Bedste retinol serum Hair-Beauty

Bedste Retinol Serum test (2024) – Anti age serum med retinol

Artiklen er senest opdateret d. januar 13, 2024 af Liva

I vores bedste retinol serum test har vi testet en række retinol serummer, så du kan finde lige præcis det bedste retinol serum til din hud. Retinol er det samme som A-vitamin. A-vitamin er et vitamin, der lagres i fedtvævet og i leveren. Vitaminet frigives langsomt i kroppen.

Vi får blandt andet A-vitamin fra fødevarer, såsom fisk, æg, mejeriprodukter, appelsin, gulerod, spinat, melon og abrikos. A-vitamin er også en kendt ingrediens i hudpleje. Her hjælper retinol serum blandt andet med effektivt at reparere huden her og nu.

Læs med i vores test af retinol serum, og find det bedste retinol serum til netop din hud.

Hvilke produkter er med i bedste retinol serum bedst i test

 1. Murad Resurgence Retinol Youth Renewal Serum (Testvinder)
 2. Evolve Bio-Retinol + C Booster 15
 3. Dermalogica Clearing Active Retinol Clearing Oil
 4. Peter Thomas Roth Retinol Fusion Pm Night Serum
 5. The Ordinary Retinol 0.5% in Squalane
 6. Rodial Bee Venom Body Serum
 7. PIXI Collagen FamilyBotanical Collagen & Retinol Serum
 8. Rodial – Retinol 10% Booster Drops
 9. Ole Henriksen Transform Glow Cycle Retin-ALT Power Serum
 10. Dermalogica Phyto-Nature Firming Serum

#1 Murad Resurgence Retinol Youth Renewal Serum – Vinder og bedst i test

Murad Resurgence Retinol Youth Renewal Serum

Køb for 510,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Reducerer fine linjer og rynker
 2. Booster gløden i huden
 3. Kan anvendes på sensitiv hud

Egenskaber

Med Murads Retinol Youth Renewal Serum får du et serum, der er effektiv til at reducere linjer og dybe rynker. Samtidig er serummet med til at opstramme og booste gløden i huden. Derudover kan denne serum anvendes på sensitiv skin. Faktisk er dette produkt udnævnt som det bedste retinol serum i USA.

Udover sensitiv hud er dette serum også velegnet til olieret og fedtet hud, tør hud samt normal og kombineret skin. Produktet fra Murad har en let konsistens, og det hjælper med at udjævne hudtonen. Murads retinol har en cellefornyende effekt, hvilket gør det ideel til akne, ar, solskader, fine linjer og rynker.

Vores vurdering

Det er ikke uden grund, at dette serum er strøget til tops i USA. Det er effektivt, og det gør sit arbejde godt. Serummet har en her og nu effekt, og det kan bruges til alle hudtyper. Dette serum er i den dyre ende, men til gengæld får du et formidabelt produkt.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt fra Murad, hvis du ønsker et effektiv retinol serum, der gør har en hurtig effekt, og du har budgettet til dyrere hudplejeprodukter.

#2 Evolve Bio-Retinol + C Booster 15

Evolve Bio-Retinol + C Booster 15

Køb for 289,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Indeholder A, C, F og E vitamin
 2. Genopfriske kedelig og træt hud
 3. Booster hudens udstråling

Egenskaber

Dette retinol serum fra Evolve er en superlækker oliebaseret booster, der er udviklet til at genopfriske kedelig og træt hud. Olien er endvidere med til at give huden næring, og den sørger for at huden får en sund og forbedret udstråling.

Det særlige ved dette serum er, at det har hele fire forskellige vitaminer: A, C, F og E-vitamin. Disse vitaminer er blandet sammen i en ganske mild base af hybenolie, som er en utrolig lækker olie i sig selv. Kombinationen af Bio-retinol og C-vitamin giver optimal energi og næring til huden. Olien absorberes hurtigt.

Derudover skaber denne kombination af A-vitamin og C-vitamin en anti age effekt, idet kollagenproduktionen øges, og hudens udstråling både fugtes og boostes. E-vitamin er rig på antioxidanter, hvilket huden elsker. Antioxidanter har nemlig en helende effekt på huden. F-vitamin giver huden endnu mere næring samt er med til at genopbygge.

Sidst, men så absolut ikke mindst, er dette serum med A-vitamin fra Evolve vegansk og 100 procent naturligt.

Vores vurdering

Dette er en skøn olie, der indeholder retinol. Vi var først og fremmest begejstret for, at serummet er vegansk og helt naturlig og lavet på hybenolie, der altså bare er og bliver en skøn olie. Derudover er dette serum i en prisklasse, hvor de fleste kan være med, hvilket vi synes er et klar plus. Vi synes, at dette serum er værd at tilføje til din hudpleje.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du vil have et vegansk, naturligt og effektivt produkt til rimelige penge, er denne olie med A-vitamin et rigtig godt bud.

#3 Dermalogica Clearing Active Retinol Clearing Oil

Dermalogica Clearing Active Retinol Clearing Oil

Køb for 675,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. God til uren hud og acne
 2. Reducerer fine linjer og rynker
 3. Giver en mere ensartet hud

Egenskaber

Denne olie fra Dermalogical er en yderst aktiv olie, der skal bruges om natten. Olien er en kombination af retinol og salicylsyre. Kombinationen af disse to gør olien særdeles velegnet til at reducere ældningstegn og uren hud. A-vitamin hjælper med at øge hudens modstandskraft, og samtidig hjælper det med at reducere fine linjer, rynker og pigementering i huden.

Salicylsyre er ideel til at rense huden og reducere udbrud, hvilket netop gør denne ingrediens god i kampen mod uren hud og acne. Denne olie hjælper desuden med at skabe en mere ensartet hud. Grundet indholdet af arganolie, hybenkerneolie og jojobaolie har olien ydermere en plejende effekt på huden.

Dermalogica Clearing Active Retinol Clearing Oil er parabenefri, glutenfri og vegansk.

Vores vurdering

Dette er et effektivt serum, der dog ligger i den dyre ende. Du får her et serum med en lækre ingredienser og en række forskellige olier, der er med til at pleje huden.

Derfor skal du købe produktet

Dette produkt er især ideelt til dig, der døjer med uren hud og acne, da både A-vitamin og salicylsyre er med til at reducere udbrud.

#4 Peter Thomas Roth Retinol Fusion Pm Night Serum

Peter Thomas Roth Retinol Fusion Pm Night Serum

Køb for 555,- kr. hos Billigvoks.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Særligt god til moden hud
 2. Regenererer og opbygger kollagen
 3. Reducerer forekomsten af rynker og fine linjer

Egenskaber

Dette natserum fra Peter Thomas Roth indeholder retinol, der er med til at optimere hudens evne til at opbygge og regenerere kollagen. Her får du et serum, der forbedrer hudens struktur, revitaliserer huden samt reducerer forekomsten af rynker og linjer. Dette serum kan bruge til alle hudtyper, men det er især godt til moden hud.

Vores vurdering

Dette er en ganske fin serum, der er god til at minimere forekomsten af rynker og linjer.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er på udkig efter et allround serum med retinol, er dette serum et ganske godt bud.

#5 The Ordinary Retinol 0.5% in Squalane

The Ordinary Retinol 0.5% in Squalane

Køb for 55,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Budgetvenlig, men effektiv
 2. Forfiner hudens struktur
 3. Fugtgivende egenskaber

Egenskaber

Dette retinol serum fra The Ordinary er en vandfri serum med 0,2 procent retinol. Retinol hjælper med at reducere rynker og fine linjer, samtidig med at det forfiner hudens struktur. Husk, at A-vitamin er en ganske kraftig ingrediens, og den skal derfor bruges med omhu. The Ordinary anbefaler, at man opbygger en tolerance for produktet.

Dette retinol serum indeholder desuden squalane, der tilfører huden fugt.

Serummet er alkoholfri, vandfri, silikonefri, glutenfri og vegansk.

Vores vurdering

Dette er et effektivt serum med A-vitamin, hvor du får rigtig meget for pengene. The Ordinary er nok blandt det mest effektive og budgetvenlige hudpleje, der findes på markedet. Dette A-vitamin serum får topkarakterer herfra.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du er på udkig efter et effektiv serum med A-vitamin, der ikke sprænger dit budget.

#6 Rodial Bee Venom Body Serum

https://nicehair.dk/rodial-bee-venom-body-serum-200-ml.html?paid=22306&pacid=623e3bfe0349d5.56286396&network=pa&utm_source=pa&utm_medium=pa&utm_campaign=22306

Køb for 479,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Kan bruges på hele kroppen
 2. Tilført bee venom
 3. Efterlader huden silkeblød og lækker

Egenskaber

Dette serum er både tilført både retinol og bee venom, der har en anti age effekt på huden. Samtidig er disse ingredienser med til at give en mere ensartet hudtone og en glat tekstur. Dette serum giver tilfører huden en masse fugt og har en dejlig duft af rose og honning. Cremen trænger hurtigt ind. Det anbefales at bruge denne creme med A-vitamin to gange dagligt for for de bedste resultater.

Vores vurdering

Dette er en dejlig creme, der er tilført A-vitamin. Cremen har en skøn duft, og den er nem at bruge og trænger hurtigt ind. Vi var især positive over anti age effekten, og at cremen er til kroppen. Mange produkter med retinol er nemlig udviklet til ansigtet, men retinol har samme fantastiske effekter på kroppen som ansigtet, og derfor er det jo helt oplagt også at tilføje A-vitamin til cremer til kroppen.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du har brug for en creme med foryngende effekter på kroppen, er denne creme lige noget for dig. Her får du en effektiv creme, der tilmed dufter vidunderligt.

#7 PIXI Collagen Family Botanical Collagen & Retinol Serum

PIXI Collagen Family Botanical Collagen & Retinol Serum

Køb for 299,- kr. hos Lyko.com

Fremhævede egenskaber

 1. Retinol serum der giver sund og fyldig hud
 2. Med indhold af kollagen og retinol
 3. Nem at blande i din nuværende ansigtscreme

Egenskaber

Dette lækre retinol serum fra PIXI er helt super. Serummet er tilført masser af god A-vitamin og kollagen. Både kollagen og retinol har fantastiske effekter på huden. Både kollagen og A-vitamin kan hjælpe med at udglatte linjer i huden samt genskabe hudens glød. Kollagen og A-vitamin kan desuden styrke huden og give den spændstighed og fylde. Dette resulterer i en hud, der ser både sund og fyldig ud.

Dette retinol serum blandes ganske enkelt i din ansigtscreme om aftenen. 2-3 dråber er nok, hvilket betyder, at du vil have dette retinol serum i lang tid.

Vores vurdering

Her får du et retinol serum, der skaber super resultater. Samtidig har dette retinol serum en ganske rimelig pris, hvor du ikke sprænger budgettet fuldstændigt. Vi var også positive over, at dette retinol serum har kollagen som ingrediens, der er med til at give endnu bedre resultater. Helt klart en god tilføjelse til din hudpleje.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette retinol serum, hvis du er ude efter et serum at tilføje til din nuværende hudpleje, der giver gode resultater, og samtidig er til rimelige penge. Her får du et serum med retinol og kollagen, der har anti age effekter og giver huden en flot struktur.

#8 Rodial – Retinol 10% Booster Drops

Rodial - Retinol 10% Booster Drops

Køb for 439,- kr. hos Coolshop.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Booster din hudpleje rutine
 2. Dokumenterede anti age effekter
 3. Giver en ungdommelig hud

Egenskaber

Her får du et retinol serum, der virkelig booster dine hudpleje rutiner. Dette serum med retinol har dokumenterede anti age resultater, og derfor er dette retinol serum perfekt til dig, der gerne vil give din nuværende hudpleje et anti age boost.

Med dette retinol serum får du en mere ungdommelig hud, og det mindsker linjer og rynker, øger cellefornyelse samt revitaliserer huden. Samtidig får du her et retinol serum, der målrettet behandler ujævn hudtone og pigmentering. Forekomsten af forstørrede porer reduceres også synligt.

Det er nok blot at bruge 2-3 dråber af dette retinol serum et par aftener om ugen.

Vores vurdering

Dette retionol serum er et must at tilføje til din hudpleje. Det efterlader huden mere ungdommelig. Dette serum med A-vitamin er især velegnet til dig, der er ude efter et serum, der har foryngende effekter. Det har retinol nemlig, og dette retinol serum er netop udviklet til dette formål. Huden vil synligt få et boost ved brug af dette retinol serum.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette retinol serum, hvis du er på udkig efter et serum, der har foryngende effekter på huden. Det er nemt at tilføje til din hudpleje, og produktet holder i lang tid.

#9 Ole Henriksen Transform Glow Cycle Retin-ALT Power Serum

Ole Henriksen Transform Glow Cycle Retin-ALT Power Serum

Køb for 464,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Med bakuchiol som er en plantebaseret ingrediens, der minder om retinol
 2. Banebrydende anti age serum
 3. Forbedrer hudens struktur og farve

Egenskaber

Dette retinol serum fra Ole Henriksen er et lækker serum at tilføre til din hudpleje. Dette serum er tilført bakuchiol, der er en plantebaseret ingrediens, der minder om retinol. Ingrediensen giver alle fordelene, der er ved retinol men uden de birvirkninger, der kan være ved at bruge retinol i din hudpleje.

Ole Henriksen Transform Glow Cycle Retin-ALT Power Serum har stærke anti age egenskaber og booster hudens cellefornyelse og reducerer linjer, rynker og hyperpigmentering. Dette serum giver en mere spændstig og fast hud, hvor hudens elasticitet genoprettes.

Dette serum har også et indhold af AHA og ekstrakt fra hibiscusblomster. Disse ingredienser forbedrer hudens farve og struktur. Serummet indeholder ingen parabener, sulfater eller phathalater.

Vores vurdering

Vi var stærkt begejstrede for dette serum fra Ole Henriksen. Vi kunne godt lide, at serummet egentlig ikke har retinol i sig, men derimod en plantebaseret udgave af retinol, der har de samme fantastiske egenskaber som A-vitamin. Her får du et serum, der er lige så effektiv som et retinol serum, men det er lavet på planter. Det er vi altså ret pjattede med.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette serum, hvis du gerne vil have en serum med A-vitamin, men du gerne vil undgå de bivirkninger, der kan forekomme ved at bruge produkter med retinol.

#10 Dermalogica Phyto-Nature Firming Serum

Dermalogica Phyto-Nature Firming Serum

Køb for 1250,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Virker opstrammende og opløftende
 2. Reducerer tidlig ældning
 3. Øjeblikkelig opstramning af din hud

Egenskaber

Med dette serum fra Dermalogical får du et innovativt serum. Dette er et to-faset serum, der giver et yngre udseende og reducerer tidlig ældning. Serummet er opdelt i to kamre: et med oliekstrakter og et med vandopløselige aktive stoffer. Kombinationen af disse to er exceptionel.

Du får en øjeblikkeligt strammere hud, hvor linjer reduceres. Efter blot fire ugers brug vil din hud være løftet og synlige rynker være reduceret. Dette serum har ingredienser, såsom grøn kaffebønne og marokkansk citrose. Disse ingredienser giver glød og udstråling til din hud.

Ved brug af dette serum vil du opleve, at huden bliver mere ensartet, din hud bliver lysnet, og ældningstegn reduceres gradvist.

Vores vurdering

Her får du et enormt effektivt serum, der virkelig giver gode resultater. Mens mange serummer med A-vitamin er bedst at bruge om aftenen, kan dette serum bruges både morgen og aften. Vi er vilde med, hvordan de forskellige ingredienser arbejder sammen og skaber en smuk hud.

Dette serum er dyrt, men det er virkelig godt.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er ude efter et serum med en masser forskellige ingredienser, der spiller fantastisk samme og giver super resultater, er dette serummet til dig.

Hvad er retinol?

Retinol er det samme som A-vitamin. Retinol er fantastisk som anti age behandling, og det bruges også ofte i kampen mod akne. Vær dog opmærksom på, at ved deciderede aknebehandlinger bruges retinsyre. A-vitamin fås desuden også gennem en lang række fødevarer, såsom spinat, appelsin, mejeriprodukter og æg.

Forskellen mellem serum og creme

Et serum har først og fremmest en langt tyndere konsistens end end creme. Det har lidt mere konsistens som en olie. Serummer er udviklet til at penetrere huden hurtigere, og serummer er heller ikke fortyndet med creme. Serummer indeholder lufttætte fugtgivende ingredienser, hvilket er med til at forhindre, at vandet fordamper.

Derfor er en retinol serum vigtig for din hud

Retinol – eller A-vitamin – er rigtig vigtig for din hud, idet det er med til at holde holde sund og spændstig, det reducerer rynker og linjer, og helt generelt giver ingrediensen bare en mere ungdommelig hud. Derudover er retinol utrolig effektiv til behandling af uren hud og akne. Der er altså mange gode grunde til at lade retinol blive en del af din hudpleje, uanset alder.

Forskellige typer af retinol

Når det kommer til retinol, er de mildeste former :

 • Retinylpalmitat
 • Retinylpropionat
 • Retinylacetat.

Her er der mindst risiko for at udvikle irritation. Husk, at drejer det sig om retinsyre, skal du have en recept. Men du kan sagtens få retinol i håndkøb. Retinol er 20 procent svagere end retinsyre. Til gengæld giver det mindre irritation.

Hvilken retinol serum er bedst i test?

Hvilken retinol, der er bedst, afhænger af din hudtype. Du skal bruge retinol, hvis du er ude efter en stram og ungdommelig hud. A-vitamin er desuden effektiv i kampen mod akne.

Oftest stillede spørgsmål

Hvor kan man købe retinol?

Retinol kan købes rigtig mange steder. Det fås faktisk alle de steder, hvor du ellers ville købe din hudpleje.

Er A-vitamin godt for huden?

A-vitamin er rigtig godt for huden. Det hjælper mod uren hud/akne, tør hud og så har vitaminet anti age effekter. Hos nogle kan A-vitamin give irritation, men hos langt de fleste er A-vitamin guld værd for huden.

Malene

Malene er en af vores talentfulde tekstforfattere og produkttestere. Hun har været en del af hjemmesidens siden 2021 og har bidraget med en stor mængde beautyguides og testet produkter fra shampoo til hårserum og vippeserum.

Hun er vores go-to når vores artikler skal opdateres med vores nyeste test, som hun også selv foretager.