bedste vandfast mascara test

Bedste vandfast mascara 2023

Artiklen er senest opdateret d. januar 10, 2023 af Willow

Der er nærmest ikke noget værre end når man har lagt en flot makeup og så mascaraen lander på kinderne fordi øjnene løber i vand. Heldigvis er der gode råd at hende i vores mascara test, hvor vi tester alle de bedste vandfaste mascara, der er på markedet.

Så uanset om du ønsker dig fyldige og flotte vipper, der holder i vind og vejr eller du leder efter den bedste vandfaste mascara til sarte øjne, så læs med nedenfor i vores waterproof mascara test. Herr garanterer vi, at du kan finde din næste vandfast mascara, der gider dig smukke og fyldige vipper.

Hvilke vandfaste mascara er bedst i test

 1. Maybelline Lash Sensational Sky High Mascara (Testvinder)
 2. Nilens Jord Waterproof Mascara
 3. Helena Rubinstein – Lash Queen Feline – Waterproof Mascara
 4. L’OREAL Volume Million Lashes – Waterproof
 5. Max Factor False Lash Effect Mascara
 6. IRINA THE DIVA  Very Vixen Volume Mascara
 7. LANCÔME Hypnôse Mascara Waterproof
 8. GOSH Mascara Volume Waterproof
 9. IDUN Mascara Vatn
 10. MAX FACTOR Masterpiece High Definition Waterproof

#1 Maybelline Lash Sensational Sky High Mascara

Maybelline Lash Sensational Sky High Mascara

👉 Køb for 85,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Beriget med bambusekstrakt og fibre
 2. Allergitestet 
 3. Tilføjer volumen

Egenskaber

Maybelline Lash Sensational Sky High Mascara er en den bedste vandfaste mascara, som vi har prøvet i vores mascara test. Denne vandfaste mascara lever i sandhed op til sit navn, da den giver lange og buede vipper – Sky High vipper hver gang.

Noget af det, der gør, at vi mener dette er den bedste vandfaste mascara, er, dens lange, smidige og fleksible børste. Når du påfører mascaraen sikrer børsten, at du ikke bare får lange øjenvipper, men også voluminøse vipper.

Denne vandfaste mascara er bygget på en formel, der indholder bambusekstrakt og fibre. Dette gør, at du er sikret længde ved hvert eneste øjenvippe – lige fra rod til spids hver gang. Formlen er også allergitestet og velegnet til dig, der har sarte øjne og/eller sart hud.

Denne mascara giver dig lange og fyldige vipper, uden at tynge dem ned . Mascaraen er let at fjerne igen med makeupfjerner egnet til vandfast mascara.

Vores vurdering

Vi er ikke tvivl. Dette er uden tvivl den bedste vandfaste mascara, vi har prøvet! Den sikre os smukke, adskilte vipper mens den også giver os længere vipper. Dens formel er let og føles som en sand kvalitets mascara.

Den giver den samme gode effekt på de nederste vipper, som ved de øverste vipper. Formen på selve børsten har en modvirkende effekt på, at vores vipper klumper.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du leder efter mere end bare en god vandfast mascara, men vil have den bedste vandfaste mascara, så er denne for dig!

#2 Nilens Jord Waterproof Mascara

Nilens Jord Waterproof Mascara

👉 Køb for 199,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Børsten fanger selv de mindste vipper
 2. Uden parfume, parabener og æteriske olier
 3. Forlængede og intense vipper

Egenskaber

Nilens Jord Waterproof Mascara er en lækker og intens vandfast mascara, der uden tvivl fortjener en placering som én af de bedste vandfast mascara i vores test!

Denne mascara er lavet på en mild formel, der hverken indeholder parabener, parfume eller æteriske olier. Dette betyder, at dette er en mere skånsom vandfast mascara, som også kan bruges, hvis du har sart hud eller er følsom omkring dine øjne.

Mascara børsten er designet til at kunne nå selv de mindste af dine vipper, hvilket gør, at du kan opnå præcis det resultat du ønsker. Når du påfører denne vandfast mascara, så vil du opleve, at den giver dig lange og definerede vipper.

Dermed er du sikret et markeret og naturligt look look uden, at du behøver falske øjenvipper.

Vores vurdering

Denne vandfast mascara er en af de mest perfekte mascara, hvis man søger en vandfast mascara, der kan modstå det danske vejr.

Når du lægger mascara, så føles den let og rar – lidt som en vandfast udgave af deres normale mascara. Den blide formel føles ikke irriterende for øjnene og børsten modvirker, at vipperne klistrer.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du har følsomme øje og leder en af de bedste vandfast mascara, så er denne måske for dig!

#3 Helena Rubinstein – Lash Queen Feline Waterproof Mascara

Helena Rubinstein - Lash Queen Feline - Waterproof Mascara Sort

👉 Køb for 285,- kr. hos Coolshop.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Plejende formel
 2. Fyldige vipper
 3. Klumper ikke

Egenskaber

I vores top 3 i vores vandfast mascara test, har vi Helena Rubinstein Lash Queen Feline Waterproof Mascara. Denne vandfast mascare er en decideret luksus mascara, der med sin velkendte og lækre formel, får dine vipper til at virke både fyldigere og længere.

Denne vandfast mascara er bygget på en formel, der virker plejende og nærende når du har den på. Det betyder, at når du påfører mascara, så vil dine vipper føles bløde og super lette at frisere, hver gang du lægger make up. Derudover, så modvirker børsten også klumper.

Noget af det, der gør, at denne vandfast mascara er en af de bedste mascara, er, at mascara børsten fanger hver eneste vippe. Det sikre, at du får et intenst, smukt og indrammet blik i øjnene og at du ikke behøver falske vipper.

Vores vurdering

Denne mascara føles som en vandfast version af deres velkendte Feline mascara. Den skuffer på ingen måde og giver det samme smukke og markerede look, som vi alle gør og drømmer om. Det skyldes bl.a. børsten fanger selv de mindste øjenvipper og sikre, at du får alt med når du lægger mascara.

Mængden af mascaraen er dog også nem at opbygge, så hvis man er til et mere naturligt udtryk, så er den også god til det. Du skal derfor ikke være bange for at ligne Cleopatra ved første strøg.

Derfor skal du købe produktet

Ønsker du en af de bedste mascara i verden, men i vandfast version? Så er denne måske for dig.

#4 L’Oreal Volume Million Lashes – Waterproof

LOREAL Volume Million Lashes - Waterproof Black

👉 Køb for 79,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Giver volumen
 2. Specialdesignet gummibørste
 3. Modvirker klumper

Egenskaber

Denne L’Oreal Volume Million Lashes vandfaste mascara er, som navnet indikerer, en vandfast mascara der sikre dig ekstra meget volumen af dine vipper og definition af dine øjne.

Modsat mange andre vandfaste mascaraer, så har denne en gummibørste, der er specialdesignet med mange små bløde pigge. Disse er lavet til at give dig lange vipper, da den fanger enhver af dine vipper og dækker dem med mascara.

Denne vandfaste mascara indeholder en ultra glossy formel, som er lavet til at give dig mere iøjnefaldende vipper.Den specialdesignede børste sørger også for at adskille vipperne og sikre en perfekt dossering ved hver eneste påføring, så du undgår at dine vipper klistrer eller klumper.

Vores vurdering

Denne vandfaste mascara giver samme følelse som deres kendte, almindelige mascara. Den glider let hen over vipperne og dens gummibørste giver den følelsen af, at vipperne nemmer kan adskilles, så man får fuld volume.

Vi synes, at den til prisen er et helt fair og godt bud på vandfast makeup, der bidrager til noget nær perfekte øjenvipper.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du søger efter en billig, men effektiv vandfast mascara, så er denne måske noget for dig.

#5 Max Factor False Lash Effect Mascara

Max Factor False Lash Effect Mascara

👉 Køb for 99,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Giver volume
 2. Fanger alle vipper
 3. Adskiller vipperne

Egenskaber

I vores jagt på den perfekte mascara, der kan klare regn og slud har vi Max Factor False Lash Effect Mascara Waterproof. Måske navnet ringer en klokke, da dens dobbeltgænger og ikke-vandfaste udgave har været omtalt, som en af de bedste mascara fra Max Factor.

Denne vandfaste mascara er designet til at fordoble volumen af dine vipper. Den vil med sin unikke børste indfange hver eneste øjenvippe, give fylde og længde.

Max Factor False Lash Effect Mascara sikre, at dine vipper holder sig adskilt med dens særlige børste, der er lavet af silikone. Den reder let dine vipper og sikre, at de bevare både form og effekt, så du altid har en smuk og voluminøs vifte af vipper ved brug.

Vores vurdering

Denne mascara levere samme gode resultater, som den ikke vandfaste udgave fra Max Factor. Dens børste virker upåklageligt og adskiller let vipperne. De påfører en fair mængde af mascara, der hurtigt får markeret øjnene.

Derfor skal du købe produktet

Kan du lide den almindelige udgave, så vil du helt sikkert også kunne lide en vandfast udgave af Max Factors False Lash Effect!

#6 IRINA THE DIVA  Very Vixen Volume Mascara

IRINA THE DIVA Very Vixen Volume Mascara

👉 Køb for 139,- kr. hos Luxplus.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Tilfører volumen
 2. Parfumefri
 3. Vegansk

Egenskaber

Very Vixen Volume Mascara er en mascara, der er designet af bloggeren Irina – bedre kendt som Irina The Diva. Denne vandfaste mascare kan modstå sved, tåre, gnidninger i øjnene, og sikre dig et forførende look hele dagen.

Denne vandfaste mascara er lavet på en parfumefri og vegansk formel, hvilket betyder, at den er særligt mild. Den er med andre ord én af de bedste mascaraer, hvis du har følsomme øjne, der jævneligt løber i vand.

Vores vurdering

Very Vixen Volume Mascara fra Irina The Diva er en god langtidsholdbar mascara, der giver smukke vipper, der pænt indrammer øjnene. Den kan modstå selv de hårde cykelture i modvind, hvor øjnene løber lidt ekstra.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en mild og god vandfast mascara, så er denne måske for dig.

#7 LANCÔME Hypnôse Mascara Waterproof

LANCÔME Hypnôse Mascara Waterproof, #01 Noir Hypnotic

👉 Køb for 199,- kr. hos Cocopanda.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Op til 8 x volumen
 2. Kurvet børste
 3. Dramatisk look

Egenskaber

Lancôme Hypnôse Mascara Waterproof er en vandfast mascara, hvor du kan opnå op til 8 x mere volumen til dine vipper ved at påfører flere lag mascara. Denne vandfaste mascara gøre ikke dine vipper stive, men lader dem forblive bløde og bevægelige.

Den har en let kurvede børste med tætsiddende børstehår, der gør, du letter kan fange alle dine vipper og får et ensartet og intenst look på begge øjne.

Vores vurdering

Denne vandfaste mascara indrammer fint vores øjne. Vi får klart det mest optimale resultat hvis vi bruger zig-zag bevægelser når vi påfører mascaraen.

Derfor skal du købe produktet

Kan du lide de andre Lancôme mascara, så er denne vandfaste udgave måske også noget for dig.

#8 GOSH Mascara Volume Waterproof

GOSH Mascara Volume Waterproof Black

👉 Køb for 85,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Gummibørste
 2. Længere vipper
 3. Uden parfume og parabener

Egenskaber

GOSH Mascara Volume Waterproof er en vandfast mascara, der er udstyret med et gummi børstehoved. Dette sikre dig perfekt dosering og optimal påføring på dine vipper. 

Børsten er derudover, så er mascaren lavet til at give dig både længe, volumen og definition ved hvert lag mascara. Dens formel er uden parfume og parabener og lavet til, at denne vandfaste mascara ikke drysser. 

Vores vurdering

Denne mascara fordeler pænt vipperne ved påføring. Dens formel drysser ikke på kinderne i løbet af dagen. Den føles let ved påføring og så er vi vilde med tanken om, at den er uden parfume og parabener.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du leder efter en mascara, der kan klare de fleste udfordringer, så er denne måske for dig.

#9 IDUN Mascara Vatn

Idun Mascara Vatn vandfast mascara

👉 Køb for 162,- kr. hos Med24.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Mineralbaseret vandfast fibermascara
 2. Forstærker vipperne
 3. Uden parabener, nanopartikler, parfume og bismuth oxychloride

Egenskaber

Idun Vatn Mascara er en vandfast mascara, der er særligt egnet til en tur på stranden eller ved sport.

Denne vandfaste mascara er en mineralbaseret vandfast fibermascara, der består af sorte jernoxider opløst i en vandresistent blanding af voks og polymer. Denne formel både styrker dine vipper, men sikre og så at dine vipper får maksimal længde og volume.

Lige som nogen af de andre vandfaste mascaraer, så er denne udviklet til følsomme øjne og kontaktlinsebrugere. Derudover, så er den testet af øjenlæger og fri for parabener, nanopartikler, parfume og bismuth oxychloride.

Vores vurdering

Denne mascara er en meget mild og let mascara, der føles blid mod vores vipper. Den giver et naturligt og enkelt udtryk, og er let at bygge op for et mere intenst look.

Derfor skal du købe produktet

Bruger du kontaktlinser eller elsker sommer og strand? Så er denne måske lige noget for dig.

#10 MAX FACTOR Masterpiece High Definition Waterproof

MAX FACTOR Masterpiece High Definition Waterproof Black Brown

👉 Køb for 69,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Giver definition til vipperne
 2. Dramtisk look
 3. Egnet til sensitive øjne og kontaktlinsebrugerer

Egenskaber

Masterpiece High Definition Mascara er en vandfast mascara, der er lavet specielt til dig, der ønsker fyldigere øjenvipper og en mascara der modvirker vipperne klumper.

Denne vandfaste mascara er særligt god til at indramme øjnene, da du let kan opbygge en dramtisk effekt ved at påfører flere lag. Dette giver også en smuk definition til vipperne.

Mascaren tværer ikke ud, og holder hele dagen. Den er særligt egnet til sensitive øjne, og kontaktlinsebrugerer.

Vores vurdering

Denne mascare giver også et dramatisk look og giver os næsten perfekte vipper dagen lang. Den opbygget hurtigt volumen på vipperne uden vipperne klistrer sammen.

Derfor skal du købe produktet

Ønsker du et dramatisk look i al slags vejr, så er denne mascara for dig.

Hvilken vandfast mascara giver længst vipper?

At finde dén mascara, der netop passer til dig og dine vipper kan godt være svært. Det er som om, at når man først har fundet dén ene mascara, der kan det, du vil have så skifter man ikke bare sådan.

Men hvis du vil undgår at finkæmme markedet og købe dig fattig i vandfaste mascaraer, der ikke gør dine vipper længere og fyldigere frygt ej. Vi anbefaler klart, at du prøver den bedste mascara i vores test; Maybelline Lash Sensational Sky High Mascara.

Det, der gør, at dette er én af de bedste mascaraer og har fået en klokkeklar 1. plads er, at den giver både intens og elegant volume og vild længde, som er ‘unmatched’ fra nogen af de andre. Alternativt, så kan du prøve en vandfast mascara med fibre i.

Hvad er forskellen på vandfast og almindelig mascara?

En vandfast mascara er lige som en almindelig mascara – bortset fra, at den kan modstå vand. Det gælder alt lige fra havet, regn, tåre og sømmehallen. Den bliver på dine vipper, så du din makeup ikke løber nogen vegne i løbet af dagen.

Du skal dog være opmærksom på, at når du skal fjerne vandfast mascara, så skal du gøre det med en makeupfjerner, der er egnet til netop vandfast mascara.

Modsat, så vil en almindelig mascara opløses ved vad og fugt, og kan hurtigt danne sorte streger ned af dine kinder og får vipperne til at klumpe – og så er der ikke andet at gøre end at fjerne overskydende mascara.

Findes der vandfast mascara til korte vipper?

Alle former for vipper kan have mascara på, det handler bare om at finde en vandfast mascara med den rigtige børste. Her kan det være en fordel at finde en vandfast mascara, der har kortere børstehår, så du bedre kan får fat i alle dine vipper.

Du kan også finde en med både korte og lange hår, hvis oplever, at der er større variation i længden på dine vipper.

Oftest stillede spørgsmål om vandfast mascara

Hvilken vandfast mascara er bedst i test?

Der er ingen tvivl hos os; Maybelline Lash Sensational Sky High Mascara er den bedste mascara, vi nogensinde har prøvet. Den giver volume, længde, elegance og får os til at ligne en million uden brug af falske vipper.

Findes der allergivenlig vandfast mascara?

Det gør der! Der er mange mascara – også i vores test, som er uden parabener og parfume, og som er testet af øjenlæger m.m.

Liva Olsen er en passioneret skønhedsekspert og uddannet kosmetolog fra Kosmetologskolen, hvor hun dimitterede i 2019. Med en alder på 25 år har hun allerede dedikeret mange år til at udforske og forstå skønhedsverdenen.