glattetjern til skæg

Glattejern til skæg 2023

Artiklen er senest opdateret d. januar 10, 2023 af Willow

Skægvækst kommer i mange afskygninger præcis som håret på hovedet; krøllet, groft, tyndt, kruset – men ønsker du et andet look end den naturlige skægvækst, så er der råd herfor. Tidligere har glattejern primært været målrettet kvinder, men det er heldigvis ikke længere tilfældet. Det er efterhånden blevet lige så normalt for mænd at anvende skæg glattejern.

Skæg glattejern til mænd bliver mere og mere udbredt, og det er ikke uden grund. Brug af glattejern til en ustyrlig skægvækst er nemlig en af de mest effektive metoder til at opnå glat skæg end forskellige olier, balsam osv.

Desuden kan glattejernet bruges til meget mere end blot dit skægs udglatning. Så inden du tyr til en eventuel barbering, så gør dig selv den tjeneste at læse med her og få tips og tricks til hvordan du bedst håndterer et godt skæg.

Vi anbefaler Original Best Buy – LIssox Skæg Glattekam

Original Best Buy - LIssox Skæg Glattekam Large

👉 Køb for 399,- kr. hos Made4men.dk

Muligheder med et skæg glattejern

Glattejernet kan selvfølgelig, som navnet antyder, bruges til at glatte skægget – men det er ikke den eneste mulighed glattejernet giver. Glattejernet kan nemlig også bruges til at skabe forskellige frisurer i dit skæg.

På denne måde kan du således nemt style dit skæg på præcis den måde du gerne vil og opnå et perfekt look, hvis du kombinerer det med de helt rette produkter.

Desuden er glattejernet væsentligt mere skånsomt for din hud i ansigtet end ved f.eks. at bruge føntørrer og kam til at glatte skægget. Hertil kommer, at det faktisk også er mere skånsomt for selve skægget. En skånsom behandling af dit skæg modvirker samtidig skader i skægget og gør at du får en bedre skægvækst og et stærkere skæg generelt.

En bonus er, at et glattejern til skæg er et glattejern; det vil sige, at du altså også kan bruge glattejernet i dit hår, hvis det er langt nok til dette.

Typer af glattejern til skæg

Overordnet set er der to forskellige typer af glattejerns produkter til skæg; skægkam med føntørrefunktion eller glattebørste. Der er også et decideret glattejern, men disse kan være sværere at styre så tæt ved ansigtet.

En skægkam med føntørrefunktion er meget lig en normal føntørrer, hvor den varme luft blot kommer ud af skægkammen/børsten, hvorimod en glattebørste fungerer ved, at et varmeelement inde i selve børsten sørger for, at børstehoved- og hår opvarmes.

Se alle anbefalede glattejern til skæg hos Made4Men.dk

Sådan skal du bruge glattejern til dit skæg

Det kan måske være lidt svært at skulle give sig i kast med et glattejern eller glattebørste for første gang, og du tænker måske at barbering med skraber eller blot en trimning ville være nemmest, men ved at følgende nedenstående trin lover vi, at du får et godt resultat.

  1. Hvis du lige er kommet ud af badet, eller blot har vasket ansigtet, er det vigtigt at starte med at fjerne al overskydende vand fra skægget inden du glatter det.
  2. Påfør plejende og beskyttende produkter og olier, som du normalvis bruger. Dette er endnu mere vigtigt, hvis du bruger varme som en del af din grooming pleje.
  3. Red skægget igennem med en kam for at udrede eventuelle filtrede skæghår.
  4. Tilføj varmebeskyttende produkter for at undgå varmebeskadigelse (vigtigt trin – læs mere om varmebeskyttelse nedenfor)
  5. Tænd og opvarm det valgte glattejernsprodukt – hvad end det er glattejern eller glattebørste.
  6. Start med at børste/glatte fra kinderne og nedad i en glidende bevægelse. Vær opmærksom på altid at have glattejernet/børsten i bevægelse, så produktet ikke ‘står stille’ i skægget.
  7. Fortsæt dernæst med hagen, hvor du kan vælge enten at børste skægget nedad, eller til hver side.
  8. Hvis du har meget skæg kan det være nødvendigt også at glatte indefra og ud fra under hagen.
  9. Afslutningsvist bruges en skægkam til at forme og frisere for det ønskede resultat.
  10. Du kan med fordel anvende styling produkter f.eks. hårspray for at sikre, at dit resultat holder i så mange timer som muligt.

Med denne guide bliver skægfrisering en meget bedre oplevelse – så ja tak til fuldskæg og frisering, og nej tak til barbering.

Varmebeskyttelse og skægglattejern

Før du går ‘all-in’ på at tilføje glattejernet til din daglige personlig pleje grooming rutine og glatter på liv og løs, er det vigtigt, at du kender til og husker på, at varmen kan være skadeligt for både skæg og hår. Dette gælder dog mest, hvis temperaturen er meget høj.

Der er lavet mange undersøgelser og tests af varmes påvirkning på håret, og knap så mange på skæg. Mange undersøgelser tyder på, at man skal holde sig under en temperatur på 185 grader, hvis man ønsker at minimere varmeskader i håret.

Da hår og skæg er bygget af det samme, må det antages, at denne gyldne grænse også gør sig gældende for skægget, og det er derfor en god ide at husk på dette inden du giver dig i kast med glattejernet. Husk at du på de fleste produkter nemt kan ændre varme indstillinger som du lyster.

Grundet varmen er det derfor en god ide at bruge varmebeskyttende produkter i skægget inden du begynder at glatte det med varme – og det gælder ligegyldigt hvilken type glattejern eller glattebørste du bruger.

Husk at bruge en skægtrimmer til at vedligeholde dit skæg, så du beholder et flot og udtryksfuldt skæg der ikke ser kruset og slidt ud. Dit glattejern til skægget skal vedligeholdes og rengøres ofte.

Hvis du også har en trimmer som skal rengøres, så kan du eventuelt sætte en fast dag i måneden i kalenderen, hvor du renser og rengører dit udstyr.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Kan man glatte skæg?

Ja, man kan enten bruge et glattejern til skæg eller en varmebørste. De er begge designet til skæggets kontur og giver et flot resultat, hvis dit skæg er blevet kruset.

Martin er vores tester af skægtrimmere og andre produkter til mænd. Han var med til at starte hjemmesiden, hvor han har bidraget med talrige artikler og guides til hjemmesiden.