Bedste varmespray test (1)

Bedste varmebeskyttende spray (2024) – Bedst i test heat protection spray og varmebeskyttelse til håret

Artiklen er senest opdateret d. januar 14, 2024 af Liva

For at sikre den bedst mulige varmebeskyttelse til hår, når du bruger diverse varmestylere, herunder hårtørrer, glattejern og krøllejern, så bør du anvende et hårprodukt, der beskytter mod varmeskade og forhindrer håret i at knække og blive slidt.

Her på siden kan du få nærmere information om den bedste varmebeskyttende spray, og via vores indlæg kan du yderligere få indblik i, hvordan du holder håret sundt. Det skyldes, at vi har testet en række forskellige hårpleje produkter fra anerkendte og populære producenter, og på baggrund heraf har vi fundet frem til de hårprodukter på markedet, som sikrer den bedste beskyttelse.

Produkter i vores varmebeskyttende spray bedst i test

 1. Ghd Style Heat Protect Spray
 2. Hairlust Thermal Shield™ Heat Protectant
 3. HairLust Hair Strengthening & Protection Hair Oil
 4. IdHair Elements Xclusive Heat Shield
 5. Kérastase Genesis Fluide Defense Thermique
 6. Philip B Oud Royal Thermal Protection Spray
 7. Moroccanoil Perfect Defense Protect Spray
 8. Cutrin Vieno Sensitive Heat Protection Spray
 9. Maria Nila Cream Heat Spray
 10. Kevin Murphy Heated Defense
 11. Alterna Caviar Perfect Iron Spray

#1 Ghd Style Heat Protect Spray – Bedste beskyttende produkt mod varmeskade

Ghd Style Heat Protect Spray - Bedste beskyttende produkt mod varmeskade

Køb for 149,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Unikt varmebeskyttende system
 2. Letvægtsspray
 3. Blødgørende virkning

Egenskaber

Ghd Style Heat Protection Spray er et effektivt hårprodukt, som med sit unikke Ghd varmebeskyttelsessystem sikrer en høj beskyttelsesevne mod diverse varmestyling-produkter. Den varmebeskyttende spray kan blandt andet anvendes inden brug af hårtørrer, krøllejern, glattejern mv. og sikrer, at håret ikke tager skade, men derimod efterlades blødt og sundt.

Sprayen er baseret på en let formel, hvilket gør den nem at anvende i tørt såvel som vådt hår. For at få den største beskyttelseseffekt anbefales det, at du sprayer produktet fra hårrødderne i hovedbunden og helt ned til spidserne, hvorefter du kan bruge en kam eller børste til at rede håret igennem for på den måde at være sikker på, at produktet er ligeligt fordelt. Efterfølgende kan du bekymringsfrit style dit hår med dit foretrukne stylingapparat.

Vores vurdering

Vi vurderer dette produkt fra anerkendte Ghd som værende den bedste varmebeskyttende spray på markedet på nuværende tidspunkt. Beskyttelsesevnen er utroligt høj, samtidig med at produktet er nemt at anvende. Yderligere har den en fantastisk blødgørende evne, som gør, at håret efterlades velplejet og udtrykker sundhed.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du leder efter en letvægtsspray med beskyttelse mod varmeskader og samtidig ønsker et produkt, som formår at gøre håret blødt. Sidstnævnte er særligt en fordel for dig, som døjer med kruset og tørt hår, og som derfor har brug for ekstra kærlig pleje til dit hår. Desuden er prisen fornuftig; du får altså en bedst i test varmebeskyttende spray til en god pris.

#2 Hairlust Thermal Shield™ Heat Protectant – Silikonefri varmespray fra Hairlust

Hairlust ThermalShield-HeatProtectant

Køb for 189,- kr. hos Hairlust.dk

Fremhævede egenskaber:

 1. Silikonefri varmebeskyttelse op til 200°C.
 2. Indeholder økologisk aloe vera og glycerin.
 3. Bekæmper krus og knækket hår.
 4. Beriget med antioxidanter fra blåbærekstrakt.

Egenskaber

Thermal Shield™ Heat Protectant fra Hairlust er en silikonefri varmebeskyttende spray designet til at beskytte håret mod varmeskader op til 200°C. Denne spray er ikke kun en beskyttelse, men også en pleje for håret. Med ingredienser som økologisk aloe vera og glycerin, sørger den for at håret forbliver fugtmættet og beskyttet mod krus og brud.

Den unikke blanding af naturlige ingredienser, herunder blåbærekstrakt, giver håret en naturlig glans og beskytter det mod ydre skadelige påvirkninger.

Hairlust varmespray

Vores vurdering (Testet af Malene)

Jeg har selv prøvet Thermal Shield™ Heat Protectant, og jeg er virkelig imponeret. Sprayen er let at påføre, og den efterlader ikke en tung eller fedtet fornemmelse på håret. Efter brug føles mit hår blødt, glansfuldt og beskyttet, især når jeg styler det med varmeværktøjer. Den naturlige duft er også en bonus! Den dufter frisk af kirsebær, som flere af produkterne fra Hairlust gør.

Derfor skal du købe Thermal Shield™ Heat Protectant

Hvis du ofte bruger varmeværktøjer som føntørrer, glattejern eller krøllejern, er Thermal Shield™ Heat Protectant et must-have. Denne spray beskytter ikke kun dit hår mod varmeskader, men forbedrer også dets tekstur og glans. Med dens naturlige ingredienser er den både skånsom og effektiv, hvilket gør den til en uundværlig del af din hårplejerutine.

#2 HairLust Hair Strengthening & Protection Hair Oil – Vegansk og økologisk baseret varmebeskyttende olie

HairLust Hair Strengthening & Protection Hair Oil

Køb for 149,- kr. hos Hairlust.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Vegansk og økologisk hårolie
 2. Plejer og styrker håret
 3. Beskytter mod UV-stråler og varmeskade

Egenskaber

HairLust Hair Strengthening & Protection Hair Oil er et oliebaseret hårprodukt, der er produceret i Danmark, og som både formår at styrke og beskytte håret. Produktet kan anvendes i alle typer hår, men har særligt en stor effekt på kruset og tørt hår grundet de plejende egenskaber. Endvidere sikrer olien, at håret ikke tager skade, når håret udsættes for høj varme og UV-stråling.

Hårolien består af en række nærende veganske og økologiske ingredienser, som er rige på fedtsyrer og vitamin A, C og E; blandt andet består produktet af kokosolie og arganolie samt olie fra solsikkekerner og abrikoskerner. Ingredienserne styrker hårets naturlige sundhed og understøtter fugtbalancen i håret. Der er hverken sulfater, ftalater, parfume eller parabener i denne hårolie.

Vores vurdering

Der er mange fordele ved denne hårolie fra HairLust, hvorfor produktet er endt i en top tre over de bedste på markedet. Vi finder det særligt fordelagtigt, at produktet, udover effektivt at beskytte mod varmeprodukter, også er fyldt med vitaminer, antioxidanter og plejende fedtsyrer.

Dette gør netop, at håret bliver plejet på bedste vis, samtidig med at det holdes sundt og ikke risikerer varmeskade. Desuden finder vi det positivt, at produktet har en mild, naturlig duft.

Derfor skal du købe produktet

Dette er produktet for dig, som leder efter en olie til håret, der beskytter mod varmeskade og UV-stråling, og som endvidere plejer håret. Olien kan særligt anbefales til dig, som ikke bruger øvrige olier til at pleje håret som en del af den daglige hårplejerutine, da den har en høj plejeevne, der gør, at håret blødgøres, fugtes og får mere glans.

#3 IdHair Elements Xclusive Heat Shield – Forkælelse af håret til budgetvenlig pris

IdHair Elements Xclusive Heat Shield

Køb for 135,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Effektiv beskyttelse mod varmeskade
 2. Beskyttende UV-filter
 3. Miljøvenlig emballage

Egenskaber

IdHair Elements Xclusive Heat Shield er et effektivt varmebeskyttende produkt fra IdHairs luksuriøse hårplejeserie. Der er mange nærende ingredienser i dette beskyttende hårprodukt, heriblandt olivenolie-ekstrakt, som nærer og fugter håret. Udover at formlen beskytter mod varmeskader, så indeholder produktet også et filter, som beskytter mod solens skadelige stråler.

Produktet er vegansk baseret og således heller ikke testet på dyr, og desuden er det uden allergene parfumer, parabener, sulfater og gluten. Sidstnævnte medfører, at personer med glutenallergi også kan bruge produktet. Desuden er emballagen lavet på genbrugsplast og dermed miljøvenlig.

Vores vurdering

Dette miljøvenlige beskyttelsesprodukt er blandt de bedste på markedet, grundet dets høje evne til at beskytte mod varme, samtidig med at det gør håret meget mere medgørligt i forbindelse med styling. Herudover bidrager produktet til at give håret en masse glans og fugt, hvilket vurderes som et stort plus, der gør, at håret fremstår sundere og mere velplejet.

Derfor skal du købe produktet

Du bør købe dette produkt, hvis du leder efter et miljøvenligt og vegansk hårbeskyttende produkt, som både beskytter mod solens UV-stråler og varme fra diverse stylingprodukter. Yderligere er dette produkt særligt egnet til dig, som har glutenallergi.

#4 Kérastase Genesis Fluide Defense Thermique – Gør håret modstandsdygtigt

Kérastase Genesis Fluide Defense Thermique

Køb for 179,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Til svagt og kruset hår
 2. Beskyttelse op til 230 grader celsius
 3. Mælkeagtig konsistens

Egenskaber

Kérastase Genesis Fluide Defense Thermique er en varmebeskyttelsesspray, som gør håret mere modstandsdygtigt overfor varmestylere. Herudover er sprayen særligt egnet til personer med svagt og sensitivt hår, som nemt knækker eller bliver kruset. Produktet formår at gøre håret blødt og tilføre det næring, samtidig med at det har en frisk blomsterduft, hvorved håret fremstår rent og velplejet.

Varmebeskyttelsesproduktet kan både anvendes i tørt og vådt hår og har en mælkeagtig konsistens. Endvidere har produktet en sprayfunktion, der gør det nemt at fordele de aktive ingredienser i håret.

Vores vurdering

Vores tests af denne varmebeskyttelsesspray har tydeliggjort, at produktet har en effektiv beskyttelsesevne mod varmeskade helt op til 230 grader celsius. Samtidig modvirker produktet et kruset udtryk og forhindrer håret i at knække. Dermed vurderer vi også produktet som værende blandt de absolut bedste på markedet, der formår at gøre håret mere modstandsdygtigt.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du oplever, at dit hår knækker meget i de perioder, hvor du anvender stylere, såsom en hårtørrer, glattejern eller krøllejern, og hvis du generelt oplever, at dit hår er meget kruset, så bør du overveje at købe dette produkt. Desuden er produktet for dig, som foretrækker en mælkeagtig konsistens.

#5 Philip B Oud Royal Thermal Protection Spray – Duftspray med beskyttelse mod multiple påvirkninger

Philip B Oud Royal Thermal Protection Spray

Køb for 199,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Beskytter mod multiple påvirkninger
 2. Rig på vitaminer og aminosyrer
 3. Hårparfume

Egenskaber

Philip B Oud Royal Thermal Protection Spray er et varmebeskyttende produkt med spray-funktion og en skøn duft. Produktet indeholder en række aktive ingredienser, der fungerer som et gennemsigtigt beskyttende skjold, der sikrer, at håret ikke tager skade af varme, saltvand, klor, stråling fra solen og øvrige påvirkninger fra miljøet.

Den høje beskyttelse af håret opnås grundet den unikke kombination af ingredienser, herunder ekstrakter fra artiskokblade, olie fra saflor-planten, en række E-vitaminer og centrale aminosyrer. Der er ingen parabener i produktet.

Sprayen er egnet til alle hårtyper, inklusiv farvet hår, da den er farve-behandlingssikker og dermed sikrer, at farven ikke falmer eller ændres. Desuden fungerer produktet også som en hårparfume, idet den har en skøn og sød duft. Du kan desuden anvende produktet i både tørt, fugtigt og vådt hår, og det skal ikke skylles ud efter brug.

Vores vurdering

Der er mange styrker forbundet med denne varmebeskyttelsesspray, som effektivt beskytter håret. En af de største fordele ved produktet er, at det ikke blot beskytter mod varmestylere, men at det ligeledes har en høj beskyttelseseffekt mod en række andre påvirkninger. Sidstnævnte er særligt et stort plus i sommerperioden, når håret udsættes for meget sol, klor og saltvand.

Derfor skal du købe produktet

Er du interesseret i at få fat i et produkt, som ikke blot beskytter mod varmepåvirkning, men som også beskytter mod en række andre skadelige påvirkninger, herunder saltvand, klor og solen, så er dette produkt fra Philip B et muligt produkt for dig. Hvis du oven i købet er interesseret i, at produktet skal fungere som en parfume til håret, så er der ingen tvivl om, at dette vil være den helt rette beskyttelsesspray til dig og dine behov.

#6 Moroccanoil Perfect Defense Protect Spray – Varmebeskyttende spray med højt indhold af vitaminer og fedtsyrer

Moroccanoil Perfect Defense Protect Spray

Køb for 269,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Efterlader håret sundt og blankt
 2. Termisk beskyttende
 3. Nem at benytte

Egenskaber

Moroccanoil Perfect Defense Protect Spray er en termisk beskyttende hårspray, som er rig på vitaminer og essentielle fedtsyrer fra blandt andet arganolie. Produktet understøtter en naturlig sundhed og efterlader håret blankt og blødt. Endvidere forhindrer produktet håret i at knække, blive kruset eller spaltet.

Produktet egner sig perfekt til brug før styling, idet den både beskytter mod varmen op til 220 grader celsius, men samtidig også gør, at frisuren holder længere. For at opnå de bedste resultater bør hårsprayen rystes før brug, hvorefter den sprayes med en passende mængde i håret fra omtrent 20-25 cm. afstand.

Vores vurdering

Vi kan klart anbefale dette beskyttende produkt fra Moroccanoil, og vi forstår i særdeleshed også, hvorfor produktet anvendes af professionelle stylister på de bedste frisørsaloner verden over. Her er nemlig tale om et produkt, som i høj grad formår at beskytte og samtidig pleje håret. Vi er meget imponerede over effekten, hvilket også afspejler de autentiske og nærende ingredienser, produktet består af.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du ofte bruger varmestylere og som følge af dette leder efter et varmebeskyttende produkt, som er baseret på en næringsrig formel. Endvidere er produktet for dig, som prioriterer dit hårs sundhed højt og ønsker, at dit hår efterlades blankt og blødt ved hjælp af oliers plejeevne.

#7 Cutrin Vieno Sensitive Heat Protection Spray – Mildt og parfumefrit varmebeskyttelsesprodukt

Cutrin Vieno Sensitive Heat Protection Spray

Køb for 89,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Parfumefri
 2. Baseret på naturlige nordiske ingredienser
 3. Egnet til fint hår og sensitiv hovedbund

Egenskaber

Cutrin Vieno Sensitive Heat Protection Spray er et parfumefrit produkt, som modvirker, at håret får varmeskader efter brug af eksempelvis hårtørrer eller glattejern. Produktet er baseret på aktive, naturlige ingredienser fra norden, og formlen er mild, hvorved den særligt egner sig til personer med fint hår og en sensitiv hovedbund.

Der er blandt andet vitamin B5 i produktet, som gør hvert enkelt hårstrå mere modstandsdygtigt og generelt efterlader håret med en fin glans, så det får et velplejet udtryk. Du skal anvende produktet i vådt eller fugtigt hår, inden du bruger en føntørrer. Efterfølgende bør du spraye en smule ekstra i det tørre hår, såfremt du skal glatte eller krølle det med en varmestyler.

Vores vurdering

Det som kendetegner denne heat protection spray fra Cutrin er, at her er tale om et naturligt simpelt, men funktionelt produkt, der beskytter håret mod skade fra varmestylere på effektiv vis. Derudover er det tydeligt, at produktet indeholder centrale vitaminer, som bidrager til at øge hårets elasticitet, til at holde på fugtigheden og til at gøre håret blødt.

Derfor skal du købe produktet

Produktet henvender sig primært til dig, som har fint, tyndt hår og som eventuelt døjer med en sart hovedbund. Hvis du endvidere ikke vil ofre for mange penge på en varmebeskyttelsesspray, så er dette et ideelt produkt for dig; her får du netop en varmebeskyttende spray, som er god til prisen, og som formår at beskytte håret på fremragende vis.

#8 Maria Nila Cream Heat Protection Spray – Næringsrig spray med god varmebeskyttelse

Maria Nila Cream Heat Protection Spray

Køb for 189,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Genopbygger håret
 2. Forhindrer spaltede hårspidser
 3. Efterlader håret med et skinnende finish

Egenskaber

Maria Nila Cream Heat Protection Spray er en nærende vegansk creme-spray, som har en høj fugtgivende effekt, der genopbygger håret og bidrager til, at håret beskyttes mod varmeskader. Endvidere indeholder produktet et Colour Guard Complex, som beskytter hårfarven mod skade fra blandt andet UV-stråling og frie radikaler.

Den varmebeskyttende creme sprayes i fugtigt hår inden brug af en hårtørrer og igen i tørt hår inden brug af en anden hårstyler. Produktet har en frisk duft med noter af æble og rose, og herudover er det uden sulfater samt parabener og ikke testet på dyr. Endvidere har produktet en miljøvenlig indpakning, da den svenske producent i høj grad arbejder for at beskytte jorden, dyrene og de fremtidige generationer.

Vores vurdering

Denne Cream Heat Protection Spray fra Maria Nila er af meget høj kvalitet og et godt valg for både dig og miljøet. Vores tests understøtter ovenstående om, at produktet genopbygger håret, og endvidere er det også tydeligt, at produktet effektivt forhindrer spaltede spidser i at opstå.

Derfor skal du købe produktet

Dette produkt er for dig, som leder efter en vegansk varmebeskyttende spray, som fugter håret og efterlader det skinnende. Når du køber produktet, så bidrager du endda til, at der bliver plantet nye træer i verden, idet Maria Nila har indgået en række klimaorienterede samarbejder, heriblandt med Plan Vivo og Zeromission.

#9 Kevin Murphy Heated Defense – Skum med beskyttende og udglattende virkning

Kevin Murphy Heated Defense

Køb for 216,- kr. hos Billigvoks.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Beskyttelse op til 230 grader celsius
 2. Udglattende virkning
 3. Reparerende ingredienser

Egenskaber

Kevin Murphy Heated Defense er en skum til håret, som beskytter mod skade associeret med brug af varmestylere. Produktet er egnet til alle hårtyper og nemt at fordele i både tørt og vådt hår, således at alle hårstrå er beskyttet, samtidig med at produktets ingredienser absorberes hurtigt efter påføring i håret.

Udover at produktet modvirker varmeskade på håret, så har det en udglattende og blødgørende virkning, hvorved produktet i sig selv også har en stylende effekt. Indeholdt i produktet er blandt andet hydroliserede quinoa-proteiner, der bidrager til at give håret fugt samt reparere ødelagt hår, mens organisk jojoba-oile giver håret beskyttelse, og ricinusolie bidrager til at give håret et skinnende og silkeblødt udtryk.

Vores vurdering

Dette hårbeskyttende produkt er blandt de mest populære på markedet med skummende konsistens. Vores tests af produktet understøtter og tydeliggør nogle af de aspekter, som er med til at gøre produktet så populært. Blandt andet viser vores tests, at håret beskyttes ved brug af stylere helt op til en temperatur på 230 grader celsius, samtidig med at det har fantastiske plejende evner.

Derfor skal du købe produktet

Foretrækker du dit varmebeskyttelsesprodukt som skum fremfor spray, olie eller creme? Og oplever du problemer med filtret hår, hvorved du ønsker håret mere udglattet? Så vil du med stor sandsynlighed få glæde af dette produkt fra Kevin Murphy, der har en skøn skummende konsistens, og som effektivt beskytter mod varme og bidrager til udglatning af håret.

#10 Alterna Caviar Perfect Iron Spray – Ultimativ beskyttelse af håret

Alterna Caviar Perfect Iron Spray

Køb for 235,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Forhindrer slid med op til 80 %
 2. Mindsker kruset og spaltet hår
 3. Hjælper til styling af håret

Egenskaber

Alterna Caviar Perfect Iron Spray beskytter mod varme fra stylingredskaber op til 232 grader celsius. Produktet understøtter styling af håret, idet det hjælper til at holde på din frisure; vælger du eksempelvis at glatte håret med et glattejern, da vil produktet sikre, at håret forbliver glat i længere tid. Kliniske resultater viser desuden, at produktet forhindrer håret i at blive slidt og knække med op til 80 %

Når du skal påføre produktet i håret, anbefales det, at du opdeler håret i sektioner og sprayer med ca. 20 cm. afstand. Start oppe fra hårrødderne og bevæg sprayen nedad mod hårspidserne. Du kan eventuelt bruge hænderne til at sikre en ligelig fordeling af produktet i håret.

Vores vurdering

Vi er meget imponerede over denne beskyttende hårspray, som medfører, at håret bedre holder på fugten, samtidig med at den bidrager til at blødgøre håret, hvorved risikoen for at der fremkommer spaltede spidser mindskes. På denne måde er det også tydeligt, at vores test understøtter de kliniske resultater, som Alterna selv har fremlagt. Alt i alt er vi tilfredse med resultaterne og den beskyttende effekt.

Derfor skal du købe produktet

Der er mange gode grunde til at købe denne varmebeskyttelsesspray, men ét af de steder, hvor produktet særligt skiller sig ud, er ved dets unikke evne til at holde på en frisure. Du bør købe dette produkt, hvis du leder efter et hårprodukt, som både virker varmebeskyttende, men som også gør det nemmere at style håret efterfølgende, så du får en holdbar frisure.

Hvad er varmebeskyttelse til håret?

De fleste af os vil nok gerne have et smukt og velplejet hår. På trods af dette er der rigtig mange af os, der hver eneste dag gør et væld af ting, der faktisk skader håret. Vi bruger føntørrere, glattejern, krøllejern, sidder i solen og meget andet, der ikke ligefrem er sundt for håret. Faktisk slider disse varmeprodukter en del på håret. Heldigvis er der opfundet en række produkter, der kan hjælpe med dette. 

En varmebeskyttende spray vil hjælpe med at holde dit hår smukt og sundt, selv hvis du bruger stylingredskaber, såsom glattejern og føntørrere. Som oftest benyttes en varmebeskyttende spray, når du kommer ud af badet og i forbindelse med andre stylingprodukter. Vi vil senere i artiklen gå i dybden med, hvordan du rent faktisk bruger en varmebeskyttende spray korrekt. 

De fleste varmebeskyttende sprays skal benyttes i fugtigt hår, men der findes også sprays, der kan bruges i tørt hår eller i både tørt og fugtigt hår. Hvis du bruger et glattejern hver dag, er det derfor en fordel at vælge et produkt, der kan bruges i tørt hår. 

Varmebeskyttende sprays beskytter selvsagt mod varme, men mange varmebeskyttende produkter har også en række andre egenskaber, som dit hår vil elske. Eksempelvis hjælper de plejende ingredienser i produktet med at tørre håret hurtigere, så du skal føntørre i kortere tid. Derudover modvirker mange varmebeskyttende produkter mod kruset hår og giver i stedet for håret smuk glans. Endvidere er varmebeskyttende produkter ofte blødgørende, hvilket gør det nemmere at rede håret.

En varmebeskyttende spray gør, at håret ikke tager helt så meget skade, når det udsættes for høj varme. Du kan se en varmebeskyttende spray lidt som en solcreme. Det er et beskyttende lag, der forebygger skade. Ved brug af varmebeskyttende produkter kan du gøre en stor forskel på håret, og du kan faktisk mindske risikoen for tørt hår samt spaltede spidser.

Varmebeskyttende produkter er leave-in produkter, hvilket betyder, at du ikke skal vaske dem ud. Det påføres ganske enkelt i håret, inden du begynder at style det.

Hvordan vælger jeg den rigtige varmebeskyttende spray?

Det er naturligvis vigtigt, at du vælger den rette varmebeskyttende spray til dit hår. Når du udsætter dit hår for høj varme, øger du risikoen for knækket hår samt tørt og glansløst hår. Derfor bør du altid bruge et varmebeskyttende produkt, når du udsætter dit hår for høj varme. Der er en række ting, du med fordel kan overveje, når du skal vælge dit varmebeskyttende produkt. Lad os tage et kig på dem her:

 • Skal din varmebeskyttende spray kunne bruges i både vådt og tørt hår? Hvis du ikke vasker dit hår dagligt, men du styler dit hår med varme dagligt, er det en fordel, at du kan bruge produktet i tørt hår.
 • Vælg et produkt, der beskytter dit hår selv ved meget høj varme. Bruger du krølle- og glattejern, styler du det på temperaturer op mod 220 grader. Derfor skal du vælge et produkt, der kan beskytte dit hår selv ved meget høje temperaturer. 
 • For mange er det også en fordel at vælge et produkt, der ikke giver fedtet hår. Det kan nemlig få dit hår til at miste volumen og i stedet få det til at klaske sammen.
 • Du bør også overveje, hvilken hårtype du har. Mange produkter er nemlig tilpasset efter hårtype.
 • Har du farvet hår? I så fald bør du gå efter et produkt, der er sikkert at bruge i farvet hår.
 • Er det vigtigt for dig, at dit varmebeskyttende produkt er sulfatfri og fri for parabener? Du kan med fordel kigge efter ingredienser, såsom keratin der styrker håret, naturlige olier og ekstrakter samt fugtbevarender ingredienser. Du kan med fordel også gå efter skønne olier, såsom abrikoskerneolie, kokosolie, arganolie og olivenolier.
 • Skal din spray være plejende? Det er ikke alle sprays, der er varmebeskyttende. Nogle beskytter udelukkende mod varme. Der fås dog i dag mange produkter på markedet, der både plejer og beskytter.
 • Skal din spray være vegansk? Dette vil ofte fremgå af produktet, men det er altid en god idé at tjekke efter, om produktet er vegansk, hvis dette er vigtigt for dig.
 • Hvad er dit budget? Du skal naturligvis gøre op med dig selv, hvad dit budget er. Du finder varmebeskyttende sprays i alle prisklasser. Som oftest er der dog en sammenhæng mellem pris og kvalitet, og mange billige sprays indeholder ikke de allerbedste ingredienser. Det er dog bedre at beskytte dit hår med en billig spray end slet ikke at beskytte dit hår.

Hvorfor bruge et varmebeskyttelsesprodukt?

Mange bruger diverse varmestylingsredskaber til at sætte håret som en del af den daglige morgenrutine, blandt andet i form af brug af hårtørrer såvel som krøllejern eller glattejern. Stylerne giver naturligvis mulighed for at sætte håret som ønsket, men kan have meget skadende effekt på håret. Derfor er det aldeles vigtigt at benytte et varmebeskyttende produkt, som forhindrer håret i at blive spaltet, tørt og kruset.

Et varmebeskyttende produkt giver håret fugt og næring, samtidig med at det har en central beskyttelsesfunktion mod varmeskade, hvorved du kan benytte din foretrukne varmestyler uden bekymring, såfremt du starter med at spraye varmebeskyttelse i håret.

Vores hår er faktisk ikke vild med temperaturer over 100 grader og som allerede nævnt, udsættes hår for langt højere varme, når vi bruger mange stylingredskaber. Styling med varme udtørrer håret, fordi varmen får fugten i håret til at fordampe. Dette resulterer i porøst hår, der er langt mere sårbart og knækker langt nemmere, når du børster dit hår eller sætter det op med en elastik. Derudover kan det gøre håret mere frizzy og ustyrligt, fordi det ganske enkelt mangler fugt. 

En varmebeskyttende spray lægger en coating over håret, der virker beskyttende. Dette sikrer, at fugten ikke fordamper, og dermed mister du ikke hårets fugt. Det er enormt vigtigt, at du bruger en varmebeskyttende spray, hver gang du udsætter dit hår for varme.

Hold håret sundt og glansfuldt med en varmebeskyttende spray

For mange af os er det vigtigt at have et sundt, velplejet og glansfuldt hår. Vi bruger mange penge på frisørbesøg, stylingredskaber og mange andre produkter til håret. Du bruger sikkert også en del tid på at style dit hår, inden du skal ud af døren, og du drømmer sikkert om at have gode hårdage hver dag.

Som allerede nævnt er varme hårdt ved håret, og derfor er det vigtigt at bruge en varmebeskyttende spray, inden du styler håret med varme. Varme slider på håret, det giver spaltede spidser, og så giver det tørt hår. Alt i alt giver det altså et hår, der bare ikke ser særligt sundt og velplejet ud. En god varmebeskyttende spray kan dog forebygge dette.

Med den rette varmebeskyttende spray kan du give dit hår masser af pleje og beskyttelse, så dit hår er glansfuldt, sundt og velplejet. Og har du planer om at lade lokkerne gro, vil en varmebeskyttende spray også hjælpe med dette, så dit hår ser sundt, smukt og glansfuldt ud.

Sådan bruger du en varmebeskyttende spray

Når det kommer til varmebeskyttende sprays, er det vigtigt, at du bruger produktet korrekt. Som allerede nævnt kan de fleste varmebeskyttende sprays bruges i både fugtigt og tørt hår, og vi anbefaler, at du vælger en spray, der kan bruges i både vådt og tørt hår, så du ikke altid skal vaske håret, inden du styler det.

En varmebeskyttende spray er virkelig nem at anvende, men lad os alligevel lige gennemgå trinene her:

 1. Vask håret (dette er naturligvis valgfrit).
 2. Spray produktet i håndklædetørt hår (eller tørt hår hvis du ikke har vasket dit hår). Undlad at bruge sprayen i dine hårrødder.
 3. Hvis du bruger en hårolie eller en leave-in conditioner, kan du sagtens bruge disse produkter med din varmebeskyttende spray.
 4. Børst forsigtigt håret.
 5. Så er du klar til at style dit hår.

Hvis du bruger et glatte- eller krøllejern, vil vi anbefale, at du ikke skruer helt op for varmen. Hold gerne temperaturen på 175-185 grader. Hvis temperaturen kommer over 200 grader, begynder keratin at smelte, og det er altså ikke godt. Undgå i det hele taget at overstyle dit hår. Glat ikke den samme tot igen og igen, bare fordi det er hyggeligt. Det er ikke godt for dit hår, så style det minimalt. Derudover er det vigtigt, at du udelukkende krøller og glatter hår, der er helt tørt. 

Hvilket varmebeskyttende produkt skal jeg bruge?

Du bør anvende et af de produkter, som er anbefalet her på siden, idet vi via vores “varmebeskyttende spray-test” har fundet frem til markedets mest effektive beskyttelsesprodukter. De respektive produkter har naturligvis forskellige egenskaber og unikke fordele, hvorfor det er vigtigt, at du vælger det produkt, som passer til dig og dine præferencer.

Eksempelvis er det anbefalelsesværdige produkt “Cutrin Vieno Sensitive Heat Protection Spray” særligt egnet til personer med meget fint og sensitivt hår. Læs mere om de øvrige produkter ovenfor.

Forskellige typer af varmebeskyttelse til håret

Vi har i artiklen primært snakket om varmebeskyttende sprays, men der findes også andre former for varmebeskyttelse til håret. Lad os kigge på dem her:

 • Varmebeskyttende spray. Dette kaldes også for heat protection spray, og det er den mest kendte form for varmebeskyttelse til håret. Hos Hair-Beauty er vi personligt pjattede med sprays, da de er nemme og bruge, og du kan nemt have en spray med i tasken. 
 • Varmebeskyttende olie. Her får du som oftest ekstra næring og pleje til håret, og det giver som oftest også masser af glans til håret. 
 • Varmebeskyttende hårcreme. Cremen beskytter ligeledes håret mod varme, og den har en let konsistens, og den giver god pleje og styrke til håret.

Hvad forårsager varmeskader på håret?

Nu har vi efterhånden talt en del om varmeskader på håret, og hvordan det er skadeligt for håret at udsætte det for varme. Men hvad forårsager egentlig varmeskader på håret? Lad os her tage et kig på dette spørgsmål.

 • Overdreven brug af stylingredskaber, såsom glattejern, krøllejern og føntørrer. Det er altså bare hårdt ved håret. Derfor skal du bruge redskaberne med omhu, og du skal som tidligere nævnt ikke overstyle dit hår. 
 • Sollys. Sollys kan faktisk have en negativ effekt på dit hår. Måske har du oplevet, at dit hår er mere tørt, når du er i et varmt klima? 

Heldigvis vil en varmebeskyttende spray forebygge alt dette, så du stadig kan glatte dit hår og nyde solens dejlige stråler – uden at ødelægge dit hår.

Hvilke fordele er der ved at bruge en varmebeskyttende spray til håret?

Som vi allerede har nævnt flere gange, er det vigtigt at bruge en varmebeskyttende spray, inden du styler dit hår med en føntørrer, et glattejern, et krøllejern eller lignende. Lad os tage et kig på fordelene ved at bruge en varmebeskyttende spray:

 • Giver fugt til håret. Varmen får fugten i dit hår til at fordampe. Derfor er det vigtigt, at du tilfører dit hår masser af fugt. Med den rette varmebeskyttende spray kan du give dit hår masser af god fugt.
 • Forebygger tab af fugt i håret. Ikke blot giver produktet fugt til håret, produktet vil også forebygge fugttab, når du udsætter dit hår for varme.
 • Anti-frizz kontrol. Varmebeskyttende spray er også med til, at sikrer, at dit hår ikke kruser, hvilket det nemt kan komme til, når det udsættes for varme.
 • Beskytter håret. Vi har allerede nævnt det flere gange, men et varmebeskyttende produkt vil bare helt generelt beskytte dit hår mod varmen og være med til at sikre, at dit hår ser velplejet, sundt og flot ud.

FAQ

❓ Hvor tit skal jeg bruge en varmebeskyttende spray?

Du skal bruge produktet, hver gang du styler dit hår med for eksempel et glattejern, en føntørrer, et krøllejern eller lignende. 

❓ Kan jeg bruge en varmebeskyttende spray i både vådt og tørt hår?

De fleste varmebeskyttende sprays kan bruges i både vådt og tørt hår.

❓ Hvor meget produkt skal jeg anvende?

De fleste varmebeskyttende produkter er drøje i brug, så du behøver som regel kun en smule.

❓ Er heat protection spray det samme som varmebeskyttende spray?

Ja, det er helt det samme. Derfor kan du nøjes med at læse vores artikel, så finder du det rette heat protection eller varmebeskyttede spray her.

Malene

Malene er en af vores talentfulde tekstforfattere og produkttestere. Hun har været en del af hjemmesidens siden 2021 og har bidraget med en stor mængde beautyguides og testet produkter fra shampoo til hårserum og vippeserum.

Hun er vores go-to når vores artikler skal opdateres med vores nyeste test, som hun også selv foretager.