Bedste skægtrimmer test

Bedste Skægtrimmer Test 2023 – Bedst i test af top 12 trimmere til skæg

Artiklen er senest opdateret d. juni 26, 2023 af Liva

Vi har lavet testen over de bedste skægtrimmere på det danske marked i 2023. Ikke overraskende kan vi konkludere at pris og kvalitet hænger sammen, når man taler om at finde den bedste skægtrimmer anno 2023.

Den bedste skægtrimmer er WELLA professional Contura HS61 og vinder af vores skægtrimmer test.

Der findes mange gode mærker og typer til forskellige behov. Vi har testet 10 af de mest anbefalede på danske webshops og sat dem op mod hinanden. Derfor er vi kommet frem til resultatet, hvor du trygt kan vælge din nye skægtrimmer.

Skægtrimmeren er et must-have i enhver mands skab og muligvis en af de mest brugte redskaber i dagligdagen for de fleste danske mænd. Der findes et hav af muligheder i alle prisklasser. Derfor er det vigtigt at du finder den model, som er bedst til dig og din skægtype.

Se vores skægtrimmer bedst i test 2023 her

 1. Wella Xpert Chrome HS62 Skægtrimmer (Vinder af bedst i test)
 2. Andis Slimline Pro Lithium T-Blade Skægtrimmer
 3. Wella Xpert Chrome HS71 Skægtrimmer
 4. Remington MB4700 skægtrimmer
 5. Philips QC5580 Skægtrimmer
 6. Remington MB4045 Skægtrimmer
 7. Philips BT5503/85 skægtrimmer
 8. Babyliss Carbon Titanium Multitrimmer
 9. Panasonic ER-GY10CM504 7-i-1 hår- & skægtrimmer
 10. Panasonic Design, Shave And Trim – ER-GD60-s

Se hele testen herunder og vælg den skægtrimmer der passer dig bedst.

#1 WELLA professional Contura HS62 Trimmer – Absolut bestseller og vinder af vores skægtrimmer test

WELLA professional Contura HS61 Trimmer

Køb for 1.195,- kr. hos Made4Men.dk

Fremhævede features

 1. Professionel maskine der benyttes af mange frisører i Danmark
 2. Lille skærehoved med kraftig motor, så du kan klippe den mindste detalje perfekt
 3. Meget stille motor, så den larmer ikke ved brug

Egenskaber

Meget stille motor på 60dB, som næsten ikke giver nogle vibrationer ved anvendelse. Diskret ladestation med LED display. Olieflaske, rensebørste og opbevarings etui medfølger. Fås i ergonomisk og elegant design af aluminium, så den føles som høj kvalitet. Prisen er i den dyrere ende, men kvaliteten medfølger. Nem at skifte skær på ved nedslidning.

Motorstyrke: Mellem
Batteritid: 120 minutter
Længdeindstillinger: 0,1 – 6 mm.
Støjniveau: Lydsvag ved kun 60db

Vores vurdering

Den næsten lydløse Contura er en maskine i top kvalitet. Man mærker virkelig udstyret er gennemtænkt på en behagelig og ergonomisk måde ved brug. Den ligger i den dyre ende prismæssigt, men er til gengæld en investering i mange år. Den anbefales af mange forbrugere – både på producentens egen og forhandlernes hjemmesider. Meget elegant og top lækker skægtrimmer.

Derfor skal du vælge WELLA professional Contura HS62 Trimmer

Du skal købe denne skægtrimmer fordi du ikke vil gå på kompromis med kvalitet og er beredt på at betale lidt ekstra for den perfekte trimmer. Den ligger til en bedre pris ens dens premium-storebror HS71, men klarer de hjemlige behov for trimning og klipning til perfektion.

#2 Andis Slimline Pro Lithium T-Blade Hår & Skægtrimmer – Vores lille, kraftige og effektive alternativ

Andis Slimline Pro Lithium T-Blade Hår & Skægtrimmer

Køb for 899,- kr. hos Made4Men.dk

Fremhævede features

 1. Lydløs men kraftig skægtrimmer der klipper både hår og skæg
 2. Lithium-ion-batterier, der giver op til 2 timers brug på blot 2,5 times opladning.
 3. Skarpt stålskær, som giver en jævn klipning overalt

Egenskaber

Med den kraftige motor kan maskinen klippe igennem det meste. Den er støjsvag, men effektiv i brug. Med sine 120 minutters batteritid, kan den anvendes igen og igen, uden at skulle oplades. Skægtrimmeren har et bredt klippehoved, men ligger utroligt godt i hånden, hvilket gør den nem at anvende.

Motorstyrke: Meget kraftig
Batteritid: 120 minutter
Længdeindstillinger: 0,1 – 10 mm.
Støjniveau: Støjsvag

Vores vurdering

Denne lille kraftige maskine er den ultimative skægtrimmer. Den er perfekt til manden der har brug for en alsidig maskine, som kan både trimme skæg og klippe hår. Trimmeren stryger lige igennem selv de tykkeste skægstubbe og er en effektiv maskine der er nem at håndtere. Den lille maskine med det brede hoved gør maskinen let at anvende og er en fornøjelse at trimme skægget med. Mine varmeste anbefalinger går ud til denne skægtrimmer fra Andis.

#3 Wella Xpert Chrome HS71 Skægtrimmer – Den eksklusive premium skægtrimmer

Wella Xpert Chrome HS71 Skægtrimmer

Køb for 1.709,- kr. hos Made4Men.dk

Fremhævede features

 1. Førende blandt danske frisører og er en topmodel til både skægtriming og hårtrimning
 2. Høj præcision og god komfort når skægget trimmes med den kraftige motor
 3. Ergonomisk design der ligger godt i hånden og giver en utroligt høj klippekomfort

Egenskaber

Skægtrimmeren er et af de mest populære valg i danske frisør og barbersaloner. Høj præcision og professionel klippekomfort, der klipper uden besvær gør maskinen til noget unikt. Styrke i klipningen sikres ved et hoved af ædelstål, der findes i tre handy størrelser på 0,5mm, 1,5mm og 2,5mm.

Der medfølger samtidig 5 afstandskarme i forskellige passende længder på 4mm, 8mm, 12mm, 16mm og 20mm. Klippehastigheden er ikke indstillingsbar, men styres af en mikroprocesser, der giver konstant optimal klippehastighed.

Skægtrimmeren vejer kun 260g og har et lækkert LED display, der giver info om batteritid og hvornår det er tid til opladning. Maskinen er designet i et kompakt, lækkert og ergonomisk design. Selve belægningen er i softtouch og sikrer det ultimative greb om skægtrimmeren.

Vores vurdering

Det bedste premiumvalg på markedet netop nu, som også anvendes af danske frisører i stort antal. Du kan næsten træde ind ad døren hos en frisør, uden at se den prisvindende bedst i flere test Wella Xpert Chrome HS71. Skægtrimmeren er lydsvag, effektiv og klipper selv tykke skægstubbe over med lethed. Gør det nemt at forme og trimme skægget som ønsket, uden problemer. Maskinen ligger i den høje ende af prisskalaen, men er pengene værd.

En test af maskinen viser at den lever op til de højeste standarder indenfor barbering og trimning af skæg. Maskinen anbefales af bøde frisører og profesionelle barberer. Et oplagt valg til manden der ønsker en fejlfri trimning af skægget.

#4 Remington MB4700 skægtrimmer

Remington skægtrimmer - MB4700

Køb for 899,- kr. hos Made4Men.dk

Fremhævede features

 1. Den har hele 175 længdeindstillinger
 2. Smart touch screen, og trimmeren er udstyret med en SenseSpeed-teknologi
 3. 50 min. brugstid uden opladning

Egenskaber

Et kraftigt lithium batteri giver denne skægtrimmer hele 50 minutters brugstid. En kraftig maskine med utallige længdeindstillinger og vaskbar blade til nem og enkel rengøring. Kommer med en praktisk rejsetaske og 3 års garanti hos fabrikanten. En topklasse maskine i enhver egenskab. Den smarte SenseSpeed teknologi gør maskinen justerbare i bladhastighed, så den nemt kan benyttes til flere typer ansigts hår.

Vores vurdering

Et absolut must-have i enhver mands hjem, som ønsker en solid og prisvindende trimmer til at klippet skægget. Med en lang tid ti brug på 50 minutter en den solid til badeværelset, uden at opladeren skal stå fremme. Den klarer samtidig nemt en weekendtur uden nødvendig opladning.

Maskinen har en skarp hukommelses funktion, som gør dine favorit indstilliner nemme at sætte. Et enkelt tryk på displayet og du er klar til at skifte fra skæg til nakkehår.

Dens mange indstillinger gør den til en favorit i testen, som værdsættes af de fleste mænd. Trimmeren er propfyldt med teknologi og det helt rette valg til den moderne mand, der har styr på teknologi. (Hvis du ikke har det, kan vi anbefale at kigge på vores nummer 3 i testen herunder)

#5 Philips QC5580 Skægtrimmer

Philips QC5580 Skægtrimmer

Køb for 528,- kr. hos Proshop.dk

Fremhævede features

 1. 180 Roterende hoved° roterende skær så du kan klippe alle steder
 2. 14 nemme indstillingsmuligheder (0 mm – 15 mm)
 3. Tilbehør så maskinen kan laves til en barbermaskine til hovedbunden

Egenskaber

Med knive i rustfrit stål er denne skarpe skægtrimmer top tunet til det tætte cut. Vaskbar under vand gør den nem at rengøre.

Aflæselig oplader indikator ved fuldopladning, som i øvrigt sker på rekordtid på bare 1 time . Driftstiden er op til 60 min, hvilket gør den velegnet til weekendture uden oplader.

Ergonomisk design, som gør den nem at håndtere. Olie, rensebørste og opbevarings etui medfølger og maskinen har 2 års verdensomspændende reklamationsret fra producenten Phillips.

Vores vurdering

Den utroligt justerbare og nemme QC558 trimmer fra Phillips er en af redaktionens favoritter i kategorien. Den er nem at anvende, både til trimning og med ekstraudstyret som omdanner skægtrimmeren til en reguler barbermaskine. Al-in-one maskine, som kan det hele og stryger direkte ind på andenpladsen her i testen.

Maskinen klipper og trimmer skægget præcist uden problemer for de skarpe skær som nemt klipper igennem både tyndt og tykt skæg. Vi giver vores varmeste anbefalinger til denne lette og prisvenlige maskine fra Phillips. Maskinen har i øvrigt vundet 6 priser og anbefales i flere internationale mandemagasiner – forståeligt nok.

#6 Remington MB4045 Skægtrimmer

Remington Skægtrimmer MB4045

Køb for 499,- kr. hos Made4Men.dk

Fremhævede features

 1. 3 års garanti medfølger i købet hos vores forhandler
 2. Maksimalt brugstid på 120 minutters brug uden besvær
 3. Selvslibende titaniumbelagt skær

Egenskaber

Den lækre Remington Skægtrimmer kommer med titaniumbelagt skær og har en holdbarhed på 120 minutter uden ledning. Med sine 3 længeindstillinger er den tilpasset til brug af alle. Fuldt opladet på kun 4 timer og vaskbar under vand.

Den simple og prisvenlige maskine i vores test, som gør det absolut udmærket i testen.

Vores vurdering

Denne skægtrimmer er absolut en af de bedre i klassen for skægtrimmere der samtidig er til at betale. Med en pris på bare 399,- kr. (for medlemmer hos vores partner) er den også attraktiv til både nybegyndere og ældre fyre med længere skæg.

Maskinen kan klippe i alle typer skæg og da den samtidig er selvslibende og nem at rengøre er den en klar favorit i vores test af suveræne skægtrimmere til forbrugeren med budgettet i tankerne. Fabrikanten Remmington tilbyder 3 års fuld garanti og ved registrering af dit produkt, får du endda 1 ekstra år med. Ganske fornuftigt tilbud.

#7 Philips BT5503/85 skægtrimmer

Philips BT5503/85 skægtrimmer

Køb for 549,- kr. hos Coop.dk

Fremhævede features

 1. Maskinen kommer med ekstra trimmekam og næsehårstrimmer
 2. 20 længdeindstillinger (0,4 mm – 10 mm)
 3. 100% vandtæt og kan anvendes i badet uden risiko

Egenskaber

Denne skægtrimmer har dobbbeltslebne skær i rustfrit stål. Skærene er selvslibende og behøver minimal vedligeholdelse. 1 times hurtigt opladningstid og 60 minutters brugstid. Selvstændig god næsehårstrimmer medfølger. Lille is størrelse, som gør den meget handy og nem at håndtere (Vejer kun 360 gram).

Anbefalet af mange brugere på producentens egen hjemmeside. 2 års garanti medfølger. Udstyret med en “Lift&Trim” trimmekam, som løfter hårene og klipper dermed i dybden.

Vores vurdering

Den lille og nemme maskine fra Phillips gør trimning af skæg til en leg. Nem at anvende på grund af dens lille størrelse og faste klippehoved, gør at man kan få en skarp og præcis klipning hver dag. Utroligt nem at rengøre, da den kan vaskes under vand. foruden den nemme rengøring, sliber maskinen sig selv, hvilket gør at den aldrig behøver vedligeholdelse. En fed feature, som gør den endnu nemmere at bruge.

Alt i alt en solid skægtrimmer, som er lille, effektiv og nem at bruge. Den giver en jævn og præcis klipning og kan klippe dit skæg efter dit foretrukne look.

#8 Babyliss Carbon Titanium Multitrimmer

Babyliss Carbon Titanium Multitrimmer

Køb for 539,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede features

 1. Alt-i-én maskine til både skæg og hårtrimning
 2. Kraftig motor der klipper alt over uden besvær og irritation
 3. Selvslibende carbon titanium skær

Egenskaber

Alt-i-en funktions trimmer, som gør den til den ultimative maskine til klipning af hår og trimning af skæg. Alle afstandstykker medfølger, så alle længder er muligt af klippe. En vægt på bare 200 gram, gør den lille og handy og ligger god ti hånden i et behageligt ergonomisk design. Bredt skær på 34 mm, som dækker en større klippeflade, end mange andre maskiner. Kan også omdannes til næsetrimmer.

Afstandstykker i alle størrelser medfølger. Skægtrimmeren omtales også som en 10-i-1 multifunktionstrimmer, da den dækker over så mange funktioner. Opladsningstiden er 3 timer, men giver derefter 60 minutters uafbrud barberingstid.

Vores vurdering

Maskinen ligger utroligt godt i hånden ved brug og er med sit pæne og ergonomiske design en fornøjelse at bruge. Med sine mange funktioner er den faktisk den eneste maskine enhver mand kan nøjes med at have i sit arsenal til badeværelset. Den klipper skarpt, hurtigt, præcist og uden besvær de fleste skægtykkelser og hår.

Vi anbefaler maskinen til den enkle forbruger, der måske ønsker alle maskiner i en. Lige fra skægtrimmer till næstetrimmer og bodygrooming. Alt i alt en rigtig god maskine til prisen.

#9 Panasonic ER-GY10CM504 7-i-1 hår- & skægtrimmer

Panasonic ER-GY10CM504 7-i-1 hår- & skægtrimmer

Køb for 749,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede features

 1. Multitrimmer med 7-i-1 funktion
 2. Kan anvendes både til våd og tør trimning (Kan bruges i badet)
 3. Nem induktionsopladning for brugervenligheden til badeværelset

Egenskaber

En nem, stabil og enkelt maskine med 7 forskellige funktioner i én. Den kan alt fra trimme skæg, til klippe hår og trimme næsehår med det udskiftelige hovedstykke. En god maskine, til manden der vil have alle apparater i et. Den har hele dog “kun” 50 minutters brugstid, og selvom det holder til mange dages brug, kræver den lang tid til fuld opladning på hele 8 timer.

Længdeindstillingerne varierer fra 0,5 mm til 15 mm og kan dermed trimme de meste uden besvær. Der medfølger præcisionskamme til alle detaljer på kroppen. Den er endnu en af de skægtrimmere der er lette at rengøre under rindende vand.

Vores vurdering

Denne maskine er perfekt til den simple bruger, der stadig ønsker en enkelt maskine til badeværelset. Den har alle funktioner, som langt de fleste mænd vil være svært tilfredse med (og behøver til daglig brug). Maskinen klipper let igennem selv tykke hår.

Den anbefales til manden der har brug for en maskine til at ordne det hele, uden at være alt for kompliceret.

#10 Panasonic Design, Shave And Trim – ER-GD60-s

Panasonic Design, Shave And Trim - ER-GD60-s

Køb for 499,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede features

 1. Ekstra skånsom mod huden
 2. Kan anvendes med og uden ledning om nødvendigt
 3. Kort tid til opladning på kun 50 min

Egenskaber

Den hurtigt opladende Panasonic skægtrimmer er den bedste i klassen, hvis man fokuserer på hurtigt opladning kontra brugstid. Med en tid til opladning på kun 50 minutter og en hel times brugstid, er den den meste effektive af alle vi har testet på det område. Kan både trimmeskæg og klippe hår med mundstykkerne på mellem 0,5 – 10 mm.

Trimmeren har et bredt skær på 35 mm og har et medfølgende mundstykke der forkorter skæret til 11 mm. Denne funktion gør det nemmere at klippe både bredt og skarpt.

Vores vurdering

Maskinen har en del stærke egenskaber i for af effektiv batteritid og muligheden for afkortning af skærebladet. Den klipper præcist og skarpt og kan bruges til at lave de fleste almindelige moderne skægtyper. Den lodrette drejning på skæret, gør den anderledes end de fleste andre trimmere, men når du har vænnet dig til den – er den super effektiv og nem at bruge.

#11 Gordon Rechargeable Hair Clipper

Gordon Rechargeable Hair Clipper

Køb for 962,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede features

 1. Batteritid på op til 105 minutter
 2. Soft touch materiale, så den ligger perfekt i hånden
 3. Fedt maskulint design i army grøn

Egenskaber

Stærk batteritid på helt op til 105 minutter. ergonomisk design og materiale, så maskinen ligger skridsikkert i hånden. Skæret er i rustfrit stål, så den holder sig skarp længere tid end en almindelig trimmer. Skarpe hjørner til at klippe et perfekt cut.

Vores vurdering

Selvom maskinen har en lang levetid på 105 minutter uden opladning, gør det næsten det eneste rigtigt gode for maskinen. Den er ment som kombi hårklipper og skægtrimmer, men egner sig bedst til at klippe hår. Hvis du har et brændende ønske om grønt army design og en lang levetid uden opladning, er den perfekt til dig. Ellers se nogle af de andre vi har anmeldt.

#12 Panasonic Professionel Hair Clipper (ER-HGP72-k)

Panasonic Professionel Hair Clipper (ER-HGP72-k)

Køb for 1.399,- kr. hos nicehair.dk

Fremhævede features

 1. Den nye X-taper Blade 2.0 funktion der opsamler og klippe alle skægstubbe og hår
 2. Professionel maskine til den kræsne bruger
 3. Mister ingen styrke ved at batteriniveauet falder

Egenskaber

Høj kvalitet i alle dele, så maskinen føles virkelig som høj kvalitet. Kører 50 minutter på fuld opladning uden at miste styrke. Kraftig, hurtig og lineær motor. Ladestand og rensebørste medfølger. Afstandskamme på 3 – 15 mm følger også med. En af de kraftigste skægtrimmere på markedet. Maskinen kan selv indstilles til mellem 0,8 – 2,0 mm.

Vores vurdering

Skal du bruge en kraftig maskine der klipper fejlfrit gennem selv de kraftigste hår og skægstubbe? Så er ER-HGP72-k modellen noget for dig. Maskinen til den kræsne forbruger. Et virkelig godt køb, men ligger i den dyre ende. Derfor ligger den lavere i vores vurdering, da maskinen måske er for kraftig og for dyr til den almindelige forbruger.

Hvad er egentlig en god skægtrimmer?

En god er en der som det første skægtrimmer trimmer skægget uden at rive i det. Den har skarpe klinger, så du let kan klippe skægget igennem uden noget hænger fast. En skægtrimmer skal være effektiv, skånsom mod huden og præcis i dens klipning.

Den bedste skægtrimmer skal også vore til at betale. Det nytter ikke at den koster en formue, hvis den ikke er meget bedre end de andre på markedet. Derfor har vi udvalgt de 10 skægtrimmere til test, som vi selv ville kunne have råd til som almindelig forbruger.

Den skal selvfølgelig være trådløs og holde batteritid til mindst et par dage, så du slipper for opladeren hvis du skal på en kort weekendtur. Alle detaljer gælder når vi udvælger den bedste skægtrimmer.

Den bedste trimmer skal kunne indstilles på flere forskellige længder, so du både kan trimme skægget på 5 mm, 10 mm og mere. Det er essentielt at kunne trimme både langt skæg og kortere skæg. Dit skæg har godt af at blive trimmet lidt ad gangen, så du ikke klipper for meget af. Skal du i stedet under 5 mm, så skal du have fat i en god barbermaskine. Læs vores test om de bedste barbermaskiner her.

En billig skægtrimmer kan som udgangspunkt kun indstilles i få forskellige længder, så du kun kan klippe dit skæg i begrænsede mængder. Vær opmærksom på dette når du kigger efter skægtrimmer på budget.

Hvem kan bruge en skægtrimmer?

En skæg trimmer (som det ironisk kunne kaldes), kan bruges af alle mænd der har fået skæg i ansigtet. Tykkelse, længde og tæthed er individuelt hos alle mænd og dermed findes der også et hav af forskellige trimmere.

Skægtrimmere kan bruges af alle der gerne vil holde skægget i topform. Derfor skylder vi dig at lave den bedste skægtrimmer test, så du ikke behøver lede på tværs af en masse hjemmesider med anmeldelser og webshops ed 100 produkter. Vi har nemlig gjort det nemt at vælge din nye trimmer.

Hårtrimmer bedst i test er meget lig vores skægtrimmere test. Der er bare en del forskel i forhold til klippetype, funktioner og egenskaber i trimmeren. Derfor kan du med fordel gå til vores anden test ved at følge linket.

Har du aldrig haft skæg før, men er i overvejelses fasen om at anlægge det største og flotteste skæg i nabolaget? Så bør du helt sikkert anskaffe dig en skægtrimmer, så du kan vedligeholde dit skæg når det er på vej ud.

En skægtrimmer er også en god gave til venner og familie, som måske ikke har så meget fokus på at holde det flotteste skæg. Så er en gave en god og simpel indikator på at der skal ske noget med skægget.

Hvorfor har vi lavet en bedste skægtrimmer test?

Skægtrimmere kommer i alle former, priser, afskygninger og med en masse forskellige egenskaber. Derfor mener vi at den nemmeste måde, hvorpå du kan finde din nye trimmer blandt de bedste skægtrimmere, er ved at få et nemt og enkelt overblik.

Vælger du at købe en hos vores partnere hos Made4men.dk eller Nicehair.dk, så er der ofte penge at spare i form af forskellige rabatter og rabatkoder. Du kan evt. læse vores tekst om hvordan du får en Nicehair rabatkode og hvordan du kan spare op til 10% på dit første køb.

Vi måler blandet andet på skægtrimmere og deres egenskaber og features på følgende områder: er den lang tid til fuld opladning? Kan den klippe på flere forskellige længdeindstillinger? Kan den både klippe skarpt på 10 mm og 5 mm, eller har den en foretrukken indstilling? Er den lavet af plastic eller kommer den i rustfrit stål?

Der er mange spørgsmål og vi forsøger så vidt muligt at dække dem alle i vores sammenligning og skægtrimmer test. Du kan også se hvilke skægtrimmer tilbud der findes netop nu, så du kan score en god handel samtidig med at du får en ny lækker skægtrimmer til dit skæg.

Læs mere om alle de forskellige trimmere ved at se hele artiklen igennem, eller naviger til den ønskede trimmer til skæg via linkene i siden.

Vi har valgt ikke at fokusere på de helt billige modeller du kan få i Netto, Lidl og andre discount supermarkeder. Selvom de en gang imellem har et par gode tilbud, så stammer deres trimmer for det meste fra en producent, som fokuserer udelukkende på pris. Derfor ender du oftest med en halv dårlig trimmer til dit skæg, som enten irriterer dig ved daglig brug, eller gå i stykker efter et par måneder.

Så du finder kun skægtrimmere, som vi vil kunne stå inde for i virkeligheden. Hvis vi ikke føler at en anbefaling kan gives ansigt til ansigt, så vil vi heller ikke levere den her i vores artikel. Du kan nemlig stole på os og vores sammenligning af produkter.

Hvad er den ultimativt ideelle skægtrimmer?

Leder du efter den ultimative trimmer? Så er du kommet til det rette sted. Vi har testet de bedste på det Danske marked, som minder om de trimmere din frisør eller barber normalt bruger. Følelsen af at dit skæg bliver trimmet med en lethed og skarphed – kan ikke sammenlignes med noget her i verden.

Her er listen over fremhævede egenskaber, som den ultimative bedst i test skægtrimmer skal have:

 1. Den skal være ledningsløs
 2. Den skal klippe både tykt og tyndt skæg med lethed
 3. Den skal kunne indstilles til flere forskellige længder
 4. Den skal have et rent og stilfuldt design
 5. Den skal være nem at gøre ren
 6. Den skal ikke svine for meget med skægstubbene
 7. Den skal kunne lades op forholdsvis hurtigt
 8. Den skab kunne holde batteri længe nok til en weekendtur

Hvis en skægtrimmer kan møde alle disse egenskaber, så er den allerede en vinder i vores øjne. Men der er selvfølgelig alt en der er bedre end de andre. Derfor kan du finde vores vinder her i testen og vælge den bedste skægtrimmer til dit skæg.

Hvordan vælger du den rigtige skægtrimmer?

Det kan være svært og virke uoverskueligt at vælge den helt rigtige skægtrimmer, idet der er så mange forskellige at vælge mellem på markedet, dels fra mange forskellige producenter og dels med forskellige funktioner og baseret på forskelligt materiale. Som følge heraf er du kommet til den helt rette side, hvis du har brug for hjælp til at finde et passende produkt for dig, da vi netop giver dig en række tips til at vælge den rigtige skægtrimmer. 

For at vælge den ideelle skægtrimmer, som kan sikre dig et flot og velplejet skæg, bør du først og fremmest læse vores anmeldelser af de bedste trimmere ovenfor. Vi har netop gennemtestet en række skægtrimmere og fundet frem til de 12 bedste skægtrimmere på markedet. Disse trimmere er anmeldt på baggrund af væsentlige parametre, hvorved du kan være være sikker på, at alle skægtrimmere, som er belyst her på siden, lever op til høje krav for kvalitet samt brugervenlighed og kan give ønskværdige resultater. 

Når du har læst om de bedste skægtrimmere på markedet, som fremgår af vores side, kan du vurdere, hvilken som passer bedst til dig og ønskerne for dit skæg. Nogle af de mest centrale overvejelser, som du bør gøre dig, når du vælger skægtrimmer, belyses yderligere længere nede på denne side, hvorfor vi anbefaler, at du læser disse, inden du endeligt beslutter dig for en skægtrimmer.   

Hvilken skægtrimmer er bedst i test?

På baggrund af en række fælles kriterier og krav for vores test, er den såkaldte Wella Professional Contura HS 61 Trimmer kåret som vinderen af vores “bedst i test”-guide. Du kan læse en dybdegående anmeldelse af denne populære skægtrimmer fra Wella her på siden, men generelt gælder der, at du ved køb af denne maskine får en professionel trimmer, som anvendes af mange frisører i hele landet grundet dens gode motorkraft samt høje præcision, der giver et perfekt skæg. 

Den effektive Wella Professional Contura HS Trimmer har desuden et lavt støjniveau og et fremragende ergonomisk aluminium-design, der ligeledes er med til at højne brugeroplevelsen. Ydermere er her tale om en stabil skægtrimmer, som er skånsom mod huden.

Værd at overveje når du vælger skægtrimmer

Når du skal til at vælge den helt rigtige skægtrimmer, som matcher dine ønsker og behov, er der en række centrale opmærksomhedspunkter, du bør have in mente. Kvalitet og pris hænger som oftest sammen, hvorfor du først og fremmest bør gøre dig overvejelser om, hvor mange penge du vil bruge, frem for eksempelvis blot at gå efter en helt billig skægtrimmer. 

Når det så er sagt er det ligeledes vigtigt at påpege, at der findes gode skægtrimmere til fornuftige priser, hvorfor du ikke nødvendigvis behøver at bruge alt for mange penge, når du skal vælge den rette skægtrimmer. Du kan eksempelvis anvende vores bedst i test-oversigt med skægtrimmere og læse om de kvalifikationer og egenskaber, der er ved de respektive produkter. Vælger du en af disse skægtrimmere, så kan du være sikker på, at den er blandt de bedste på markedet. 

Herudover er det en god ide at overveje, hvorvidt du har nogle præferencer i forhold til mærke, samt om du har krav eller ønsker til det materiale, som skægtrimmeren er lavet af. Yderligere differentierer skægtrimmerne sig fra hinanden ved deres klippelængder, om de har udskiftelige hoveder samt deres tilbehør i form af blandt andet kamme. 

Du skal som følge heraf vælge den skægtrimmer, som passer til dit skæg og dine ønsker for længden og udformningen heraf. Vil du kunne lave mange forskellige skæg-udtryk er det altså vigtigt, at du vælger en trimmer med mange forskellige indstillinger for klippelængde. Hvis du derimod blot ønsker et look med skægstubbe eller det korte skæg, er det ikke nødvendigt med de helt lange afstandsstykker. Hvis du ønsker at kunne fjerne alt dit skæg og dermed opnå helt glat barbering, så er det imidlertid en barbermaskine og ikke en skægtrimmer, du er på udkig efter. 

Foruden ovenstående opmærksomhedspunkter bør du gøre dig overvejelser om, hvorvidt det er vigtigt for dig at få en vandtæt skægtrimmer, om skægtrimmeren skal kunne benyttes uden ledning, samt om du har minimumskrav til, hvor længe skægtrimmere skal kunne bruges på én opladning, før den igen skal oplades.

Hvordan bruges en skægtrimmer?

Herunder har vi samlet de trin, du bør gennemgå, når du skal bruge en skægtrimmer, som kan sikre dig et velplejet skæg: 

 1. Vask skægget: Start med at vaske skægget, så det er helt rent. Du vasker håret bedst ved brug af en såkaldt skæg-shampoo, som netop er egnet til dit skæg. Hvis du har meget langt skæg, kan du eventuelt også rede det igennem inden trimningen
 1. Indstil den ønskede længde: Du skal dernæst sikre dig, at du har indstillet skægtrimmeren til den ønskede længde. Et godt tip er at starte på et niveau, som er længere end hvad du tror, du vil have, da du således kan gøre det kortere efterfølgende og på den måde finde den helt rette længde for dig uden at risikere, at skægget bliver for kort i første omgang
 1. Trim mod hårets retning: Nu er du klar til trimning. Du skal altid bevæge trimmeren mod hårets retning. Eftersom at alt hår ikke vokser i samme retning, kan det være, at du skal bevæge trimmeren i forskellige retninger. Du skal desuden sikre dig, at selve trimmeren altid er i kontakt med din hud, så du får den ønskede hårlængde i hele skægget
 1. Styling, skarpe kanter og symmetri: Det er vigtigt at skabe skarpe afgrænsede kanter mellem hår og hud, eksempelvis ved nakke-, hals- og kindlinjen, lige såvel som at det er essentielt at skabe symmetri, som netop er en central del af det velplejede look. Nogle skægtrimmere har udskiftelige hoveder og en laserfunktion, som kan anvendes til at skabe helt skarpe linjer samt gøre det lettere at skabe et personligt udtryk i stylingen
 1. Rengøring af trimmeren: Rengør altid trimmeren efter brug. Det er vigtigt, at alle hår fjernes, og at kammen rengøres med vand. Engang imellem bør du også bruge et renseprodukt til rengøring af trimmeren, da dette er med til at vedligeholde den, samtidig med at det er vigtigt for din hud, så der ikke samler sig bakterier 
 1. Hold det ved velplejede look ved lige: Husk at holde dit skæg velplejet ved regelmæssig trimning, vaskning af skægget og anvendelse af plejende produkter – både til at pleje skægget, men ligeledes ansigtet, således at du undgår blandt andet tør hud. Du kan desuden style skægget ved brug af voks, såfremt du synes, der er behov for det 

Vi har også skrevet en mere detaljeret guide til trimning af skæg, som du kan blive klogere på her. Vi viser hvordan du kan trimme skægget på flere forskellige måder, så du holder det sundt og stærkt

Kan skægtrimmer bruges til hår?

De såkaldte multitrimmere kan både anvendes til skæg, hår på hovedet eller andre steder på kroppen. Disse er altså særligt egnet til dig, som vil kunne bruge din skægtrimmer til mere end blot trimning og styling af skægget. 

Er du på udkig efter en skægtrimmer, som ligeledes kan bruges til håret på hovedet eller kroppen, så kan vi blandt andet anbefale Babyliss Carbon Titanium Multitrimmer. Denne trimmer er netop en af de bedste trimmere med multiple funktioner, hvilket du kan læse mere om hvorfor her på siden via vores bedst i test-anmeldelse. 

Hvilken skægtrimmer er bedst til kort skæg?

bedste skægtrimmer til kort skæg

Den bedste skægtrimmer til kort skæg, er en, som kan trimme skægget jævnt i korte klippelængder, men som ligeledes kan sikre stor præcision samt skarpe linjer. Afstandsstykket skal kunne tages af og klippe håret helt ned.

Eksempelvis er der en del populære Philips skægtrimmere, som er egnet til trimning af kort skæg. En af de trimmere fra Philips, som vi i særdeleshed kan anbefale til dig, der ønsker kort skæg, er den såkaldte Philips QC5580 Skægtrimmer. Denne skægtrimmer er netop blandt de bedste på markedet, hvorfor den også er en del af  ‘bedst i test’-produkterne. 

Hvilken skægtrimmer er bedst til langt skæg?

Den bedste skægtrimmer til langt skæg er en, som kan skabe et præcist og skarpt udtryk, og som har mange af de længere trimme-indstillinger. Det er muligt at finde skægtrimmere, som kan trimme håret i længder helt op til 35 mm. Eksempelvis kan Panasonic ER-GD60-S, som ligeledes er blandt testvinderne på vores side, indstilles til 35 mm. trimning, hvorved den er blandt de bedste til langt skæg. 

Hvad koster en skægtrimmer

Der er mange forskellige prisklasser, når det kommer til skægtrimmere, hvorved du kan få alt fra den helt billige skægtrimmer til de meget dyre maskiner med multiple features. 

Har du meget kraftig hårvækst, da vil vi dog anbefale dig at ofre lidt ekstra penge på din skægtrimmer, da der ofte er en vis sammenhæng mellem pris og kvalitet. Det er netop velkendt, at kraftigt skæg kan kræve en særligt god trimmer, hvorfor det altså ikke altid er fordelagtigt at vælge en helt billig trimmer. Dog vil vi ligeledes anbefale dig at anvende anbefalingerne og anmeldelserne fra vores bedst i test-guide, såfremt du ikke vil give unødvendigt mange penge for en trimmer, men stadig ønsker et produkt af høj kvalitet.

I vores bedst i test-produktoversigt, som indeholder de bedste skægtrimmere på markedet, lever alle skægtrimmere netop op til en række kvalitetskrav, hvorved disses priser kan bruges som et realistisk pejlemærke for, hvad en god skægtrimmer koster. De 12 skægtrimmere i testen koster mellem 499 kr. og 1709 kr., og blandt disse er det således også muligt at finde en effektiv og relativt billig trimmer til dig med kraftigt skæg, uden at du skal bruge flere tusinde kroner.

Hvordan virker en skægtrimmer

Skægtrimmere virker ved at trimme skægget det fastsatte antal mm. fra huden, samtidig med at de sikrer en jævn trimning. Der kan dog være visse forskelle på, hvordan de enkelte skægtrimmere fra forskellige producenter virker helt konkret. Du bør som følge heraf altid læse brugsanvisningen, inden du benytter en skægtrimmer, således at du er helt sikker på at anvende den korrekt. 

Skægtrimmer vs hårtrimmer

Mange undrer sig over, hvad forskellen egentlig er på en skægtrimmer og en hårtrimmer. Forskellen findes særligt i bladene på de to typer af trimmere, idet der på en skægtrimmer er mere følsomme blade og skær sammenlignet med dem på hårtrimmere. Dette skyldes, at skægtrimmeren er egnet til brug i ansigtet. 

Som følge heraf vil det anbefales, at du kun bruger en skægtrimmer, og altså dermed ikke en hårtrimmer, til trimning af skægget. Endvidere er der visse forskelle på skægtrimmere og hårtrimmere hvad angår de funktioner og egenskaber, der er tilknyttet maskinerne. Leder du i højere grad efter en hårtrimmer, da anbefales det, at du læser vores hårtrimmer test

Sådan vedligeholder du din skægtrimmer

Vil du være sikker på, at din skægtrimmer holder i mange år, og at den samtidig giver dig mulighed for at opnå perfekte resultater hver gang, så er det vigtigt, at du vedligeholder skægtrimmeren. 

Så snart du er færdig med at anvende din skægtrimmer, skal du slukke maskinen og fjerne hårene fra den. Du kan eventuelt anvende en lille børste til at fjerne hårene mellem de enkelte blade på skægtrimmeren. 

Engang imellem bør du ligeledes smøre bladene med en olie, som er særligt egnet til vedligeholdelse af skægtrimmere. Enkelte trimmere har dog selvslibende blade, da de er udstyret med en særlig slibe funktion, der sikrer, at bladene ikke bliver sløve. Ydermere anbefales det, at du jævnligt anvender rensemidler særligt egnet til rengøring af trimmeren. 

rens din skægtrimmer

Hvordan får man fuldskæg? 

Det er naturligvis essentielt, at du kan gro skæg, såfremt du ønsker et fuldskæg, og for dig som har kraftig skægvækst, er der særligt gode muligheder for at få fuldskæg. Du opnår fuldskæg ved at afholde dig helt fra at barbere skægget. Som hovedregel vil det tage omtrent otte uger uden barbering at opnå et fuldskæg, men hertil er det centralt at påpege, at der naturligvis er stor forskel på mennesker og dermed hvor lang tid det vil tage for det enkelte individ.

Det er op til den enkelte at vælge, hvor langt fuldskægget skal være. Du kan desuden vælge at trimme dit skæg undervejs i siderne, hvis der er stor forskel på, hvor hurtigt håret vokser, eller hvis enkelte hår stikker ud fra de øvrige. Læs op på vores guide til øget skægvækst, hvis du er i tvivl om du kan gro dit skæg hurtigere.

Hvilke skæg-trends er der?

Der findes mange forskellige skæg-trends, og moden ændrer sig hele tiden, men til trods herfor er der dog nogle trends, som aldrig går af mode.

Den første skæg-trend er det klassiske mellemlange fuldskæg, som kræver ekstra pleje for at sikre et velsoigneret look. Vælges denne trend, så kan du eventuelt vælge at gøre skægget længere på hagen end på kinderne. Den næste trend er det trimmede fuldskæg/skægstubbe, som altså er kortere, og som i særdeleshed er med til at fremhæve ansigtsform og kindben. Den sidste trend, som vi vil fremhæve i denne guide, er den, hvor kinderne holdes glatbarberede, mens der er et trimmet skæg rundt om munden og på hage. 

For at holde dig opdateret på moden, bør du endvidere holde øje med aktuelle trends inden for modeuniverset, eksempelvis via modemagasiner og influencers på de sociale medier. 

Hvilken skægstil passer til dig? 

For at finde ud af, hvilken skægstil som passer til dig, bør du blandt andet have henholdsvis ansigtsform og frisure in mente. Generelt anbefales det ikke, at du har langt skæg på hagen, hvis du i forvejen har et meget aflangt ansigt, da dette højst sandsynligt vil få ansigtet til at syne endnu længere. Omvendt kan trenden med skæg rundt om mund og på hage være med til at give hovedet et mere ovalt look, hvorved den primært anbefales til personer med en mere aflang ansigtsform.

Har du endvidere et meget stort ansigt, da kan det være, at du skal holde lidt igen med et alt for stort fuldskæg, da dette kan få ansigtet til at se endnu større ud.  Du kan eventuelt modvirke at dit skæg ser alt for stort ud ved at anvende et glattejern til skæg, så det bliver mere glat og kontrolleret at se på.

Der kan selvfølgelig være undtagelser, hvor ovenstående ikke gælder. Er du i tvivl, så kan du eventuelt sparre med en frisør herom og således få nogle gode tips til, hvad der kunne passe til dig. Med tiden kan du eventuelt begynde selv at eksperimentere lidt mere for på den måde at finde frem til den stil, du føler dig mest tilpas med.

FAQ

🏆 Hvilken skægtrimmer er bedst?

Se den skarpe vinder fra Wella af vores skægtrimmer bedst i test. Vi har gennemgået 12 af markedets bedste skægtrimmere, så du kan finde din nye skægtrimmer lige her. Vi tester blandt andet trimmere fra Wella, Andis, Remington og Philips.

✅ Hvad koster en skægtrimmer

Der er mange forskellige prisklasser, når det kommer til skægtrimmere, så du kan få både de prisvenlige modeller og de velbetalte modeller. Vi sammenligner i prisklassen 499 kr. og 1709 kr..

📊 Hvordan har vi vurderet vinderen?

Vi har testet alle maskiner og sammenlignet deres forskelle og specielle egenskaber. I sammenligningen finder du de features vi bedst kunne lide og vores egen vurdering af maskinen.

Martin er vores tester af skægtrimmere og andre produkter til mænd. Han var med til at starte hjemmesiden, hvor han har bidraget med talrige artikler og guides til hjemmesiden.