres ved brug af denne børste, samtidig med at børsten skånsomt eksfolierer din hovedbund. Børsten renser desuden hovedbunden for produktrester, skæl, snavs og sebum.

Vores vurdering

Denne børste er skøn at bruge på hele hovedbunden. Den giver blide tryk til hovedbunden, og det føles næsten som at være til frisør. Det er næsten ikke til at tro, at de blide tryk kan være med til at give øget hårvækst og forebygge hårtab, men den er god nok.

Derfor skal du købe produktet

Denne børste er til dig, der gerne vil have en effektiv børste, der med blide tryk renser din hovedbund. Den er god til at afspænde hovedbunden, fremme hårvækst og du er fri for skæl, snavs og sebum.

#9 Unifique Hovedbundsbørste

Unifique Hovedbundsbørste

👉 Køb for 75,- kr. hos Med24.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Stimulerer hårsækkene
 2. Renser mildt din hovedbund
 3. Kan bruges i vådt hår

Egenskaber

Denne massagebørste er effektiv, og den kan bruges i vådt hår. Faktisk er den rigtig god at bruge i vådt hår, hvis du virkelig gerne vil have renset godt igennem.

Vores vurdering

Vores oplevelse af denne børste var positiv. Som producenten også anbefaler, synes vi især, at massagebørsten var effektiv at bruge i vådt hår, mens man har shampoo i håret.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en simpel massagebørste til rimelige penge, er denne børste et godt bud.

#10 Tangle Teezer – Scalp Exfoliator & Massager – Onyx Black

Tangle Teezer

👉 Køb for 109,- kr. hos Coolshop.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Afgifter din hovedbund
 2. Børsten glider ikke, selvom den er våd
 3. Velegnet til alle hårtyper

Egenskaber

Denne smarte tangle teezer hjælper med at afgifte din hovedbund. Samtidig renser børsten for produktopbygning, mens den giver dig en dejlig hovedbundsmassage. Børsten har lange tænder, der eksfolierer og korte, tykke tænder, der stimulerer trykpunkter i din hovedbund.

Børsten er udviklet på en måde, så den aldrig glider – heller ikke i vand.

Vores vurdering

Vi kunne især godt lide de blide tryk, man får, når børsten stimulerer trykpunkter i ens hovedbund. Påfør shampoo og brug masserende bevægelser for en luksusoplevelse.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en god børste til hovedbundsmassage, er denne børste perfekt. Vær dog opmærksom på, at du ikke kan redde hår med denne børste.

Fordele ved at bruge en hovedbundsbørste

Der er mange fordele ved at bruge en hovedbundsbørste. En hovedbundsbørste sikrer blandt andet, at shampooen fordeles og skummes godt op i dit hår, og så får du en dejlig massage af din hovedbund. En hovedbundsbørste giver også en skånsom eksfoliering, og børsten forebygger skæl, kløe, irritation, fedtet hår, tørhed, hårtab, og den fjerner produktrester, hudceller der er døde, snavs og sebum.

Husk, at en hovedbundsbørste ikke er beregnet til at redde håret som en almindelig hårbørste, men derimod at give massage og rense din hovedbund.

Hvad gør en hovedbundsbørste ved hovedbunden?

Den giver dig helt grundlæggende en langt sundere hovedbund, da børsten er med til at rense hovedbunden. Du får fjernet ophobning af gamle produktrester, snavs, forurening, skæl og hvad der ellers kan samle sig i en hovedbund. Det er vigtigt at nævne, at en hovedbundsbørste på ingen måde skader din hovedbund. Mange af børstene har pigge lavet af silikone eller lignende, som på ingen måder kan skade dit hår eller din hovedbund.

Sådan bør du bruge din hovedbundsbørste

Langt de fleste hovedbundsbørster kan du bruge i både vådt og tørt hår. Mange anbefaler dog at bruge hovedbundsbørsten i håret, mens du alligevel er i badet og har shampoo, conditioner eller hårkur i. Brug gerne 2-3 minutter på at massere din hovedbund med børsten. Dette sikrer, at du får et godt resultat.

Hvis du gerne vil afhjælpe hovedpine eller muskelspændinger, kan du bruge store cirkulære bevægelser, når du masserer din hovedbund. Vær dog opmærksom på at dette kan gøre håret lidt filtret. Sørg for at massere hele hovedbunden.

Når du er færdig, er det en god ide at give håret en nærende olie. Husk, at en hovedbundsbørste ikke kan øge volumen på dit hår, men børsten kan være god at bruge inden stylingprodukter.

FAQ

Hvad gør hovedbundsmassage?

Hovedbundsmassage stimulerer blandt andet blodcirkulationen, og den er blandt andet med til at fremme hårvæksten.

Hvilken er den bedste hovedbundsbørste?

Det afhænger lidt af dine behov. Men en god hovedbundsbørste skal effektivt fjerne hudceller der er døde, overskydende talg, forurening, produktrester og lignende, samtidig med den giver en afslappende massage af din hovedbund.

Malene

Malene er en af vores talentfulde tekstforfattere og produkttestere. Hun har været en del af hjemmesidens siden 2021 og har bidraget med en stor mængde beautyguides og testet produkter fra shampoo til hårserum og vippeserum.

Hun er vores go-to når vores artikler skal opdateres med vores nyeste test, som hun også selv foretager.