Bedste shampoo test

Bedste shampoo 2022 – Se vores store shampoo test

Se vores 12 bedst i test shampoo og vælg verdens bedste shampoo til dig og dine behov. Tør, slidt og klistret eller fedtet, kløende og krydret? Hårforstyrrelser af forskellig art er aldrig behagelige, men med en god hudpleje-rutine kan flere af disse problemer afhjælpes.

Sådan en rutine er baseret på en shampoo af kvalitet, der passer godt til dit hår. Men hvilken type skal du vælge, og hvilket mærke? I denne købsguide præsenterer vi 13 shampooer, der fungerer godt til forskellige hår. Har du beskadiget hår, kan en hårkur måske være det rette for dig at prøve.

Vinderen af ​​titlen som bedste shampoo i 2022 for normalt hår var den duftende, økologiske og veganske Yummi Haircare Grow & Glow Shampoo. Denne shampoo skal VIRKELIG prøves, hvis du aldrig har hørt om den før.

Produktanmeldelser – Shampoo bedst i test 2022

 1. Yummi Haircare Grow and Glow Shampoo (Vinder)
 2. Hairlust Hair Growth & Repair Shampoo
 3. Kérastase Resistance Bain Extentioniste Shampoo
 4. Australian Bodycare Hair Clean shampoo
 5. Philip B Pebbermint & Avokado Shampoo
 6. Lernberger & Stafsing Shampoo For Moisture
 7. Gold Professional Haircare Hydration Shampoo
 8. Kérastase Blond Absolu Bain Lumière
 9. Q&M Fine Intellect Shampoo
 10. REVLON Be Fabulous Texture Care Smooth Hair Shampoo
 11. L’OREAL Source Essentielle Delicate Shampoo
 12. MARIA NILA Head & Hair Heal Shampoo
 13. Philip B Weightless Volumizing Shampoo

Fortsæt med at læse for at få flere oplysninger om vores bedst i test af de mest populære shampooer!

#1 Yummi Haircare Grow and Glow Shampoo – Must-try vinder af bedst i test

Yummi hair grow and glow shampoo

👉 Køb til 179,- kr hos Yummihaircare.dk

Fremhævede features

 1. Øger hårets vækstfase og diameteren på hårstrået
 2. Anti frizz og farvebeskyttende
 3. Sulfat- og silikonefri

Egenskaber

Yummi Haircare Grow and Glow Shampoo er udviklet specielt til at booste hårvæksten ved at optimere hårets cyklus og dermed også mindske hårtab. Dette produkt indeholder desuden en lang række naturlige og fugtgivende ingredienser som gurkemeje og aloe vera ekstrakt, som alle bidrager til styrkelse af det enkelte hårstrå. 

Det er dog ikke kun hårstråene, som har gavn af denne shampoo. Shampooen er nemlig beriget med frugtsyre, hvilket giver hovedbunden en mild eksfoliering således, at den igen bliver fri for rester fra stylingsprodukter etc. Denne shampoo er altså både ren forkælelse til lokkerne og hovedbunden. 

Modsat mange andre shampooer på markedet er denne shampoo desuden unisex, og kan derfor anvendes af alle køn.

Produktet indeholder 200 ml.

Vores vurdering

Vi kan lige så godt sige det som det er – vi er vilde med denne shampoo. Den stryger lige ind på til tops i vores test. Shampooen er meget drøj i brug, men skummer alligevel godt, hvilket virkelig giver følelsen af, at hovedbund og hår efterlades helt rent. 

Samtidig med at håret får de bedste vækstforudsætninger, så er vi også meget begejstrede over den eksfolierende effekt – for vi må nok indrømme, at vi på daglig basis udsætter vores hovedbunde for lidt af hvert. Desuden er shampooen meget mild, og det kan mærkes i håret, at det kun bliver udsat for naturlige ingredienser ved brug af denne shampoo. 

Derfor skal du købe Yummi HairCare Grow and Glow shampoo

Du skal købe Yummi HairCare Grow and Glow shampooen, hvis du er på udkig efter en mild shampoo, som formår at styrke hårets hårvækst samt mindske hårtab. Produktet er også særligt velegnet til dig, som døjer med hovedbunden grundet den eksfolierende egenskab. 

#2 HairLust Hair Growth & Repair Shampoo – Vegansk, økologisk shampoo

Hairlust hairgrowth and repair shampoo

👉 Køb til 179,- kr hos Hairlust.dk

Fremhævede features

 1. Certificeret økologisk og vegansk
 2. Silikonefri og helt fri fra skadelige parabener
 3. Rig på proteiner der trænger ind og styrker håret på en fantastisk måde

Egenskaber

Shampooen fra HairLust er en fantastisk shampoo proppet med proteiner for at give håret de bedste betingelser for at vokse sig stærkt, smidigt og sundt. Det fungerer ved, at proteinerne trænger sig helt ind i hårstråene for på den måde at styrke håret og give de bedste forudsætninger for en forlænget livscyklus af håret.

Denne shampoo indeholder desuden ekstrakt fra Aloe Vera, hvilket har antibakterielle egenskaber, som har en positiv effekt på en irriteret hovedbund.

En anden vigtig egenskab er, at shampooen er fri for silikone, hvilket er ønskværdigt, da silikone lægger sig omkring hårstråene og forhindrer øvrige produkter fra din hårplejerutine at trænge ind og styrke håret. HairLust Hair Growth & Repair Shampoo er desuden produceret i Danmark.

Produktet indeholder 250 ml.

Vores vurdering

Efter denne test er vi slet ikke i tvivl: shampooen fra HairLust er en af vores absolut favorit shampoo. Det skyldes, at produktet både sørger for at genopbygge slidt og skadet hår, beskytter forebyggende og samtidig er godt for miljøet ved at være dansk produceret samt certificeret både vegansk og økologisk.

Ved brug af denne shampoo sammen med HairLust balsam føles håret stærkere og sundere efter allerede kort tid.

Derfor skal du købe HairLust Hair Growth & Repair Shampoo

Du skal helt klart købe HairLust Hair Growth & Repair Shampoo, hvis du ønsker et produkt der er med sine naturlige ingredienser sikrer sundhed for både hår, hud og miljø.

#3 Kérastase Resistance Bain Extentioniste Shampoo

Kérastase Resistance Bain Extentioniste Shampoo

👉 Køb til 225,- kr hos Nicehair.dk

Fremhævede features

 1. Giver stærkere styrke og beskytter håret
 2. Udviklet med en særlig kreatin teknologi
 3. Trænger ind i håret og lægger samtidig en beskyttende hinde om håret

Egenskaber

Denne shampoo er udviklet til at styrke og beskytte dit hår. Udviklet med en særlig kreatin teknologi der trænge rind i håret og lægger en beskyttende hinde omkring det, gør at håret kan modstå det meste vind og vejr. 

Shampooen har et højt indhold af kreatin og ceramider, samt melainsyre, som er hemmeligheden bag teknologien i shampooen.

Vores vurdering

Vi testede Kérastase Resistance Bain Extentioniste Shampoo og fik de mest fantastiske resultater. En forfriskende følelse ved hver brug og en mærkbar forandret stimulans i håret. Håret føltes mere levende og stabilt efter en uges brug bare.

Den kan virkeligt anbefales til alle med normalt hår, eller til dem har der brug for lidt genopfriskning og reparation af håret. 

#4 Australian Bodycare Hair Clean shampoo

Australian Bodycare Hair Clean shampoo

👉 Køb til 149,- kr hos Australian-bodycare.com

Fremhævede features

 1. Perfekt til tør eller irriteret hovedbund
 2. 100% vegansk og silikonefri
 3. Naturlige ingredienser som Tea Tree Oil

Egenskaber

Australian Bodycare Hair Clean Shampoo er en meget mild shampoo, som indeholder den naturlige ingrediens Tea Tree Oil. Olien er særlig ideel i shampoo, da den virker effektivt mod snavs, men er samtidig meget skånsom for hår og hovedbund. Olien er desuden bakteriehæmmende, hvilket er fordelagtigt i tilfælde af skæl eller andre hovedbundsproblemer.

Denne shampoo sikrer altså, at dit hår bliver helt rent efter brug samtidig med at styrke og pleje håret grundet indholdet af blandt andet kokosolie.

Da shampooen er meget mild kan den bruges dagligt og i alle hårtyper.

Produktet indeholder 500 ml.

Vores vurdering

Vi havde meget høje forventninger til effekten af Australian Bodycare shampooen grundet dens indhold af Tea Tree Oil – og den skuffede bestemt ikke. Ved brug af shampooen, som er drøj i brug, mærker man lynhurtigt hvordan produktet har en beroligende effekt på hovedbunden og dermed modvirker kløe.

Vi oplevede desuden, at det har en positiv effekt på hår som har tendens til hurtigt at blive fedtet.

Derfor skal du købe Australian Bodycare Hair Clean shampoo

Australian Bodycare Hair Clean shampoo er perfekt for dig, som døjer med kløe og tørhed i hovedbunden. Især i kombination med deres balsam kommer man hurtigt hovedbundsproblemerne til livs.

#5 Philip B Pebbermint & Avokado Shampoo

Philip B Pebbermint & Avokado Shampoo

👉 Køb til 222,- kr hos Nicehair.dk

Denne shampoo er som en lille gave fra Gud. Den er sindssygt forfriskende. Dette renser ikke bare håret – det frigør en, når man føler sig sløv, får dig til at føle dejligt ren og køligt, rydder op i hovedpine… Du forstår idéen.

Der er en lille advarsel, som følger med shampooen. Den skal bruges af folk der virkelig elsker pebermynter, fordi denne shampoo er perfekt til den opfriskende følelse. Du kan bogstaveligt talt føle prikken – ikke kun på din hovedbund, men ned i hele din krop, når du skyller dit hår ud. Det er en god prikken forresten – ikke svindlende eller ubehagelig.

Shampooen er god til alle der trænger til at starte dagen med et frisk pust og blive klar i hovedet. Den renser og rengør håret i dybden og efterlader en forfriskende følelse af nyvasket hår og krop. Shampooen anbefales med maksimale points herfra.

#6 Lernberger & Stafsing Shampoo For Moisture

Lernberger & Stafsing - Shampoo For Moisture

👉 Køb til 162,- kr hos Med24.dk

En shampoo, der gør håret virkelig blødt, som GØR forskellen for de fleste der bruger den. Lernberger Stafsing Shampoo For Moisture er en shampoo, der vil styrke håret og pleje hovedbunden.

Jeg er virkelig glad for Lernberger Stafsing . Mit hår føles utrolig blødt og sundt i testperioden. Jeg opdagede at håret har været mindre kruset end normalt. Men det bedste er, at håret har følt sig usædvanligt rent.

Jeg bruger normalt tørshampoo til at friske håret op mellem vaske, men jeg har ikke brugt tørshampoo én gang i testperioden. Jeg følte simpelthen ikke, at det var nødvendigt. Faktisk tror jeg ikke, at jeg har fundet en shampoo, der fik mit hår til at føles så rent og så blødt på samme tid før.

Shampooen indeholder proteiner og aminosyrer fra kollagen samt ekstrakter fra tealalger, der vil styrke håret. Formlen indeholder også broccoli olie for at tilføje fugt og glans til håret. Formlen indeholder ingen sulfater.

#7 Gold Professional Haircare Hydration Shampoo

Gold - Hydration Shampoo

👉 Køb til 298,- kr hos Beautycos.dk

Gold Professional Haircare Hydration Shampoo – en vidunderlig plejefri shampoo, der er både sulfat- og parabenfri. Beriget med ekstrakter fra bambus, solsikke og alger, som sammen med proteiner og antioxidanter fra hvede og forskellige planter giver en styrkende og beskyttende virkning og skaber et mere smidigt hår.

Shampooen giver begge en god beskyttelse mod varme, UV-stråler og har en god farveholdbarhedseffekt.

#8 Kérastase Blond Absolu Bain Lumière

Kérastase - Blond Absolu Bain Lumière

👉 Køb til 169,- kr hos Nicehair.dk

En nærende rengøringsmiddel, der er perfekt til blonder, krøllet eller gråt hår. Den silkeagtige og luksuriøse formel renser håret fra rod til spids ved at fjerne overskydende olie og urenheder, mens en fugtgivende blanding af hyaluronsyre og edelweiss tilføjer vigtig fugtighed.

Shampooen giver kraftig antioxidantbeskyttelse mod miljøskader samt lyser og forbedrer blonde toner, så dit farvede hår ser levende, strålende og sundt ud.

Jeg testede denne shampoo igennem en veninde, som har ultra blond hår. Hun er vild med den farve, udstråling og fylde shampooen giver. Denne shampoo går dog kun godt til blond hår, så det er et minus.

#9 Q&M Fine Intellect Shampoo

Q&M - Fine Intellect Shampoo

👉 Køb til 198,- kr hos Beautycos.dk

Original Mineral’s produkter er fri for barske kemikalier og indeholder australske australske ingredienser af høj kvalitet, æteriske olier og mineraler, der er skånsomme for håret og miljøet uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Shampooen føles cremet, er let at massere og samler helt rigtigt. Det er let at skylle ud, og det lugter også godt. Det føles også meget godt. Jeg kan godt lide designet på flaskerne, og hvordan man åbner dem for at hælde shampooen. Som nogle formiddag har jeg smerter i fingrene, at det er vanskeligt med nogle flasker, men disse er alligevel lette at åbne.

#10 REVLON Be Fabulous Texture Care Smooth Hair Shampoo

REVLON - Be Fabulous Texture Care Smooth Hair Shampoo

👉 Køb for 249,- hos beautycos.dk

Revlon Was Fabulous Texture Care Glat Smooth shampoo er en vidunderlig shampoo til dig med krøllet og uregelmæssigt hår. Denne rige shampoo efterlader håret silkeagtigt og har en speciel anti-frizz-effekt, der eliminerer lille flyvende hår.

Forkæl dig selv og dit hår med en vidunderlig shampoo, med en aldrende og farvebeskyttende effekt. Derudover har det en genopbygningseffekt på dit hår og får dit hår til at se sundt på kort tid.

Jeg fik ligeledes en veninde til at teste denne og det var med stor succes. Krøllerne rettes ud og føles glatte og bløde. Næsten som almindeligt langt glat hår.

#11 L’OREAL Source Essentielle Delicate Shampoo

LOREAL - Source Essentielle Delicate Shampoo

👉 Køb for 109,- hos beautycos.dk

Skånsom shampoo, der renser håret uden at forstyrre hovedbundens balance. Håret bliver smidigt, smidigt og skinnende. Mild shampoo til følsom hovedbund. Dermatologisk testet. Består af 80% af de naturlige ingredienser, såsom kamille og ringblomst ekstrakt.

Perfekt til at modvirke og opløse hårtråde. Produktet er helt vegansk og indeholder ingen animalske produkter. Fri for silikone for et naturligt resultat.

En fantastisk shampoo, til den lidt mere prisbevidste forbruger, der stadig sigter højt efter kvalitet shampoo. Shampooen er mild og god, kræver massering for at blive ordentlig ren. MEN den inkluderer ikke en pumpe (som den er på billedet), så vær klar til at hælde over i en mindre flaske, hvis du ikke er grusomt stærk i håndleddene.

#12 MARIA NILA Head & Hair Heal Shampoo

MARIA NILA - Head & Hair Heal Shampoo

👉 Køb for 179,- hos beautycos.dk

Maria Nila Head & Hair Heal er en beroligende, anti inflammatorisk og hårvækst stimulerende shampoo. Oleanolic Acid, som shampooen indeholder, modvirker hårtab. Massér den ind i håret og hovedbunden, skyl og fortsæt behandlingen med indpakning og balsam.

Shampooen er god, men ikke fantastisk. Derfor ryger den i bunden af denne test og jeg vil hellere anbefale at du køber en af de andre produkter jeg har testet i denne omgang.

#13 Philip B Weightless Volumizing Shampoo

Philip B - Weightless Volumizing Shampoo

👉 Køb for 295,- hos beautycos.dk

Philip B Weightless Volumizing Shampoo med blid, men effektiv rense aktion hjælper med at vaske snavs og opbygninger væk for en frisk følelse. Det fjerner aldrig væsentlig godhed eller fugtighed væk, hvilket betyder, at du sidder tilbage med langvarig komfort og blødhed. Ved at hjælpe med at dybe rensningen fra rødderne, behøver du ikke lide af overskydende olie eller produktrester efter kun en vask.

Produktet er en let formel og er ideel til at opretholde volumen, hjælper med at fylde og give tykkelsen til en bouncier manke med masser af energi. Blandet med botaniske stoffer som solsikke, aloe og rosmarin, vil du blive behandlet med masser af fugtighed for at opmuntre til en silkeagtig struktur, der er fri for frizz.

Bedst i test shampoo – Hvilken shampoo vinder?

Hos Hair & Beauty har vi lavet testen over de bedste shampoo i 2022, så du slipper for at prøve en masse forskellige mærker og typer. Skal det være nemt? Så vælg en af de helt fantastiske bedst i test hårshampoo, som vi har anmeldt herunder.

✅ Vi har lavet testen, så du slipper for at teste alle mærker på markedet i 2022!
✅ Nyd vores anmeldelser og prøv vores nummer 1 – du bliver ikke skuffet!
✅ Vores testere har mange års erfaring med hårprodukter!
✅ Vores anmeldelser er 100% spot on (Hvis vi selv skal sige det)!

Okay, hvis vi absolut skal være ærlige. Så var den her test af shampoo en, som vores testere havde glædet sig allermest til. Hvem elsker ikke shampoo? Det er den bedste start på dagen at føle sig frisk. Husk at bruge balsam når du har brugt shampoo. Se hvilken du skal bruge i vores test af bedste balsam her.

Hvorfor er det vigtigt at bruge god shampoo?

Shampoo er det rensende hårplejeprodukt, som du begynder med enhver styling eller skønhedsbehandling. Ved at blødgøre dit hår og derefter massere shampooen forsigtigt i håret og hovedbunden, renser du og tilføjer det til det essentielle i håret. 

Når håret derefter skylles grundigt, fjernes snavs, hudlag, olier og andre uønskede ting, der forhindrer håret i at få glans og styrke. For den bedste effekt er shampoo suppleret med balsam og emballage.

Shampoo åbner fedtlaget omkring håret, hvilket gør det muligt at rense for fedt og snavs. Med en perfekt shampoo forstyrrer de naturlige olier i hovedbunden ikke meget. Med en lidt værre shampoo tørrer både hår og hovedbund ud.

Hvor ofte skal du vaske dit hår med shampoo?

I de bedste verdener vasker du ikke dit hår mere end to gange om ugen, afhængigt af hvilken hårtype du har. På dage, hvor du ikke vasker dit hår, er det nok at vaske med varmt vand, men det er altid godt at have balsam i toppen. Når håret er vasket, skal du bruge det to gange og derefter skubbe skummet, ikke gnide det.

Hvis du overvasker håret, kan fedtbalancen forstyrres, og håret bliver snavset hurtigere.

Hårguide – Hvilken shampoo passer mig?

Hairologer mener, at der hovedsageligt er to typer hår: hydrofilt og hydrofobt hår. Hydrofil indeholder mest fugt og er mere elastisk end stærk, hydrofob har mere protein end fugt og mere styrke end elasticitet. men de fleste shampoo er tilpasset til en af ​​følgende hårtyper:

Normalt hår : Hår, der ikke bliver tørt eller fedtet meget hurtigt, og som hverken er tyndt eller tykt. Her er det nødvendigt med en god balance mellem fugtgivende og rengørende ingredienser.

Beskadiget hår : Hår, der er tørt og beskadiget af forskellige grunde, har brug for en genoprettende shampoo, der kan give håret mere styrke og elasticitet. En gang imellem kan det ses at sulfater og silikone kan være med til at beskadige håret, så det kan være du skal finde en shampoo uden sulfat og teste om det gør noget godt for dig.

Hår med skæl problemer : For dem med kløende, tør og flasseblod er der flere løsninger, men det bedste er at vælge en velprøvet skælshampoo, der hjælper med at genoprette balancen i hovedbunden.

Krøllet og kruset hår : krøllet og kruset hår som regel brug for en shampoo med en masse fugt, som kan give bedre kontrol over håret.

 Fint hår : Hvis du har fint hår, skal du undgå shampoo, der kan veje håret ned og dermed undgå meget fugtgivende shampoo og silikonshampoer.

Fedtet hår : Hår, der føles tungt og snavset hurtigt har ofte for meget talg. Der er mange grunde til dette, men en af ​​dem er, at håret har brug for bedre balance.

En shampoo, der er god til dit hår, er den, der har en formel med en passende kombination af rensning, fugtgivende stoffer og andre stoffer, der er skræddersyet lige netop til din særlige hårtype.

Artiklen blev publiceret d. maj 2, 2020 af Liva og senest opdateret d. marts 2, 2022 af Liva