Bedste Dagcreme med SPF

Bedste dagcreme med SPF (2024) – Ansigtscreme med solfaktor til daglig beskyttelse af huden

Artiklen er senest opdateret d. januar 8, 2024 af Liva

Vi har lavet den bedste dagcreme med SPF test for at du skal nemt kunne finde det produkt du leder efter.

En vigtig del af det, at have en pæn hud, er, at beskytte den mod skadelige faktorer såsom solens UVA og UVB stråler. Derudover er vitaminer, mineraler og fugt vigtige komponenter. Heldigvis, kan du få alt hvad du skal bruge ved at bruge dagcreme med SPF.

Der findes mange forskellige typer og flere fungerer også som anti age creme. Hvilken, der er en bedste dagcreme for dig og din hud, kommer an på om du har en tør hud, uren hud, fedtet hud eller irriteret hud. Derfor har vi lavet denne bedst i test af de bedste og mest fugtgivende ansigtscreme, så du ved, hvilken du skal vælge!

Hvilke dagcreme er bedst i test

 1. Danish Skin Care Perfect Skin Day Protector (Testvinder)
 2. Clinique Superdefense SPF 40 Multi-Correcting Gel
 3. Estée Lauder DayWear 24H-Moisture Creme SPF 15
 4. La Roche-Posay Rosaliac UV Legere (Light) SPF 15
 5. CLARINS Multi-Active Day Cream SPF20
 6. Rønsbøl Day Cream SPF 15
 7. Dermalogica Age Smart Dynamic Skin Recovery SPF 50
 8. L’Oréal – Revitalift Laser Dagcreme SPF 20
 9. DM SKINCARE Dagcreme SPF 10
 10. AHAVA – Uplift Day Cream SPF 20

#1 Danish Skin Care Perfect Skin Day Protector – Bedst i test dagcreme med SPF

danishskincare dagcreme med spf

Køb for 247,- kr. hos Danishskincare.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Indeholder SPF15 og UVA/UVB solfilter
 2. Indeholder a-, e og b5-vitamin
 3. Vegansk, uden farve og parfume

Egenskaber

Vores bedst i test dagcreme er denne fugtgivende ansigtscreme fra Danish Skin Care! Deres Perfect Skin Day Protector er en dagcreme, der ikke bare er fyldt med lækre ingredienser, men også SPF15, UVA og UVB solbeskyttelse.

Perfect Skin Day Protector er yderst effektiv dagcreme, da den har et højt indhold af både A-vitamin, E-vitamin, B5-vitamin, aloe vera, grøn te og allantoin. Dette gør den genial til behandling af ar og synlige rynker.

Én af de ting, som vi lagde særligt mærke til, var dens nærmest helbredende effekt på vores hud. Den både reparerer og styrker huden samtidig med, at den tilfører fugt. På den måde er du sikret en sund hud hver dag!

Denne dagcreme er også velegnet til sart hud, da den beroliger huden med aloe vera og grøn te. Den modvirker rødme og hjælper irriteret hud med dens indhold af allantoin. Den har en silkeblød konsistens, der føles let på huden uden at tilstoppe porerne.

Vores vurdering

Denne beskyttende creme er så let og lækker at have på, at det ikke er til at tro. Den bliver hurtigt absorberet og får din makeup til at flyde rundt.

Derudover, så er den spækket til med plejende og nærende ingredienser, der er gode til både irriteret og sart hud, tør hud, uren hud og fedtet hud. Vores hud aldrig har været så lækker som nu. Vi skifter aldrig dagcreme igen.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du leder efter en mirakelkur til din hud, så er denne fugtgivende creme måske noget for dig.

#2 Clinique Superdefense SPF 40 Multi-Correcting Gel

Clinique Superdefense dagcreme med SPF

Køb for 304,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. SPF 40
 2. Anti-age effekt
 3. Indeholder antioxidanter, C- og E-vitamin

Egenskaber

Clinique Superdefense SPF 40 Multi-Correcting Gel er en næringsrig gel, der passer til alle hudtyper. Det betyder, at hvis du har en fedtet hud, så kan du også benytte denne gel, da den er oliefri og modstår sved.

Den fungerer præcis som en almindelig ansigtscreme, men med sin SPF 40, så har den også solbeskyttende faktor, der vil mindske eventuelle tidlige aldringstegn forårsaget af solen.

Denne anti age ansigtscreme er beriget med en særlig Stop Signs teknologi, antioxidanter, E- og C-vitamin samt koffein, barkekstrakt og kreatin. Det betyder, gelen effektivt reducerer synlige rynker og fine linjer og har fantastisk anti-age effekt.

Da cremen indeholder så mange effektive ingredienser, så får den din hud til at fremstå som den mest velplejet hud nogensinde. Du vil se markant mere frisk ud, samtidig med at du får en blød hud og skøn udstråling.

Vores vurdering

Gelen er én af de mest næringsrige, optimale og fugtgivende ansigtscreme, der plejer huden. Den vil beskytte huden imod UVA- og UVB stråler, forurening og frie radikaler, samt sikrer en gennemfugtet hud.

Vi synes, den skaber fantastiske resultater og har givet os en utroligt blød hud. Der er ingen tvivl om, at den i den grad fortjener at ligge højt på listen i vores dagcreme med spf test.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du leder efter en dagcreme med spf, så er denne måske lige noget for dig, uanset om du har tør hud, fedtet hud eller sart hud.

#3 Estée Lauder DayWear 24H-Moisture Creme SPF 15

Estée Lauder Dagcreme med spf

Køb for 248,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. SPF 15
 2. Indeholder unikke antioxidanter
 3. Dermatologisk testet

Egenskaber

Estée Lauder DayWear 24H-Moisture Creme SPF 15 er en fugtgivende creme med en let konsistens, der passer til både normal- og kombineret hud. Dagcremen har en ren duft, der giver en beroligende effekt.

Den har et rigt indhold af antioxidanter og SPF solbeskyttelse, der plejer huden. Hvilket betyder at du er sikret den ultimative beskyttelse mod tidlige ældningstegn.

Dagcremen er dermatologisk testet og designet til at give dig en gennemfugtet hud. Grundet den høje fugtighed og evne til at beskytte huden, så vil du opleve, at din hud føles glattere, friskere og sundere.

Når du renser huden, så påfør din plejende serum og derefter denne fugtgivende creme

Vores vurdering

Denne creme er en af de cremer, du skal have i dit skab hvis du ønsker at holde huden blød og lækker. Den absorberes hurtigt, minimere de fine linjer, beskytter mod solen og er utroligt god til tør hud. Dog anbefaler vi ikke, at du bruger denne, hvis du har fedtet hud.

Modsat mange andre solcreme eller creme med spf, så tilstopper denne ikke hudens porer. Derfor er der er ingen tvivl om, at denne fortjener en plads i vores dagcreme med spf bedst i test.

Derfor skal du købe produktet

Ønsker du at beskytte din hud og give den et skud fugt? Så er denne måske lige noget for dig.

#4 La Roche-Posay Rosaliac UV Legere (Light) SPF 15

La Roche-Posay Rosaliac dagcreme med spf

Køb for 148,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Uden parabener eller parfume
 2. Virker neutraliserende
 3. Ekstra fugtgivende

Egenskaber

Rosaliac UV Legere SPF 15 cremen fra La Roche-Posay er en dagcreme, der virker ekstra fugtgivende på huden. Dette gør den særligt egent til tør og sensitiv hud. Dagcremen har en mild grøn farve, der minimerer rødme og giver huden en jævn og ensartet hudtone.

Noget af det, der gør, at denne creme er særligt egnet til tør og sart hud, er, at den ikke indeholder parabener. Derudover, er denne dagcreme parfumefri og er ikke udtørrende på huden.

Din hud også beskyttet mod solens skadelige stråler, da den indeholder SPF 15. De skadelige stråler fra solen kan forværre rødme, hvis man har tør hud og følsom hud.

Vores vurdering

En dagcreme, der udjævner din hudfarve, beskytter mod solens stråler og giver den et fugtboost uden lige? Vi er fans.

Derudover er denne dagcreme parfumefri og gør din hud blød på en måde, som vi ikke har oplevet før. Der er ingen tvivl – cremen har fået en fast plads i vores toiletskab.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du har kombineret hud, sensitiv hud eller tør hud, så kan denne dagcreme hurtigt blive din bedste ven.

#5 CLARINS Multi-Active Day Cream SPF20

CLARINS Multi-Active Day Cream med spf

Køb for 350,- kr. hos Cocopanda.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Revitaliserende egenskaber
 2. Reducere skadelige virkninger af dagligt stress
 3. Øger kollagenproduktionen

Egenskaber

Clarins Multi-Active Day Cream SPF20 er en dagcreme med anti age kvaliteter, som bevarer din huds spændstighed og udstråling. Den minimere også synligheden af fine linjer og tydelige tegn fra stress og træthed.

Dagcremen har en let konsistens, der indeholder antioxidanter og hyaluronsyre. Derudover, så indeholder den myrothamnus-ekstrakt, som bidrager til at reducere tydelige tegn fra dagligt stress, udglatter fine linjer, samtidig med at den styrker hudens kollagen produktion.

Cremen indeholder også Clarins Anti-Pollution Complex, der gør den til en form for anti age ansigtscreme, da den beskytter huden mod skadelige virkninger ude fra.

Vores vurdering

Teksturen i vores hud er tydelig forbedret og dens anti aging egenskaber samt SPF, kommer virkelig til udtryk. Den har en let konsistens og dens evne til at tilfører fugt, er virkelig til at både se og mærke.

Vi føler, at vi har fået en mindre irriteret hud, færre fine linjer og en klart mere fugtet og sund hud.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du at hjælpe din hud på den bedste måde og sikre, at den får præcis det, den har brug for hver dag? Så er denne dagcreme måske noget for dig.

#6 Rønsbøl Day Cream SPF 15

Rønsbøl Day Cream SPF 15

Køb for 169,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Bevarer hudens fugtbalance
 2. Absorberes hurtigt
 3. Uden parabener, parfume og farvestoffer

Egenskaber

Rønsbøl Day Cream er en fugtgivende, anti age dagcreme, der giver en lav til moderat solbeskyttelse med dens indhold af solfaktor 15, der beskytter din hud mod skadelige UVA og UVB stråler fra solen.

Denne fugtgivende ansigtscreme med SPF er fyldt med hyaluronsyre, som sikre, at din huds fugtbalance er bevaret. Derudover er dens indhold af shea butter også en effektiv fugtgiver, samtidig med at det virker regenererende og beroliger huden.

Cremen har en let konsistens og er Uden parabener, parfume og farvestoffer

Vores vurdering

Selvom cremen indeholder shea butter, så absorberes den hurtigt i huden og føles ikke tung eller tilstopper porerne. Derudover, så får den vores hud til at føles blød og fugtet meget længe. Dog kan den ikke anbefales til olieret hud, da shea smør er lidt for fed en ingrediens.

Dog vil den være fremragende god til tør hud og irriteret hud.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du søger en god dagcreme, der beskytter mod ældningstegn og solskader i ansigtet, så er denne måske lige noget for dig.

#7 Dermalogica Age Smart Dynamic Skin Recovery SPF 50

Dermalogica Age Smart Dynamic Skin Recovery SPF 50

Køb for 569,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Solfaktor 50
 2. Vegansk, glutenfri, parabenfri og uden duft- og farvestoffer
 3. Øger hudens fasthed

Egenskaber

Dermalogica Dynamic Skin Recovery SPF 50 er en fugtgivende ansigtscreme, der indeholder solfaktor 50. Det betyder, at cremen styrker huden og forsvarer den mod de skadelige UVA og UVB solstråler, foruden forurening fra miljø.

Dynamic Skin Recovery indeholder en masse aktive ingredienser, der sikre, at din hud får en masse fugt hele dagen, som øger hudens fasthed og elasticitet.

Kombinationen af høj solbeskyttelse og en masse fugt betyder, at din hud får de mest optimale forudsætninger for at bekæmpe alderstegn og skader.

Dens milde formel gør den til et fantastisk alternativ, hvis man har irriteret og sart hud, da den er fri for duft og farve, samtidig med at den er vegansk, glutenfri og uden parabener.

Vores vurdering

Denne creme er ikke en decideret let creme, og bør derfor ikke bruges til uren hud eller fedtet hud. Det er en meget beskyttende creme og dens høje solbeskyttelse, har givet os en klart forbedret tekstur.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du har en tør hud, der godt kunne bruge lidt hjælp i hverdagen, så er denne ansigtscreme måske lige noget for dig.

#8 L’Oréal – Revitalift Laser Dagcreme SPF 20

L'Oréal - Revitalift Laser Dagcreme SPF 20

Køb for 155,- kr. hos Coolshop.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Anti aging ansigtscreme
 2. Modvirker alderstegn
 3. Mere jævn hudtone

Egenskaber

L’Oréals Revitalift Laser Dagcreme SPF 20 er en anti aging ansigtcreme, der indeholder SPF 20. Dens rige indhold af aktive ingredienser modvirker effektivt alderstegn så som rynker, slap hud og misfarvninger i huden.

Ansigtscremen er designet til at modvirke alderstegn forårsaget af solens stråler. Denne ansigtscreme kan med fordel suppleres med en serum samt natcreme og en øjencreme.

Vores vurdering

Creme føles let på huden og har en let parfumeret duft. Den fugter huden, men når det kommer til at rette op på tidlige alderstegn, så skal den have lidt hjælp.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du ønsker en let tilgængelig ansigtscreme, der beskytter mod solen dagen lang, så er denne måske lige noget for dig.

#9 DM SKINCARE Dagcreme SPF 10

DM SKINCARE Dagcreme SPF 10

Køb for 299,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Ideel til tør hud
 2. Modvirker tidlige alderstegn
 3. Indeholder sandeltræolie, tidselolie, macadamiaolie og mandelolie

Egenskaber

En beskyttende og nærende. dagcreme med SPF

Denne ansigtscreme er lavet til at passe på huden, med dens solfaktor 10. Cremen er ikke tung og har et højt indhold af olier, der gør, at den er god til at bevare fugten i normal- og tør hud.

På trods af dens lave solfaktor, så er kombinationen af fugtgivende olier og SPF 10 den bedste opskrift på at modarbejde begyndende alderstegn. Derudover, så indeholder cremen sheasmør, kamille, morgenfrue, brødhvede samt E og C vitamin, der gør, at cremen mindske både fine linjer og rynker.

Vores vurdering

Dette er en fin og alsidig creme. Den er god til at minimere de værste alderstegn, men bør ikke bruges til fedtet hud eller uren hud.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du leder efter et intensivt fugtboost, så er denne ansigtscreme måske lige noget for dig.

#10 AHAVA – Uplift Day Cream SPF 20

AHAVA - Uplift Day Cream SPF 20

Køb for 388,- kr. hos Coolshop.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Indeholder ingredienser fra Dødehavet
 2. Klinisk godkendt, allergivenlig og vegansk
 3. Modarbejder synlige alderstegn og parabenfri

Egenskaber

Denne ansigtscreme fra AHAVA modarbejder effektivt synlige alderstegn og styrker huden, med dens aktive ingredienser fra Dødehavets. Dens indhold af klinisk godkendt SPF 20, vil beskytte din hud hele dagen mod de skadelige UVA / UVB stråler.

Det er en meget rig og fugtgivende, anti-aging dagcreme, der absorberes i løbet af dagen. Det betyder, at din hud er sikret fugt og beskyttelse hele dagen. Dette styrker og forbedre hudens elasticitet og giver et løft og stramning til ansigt og décolleté

Vores vurdering

Cremen er en god basis creme, der giver en følelse af fugtet hud. Det er ikke en mirakel kur, men et godt supplement. Dens indhold af aktive ingredienser fra Dødehavet gør dog en mærkbar forskel i hudens blødhed.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du ønsker et supplement til din daglige rutine, så er dette måske cremen til dig!

Hvorfor er det vigtigt at vælge en dagcreme med SPF?

I løbet af dagen har din hud brug for beskyttelse mod solen, skidt og forurening. Her er det en fordel at undgå tunge hudplejeprodukter i din morgenrutine og i stedet fokusere på lette dagcremer, som indeholder solfaktor. Det vil beskytte dit ansigt på den mest optimale måde gennem dagen.

Det er vigtigt, at du sørger for at beskytte din hud mod solens skadelige stråler. Solens stråler kan opdeles i to kategorier: 

 • UVA stråler
 • UVB stråler

Begge er skadelige for huden og kan forårsage alle typer hudkræft, solkeratoser og/eller svær eksem. Ved at bruge solbeskyttelse forebygger du disse ting, og samtidig forebygger du rynker og tidlig ældning af huden samt solskoldning.

Måske overvejer du nu, hvorfor du ikke blot kan bruge solcreme i stedet for at skulle vælge en dagcreme med solfaktor. En almindelige solcreme kan være medvirkende til at forårsage uren hud, hvis den er for fed til din hud. Derudover kan en almindelig solcreme også forårsage allergi. En dagcreme med SPF derimod indeholder mindre fedt, og den er netop udviklet til ansigtet. 

En dagcreme med SPF kan bruges året rundt. Din hud har nemlig også brug for solbeskyttelse i de kolde vintermåneder, særlig de dage hvor solen stikker ansigtet frem. Så hvis du gerne vil holde din hud beskyttet og sund, er der gode grunde til at overveje at bruge en dagcreme med SPF året rundt.

Som nævnt ovenfor kan en dagcreme med SPF også forebygge tidlig aldring af huden samt rynker. Solen er nemlig 80 procent af årsagen til, at din hud ældes. Det forholder sig bare sådan, at du ikke ser det med det samme. Det kommer med en forsinket virkning, men det vil komme. Solen er nemlig langt hårdere ved din hud, end du måske går og tror. Det er solen, der sætter ældningen i gang i huden, og derfor kan der også dannes tidlige rynker. Ved at bruge en dagcreme med SPF kan du forebygge dette.

Der er altså mange gode grunde til at komme i gang med at bruge en dagcreme med solfaktor, og det er aldrig for tidligt at beskytte din hud.

Hvad er dagcreme med SPF?

En dagcreme med SPF er en creme, du bruger på daglig basis under din makeup. Cremen indeholder SPF – også kendt som solfaktor – der beskytter din hud mod de skadelige stråler fra solen. Det er vigtigt, at du bruger din dagcreme med SPF om morgenen, idet cremen på den måde beskytter din hud i løbet af dagen. SPF er et solfilter, og det er det, der beskytter din hud mod solens stråler. 

En dagcreme med SPF er ikke en erstatning for solcreme. Du kan i stedet se cremen som et tilskud eller en ekstra beskyttelse af din hud. 

Hvad betyder SPF?

SPF er en forkortelse af den engelske betegnelse Sun Protection Factor, som betyder solbeskyttelse på dansk. Typisk kalder vi det blot solfaktor. Det er den betegnelse, som man også bruger til at klassificere almindelige solcremer med. 

Du kan se SPF som et slags solfilter, der beskytter dig mod solens stråler. SPF er et tal, der indikerer, hvor høj solfaktor din creme indeholder. Desto højere tal, desto bedre beskyttelse. SPF 30 giver altså bedre beskyttelse end SPF 15. En dagcreme med SPF beskytter dig mod forbrænding og rødme fra solens stråler, inklusive dem der kommer ind ad dit vindue.

Solbeskyttelse er meget vigtigt, og det er en nem og billig løsning at beskytte dig selv mod solens skadelige stråler på. Så kom blot i gang med at bruge en dagcreme med SPF, og husk at bruge den hver dag – det nytter ikke, at du kun bruger den i ny og næ.

Hvad er forskellen på almindelig ansigtscreme og dagcreme med SPF?

En almindelig ansigtscreme eller dagcreme indeholder ikke SPF. Det betyder altså, at din almindelige dagcreme ikke beskytter dit ansigt mod solens skadelige stråler. Det gør en dagcreme med SPF derimod. Som nævnt ovenfor er det vigtigt at beskytte huden mod solens stråler for at forebygge hudkræft og tidlige alderstegn. Du kan naturligvis sagtens bruge en normal dagcreme, men du skal blot være opmærksom på, at du i så fald ikke er beskyttet mod solens skadelige stråler.

Hvilken solfaktor bør man bruge til dagcreme?

Det afhænger af, hvor i verden du befinder dig henne. Hvis du er i Danmark, anbefales det, at du bruger en dagcreme med SPF 15. Skal du en tur til sydlige himmelstrøg, anbefales det, at du vælger en dagcreme med SPF 30. Det skal dog siges, at hvis du har en meget lys eller sart hud, så er det en god idé at bruge en dagcreme med SPF 30-50, uanset om du er i Danmark eller udlandet.

Hvorfor er det vigtigt at beskytte huden mod solen?

Vi har allerede været lidt inde på det tidligere i artiklen, men lad os gå lidt mere i dybden med emnet her. 

Det er vigtigt, at du beskytter din hud mod UVA og UVB stråler fra solen. Solens stråler er nemlig skadelige for din hud samt hudens celler. Solen kan forårsage alle former for hudkræft, og de skadelige stråler kan også føre til tidlig ældning af huden, ubehag, rødme, eksem og forbrænding. Det er altså utrolig vigtigt, at du beskytter din hud mod solens skadelige stråler. 

Blot ved at vælge en dagcreme med SPF fremfor en almindelig dagcreme uden SPF er du godt på vej. Du kan sagtens få en lækker dagcreme med SPF, der gør alt det, en dagcreme skal gøre, samtidig med at den beskytter din hud mod solens stråler. 

Hvor længe virker dagcreme med SPF?

Hvis du bruger en dagcreme med SPF om morgenen, så beskytter den hele dagen. Det er dog vigtigt at bemærke, at en dagcreme med SPF ikke erstatter en solcreme. En dagcreme med SPF er god til at beskytte dig mod strålerne, der kommer gennem vinduet, og det er også helt fint til dig, der bare er lidt ude. Har du derimod et arbejde, hvor du er udenfor, eller du decideret skal ud at solbade, så vil vi anbefale, at du bruger en solcreme. 

Andre gode tips til at forebygge rynker

Hudkræft er den vigtigste årsag til at huske at bruge SPF. Men der er naturligvis heller ingen af os, der har lyst til at få tidlige rynker. Så lad os her tage et kig på andre ting, du kan gøre, for at forebygge tidlige rynker – udover at vælge en dagcreme med SPF selvfølgelig. 

Solfaktor eller ej, så bør du holde dig væk fra solen midt på dagen, hvor den er stærkest. Du bør bruge en solcreme, når det er nødvendigt, og så kan du bruge din dagcreme med SPF på alle andre tidspunkter. 

Sørg derudover for at drikke rigeligt med vand, da vand også er med til at give en sund og flot hud. Derudover skal du sørge for at spise en sund og varieret kost. Her kan du med fordel have lidt ekstra fokus på en kost, der indeholder masser af gode omega 3 fedtstoffer og A-vitamin. Fisk og æg er gode kilder til begge dele. Omega 3 fedtstoffer og A-vitamin er begge med til at holde huden flot og sund. 

Det er også vigtigt, at du får din søvn. Det kaldes ikke for skønhedssøvn uden grund. Faktisk er søvn rigtig vigtigt for at holde din hud smuk og sund. 

Sidst, men ikke mindst, så undgå rygning og stress, da de to ting ikke gør noget godt for huden. Alkohol er heller ikke din huds bedste ven, så drik med måde. 

Kan jeg ikke bare bruge en solcreme i stedet for?

Vi forstår godt spørgsmålet. Men nej, du kan ikke bare bruge en solcreme i stedet for en dagcreme med SPF. En dagcreme med SPF kan som tidligere nævnt ikke erstatte en solcreme. Hvis du skal en tur på stranden, eller du arbejder udenfor hele dagen, så skal du klart bruge en solcreme.

En dagcreme med SPF er ideel at bruge på andre tidspunkter, og vi anbefaler hos Hair-Beauty, at du bruger din dagcreme med SPF året rundt. En dagcreme med SPF er mindre fed end en solcreme. En solcreme kan forårsage uren hud, og solcreme er ikke helt ideel til dig, der har problemer med uren hud. En dagcreme med SPF derimod vil ikke forårsage urenheder som en solcreme. 

Hvilke egenskaber har en  ansigtscreme med solfaktor?

Svar: En dagcreme har de samme egenskaber som en almindelig dagcreme, men derudover beskytter den din hud mod solens skadelige stråler. En dagcreme med SPF kan blandt andet have følgende egenskaber: 

 • Indeholder solfilter, så den beskytter huden mod solens skadelige stråler
 • Fugtgivende
 • Plejende
 • Beskyttende

Dette er som regel nogle kendetegn ved en dagcreme med SPF. Men husk på, at der findes rigtig mange forskellige slags dagcremer med solfaktor. Der findes nogle, der er udviklet til uren hud. Nogle er udviklet til en ung hud, andre til moden hud. Det kan også være, at der er ekstra fokus på fugt, eller måske er der fokus på anti-age. Det afhænger altså af valget af dagcreme med SPF.

Hvorfor er det vigtigt at vælge en dagcreme med solfaktor?

I løbet af dagen har din hud brug for beskyttelse mod solen, skidt og forurening. Her er det en fordel at undgå tunge hudplejeprodukter i din morgenrutine, og i stedet fokusere på lette dagcremer, som indeholder solfaktor. Det vil beskytte dit ansigt på den mest optimale måde gennem dagen.

Hvilken dagcreme med SPF er bedst i test?

Den dagcreme, som vi mener er bedst i test, og som gør absolut mest for huden er Danish Skin Care’s Perfect Skin Day Protector.

❓ Hvad er forskellen på almindelig ansigtscreme og dagcreme med SPF?

SPF er et tal, der indikerer hvor høj en solbeskyttelse eller solfaktor, din creme har. Den solfaktor, din creme har, bestemmer hvor meget den beskytter mod ultraviolette UVB-stråler. Har du en dagcreme med SPF, så betyder det, at den beskytter din hud mod forbrænding og rødme fra solstråler – også dem, som kommer ind ad dit vindue.

❓ Hvilken solfaktor bør man bruge til dagscreme?

Det anbefales, at du bruger solfaktor 15 i Danmark og solfaktor 30, hvis du skal rejse til udlandet, hvor der er varmere. Dog, hvis din hud meget lys eller sart, så vil det være en god idé at bruge faktor 30-50, uanset hvor du er.

❓ Bør jeg vælge en oliefri ansigtscreme bedst?

Hvis du har en fedtet hud, kan du med fordel undgå olie i din creme. Har du derimod tør hud, kan det være en god ting at vælge en dagcreme, der indeholder olie.

❓ Hvilken dagcreme med solfaktor er bedst?

Det afhænger af din hudtype, og hvad du har behov for. Der er derfor intet endegyldigt svar på dette spørgsmål. Du skal nemlig vælge den bedste dagcreme med SPF til lige præcis din hudtype og dine behov.

❓ Cremen svier i mine øjne. Hvad gør jeg?

Hvis du oplever, at din dagcreme med SPF svier i øjnene, kan det være grundet SPF. Vores bedste forslag er, at du undgår at bruge cremen omkring øjnene. I stedet kan du her bruge en øjencreme.

❓ Hvor ofte bør man bruge dagcreme med SPF?

UV-strålerne trænger igennem skyerne selv på de grå dage. Vi anbefaler derfor, at du bruger en dagcreme med SPF hver dag, året rundt. ❓

Liva Olsen er en passioneret skønhedsekspert og uddannet kosmetolog fra Kosmetologskolen, hvor hun dimitterede i 2019. Med en alder på 25 år har hun allerede dedikeret mange år til at udforske og forstå skønhedsverdenen.