Bedste glattejern test

Bedste Glattejern Test 2023 – Bedst i test af top 10 glattejern

Artiklen er senest opdateret d. maj 4, 2023 af Liva

Vi har anmeldt og testet markedets bedste glattejern med henblik på at finde frem til de bedste stylingprodukter, således at du kan benytte vores bedømmelser og viden til at vælge et glattejern, som passer til dig og dine ønsker.

Herunder har vi lavet en oversigt over de bedste glattejern 2023 og beskrevet produkterne, så du kan læse mere om, hvilke fordele og særlige egenskaber der er ved de forskellige modeller.

Et glattejern er et uundværligt stylingredskab, idet det kan give dig mange forskellige frisurer og et helt perfekt look – både til hverdag såvel som til festlige anledninger. For at få det flotteste stylingresultat anbefales det, at du benytter et af de nedenstående anbefalede glattejern.

Produkter i vores glattejern bedst i test 2023

 1. GHD Original IV Styler
 2. GHD Platinum+ Styler Black
 3. Cloud Nine Micro Iron
 4. Remington Glattejern Proluxe S9100
 5. GHD V Gold Mini Styler
 6. HH Simonsen Infinity Styler Pro
 7. OBH Nordica Glattejern Björn Axén Straight & Curl
 8. Cloud Nine C9 Touch Iron
 9. Cloud Nine Original Iron
 10. Philips HP8372/100 Glattejern

#1 Ghd Original IV Styler – Markedets absolut bedste stylingteknologi

GHD original IV styler glattejern

Køb for 999,- kr. hos NiceHair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Perfekt til at glatte og krølle håret og giver fantastisk resultat
 2. Klar til brug efter kun 30 sekunder
 3. Keramiske varmeteknologiske egenskaber

Egenskaber

Dette Ghd Original Styler er det bedste glattejern på markedet, som passer til alle hårtyper og behov. Efter blot 30 sekunder er glattejernet opvarmet og klar til brug, således at det altid er nemt at komme igang med hårstyling. Produktet har den bedste keramiske varmeteknologi, som giver et smukt og glansfuldt resultat på få minutter.

Varmepladerne har desuden en konstant temperatur på 185 grader celsius, hvilket er den optimale temperatur, såfremt håret skal opnå det ønskede resultat uden at risikere varmeskade. Endvidere har glattejernet runde kanter, som gør, at du, udover at kunne skabe et glat fint hårlook, også kan skabe smukke krøller eller bølger i dit hår.

Glattejernet er desuden indrettet således, at det efter 30 minutter automatisk slukkes, såfremt det ikke benyttes. Du kan bruge glattejernet i hele verden, idet det tilpasser sig stikkontaktens spænding.

Maksimal temperatur:185 grader celsius
Opvarmningstid: Hurtig (ca. 30 sek.)
Ledningens længde: 2,70 m.
Automatisk slukkefunktion: Ja

Vores vurdering

Denne klassiske Ghd IV styler er utroligt effektiv og sørger for, at du nemt og hurtigt kan få smukt hår, hvad end du ønsker et krøllet, bølget eller glat udtryk.

Desuden er det et stort plus, at der er en jævn opvarmning og konstant temperatur under hele anvendelsen. Samtidig har produktet et lækkert design, der på mange måder minder om den luksuriøse V Gold Classic Styler fra Ghd.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne styler, hvis du ikke vil gå på kompromis med kvaliteten, men altid ønsker perfekte resultater. Her får du netop det bedste Ghd glattejern, som kan anvendes til at opnå helt glat hår såvel som til at få krøller og bølger.

#2 Ghd Platinum+ Styler Black – Bedste glattejern til langt hår

 Ghd Platinum+ Styler Black glattejern

Køb for 1599,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Tilpasser sig håret
 2. Sensorer på varmepladerne
 3. Særlig ultrazone opvarmningsteknologi

Egenskaber

Ghd har udviklet en helt unik styler, som formår at tilpasse sig hårets særlige behov og tekstur grundet den særlige ultrazone opvarmningsteknologi. Fladjernet holder en konstant og jævn temperatur (temperatur på 185 grader celsius), hvorved du opnår et perfekt resultat hver gang, samtidig med at der tages højde for dit hår, som således holdes sundt.

Glattejernet har varmesensorer som ligeledes sikrer en flot og holdbar styling af dit hår. Yderligere medfølger der et opbevaringseuti til glattejernet, som er varmeresistent, hvorfor du kan medbringe styleren øjeblikkeligt efter brug på sikker vis, uanset hvor du skal hen.

Det er desuden et plus, at glattejernet har en lang ledning, der måler 2,7 meter og har en drejefunktion. Dette bidrager til at gøre det endnu nemmere at style håret. Efter 30 minutter går glattejernets keramiske varmeplader i svale grundet en smart “sleep-mode”-funktion.

Maksimal temperatur:185 grader celsius
Opvarmningstid: Hurtig (ca. 30 sek.)
Ledningens længde: 2,70 m.
Automatisk slukkefunktion: Ja

Vores vurdering

Modellen er super nemt at anvende; styleren glider problemfrit gennem håret og efterlader det smukt og sundt. Du kan style håret præcis som du vil, hvilket er et stort plus, sammenlignet med mange andre stylere på markedet.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du ønsker et glattejern af høj kvalitetet udviklet af anerkendte Ghd, som kan bruges i alle typer hår, og som er udviklet med den bedste teknologi. Resultatet, som opnås med dette glattejern, sætter produktet i en top 3 over de bedste stylingprodukter.

#3 Cloud Nine Micro Iron – Praktisk glattejern i mini størrelse

Cloud Nine Micro Iron glattejern

Køb for 849,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Mini glattejern
 2. Fremragende kvalitet
 3. Effektiv til glatning af kort hår

Egenskaber

Cloud Nine Micro Iron er et effektivt glattejern i en praktisk mini-størrelse, hvilket gør det nemt at medbringe til eksempelvis rejsen. Samtidig er glattejernet særligt egnet til personer med kort hår samt til pandehår grundet stylerens størrelse.

Glattejernet kan maksimalt blive 150 grader, hvorfor håret ikke udsættes for lige så høj varmebelastning, som det er tilfældet med mange af de øvrige produkter på markedet.

Desuden slukkes styleren efter 30 minutters inaktivitet, hvilket øger din sikkerhed. Ved køb af glattejernet medfølger et beskyttelsesetui.

Maksimal temperatur: 150 grader celsius
Opvarmningstid: Hurtig
Ledningens længde: 3,0 m.
Automatisk slukkefunktion:Ja

Vores vurdering

Vi vurderer produktet som værende en af de bedste små glattejern på markedet. Her er tale om en ideel styler, såfremt du skal udglatte dit pandehår eller kort hår. Vi finder desuden styleren super nem at anvende, og den giver et øjeblikkeligt flot, glansfuldt og glat hår fra hovedbund til spidser.

Derfor skal du købe produktet

Har du meget kort hår eller leder du efter et glattejern, som effektivt kan udglatte dit pandehår, så er dette den rette styler for dig. Hvis du endvidere leder efter en styler, som er nem at medbringe på rejsen grundet den praktiske størrelse, så er dette ligeledes grund til at vælge denne hårstyler fra Cloud Nine.

#4 Remington Proluxe Straightener S9100 – Holdbar styling i op til 24 timer

Remington Proluxe Straightener S9100

Køb for 335,- kr. hos Proshop.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Styling i op til 24 timer
 2. 9 forskellige temperaturindstillinger
 3. 5 x glattere resultat

Egenskaber

Dette glattejern har en jævn varmefordeling over de keramiske varmeplader, som gør, at håret opnår et op til 5 x glattere udtryk. Styleren er af meget høj kvalitet og giver et holdbart resultat i op til 24 timer – du kan altså gå hele dagen og aftenen med et glat og glansfuldt hår uden bekymring om, hvorvidt din frisure holder.

Endvidere kan du indstille temperaturen efter eget ønske på dette Remington glattejern, idet det har 9 forskellige temperaturzoner, som fordeler sig op til 230 grader celsius. Dette er et stort plus, som gør, at du kan indstille fladjernet efter dine ønsker. Desuden har styleren 5 års garanti.

Maksimal temperatur:230 grader celsius
Opvarmningstid: Meget hurtig (ca. 15 sek.)
Ledningens længde: 3,0 m.
Automatisk slukkefunktion: Ja

Vores vurdering

Vi vil helt sikkert give dette glattejern 5 ud af 5 stjerner, idet vores tests viser, at det først og fremmest er super nemt at benytte, samtidig med at det giver et smukt resultat, der holder i lang tid. Endvidere har det en kort opvarmningstid, og generelt set er det blandt de mest effektive glattejern på markedet.

Derfor skal du købe produktet

Der er mange gode grunde til at vælge dette glattejern; du opnår op til 50 % glattere hår efter blot et enkelt strøg gennem håret, og efter styling af hele håret vil du kunne opnå et 5 x glattere resultat. Du får samtidig et kvalitetsprodukt til en rimelig pris.

#5 Ghd V Gold Mini Styler – Bedste glattejern til tyndt hår

Ghd V Gold Mini Styler

Køb for 1099,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Glatter håret helt til hovedbunden
 2. Optimal temperatur: 185 grader celsius
 3. Høj kvalitet

Egenskaber

Ghd V Gold Mini Styler er et fremragende glattejern i mini-udgave og af høj kvalitet. Pladernes længe er 80 mm. og deres bredde måler 12,7 mm. Hermed er styleren perfekt egnet til personer med kort hår, meget tyndt hår eller til at glatte pandehåret.

Grundet glattejernets relativt lille størrelse og runde kanter har du nemlig mulighed for at glatte håret helt ned til hovedbunden.

Glattejernet har en keramisk varmebelægning, som giver en konstant temperatur på 185 grader, hvilket er den helt optimale temperatur for et godt glattejern. For høje temperaturer kan skade håret, mens temperaturer herunder ikke giver det ønskede resultat.

Maksimal temperatur: 185 grader celsius
Opvarmningstid: Hurtig (ca. 30 sek.)
Ledningens længde: 2,7 m.
Automatisk slukkefunktion: Ja

Vores vurdering

Ghd har udviklet en fantastisk styler, der med den helt rigtige og optimale temperatur sikrer et godt resultat. Det er let at bruge glattejernet, som desuden gør det muligt at få glattet håret helt ned til hovedbunden – hvilket ikke er muligt med alle modeller.

Derfor skal du købe produktet

Dette glattejern er for dig, som leder efter en mini styler, men som også er villig til at betale lidt ekstra for god kvalitet. Her er netop tale om et lidt dyrere mini-fladjern, sammenlignet med mange af de øvrige mini stylere på markedet, men til gengæld får du meget værdi for pengene grundet de mulige resultater.

#6 HH Simonsen Infinity Styler Pro – Bedste glattejern til at lave krøller

HH Simonsen Infinity Styler Pro

Køb for 1115,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Nyeste teknologi
 2. Dobbelte titanium coatede varmeplader
 3. Giver blødt og skinnende hår

Egenskaber

HH Simonsen Infinity Styler Pro er et af de bedste glattejern på markedet. Produktet anvender den nyeste teknologi, som giver eksklusiv styling. Styleren er udstyret med dobbelte titanium coatede varmeplader, som desuden indeholder særlige olier. Tilsammen bidrager dette til at skabe blødt, glansfuldt og glat hår, som er skinnende og udstråler sundhed.

Der er mange smarte funktioner forbundet med glattejernet, som gør det super praktisk. Disse indebærer blandt andet, at glattejernet opvarmes på under 5 sekunder, samt at det automatisk slukkes ved inaktivitet.

Glattejernet kan temperaturindstilles efter eget ønske mellem 80 og 210 grader celsius, hvorved det egner sig til mange forskellige hårtyper, herunder både tyndt hår, normalt hår og kraftigt hår.

Maksimal temperatur: 210 grader celsius
Opvarmningstid: Meget hurtig (under 5 sek.)
Ledningens længde: 3,0 m.
Automatisk slukkefunktion: Ja

Vores vurdering

Dette glattejern er nemt at anvende og ligger godt i hånden, hvilket er super vigtigt for at opnå det ønskede resultat. I det hele taget har det været en super god oplevelse at teste produktet, som kun har overrasket positivt. At det max tager 5 sekunder at opvarme glattejernet gør, at produktet er et af de hurtigste til at blive opvarmet til måltemperaturen.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du ønsker dig et af de bedste stylingprodukter på markedet, så er dette glattejern et godt bud. HH Simonsen har netop skabt et produkt af højeste kvalitet på baggrund af de nyeste teknologier, som beskytter håret mest muligt.

#7 OBH Nordica Glattejern Björn Axén Straight & Curl – Bedste glattejern til krøller

OBH Nordica Glattejern Björn Axén Straight & Curl

Køb for 375,- kr. hos Proshop.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Variabel temperatur
 2. Glattejern og krøllejern i én styler
 3. Nedsætter et kruset udtryk

Egenskaber

OBH Nordica har skabt et glattejern og krøllejern kombineret i én hårstyler med keramisk belægning af keratin. Hermed kan du både anvende det til at glatte håret ud, således at det får et simpelt udtryk, såvel som at du kan lave store bølger eller små forførende krøller med selvsamme styler.

Temperaturen kan indstilles efter eget ønske og behov (mellem 130 og 230 grader celsius), og efter kun 30 sekunder er glattejernet opvarmet og klar til brug. Endvidere har glattejernet en særlig ioniseringsteknik, som dels mindsker et kruset udtryk og statisk elektricitet.

Fladjernet vejer kun 450 gram og er hermed også nemt og komfortabelt at stå med længere tid af gangen. Ledningen til glattejernet er 3 meter, hvilket gør det mere praktisk og fleksibelt at style håret som ønsket.

Maksimal temperatur: 230 grader celsius
Opvarmningstid: Hurtig (ca. 30 sek.)
Ledningens længde: 3,0 m.
Automatisk slukkefunktion: Ja

Vores vurdering

Glattejernets varmeplader har afrundede kanter, som gør det muligt at lave krøller med et glattejern – det er nemt, og du opnår et professionelt resultat. Desuden har glattejernet mange smarte funktioner, der gør det endnu nemmere at anvende; herunder en særdeles lang ledning, særlig låsefunktion og automatisk slukning af glattejernet.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du oplever problemer med, at dit hår ser meget kruset ud, så bør du overveje at købe dette glattejern fra OBH Nordica, som øjeblikkeligt neutraliseret et kruset udtryk. Samtidig hermed er produktet ideelt for dig, som både vil kunne glatte eller krølle håret med ét og samme produkt.

#8 Cloud Nine C9 Touch Iron – Bedste glattejern til tykt hår

Cloud Nine C9 Touch Iron

Køb for 1099,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Glatte keramiske varmeplader med mineraler
 2. Øjeblikkelig varme
 3. 3 meter drejeledning

Egenskaber

Cloud Nine har skabt en fantastisk styler, der gør det muligt at glatte alle typer hår effektivt og nemt. Styleren er udstyret med glatte keramiske plader, som endvidere indeholder særlige mineraler, der bidrager til at udglatte håret skånsomt og problemfrit samt skabe øget glans.

Glattejernet opvarmes øjeblikkeligt og kan indstilles til mellem 165 og 195 grader celsius. I denne forbindelse anbefales det, at personer med forholdsvist tykt hår indstiller styleren til 195 grader celsius, hvorimod 165 grader celsius anbefales til personer med tyndt og fint hår.

Desuden har denne hårstyler en 3 meter lang ledning, som kan roteres hele vejen rundt. Ved inaktivitet slukkes styleren på automatisk vis.

Maksimal temperatur: 195 grader celsius
Opvarmningstid: Øjeblikkelig
Ledningens længde: 3,0 m.
Automatisk slukkefunktion: Ja

Vores vurdering

Efter vores test af dette glattejern er det tydeligt, hvorfor Cloud Nine er en prisvindende producent af stylingredskaber til håret. Cloud Nine har netop formået at skabe et redskab, der gør det muligt at style håret professionelt på nem og hurtig vis.

Derfor skal du købe produktet

På udkig efter et effektivt glattejern, som på et øjeblik kan glatte dit hår og give det glans? Så er der ingen tvivl om, at du vil blive glad for denne hårstyler.

#9 Cloud Nine Original Iron – Et ultimativt resultatskabende hårstylingprodukt

 Cloud Nine Original Iron

Køb for 1295,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Multiple stylingmuligheder
 2. 5 mulige temperaturer
 3. Skaber perfekte resultater

Egenskaber

Cloud Nine har skabt The Original Iron; den ultimative hårstyler, som både kan anvendes til at glatte håret, krølle håret og skabe bølger i håret – dette glattejern giver dig således mange stylingmuligheder.

Styleren har et termostat med 5 mulige temperaturindstillinger, der spænder mellem 100 og 200 grader celsius. Dermed passer glattejernet også til mange forskellige hårtyper, idet tykt hår eksempelvis kræver en højere temperatur end tyndt hår.

Fladjernet skaber et øjeblikkeligt flot resultat og anvendes nemt i tørt hår. Desuden er pladerne skabt således, at de er så skånsomme overfor håret som muligt.

Maksimal temperatur: 200 grader celsius
Opvarmningstid: Hurtig
Ledningens længde: 3,0 m.
Automatisk slukkefunktion: Ja

Vores vurdering

Dette glattejern, udviklet af kvalitetsbevidste og innovative Cloud Nine, giver et helt perfekt stylet look, lige gyldigt om du ønsker en glat eller krøllet frisure. Vi er meget imponerede over, hvor hurtige resultater glattejernet skaber, samt at frisuren holder hele dagen, selv hvis du har meget langt hår.

Derfor skal du købe produktet

Dette produkt er for dig, der har følgende krav til dit kommende glattejern: du ønsker et perfekt resultat hver gang, hurtig opvarmning og nem styling. Glattejernet lever nemlig op til alle kravene og er et super godt køb.

#10 Philips HP8372/100 Glattejern – Beskytter hårets fugtniveau og sikrer et fint finish

Philips HP8372/100 Glattejern

Køb for 608,- kr. hos Proshop.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Ioniseringsfunktion
 2. Beskytter hårets naturlige fugtniveau
 3. Opvarmes på blot 15 sekunder

Egenskaber

Philips HP8372/100 er et effektivt, beskyttende fladjern, som altid giver et perfekt, fint finish. Produktet har den nyeste ioneringsteknologi, som medfører, at negativt ladede ioner bidrager til at beskytte håret ved at lukke porer og generelt pleje håret. Samtidig modvirker de negative ioner statisk elektricitet og dermed kruset hår.

Styleren analyserer dit hår multiple gange i sekundet, således at temperaturen automatisk indstilles på baggrund heraf. Dette sikrer, at håret ikke belastet unødvendigt, men at produktet derimod altid er tilpasset hårets unikke behov. Hermed beskyttes og bevares hårets naturlige fugtniveau.

Endvidere opvarmes dette glattejern fra Philips på kun 15 sekunder, hvilket giver dig mulighed for at style håret umiddelbart efter, at du har sat det i stikkontakten.

Maksimal temperatur: 200 grader celsius
Opvarmningstid: Meget hurtig (ca. 15 sek.)
Ledningens længde: 2,0 m.
Automatisk slukkefunktion: Ja

Vores vurdering

Denne styler fra Philips lever helt bestemt op til vores forventninger. For det første kan det udledes af vores glattejern-test, at produktet giver den ønskede styling og et fint udtryk.

Endvidere vurderer vi produktet som værende blandt de bedste glattejern til tykt hår samt kraftigt og kruset hår, hvilket blandt andet skyldes den fremragende ioniseringsfunktion.

Derfor skal du købe produktet

Philips har skabt det rette produkt inden for beauty og hårstyling-kategorien til dig, såfremt du hverken vil gå på kompromis med styling eller beskyttelse og pleje af dit hår. Er dette således tilfældet, så er der incitament til at overveje at købe dette produkt.

Hvilket glattejern er det bedste?

Der er mange faktorer, som er afgørende for, om et glattejern er godt, og som hermed også har indflydelse på hvilket glattejern, der er det bedste på markedet. Ved at anvende vores bedst i test-oversigt og anmeldelser af de respektive glattejern, kan du få indblik i, hvad der gør testvinderen til det bedste glattejern. 

Det bedste glattejern er det såkaldte Ghd Original IV Styler. Dette er et glattejern med fremragende styling-egenskaber, der både kan glatte dit hår og krølle håret grundet de afrundede kanter på varmepladerne. Styleren har keramiske, skånsomme varmeteknologiske egenskaber og sikrer hurtig opvarmning på max. 30 sekunder. 

Herudover sikrer dette glattejern, at håret glider korrekt gennem varmepladerne, der ydermere har en optimal konstant temperatur på 185 grader og derved optimal varmefordeling. Disse faktorer medfører, at glattejernet er det ideelle apparat til at style og således skabe flotte resultater, uden du risikerer at få skadet hår. 

Foruden ovenstående, så gælder der for det bedste glattejern, at det har et komfortabelt og luksuriøst design. Glattejernet slukker automatisk, og det har desuden en lang ledning, hvilket er med til at højne brugeroplevelsen. Der er således mange gode grunde til at vælge netop Ghd Original IV Styler, hvis man vil være sikker på at få det bedste glattejern. Du kan læse meget mere om glattejernet i vores anmeldelse, som fremgår her på siden. 

Hvordan bruges et glattejern?

Når du skal bruge et glattejern, er der en række trin, du bør gennemgå, hvis du vil klargøre dit hår bedst muligt og på den måde sikre perfekt styling af håret. Disse trin indebærer dels forberedelserne, selve stylingen og den efterfølgende vedligeholdelse, som du kan læse mere om herunder.

Forberedelserne – gør håret klar til brug af glattejern: 

For at opnå de bedste resultater, er det essentielt, at håret er sundt at se på; at håret er nyklippet og velholdt, således at der ikke er spaltede spidser og et kruset look. Optimalt set bør du klippe håret omtrent hver anden måned. 

Nyvasket hår er yderligere med til at gøre håret klar til styling. Dog anbefales det ikke, at du vasker håret med shampoo hver dag, da dette kan være med til at udtørre håret og slide håret. Når du har vasket dit hår, kan du desuden afslutte med koldt vand, da dette har en positiv effekt på håret ved at bidrage til at gøre håret blankt og udglattet. 

Det er desuden vigtigt at tørre håret, inden du begynder at glatte dit hår. Du kan altså ikke have vådt eller fugtigt hår, og der må heller ikke være bare lidt tørt og vådt hår, når du skal glatte håret. Har du det mindste vådt hår, så er der netop større risiko for, at håret skades under glatningen.

Selve stylingen med glattejern: 

Nu er du klar til at skulle glatte hår. På et almindeligt glattejern skal du naturligvis starte med at sætte glattejernet til en stikkontakt og dernæst tænde for det. Opvarm glattejernet til den ønskede temperatur. Vi anbefaler, at du maksimalt indstiller glattejernet til 185 grader, der netop er den optimale temperatur, som kan sikre et flot resultat uden at skade håret. Mens glattejernet opvarmer, anbefales det, at du sprayer et varmebeskyttende produkt i dit hår, således at håret beskyttes mod varmen fra glattejernet. 

Start med at inddele håret i mindre sektioner, så du kan glatte disse enkeltvis. Tag én hårtot ad gangen, start oppe fra hovedbunden og lad glattejernet glide forsigtigt om hårtotten ned gennem håret. Vær opmærksom på, at du skal gøre det med en hastighed, der dels sikrer, at håret bliver helt glat, hvorfor du ikke skal gøre det for hurtigt, og dels sikrer at håret ikke bliver brændt og beskadiget, hvorfor du heller ikke må gøre det alt for langsomt. 

Vedligeholdelse af det glattede hår:

Når du har stylet håret med glattejernet, kan du med fordel anvende en hårspray, som kan hjælpe til at holde på stylingen, så håret holdes glat hele dagen. Skal du på farten i løbet af dagen, så anbefaler vi endvidere, at du har et hårprodukt med dig, som kan modvirke krus, hvis du normalvis oplever problemer med dette. Dette er en fordel, hvis det eksempelvis begynder at regne, da du dermed kan bruge produktet til at udglatte, hvis håret bliver en smule kruset i løbet af dagen. 

Hvad koster et glattejern?

Priserne på glattejern varierer meget, og som oftest hænger pris og kvalitet også sammen. Eksempelvis er Ghd kendt for at være blandt de bedste mærker bag glattejern på markedet, som imidlertid heller ikke er de billigste. Dog holder de bedste glattejern i mange år, hvorved det kan være en god investering at købe et ordentligt glattejern fra starten frem for et billigt glattejern. 

Det er dog muligt at finde glattejern, som er billige og stadig har fremragende funktioner. I vores bedst i test-oversigt spænder priserne mellem 335 kr. og 1599 kr., hvor det billigste glattejern blandt vores testvindere er det såkaldte Remington Proluxe Straightener S9100, mens det dyreste i testen er Ghd Platinum + Styler Black. De store prisforskelle afspejler sig i de features, som glattejernene har, men når det så er sagt, så er det vigtigt at påpege, at glattejernet fra Remington ligeledes er en testvinder og dermed et af de bedste.

Hvis du ønsker et glattejern fra det populære mærke Ghd, men ikke vil ofre alt for mange penge, så er det billigste Ghd glattejern, som ligeledes er en testvinder her på vores side, den såkaldte Ghd V Gold Mini Styler. Dette produkt er et kvalitetsglattejern i rejsestørrelse, som er ideelt for dig, som ikke skal bruge glattejernet hver dag, og som derudover passer til dig, som har kort hår og tyndt hår. 

Har du ikke så store krav til særlige funktioner og egenskaber, men blot til at fladjernet skal kunne glatte håret, så kan det være, at den billige model er tilstrækkelig til dig. Hvis du omvendt skal glatte hår næsten hver dag, eller hvis du har et meget kraftigt og stort hår, så vil vi anbefale dig at overveje eksempelvis et Ghd glattejern, som kan tilpasse sig dine behov samt sikre et resultat, der holder hele dagen. 

Hvilke typer glattejern findes der?

Der findes mange glattejern, og markedets forskellige glattejern adskiller sig fra hinanden på en række forskellige parametre. En af de faktorer, der gør sig gældende, er de forskellige typer materiale, som glattejernets varmeplader kan være lavet af. Der findes blandt andet keramiske plader og plader baseret på titanium, teflon eller turmalin. Herudover er nogle glattejern udstyret med en såkaldt nano belægning, som modvirker kruset hår. Nedenfor kan du læse mere om de mest populære typer belægning på varmepladerne. 

Keramisk glattejern:

Størstedelen af alle glattejern har såkaldte keramiske plader. Denne type plader er kendt for at være blandt de mest skånsomme mod håret, samtidig med at pladerne sikrer en jævn og optimal varmefordeling. 

Titanium glattejern:

Glattejern med varmeplader bestående af titanium er særligt egnede til personer med meget bølget eller krøllet hår. Titanium giver håret glans og dermed et smukt skinnende udtryk.

Teflon glattejern:

Herudover er nogle glattejern udstyret med belægning af teflon. Denne type varmeplade er imidlertid ikke lige så skånsom mod håret, som eksempelvis keramisk belægning. Vi anbefaler derfor kun, at du køber et glattejern med teflon, såfremt du ikke skal bruge glattejernet hver dag.

Turmalin glattejern:

En tredje type varmeplader er dem, som er lavet af turmalin, altså små mineralkrystaller i keramisk belægning. Turmalin er med til at give håret et glansfuldt look og gør endvidere håret mere modstandsdygtigt over for varmen. Denne type belægning er aldeles effektiv og dermed også utroligt populær blandt hårstylister verden over. 

Hvilket Ghd glattejern er bedst?

Som tidligere nævnt står Ghd bag nogle af markedets bedste glattejern. Vi har testet de populære Ghd glattejern i forbindelse med udarbejdelsen af vores bedst i test-guide, som fremgår her af siden. Hermed er vi kommet frem til, hvilke af disse glattejern, som er de bedste på nuværende tidspunkt; Ghd Original IV Styler, Ghd Platinum + Styler Black og Ghd V Gold Mini Styler. Du kan læse uddybende anmeldelser af de forskellige glattejern længere oppe på siden eller læse med nedenfor, hvor vi kort forklarer, hvorfor netop disse elektriske apparater er så gode til styling af håret. 

Ghd Original IV Styler er et glattejern af højeste kvalitet, som har en masse fremragende funktioner og sikrer den perfekte styling, der holder dagen lang hver gang. Dette er med til at gøre denne classic styler til et af de bedste glattejern fra Ghd på markedet. Samtidig hermed sikrer den keramiske belægning og ideelle temperatur på 185 grader celsius, at håret ikke tager skade, når denne Ghd IV Styler anvendes. Hermed kan du med god samvittighed anvende Ghd IV Styler og ligeledes opnå det perfekte look, hvad end du ønsker glat hår eller bølger og krøller i håret. 

Ghd Platinum+ Styler Black er ligeledes blandt de bedste fladjern fra det populære brand. Dette skyldes, at denne styler blandt andet har en særlig ultrazone opvarmningsteknologi samt varmesensorer, som medfører, at dette Ghd Platinum glattejern kan tilpasse sig den enkeltes hårtekstur og dermed hårtype. Ydermere er den hurtige opvarmning og lange ledning med til at gøre Ghd Platinum glattejernet nemt at anvende. Alt i alt et eksklusivt glattejern med fremragende funktioner. 

Ghd V Gold Mini Styler er det tredje glattejern fra Ghd, som vi vil fremhæve her grundet dets høje kvalitet og fantastiske evne til at glatte håret. Dette er det ideelle glattejern, hvis du leder efter et mindre glattejern, som eksempelvis kan tages med på rejsen eller weekendturen, og som desuden er ideelt til at style dit hår helt tæt på hovedbunden. Yderligere er det et fantastisk glattejern, hvis du har tyndt hår og kort eller mellemlangt hår. Desuden er dette glattejern ideelt til at style det korte hår ved pandehåret. 

Udover de ovenstående glattejern er henholdsvis Ghd the Original Classic Styler og Ghd V Gold Classic utroligt populære glattejern blandt frisører og stylister. I øvrigt lever både Ghd the Original Classic Styler og Ghd V Gold Classic op til vores krav og kriterier for, hvad et godt glattejern skal kunne. 

Glattejern som ikke skader håret

Der findes efterhånden mange glattejern, som ikke skader håret, hvorved det altså er nemt at få fat i et kvalitetsglattejern, der kan give dig smuk styling uden at knække håret, spalte håret eller slide på håret som følge af varmens påvirkninger. 

Først og fremmest kan du være sikker på, at alle de omtalte glattejern her på siden er skånsomme mod håret, idet her er tale om de bedste glattejern, som er af høj kvalitet. Hermed kan du anvende vores guide til at finde det glattejern, som passer til dig, og som ikke skader håret. 

Generelt gælder der, at hvis du køber et glattejern fra et anerkendt kvalitetsbrand, som har keramiske plader samt en jævn varmefordeling, så vil håret være beskyttet mod varmeskader. Eksempler herpå er den originale Ghd IV Styler, Ghd Platinum eller Ghd V Gold Classic. 

Hvad er et glattejern?

Et glattejern, også kendt som et fladjern eller en styler, er et særligt elektrisk hår-apparat med to keramiske varmeplader, som anvendes til at style og forme håret efter egne ønsker.

Typisk anvendes et glattejern til at gøre håret helt glat, men faktisk kan de fleste nyere glattejern med afrundede kanter ligeledes anvendes til at lave bølger eller krøller i håret.

Der findes mange forskellige glattejern og tilhørende forskellige teknikker til at style håret. Overordnet set er det super nemt at anvende et fladjern, hvorfor du ikke behøver at bekymre dig, hvis du skal gøre det hjemmefra fremfor hos frisøren.

Vælger du et af de anbefalede fladjern fra vores glattejern-test, så vil du få en fantastisk stylingoplevelse og samtidig opnå et perfekt resultat.

Hvordan laver man krøller med glattejern?

Et glattejern kan som tidligere nævnt bruges til at lave smukke krøller, såfremt det har afrundede kanter. Krøl med glattejern via følgende guide.

Start med at rede håret igennem og sørg for, at det er helt tørt, inden du begynder at style håret. Dernæst samles den ønskede mængde hår, hvorefter hårstyleren klemmes om hårtotten et passende stykke op mod hovedbunden. Fladjernet bukkes dernæst en omgang enten væk fra eller mod ansigtet.

Hvis du tager meget hår, laves der store bølger, hvorimod en mindre mængde hår vil føre til mindre krøller. Langsomt føres glattejernet hele vejen ned til spidserne, som hvis du langsomt skulle rede håret igennem. Herefter slipper du håret og lader hårtotten køle ned.

Når hele håret er krøllet, kan du selv vælge, om du vil rede håret igennem – alt afhængigt af hvilket look du ønsker. Desuden kan krøllerne holde i flere dage, såfremt du anvender en smule hårspray til sidst.

Sådan beskytter du håret inden brug af glattejern

Det er vigtigt for os at give nogle råd til, hvordan du bedst muligt beskytter dit hår, inden det udsættes for varmeapparatet. Der er netop stor forskel på kvaliteten af de glattejern, der findes på markedet, og for at beskytte håret mest muligt er det helt essentielt, at du vælger et glattejern af høj kvalitet.

Alle de anmeldte og anbefalede glattejern fra vores bedst i test-bedømmelser lever op til kravene og beskytter håret på bedste vis.

Endvidere er et af vores gode råd, at du bruger et varmebeskyttende produkt i dit hår, inden du udsætter det for varme. Ved hjælp af en varmebeskyttende spray sikrer du netop, at håret ikke får varmeskader. Samtidig så kan produktet modvirke, at håret kan blive spaltet og få et kruset look.

I øvrigt er det essentielt at nævne, at du selvfølgelig skal indstille glattejernet til den temperatur, som passer til dig, således at du ikke udsætter håret for unødvendigt høj varme – ofte vil 180 grader celsius være nok.

Gode råd til at beskytte håret ved brug af glattejern

Der er en række gode råd og tips til at beskytte håret bedst muligt mod varmeskader, når du skal bruge et glattejern. Du bør for det første altid anvende en varmebeskyttende spray, der er med til at beskytte håret mod de høje temperaturer fra styleren, og som herudover ligeledes har plejende egenskaber. Et varmebeskyttende produkt er med til at gøre håret sundere, blødere og mere modstandsdygtigt. 

Ydermere vil vi naturligvis anbefale, at du anvender et glattejern af god kvalitet, da der er stor forskel på, hvor skånsomme de respektive glattejern på markedet er mod håret. Du kan eksempelvis vælge et af glattejernene på denne side, da disse netop er blandt de bedste på markedet; blandt andet vurderet ud fra kriteriet om, at glattejernet skal være skånsomt mod håret. 

Foruden ovenstående bør du være opmærksom på hvilken temperatur, du glatter håret med. Det anbefales, at glattejernet opvarmes til 185 grader celsius, da denne temperatur er tilstrækkelig til at sikre et flot resultat uden at beskadige håret.

På visse af de glattejern, vi anbefaler her på siden, er der kun én temperaturindstilling, som er på 185 grader, mens du på andre af stylerne selv kan vælge temperatur. Indstiller du glattejernet til mere end 185 grader, så risikerer du, at kreatinproteinet i håret beskadiges, hvilket medfører, at håret bliver kruset og spaltet. 

FAQ

🌟Kan brug af glattejern føre til hårtab?

Glattejern kan hos nogen føre til hårtab i form af såkaldt Traction Alopeci, altså hårtab forårsaget af slid fra varmen, der netop svækker hårrødderne. Derfor er det vigtigt at anvende et glattejern af god kvalitet, eksempelvis et af de anbefalede testvindende glattejern her på siden, såsom den originale Ghd IV Styler.

📊Kan man glatte sit hår hver dag uden følger?

Det anbefales generelt ikke, at du glatter håret hver dag, da dette medfører udtørring af håret.

Hvis du alligevel ønsker at glatte hår hver dag, så er det vigtigt at anvende et glattejern fra et anerkendt brand, eksempelvis et af glattejernene omtalt på denne side, samtidig med at du bør bruge hårbeskyttende spray. 

Hvilket glattejern er det bedste i 2022?

På nuværende tidspunkt er Ghd Original IV Styler det bedste glattejern på markedet. Vi har testet glattejernet på baggrund af en række centrale parametre og lavet en anmeldelse, som du kan læse her på siden, således at du kan få nærmere indblik i, hvorfor netop dette populære glattejern er det bedste i 2022.

Liva Olsen er en passioneret skønhedsekspert og uddannet kosmetolog fra Kosmetologskolen, hvor hun dimitterede i 2019. Med en alder på 25 år har hun allerede dedikeret mange år til at udforske og forstå skønhedsverdenen.