bedste-foundation-test

Bedste foundation test (2023)

Foundation er en del af manges hverdags makeuprutine – og det er ikke uden grund. Ved brug af foundation fremstår din hud nemlig mere ensartet, og foundation kan desuden være med til at skabe en glød i ansigtet, så man ser mere frisk ud.

Der er dog efterhånden udviklet rigtig mange forskellige foundations på markedet, så derfor har vi testet en række af de bedste foundations på markedet for at hjælpe dig til at finde den bedste foundation, som opfylder dine behov.

Så hvis du er nysgerrig på hvilken foundation vi har valgt som den bedste, så læs med i artiklen nedenfor. Nederst i artiklen kan du desuden læse lidt om hvilke ting du skal overveje, når du er på jagt efter den bedste foundation.

Produkter i vores foundation bedst i test guide

 1. Clinique Superbalanced Makeup (Testvinder)
 2. YOUNGBLOOD – Loose Mineral Foundation
 3. Lancôme Teint Miracle
 4. Maybelline Fit Me Luminous + Smooth Foundation
 5. Clinique Even Better Makeup
 6. Nilens Jord Mineral Foundation Compact 
 7. Laura Mercier – Flawless Lumiere Foundation
 8. Dr. Hauschka – Foundation
 9. GOSH Chameleon Foundation
 10. BABOR Mattifying Foundation

#1 Clinique Superbalanced Makeup foundation

Clinique Superbalanced Makeup foundation

👉 Køb for 229,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Parfumefri
 2. Oliefri foundation til normal hud
 3. Flot finish

Egenskaber

Denne Superbalancced makeup foundation fra Clinique er en parfumefri foundation, som kan benyttes af alle hudtyper. Lige fra sensitiv hud, da produktet er allergistestet, til fedtet hud, da en af egenskaberne er, at den absorberer overskydende talg i huden ved fedtet hud.

Produktet fra Clinique er desuden fugtgivende, så huden holdes frisk hele dagen trods laget af foundationen. Din hud kan altså stadig ånde i løbet af dagen samtidig med, at du får et smukt finish.

Med denne foundation får du desuden et produkt, som du kan justere som ønsket ift. dækkeevne. Du kan altså ved at påføre yderligere lag foundation styrke dækkeevnen, så du opnår præcis det look og udtryk med din makeup, som du ønsker.

Vores vurdering

Denne flydende foundation er helt i top – derfor skal den selvfølgelig have førstepladsen i vores test som en af de bedste flydende foundations. Ved brug af produktet fås et naturligt og åndbart resultat. PRoduktet er drøjt i brug og nem at tone ud ved brug af beauty-blender eller blot fingrene.

Hertil kommer, at resultatet holder godt i løbet af dagen, især hvis det lige sættes med en pudder eller lignende efter påførsel.

Derfor skal du købe Clinique Superbalanced Makeup

Du skal købe dette produkt, hvis du er på udkig efter den bedste foundation, som giver dig og din hud de bedste betingelser for et godt resultat.

#2 YOUNGBLOOD – Loose Mineral Foundation

YOUNGBLOOD - Loose Mineral Foundation - Honey

👉 Køb for 239,- kr. hos Coolshop.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Løs mineral foundation
 2. naturligt resultat
 3. Føles let på huden

Egenskaber

Youngblood har udviklet den perfekte mineral foundation; dette produkt kan dække behovet for både concealer, pudder samt foundation og er et såkaldt “3-i-1” produkt. Dey skyldes, at man selv kan ved påføring selv kan bygge op til lige præcis den dækning, som du selv ønsker.

Youngblood foundation indeholder hverken parabener, parfume eller nogen form for farvestoffer, hvilket gør produktet særligt ideelt til sensitiv hud. Mineralerne i denne foundation øger desuden beskyttelsen mod solens stråler.

Vores vurdering

Vi er ret begejstrede for denne foundation. Produktet giver et naturligt og flot resultat, da man kan nøjes med ikke at bruge så meget. Man kan dog også vælge at bygge ens look mere op ved at tilføre mere produkt og således dække eventuelle urenheder endnu mere.

Det ligger lidt i ordet, men vi vil dog også godt lige slå et slag for, at dette produkt også er beriget med en lang række mineraler, som sikrer en god dækkeevne samtidig med, at det ikke er en foundation der tilstopper porerne. Du efterlades altså med et resultat, som tillader din hud at ånde.

Derfor skal du købe YOUNGBLOOD – Loose Mineral Foundation

Denne foundation er måske den rette for dig, hvis du er på udkig efter en mineral foundation, som ikke giver et “kantet” look. Egentlig vil vi vudere at dette er den bedste foundation med mineraler på markedet.

#3 Lancôme Teint Miracle

Lancôme Teint Miracle foundation

👉 Køb for 266,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Giver et ensartet resultat til din makeup rutine
 2. SPF 15
 3. Mellem dækning

Egenskaber

Teint Miracle Foundation fra Lancome er en flydende foundation, som giver et naturligt look. Produktet er udviklet baseret på den såkaldte aurainside teknologi, som gør, at der skabes et naturligt lys af pigmenter således, at det reflekteres i lyset.

Netop grundet denne særlige teknologi skabes en nærmest ensartet og fejlfri hud, men uden på nogen måde at gå på kompromis med åndbarhed for din hud.

Produktet er let at påføre fra midten af ansigtet, og holder godt hele dagen uden at falme.

Vores vurdering

Dette er, sammen med Clinique, en af de bedste flydende foundations.

Derfor skal du købe Lancôme Teint Miracle

Hvis du ønsker en god foundation baseret på teknologi, så bør du vælge denne ofundation fra Lancôme.

#4 Maybelline Fit Me Luminous + Smooth Foundation

Maybelline Fit Me Luminous + Smooth Foundation

👉 Køb for 89,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Flydende foundation
 2. Kan både give let, medium og fuld dækkeevne
 3. Udglattende effekt

Egenskaber

Maybelline har udviklet en flydende foundation særligt til dig med en lys og nordisk hudtone, som giver et fint og naturligt look.

Denne dækkende foundation er nem at påføre, og kan blot påføres f.eks. med fingrene. Dernæst skal foundationen blot tones, så det giver et flot resultat.

Vores vurdering

Fra et budgetvenligt perspektiv, må vi sige, at dette er den bedste foundation. Vi synes ikke, at den slår de tre ovenstående foundations, men vi må også erkende, at de fire produkter ikke ligger samme sted rent prismæssigt.

Vi synes dog, at denne foundation gør det rigtig godt til prisen. Den har en rigtig god dækkeevne, kan benyttes af alle hudtyper og er desuden let at påføre, da den blot påføres enten pensel eller fingrene.

Derfor skal du købe Maybelline Fit Me Luminous + Smooth Foundation

Du skal købe netop denne foundation til normal hud, hvis du ønsker en af de bedste foundations på markedet, men alligevel er interesseret i et budgetvenligt valg.

#5 Clinique Even Better Makeup

Clinique Even Better Makeup foundation

👉 Køb for 275,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Flyende foundation med solfaktor 15
 2. God til sensitiv hud (allergitestet)
 3. Holder længe

Egenskaber

Denne flydende foundation fra Clinique er særligt god til kombineret/normal hud til fedtet hud. Denne foundation indeholder en række gode ingredienser herunder c-vitamin samt antioxidanter, som hjælper med at opretholde hudens balance.

Med denne foundation fra Clinique får du medium dækning med et langtidsholdbart resultat, perfekt til den daglige makeup, eller til den helt store fest makeup, da produktet kan modstå selv sved og vand.

Slutteligt er det vigtigt at nævne, at denne foundation nærmest plejer din hud ved brug grundet indholdet af både viatminer og antioxidanter.

Vores vurdering

Som mange af de øvrige foundations i denne test, så er dette foundation parfumefri; og det pointerer vi gerne som noget af det første. For det er altså bare vigtigt, at man ikke udsætter huden – især den sarte hud i ansigtet – for yderligere skadelige faktorer end højest nødvendigt.

Det er en god naturlig foundation, som giver en godt og jævnt resultat i hele ansigtet.

Derfor skal du købe Clinique Even Better Makeup

Ønsker du en modstandsdygtig foundation med høj dækkeevne,

#6 Nilens Jord Mineral Foundation Compact 

Nilens Jord Mineral Foundation Compact

👉 Køb for 295,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Spækfyldt med mineraler
 2. Fri for parfume og olier
 3. Særligt velegnet til sensitiv hud

Egenskaber

Nilens Jord Mineral Foundation Compact er en kompakt powder foundation fyldt med mineraler, som sikrer de bedste betingelser for din hud.

Desuden indeholder denne dækkende foundation både topaz og quartz, som plejer huden og giver en smuk glød til ansiget og din hud. Denne produkt er udviklet til at skulle give et meget “let” og naturligt look uden at det egentlig syner som om, at du har makeup på.

I stedet blener denne powder foundation sig sammen med din hudtone, og skjuler eventuelle misfarvninger eller urenheder.

Vores vurdering

Med denne type foundation får du, modsat mange af de flydende foundations på markedet, en meget let foundation således, at det nærmest ikke føles som om, at du har makeup på. Det er en stor fordel til den daglige makeup, hvis du gerne vil klare dagligdagsmakeuppen let og hurtigt.

Desuden holder denne foundation rigtig godt, og bliver på hele dagen trods vind og vejr.

Derfor skal du købe Nilens Jord Mineral Foundation Compact 

Denne pudder foundation er det rigtige valg for dig, som ønsker et produkt, som føles let på din hud samtidig med at give ensartethed og glød.

#7 Laura Mercier – Flawless Lumiere Foundation

Laura Mercier - Flawless Lumiere Foundation

👉 Køb for 249,- kr. hos Coolshop.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Giver glød
 2. Medium til fuld dækning
 3. Airbrush effekt

Egenskaber

Dette produkt hører til det såkaldte “flawless base”. Samtidig med, at din hud efterlades med en yderst smuk glød, så får du en helt fuld dækning ved brug af denne som makeup base.

Ingredienslisten består blandt andet af C-vitamin, som er med til at øge hudens naturlige lysstyrke, således at du opnår en langvarig effekt.

Vores vurdering

Overordnet set er dette en god foundation med fuld dækning, som er let at ‘sætte’ med en settingpowder efter påførsel.

Netop fordi, at dette er en flydende foundation, som har fuld dækning, så er det vigtigt at huske at blende produktet ordentligt ud for at undgå linjer eller farveskift. Men fornår du at vælge den rigtige farve, og blende produktet korrekt, så vil vi gerne give denne foundation vores anbefaling.

Derfor skal du købe Laura Mercier – Flawless Lumiere Foundation

Dette produkt fra Laura Mercier er en foundation der passer til dig, som ønsker et produkt med fuld dækkeevne men uden at det føles tungt.

#8 Dr. Hauschka – Foundation

Dr. Hauschka - Foundation - 01 Macadamia

👉 Køb for 169,- kr. hos Coolshop.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Flydende foundation
 2. Giver fugt og beskytter din hud
 3. Plejende ingredienser

Egenskaber

Denne foundation fra Dr. Hauschka er i flydende format, og giver let til medium dækning ved brug. Dækning kan bygges op alt efter ønsket resultat.

Udover at dække urenheder og udjævne eventuelle misfarvninger og linjer, så bidrager produktet desuden med en naturlig glød til din daglige makeup. Hertil kommer, at Dr. Hauchka går meget op i at skabe miljøvenlige, økologiske og biodynamiske produkter, og denne foundation er ingen undtagelse.

Vores vurdering

Denne foundation har en lettere cremet konsistens, og er samtidig ret nem at påføre enten ved brug af pensel, svamp eller fingrene.

Det er dog vigtigt virkelig at blende produktet godt ud for at undgå linjer og tydelige farveforskelle. Du kan med fordel bruge produktet både på ansigt og hals, og evt. sætte denne foundation med en pudder for et mat finish.

Derfor skal du købe Dr. Hauschka – Foundation

Hvis du er på udkig efter en miljøvenlig fugtgivende foundation, så kan dette være det rette valg for dig.

#9 GOSH Chameleon Foundation

GOSH Chameleon Foundation

👉 Køb for 139,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Allergicertificeret
 2. forfriskende og smukt look med glød
 3. vegansk og parfumefri

Egenskaber

Denne foundation fra GOSH er et alt-i-et produkt, som med dets mange plejende og nærende ingredienser kan bruges både som din makeup base samt som hudpleje produkt, hvilket gør det ideelt til dagligdagsprodukt.

Produktet indeholder blandt andet hyaluronsyre, som har en fugtgivende samt beskyttende effekt samtidig med, at farvepigmenterne i denne foundation gør, at den blendes nemt og føles let på huden.

Vores vurdering

GOSH Chameleon foundation er en af de mere budgetvenlige foundations, og vi synes desdværre, at den meget billige pris på denne foundation afspejles lidt i kvaliteten.

Produktet holder desværre ikke tiil en del dag med både skiftende vejr, tøj af/på eller hvad det nu kan være man “udsætter” ansigtet og sin makeup med.

Det der dog taler imod ovenstående negative ting er, at produktet er udviklet særligt med milde ingredienser for øje således, at denne foundation indeholder en række plejende ingredienser, og denne foundation så kan bruges nærmest som hudplejeprodukt.

Derfor skal du købe GOSH Chameleon Foundation

Hvis du ønsker et budgetvenligt produkt, som ikke går på kompromis med ingredienser og allergicertificeringer, så er dette muligvis det rette produkt for dig.

#10 BABOR Mattifying Foundation

BABOR Mattifying Foundation 01 Ivory

👉 Køb for 248,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Særligt velegnet til fedtet hud eller normal hud
 2. Foundation med let matterende effekt
 3. Kan bygges op til ønskede dækning

Egenskaber

Denne matte foundation fra BABOR er udviklet særligt for effektivt at modvirke skinnende hud, men i stedet give et smukt og mat finish.

Med den gennemtænkte formel holder denne foundation hele dagen trods vind og vejr, og har desuden en lang dække positive effekter ved kontinuerlig brug. Disse positive effekter er blandt andet anti-aging effekt samt udresende og beskyttende effekt.

Hertil kommer, at dækningen kan bygges op som ønsket ved påførsel af flere lag af produktet.

Vores vurdering

Selvom dette produkt lover, at det ikke giver et ikke føles tungt i ansigtet selv ved påførsel af flere lag, så må vi nok erkende, at vi ikke er helt enige.

Ved påførsel af flere lag af dette produkt, så det bliver desværre meget tydeligt, at man har en del makeup på. Det er derfor ikke et produkt til dem, som ønsker et mere naturligt look.

Hvis man vender den om, så kan man sige, at dette produkt “gør det det lover”; giver en rigtig god dækning. Det er dog desværre blot på bekostning af det naturlige, som er på udkig efter trods brug af foundation.

Derfor skal du købe BABOR Mattifying Foundation

Denne foundation kan være den rette for dig, som er på udkig efter en foundation, som giver et matterende finish for at undgå skinnende hud.

Hvad er foundation?

En foundation kan siges at være grundstenen eller grundlaget for den “fulde” makeup – hvad end det er til din dagligdagsmakeup eller festmakeuppen. Det er altså basen, og dér du skal starte, givet at du selvfølgelig ønsker et look, hvor foundation er inkluderet.

Men så er næste skridt på vejen; hvilken foundation skal jeg dog vælge? og er der andre ting jeg skal være opmærksom på? Der findes en række forskellige typer af foundations på markedet; herunder flydende foundation, powder foundation samt stick foundation.

Hertil kommer, at du skal tage højde for din hudtype ved valg af foundation. Har du fedtet hud? sensitiv eller tør hud? Sidst men ikke mindst så er det ekstremt vigtigt at vælge den helt rigtige farve for at undgå, at det ser helt tosset ud, når du tilfører dit ansigt et lag af makeup produkt.

Hvad er en god foundation?

Der er ikke et endegyldigt svar på dette spørgsmål. Det afhænger nemlig af lige præcis din hud. Den bedste foundation er nemlig den, der er bedst til netop din hud og dine behov. En god foundation skal opfylde alle dine krav, have en god dækkeevne, give et godt resultat, være nem at arbejde med, holde i lang tid og ligge i en prisklasse, der passer til dit budget, og som også stemmer overens med produktet, du får.

Når du skal vælge din nye foundation, skal du vælge en foundation, der passer til din hudtype. Din hudtype stiller nemlig krav til, hvilke egenskaber din foundation bør have samt indholdet i din foundation. Hvis du eksempelvis har tør hud, vil det være en rigtig god idé, hvis din foundation indeholder hyaluronsyre og andre ingredienser, der giver masser af fugt til din hud. 

Har du derimod en mere fedtet hud, skal du gå efter en foundation, der indeholder mindre fedt og ikke indeholder olier. En fedtet hud skal stadig have tilført fugt, men den skal have mere mild fugt end en tør hud.

Derudover bør en god foundation have en god dækkeevne. Dette vil ofte fremgå af produktet. Når vi taler om en foundations dækkeevne, taler vi i virkeligheden om, hvor intens pigmenteringen og dækningen er. Det vil altså på godt dansk sige, hvor meget af produktet du skal bruge, før din hud er dækket af produktet. Mange foundations har en let dækkeevne, så du kan bygge dækkeevnen op. Som tommelfingerregel findes der let, medium og fuld dækkeevne.

En foundation med en let dækkeevne vil blot dække lidt af din hud. Den vil udglatte de fleste ujævnheder, men du vil samtidig have en følelse af din egen hud under din foundation. Dette giver et naturligt look og er perfekt til dig, der kun ønsker en let dækning. Foundations med medium dækkeevne er nok de mest populære, da de passer godt til de fleste. Det er forholdsvis nemt at justere ved enten at bruge mere eller mindre af produktet.

En foundation med fuld dækkeevne er den kraftigste form for foundation. Her skal du blot bruge en smule af produktet, og din hud vil virke glat uden ujævnheder. Dette er perfekt, hvis du gerne vil have et fuldt makeup look og en mere porcelænsagtig hud. Hvis du har akne eller store pigmentforandringer, kan en foundation med fuld dækkeevne være at foretrække.

Find din tone

Det er vigtigt, at du vælger en foundation, der passer til din hudtone. Dette er nok det vigtigste at tænke på, når du vælger din foundation. Hvis din foundation ikke passer til din hudtone, kan det give et unaturligt resultat. Lad os tage et nærmere kig på din hudtone.

Er du klar over, at din hud også har en undertone? Der findes tre overordnede undertoner:

 • Kold
 • Varm
 • Neutral

Hvis du har en kold undertone, skal du gå en foundation, der er udviklet til kolde undertoner. En sådan foundation vil indeholde rosa og lilla toner, der netop vil matche din kolde undertone. Hvis dine blodårer er meget blå, og du hurtigt og nemt bliver solskoldet og rød, har du med al sandsynlighed en kold undertone. 

Hvis du har en varm undertone, vil dine blodårer være mere grønlige, og du bliver nemt brun og kun sjældent eller aldrig solskoldet. En foundation udviklet til varmere undertoner har mere gul og orange i sig. Dette vil matche din hud varme glød.

Midt imellem kold og varm undertone finder du en neutral undertone. Her vil dine blodårer oftest syne blå-grønne, og du vil sandsynligvis opleve, at du bliver rød og derefter brun, hvis du har opholdt dig i solen.

Når du har fundet både din undertone og hudtone, er du klar til at finde den perfekte farve på fin foundation. Lad os for en god ordens skyld lige sige, at du bør teste farven på din foundation i ansigtet og ikke din hånd, da huden er lysere i dit ansigt.

Hvilken type foundation skal jeg vælge?

Det kan være svært at finde ud af hvilken type foundation du ønsker f.eks. flydende foundation eller stick foundation. Dette handler mest om hvilket slags look du går efter; du skal altså vælge en foundation der passer til lige netop det udtryk, som du går efter.

Ønsker du en foundation, som blot giver en let dækning og dermed et mere naturligt look, måske hen i retningen ad en farvet dagcreme? Så skal du kigge mod noget BB-cream eller pudder foundation.

Eller er du på jagt efter en makeup foundation med fuld dækning, som passer perfekt til en “all in” makeup? Så er flydende foundation naturlig valg for dig.

Eller er du mere på udkig efter en foundation, som kan dække urenheder uden påførsel af et helt lag produkt i ansiget, så skal du måske kigge efter en stick foundation.

Det er meget forskelligt, hvilken foundation folk foretrækker at bruge. Det er derfor vigtigt, at du prøver dig lidt frem, indtil du finder den type, der passer dig bedst. Lad os tage et kig på de forskellige typer foundationer her.

Flydende foundation

En foundation er populær, og mange er glade for denne type foundation. Oftest føles denne type foundation let på huden, og det er for mange et godt valg, hvis huden er rynket. Det er også et godt valg, hvis du foretrækker en tyndere creme, der er nem at arbejde med. En flydende foundation har dog som regel mindre pigmentering.

Mineral foundation/pudder foundation

En mineral eller pudder foundation giver en let fornemmelse og passer perfekt til dig, der ikke bryder sig om en våd fornemmelse på huden.  Denne type giver en mere tør fornemmelse. Som regel har den en lidt mindre dækkeevne, men den kan til gengæld også fungere som en pudder

Kompakt foundation med en cremet konsistens

Denne type foundation giver som regel det samme resultat som en flydende foundation, men den har bare en mere kompakt konsistens. Her vil der som regel følge en lille svamp med, og du vil have følelsen af, at produktet smelter, når det kommer i kontakt med din hud.

Stick foundation

Her får du en foundation, der minder meget om den cremede – den er blot i stiftform. Det gør den meget nem at benytte. Mange med tør hud er begejstret for denne type foundation, idet den giver en dejlig cremet fornemmelse. Dette er som regel et godt valg til en mere moden hud. Denne type er også god til dig, der ikke ønsker at dække hele ansigtet men blot områder.

Hvordan finder man sin foundation farve?

Vi forstår virkelig godt, hvis du føler det kan være en uoverskuelig og besværlig proces at skulle finde frem til den rigtige foundation farve. Det kan virkelig også være svært, da man både skifter lidt farve i ansigtet alt efter sæson, men også fordi at ens naturlige ansigtsfarve godt kan ligge et sted mellem to toner.

Derfor kan det sommetider være en fordel faktisk at vælge to forskellige toner for at kunne lave din egen foundation test farve ved at blande to toner og finde frem til den bedste farve til dig.

Rent praktisk er det bedst at teste foundation farver på dit kæbeben lige mellem ansigtet og halsen. Lav eventuelt flere foundation test ved siden af hinanden for at kunne sammenligne farverne ordentligt – og hav tålmodighed!

Ovenstående fremgangsmåde kan du faktisk bruge med alle typer foundations, lige fra den flydende foundation til at lave en mineral foundation test på kæben.

Hertil kommer, at der faktisk også er farver i både kolde og varme nuancer. Så det er også vigtigt at kigge på om din hudfarve er i den kolde- eller varme ende af farveskalaen, så du ved hvilken foundation farve du skal vælge.

Hvilken farve foundation skal jeg vælge?

Når du har fundet frem til den foundation farve, som matcher din hud tone, så skal du lige huske at overveje typen af foundation også. Dette er også et vigtigt skidt på vejen mod at vælge den rigtige foundation.

Er der tale om en BB-cream foundation, altså en flydende foundation i let mere cremet konsistens, som egentlig blot er en farvet dagcreme, så kan man rent faktisk godt slippe afsted med at vælge en farve, som er lidt mørkere end din egen hud tone. Det skyldes, at farven er meget let, og derfor ikke så synlig, men blot skaber lidt mere ensartet look i ansigtet.

Vælger du derimod at gå med en flydende foundation, så skal du selv finde en foundation der matcher din egentlig hud tone 100%. Ellers vil det hurtigt komme til at se mærkeligt ud tydelig farveforskel til din egen hud.

Hvilken foundation passer til mig test?

Det overordnede svar er, at det kommer an på din hud type. Det vil altså sige, at du heller ikke bare kan gå ud fra vores liste og ranking af produkter og vælge #1 som den bedste foundation. Du er nødt til at tage dine forudsætninger med i overvejelsen for at finde den bedste foundation til dig.

Hvis du har tør hud, så er det vigtigt, at du vælger en god foundation til tør hud, som tilfører din hud fugt for at undgå yderligere udtørring. Dog kan det sommetider være mere fordelagtigt at bruge en foundation med et højt fedtindhold til tør hud.

Det kommer lidt an på hvorfor du lider af tør hud, men det kan være svært at vide, hvorfor det nemmeste er at prøve sig frem og se hvad der virker på netop din tør hud. Prøv f.eks. den fugtgivende foundation fra Clinique.

Hvis du derimod har fedtet hud skal du vælge en foundation til fedtet hud, som er oliefri. Det skyldes, at din hud i forvejen selv producerer meget fedt, og det derfor ikke er nødvendigt at tilføje yderligere fedt til din hud og ansigt.

Hertil kommer, at det er vigtigt at du ikke vælger en foundation der tilstopper porerne. Det skyldes, at folk med fedtet hud har øget tendens til urenheder og bumser. Du kan derfor med fordel overveje den bedste dækkende foundation på markedet.

Her kan du med fordel vælge foundations fra Clinique eller Nilens Jord, da disse er fri for olie. Du kan med fordel bruge en pudder for et matterende finish.

Hvis du ikke har tør hud, men derimod bare normal hud eller kombineret hud, som man også kalder det, så skal du blot vælge en foundation udviklet til normal hud, da du så får en god allround foundation med de egenskaber, som den skal have. Du skal derfor blot tage stilling til type og farve.

Den sidste hudtype vi lige vil komme omkring er den sensitive hud. Hvis du lider af enten allergi, eller blot har en hud, som reagerer ved at blusse lidt op og rødme, så er det vigtigt, at du kigger efter milde produkter som er allergicertificerede. Her til vi anbefale produkterne fra Clinique eller Youngblood.

Hertil kommer, at du selvfølgelig, udover at vælge på baggrund af hudtype, også skal finde en foundation, som tager højde for det look du er på udkig efter.

Sådan bruger du foundation

Når det kommer til at bruge en foundation, er der en række gode råd og tips, der gør det nemmere for dig at påføre produktet, så du får et smukt resultat. Hvis du bruger en mineral foundation, anbefaler vi, at du bruger en pensel, der er designet til formålet. Til de andre typer foundations kan du bruge en pensel, svamp eller blot dine fingre. Husk altid at rense dine redskaber jævnligt og vaske dine hænder, inden du går i gang med at lægge makeup.

Det er desuden vigtigt, at du forbereder din hud, inden du lægger foundation. Dette vil give et flottere resultat. Det gør du ved at passe godt på din hud med den rette hudpleje.

Cushion – den seneste dille inden for foundations

Som med alt andet, er der også diller inden for makeup. Lige nu er cushion den nyeste trend. Cushion er et foundationfænomen, der kommer fra Sydkorea, og fænomenet er givetvis kommet for at blive. Lad os tage et kig på dette hypede produkt, der virkelig har vundet indpas i Europa. 

Cushion er en flydende foundation i en kompaktform. Foundationcremen er inde i en svamp, og du påfører foundationen ved at bruge en puff, der er med i dåsen. Fordelen ved denne metode er, at resultatet bliver naturligt tyndt, men du har også mulighed for at opbygge dækkeevnen. Derudover er dåsen nemt og praktisk at bruge, og den har et spejl i låget, så du nemt kan bruge produktet, når du er på farten.

Ulempen ved cushion-foundations er, at de som regel er dyrere end andre foundations, idet du betaler en hel del for selve forpakningsteknikken. Nogle mærker tilbyder dog påfyldning, hvilket gør det lidt billigere.

Bedste foundations til forskellige hudtyper

Vi var ganske kort inde på dette tidligere i artiklen, men lad os kigge lidt nærmere på dette emne. 

Foundation til tør hud

Her skal du gå efter en foundation, der giver masser af god fugt til din hud. Produktet må også gerne indeholde plejende ingredienser. Du kan med fordel undgå matte og tykke foundations. 

Foundation til fedtet hud

Her kan du med fordel gå efter en foundation, der giver en mat finish, så du undgår glans.

Foundation til moden hud

Som regel har en moden hud fine linjer og måske også lidt rynker. Derudover kan huden være mere tør. Derfor kan du med fordel vælge en foundation, der giver fugt og har en let konsistens.

Hvor lang tid kan min foundation holde?

Dette afhænger lidt af, hvilken foundation du bruger. Du kan altid se holdbarheden på produktet. Der kan eksempelvis stå 12M, hvilket betyder 12 måneder. Som regel holder en flydende foundation 12-18 måneder, når produktet er åbent, mens pudder foundations holder i cirka 24 måneder.

5 tips til at give dig et naturligt look med din foundation:

 1. Brug så lidt foundation som muligt, og brug kun foundation, hvor det er nødvendigt.
 2. Hvis du bruger en flydende foundation, så læg den på i små dots, og blend. Start fra midten af ansigtet, og arbejd udad.
 3. Læg din foundation i ét område af gangen og ikke hele ansigtet.
 4. Hvis du har tendens til røde øreflipper, så brug også din foundation her.
 5. Hvis du har pigmentforskelle eller knopper, så brug her en concealer. Husk at bruge en concealer i samme farve som din foundation.

FAQ

❓ Hvilken farve foundation skal jeg vælge?

Du skal vælge den foundation der passer god til din hudtone og din hud. Det vil være optimalt at vælge en der matcher din type og farve, så den vil være bedst og lettest for dig at bruge. Mere om typer og farver i testen – så skynd dig ind og læs.

❓ Hvilke produkter har vi testet?

Vi tester blandt andet foundations fra Clinique, GOSH, Maybelline, Laura Mercier og mange flere.

❓ Hvad er foundation?

Foundation er makeup der bruges til at lægge “grundstenen” eller bunden af makeuppen. Den spiller en vigtig rolle for alle der ønsker det bedste udtryk og smukkeste makeup.

❓ Hvilken farve skal min foundation have?

Din foundation skal have den samme farve som din hud.

❓ Hvad koster en foundation?

Du finder foundations i alle prisklasser, så vælg én, der passer til dit budget.

❓ Kan jeg få en foundation, der ikke smitter af?

Ja, det kan du godt. Dette vil som regel fremgå af produktet.

Artiklen er opdateret d. januar 10, 2023 af Willow

Malene

Malene er en af vores talentfulde tekstforfattere og produkttestere. Hun har været en del af hjemmesidens siden 2021 og har bidraget med en stor mængde beautyguides og testet produkter fra shampoo til hårserum og vippeserum.

Hun er vores go-to når vores artikler skal opdateres med vores nyeste test, som hun også selv foretager.