Bedste hårkur test

Bedste Hårkur Test 2022 – Bedst i test hårkur til tørt hår

Her på siden kan du læse om de 10 bedste hårkure i 2022, som giver dig ultimativ pleje samt smukt, sundt hår. Vi har anmeldt markedets populære produkter og samlet de bedste heraf på baggrund af vores “bedst i test” hårkur test, således at det er nemmere for dig at vurdere, hvilken hårkur du bør købe for at opnå bedst mulig virkning.

Mange finder det uoverskueligt at navigere på nettet eller hos en fysisk forhandler med henblik på at finde det produkt, som passer bedst til dem selv, idet der findes så mange forskellige hårkure på markedet i dag. 

Dette er vi bevidste omkring, hvorfor vi ønsker at dele ud af vores viden herom; vi har gjort det nemmere for dig at skelne mellem de mange hårkure og få et overblik over markedets effektive produkter.

Er du således på udkig efter markedets og verdens bedste hårkur? Så bør du læse med her på siden, hvor vi har testet og anmeldt de foretrukne produkter.

Produkter i vores hårkur bedst i test 2022

 1. HairLust Hair Growth & Protection Hair Mask (Vinder)
 2. Yummi Haircare Intensive Repair and Growth Hair Mask
 3. Kérastase Nutritive Masquintense
 4. Australian Bodycare Scalp Cure Serum
 5. Redken All Soft Mega Mask
 6. HairLust Hair & Scalp Detox Scrub
 7. Kevin Murphy Hydrate-Me Masque
 8. Olaplex Hair Protector NO.3
 9. IdHAIR Elements Xclusive Repair Treatment
 10. Moroccanoil Smoothing Mask
 11. Alterna Caviar Smoothing Anti Frizz Blowout Butter
 12. Graham Hill Farm Scalp Energy Tonic

#1 HairLust Hair Growth & Protection Hair Mask – Bedste reparerende hårmaske

HairLust Hair Growth & Protection Hair Mask hårkur

👉 Køb for 199,- kr. hos Thehairlust.com

Fremhævede egenskaber

 1. 100 % vegansk
 2. Reparerer effektivt spaltede spidser
 3. Økologisk hårkur

Egenskaber

Denne danskproducere hårkur ‘Hair Growth & Protection Hair Mask’ fra HairLust har helt unikke reparerende egenskaber. Den indeholder netop særlige aktive veganske proteiner og økologiske ekstrakter fra planter, som har en effektiv virkning på spaltet, tørt og ødelagt hår.

Hårkuren indeholder aloe vera samt havrekerner, der giver næring og styrker håret. Derudover bidrager proteinerne til at gendanne håret indefra, så det på den måde får en længere levetid samt et sundere look. Dermed modvirker hårkuren også, at håret knækker (med op til 20 %), samtidig med at den modvirker kruset hår.

Desuden har hårkuren helt essentielle fugtgivende og nærende egenskaber, herunder grundet at den er beriget med acaiolie, som gør, at håret fremstår blødt og velplejet. I dette produkt får du desuden en hårkur uden parfume, parabener og sulfater.

Vores vurdering

HairLust har efter vores vurdering skabt en af top 3 bedste hårkur til tørt hår, som endvidere har en reparerende effekt på spaltet og ødelagt hår. Produktet er fremstillet af nærende økologiske ingredienser og er desuden super nem at anvende og giver hurtige resultater.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er på udkig efter et effektivt produkt til plejning af skadet og tørt hår, og hvis du endvidere går op i, at produktet skal være økologisk og vegansk, så er der god grund til at købe denne hårkur.

#2 Yummi Haircare Intensive Repair and Growth Hair Mask – Bedste hårkur til tørt hår

Yummi Haircare Intensive Repair and Growth Hair Mask

👉 Køb for 179,- kr. hos Yummihaircare.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Dermatologisk testet
 2. Fri for sulfater og silikone
 3. Anti frizz og reducerer krus

Egenskaber

Yummi Haircare Intensive Repair and Growth Hair Mask er en hårkur, som er rig på INCI-olie, som har den særlige effekt, at det binder fugt til håret således, at hårstråene opbygges og styrkes samtidig med, at spalterede spidser afhjælpes. Formlen til denne hårkur er desuden sammensat til at styrke håret, så det bedre kan modstå dagligdagens skadelige faktorer såsom vejr og styling. 

Denne hårkur har også den særlige egenskab, at den indeholder mangosmør, som har en positiv effekt på hovedbundens fugtbalance, hvilket er med til at bevirke hårtab. Bruges denne hårkur sammen med Grow and Glow serien fra Yummi HairCare, som også er særligt udviklet til at modvirke hårtab og øge hårvækst, opnås de bedste forudsætninger.

Hårkuren kan bruges i alle hårtyper, men er særligt velegnet til skadet og kruset hår grundet dets fugtgivende egenskaber.

Produktet indeholder 250 ml.

Vores vurdering

Denne hårkur giver resultater allerede efter at have siddet få minutter i håret. Håret efterlades silkeblødt og samtidig med fylde og glans. Især ved brug af Yummi HairCare Grow and Glow balsam efterfølgende kan man mærke, hvordan håret rigtig er blevet forkælet.

Hvis hårkuren får lov at sidde i +5 minutter opnås de bedste resultater, da ingredienserne får lov at virke længere.

Derfor skal du købe Yummi Haircare Intensive Repair and Growth Hair Mask 

Du skal købe Yummi Haircare Intensive Repair and Growth Hair Mask, hvis du er på udkig efter en hårkur, som, i samspil med den perfekte shampoo og balsam, efterlader hår og hovedbund glansfuldt, styrket og i balance.

#3 Kérastase Nutritive Masquintense – Bedste plejende hårkur til tyndt hår

Kérastase Nutritive Masquintense hårkur

👉 Køb for 239,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Høj plejeevne
 2. Efterlader håret blødt
 3. Effektiv mod tørt hår

Egenskaber

Kérastase Nutritive Masquintense er en fantastisk hårkur, som med sine plejende og genopbyggende ingredienser tilfører håret ekstra fugt og næring. Hårkuren er velegnet til tørt, tyndt samt fint hår, og den kan kan bruges til at pleje beskadiget hår eller slidt hår.

Denne hårkur indeholder en række næringsstoffer, som desuden understøtter kroppens naturlige produktion af olie i håret, hvilket får en beskyttende effekt.

Vores vurdering

Kérastase er blandt markedets mest populære mærker, og det kan vi sagtens forstå, idet de her har skabt et produkt, som er aldeles godt for både hår og hovedbund. Den indeholder gode næringsstoffer og er efter vores mening blandt de bedste hårkure til personer med tyndt hår.

Det er vigtigt, at du lader hårkuren sidde i håret i 5-10 minutter, så håret får den nødvendige tid til at pleje, reparere og genopbygge. Efterfølgende bør du bruge en god balsam. Du kan få mere information om dette ved at læse brugsanvisningen på produktet.

Derfor skal du købe produktet

Dette er den rette hårkur for dig, såfremt du oplever, at dit hår er tørt og tyndt. Her er nemlig tale om en hårkur, der kan give håret ekstra fugt og den rette næring.

#4 Australian Bodycare Scalp Cure Serum – Effektiv hårkur mod skæl og irritation

Australian Bodycare Scalp Cure Serum hårkur

👉 Køb for 139,- kr. hos Australian-bodycare.com

Fremhævede egenskaber

 1. Modvirker skæl
 2. Mindsker kløe i hovedbunden
 3. Forebyggende virkning

Egenskaber

Australian Bodycare Scalp Cure Serum er markedets mest effektive hårbundskur, som modvirker skæl og kløe. Kuren er baseret på 100 % veganske og naturlige ingredienser, herunder den såkaldte Tea Tree Oil og mælkesyreestere, der begge bidrager til at bekæmpe irritation i form af blandt andet kløe og rødme.

Samtidig hermed virker hårkuren forebyggende og gør hovedbunden mere modstandsdygtig, hvilket blandt andet er en fordel, hvis man eksempelvis oplever problemer med skæleksem. Den virker i øvrigt rigtigt godt sammen med skælshampooen i samme mærke.

Vores vurdering

Kuren skal bruges et par gange om ugen, såfremt man vil opnå den mest effektive virkning. Du opnår et perfekt resultat ved at massere kuren ind i hovedbunden og lader den virke i omtrent 5 minutter, hvorefter den skylles ud.

Efterfølgende vil hovedbunden være fri for skæl og irritation vil være betydeligt nedsat eller fuldkommen fjernet. Herudover tilføres hovedbunden den nødvendige fugt og plejning, så håret fremstår sundt.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du har problemer med skæl eller oplever problemer med hovedbunden i form af for eksempel rødme eller tørhed, så bør du købe dette produkt. Dette produkt kan netop give din hovedbund den helt nødvendige pleje og sikre hurtige resultater.

#5 Redken All Soft Mega Mask – Blødgørende hårkur for dig med tykt hår

Redken All Soft Mega Mask hårkur

👉 Køb for 169,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Super blødgørende
 2. Kombination af kur og balsam
 3. Fugtgivende

Egenskaber

Redken All Soft Mega Mask er en kombination af hårkur og balsam, som virker blødgørende og fugtgivende i hovedbund såvel som i hårspidser. Produktet indeholder en række aktive ingredienser, herunder arganolie, aloe vera og figenkaktus, samt særlige proteiner, som virker i dybden og sikrer et langt, holdbart resultat.

Til sammen medfører dette, at du får et blødt hår, som opnår fugt og en smuk glans. Det er ofte nok, at produktet benyttes to gange om ugen.

Vores vurdering

Her er tale om en hårkur, der passer perfekt til tykt, langt og kruset hår. Den giver øjeblikkelig pleje og medfører, at håret bliver aldeles blødt, behageligt og nemt at sætte eller style.

Du behøver ikke at benytte en conditioner efter at have anvendt hårkuren, da produktet indeholder begge dele, hvilket er et stort plus, som gør, at du kan spare meget tid, men stadig få samme positive virkning.

Derfor skal du købe produktet

Dette produkt passer perfekt til dig, hvis du har et kraftigt eller stort krøllet hår, da produktet virker aldeles blødgørende og således hjælper til nemmere styling af håret. Er du endvidere på udkig efter et produkt med både hårkur og balsam i ét samlet produkt, så er dette et rigtig godt bud.

#6 HairLust Hair & Scalp Detox Scrub – Fantastisk økologisk hovedbundsscrub

HairLust Hair & Scalp Detox Scrub hårkur

👉 Køb for 199,- kr. hos Thehairlust.com

Fremhævede egenskaber

 1. Denne scrub er nomineret til Danish Beauty Award 2020
 2. Økologisk hovedbunds scrub der renser effektivt og dybdegående
 3. Skaber optimale betingelser for hårvækst

Egenskaber

HairLust har udviklet en fantastisk hovedbundsscrub, som udelukkende er økologisk og vegansk baseret. Den indeholder blandt andet havre, acai og mynte, som plejer hovedbunden og skaber de rette betingelser for, at håret kan vokse hurtigere og samtidig være sundt.

Herudover indeholder kuren kerner fra abrikos, som gør, at produktet fungerer som en scrub og kan rense hovedbunden på effektiv vis, så alt er helt rent. Herudover kan kuren benyttes i farvet såvel som naturligt hår. Desuden er den fri for silikone, parabener og sulfater.

Vores vurdering

Denne hårscrub skaber fantastiske resultater og sikrer, at håret fremstår sundt og velplejet. Den er nem og rar at benytte og har en skøn duft. Du kan bruge den i forbindelse med at du vasker dit hår med shampoo og balsam.

Derfor skal du købe produktet

Har du tørt hår, fedtet hår eller oplever du irritation i hovedbunden, så bør du anvende denne scrub, der giver fugt til håret. Ved køb af dette produkt får du netop en super god hårkur og scrub i ét samlet produkt.

#7 Kevin Murphy Hydrate-Me Masque – Hårmaske med udglattende virkning

Kevin Murphy Hydrate-Me Masque hårkur

👉 Køb for 258,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Udglattende
 2. Vitaminrig
 3. Optimal plejning

Egenskaber

Denne hårmaske fra den populære og anerkendte stylist Kevin Murphy er særligt egnet til dig, som har et stort og kruset hår, og som har brug for at få det udglattet, således at det er nemmere at style. Hårmasken er rig på vitaminer og består endvidere blandt andet af tang, som gør dit hår sundt og tilfører næring.

Produktet dufter skønt og sikrer, at dit hår får den optimale plejning. Du bør anvende hårmasken efter brug af en shampoo for at få de ønskede virkninger.

Vores vurdering

Produktet gør det nemmere at sætte samt style håret, så du kan få den frisure, du ønsker, idet den virker udglattende på stort og tykt hår. Herudover giver kuren helt unik pleje til håret og er super let at benytte i badet efter brug af shampoo og før en conditioner. Du kan nøjes med blot at anvende den én gang om ugen.

Derfor skal du købe produktet

Vi vil på det varmeste anbefale dig at købe dette vitaminrige hårprodukt, hvis du ønsker at give dit hår og din hovedbund den bedst mulige pleje og samtidig opnå en udglattende effekt.

#8 Olaplex Hair Protector NO.3 – Fantastisk genopbyggende hårkur

Olaplex Hair Protector NO.3

👉 Køb for 229,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Genopbyggende
 2. Beskyttende kur
 3. Velegnet til alle hårtyper

Egenskaber

Olaplex Hair Protector NO. 3 er blandt markedets mest effektive genopbyggende hårprodukter, som er velegnet til alle hårtyper, herunder også extensions. Kuren beskytter mod kemiske behandlinger, såsom afblegning og farve af håret, og varmebehandling, eksempelvis fra brug af hårtørrer eller glattejern.

Produktet mindsker slid på håret og gør, at håret har nemmere ved at tage imod andre plejende hårprodukter. Samtidig med dette øger produktet hårets elasticitet.

Vores vurdering

Dette er uden tvivl den bedste hårkur til skadet hår. Hårkuren er netop super effektiv, hvis dit hår er meget ødelagt som følge af at du har anvendt mange hårstylingsprodukter, som virker skadende på håret.

Derfor skal du købe produktet

Du bør købe produktet, hvis dit hår trænger til en kærlig hånd, og hvis du ønsker, at dit hår øjeblikkeligt ser sundere ud – hårmasken reparerer håret effektivt efter skade og slid.

#9 IdHAIR Elements Xclusive Repair Treatment – Det budgetvenlige valg

IdHAIR Elements Xclusive Repair Treatment

👉 Køb for 135,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Fugtgivende og dybdegående hårkur
 2. Indeholder fransk eg som neutraliserer frie radikaler
 3. Parabenefri og udviklet med fokus på genbrugsplast

Egenskaber

Elements Xclusive Repair Treatment hårkuren fra IdHAIR er udviklet til at virke i dybden ved at pleje håret indefra. Produktet indeholder blandt andet marula-olie, som er særligt fugtgivende, hvilket er med til at udjævne hårets overflade således, at frizz modvirkes. Med disse egenskaber er produktet derfor særligt velegnet til let skadet hår, eller hår som er kemisk behandlet. Denne treatment indeholder desuden ekstrakt af fransk eg, som har en positiv effekt på oxidativ stress.

Vores vurdering

Allerede efter kort tids brug mærkes effekten af dette treatment til håret. Håret føles mere blødt og udglattet. Dog er dette produkt ikke ideelt til kruset hår, da denne hårtyper kræver langt mere fugt end hvad dette produkt kan tilhøre. Hårkuren virker dybdegående og fugttilførende i normalt til let skadet hår.

Derfor skal du købe produktet

Denne dybdegående hårkur er perfekt til dig, som ønsker en hårkur på budget, men uden at gå på kompromis med kvalitet, ingredienser eller måden hvorpå produktet er produceret.

#10 Moroccanoil Smoothing Mask – Effektiv kur til kruset hår

Moroccanoil Smoothing Mask

👉 Køb for 339,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Efterlader håret silkeblødt
 2. Tilfører fugt
 3. Gør håret elastisk

Egenskaber

Moroccanoil Smoothing Mask er en hårkur, som er særligt egnet til kruset og tørt hår. Produktet indeholder arganbutter samt særlige olier, der tilfører håret fugt samt glans. Endvidere bidrager den til at styrke håret, således at håret bliver mere elastisk og modstandsdygtigt.

Vores vurdering

Hårkuren giver øjeblikkelige resultater ved at tilføre håret glans og efterlade det super blødt, således at det krusede udtryk minimeres. Dette er uden tvivl den bedst anbefalede hårkur mod kruset og slidt hår markedet.

Derfor skal du købe produktet

Denne plejende hårkur er særligt egnet til personer, som har et stort og kurset hår, og som således har brug for en kur, som kan give fugt og virke blødgørende. Beskriver dette dig, så bør du helt bestemt overveje at købe dette produkt.

#11 Alterna Caviar Smoothing Anti Frizz Blowout Butter – Beskyttende hårkur af høj kvalitet

Alterna Caviar Smoothing Anti Frizz Blowout Butter

👉 Køb for 279,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Forbedrer hårets medgørlighed
 2. Uden parabener, sulfater og ftalater
 3. Varmebeskyttende effekt

Egenskaber

Denne hårkur gør håret mere medgøreligt og har endvidere fantastiske varmebeskyttende effekter. Den gør blandt andet, at håret ikke tager skade, når du anvender et glattejern, krøllejern eller hårtørrer. Produktet kan faktisk beskytte mod varme helt op til 232 grader celsius.

Herudover indeholder produktet kaviarekstrakt, som gør håret blødt og skaber glans, så håret efterfølgende er nemmere at style efter eget ønske.

Vores vurdering

Produktet er super nemt at anvende i håret, efter at du har tørt det overfladisk med håndklædet, hvorved det plejer håret øjeblikkeligt og giver en høj beskyttelsesevne. Der er ingen tvivl om, at denne kur er blandt markedets bedst i test hårkure.

Derfor skal du købe produktet

Du bør købe produktet, hvis du anvender styling tools, som varmer håret, da du ved brug af produktet kan sikre den nødvendige beskyttelse af håret. Yderligere anbefales hårkuren, hvis du har tykt og kruset hår, da det gør det blødere og virker plejende.

#12 Graham Hill Farm Scalp Energy Tonic – Volumegivende kur som styrker håret

Graham Hill Farm Scalp Energy Tonic

👉 Køb for 299,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Styrker hårvækst
 2. Giver volumen
 3. Gør håret sundt

Egenskaber

Denne hårkur indeholder opfriskende ingredienser, herunder ekstrakter fra blå vandlilje og eucalyptus, samt en række vitaminer, såsom E-vitamin. Disse ingredienser styrker håret og dets vækst øjeblikkeligt, hvorved kuren bidrager til at skabe grundlaget for sundt hår og hovedbund.

Vores vurdering

Kuren er blandt markedets bedst i test-produkter, idet den giver ultimativ pleje til håret og er beriget med fantastiske vitaminer. Udover at give god plejning til håret, så giver kuren ligeledes øget volumen til håret. På denne måde opnås et smukt og sundt look.

Derfor skal du købe produktet

Du bør købe produktet, hvis du leder efter et produkt til en fair pris, og som samtidig giver øget volumen og skaber de optimale betingelser for sundt hår.

Hvad er en hårkur?

En hårkur, også kaldet en hårmaske, er et plejende hårprodukt, som kan give dit hår og din hovedbund den fugt og næring, som er nødvendig for, at både hår og hovedbund er sundt. En hårkur styrker, reparerer samt plejer håret og bør anvendes et par gange om ugen for at give den ønskede virkning.

Du kan både få en hårmaske i sprayform, som anvendes i tørt hår, samt som en hårbalsam eller kur, der skal vaskes ud i forbindelse med at du er i bad. Disse har forskellige fordele, alt afhængigt af hvor hurtigt produktet skal anvendes, og hvilket formål du har.

Det er desuden blevet populært blandt mange at lave sin egen hjemmelavede hårkur af blandt andet kokosolie, men hvis du vil være sikker på at opnå bedst mulige resultater, anbefales det, at du anvender en af de ovenfor beskrevne bedst i test-produkter.

Fordele ved at bruge hårkur 

Der er mange fordele forbundet med at benytte en hårkur eller hårmaske. En hårkur beskytter håret og virker reparerende, samtidig med at den giver dit hår glans og kan gøre dit hår så sundt som muligt. På den måde kan produktet bidrage til nemmere styling af håret, så dit hår altid fremstår smukt og velplejet.

Yderligere tilfører hårkure fugt til håret, hvilket særligt er et plus i de tørre vintermåneder eller om sommeren, hvor håret eksempelvis udsættes for saltvand fra havet. Hårkur virker godt forebyggende, men også efter at du har fået beskadiget hår. Bruger du meget varmegivende produkter, så bør du overveje at bruge en varmebeskyttende spray, udover din hårkur.

Hvilken hårkur skal jeg bruge? 

Der findes mange gode hårkure, men når du skal afgøre, hvilken du skal bruge, afhænger det i særdeleshed også af, hvilken hårtype du har.

Dette indebærer både din hårfarve, herunder om håret er farvet eller afbleget, men også om dit hår er meget tørt, kruset eller slidt. Derudover skal du bruge en særlig hårkur, hvis du oplever problemer såsom skæl eller kløe.

Det anbefales, at du benytter vores anbefalinger baseret på vores hårkur test til at finde den bedst egnede hårkur til lige præcis dig. Alle de beskrevne hårkure er blandt markedets top 10, hvorfor du kan være sikker på at opnå fantastiske resultater ved brug af den, som passer til dit hår og dine behov.

FAQ

🌟Hvad er den bedste hårkur for dit hår?

Forskellige hårtyper kræver forskellige hårkure. Læs med i vores test og bliv klogere på om du skal have en hårkur til tørt hår, en hårkur til fedtet hår, til krøllet hår eller noget helt fjerde. Vi har testet dem alle for dig.

🌸 Kan man få en hårkur til tørt hår?

Den bedste hårkur til tørt hår findes blandt vores liste. Prøv enten hårkuren fra Yummi Haircare eller Hairlust. Se hvilken kur der passer bedst til dig og dine behov.

✅Vinderen af bedste hårkur 2022

Læs hele vores hårkur bedst i test anmeldelse her på siden. Vi har udvalgt top 12 på markedet netop nu og testet dem mod hinanden.

Artiklen blev publiceret d. juli 20, 2020 af Liva og senest opdateret d. februar 9, 2022 af Liva

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *