guide_ få øget skægvækst (1)

Guide: Hvordan får man øget skægvækst?

Artiklen er senest opdateret d. november 16, 2021 af Liva

Sidder du derude og synes at dit skæg vokser for langsomt? Vil du gerne være en af dem, som har et flot fuldskæg, men ikke har tålmodigheden til at lade det gro ud? Eller måske har du tyndt skæg, men ønsker mere fylde? Det kan også være du ønsker at få mere skæg på kinderne? 

Lige meget hvad årsagen skyldes, så er du kommet til den helt rette guide. Vi tager dig igennem de vigtigste ting du skal gøre og have i mente i jagten på øget skægvækst. 

Hvor hurtigt vokser skæg?

Som med alt muligt andet så er det ikke bare lige at sige hvor hurtigt skæg det vokser. Det er individuelt fra person til person, og varierer også efter hvordan man passer og plejer skægget. 

Skal vi dog alligevel prøve at komme med et svar på, hvor hurtigt skæg helt generelt vokser, så er svaret ca. 0,3-0,4 mm. om dagen. Det vil sige, at dit skæg vil vokse lige omkring 1,2 cm. om måneden, svarende til lidt over 14 cm. årligt. 

Igen skal du dog huske på, at dette er ud fra en gennemsnitsbetragtning, da hårvækst jo er betinget af mange ting. Desuden kan skæg jo knække præcis som alt andet år, og du er jo derfor på ingen måde sikret 14 cm. skæg hvis blot du ikke barberer dig et helt år. 

Husk at en vigtig faktor er hvordan du behandler dit skæg. Hvis dit skæg udsættes for meget stress eller varmepåvirkning, som for eksempel et skæg glattejern, så kan det have en tendens til at knække hurtigere. Derfor bør du kun anvende produkter til skægget efter grundig anvisning fra producenterne.

Kan jeg øge min skægvækst? 

Nu har du fået lidt viden omkring skæggets generelle vækst, men vi kan godt forstå, hvis du så nu sidder tilbage med spørgsmålet: “hvordan får man skæg til at gro hurtigere? – og kan jeg overhovedet det?”.

Heldigvis kan vi fortælle, at der findes en række forskellige ting du kan gøre for at opnå øget skægvækst, og dermed få mere skæg; eller rettere, længere skæg. 

Ting du kan gøre for at øge din skægvækst

  1. Dyrk mere motion
  2. Spis sundere kost
  3. Trim og plej skægget med jævne mellemrum
  4. Spis masser af vitaminer (måske suppler med Biotin piller)
  5. Brug serum til at vokse skægget hurtigere

Sund kost med masser af vitaminer

Det er altså ikke kun kroppen, som har godt af en sund kost spækket med vitaminer; også skægget er svært tilfreds med dette. Især vitaminet Biotin er bevist at have en positiv indvirkning på huden, neglene samt hårets og hårvæksten. 

Du kan derfor med fordel tage dette Biotin vitamin som et tilskud for at sikre, at dit behov er tilstrækkeligt dækket. 

Sund laks for øget skægvækst

Motion og en god nattesøvn

Der er også påvist en positiv sammenhæng mellem motion og en god nats søvn samt øget skægvækst. Det skyldes, at motion generelt sætter gang i og styrker testosteron produktionen, hvilket vil fremme og øge skægvækst, herunder også mængden af hårsække. 

Hertil kommer, at en god nats søvn mindsker niveauet af stress i kroppen, hvilket har en positiv indvirkning på væksthormonerne i kroppen, og dermed også skægvæksten – og er dermed også med til at minimere eventuel hårtab som følge af stress. 

Sund laks for øget skægvækst

Plejende produkter og en god trimning

Slutteligt vil vi anbefale, at du altid bruger nogle gode produkter i dit skæg og husker at trimme det jævnligt. Det skyldes, at skægget har brug for at blive plejet på daglig basis for at skabe optimale vækstbetingelser. 

Her er det især vigtigt, at du har anskaffet dig vidunderproduktet: en skægtrimmer. Derfor har vi lavet denne skægtrimmer test, så du kan finde den optimale maskine til dine behov. Dette er uden sammenligning det bedste produkt til at vedligeholde dit skæg og sørge for den jævnlige trimning for et soigneret udtryk. 

Husk desuden, at ved at bruge de rette produkter sørger du for at tilsætte en masse fugt til skægget så udtørring og krus modvirkes. Dette kan blandt andet inkludere en god shampoo og balsam særligt beregnet til skægget, samt en olie, som lige kan tilføre det sidste fugt. 

Gener spiller også en rolle

Nu har vi taget dig igennem en række forskellige ting du kan gøre for øget skægvækst, men vi må også desværre understrege, at det ikke alle, som bare ved at følge denne guide kan opnå et stort, flot og tæt fuldskæg. Det skyldes, at gener også spiller en stor rolle. 

Så selvom vi her har samlet en masse tips til skægvækst, så er det altså ikke alle der nemt kan få skæg til at gro – det skal du huske på. Nogen har bare lettere ved at få et stort skæg en andre. 

Du må derfor ikke sammenligne dit skæg og dets tæthed eller længde med andre. Fokusér på dit eget og på hvad der er muligt for dig. Du skal dog huske på, at tålmodighed er alfa omega, når vi snakker skægvækst, så giv heller ikke op for hurtigt.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor meget gror skæg?

Skæg kan gro lige så lang tid man plejer det. Hvis man får “normalt” skægvækst, så vil skægget gro så længe det bliver passer og har optimale forhold for at gro. Hvis man ikke passer det, vil det blive spaltet og kroppen vil automatisk skrue ned for væksten – men først når skægget er langt og gammelmands agtigt.

Hvor meget gror skæg om dagen?

Skæg vokser med cirka 0,3-0,4 mm. om dagen. Det afhænger dog af mange faktorer, såsom alder, kost, motion og livsstil. Læs mere i artiklen.

Hvordan får man sit skæg til at gro hurtigere?

Du kan tage en masse trin for at få skægget til at gro hurtigere. Du kan pleje det, trimme det, spise vitaminer, dyrke motion og få sund og varieret kost.

Hvornår får man rigtig skæg?

Det er meget forskelligt fra person til person, hvornår man begynder at udvikle skæg. Nogle får allerede stubbe som 13-årig, men andre ikke rigtigt gror skæg som 30 -årig. Normalt siger man at der med puberteten begynder at komme gang i skægvæksten hos de fleste mænd. Typisk ses skægvæksten mere hos mørkhårede mænd, da mørkt skæg er mere synligt.

Martin er vores tester af skægtrimmere og andre produkter til mænd. Han var med til at starte hjemmesiden, hvor han har bidraget med talrige artikler og guides til hjemmesiden.