bedste pudder test

Bedste pudder test guide (2024) – Puddere til tør hud, fedtet hud og med solfaktor

Artiklen er senest opdateret d. januar 11, 2024 af Liva

En god pudder kan være lige netop dét, som tager din makeup fra kaos til det ekstraordinære. Det kan dog være en jungle at finde rundt i, for ikke alene findes der et utal af forskellige puddere, som f.eks setting pudder, pudder, der indeholder solfaktor, mineralpudder m.m.

Derudover, så er der også typer af pudder, der egner sig bedre til én hudtype end andre. At finde den bedste pudder til netop din hud og som egner sig til det, som du har behov for, kan derfor være afgørende for, at du får det bedste resultat.

Så hvis du er i tvivl om hvilken pudder, du skal vælge så læs med her og bliv klogere! Så læs vores pudder test og bliv klogere på hvilken pudder du skal købe.

Puddere i vores bedst i test

 1. Nilens Jord Compact Bronzing Powder Mineral (Testvinder)
 2. Clinique Stay-Matte Sheer Pressed Powder
 3. Dr. Hauschka Compact Power
 4. Youngblood Pressed Mineral Rice Setting Powder
 5. GOSH Copenhagen – Mineral Pudder
 6. GOSH Mineral Powder
 7. Jane Iredale PurePressed Base
 8. Estée Lauder Double Wear Stay-In-Matte Powder Foundation
 9. Organic Glam Loose Powder Matt
 10. IDUN MINERALS Pressed Powder Fantastisk

#1 Nilens Jord Compact Bronzing Powder Mineral – Bedste mineral pudder

Nilens Jord Compact Bronzing Powder pudder

Køb for 260,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Matterende
 2. Højt indhold af naturlige mineraler
 3. Allergicertificeret

Egenskaber

Nilens Jord Compact Powder Mineral er en let, silkeblød og lækker kompakt pudder, der giver en ensartet og langvarig matterende effekt.

Grundet puddernes høje indhold af naturlige mineraler, er den i stand til at arbejde sammen med din huds naturlige balanceniveau. Dette er en stor fordel, hvis du har fedtet hud eller sart hud, da den ikke forstyrrer eller irriterer din hud.

Og som om et ekstra plus, så den allergicertificeret og uden parfume, æteriske olier og parabener!

Pudderen føles let mod huden, og du slipper derfor for at føle, du har et helt lag af makeup på. Derudover afgiver den en flot og naturlig gylden sommerglød til huden, samtidig med, den udjævner huden og bidrager til, at din hudtone bliver mere ensartet.

Vores vurdering

Dette er uden tvivl den bedste pudder vi har prøvet! Den holder huden mat og smuk dagen lang – også selvom man har fedtet hud. Man kan også nemt påfører mere pudder i løbet af dagen, uden at det bliver for ‘kaget’.

Den er også særdeles velegnet til tør hud og uren hud, hvor den ikke virker udtørrende eller irriterende på hud, og stadig afgiver et fantastisk, mat finish og ensartet resultat. Den fremhæver også din solkysset hud og kindben uden, du behøver, at bruge foundation eller concealer først.

Denne mineralpudder er uden tvivl bedst i test!

Derfor skal du købe produktet

Hvis du ønsker den absolut bedste pudder, der egner sig til flere hudtyper, er allergivenlig, giver en smuk mat og solkysset hud hele dagen, så er denne pudder bedst i test

#2 Clinique Stay-Matte Sheer Pressed Powder – bedste pudder til fedtet hud

Clinique Stay-Matte Sheer Pressed Pudder

Køb for 229,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Minimerer porerne i huden
 2. Oliefri
 3. Allergitestet

Egenskaber

Den anden pudder i vores test er Clinique Stay-Matte Pressed Powder, der også er en kompakt pudder. Denne pudder er genial til kombineret og fedtet hud, da den er oliefri, blokerer for overskydende fedtstoffer, matterer huden og minimere porerne.

Pudderen afgiver et mat finish med moderat til fuld dækning, og kan derfor fungere som en erstatning eller et stærkt supplement til din foundation eller concealer. Dens konsistens føles let på din hud uden at tilstoppe porerne – selv efter flere påføringer.

Clinique Stay-Matte Pressed Powder er allergitestet og 100% fri for parfumer, så har du sart hud og fedet hud, så er denne værd, at prøve.Pudderen kan bruges i hele ansigtet og påføres med en børste, den medfølgende applikator eller en rengjort makeupsvamp.

Vores vurdering

Denne pudder får en velfortjent 2.plads i vores test. Den giver en god dækning hele dagen, uden at tilstoppe porerne i huden og så er den næsten designet til fedet hud.

Derfor skal du købe produktet

Har du meget fedtet hud og ønske du høj dækning, så er denne måske den bedste pudder du kan komme i nærheden af.

#3 Dr. Hauschka Compact Power – bedste pudder til tør hud

DR. HAUSCHKA Compact Powder

Køb for 145,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Silikone- og parabenfri
 2. Kompaktpudder
 3. Baseret på mineralpigmenter

Egenskaber

Denne pudder fra Dr. Hauschka er en fløjlsblød kompakt pudder, der vil få din hud til at fremstå ensartet, mat og nærmest fejlfri.

For at sikre, at du får den sundeste og bedste pudder, så er denne baseret på mineralpigmenter og udtræk af bl.a. troldnød og silke. Dette bidrager til, at din hud får et silkeblødt og mat udseende, og du sidder med en næsten bar og let fornemmelse. 

Denne pudder er også både vegansk, dermatologisk testet, indeholder ingen mineralske olier, parabener, silikoner, PEG, syntetiskestoffer. Det er med andre ord den bedste pudder for din hud på flere niveauer.

Når du skal påføre pudderne, så kan du bruge en blød børste, efter du har påført din foundation og/eller concealer. Dette vil få pudderen til at fungere som en setting pudder på din makeup og sikre et mat look.

Vores vurdering

Der er ingen tvivl om, at denne pudder fortjener en flot 3. plads i vores bedst i test af forskellige pudder. Dens veganske og allergitestet formular er en sikker vinder, og dét, at den kan fungere som en setting pudder, du kan påføre flere gange, er genial.

Derfor skal du købe produktet

Denne pudder er særligt til dig, der har en sensitiv hud, men som ønsker et fejlfrit, mat udseende.

#4 Youngblood Pressed Mineral Rice Setting Powder

YOUNGBLOOD Pressed Mineral Rice Setting Powder Medium

Køb for 189,- kr. hos Luxplus.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Uden parabener og parfume
 2. Transparent
 3. Absorberer talg

Egenskaber

Pressed Mineral Rice Setting Powder fra Youngblood er en kompakt mineralpudder, der lægger et mat, let og transparent lag af pudder på din foundation og concealer. Det betyder, at denne pudder ikke afgiver farve og kan påføres igen og igen uden, at det kan ses.

Pudderen’s formel indeholder også en blanding af mineraler og stødt ris, der absorberer overflødig talg. På den måde holder denne setting pudder huden mat og minimerer synligheden af porer.

Presset Mineral Rice Setting power er med sin transparente pudder, udviklet til at holde din makeup på plads dagen lang, og give dig et glat look uanset hudtype.

Vores vurdering

Dette er én af de bedste mineralpudder, vi har prøvet. Pudderen er nem at påføre med børste, sidder flot på huden længe og er genial som setting pudder, da den ikke bygge sig op farvemæssigt. Den fortjener en super 4. plads i vores bedste i test.

Derfor skal du købe produktet

Ønsker du en setting pudder, der er sund for din hud, suger al overflødig fedt og som du kan bruge ubesværet i løbet af dagen, uden at skulle bekymre dig om, at du får et ‘kaget’ look? Så er denne lige noget for dig!

#5 GOSH Copenhagen – Mineral Pudder

GOSH Copenhagen - Mineral Pudder - 004 Neutral

Køb for 129,- kr. hos Coolshop.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Passer til alle hudtyper
 2. Medium til fuld dækkeevne
 3. Vegansk

Egenskaber

Pudderen fra GOSH er en løs mineralpudder, der sikre fuld dækkeevne uden at virke tung og tilstoppende på huden uanset hudtype!

Denne løse pudder kan også dække både urenheder og røde områder som var det én af dine yndlings foundations. Samtidig absorbere pudderne fedt fra din hud og efterlader dig med et jævnt og mat look.

Har du en mere sensitiv hud, kan denne løse pudder være en god løsning til dig, da den er vegansk og lavet uden konserveringsmidler, parabener, parfume og gluten. Derudover, sikre den, at du får komplet dækkeevne med et naturligt og ensartet udtryk.

Vores vurdering

Dette er en løs pudder, der er let og medgørlig arbejde med. Den smelter nemt ind i din egen hudtone, så du knap nok bemærker, at du har makeup på samtidig med, at den næsten kan erstatte en foundation. Næsten. Den får en sikker 5. plads i vores pudder test.

Derfor skal du købe produktet

Ønsker du en løs pudder, der giver dig høj dækkeevne, men ikke indeholder for meget kemi? Så er denne måske noget for dig.

#6 GOSH Mineral Powder

Gosh Mineral Powder pudder

Køb for 91,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Nem at blende
 2. Uden konserveringsmidler og parabener
 3. Medium til fuld dækkeevne

Egenskaber

GOSH Mineral Powder er en ultra let og løs pudder, der kan fungere som et alternativ til din foundation. da den har medium til fuld dækkeevne.

Denne pudder lægger et let mat lag på din hud og giver det ensartet look, du søger samtidig med, at den dækker det meste. Derudover, er det let at arbejde med, nem at blende ind i huden og med øvrige produkter og sikre at dit look, der holder længe.

Pudderen sikre en smuk hudtone hver gang, og så er den tilmed lavet uden konserveringsmidler, parabener, parfume og gluten – så du kan sagtens anvende den god samvittighed og uden at frygte urenheder.

Vores vurdering

Denne pudder kan det, den skal uden for meget slinger i valsen. Den er et super alternativ til foundations og concealers og fungerer til de fleste hudtyper. Den lægger et mat slør, der holder længe – hvilket også gør den velegnet til fedtet hud.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er i tvivl om hvilken pudder, du skal gå med, som et alternativ til foundations og det ensartet finish, som de kan give, så er denne et forsøg værd!

#7 Jane Iredale PurePressed Base

Jane Iredale PurePressed Base SPF 20 Refill

Køb for 239,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Concealer, foundation og pudder i ét
 2. Solfaktor 20 med UVA- og UVB-beskyttelse
 3. Vegansk

Egenskaber

Jane Iredale PurePressed Base er en super skøn mineralpudder, der med sin varme undertone, er genial til dig, der har en medium hudtone. Den kan også bruges til at forme ansigtet ved contour til dig, der er lysere i huden.

Denne kompakte pudder giver dig sømløs makeup, da den kan fungere som både concealer, foundation, pudder og solfaktor 20 i ét. Det betyder, at denne mineralpudder ikke bare giver en smuk og ensartet dækning, men at den også beskytter din hud med solbeskyttelse.

Pudderen er desuden glutenfri, vegansk, parabenfri, uden kunstige parfume eller farve og fås som en refill.

Vores vurdering

Denne pudder er en god all around til ansigtet. Den er nem at fordele med både en børste og svamp. Og i store træk fungerer den til enhver hudtone, dog på forskellige måder. Det store plus, som den har, er, at den har SPF og den holder hele dagen.

Derfor skal du købe produktet

Ønsker du en pudder, der har solbeskyttelse med SPF 20, så er pudderne her klart en, du skal prøve af.

#8 Estée Lauder Double Wear Stay-In-Matte Powder Foundation SPF10

Estée Lauder Double Wear Stay-In-Matte Powder Foundation pudder

Køb for 395,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. SPF 10
 2. Medium til høj dækkeevne
 3. Anbefales særligt til fedtet hud

Egenskaber

Estée Lauder Double Wear Stay-In-Matte Powder Foundation SPF10 er en fantastisk pudder foundation i form af kompakt pudder. Denne pudder er også oliefri, olieabsorberende og kan anbefales til alle hudtyper, særligt fedtet hud!

Pudderen er nem at bygge op, så du kan opnå den præcis den dækning, som du ønsker – når du ønsker det. På den måde sikre denne pudder, der gemmer alle urenheder væk, så du får en en smuk, mat og fejlfri hud, uden at din hud ser tør eller unaturlig ud.

Vores vurdering

Denne pudder kan ikke erstatte en foundation helt, men det er tæt på . Pudderen giver en høj dækning, er nem at påføre med både applikator og børste, men vigtigst af alt efterlader den et smuk og ensartet finish.

Derfor skal du købe produktet

Denne pudder er et godt alternativ til foundation, og vi er sikre på, at den vil være et hit til sommeren!

#9 Organic Glam – Loose Powder Matt

ORGANIC GLAM Loose Powder Matt

Køb for 255,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Løs pudder
 2. lav til medium dækning
 3. Indeholder vitaminer

Egenskaber

Dette er en løs pudder, der effektivt fungerer som en setting pudder til din foundation og concealer. Pudderen er udviklet uden konserveringsmidler og parfumer, og egner sig derfor til de fleste hudtyper.

Dertil er pudderne rig på antioxidanter og vitaminer, der styrker hudens forsvar og hjælper mod urenheder. Selve pudderne føles blød, let og lukker ikke porerne til og bliver tung.

Den løse pudder virker næsten som et slør over dit ansigt, og blødgøre fine linjer og porer. Dette er den perfekte pudder til dig, der elsker et mat, glat og smukt finish. Pudderen kan du bruge i hele ansigtet.

Vores vurdering

Pudderen her fortjener en plads i vores test, da den den som løs pudder fungerer perfekt i sammenspil med foundation og gør det, den skal og giver et mat look og ensartet hudtone.

Derfor skal du købe produktet

Søger du en løs pudder, der fjerner fine linjer og føles let på huden, så får denne vores varmeste anbefaling.

#10 IDUN Minerals Pressed Powder Fantastisk

IDUN MINERALS Pressed Powder pudder

Køb for 99,- kr. hos Luxplus.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Højpigmenterede mineraler
 2. Til alle hudtyper
 3. Vegansk

Egenskaber

Den sidste pudder på vores liste er en mineralpudder kompakt form. Pudderen afgiver en fantastisk, naturlig og smuk glød, der holder det hele dagen og fungere godt som bronzer til de fleste hudtoner.

Denne kompakte pudder er også baseret på højpigmenterede mineraler, som sikre, at denne pudder blender fejlfrit ind i huden og den øvrige makeup. På den måde får du en sømløs makeup, der ikke bare efterlader et utroligt blødt og lækkert udseende, men som også sikre, at din makeup sidder der, hvor den skal.

Denne pudder er vegansk og lavet til, at den kan anvendes til alle hudtyper. Med andre ord, så er pudderen til alle, som ikke ønsker at gå på kompromis med noget.

Vores vurdering

Denne pudder gør det, den skal uden for meget baks. Den giver det du forventer – et mat og pænt og naturligt look uden for meget baks. Den er nem at håndtere og arbejde med, hvis man bruger en børste.

Derfor skal du købe produktet

Søger du en nem pudder, der bidrager til et enkelt og naturligt look, så er pudderen her bestemt pengene værd.

Hvad er pudder?

Pudder er et ‘tørt’ pulverprodukt, og det findes i enten kompakt form eller som løs pudder. Pudder kan enten bruges i sammenspil med foundation og concealer eller så kan det bruges alene – og i det tilfælde, vil det gå under navnet pudder foundation.

Pudderne skal bruges på huden, og bliver normalt påført med en pudder børste eller svamp. Dette gør man typisk for at dække bumser, ar eller for at huden ser mere ensartet ud. Pudder har forskellige kolde- og varme nuancer samt forskellige toner, der kan tilpasses enhver hudtype. Pudderen kan derfor bidrage til, at du kan få tilført en varmere glød til din hudtone, hvis du vælger en pudder, der er en smule mørkere end din egen hudtone.

Hvad er mineralpudder?

Mineralpudder består af zink og titaniumdioxid, som er et fint hvidt mineral. Den fine konsistens, som mineralpudder har skyldes små partikler, som gør, at den nem at blende ind i huden. Dette eliminerer, at mineralpudderen bliver for ‘kaget’ at se på, hvis man påfører mere i løbet af dagen.

Mineralpudder er meget blid mod huden og gør det muligt for den at ånde, selv om du har makeup på. Denne slags pudder passer typisk også til alle hudtyper, uanset om huden er sensitiv, skællet, tør, fedtet, eller fyldt med urenheder. 

Fordele ved mineralmakeup er bl.a. har betændelseshæmmende egenskaber og naturlig beskyttelse mod solens skadelige UV-stråler – dog max SPF 15, så husk stadig solcreme.

Hvilken pudder skal jeg vælge?

Når du skal vælge en pudder, så er det vigtigt, at du ved hvilken hudtype du har. Har du en tendens til fedt eller olieret, så er det vigtigt at du finder en pudder, der har en bedre matterende effekt. Har du en sensitiv hudtype, så skal du finde en pudder, der indeholder færre kemikalier og flere naturlige ingredienser. Pudderen du finder, skal med andre ord matche den hudtype du har.

Hvilken mineralpudder er bedst?

I jagten på den bedste mineralpudder og hvorvidt den skal være en kompakt eller løs pudder, der er det bedste svar, at det nok kommer an på, hvad du er mest tryg ved. En løs pudder, vil måske være for de mere øvet, da pudderne er mere flyvsk og kræver lidt mere teknisk erfaring. Hvorimod en kompakt pudder, er nem at arbejde med for alle, da pudderne er i fast form.

Det er også individuelt om man synes, at pudderen giver et bedre resultat på præcis din hud, hvis pudderne er løs frem for fast. Heldigvis, så kan du bruge både svamp og børste til begge typer.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvad er pudder?

Pudder er et løst produkt, som bruges til at dække bumser og uren hud. Det var en gang en løs slags pulver, som man brugte til at få en lysere nuance i ansigtet, men de senere år har man tilført flere nuancer, så end pudder kan bruges til at matche egen hudfarve og type.

Hvad er mineralpudder?

Mineralpudder består af zink og titaniumdioxid, som er et fint hvidt mineral. Konsistensen af mineralpudder gør produktet nem at glatte ud i huden og giver et fantastisk look uden at din makeup kommer til at så overgjort ud.

Er der forskel på pudder og foundation?

Det korte svar må være “nej”. Der er ikke den store forskel på pudder og foundation. Dog er det ofte sammenhængen hvorpå man bruger makeuppen, som afgør hvad der er bedst at kalde den. De har samme egenskaber og er i bund og grund bare to forskellige typer af samme produkt.

Liva Olsen er en passioneret skønhedsekspert og uddannet kosmetolog fra Kosmetologskolen, hvor hun dimitterede i 2019. Med en alder på 25 år har hun allerede dedikeret mange år til at udforske og forstå skønhedsverdenen.