Bedste shampoo test

Bedste shampoo test (2023) – Se vores guide over de bedste hårshampoo

Artiklen er senest opdateret d. oktober 1, 2023 af Liva

Se vores 13 bedst i test shampoo og vælg verdens bedste shampoo til dig og dine behov. Tør, slidt og klistret eller fedtet, kløende og krydret? Hårforstyrrelser af forskellig art er aldrig behagelige, men med en god hudpleje-rutine kan flere af disse problemer afhjælpes.

Sådan en rutine er baseret på en shampoo af kvalitet, der passer godt til dit hår. Men hvilken type skal du vælge, og hvilket mærke? I denne købsguide præsenterer vi 13 shampooer, der fungerer godt til forskellige hår.

Vinderen af ​​titlen som bedste shampoo i 2023 for normalt hår var den duftende, økologiske og veganske Yuaia Haircare Grow & Glow Shampoo. Denne shampoo skal VIRKELIG prøves, hvis du aldrig har hørt om den før.

Produktanmeldelser – Shampoo bedst i test 2023

 1. Yuaia Haircare Grow and Glow Shampoo (Vinder)
 2. Hairlust Split Fix™ Shampoo
 3. Kérastase Resistance Bain Extentioniste Shampoo
 4. Rosted 1 Repair Shampoo
 5. Australian Bodycare Hair Clean shampoo
 6. Philip B Pebbermint & Avokado Shampoo
 7. Lernberger & Stafsing Shampoo For Moisture
 8. Gold Professional Haircare Hydration Shampoo
 9. Kérastase Blond Absolu Bain Lumière
 10. Q&M Fine Intellect Shampoo
 11. REVLON Be Fabulous Texture Care Smooth Hair Shampoo
 12. L’OREAL Source Essentielle Delicate Shampoo
 13. MARIA NILA Head & Hair Heal Shampoo
 14. Philip B Weightless Volumizing Shampoo

Fortsæt med at læse for at få flere oplysninger om vores bedst i test af de mest populære shampooer!

#1 Yuaia Haircare Grow and Glow Shampoo – Must-try vinder af bedst i test

Yuaia Grow and Glow Shampoo

Køb til 179,- kr hos Yuaiahaircare.dk

Fremhævede features

 1. Øger hårets vækstfase og diameteren på hårstrået
 2. Anti frizz og farvebeskyttende
 3. Sulfat- og silikonefri

Egenskaber

Yuaia Haircare Grow and Glow Shampoo er udviklet specielt til at booste hårvæksten ved at optimere hårets cyklus og dermed også mindske hårtab. Dette produkt indeholder desuden en lang række naturlige og fugtgivende ingredienser som gurkemeje og aloe vera ekstrakt, som alle bidrager til styrkelse af det enkelte hårstrå. 

Det er dog ikke kun hårstråene, som har gavn af denne shampoo. Shampooen er nemlig beriget med frugtsyre, hvilket giver hovedbunden en mild eksfoliering således, at den igen bliver fri for rester fra stylingsprodukter etc. Denne shampoo er altså både ren forkælelse til lokkerne og hovedbunden. 

Modsat mange andre shampooer på markedet er denne shampoo desuden unisex, og kan derfor anvendes af alle køn.

Produktet indeholder 200 ml.

Vores vurdering

Vi kan lige så godt sige det som det er – vi er vilde med denne shampoo. Den stryger lige ind på til tops i vores test. Shampooen er meget drøj i brug, men skummer alligevel godt, hvilket virkelig giver følelsen af, at hovedbund og hår efterlades helt rent. 

Samtidig med at håret får de bedste vækstforudsætninger, så er vi også meget begejstrede over den eksfolierende effekt – for vi må nok indrømme, at vi på daglig basis udsætter vores hovedbunde for lidt af hvert. Desuden er shampooen meget mild, og det kan mærkes i håret, at det kun bliver udsat for naturlige ingredienser ved brug af denne shampoo. 

Derfor skal du købe Yuaia HairCare Grow and Glow shampoo

Du skal købe Yuaia HairCare Grow and Glow shampooen, hvis du er på udkig efter en mild shampoo, som formår at styrke hårets hårvækst samt mindske hårtab. Produktet er også særligt velegnet til dig, som døjer med hovedbunden grundet den eksfolierende egenskab. 

#2 Hairlust Split Fix™ Shampoo – Vegansk, sulfatfri & økologisk shampoo

hairlust Split Fix Shampoo

Køb til 179,- kr hos Hairlust.dk

Fremhævede features

 1. Certificeret økologisk, sulfatfri og vegansk
 2. Silikonefri og helt fri fra skadelige parabener
 3. Rig på proteiner der trænger ind og styrker håret på en fantastisk måde

Egenskaber

Shampooen fra HairLust er en fantastisk shampoo proppet med proteiner for at give håret de bedste betingelser for at vokse sig stærkt, smidigt og sundt. Det fungerer ved, at proteinerne trænger sig helt ind i hårstråene for på den måde at styrke håret og give de bedste forudsætninger for en forlænget livscyklus af håret.

Denne shampoo indeholder desuden ekstrakt fra Aloe Vera, hvilket har antibakterielle egenskaber, som har en positiv effekt på en irriteret hovedbund.

En anden vigtig egenskab er, at shampooen er fri for silikone, hvilket er ønskværdigt, da silikone lægger sig omkring hårstråene og forhindrer øvrige produkter fra din hårplejerutine at trænge ind og styrke håret. HairLust Split Fix shampoo er desuden produceret i Danmark.

Produktet indeholder 250 ml.

Vores vurdering

Efter denne test er vi slet ikke i tvivl: shampooen fra HairLust er en af vores absolut favorit shampoo. Det skyldes, at produktet både sørger for at genopbygge slidt og skadet hår, beskytter forebyggende og samtidig er godt for miljøet ved at være dansk produceret samt certificeret både vegansk og økologisk.

Ved brug af denne shampoo sammen med HairLust balsam føles håret stærkere og sundere efter allerede kort tid.

Derfor skal du købe HairLust Split Fix Shampoo

Du skal helt klart købe HairLust Split Fix shampoo, hvis du ønsker et produkt der er med sine naturlige ingredienser sikrer sundhed for både hår, hud og miljø.

#3 Kérastase Resistance Bain Extentioniste Shampoo

Kérastase Resistance Bain Extentioniste Shampoo

Køb til 225,- kr hos Nicehair.dk

Fremhævede features

 1. Giver stærkere styrke og beskytter håret
 2. Udviklet med en særlig kreatin teknologi
 3. Trænger ind i håret og lægger samtidig en beskyttende hinde om håret

Egenskaber

Denne shampoo er udviklet til at styrke og beskytte dit hår. Udviklet med en særlig kreatin teknologi der trænge rind i håret og lægger en beskyttende hinde omkring det, gør at håret kan modstå det meste vind og vejr. 

Shampooen har et højt indhold af kreatin og ceramider, samt melainsyre, som er hemmeligheden bag teknologien i shampooen.

Vores vurdering

Vi testede Kérastase Resistance Bain Extentioniste Shampoo og fik de mest fantastiske resultater. En forfriskende følelse ved hver brug og en mærkbar forandret stimulans i håret. Håret føltes mere levende og stabilt efter en uges brug bare.

Den kan virkeligt anbefales til alle med normalt hår, eller til dem har der brug for lidt genopfriskning og reparation af håret. 

#4 Rosted 1 repair shampoo

Rosted 1 Repair shampoo

Køb til 219,- kr hos Shoprosted.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Uden sulfater, silikone samt parabener
 2. Reparerende shampoo
 3. Ingen farvestoffer

Egenskaber

Rosted 1 repair shampoo er en genopbyggende shampoo, som reparerer hår og hårstrå indefra og ud. Det er de mange aktive og naturlige ingredienser der bidrager til genopbygningen af hårstrå samt genoprettelsen af hårets fugtbalance. 

Denne shampoo er en meget mild shampoo, som giver håret en let følelse på trods af de mange genopbyggende egenskaber. Hertil kommer at shampooen også er meget mild for hovedbunden. 

Derudover er producenterne af Rosted alle environmentally friendly-certificeret hvilket bevirker, at miljøet og materialerne er i fokus, og intet belaster unødigt. 

Vores vurdering

Det store fokus på miljø, herunder producent og materialer, samt skånsomhed mod både hår og hovedbund er virkelig en stor fordel ved Rosteds shampoo. Indholdet af silkeproteiner og kaviar ekstrakt giver desuden en lækker følelse i håret.  

Derfor skal du købe produktet 

Hvis du har brug for en meget mild shampoo med reparerende egenskaber er dette muligvis shampooen for dig. 

#5 Australian Bodycare Hair Clean shampoo

Australian Bodycare Hair Clean shampoo

Køb til 149,- kr hos Australian-bodycare.com

Fremhævede features

 1. Perfekt til tør eller irriteret hovedbund
 2. 100% vegansk og silikonefri
 3. Naturlige ingredienser som Tea Tree Oil

Egenskaber

Australian Bodycare Hair Clean Shampoo er en meget mild shampoo, som indeholder den naturlige ingrediens Tea Tree Oil. Olien er særlig ideel i shampoo, da den virker effektivt mod snavs, men er samtidig meget skånsom for hår og hovedbund. Olien er desuden bakteriehæmmende, hvilket er fordelagtigt i tilfælde af skæl eller andre hovedbundsproblemer.

Denne shampoo sikrer altså, at dit hår bliver helt rent efter brug samtidig med at styrke og pleje håret grundet indholdet af blandt andet kokosolie.

Da shampooen er meget mild kan den bruges dagligt og i alle hårtyper.

Produktet indeholder 500 ml.

Vores vurdering

Vi havde meget høje forventninger til effekten af Australian Bodycare shampooen grundet dens indhold af Tea Tree Oil – og den skuffede bestemt ikke. Ved brug af shampooen, som er drøj i brug, mærker man lynhurtigt hvordan produktet har en beroligende effekt på hovedbunden og dermed modvirker kløe.

Vi oplevede desuden, at det har en positiv effekt på hår som har tendens til hurtigt at blive fedtet.

Derfor skal du købe Australian Bodycare Hair Clean shampoo

Australian Bodycare Hair Clean shampoo er perfekt for dig, som døjer med kløe og tørhed i hovedbunden. Især i kombination med deres balsam kommer man hurtigt hovedbundsproblemerne til livs.

#6 Philip B Pebbermint & Avokado Shampoo

Philip B Pebbermint & Avokado Shampoo

Køb til 222,- kr hos Nicehair.dk

Denne shampoo er som en lille gave fra Gud. Den er sindssygt forfriskende. Dette renser ikke bare håret – det frigør en, når man føler sig sløv, får dig til at føle dejligt ren og køligt, rydder op i hovedpine… Du forstår idéen.

Der er en lille advarsel, som følger med shampooen. Den skal bruges af folk der virkelig elsker pebermynter, fordi denne shampoo er perfekt til den opfriskende følelse. Du kan bogstaveligt talt føle prikken – ikke kun på din hovedbund, men ned i hele din krop, når du skyller dit hår ud. Det er en god prikken forresten – ikke svindlende eller ubehagelig.

Shampooen er god til alle der trænger til at starte dagen med et frisk pust og blive klar i hovedet. Den renser og rengør håret i dybden og efterlader en forfriskende følelse af nyvasket hår og krop. Shampooen anbefales med maksimale points herfra.

#7 Lernberger & Stafsing Shampoo For Moisture

Lernberger & Stafsing - Shampoo For Moisture

Køb til 162,- kr hos Med24.dk

En shampoo, der gør håret virkelig blødt, som GØR forskellen for de fleste der bruger den. Lernberger Stafsing Shampoo For Moisture er en shampoo, der vil styrke håret og pleje hovedbunden.

Jeg er virkelig glad for Lernberger Stafsing . Mit hår føles utrolig blødt og sundt i testperioden. Jeg opdagede at håret har været mindre kruset end normalt. Men det bedste er, at håret har følt sig usædvanligt rent.

Jeg bruger normalt tørshampoo til at friske håret op mellem vaske, men jeg har ikke brugt tørshampoo én gang i testperioden. Jeg følte simpelthen ikke, at det var nødvendigt. Faktisk tror jeg ikke, at jeg har fundet en shampoo, der fik mit hår til at føles så rent og så blødt på samme tid før.

Shampooen indeholder proteiner og aminosyrer fra kollagen samt ekstrakter fra tealalger, der vil styrke håret. Formlen indeholder også broccoli olie for at tilføje fugt og glans til håret. Formlen indeholder ingen sulfater.

#8 Gold Professional Haircare Hydration Shampoo

Gold - Hydration Shampoo

Køb til 298,- kr hos Beautycos.dk

Gold Professional Haircare Hydration Shampoo – en vidunderlig plejefri shampoo, der er både sulfat- og parabenfri. Beriget med ekstrakter fra bambus, solsikke og alger, som sammen med proteiner og antioxidanter fra hvede og forskellige planter giver en styrkende og beskyttende virkning og skaber et mere smidigt hår.

Shampooen giver begge en god beskyttelse mod varme, UV-stråler og har en god farveholdbarhedseffekt.

#9 Kérastase Blond Absolu Bain Lumière

Kérastase - Blond Absolu Bain Lumière

Køb til 169,- kr hos Nicehair.dk

En nærende rengøringsmiddel, der er perfekt til blonder, krøllet eller gråt hår. Den silkeagtige og luksuriøse formel renser håret fra rod til spids ved at fjerne overskydende olie og urenheder, mens en fugtgivende blanding af hyaluronsyre og edelweiss tilføjer vigtig fugtighed.

Shampooen giver kraftig antioxidantbeskyttelse mod miljøskader samt lyser og forbedrer blonde toner, så dit farvede hår ser levende, strålende og sundt ud.

Jeg testede denne shampoo igennem en veninde, som har ultra blond hår. Hun er vild med den farve, udstråling og fylde shampooen giver. Denne shampoo går dog kun godt til blond hår, så det er et minus.

#10 Q&M Fine Intellect Shampoo

Q&M - Fine Intellect Shampoo

Køb til 198,- kr hos Beautycos.dk

Original Mineral’s produkter er fri for barske kemikalier og indeholder australske australske ingredienser af høj kvalitet, æteriske olier og mineraler, der er skånsomme for håret og miljøet uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Shampooen føles cremet, er let at massere og samler helt rigtigt. Det er let at skylle ud, og det lugter også godt. Det føles også meget godt. Jeg kan godt lide designet på flaskerne, og hvordan man åbner dem for at hælde shampooen. Som nogle formiddag har jeg smerter i fingrene, at det er vanskeligt med nogle flasker, men disse er alligevel lette at åbne.

#11 REVLON Be Fabulous Texture Care Smooth Hair Shampoo

REVLON - Be Fabulous Texture Care Smooth Hair Shampoo

Køb for 249,- hos beautycos.dk

Revlon Was Fabulous Texture Care Glat Smooth shampoo er en vidunderlig shampoo til dig med krøllet og uregelmæssigt hår. Denne rige shampoo efterlader håret silkeagtigt og har en speciel anti-frizz-effekt, der eliminerer lille flyvende hår.

Forkæl dig selv og dit hår med en vidunderlig shampoo, med en aldrende og farvebeskyttende effekt. Derudover har det en genopbygningseffekt på dit hår og får dit hår til at se sundt på kort tid.

Jeg fik ligeledes en veninde til at teste denne og det var med stor succes. Krøllerne rettes ud og føles glatte og bløde. Næsten som almindeligt langt glat hår.

#12 L’OREAL Source Essentielle Delicate Shampoo

LOREAL - Source Essentielle Delicate Shampoo

Køb for 109,- hos beautycos.dk

Skånsom shampoo, der renser håret uden at forstyrre hovedbundens balance. Håret bliver smidigt, smidigt og skinnende. Mild shampoo til følsom hovedbund. Dermatologisk testet. Består af 80% af de naturlige ingredienser, såsom kamille og ringblomst ekstrakt.

Perfekt til at modvirke og opløse hårtråde. Produktet er helt vegansk og indeholder ingen animalske produkter. Fri for silikone for et naturligt resultat.

En fantastisk shampoo, til den lidt mere prisbevidste forbruger, der stadig sigter højt efter kvalitet shampoo. Shampooen er mild og god, kræver massering for at blive ordentlig ren. MEN den inkluderer ikke en pumpe (som den er på billedet), så vær klar til at hælde over i en mindre flaske, hvis du ikke er grusomt stærk i håndleddene.

#13 MARIA NILA Head & Hair Heal Shampoo

MARIA NILA - Head & Hair Heal Shampoo

Køb for 179,- hos beautycos.dk

Maria Nila Head & Hair Heal er en beroligende, anti inflammatorisk og hårvækst stimulerende shampoo. Oleanolic Acid, som shampooen indeholder, modvirker hårtab. Massér den ind i håret og hovedbunden, skyl og fortsæt behandlingen med indpakning og balsam.

Shampooen er god, men ikke fantastisk. Derfor ryger den i bunden af denne test og jeg vil hellere anbefale at du køber en af de andre produkter jeg har testet i denne omgang.

#14 Philip B Weightless Volumizing Shampoo

Philip B - Weightless Volumizing Shampoo

Køb for 295,- hos beautycos.dk

Philip B Weightless Volumizing Shampoo med blid, men effektiv rense aktion hjælper med at vaske snavs og opbygninger væk for en frisk følelse. Det fjerner aldrig væsentlig godhed eller fugtighed væk, hvilket betyder, at du sidder tilbage med langvarig komfort og blødhed. Ved at hjælpe med at dybe rensningen fra rødderne, behøver du ikke lide af overskydende olie eller produktrester efter kun en vask.

Produktet er en let formel og er ideel til at opretholde volumen, hjælper med at fylde og give tykkelsen til en bouncier manke med masser af energi. Blandet med botaniske stoffer som solsikke, aloe og rosmarin, vil du blive behandlet med masser af fugtighed for at opmuntre til en silkeagtig struktur, der er fri for frizz.

Bedst i test shampoo – Hvilken shampoo vinder?

Hos Hair & Beauty har vi lavet testen over de bedste shampoo i 2022, så du slipper for at prøve en masse forskellige mærker og typer. Skal det være nemt? Så vælg en af de helt fantastiske bedst i test hårshampoo, som vi har anmeldt herunder.

Okay, hvis vi absolut skal være ærlige. Så var den her test af shampoo en, som vores testere havde glædet sig allermest til. Hvem elsker ikke shampoo? Det er den bedste start på dagen at føle sig frisk.

Hvad skal jeg overveje, når jeg køber en shampoo?

Når du skal ud at købe en shampoo, skal du naturligvis først og fremmest overveje, hvilken shampoo der passer bedst til lige præcis din hårtype. Det nytter eksempelvis ikke, at du vælger den bedste shampoo til krøllet hår, hvis du har fint hår. Men du kan med fordel gå efter en shampoo, der er bedst i test, og som samtidig passer til din hårtype. Hvis du har allergi, du har en sensitiv hovedbund og hud, så kan du med fordel kigge efter en shampoo, der ikke indeholder skadelige stoffer, såsom parabener og anden kemi. 

Derudover skal du tage stilling til, hvad du gerne vil opnå med en shampoo. Vil du gerne opnå mere volumen? Blødere hår? Fremhæve dine krøller? Uanset hvad dine mål er med din shampoo, er det vigtigt, at du går efter en shampoo, der kan hjælpe dig med at opnå disse mål. 

Den bedste shampoo er den, der giver dig det ønskede resultat og giver dig et lækkert, rent og velplejet hår. Vi vil senere i artiklen gå lidt mere i dybden med shampooer til forskellige hårtyper.

Sådan vasker du dit hår korrekt

Det er naturligvis vigtigt, at du vasker dit hår korrekt. Ellers opnår du sandsynligvis ikke de ønskede resultater med din shampoo. Du skal selvfølgelig altid kigge på lige netop den shampoo, du bruger, så du er helt sikker på, at du bruger produktet korrekt. Når det er sagt, er der en række generelle råd til, hvordan du giver dit hår den mest optimale pleje, og hvordan du vasker du hår.

Der er, som du måske efterhånden har erfaret, en del uenighed om, hvordan man bør vaske sit hår. Nogle mener, at man bør vaske sit hår hver dag, mens andre mener, at håret blot skal vaske én gang om ugen. Faktisk mener flere og flere eksperter, at det er individuelt, hvor ofte vi skal vaske vores hår, idet det hænger sammen med hårets struktur, indfedtning og dine personlige præferencer. 

Du skal derfor gøre det, der passer bedst til netop dit hår og dine behov. Men lad os her tage et kig på, hvordan du rent faktisk vasker dit hår korrekt:

 1. Du skal først og fremmest sørge for, at dit hår ikke er filtreret, inden du gør det vådt. Hvis dit hår allerede er filtret, vil det med al sandsynlighed blive endnu mere filtret, når du først gør det vådt.
 2. Når du har redt dit hår, kan du gøre det vådt med varmt vand. Dette sikrer, at du åbner din hårstrå, og at du får renset håret godt igennem, så der ikke er gamle produktrester.
 3. Undgå at hive og rykke i håret, når du gør det vådt. 
 4. Tag nu lidt shampoo i hånden, og gnub dine hænder mod hinanden, hvorefter du putter shampooen i håret.
 5. Shampoo skal primært bruges i hovedbunden og ikke i dine spidser.
 6. Lad herefter shampooen sidde i håret i et par minutter.
 7. Vask nu dit hår grundigt, så al shampooen kommer ud af håret.
 8. Hvis du har haft mange produkter i håret, kan du eventuelt vaske dit hår to gange, så du er sikker på, at alle produktresterne er helt ude af dit hår.
 9. Når du har vasket håret, bør du presse vandet ud af dit hår frem for at hive det ud. Håret er nemlig mere skrøbeligt, når det er vådt, så du bør derfor være ekstra påpasselig med ikke at rive i dit hår.
 10. Du kan nu eventuelt bruge en balsam, hvis det er en del af din hårplejerutine.

God shampoo til fint hår

Hvis du har tyndt og fint hår, er du sikkert ude efter en volumen shampoo til fint hår, der kan styrke dit hår og give det mere volumen. Nogle er født med fint hår, mens andre udvikler fint og tyndt hår med alderen. Hvis du har tyndt og fint hår, vil vi hos Hair-beauty anbefale, at du går efter en shampoo, der indeholder ingredienser, der er med til at give fylde, volumen og løft til dit hår. Husk, at hvis du bruger balsam, så bør du kun bruge det i dine spidser, så håret bevarer sin volumen.

God shampoo til tørt hår

Tørt hår opstår, når der er en ubalance i hovedbunden. Hovedbunden stopper ganske enkelt med at producere sebum, der naturligt er med til at fugte både din hovedbund og dine lokker. Tørt hår kan også opstå som resultat af, at hårstråenes beskyttende skællag bliver skadet, så håret ikke længere kan holde på den naturlige fugt. 

Hvis du har tørt hår, anbefaler vi, at du går efter en shampoo, der er skånsom, og som indeholder masser af fugtgivende og plejende ingredienser. Det kan også være en god idé at gå efter en shampoo, der ikke indeholder sulfater, idet sulfater udtørrer håret. Sidst, men ikke mindst, er det også en god idé at bruge en hårkur og eventuelt hårolie, der begge giver ekstra pleje til dine lokker.

God shampoo til krøllet hår

Hvis naturen har udstyret dig med krøller, er det vigtigt, at du vælger en shampoo, der er særlig udviklet til hår med krøller. Her har du givetvis brug for en shampoo, der hjælper dig med at styre dine smukke krøller, så de ikke kommer til at kruse. Vælg derfor gerne en shampoo, der giver masser af fugt og pleje til dit hår, så du bevarer krøllernes spændstighed og form.

God shampoo til fedtet hår

Hvis du har fedtet hår, skal du undgå at vaske dit hår alt for ofte og vælge en shampoo til fedtet hår. Vasker du dit hår for tit, vil din hovedbund begynde at kompensere ved at producere mere talg og olie, hvilket blot vil gøre dit hår endnu mere fedtet. Det anbefales derfor, at du ikke vasker dit hår mere end to gange ugentligt. Det er også en god idé at vælge en shampoo, der virker dybderensende og som er fri for sulfater.

God shampoo til kruset hår

Hvis du døjer med hår, der kruser, vil vi anbefale, at du går efter en shampoo, der giver dit hår masser af fugt, idet kruset hår virkelig har brug for intens pleje. Du kan med fordel gå efter en shampoo, der har anti-frizz effekter, og en shampoo der er udviklet til tørt og skadet hår. Husk desuden ikke at vaske dit hår ved al for høj temperatur, da dette vil være med til at udtørre håret. Sidst, men ikke mindst, kan du med fordel bruge en balsam, da det vil være med til beskytte dit hår yderligere.

God shampoo til dig med allergi

Hvis du har allergi, skal du først og fremmest undgå at bruge en shampoo, der indeholder parfume. Parfume vil både virke generende for din hovedbund, men det kan også medvirke til, at din allergi udviklet sig yderligere. Gå derudover gerne efter en shampoo, der heller ikke indeholder parfume, parabener og anden skadelig kemi. Du kan eksempelvis købe en shampoo, der er Svanemærket eller har Den Blå Krans eller andre mærker, der sikrer, at shampooen er allergivenlig.

God shampoo til blond eller gråt hår

Hvis du har blond eller gråt hår, og du gerne vil have en kølig nuance i dine lokker, kan du med fordel vælge en silver shampoo – også kaldet lilla shampoo. En silver shampoo indeholder violette pigmenter, der gør shampooen lilla. Disse violette pigmenter fjerner de varme og gullige toner i dine lokker, hvilket gør silver shampoo ideel til blond og gråt hår. Derudover vil en silver shampoo beskytte dit hår imod farvetab.

Husk balsam

Du vil sikkert gerne have et hår, der er så smukt og sundt som muligt. Det kan en shampoo være medvirkende til, men den kan ikke gøre hele arbejdet. Det er også nødvendigt, at du bruger en balsam, idet en balsam og andre gode plejeprodukter er med til at give dit hår de bedste vilkår for at trives. 

Den bedste balsam er en balsam, der passer til den shampoo, du bruger. Balsam giver ekstra fugt og beskyttelse, hvilket gør den ideel til at afslutte din hårvask.

Sådan holder du dit hår velplejet

Når det kommer til at holde dine lokker sunde og velplejede, er der en række forskellige ting, du kan gøre. Der er mange ting, der er med til at slide på dit hår. Eksempelvis slider både kulde og varme på håret. Hvis du derudover bruger en hårtørrer, glattejern og lignende, vil dette også slide på håret. Vi har derfor samlet et par råd, der hjælper dig med at holde dine lokker smukke og velplejede.

 • Undgå at vaske dit hår alt for ofte. Det anbefales som tommelfingerregel, at du kun vasker dit hår to gange om ugen.
 • Vask dit hår i lunkent vand. For varmt vand vil være med til at udtørre dit hår samt gøre det kruset. Derudover kan det varme vand også være med til at trække din hårfarve ud samt ændre tonen på dit hår, hvis du har farvet hår.
 • Dit hår er mere skrøbeligt, når det er vådt. Derfor er det en god idé at duppe håret med håndklædet frem for at ruske eller kramme dit hår med håndklædet. Derudover er det sundt i ny og næ at lade sit hår lufttørre.
 • Hvis dit hår udsættes for varme af den ene eller anden art, er det altid en god idé at bruge en varmebeskyttende spray eller et andet varmebeskyttende produkt. Dette vil beskytte dit hår mod varmen og forebygge skader på håret.
 • Få klippet dine spidser ved frisøren med jævne mellemrum. På den måde slipper du for spaltede og slidte spidser, og dit hår ser sundt og smukt ud. 

Hvilke ingredienser skal man kigge efter i en shampoo?

Dette svar afhænger naturligvis af, hvilken hårtype du har, samt hvad du gerne vil opnå med din shampoo. Når det er sagt, er der nogle generelle ingredienser, du med fordel kan kigge efter. Men husk, at dette blot er en generel liste, der ikke er udtømmende.

 • B5 vitamin
 • Filloxane
 • Polymer
 • Antioxidanter
 • Risproteiner
 • Keratin

Hvorfor er det vigtigt at bruge god shampoo?

Shampoo er det rensende hårplejeprodukt, som du begynder med enhver styling eller skønhedsbehandling. Ved at blødgøre dit hår og derefter massere shampooen forsigtigt i håret og hovedbunden, renser du og tilføjer det til det essentielle i håret. 

Når håret derefter skylles grundigt, fjernes snavs, hudlag, olier og andre uønskede ting, der forhindrer håret i at få glans og styrke. For den bedste effekt er shampoo suppleret med balsam og emballage.

Shampoo åbner fedtlaget omkring håret, hvilket gør det muligt at rense for fedt og snavs. Med en perfekt shampoo forstyrrer de naturlige olier i hovedbunden ikke meget. Med en lidt værre shampoo tørrer både hår og hovedbund ud.

Hvor ofte skal du vaske dit hår med shampoo?

I de bedste verdener vasker du ikke dit hår mere end to gange om ugen, afhængigt af hvilken hårtype du har. På dage, hvor du ikke vasker dit hår, er det nok at vaske med varmt vand, men det er altid godt at have balsam i toppen. Når håret er vasket, skal du bruge det to gange og derefter skubbe skummet, ikke gnide det.

Hvis du overvasker håret, kan fedtbalancen forstyrres, og håret bliver snavset hurtigere.

Hårguide – Hvilken shampoo passer mig?

Hairologer mener, at der hovedsageligt er to typer hår: hydrofilt og hydrofobt hår. Hydrofil indeholder mest fugt og er mere elastisk end stærk, hydrofob har mere protein end fugt og mere styrke end elasticitet. men de fleste shampoo er tilpasset til en af ​​følgende hårtyper:

Normalt hår : Hår, der ikke bliver tørt eller fedtet meget hurtigt, og som hverken er tyndt eller tykt. Her er det nødvendigt med en god balance mellem fugtgivende og rengørende ingredienser.

Beskadiget hår : Hår, der er tørt og beskadiget af forskellige grunde, har brug for en genoprettende shampoo, der kan give håret mere styrke og elasticitet. En gang imellem kan det ses at sulfater og silikone kan være med til at beskadige håret, så det kan være du skal finde en shampoo uden sulfat og teste om det gør noget godt for dig.

Hår med skæl problemer : For dem med kløende, tør og flasseblod er der flere løsninger, men det bedste er at vælge en velprøvet skælshampoo, der hjælper med at genoprette balancen i hovedbunden.

Krøllet og kruset hår : krøllet og kruset hår som regel brug for en shampoo med en masse fugt, som kan give bedre kontrol over håret.

 Fint hår : Hvis du har fint hår, skal du undgå shampoo, der kan veje håret ned og dermed undgå meget fugtgivende shampoo og silikonshampoer.

Fedtet hår : Hår, der føles tungt og snavset hurtigt har ofte for meget talg. Der er mange grunde til dette, men en af ​​dem er, at håret har brug for bedre balance.

En shampoo, der er god til dit hår, er den, der har en formel med en passende kombination af rensning, fugtgivende stoffer og andre stoffer, der er skræddersyet lige netop til din særlige hårtype.

FAQ

❓ Skal en shampoo skumme?

En shampoo behøver ikke at skumme. Hvis en shampoo indeholder sulfater, vil den skumme, mens en shampoo uden sulfater ikke skummer. Det vil altså sige, at det er sulfatet i shampooen, der får shampooen til at skumme. Jo mere sulfat en shampoo indeholder, desto mere vil den skumme.

❓ Hvad er pH-værdien på en shampoo?

pH-værdien på en shampoo bør som tommelfingerregel være mellem 4,5 og 5,0.

❓ Hvad betyder SLS i forbindelse med shampoo?

SLS findes i cirka 90 procent af shampooer. Det er et skummemiddel, der samtidig hjælper med at fjerne snavs og fedt fra håret.

Malene

Malene er en af vores talentfulde tekstforfattere og produkttestere. Hun har været en del af hjemmesidens siden 2021 og har bidraget med en stor mængde beautyguides og testet produkter fra shampoo til hårserum og vippeserum.

Hun er vores go-to når vores artikler skal opdateres med vores nyeste test, som hun også selv foretager.