Bedste hårtrimmer test

Bedste hårtrimmer test 2023 – Bedst i test af 13 trimmere til håret

Artiklen er senest opdateret d. november 20, 2023 af Liva

En hårtrimmer er til dig, der gerne vil have kontrol over din egen frisure, og en hårtrimmer sikrer dig, at din frisure altid er on-point. Markedet for trimmere er imidlertid stort, og vi har derfor lavet en test over de bedste hårtrimmere på det danske marked i 2023. Du vil blive overrasket over, hvor meget kvalitet du kan få for pengene. 

Hvilken hårtrimmer er bedst i test?
Vores ekspert Martin har valgt at Panasonic ER DGP72 er bedst i vores hårtrimmer test.

Forskellige trimmere stiller forskellige behov, og du kan derfor med fordel læse denne hårtrimmer test inden køb, så du er sikker på, at din næste hårtrimmer matcher dine specifikke ønsker.

Testen sammenligner 13 af de bedste hårtrimmere fra danske hjemmesider, så du kan føle dig tryg, når du tager en beslutning om køb på baggrund af testen.

Se vores hårtrimmer bedst i test 2023

Top 10 af vores hårtrimmer test:

 1. Panasonic ER DGP72 Hårtrimmer – Vinder og bedst i test
 2. Wella Professional Contura HS 61 Trimmer
 3. Andis Slimline Pro Lithium T-Blade Hårtrimmer
 4. Panasonic Professionel Hårtrimmer 1611
 5. Philips QC5580 Hårtrimmer
 6. Wella Xpert HS71 Hårtrimmer
 7. Gordon Cutting And Finishing Hårtrimmer
 8. Panasonic Professionel Hårtrimmer ER-HGP72-k
 9. Ultron VSX Hårtrimmer Glam Edition
 10. BABYLISS For Men Powerlight Hårtrimmer E973E

#1 Panasonic ER DGP72 Hårtrimmer – Vinder og bedst i test

Panasonic ER DGP72 Hårtrimmer

Køb for 1.249,- kr. hos Made4men.dk

Fremhævede egenskaber

 1. 12 forskellige klippelængder
 2. Perfekt resultat hver eneste gang
 3. Næsten helt lydløs og støjsvag ved brug

Egenskaber

Panasonic ER DGP72 hårtrimmer er en yderst populær hårtrimmer, som er brugt af flere frisører rundt omkring. Trimmeren er nemlig designet med en særlig bladteknologi kaldet x-taper Blade 2.0, som giver et kniv-skarpt resultat. 

Trimmeren er udstyret med en kraftfuld motor, som yder 10.000 omdrejninger i minuttet, hvilket også bidrager til det altid skarpe resultat. Den kraftfulde motor gør også, at trimmeren kan bruges i alt slags hår, herunder tykt hår og skæg. 

De medfølgende afstandskamme gør, at trimmeren i alt kan klippe 12 forskellige længder fra 0.8mm til 15mm. Denne trimmer er altså særlig god, hvis du ønsker lidt længde, men et mere detaljeret look andre steder. 

Motorstyrke: Stærk motor med 10.000 omdrejninger i minuttet
Batteritid: 50 minutters brug på 60 minutters opladning
Længdeindstillinger: 0,8-15mm
Støjniveau: næsten lydløs maskine

Vores vurdering

Denne hårtrimmer er en super god hårtrimmer på markedet. Grundet dets stærke motor med mange omdrejninger sidder trimningen lige i skabet hver gang.

Desuden gør den stærke motor, at trimmeren ligeledes kan bruges som skægtrimmer. Med denne maskine får du altså to produkter i én, og er sikret et fejlfrit resultat hver gang.  Maskinen er desuden super nem at indstille længder på, og er også lige til at rengøre. 

Derfor skal du købe Panasonic ER DGP72 Hårtrimmer

Du skal købe dette produkt, hvis du ønsker én maskine, som fungerer upåklageligt som både hår- og skægtrimmer. Denne maskiner er i øvrigt en videreudvikling og forbedret version af den kendte testvinder Panasonic Professionel ER1611.

#2 Wella Professional Contura HS 61 Trimmer

wella professional contura hs61 hårtrimmer

Køb for 1.049,95 kr. hos Made4men.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Næsten lydløs 
 2. Ladestation medfølger
 3. Den professionelle trimmer til privat brug

Egenskaber

Denne trimmer fra Wella er den perfekte trimmer både til trimning af hår, skæg, bakkenbarter og nakkehår, samt til at trimme eventuelle detaljer i håret. Trimmeren er også oplagt til “the final touch”, eller hvis du gerne vil have helt skarpe linjer. 

Trimmer-hovedet er designet ergonomisk korrekt f.eks. til nem trimning af området omkring nakken. Desuden er hovedet fremstillet i rustfrit stål, og vejer kun 110 gram. Der er altså virkelig tæt over kvalitet og design. 

Motorstyrke: KRaftig motor
Batteritid: 35 minutter
Længdeindstillinger: Ned til ca. 0,1mm, og kan altså trimme meget kort og tæt. Længden kan indstilles fra 3-6 mm ved påsætning af afstandsstykket, hvorfor maskinen også er ideel til skæg. 
Støjniveau: Nærmest lydløs trimmer ved 60db

Vores vurdering

Vi er virkelig begejstrede for denne trimmer af flere årsager. Først og fremmest leverer den et virkelig godt resultat hvad end man skal trimme helt kort, eller ønsker lidt længere i f.eks. skægget. 

Der er altså mange forskellige muligheder med denne trimmer, og samtidig er motoren nærmest lydløs. Desuden medfølger der en rensebørste der gør maskinen nem og hurtig at rengøre. 

Derfor skal du købe Wella Professional Contura HS 61 Trimmer

Du skal købe denne trimmer, hvis du er på udkig efter en trimmer, som kan trimme alt fra 0,1-6mm og ønsker det bedste på markedet.

#3 Andis Slimline Pro Lithium T-Blade Hårtrimmer

Andis Slimline Pro Lithium T-Blade Hårtrimmer

Køb for 809,10 kr. hos Made4men.dk

Fremhævede egenskaber

 1.  Medfølgende afstandskam med mange længder
 2.  Kraftfuld motor
 3.  Lang brugstid

Egenskaber

Andis Slimline® Pro Lithium T-Blade Hår- og Skægtrimmer er en trimmer med en yderst kraftfuld motor, med et roterende design. Den roterende motor gør maskinen særligt velegnet til trimning af hals samt rundt om skæg og ører. 

Trimmeren er designet med særlige Lithium-ion batterier der giver en særlig lang batteritid på op til to timers brug ved opladning i 2,5 time. 

Denne trimme kan trimme helt ned til 0,1mm, men der medfølger desuden en række afstandskamme, så klippelængden kan justeres fra 1,5mm til hele 10mm, hvorfor trimmeren altså kan klare de fleste opgaver. 

Motorstyrke: kraftfuld motor med 6000 omdrejninger i sekundet
Batteritid: op til 2 timer
Længdeindstillinger: 0,1-10mm
Støjniveau: fint støjniveau

Vores vurdering

Man kan godt mærke, at denne maskine har en god og kraftfuld motor. Den yder virkelig godt, og længe. Hele to timers brug efter blot 2,5 times opladning. Det betyder altså, at man sjældent skal oplade maskinen. 

Resultatet er et skarpt og jævnt resultat hvad end maskinen bruges på skæg eller hår, og maskinen er desuden super nem at bruge. Den får bestemt gode anbefalinger herfra.

Derfor skal du købe Andis Slimline Pro Lithium T-Blade Hår & Skægtrimmer

Dette er produktet for dig, hvis du er på udkig efter en solid allround maskine til en rigtig fornuftig pris.

#4 Panasonic Professionel Hårtrimmer 1611

Panasonic Professionel Hårtrimmer 1611

Køb for 1.349,- kr. hos Nicehair.dk

Egenskaber:

Denne model er eksklusiv og populær blandt professionelle på grund af sine specialudviklede blade, der trimmer til perfektion. Trimmeren leveres med brugbart ekstraudstyr, som for eksempelvis afstandsmåler, olie og rensepensel. 

Trimmeren er en professionel hårtrimmer til den bevidste forbruger, der ønsker topkvalitet. Kvaliteten fremgår for eksempelvis af trimmerens kraftige motor, der kan køre i op til 50 minutter.

Vores vurdering:

Modellens specialudviklede blade sikrer den perfekte mens nænsomme klipning, der samtidigt skåner din hovedbund.

Det flotte, praktiske og nærmest vægtløse design sikrer god kontrol med trimmeren og giver mulighed for altid at have trimmeren med sig på farten. Hårtrimmeren er vores testvinder, da den slår de nærmeste konkurrenter på både pris og anvendlighed. Maskinen er utroligt nem at anvende og klipper håret perfekt hver gang.

#5 Philips QC5580 Hårtrimmer

Philips QC5580 Hårtrimmer

Køb for 509,- kr. hos Proshop.dk

Egenskaber:

Testens nummer 2, som med sine 14 længdeindstillinger bruges i alt slags hår og holde strøm i op til en time pr. fuld opladning. Meget kvalitet for pengene.

Trimmeren kan indstilles efter længde og behov og er derfor ideel til dig, hvis hår vokser hurtigt eller til dig, der ofte skifter frisure.

Vurdering:

Trimmeren har nogle særlige funktioner, såsom en præcisionskam til korte frisurer og gummigreb for optimal kontrol under en klipning.

Pris og kvalitet hænger ikke altid uløseligt sammen, og denne hårtrimmer er både en fantastisk hårtrimmer og fås til en god pris. Derfor er denne maskine vores ultimative valg, når du skal købe en ny hårtrimmer.

#6 Wella Xpert HS71 Hårtrimmer

Wella Xpert HS71 Hårtrimmer

Køb for 1.849,- kr. hos Made4men.dk

Egenskaber:

Denne hårtrimmer er med sit ergonomiske design et oplagt valg til dig, der trimmer dit hår flere gange ugentligt og i lang tid ad gangen. 

Trimmeren er let at styre og navigere, og maskinens soft touch belægning sikrer, at du ikke mister grebet om maskinen under en klipning.

Hårtrimmeren fra Wella sikrer præcision under klipningen og kan klippe tre forskellige længder. Samtidigt medfølger afstandskamme, så du ikke tager for meget af håret, hvis du ønsker at gro det langt.

Vores vurdering:

En anerkendt hårtrimmer, der bruges af mange frisører. Trimmerens klippehastighed styres af mikroprocesser, der sikrer konstant optimal klippehastighed. Trimmeren er desuden udformet i en ergonomisk design for optimal kontrol og komfort. 

En absolut topklasse trimmer, som er perfekt til dig der ikke vil gå på kompromis med kvalitet – men som samtidig vil betale den dyreste pris for din hårtrimmer.

#7Gordon Cutting And Finishing Hårtrimmer

Gordon Cutting And Finishing Hårtrimmer

Køb for 673,- kr. hos Nicehair.dk

Egenskaber:

Denne stilfulde hårtrimmer i chrom har en kraftig motor, der nærmest er lydløs og trimmer uden at rive i håret. Trimmeren er nem at justere og bladene er af rustfrit stål.

Trimmeren er let og indeholder en kraftig men lydløs motor. Disse funktioner sikrer diskretion, og trimmeren er derfor ideel, når en skæg-krise udenfor hjemmet opstår.

Vores vurdering:

Denne hårtrimmer er god til dig, der ønsker et lækkert design, der ikke går på kompromis med hårtrimmerens funktionsdygtighed.

Trimmeren fra Gordon er et oplagt valg til dig, der gerne vil eksperimentere med forskellige frisurer, da trimmeren kan afstandsjusteres og bliver leveret med fire afstandskamme.

#8 Panasonic Professionel Hårtrimmer ER-HGP72-k

Panasonic Professionel Hårtrimmer ER-HGP72-k

Køb for 1.299,- kr. hos Nicehair.dk

Egenskaber:

Denne professionelle hårtrimmer er til dig, der vægter kvalitet over pris. Motoren er kraftig og sikrer en ensartet og kraftfuld klipning gang på gang. Trimmerens X-taper Blades 2.0 er nogle af de bedste blade på markedet.

Denne trimmers motor er hurtig og lineær, og sikrer derfor en perfekt klipning hver eneste gang. Motoren mister tilmed ikke styrke under en klipning, og er derfor ideel til dig med tykt eller langt hår.

Vores vurdering:

Kvaliteten på maskinen er meget høj sammenlignet med andre maskiner, og denne trimmer er derfor en god investering, der kan holde i mange år.

Trimmerens blade er nogle af de bedste du kan finde, hvilket kommer til udtryk under klipningen. Alle hår fanges og bladene er belagt med et materiale, der sikrer dobbelt så lang holdbarhed og skarphed.

#9 Ultron VSX Hårtrimmer Glam Edition

Ultron VSX Hårtrimmer Glam Edition

Køb for 999,- kr. hos Nicehair.dk

Egenskaber:

Denne maskine har den store fordel, sammenlignet med andre maskiner, at hastigheden kan indstilles, og du kan derfor bruge hårtrimmeren i tre timer på den laveste hastighedsindstilling. Dette er ideelt, hvis flere i din husstand skal bruge trimmeren.

Trimmerens smarte LED-skærm sikrer dig, at du altid ved, hvor meget strøm maskinen har tilbage.

Trimmerens størrelse gør trimmeren nem at have med sig på farten, så dit hår altid kan stå skarpt.

Vores vurdering:

Denne professionelle mini hårtrimmer kan reguleres, så den passer til ethvert hår. Samtidigt kan du indstille hastigheden på trimmeren efter behov, og hastighedsindstillinger kan efterfølgende ses på maskinens LED-skærm, der også viser batteriniveauet.

#10 BABYLISS For Men Powerlight Hårtrimmer E973E

Babyliss For Men Hårtrimmer XL (E695E)

Køb for 439,- kr. hos Beautycos.dk

Egenskaber:

En letvægts hårtrimmer, som ligger godt i hånden og hvis fordelagtige ekstraudstyr sikrer en professionel klipning fra hjemmet. En stabil hårtrimmer i et flot design og til en fordelagtig pris.  Perfekt til at trimme håret nemt.

Den avancerede motor er kraftfuld og sikrer dig en ensartet og hurtig klipning, så du hurtigt kan komme ud af døren om morgenen.

Hårtrimmeren leveres med nyttigt ekstraudstyr, såsom en barberkam og sakse, som giver dig mulighed for at lege med forskellige frisurer.

Vores vurdering:

Babyliss For Men Powerlight hårklipper er en god begynder-trimmer til dig, der ønsker at kunne rette enkelte hårstrå eller klippe en sommerfrisure til det gode danske sommervejr

#11 TONDEO Eco-XS Hårtrimmer

TONDEO Eco-XS Hårtrimmer

Køb for 1.179,- kr. hos Beautycos.dk

Egenskaber:

Denne hårtrimmers design er tidløst og moderne og passer derfor ind i de fleste boliger, når den står fremme under en opladning.

Maskinen er nærmest vægtløs og lydløs, hvilket sikrer diskretion og gør det muligt at have hårtrimmeren med sig på farten.

Det smalle skærehoved skiller sig ud fra andre modeller og er særligt ideelt til dig, der ønsker skarpe og snorlige kanter i din klipning.

Vores vurdering:

En ultralet hårtrimmer, der er næsten lydløs. Hårtrimmeren er med dens ergonomiske form komfortabel at anvende, og det smalle skærehoved muliggør en perfekt og præcis klipning gang på gang. 

#12 Babyliss For Men Hårtrimmer XL E695E

Babyliss For Men Hårtrimmer XL (E695E)

Køb for 149,- kr. hos Nicehair.dk

Egenskaber:

En professionel trimmer med et ekstra bredt skær, der gør det nemmere og hurtigere at opnå det ønskede resultat. Indeholder fem justerbare indstillinger, der sikrer dig lige den præcision og tæthed, du ønsker. Leveres med ekstraudstyr, der beskytter trimmeren og sikrer længere levetid

Vores vurdering:

Hårtrimmeren for Babyliss er et oplagt valg til dig, der ikke ønsker at bruge alverdens tid på en klipning. Det brede skær sikrer dig nemlig et hurtigt resultat, så du kan bruge din dyrebare tid andetsteds

Har en fordelagtig pris og er et oplagt redskab til dig, der jævnligt går til frisøren og blot ønsker en hårtrimmer, der kan rette det mest basale ved en frisure

#13 OSTER 59-84 Hårtrimmer

OSTER 59-84 Hårtrimmer

Køb for 849,- kr. hos Beautycos.dk

Egenskaber:

En trimmer af høj kvalitet, der samtidigt er utroligt lydsvag. Dobbelt så kraftig som en elektromagnetisk trimmer. Sikrer en ensartet og pålidelige trimning gang på gang.

Maskinens kraftfulde motor og T-blade sikrer et ensartet og præcis skær hver eneste gang, du bruger trimmeren

Vores vurdering:

Denne trimmer er lille og kompakt og er derfor ideel til at trimme de mest tricky steder på kroppen, som for eksempelvis overskæg, skæg og omkring ørerne

Trimmerens vægt gør den oplagt at have med sig på farten, så du altid kan komme enhver skæg- eller hårkrise til livs

Forskellige hårtrimmere, giver forskellige muligheder

En hårtrimmer er et must-have i hjemmet og sikrer dig, at du altid selv er herre over dine egen frisure. 

Skal du ud og investere i en hårtrimmer, kan du med fordel først og fremmest gøre dig nogle overvejelser omkring de behov, en hårtrimmer skal kunne stille hos dig. 

Har du kraftigt hår, kan det for eksempelvis være en fordel at gå efter de modeller med den kraftigste motor, da modeller med svagere motorer typisk vil miste styrke under klipninger, der varer længe. 

Elsker du skarpe kanter og ensartethed, kan det være en god idé at gå efter hårtrimmere med de bedste og skarpeste blade. En hårtrimmer med et mindre skærehoved vil i denne sammenhæng være et oplagt valg, hvis du ønsker en skarp klipning omkring ørerne. 

Ovenstående hårtrimmer test kan bruges som en sikker guide, der sikrer dig et overblik over det danske markeds bedste hårtrimmere. 

Hvilke typer af hårtrimmere findes der?

Der findes mange forskellige typer af hårtrimmere på markedet, og udvalget af trimmere er vokset markant over de seneste år. I dag anvendes der primært elektriske hårtrimmere, som kan fås med forskelligt udstyr såsom forskellige skarpe blade og særlige funktioner, herunder en kraftig motor og mange længdeindstillinger. 

Tidligere anvendte man i højere grad manuelle hårtrimmere, men det er efterhånden sjældent, at disse anvendes i dag. Du kan dog opleve, at enkelte frisører stadig anvender manuelle hårtrimmere. 

Hårtrimmerne gør det nemt at opnå en præcis klipning – alt afhængigt af din hårtype, hårlængde og behov kan du få en hårtrimmer, som passer til dig. Nogle hårtrimmere er egnet til at give en specifik hårlængde eller trimning, mens andre, som tidligere påpeget, kan indstilles til forskellige længder, idet der medfølger forskellige afstandsstykker og kamme. Sidstnævnte er særligt egnet til dig, som vil kunne lave frisurer med din trimmer. 

Hvis du ønsker en glat trimning, så anbefales blade, som kan trimme håret helt ned til 0,1 mm. længde. Andre blade giver en medium længde ved at trimme fra eksempelvis 2,5 mm. til 4,0 mm., mens yderligere andre trimmer håret til en længde på mellem 13,0 og 26,0 mm. De hårtrimmere, som er udstyret med forskellige længdeindstillinger, kan typisk indstilles til alt mellem 0,5-42,0 mm. og dermed bruges til at lave mange forskellige frisurer.  

Udover ovenstående findes der ledningsbaserede såvel som ledningsfri hårtrimmere, lige såvel som at der findes trimmere med indbyggede håropsamlere. Hårtrimmerne differentierer desuden fra hinanden ved det materiale, som skærene er lavet af. 

Eksempelvis kan man få diamantslebne skær af japansk stål, der i særdeleshed kan trimme hår med præcision og skabe et skarpt resultat, og yderligere findes der trimmere i eksempelvis titanium, carbon eller rustfrit stål, hvor sidstnævnte særligt er god, hvis man ikke ønsker at skulle vedligeholde trimmeren så meget. Måden hvorpå du vedligeholder din hårtrimmer, kan du desuden læse mere om nedenfor. 

Tag trimmeren i egen hånd

En hårtrimmer er et godt supplement til frisørbesøg, navnligt hvis din frisør aldrig helt kan imødekomme dine specifikke ønsker. Hvis du øver dig nok, og leger med din hårtrimmers forskellige funktioner, vil du opleve, at en hårtrimmer åbner en verden af forskellige hårlængder og frisurer.

Trimmer og klipper du dig selv regelmæssigt, vil dette i sidste ende betale sig, da frisørbesøg i bedste tilfælde kan spares væk. Samtidigt er en hårtrimmer også en måde at spare tid i hverdagen, da en regelmæssig pasning af en frisure fjerner behovet for en lang tur i frisørstolen.

Hold øje og sammenlign priser

Der er mange penge at spare på gode hårtrimmere, hvis blot man holder øje med aktuelle hårtrimmer tilbud. Har du fundet lige dén hårtrimmer, der matcher dine behov, kan du med fordel sammenligne prisen med lignende modellers pris for at få den bedste hårklipper til den bedste pris.

Priserne på hårtrimmere er ofte samme prisleje som skægtrimmere, da de fleste maskiner kan anvendes til begge formål. Skægtrimmere kan klippe hår og hårtrimmere kan trimme skæg. Det går begge veje. Vi har lavet den bedste skægtrimmer test, hvis du er interesseret i at læse mere om de maskiner vi har udvalgt til den test.

Find den absolut bedste hårtrimmer

Hos Hair-beauty.dk har vi gjort det nemt for dig at finde den ultimative trimmer. Vi har lavet testen af 13 af de bedste trimmer til hår på markedet og dermed fundet en bedst i test hårtrimmer.

Der findes mange forskellige versioner af hårklippere og i alle prisklasser. De kan alle sammen noget forskelligt og har unikke features som tiltaler forskellige forbrugere. Nogle kan holde i 50 minutter, mens andre kan trimme hårte i hele 60 minutter. Uanset om det er nødvendigt eller ej.

Nu er det nemt at købe en hårtrimmer bedst i test garanteret, ved at følge vores guide. Du kan få en hårtrimmer til private eller en hårtrimmer professionel, der passer sig lidt bedre til den forbruger der bruger sin trimmer ofte.

Vi har målt en masse forskellige egenskaber og dermed gjort det nemt for dig at finde den optimale hårtrimmer for dig ud fra vores trimmer test. Vi har målt dem der kan bruges uden ledning, med flere forskellige afstandskamme og blandt andet ekstra udstyr som opbevaringstaske, og rensestation.

Der findes mange gode hårtrimmere på markedet og hvis du skal finde en hårtrimmer der kan trimme håret perfekt hver gang, så er det vigtigt at du læser en del hårklipper test, så du finder en trimmer bedst i test, som passer til dig.

Sådan vedligeholder du din hårtrimmer

Viden om, hvorledes du vedligeholder din hårtrimmer, er utroligt vigtig, således at trimmeren kan holde bedst muligt over en lang årrække, uden effekten ikke aftager. 

vedligehold din trimmer

Først og fremmest er det vigtigt altid at rengøre hårtrimmeren efter brug. Det kan gøres ved forsigtigt at banke hårene på trimmeren af mod eksempelvis en vask, eller du kan tage lidt vand på fingrene for at gøre det nemmere at fjerne hårene fra trimmeren med. Ydermere kan du med fordel anvende en lille børste til at fjerne de sidste hår; ofte medfølger der en rengøringsbørste, når du køber en hårtrimmer. 

Såfremt trimmeren er vandtæt, kan du vaske den med vand, og ellers er det vigtigt at huske på, at du ikke skal gøre hele trimmeren våd. På nogle hårtrimmere kan du tage skærene af og dermed rengøre dem under vand, uden at skulle gøre hele maskinen våd. 

Foruden rengøring af hårtrimmeren, er det vigtigt at vedligeholde selve klippeskærene. Det kan blandt andet gøres ved brug af særlige olier til smørelse af hårtrimmerens skær, som sikrer skarpe blade, der kan bevæge sig frit. 

Ydermere kan der købes særlige renseprodukter egnet til hårtrimmere. Der samler sig mange bakterier i hårtrimmeren, når den bruges, hvorfor rengøring heraf er altafgørende for blandt andet at forhindre risikoen for infektion. Herudover kan du jævnligt sterilisere hårtrimmeren ved brug af et desinfektionsmiddel for at sikre optimal hygiejne.

Hvordan holder man sine blade skarpe?

For at opnå præcision og effektivitet er det vigtigt, at bladene er skarpe, hvilket gør det essentielt at vedligeholde sin hårtrimmer – særligt hvis du har meget hår, som skal klippes, vil du hurtigt kunne mærke, hvis ikke bladene er skarpe. 

Du skal, som nævnt ovenfor, altid sørge for at fjerne alle hår efter brug, og derudover kan du med fordel købe nogle produkter til smørelse af bladene, der gør dem helt skarpe. Når du anvender en olie til at holde bladene skarpe, vil det ofte være tilstrækkeligt blot at anvende få dråber. 

Det vil typisk være nemmere at holde bladene skarpe på en trimmer i rustfrit stål, sammenlignet med trimmere af andet materiale, idet der ikke er lige så meget vedligeholdelse forbundet dermed. 

Derudover findes der hårtrimmere, som er udstyret med selvslibende skær. Disse formår altså selv at holde bladene skarpe og kræver dermed ikke meget vedligeholdelse.

Hvilken trimmer klipper kortest?

De trimmere, som klipper kortest, kan typisk klippe håret helt ned til 0,1 mm., og de vil således yderligere kunne bruges til at fjerne alt hår. Mange hårtrimmere kan dog indstilles til forskellige længder, hvorved de altså også giver mulighed for at lave andre frisurer. 

Kan hårtrimmere bruges til andet end ansigtet?

De fleste hårtrimmere kan trimme både hår i ansigtet og på kroppen. Det er naturligvis vigtigt, at du læser brugsanvisningen for den pågældende hårtrimmer, før du anvender den andre steder end i ansigtet, men som udgangspunkt vil det være tilfældet, at du kan bruge den flere steder på kroppen. 

Foruden at anvende den pågældende trimmer til klipning på hovedet, kan du således som oftest også bruge den til at fjerne eller mindske forekomsten af hår på eksempelvis bryst eller mave. 

Du kan ligeledes bruge en hårtrimmer som skægtrimmer. Det er i den forbindelse dog vigtigt at være opmærksom på, at hårtrimmeren som oftest vil have et mere bredt hoved sammenlignet med en skægtrimmer, hvilket kan gøre det sværere at komme ordentligt til alle steder og opnå samme grad af præcision.

Inspiration til hvordan du klipper dig selv

Der er mange måder, hvorpå du kan klippe dig selv og således skabe forskellige frisurer ved brug af en hårtrimmer. Det kræver imidlertid en vis erfaring og øvelse at skabe specifikke frisurerer, hvorved det kan være en god ide eksempelvis at anvende Youtube eller andre medier, hvor der figurerer mange videoer med inspiration og guides til klipning af håret. 

Du kan vælge at klippe dig helt skaldet ved brug af en hårtrimmer, men du kan ligeledes bruge den til at klippe en frisure. Når du klipper med en kraftfuld hårtrimmer skal du tage stilling til, hvilken længde du ønsker, hvortil mange så vælger at klippe med den pågældende længde over hele hovedet og dermed lave en jævn trimning. I

forlængelse heraf vil vi altid anbefale dig, at du starter i en lidt længere længde, end hvad først er planlagt, så du ikke fortryder – du kan altid klippe mere af efter, mens det er ærgerligt, hvis du fortryder en for kort længde. 

Når du har taget stilling til længden, er det en god ide, at du deler håret op, således at du kan skabe noget struktur, mens du klipper, og samtidig holde øje med, hvor du er nået til. Du kan eksempelvis starte bagfra i midten og således bevæge dig op mod toppen af hovedet og dernæst ud mod ørene – en mere præciseret guide til klipning af håret trin for trin kan læses længere nede på siden.  

Hvis du ønsker forskellige længder i håret, så anbefales det, at du anvender afstandsmålere under trimningen, og hvor dit fokus bør være på at skabe nogle glidende overgange. Det er blandt andet blevet meget populært at lave en såkaldt fade-frisure, som passer til de fleste mænd.

Denne type klipning foregår særligt på bagsiden og siderne af hovedet, og hvor der vil være forskel på længderne af håret, således at håret længere oppe på toppen af hovedet ofte vil være længst. Du kan få mere inspiration til fade-klipning på blandt andet Youtube. 

Hvordan klipper man håret i nakken?

Det er vigtigt, at du anvender en god hårtrimmer, som kan sikre præcision, når du skal klippe håret i nakken. Det kan sommetider være fordelagtigt at få en anden person til at hjælpe dig med klipning af håret i nakken, eftersom det kan være svært at komme til og sikre et lige resultat. 

Hvis du selv klipper håret, anbefales det, at du har et håndholdt samt væghængt spejl, som kan bruges til at se din nakke, mens du klipper. Uanset om du selv klipper håret i nakken eller får hjælp fra en anden, så bør følgende procedure følges: 

Du starter med klippe helt nedefra i nakken og indstiller maskinen på den ønskede længde. Bøj hovedet forover, således at det er muligt at starte helt fra bunden og langsomt og forsigtigt arbejde længere op. Sørg for at få fjernet alle hårene på halsen og nakken, så der er en tydelig overgang fra hårkant til hals. Det gør du ved at indstille hårtrimmeren på 0 mm., således at du opnår et helt rent og skarpt udtryk. 

Vi har desuden lavet en trin for trin-guide længere nede på siden, som du kan bruge til at få indblik i de øvrige trin i klipningen. 

Hvad er de bedste producenter af hårtrimmere?

Panasonic står bag den hårtrimmer, som har vundet vores “bedst i test”, hvorved dette også er en af de bedste producenter af hårtrimmere på markedet. Yderligere er Wella, Philips, Babyliss, Wahl og Remington nogle af de mest anerkendte producenter på markedet.

Der er forskellige fordele forbundet med produkterne fra de respektive producenter, men generelt vil det være sådan, at de bedste producenter står bag trimmere af høj kvalitet, som sikrer effektivitet og præcision, så du kan opnå det perfekte look. 

Dette indebærer endvidere, at de bedste producenter generelt står bag produkter med en stærk motor med god motorstyrke, effektive og slidstærke blade eller skær, en god batterikapacitet, forskellige muligheder for længdeindstillinger, lavt støjniveau og en lav vægt. De bedste hårtrimmere på markedet lever generelt op til disse parametre, selvom der kan være enkelte forskelle mellem dem. 

Spørgsmålet om hvilken producent, som er den bedste, afhænger naturligvis også af, hvilke individuelle behov og ønsker, du har til en effektiv hårtrimmer. Nogle vil eksempelvis være interesseret i en ny hårtrimmer, som kan anvendes til at skabe alle slags herrefrisurer, mens andre er på udkig efter en trimmer til at skabe små detaljer i håret eller til at klippe de overordnede linjer. 

Hvordan differentierer markedets hårtrimmere sig fra hinanden? 

Der er som tidligere nævnt forskel på, hvilke egenskaber og funktioner de forskellige hårtrimmere på markedet har, men hvor en fællesnævner naturligvis er, at de alle kan bruges til trimning af håret. En billig hårtrimmer vil formentlig ikke have de samme funktioner, som hvis du vælger en dyrere, men uanset hvad kan du være sikker på, at alle de produkter, som anbefales her på siden, lever op til strenge krav for kvalitet.

Hårtrimmerne kan således diffentiere sig fra hinanden på en række parametre – alt afhængigt af hvilke behov man har, vil det altså være vigtigt at vælge hårtrimmer derefter. Eksempelvis har nogle trimmere et fleksibelt eller roterende hoved, en rense- og opladningsbase eller en skærm med blandt andet batteriindikator. Ydermere er nogle hårtrimmere vandtætte, hvorved de altså også kan rengøres med vand, og yderligere andre er trådløse. 

Du skal således gøre op med dig selv, hvorvidt du har nogle særlige behov og krav til den hårtrimmer, du er på udkig efter, og om der er nogle funktioner, som er særligt vigtige for dig. I vores hårtrimmer-test gennemgår vi naturligvis alt om funktioner, design og kapacitet for de enkelte hårtrimmere, hvorved det er nemmere for dig at skelne mellem de forskellige produkter og dermed finde den trimmer, som lever op til dine ønsker. 

Hvordan bruges en hårtrimmer? 

Nedenfor gennemgår vi de trin, som kan sikre dig en jævn og effektiv trimning:

 1. Trin 1: Start med at oplade hårtrimmeren eller sætte den til en stikkontakt, såfremt den skal have strøm under brug.
 2. Trin 2: Gør dit hår klar til klipning eller trimning. Sørg for at håret er rent og fri for diverse produkter. Herudover bør håret være tørt, når du skal i gang med trimning.
 3. Trin 3: Når trimmeren er fuldt opladet eller tilsluttet strøm, skal du indstille trimmeren til den ønskede længde, hvortil du skal vælge en af de dertilhørende passende kamme.
 4. Trin 4: Nu er du klar til at trimme eller klippe håret. Start nedefra i nakken og bevæg dig med forsigtige bevægelser opad. Det er vigtigt, at du arbejder systematisk og kontrolleret for at opnå det bedste resultat. Husk at skifte længdeindstillinger og kamme, såfremt du ønsker længere hår eksempelvis på toppen. 
 5. Trin 5: Klip frem og tilbage med trimmeren et par gange over de samme områder, således at du er sikker på at komme godt omkring og skabe et resultat uden ujævnheder.  
 6. Trin 6: Lav skarpe linjer ved nakke og ører ved at indsætte trimmeren på 0 mm. Dermed kan du fjerne alle hår og skabe et skarpt resultat omkring kanten på ørerykken fra bagsiden af ørene og ned til nakken. 

Trin 7: Har du brugt trimmeren med forskellige længdeindstillinger, så bør du sikre dig, at der er glidende og bløde overgange mellem de forskellige længder. Det sikrer du ved at benytte en indstilling mellem de anvendte størrelser.

Trin 8: Når du er færdig med ovenstående trin, kan du slutte af med at tilføje nogle hårprodukter, som kan pleje håret eller anvendes til styling. 

Hvilke fordele er der ved en hårtrimmer? 

Der er en række centrale fordele forbundet med at bruge en hårtrimmer. Først og fremmest fungerer en hårtrimmer som et multifunktionelt produkt, der kan bruges til både krop og ansigt, og som således både kan klippe, trimme eller glatbarbere håret eksempelvis på hovedet, skægget eller brystkassen. 

Du kan desuden få relativt billige hårtrimmere, hvilket kan spare dig for mange penge, idet trimmeren medfører, at du ikke behøver at gå til frisør, men kan trimme håret derhjemme. Hermed vil det ligeledes spare dig for meget tid. Du kan desuden tage trimmeren med dig overalt, eksempelvis på weekendtur eller ferie, hvilket gør det til en fleksibel og nem løsning. 

FAQ

Se vinderen af vores bedst i test af hårtrimmere

Vi har gennemgået 13 af markedets bedste hårtrimmere , så du kan finde din nye trimmer lige her. Vælg vores vinder, eller find din favorit blandt de bedste trimmere på markedet.

Hvilken hårtrimmer er bedst og vinder testen?

Da vi har testet 13 af markedets bedste trimmere til hår, så kan du være sikker på at vi kommer rundt omkring i vores sammenligning. Det er en af topmodellerne fra Panasonic der vinder og du kan læse hvorfor lige her på siden.

Er der forskel på hårtrimmere og skægtrimmere?

Der er forskel på trimmerhovedet ift. bredden på trimmere til skæg og hår. Dog kan begge versioner klippe den anden type. En hårtrimmer kan klippe skæg og en skægtrimmer kan klippe hår – men de egner sig bedst til deres eget formål. Til skæg kan der også være behov for en kraftigere motor nogle gange.

Hvordan har vi vurderet vinderen?

Vi har testet alle maskiner og sammenlignet deres forskelle og specielle egenskaber. I sammenligningen finder du de features vi bedst kunne lide og vores egen vurdering af maskinen.

Få den billigste pris i Danmark

Samtidig med at vi har vurderet og sammenlignet de bedste hårtrimmere, har vi også fundet den bedste pris til dig. Derfor er det enkelt og nemt at finde din spritnye, topmoderne og højest vurderet trimmer.

Martin er vores tester af skægtrimmere og andre produkter til mænd. Han var med til at starte hjemmesiden, hvor han har bidraget med talrige artikler og guides til hjemmesiden.