Bedste silver shampoo test

Bedste silver shampoo test guide (2024) – Hårshampoo til gråt skær i blond hår

Artiklen er senest opdateret d. januar 7, 2024 af Liva

Drømmer du om et køligt, gråt look uden gullige undertoner i dit blonde hår? Glem dyre frisørbesøg! Den bedste løsning kan være lige ved hånden: silver shampoo. Denne magiske lilla potion neutraliserer gule og orange toner, takket være dens lilla pigmenter, som er komplementærfarven til gul.

Men med så mange silver shampoo anbefalinger derude, hvordan vælger du den rigtige? Frygt ikke! Vi har dykket ned i verdenen af shampoo til gråt hår og fundet den bedste silver shampoo bedst i test.

Spoiler alert: Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo topper vores liste!

Produkter i vores silver shampoo bedst i test guide

 1. Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo – bedste silver shampoo (vinder)
 2. Milk_shake Silver Shine Shampoo
 3. Rosted 3 – anti-yellow silvershampoo
 4. Kevin Murphy Blonde.Angel.Wash
 5. Hairlust Enriched Blonde™ Silver Shampoo
 6. L’Oréal Serie Expert Magnesium* Silver Shampoo
 7. Redken Color Extend Blondage Shampoo
 8. Maria Nila Sheer Silver Shampoo
 9. Kérastase Blond Absolu Bain Ultra-Violet Shampoo
 10. Paul Mitchell Blonde Platinum Blonde Shampoo
 11. Davines Alchemic Shampoo – Silver

#1 Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo – bedst i test silver shampoo

Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo

Køb for 125,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Neutraliserer gulligt skær
 2. Proteinrig og tilfører fugt
 3. Efterlader håret med en skøn duft i op til 24 timer

Egenskaber

Fudge Clean Blonde Violet Toning shampoo er en lilla silvershampoo, som neutraliserer gulligt skær og toner i dit blonde hår – hvad end det er farvet eller naturligt. Effekten ses efter blot 1-2 vaske, hvor håret vil fremstå køligere og lysnet. Produktet indeholder desuden en formular som gør, at håret bliver infused med den skønneste duft, som holder i op til 24 timer.

Fudge Clean Blonde Violet Toning shampoo er en særligt god silver shampoo, da den er proteinrig og tilfører håret en masse fugt, så håret styrkes og bliver mere smidigt. Denne silver shampoo kan desuden også anvendes i gråt hår.

Produktet indeholder 300 ml.

Vores vurdering

Efter at have prøvet denne silvershampoo er vi ikke i tvivl: Fudge Clean Blonde Violet Toning shampoo er den bedste silvershampoo til prisen. Shampooen gør sit arbejde med at fjerne gullige undertoner efter få ganges brug, og tilfører desuden også en masse fugt til håret, hvor andre silver shampoos kan have en udtørrende effekt. Men ikke denne silver shampoo! Ved brug efterlades håret altså med et mere køligt look, men stadig blødt og smidigt. Vi kan ikke sige det nok: Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo er simpelthen bare den bedste silver shampoo.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe Fudge Clean Blonde Violet Toning shampoo, hvis du ønsker den bedste silver shampoo på markedet, som desuden også har den mest fordelagtige pris.

#2 Milk_shake Silver Shine Shampoo – den med

Milk_shake Silver Shine Shampoo

Køb for 169,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Vitaminrig silver shampoo
 2. Efterlader håret skinnende og blødt
 3. Giver et køligt look

Egenskaber

Milk_shake Silver Shine Shampoo er en effektiv silver shampoo, som kan bruges i både lyst og gråt hår. Shampooen giver håret et køligt skær, og eliminerer gullige toner. Hertil kommer at shampooen indeholder mælkeproteiner og økologisk frugtekstrakt, som efterlader dit hår blødt og skinnende. Især proteinerne er med til at pleje og genopbygge håret. Desuden indeholder denne silver shampoo en mild og frisk duft.

Produktet indeholder 300 ml.

Vores vurdering

Vi er vilde med dette produkt fra Milk_shake. Den virker efter hensigten og fjerner effektivt gule og orange toner. Vi oplevede, at den virkede efter allerede efter få ganges brug, men uden at hverken udtørre eller andet. Denne silver shampoo lever altså op til dens navn, og giver en masse shine. Desuden har denne silver shampoo den bedste og mest fantastiske duft.

Derfor skal du købe produktet

Milk_shake silver shine shampoo er for dig, som ønsker en silver shampoo som både giver et køligt look, men også får håret til at se skinnende og sundt ud.

#3 Rosted 3 – anti-yellow shampoo

Rosted-3-anti-yellow-silvershampoo

Køb for 219,- kr. hos Shoprosted.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Nedtoner og dæmper gullige skær, toner og pigmenter
 2. Plejende og nærende
 3. Fri for sulfater, parabener og silikone

Egenskaber

Rosted anti-yellow shampoo indeholder anti-yellow pigmenter, som nedtoner gulligt skær samt perlestøv og aminosyrer, som bidrager med fugt og næring således, at håret efterlades glansfuldt. 

Shampooen kan både anvendes i lyst, gråt, hvidt og farvet hår, hvor det ønskes at fjerne gullige toner og skær for at opnå et mere “koldt” look. 

Modsat mange andre silvershampooer/anti-yellow produkter på markedet er dette produkt sundere og mere miljøvenligt grundet den innovative og unikke formel. Dette er generelt et stort fokus for Rosted.

Vores vurdering

Mange silver shampoos/anti-yellow produkter indeholder en lang række kemiske ingredienser som desværre bevirker både udtørring, krus mv. for netop at opnå denne anti-yellow effekt. Dette er dog ikke tilfældet med Rosteds produkt, som i stedet er udviklet med naturlige ingredienser, som ikke tynger. 

Med dette produkt opnår du derfor en mere kold og klar farve i håret uden at gå på kompromis med fugt og glans.

Derfor skal du købe produktet 

Denne shampoo kan være den perfekte shampoo for dig som ønsker en shampoo til at nedtone gulligt skær, men som samtidig er mild og uden parabener, sulfater og silikone.

#4 Kevin Murphy Blonde.Angel.Wash – det økologiske valg

Kevin Murphy Blonde.Angel.Wash silvershampoo

Køb for 146,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Økologisk silver shampoo
 2. Fri for sulfater og parabener
 3. Opfrisker farvet hår

Egenskaber

Dette produkt er udviklet af den anerkendte stylist Kevin Murphy til særligt brug i lyst hår. Udover at indeholde lilla pigment indeholder dette produkt også en række ingrediensre som virker plejende og genopbyggende for dit hår. Fra ingredienslisten kan blandt andet Shea Butter nævnes. Shea Butter tilhører en masse fugt til håret, og virker plejende helt fra hårrod til spids.

Også Jojoba Seed olie kan nævnes af særligt nærende ingredienser. Olien er god for hovedbunden, men er også god for håret, da det virker blødgørende og udglattende. Denne silver shampoo virker desuden farvebevarende og farveopskriftende grundet indholdet af solsikkekerne ekstrakt.

Produktet indeholder 250 ml.

Vores vurdering

Denne silver shampoo fra Kevin Murphy levede op til vores forventninger. Den modvirker effektivt de gule toner i håret, som en silver shampoo skal – og uden at efterlade lilla pigment, så det i stedet får et lilla skær. Vi mærkede også tydeligt, at silver shampooen indeholder en masse blødgørende ingredienser, da håret efter brug føltes sundt og stærkt. Vi er desuden helt vilde med, at den er økologisk og at der er valgt alle de bedste ingredienser for at skabe et fantastisksk produkt.

Derfor skal du købe produktet

Dette er silver shampooen for dig, som ønsker en økologisk silver shampoo, som desuden er fri for sulfater og parabener.

#5 Hairlust Enriched Blonde™ Silver Shampoo – den vegansk certificerede

Enriched Blonde-SilverShampoo

Køb for 179,- kr. hos Thehairlust.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Velegnet til både lyst, blond og gråt hår
 2. Produceret i Danmark og certiciferet vegansk
 3. Giver fylde til håret

Egenskaber

HairLust Enriched Blonde™ Silver Shampoo er silver shampoo, som med de lilla farvepigmenter effektivt eliminerer gullige toner i dit hår, og på denne måde giver håret et køligt og lysere look. Udover denne egenskab indeholder shampooen også en række nøje udvalgte ingredienser, som alle er valgt for at skabe de bedste forudsætninger for pleje og styrkelse af dit hår.

Dette produkt indeholder blandt andet Aloe Vera, som udover at tilføre fugt til dit hår, også er med til at opretholde den naturlige pH-værdi i hovedbunden for at mindske sandsynligheden for hovedbrundsgener. denne silver shampoo er desuden særligt rig på proteiner, hvilket har en reparerende og styrkende effekt på hårstrående. Også det høje indhold af ekstrakt fra både blåbær og mango virker fugtgivende og beskyttende for håret.

Produktet indeholder 250 ml.

Vores vurdering

Produkterne fra HairLust skuffer aldrig – og heller ikke denne gang. Deres silver shampoo neutraliserer effektivt gule toner, men uden at give lilla hår, som nogle silver shampoos sommetider kan give. Efter brug føles dit hår sundt og rent og er samtidigt effterladt uden gullige og varme toner. Du får altså slikeblødt og skinnende hår med et køligt look ved brug af denne silver shampoo.

Derfor skal du købe produktet

Hairlust Enriched Blonde™ Silver Shampoo kan være den rette for dig, som ønsker en økologisk og vegansk certificeret silver shampoo, som er spækket med plejende og nærende ingredienser.

#6 L’Oréal Serie Expert Magnesium* Silver Shampoo – det budgetvenlige valg

L'Oréal Serie Expert Magnesium* Silver Shampoo

Køb for 109,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Rig på aminosyrer
 2. Fjerner gule toner
 3. Kan anvendes i både hvidt, lyst og gråt hår

Egenskaber

Dette produkt er en god og budgetvenlig shampoo til gråt hår såvel som til lyst, blond hår. Shampooen eliminerer effektivt gule toner, som en silver shampoo skal samtidig med at indeholder nærende og plejende ingredienser for ikke at udtørre og skade håret. Dit hårefterlades altså glasfuldt og skinnende. Produket indeholder desuden en duft af mild skov.

Produktet indeholder 300 ml.

Vores vurdering

Denne silver shampoo er yderst effektiv i eliminering af uønskede gule eller orange toner i håret. Farvepigmenten i shampooen er faktisk så kraftig, at den efterlader håret med et lilla skær, hvis man lader produktet sidde for længe. Det betyder dog ikke, at vi ikke vil anbefale shampooen – for den er yderst effektiv. Man skal blot være opmærksom på, hvor længe man lader produktet sidde.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du ikke før har prøvet kræfter med en silver shampoo, og derfor vil finde teste den mest budgetvenlige før du investerer i en bedre silver shampoo, så kan det være en god ide at købe denne silver shampoo.

#7 Redken Color Extend Blondage Shampoo – den med tilhørende balsam

Redken Color Extend Blondage Shampoo

Køb for 115,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Velegnet til farvet og afbleget hår
 2. Neutraliserer gullige toner
 3. Virker plejende

Egenskaber

Redkens silver shampoo indeholder lilla pigment, som effektivt neutraliserer og eliminerer uønskede gule undertoner. Denne silver shampoo er særligt velegnet til farvet og afbjeget hår, da den indeholder et Triple Acid Protein Complex, som virker farvebevarende. Du kan derfor med fordel bruge dette produkt mellem farvninger.

Produktet indeholder 300 ml.

Vores vurdering

Redken Color Extend Blondage Shampoo er god farvet eller afbleget hår. Den effektive formular gør, at håret efterlades med kølige toner men uden at gøre håret lilla. Vi oplevede dog, at denne shampoo måske ikke er den mest blødgørende shampoo, men anvendes denne silver shampoo sammen med balsammen fra samme serie (Redken Color Extend Blondage Conditioner) opnås et meget bedre resultat, og håret forbliver blødt og skinnende.

Derfor skal du købe produktet

Ønsker du en silver shampoo med en tilhørende balsam, som virker ekstra blødgørende og plejende for dit hår, så kan dette sæt være noget for dig.

#8 Maria Nila Sheer Silver Shampoo – den veganske

Maria Nila Sheer Silver Shampoo

Køb for 159,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Vegansk
 2. Neutraliserer gule undertoner
 3. Opfrisker falmet farve

Egenskaber

Den veganske silver shampoo fra Maria Nila er særligt velegnet til lyst hår, da den fremmer hårets naturlige highligts. Shampooen indeholder lilla pigment, som neutraliserer gule eller orange nuancer, og dermed giver dit hår et koldt skær. Produktet er desuden udviklet med Maria Nilas Colour Guard Complex som reducerer farvetab mest muligt ved at beskytte håret mod blandt andet UV stråling.

Produktet indeholder 350 ml.

Vores vurdering

Vi er positive overfor denne silver shampoo – særligt grundet de miljømæssige overvejelser Maria Nila har gjort sig i forbindelse med udviklingen og produktionen af dette produkt. Vi oplevede dog, at effekten af dette produkt ikke er helt så kraftig som ved brug af de andre shampoos i denne test. Vi tror, at det måske kan skyldes, at det er en meget mild shampoo – for både hår og miljø – hvorfor produktet ikke er lige så kraftigt og “krads” som de øvrige testede produkter. Derfor er vi alligevel ret positive overfor dette produkt.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du ønsker en vegansk shampoo, som er udviklet med særligt fokus på miljøet og som også er klimakompenseret, så kan denne shampoo være den bedste for dig.

#9 Kérastase Blond Absolu Bain Ultra-Violet Shampoo – den med tilhørende treatment kur

Kérastase Blond Absolu Bain Ultra-Violet Shampoo

Køb for 149- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Modvirker øjeblikkeligt uønskede varme og gyldne undertoner
 2. Fjerner effektivt snavs og partikler fra håret
 3. Særligt velegnet til lysnet hår

Egenskaber

Kérastase Blond Absolu Bain Ultra-Violet Shampoo er en god og kraftfuld silver shampoo, som med de violette pigmenter forvandler det varme, gullige look til et mere koldt look. Denne shampoo er den bedste til dig med gråt eller lysnet hår, da den er udviklet med et særligt fokus på at beskytte mod oxidering, og booste farven. Produktet er desuden fugtgivende og indeholder edelweissblomst, som virker blødgørende. Ved brug af dette produkt opnår du altså et smukt og glansfuldt hår.

Produktet indeholder 250 ml.

Vores vurdering

Silver shampooen fra Kérastase er en fin silver shampoo, som gør det den skal – fjerner uønskede gullige niancer fra dit hår. Vi oplevede dog, at produktet ikke efterlod håret helt så silkeblødt og glansfuldt, så vi havde håbet. Men bruger man deres treatment fra samme serie (Kérastase Blond Absolu Cicaflash), er effekten en helt anden. Vi oplevede at håret føltes styrket, og langt mere glasfuldt ved brug af disse porodukter sammen.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du har gråt eller lysnet hår, og du ønsker at købe en silver shampoo med et tilhørende treatment produkt, så kan dette produkt være det bedste for dig.

#10 Paul Mitchell Blonde Platinum Blonde Shampoo – den glutenfrie

Paul Mitchell Blonde Platinum Blonde Shampoo

Køb for 119,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Fri for gluten og parabener
 2. Vegansk
 3. Neutraliserer gulligt skær for at koldere look

Egenskaber

Paul Mitchell Blonde Platinum Blonde Shampoo er udviklet til dig, som enten har naturligt blondt eller gråt år, eller har fået håret lysnet. Dette produkt sørger for at fjerne gullige nuancer, hvilket gør, at dit hår forbliver smukt og blond. Shampooen indeholder desuden ingredienser, som virker særligt godt i farvebehandlet hår, og som skånsomt rengører og plejer håret.

Produktet indeholder 300 ml.

Vores vurdering

Denne silver shampoo neutraliserer gullige undertoner , præcis som en silver shampoo skal. Det vi oplevede med shampooen var desuden, at den ikke efterlader håret lige så tørt, som nogle andre silver shampoos gør. Dog ligger shampooen også i den dyre ende af skalaen, hvorfor den er placeret langt nede på listen.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du lider af glutenallergi, men alligevel ønsker at prøve kræfter med en silver shampoo, så er denne silver shampoo fra Paul Mitchell den bedste for dig og dit hår.

#11 Davines Alchemic Shampoo – Silver – den bæredygtige

Davines Alchemic Shampoo - Silver

Køb for 159,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Bæredygtig emballage
 2. Fri for silikone, parabener og sulfater
 3. Indeholder pigmenter særligt velegnet til farvet hår

Egenskaber

Davines Alchemic Shampoo Silver er en shampoo, som styrker farven i både naturligt og farvet hår, samtidig med at være skånsom for håret. Shampooen er særligt udviklet til helt lyst hår, gråt eller hvidt hår og virker ved de violette pigmenter går ind og intensiverer farven. Det er desuden en meget proteinrig shampoo, spækfyldt med vitaminer, som gør håret blødt og skinnende, da det plejer håret indefra og ud. Desuden er denne shampoo fri for både sulfater, parabener og silikone.

Vores vurdering

Shampooen modvirker de gullige toner, præcis som det lover. Vi synes særligt godt om det bæredygtige aspekt af dette produkt – både at selve produktet er udviklet med et bæredygtigt aspekt samt at emballagen er bæredygtig.

For det bedste resultat anbefaler vi, at man bruger deres Alchemic conditioner efter brug af shampooen, da disse er udivklet til at bruges i samspil og give det smukkeste glansfulde hår.

Derfor skal du købe produktet

Dette produkt kan være det bedste for dig, hvis du går meget op i at købe et bæredygtigt produkt uden at gå på kompromis med effekten.

Sådan udførte vi bedste silver shampoo testen

Denne test er udført af vores passionerede beauty eksperter, der giver deres ærlige mening omkring produkterne. Vi elsker at teste skønhedsprodukter, og hvad vi elsker endnu mere er at dele vores oplevelser med dig. Det er det, vi lever og ånder for. Vi har naturligvis testet silver shampooerne på blondt hår, og vi har blandt andet fokuseret på disse faktorer:

 • Hvor godt er farveresultatet? Holder shampooen det, den lover, og giver den det ønskede resultat? Får håret faktisk en køligere nuance, og hvor hurtigt ses resultatet?
 • Udtørrer shampooen håret, eller er den skånsom ved håret?
 • Hvor meget af shampooen skal bruges? Hvordan dufter den? Hvordan er konsistensen? Hvordan er emballagen?
 • Matcher prisen kvaliteten?

Hvad er silver shampoo?

Silver shampoo bruges til at neutralisere gullige eller orange toner i blondt, hvidt eller gråt hår. Silver shampoo giver et køligt look. Du kan teknisk set godt bruge silver shampoo i brunt eller rødt hår, men du skal bare være ekstra påpasselig med shampooen, idet det godt kan give et lidt uheldigt resultat. Silver shampoo har længe haft en tendens til at give et lidt tørt hår, men i de seneste år er der heldigvis blevet udviklet nogle rigtige gode silver shampooer, der ikke udtørrer håret nær så meget. 

Der har været en del snak omkring silver shampooer. Nogle mener, at shampooen er decideret skadelig for håret og slider på det, men som nævnt er silver shampooer kommet en lang vej, og i dag er silver shampooer langt mere skånsomme for håret. Når det er sagt, er det dog en god idé at bruge en hårkur og en god balsam i forbindelse med brug af en silver shampoo.

Faktisk kan du sagtens få en silver balsam og en silver hårkur, hvis du ønsker det ultimative kølige resultat. Vi vil her anbefale, at du bruger produkter i samme serie. Du kan faktisk også bruge blot en silver balsam eller hårkur. Dette giver et knap så køligt resultat som silver shampoo, så hvis du ønsker et mindre intenst resultat, er en silver hårkur eller balsam måske lige noget for dig.

Lidt mere konkret er en silver shampoo en shampoo med farvepigmenter. Derfor har shampooen også denne blå-lilla farve. Derfor kaldes silver shampoo også nogle gange for lilla shampoo. Det er farvepigmenterne, der gør shampooen lilla. Det gør teknisk set shampooen til en hårfarve, men bare rolig, dit hår bliver ikke sølvfarvet. Silver shampoo har kun en effekt på de yderste hårstrå.

Hvem kan bruge silver shampoo?

Teknisk set kan alle bruge en silver shampoo. Det er dog primært personer med lyst eller gråt hår, der vil få gavn og glæde af shampooen. Har du lyst hår, vil dit hår få en mere kølig farve, og har du gråligt hår, vil dit hår få en mere sølvskinnede farve. Du kan både bruge shampooen, hvis du er naturligt blond eller gråhåret, og hvis dit hår er farvet. Det er dog vigtigt at nævne, at du ikke kan fjerne hårfarve med en silver shampoo. Du kan altså ikke få en anden farve, men den kan ændre nuancen lidt.

Sådan slipper du af med gult hår

Hvis du har planer om at afblege dit hår, kan du godt risikere at få et gulligt skær både ved selve afblegningen og efterfølgende. Det sker, fordi afblegningen ikke helt har fået fjernet dine naturlige farvepigmenter i dit hår. Men du kan heldigvis bruge en silver shampoo til at være disse uønskede gule nuancer.

En silver shampoo kan bruges til at korrigere for gule og orange misfarvninger i håret. Hvis du har disse misfarvninger, skal du finde en shampoo med blå farvepigmenter, såsom en silver shampoo, idet det er kontrasten til gul og orange.

Hvordan vælger jeg den rigtige silver shampoo?

Hvis du har blond eller gråt hår, vil silver shampoo hurtigt blive din nye bedste ven, hvis du er interesseret i at holde dine kølige toner. Silver shampoo – eller lilla shampoo – er effektiv til at skabe kølige toner og neutralisere de gullige toner i håret. På den måde kan du få et smukt askeblond hår uden en gyldent skær.

Der er rigtig mange silver shampooer på markedet, og derfor kan det være overvældende at skulle vælge en shampoo. Hvilken er den rette? Er alle lige gode? Er der rent faktisk forskel? Der er mange spørgsmål, der kan opstå, når du skal ud at købe en silver shampoo. Det er absolut ikke alle silver shampooer, der er lige effektive. Du kan med fordel overveje følgende, inden du køber din silver shampoo:

 • Hvad er dine behov? Der er forskel på, hvor kraftige silver shampooer er, så hvilken du skal vælge, afhænger af hvor køligt et skær du gerne vil have.
 • Hvad er din hårtype? Har du krøllet hår? Tørt hår? Vælg gerne en shampoo, der passer til din hårtype.
 • Hvad er dit budget? Du skal naturligvis altid overveje, hvad dit budget er. Generelt hænger pris og kvalitet sammen, men shampooen skal selvfølgelig ikke sprænge dit budget. 

Alternativer til silver shampoo

Der er ingen tvivl om, at en silver shampoo kan skabe gode resultater for dit hår. Ved blot at bruge en silver shampoo et par gange om ugen, kan du holde den smukke kølige tone i dit hår. Det kan dog være, at du oplever så mange gullige eller orange toner i dit hår, at silver shampoo ikke er helt nok. Derfor har vi her samlet tre ting, du kan gøre udover at anvende en silver shampoo:

 • Afblege håret. Du kan altid vælge at gå en tur til frisøren igen og afblege håret. Det er dog hårdt ved håret, så undgå at afblege det alt for ofte. 
 • Du kan toningsfarve dit hår. Dette er ikke en permanent farve, og den holder typisk kun i 6-10 hårvaske. Det er din frisør, der kan give dig en lille toningsfarve, der er lige trinnet mere effektivt end en silver shampoo.
 • Anvend en skyllefarve. Dette er heller ikke en permanent hårfarve. Den er ikke lige så effektiv som en toningsfarve, og den holder heller ikke i lige så lang tid.

Der er altså en par tiltag, du kan gøre for at neutralisere de gullige toner i dit hår, så du får et mere køligt skær. 

Hvad gør silver shampoo?

Måske overvejer du, hvad silver shampoo egentligt gør ved dit hår, og hvordan shampooen virker. Vi har allerede været lidt inde på det tidligere, men lad os gå en smule mere i dybden med det her. Det, der gør, at silver shampoo kan neutralisere de gullige toner i dit hår, er de blåviolette farvepigmenter i shampooen. Hvis du har lyst hår eller afbleget hår, kan det være, at du oplever, at dit hår har en gylden eller gullig tone. Dette kan en silver shampoo hjælpe dig af med. 

Den blå-lille tone, som en silver shampoo har, er komplementærfarven til guld/gylden, og derved ophæves tonen, og du vil opleve, at den gule farve forsvinder, og dit hår i stedet får et mere koldt skær.

Hvordan bruger jeg silver shampoo?

Hvis du aldrig har brugt silver shampoo, kan du her blive klogere på, hvordan du bruger shampooen. Husk først og fremmest på, at silver shampoo – også kaldt lilla shampoo – er en farvende shampoo. Derfor er det en god idé lige at skylle brusekabinen eller badekarret godt af, når du er færdig, så du ikke får grimme misfarvninger på badeværelset. Lad os så tage et kig på, hvordan du bruger silver shampoo:

 1. Gør dit hår vådt. 
 2. Du kan eventuelt bruge et par handsker, når du anvender silver shampoo. Dette er ikke et must, men silver shampoo kan give små misfarvninger på huden, hvilket du undgår ved at bruge handsker. Hvis du har flotte negle, kan silver shampoo også misfarve dem. Derfor kan det altså være en god idé at bruge handsker, når du anvender silver shampoo.
 3. Fordel en passende mængde silver shampoo i håret. Læs her på produktet, hvor meget du skal bruge. Dette vil også afhænge af længden på dit hår, samt hvor tykt det er.
 4. Massér shampooen godt ind i håret. Ikke blot hovedbunden, men også resten af håret. Tag dig her god tid, så du er sikker på, at shampooen virkelig er masseret godt ind i håret.
 5. Du skal nu lade shampooen trække. Her kan du igen tage et kig på produktet, så du er sikker på, at du lader det trække korrekt. 
 6. Når shampooen har trukket, er det tid til at skylle den ud. Her er det virkelig vigtigt, at du får skyllet al shampooen ud. Dette er enormt vigtigt. Sørg virkelig for, at du får al shampooen skyllet helt ud.
 7. Så er det tid til hårkur og balsam (eller eventuelt blot balsam). Du kan her også bruge en silver hårkur og silver balsam, men du kan også sagtens bruge almindelige. Silver shampoo kan godt udtørre håret lidt, og derfor er det vigtigt, at du tilfører dine lokker ekstra fugt pleje efter brug af silver shampoo.
 8. Så er du klar til at træde ud af badet og style dit hår, som du ønsker.

Husk, at hvis du bruger en føntørrer eller et glatte- eller krøllejern, så er det vigtigt, at du bruger en varmebeskyttende spray, så du passer godt på dine blonde lokker.

Silver shampoo anvendelse – hvor længe skal shampooen sidde i håret?

Silver shampoo anvendes som udgangspunkt som normal shampoo – dvs. du gør håret vådt, hvorefter du vasker håret i silver shampoo indtil det skummer godt. Hvor du efterfølgende ville skylle normal shampoo ud, skal du dog lade silver shampoo sidde i håret lidt tid efterfølgende. Hvor lang tid produktet skal sidde i håret varierer dog meget fra produkt til produkt. Nogle producenter anbefaler 3-5 minutterfpor det bedste resultat, andre kortere eller længere tid. Du bør derfor altid læse vejledningen bag på produktet for at sikre det bedste resultat.

Fælles for de fleste produkter er, at man ikke bør lade det sidde for lang tid udover den tid, der står angivet på emballagen. Det skyldes, at den lilla pigment på denne måde kan gå ind og faktisk farve håret og give et slags lilla skær i stedet for blot at neutralisere de gullige undertoner.

Hvor ofte kan jeg bruge silver shampoo?

Det anbefales ikke at bruge silver shampoo som erstatning for normal shampoo. Det skyldes, at silver shampoo kan være hårdt for dit hår, og slide unødigt meget på håret. Det bedste vil derfor være at bruge produktet, når du føler, at dit hår igen begynder at have en gullig undertone.

Igen anbefales det at læse producents vejledning for bedste resultat.

Kan det bruges i tørt hår?

Ja, du kan faktisk godt bruge silver shampoo i tørt hår. Flere oplever faktisk en bedre effekt ved brug af silver shampooen i tørt hår i stedet for vådt. Fremgangsmåden vil i stedet være at inddele håret i mindre totter og fordele shampooen heri. Husk at vaske dine hænder grundigt efterfølgende, da den lilla farve godt kan smitte af. Lad shampooen virke, og den efterfølgende ud.

Har du i stedet tør hovedbund, så bør du overveje at anvende en shampoo som lindrer mod kløe og skæl, som en skælshampoo gør.

Vær opmærksom på, at shampooen godt kan være lidt svær at skylde ud ved påførsel i tørt hår, og du skal derfor være tålmodig når du skal skylle den ud. Vær opmærksom på, at alt farve skal skylles ud. Brug evt. en god hårkur eller balsam efterfølgende.

Kan det bruges i gråt hår?

Ja, de fleste silver shampooer er faktisk udviklet til brug i gråt hår også – ikke kun blond eller lysnet når. Silver shampooen vil give dit grå hår et mere køligt skær.

Kan det bruges i brunt hår?

Nej, en normal silver shampoo kan ikke bruges i brunt hår. Det skyldes, at de lilla pigmenter er udvalgt, da lilla er komplementærfarve til gul/orange. Dog er der efterhånden udviklet en række produkter med samme egenskaber som silver shampoo, men vil brug i brunt hår.

Hvilke ingredienser indeholder en silver shampoo?

En silver shampoo kan indeholde et væld af forskellige ingredienser, men der er især seks ingredienser, der er gode at gå efter, når du skal vælge din silver shampoo. Disse seks ingredienser vil være med til at bidrage til et sundt hår og en normal hårvækst. Lad os kigge på de seks ingredienser:

 • Keratin. Keratin er og bliver bare godt for dit hår. Det er fugtgivende, blødgørende og beskytter din hovedbund mod udtørring.
 • Glycerin. Glycerin giver fugt.
 • Provitamin B5 (panthenol). Dette vitamin plejer og fugter håret. 
 • Aloe vera. Aloe vera modvirker udtørring af dit hår.
 • Hvedeprotein. Hvedeprotein er med til at genopbygge tørt og ødelagt hår.
 • Betaine (fra sukkerroer). Dette er med til at styrke og forbedre hårets elasticitet, og så giver det glans til håret.

FAQ

❓ Hvilken silver shampoo er bedst?

Det er svært at sige, hvilken silver shampoo der er bedst. Det afhænger nemlig af lige præcis dit hår og dine behov. Du skal vælge den silver shampoo, der passer bedst til dit hår.

❓ Er en silver hårkur og balsam lige så gode som en silver shampoo?

Du kan sagtens anvende en hårkur eller balsam, hvis du foretrækker det frem for en shampoo. Du kan også sagtens kombinere dem – brug dog gerne en silver shampoo og balsam/hårkur fra samme serie.

❓ Kan silver shampoo fjerne rødt skær?

Ja, de fleste silver shampooer kan fjerne rødt, orange, gulligt og lilla skær.

Liva Olsen er en passioneret skønhedsekspert og uddannet kosmetolog fra Kosmetologskolen, hvor hun dimitterede i 2019. Med en alder på 25 år har hun allerede dedikeret mange år til at udforske og forstå skønhedsverdenen.