Bedste bodylotion test

Bedste bodylotion test 2023 – se vores store bodylotion bedst i test

Bodylotionen bør være en del af alles hudplejerutine; både mænds og kvinders, da rette bodylotion sørger for at fugte din hud, så den holdes stærk og smidig, hvilket du vil takke dig selv for på længere sigt. Med en stærk og smidig hud holdes dit ydre nemlig sundt og ungt i længere tid.

Vi satte os derfor for at lave en stor test af bodylotion så vi kunne finde den bedste bodylotion til din hudplejerutine – hvad end du er mand eller kvinde.

Der findes dog en lang række forskellige produkter på markedet, herunder både i form af bodylotions, olier, bodybutters og body cream, hvori den største forskel ligger i mængden af vand tilsat produktet.

Bodylotions indeholder mere vand end bodycreams, hvilket gør produktet mindre fedtet, og er derfor det oplagte allround valg. Bodycreams har en tykkere konsistens grundet den mindre vandmængde. Husk i øvrigt at anvende den rette bodylotion, når du har renset huden med en bodyscrub.

Bodybutter har en endnu tykkere konsistens end body cream, da bodybutter slet ikke indeholder vand. Det er derfor mere drøjt, men fugter og plejer meget i forhold til andre bodylotions.

Men synes du stadig, at ovenstående lyder lidt som en jungle, men noget du gerne vil blive klogere på? Så er det heldigt, at vi har samlet nogle af de bedste lotion produkter på markedet og lavet en kæmpe test.

Vi har altså testet 10 forskellige bodylotions, herunder både testet almindelige lotions, testet bodycreams og testet bodybutter. Og det gælder både test af hudplejeprodukter med og uden parfume, veganske og ikke veganske etc. Vi har været hele paletten rundt.

Læs vores test og find frem til den bedste bodylotion for dig af dem vi har testet.

Se produkterne i vores bodylotion test her

 1. Karmameju PEACE Body Lotion 02
 2. Relevant Deep Moisturizing Body Lotion
 3. La Roche-Posay Lipikar Lait
 4. Biotherm Body Lait Corporel Body Milk
 5. Laura Mercier Ambre Vanillé Body Butter
 6. Ecooking Bodylotion
 7. Clarins Moisture-Rich Body Lotion Dry Skin
 8. Australian Bodycare Body Lotion
 9. Elizabeth Arden Eight Hour Body Lotion
 10. Origins A Perfect World™ Intensly Hydrating Body Cream With White Tea
 11. Ole Henriksen Body Sleek

#1 Karmameju PEACE Body Lotion 02 – bedst i test bodylotion

Karmameju PEACE Body Lotion

👉 Køb for 309,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Lindrende og beroligende effekt
 2. Spækket med antioxidanter
 3. Fri for parabener og sulfater

Egenskaber

Peace bodylotion fra Karmameju består af en lang række særligt udvalgte naturlige ingredienser, som alle bidrager til at berolige huden.

De naturlige ingredienser er blandt andet en række forskellige olier, økologiske ekstrakter samt forskellige aktive plantestoffer, som alle er særligt velegnede til sensitiv og sart hud.

Denne bodylotion er fri for parabener, silikone og sulfater netop grundet det store fokus på naturlige og nærende ingredisener. Flere ingredienser er vist at have en særlig beroligende effekt, hvorfor du med fordel kan anvende bodylotion inden søvn eller for stille og rolig start på morgenen.

Produktet kan desuden anvendes som aftersun grundet dets anti-inflammatoriske effekter fra blandt andet den økologiske aloe vera samt hyaluronsyre.

Vores vurdering

Denne bodylotion fra Karmameju er uden tvivl de bedste bodylotion af de testede. Man kan mærke hvordan cremen føles blød idet den smøres på huden, og hvordan den hurtigt trænger ind i uden at efterlade huden hverken fedtet eller tør.

Ved daglig brug får huden de bedste betingelser for at undgå udtørring, men holdes i stedet smidig og stærk.

Derfor skal du købe Karmameju PEACE bodylotion 02

Du skal købe denne lækre bodylotion fra Karmameju, hvis du er på udkig efter en af de bedste bodylotions på markedet. Denne bodylotion er ren forkælelse til din hud, selv hvis du har sensitiv hud, og tidligere oplevet problemer med forskellige lotions.

#2 Relevant Deep Moisturizing Body Lotion – Kendt fra Løvens Hule

Relevant deep moisture body lotion

👉 Køb for 219,- kr. hos Relevantcos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Emballage af genanvendte materialer
 2. Dansk produceret
 3. Fugt booster

Egenskaber

Denne Deep Moisturizing bodylotion fra Relevant er en yderst fugtgivende lotion, som med sine mange aktive ingredienser ikke går på kompromis med effekt og egenskaber. Indholdet af blandt andet havreolie og inulin hjælper med at forbedre og opretholde hudens elasticitet samt minimere urenheder. 

Desuden kan denne bodylotion hjælpe til at modvirke diverse hudirritationer, hvilket gør produktet brugbart til alle hudtyper inklusiv de mere sarte.

Relevant har miljø i højsædet, og derfor er emballagen også lavet af 100% genanvendte plastikflasker.

Vores vurdering

Denne fugtbooster fra Relevant er en god bodylotion til daglig brug. På trods af drøjheden trænger produktet hurtigt ind i huden, og fedter ikke unødigt. Huden efterlades blød og klar til dagen.

Hvad især bør fremhæves er, at denne Deep Moisturizing Body Lotion findes i to forskellige versioner; en neutral variant helt uden parfume og en variant med lidt naturlig parfume i form af citrus og cucumber, som giver en mild og lækker duft. 

Derfor skal du købe Relevant Deep Moisturizing Body Lotion

Dette er den rette lotion til dig, som ønsker en kompromisløs lotion, som stadig er udviklet med miljø og naturlige ingredienser for øje.

#3 La Roche-Posay Lipikar Lait – den til hele familien

La Roche-Posay Lipikar Lait

👉 Køb for 166,- kr. hos Med24.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Uden parfume
 2. Dermatologisk test
 3. Særligt velegnet til tør hud

Egenskaber

La Roche Posay Lipikar Lait lotion er en nærende og fugtgivene bodylotion, som er god til både at pleje, genopbygge og forebygge huden. Af samme årsag er denne bodylotion velegnet til de fleste hudtyper. Ved brug efterlades huden blød, modstandsdygtig og smidig.

La Roche Lipikar-serien er generelt udviklet til brug for hele familien, da serien indeholder produkter velegnede til alt fra normal hud til meget tør hud.

En anden vigtig egenskab ved denne bodylotion er, at den er helt fri for parfume, hvorfor den også kan bruges trods allegener. Produktet er desuden dermatologisk testet.

Vores vurdering

La Roche Posay Lipikar Lait lotion err en rigtig god bodylotion, som giver lige præcis den fugt til huden, som der er brug for. Denne bodylotion har en lidt tykkere konsistens end mange andre bodylotions, men det gør den ekstra velegnet til udtørret hud, men kan dog bruges på alle hudtyper.

Hvis du har irriteret hud, herunder lider af eksem, så er denne bodylotion bestemt også en mulighed for dig. Mange apoteker anbefaler netop denne grundet dets plejende ingredienser og fordi at produktet er fri for parfume.

Vi vil give denne lotion prædikatet: bedste bodylotion – tør hud. Det er den bedste bodylotion uden parfume.

Derfor skal du købe La Roche Posay Lipikar Lait Lotion

Du skal købe denne bodylotion fra La Roche, hvis du er på udkig efter den perfekte allround bodylotion, som kan anvendes af hele familien. Produktet er velegnet til alle hudtyper, men er uden tvivl den bedste bodylotion til tør hud.

#4 Biotherm Body Lait Corporel Body Milk – den budgetvenlige

Biotherm Body Lait Corporel Body Milk

👉 Køb for 129,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Efterlader huden silkeblød
 2. Fri for parabener
 3. Fedter ikke

Egenskaber

Biotherm Lait Corporel Body Milk er en god fugtighedscreme, der bidrager med næring, som trænger dybt ind i huden. Denne creme styrker altså huden, så den efterlades smidig i lang tid.

Beriget med en masse fugtgivende ingredienser og vitaminer får din hud alt hvad den har brug for, for at føles silkeblød. Desuden har denne bodylotion en frisk duft af citrus der gør, at man nærmest får en spa-fornemmelse ved påførelse af den bløde creme på frisk hud efter et varmt bad.

Vores vurdering

Denne Biotherm body lotion creme er en bestseller, og det er ikke uden grund. Før det første er prisen meget medgørlig, og vi synes bestemt ikke, at den budgetvenlige pris har en påvirkning på kvaliteten.

Cremen føles meget let på huden, og absoberes lynhurtigt. Den er fugtgivende og føles blød på kroppen, og er det ideele valg til dig, som ønsker en solid allround creme til en god pris.

Derfor skal du købe Biotherm Lait Corporel Body Milk

Dette produkt er det rette for dig, som ønsker en god billig bodylotion, som føles let og blød på huden og på ingen måde er i den tykke og lettere fedtet ende.

#5 Laura Mercier Ambre Vanillé Body Butter

Laura Mercier Ambre Vanillé Body Butter

👉 Køb for 289,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Rig og nærende for huden
 2. Føles blød
 3. Beroligende effekt

Egenskaber

Denne Ambra Vanille Milk Body Butter fra Laura Mercier har en ingrediensliste der tæller blandt andet Jojoba, druefrøolie og Sheabutter, som alle bidrager til effektivt med fugt og pleje. Formlen efterlader huden fløjlsblød og er meget drøj i brug.

Desuden indeholder denne creme honning samt Aloe Vera, som har en beroligende effekt på huden, hvorfor denne bodylotion med fordel kan bruges på f.eks. solskoldet hud. Det bidrager altså med en helende og opstrammende effekt.

Mange af de produkter, som vi har testet i denne test er uden parfume, men kan du tåle parfume, så er dette måske et godt produkt for dig. Cremen er tilsat en lækker luksuriøs duft for at give “dét ekstra”. Du efterlades med en skøn spa-følelse efter du har påført denne creme på din nyvaskede krop.

Vores vurdering

Vi er ret begejstrede for denne bodybutter. Da det er en bodybutter og ikke en bodylotion så absorberes den ikke helt lige så hurtigt, men er desuden meget drøj i brug. Når først produktet er absorberes efterlades huden fuldstændig silkebrød og gennemfugtet.

Modsat mange af de øvrige produkter kommer denne creme desuden i en rigtig pæn tube og i en størrelse, som er nem lige at have med i tasken.

Derfor skal du købe Laura Mercier Ambre Vanillé Body Butter

Dette produkt er det rette til dig, som ønsker en drøj body butter, som dufter skønt og efterlader kroppen silkeblød. Med denne body botter får du den bedste opstrammende body lotion.

#6 Ecooking Bodylotion

Ecooking Bodylotion

👉 Køb for 135,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Vegansk
 2. Øger kroppens elasticitet
 3. Stor andel er økologisk

Egenskaber

Denne body lotion er en god bodylotion, som giver fugt til huden og desuden har en særlig opstrammende effekt på din krop. Den er velegnet til alle hudtyper, men er alligevel særlig fordelagtig til dem, som ønsker en mere smidig hud.

Konsistensen føles let, og denne lotion trænger hurtigt ind i huden uden at fedte. Tilsættelsen af hyaluronsyre sikrer, at du får de bedste forudsætninger for fugt og boost til huden.

Derudover indeholder denne lotion også niacinamid, som er påvist at have en positiv effekt på f.eks. appelsinhud og pigmentpletter idet niacinamid retter lidt på hudens struktur.

Ecookings fokus er generelt at lave naturlige produkter primært med velovervejede økologisk ingredienser for at opnå den rette pleje.

Vores vurdering

Dette er faktisk det første produkt på vores test liste, som er vegansk – og alene dét giver lidt bonuspoint. Desuden kommer denne bodylotion i en pæn emballage sammenlignet med mange af de øvrige bodylotions, og det er et plus hvis den skal stå fremme på badeværelset.

Produktet bidrager fint med fugt, og føles dejlig på huden.

Vi er i hvert fald glade for, at vi tog dette produkt med i vores opstrammende bodylotion test.

Derfor skal du købe Ecooking Bodylotion

Ecooking bodylotion er den rette lotion for dig, som ønsker det bedste veganske produkt på markedet, eller til dig, som er på udkig efter en god opstrammende lotion.

#7 Clarins Moisture-Rich Body Lotion Dry Skin

Clarins Moisture-Rich Body Lotion Dry Skin

👉 Køb for 224,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Giver ekstra meget fugt
 2. Efterlader huden silkeblød
 3. Absorberes hurtigt

Egenskaber

Clarins’ bodylotion Moisture Rich er en cremet lotion, som giver ekstra meget fugt, hvorfor den er særlig god til dig, der har brug for ektra fugt grundet f.eks. meget tør/sart hud. ‘

Det skyldes især indholdet af ferskenekstrakt, sheasmør samt appelsinblomstvoks, der alle tre hjælper til en blødgøring, linding og beroligende effekt for huden.

Kan anvendes på hele kroppen.

Vores vurdering

Vi synes ikke, at denne lotion lever helt op til forventningerne. Det er en fin lotion, men til prisen havde vi blot forventet lidt mere. Enten at den var økologisk, vegansk eller andet. Med denne bodylotion betaler man lidt for mærket. DEt er ikke det bedste produkt vi har lavet test på i denne omgang.

Derfor skal du købe Clarins Moisture-Rich Body Lotion Dry Skin

Du skal købe dette produkt, hvis du er på udkig efter et godt mærke, som er kendt for at have nogle gode skønhedsprodukter.

#8 Australian Bodycare Body Lotion

Australian Bodycare Body Lotion

👉 Køb for 129,- kr. hos Australian-bodycare.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Drøj i brug
 2. Vegansk
 3. Lindrende og kølende effekt

Egenskaber

Australian Bodycare har gjort det igen – lavet et plejende produkt, som samtidig har en lindende og kølende effekt for huden. Denne gang er der tale om en bodylotion.

Denne lotion er meget drøj i brug, hvorfor produktet altså også holder længe. Ingredienserne er særligt udvalgt til at have en lindrende og beroligende effekt for uden, og med det magiske Tea Tree Oil som ingrediens, er denne lotion ikke til at tage fejl af.

Tea Tree Oil modvirker blandt andet bakterier, hvilket mindsker urenheder på din krop. Ved daglig brug opnår du derfor en sund hud. Grundet de mange positive effekter kan denne creme med fordel også bruges efter et par timer i solen som aftersun.

Vores vurdering

Det var svært at placere denne creme blandt de mange bodylotions. Det skyldes, at vi faktisk slet ikke synes, at det er et dårligt produkt blandt de mange vi har testet – men omvendt er det hewller ikke til alle kroppe, at vi synes dette produkt er bedst.

Men der er ingen tvivl om, at dette produkt kan være bedst for dig, som lider af kløe eller generelt sensitiv hud.

Derfor skal du købe Australian Bodycare Body Lotion

Blandt et marked med mange cremer og bodylotions, er dette den rette for dig, hvis du lider meget af kløe og udsat hud grundet de lindrende effekter.

#9 Elizabeth Arden Eight Hour Body Lotion

Elizabeth Arden Eight Hour Body Lotion

👉 Køb for 225,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Holder frugten op til 8 timer
 2. Hurtigtabsorberende
 3. Blødgørende effekt

Egenskaber

Denne Eight Hour Cream giver fugt intenst til kroppen. Med det samme vil du opleve en blødgørende og silkeagtig effekt, hvorfor den særligt er velegnet til udsatte og tørre områder på huden f.eks. knæ, albuer eller andet.

Med sheasmør, som fugter i dybden er du sikker på, at din hud ikke vil skalle – og faktisk i helt op til 8 timer. Denne creme kan derfor bruges som en slags treatment og ikke blot en dagligdags-lotion.

Vores vurdering

Denne creme ligger bestemt i den dyre ende, hvorfor vi også har placeret den relativt lavt på listen. Men det skyldes udelukkende, at den ikke er så drøj i brug.

Man skal aldrig gå på kompromis med kvalitet, og ofte hænger pris og kvalitet sammen. Men i denne test synes vi bare alligevel ikke, at prisen helt retfærdiggøres. Denne får derfor desværre ikke prædikatet som den bedste fugtighedscreme – krop.

Derfor skal du købe Elizabeth Arden Eight Hour Body Lotion

Du skal købe denne lotion, hvis du går op i mærket og ønsker et anerkendt brand i din bodylotion.

#10 Origins A Perfect World™ Intensly Hydrating Body Cream With White Tea

Origins A Perfect World™ Intensly Hydrating Body Cream With White Tea

👉 Køb for 247,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Opstrammer huden
 2. Body creme
 3. Velegnet til alle hudtyper

Egenskaber

Denne body creme fra Origins er bygget på en rig formel bestående af en masse smør og olier, som modvirker tørhed samt kløe. Grundet den tykke konsistent absorberes den ikke så hurtigt på huden som mange andre bodylotions, men får i stedet lov at isdde lidt længere og arbejde med huden.

Det resulterer i, at huden efterladet blød og glat efter brug. Desuden har cremen en let eksfolierende effekt grundet indholdet af glucosamine alt imens mimose-indholdet opstrammer huden.

Vores vurdering

Denne body creme har en meget tyk konsistent modsat mange andre produkter på markedet. Dette er dog normalt for bodycremes, men det er blot noget man skal være opmærksom på forud for eventuelt køb af produktet.

Under vores test blev vi faktisk begejstrede for produktet, men vi var dog også enige om, at denne creme ligger i den dyre ende af pris-skalaen.

Derfor skal du købe Origins A Perfect World™ Intensly Hydrating Body Cream With White Tea

Du skal købe dette produkt, hvis du er på udkig efter en body creme, som har en god tyk konsistens, som trænger dybt ind i huden og efterlader huden blød.

#11 Ole Henriksen Body Sleek

Ole Henriksen Body Sleek

👉 Køb for 184,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Fugtgivende og nærende
 2. Plejer i dybden
 3. Uden parabener og sulfater

Egenskaber

Ole Henriksen Body Sleek er en body lotion, som tilfører huden fugt og næring. Den indeholder forskellige naturlige ingredienser alle gode for kroppen, huerunder blandt andet avocado-, mandel-, og abrikoskerneolie.

Alle ingredienserne er udvalgt for at pleje huden i dybden, så den efterlades blød og med en silkeagtig følelse. Der er desuden tilsat en frisk duft til denne lotion, så du virkelig føler at du forkæler kroppen.

Vores vurdering

På sidstepladsen i vores test har vi en lotion fra Ole Henriksen. Denne creme er en fin bodylotion, som overordnet set gør det den skal. Vi synes altså ikke at det er en dårlig bodylotion så det er ikke derfor den ender i bunden.

Vi synes dog ikke, at prisen kan retfærdiggøres. Ved køb af dette produkt er det brand man betaler for, desværre ikke kvalitet.

Derfor skal du købe Ole Henriksen Body Sleek

Du skal købe denne creme, hvis du går op i brand og gerne vil støtte op om Ole Henriksen og hans serier.

Sådan udførte vi testen

Denne test afspejler naturligvis vores ærlige og objektive holdninger. Vi har afprøvet disse bodylotions, som det er meningen, at de skal bruges i virkeligheden, og vi udfører naturligvis selv vores test. I testen har vi blandt andet kigget på følgende faktorer:

 • Brug: Hvordan er lotionen at anvende? Føles den behagelig på huden? Hvor længe holder den? Er den nem at anvende? Hvordan er selve produktets emballage?
 • Konsistens: Hvordan er cremen at arbejde med? Føles huden fugtet eller klistret efter brug? Er den fed eller let?
 • Pris. Hænger pris og kvalitet sammen?

Vores vurdering baseres på den samlede oplevelse af bodylotionen. 

Hvad er body lotion?

Generelt er alle bodylotions fugtgivende, nogle dog mere end andre, og giver derfor huden pleje og næring. Men der findes dog alligevel en lang række forskellige produkter, herunder cremer, body butter som er noget tykkere eller body olier, som skal trænge ind i huden, og det kan være svært at vurdere hvad der er det rette produkt for dig.

Hvilken en bodylotion skal jeg vælge?

Først og fremmest er det vigtigt med en bodylotion for at give ekstra fugt til huden således, at din hud holdes smidig.

Når du skal vælge bodylotion er det vigtigt at se på din hudtype, da denne har indflydelse på hvilken bodylotion du bør vælge. Har du tendens til tør hud er det vigtigt med en særligt fugtgivende bodylotion, og her kan body butter være det rigtige valg.

Har du derimod meget sart hud, og måske allergi, så vil det rette produkt for dig højst sandsynligt være en bodylotion bygget på naturlige ingredienser, og som er fri fra parfume.

En tredje ting du skal være opmærksom på er, hvis du ønsker et vegansk produkt. Langt fra alle bodylotions er veganske, så du bør derfor være opmærksom på produktspecifikationer, hvis du ønsker en vegansk bodylotion.

Hvordan vælger du den rigtige bodylotion?

Du skal naturligvis vælge den rigtige bodylotion til din hudtype, som passer til dine behov. Den bedste bodylotion kan genoprette fugtbalancen i din hud, og den kan give huden den pleje, som den har behov for, så den kan holde sig spændstig og fast. Det er især vigtigt, at du bruger en god bodylotion efter dit daglige bad. Her er det naturligvis vigtigt, at du vælger en bodylotion, der passer til din hudtype.

Som du sikkert allerede har opdaget, så er der et kæmpestort marked for bodylotions, og du kan finde lige præcis den bodylotion, der passer til din hud og dine behov. Uanset om du leder efter en bodylotion uden parfume, en bodylotion med selvbruner, en økologisk bodylotion, en vegansk bodylotion eller noget helt andet, kan du finde det på markedet i dag.

Denne test indeholder blot et lille udvalg af de mange bodylotions, der findes på markedet. Det er bodylotions, som vi personligt elsker, og som vi mener skiller sig lidt ud fra mængden – på en positiv måde. Når du skal vælge din nye bodylotion, er der en række ting, du blandt andet kan overveje, inden du farer ud og køber den første bodylotion, du møder på din vej.

Du kan blandt andet gøre dig følgende overvejelser:

 • Vælg en bodylotion, der passer til din hudtype. Det er selvfølgelig det vigtigste. Du skal vælge en bodylotion, der passer til netop din hud. Det kan være, at du har en sensitiv hud, hvilket kræver en helt anden bodylotion end normal hud. Det kan også være, at du har eksem, eller du har andre hudproblemer, der kræver særlig pleje. Eller måske har du en meget tør hud, der kræver ekstra fugt.
 • Hvis du bruger parfume, skal du vælge en bodylotion, der ikke overdøver din parfume. Her kan det være en fordel at vælge en bodylotion med en mild duft, der ikke overdøver din parfume. Det kan naturligvis også vælge en parfumefri bodylotion, så du helt undgår duft i din bodylotion, og din parfume kan komme til sin fulde ret.
 • Vælg en bodylotion, der indeholder masser af plejende egenskaber. Det kan eksempelvis være ingredienser, såsom A-vitamin, C-vitamin og andre vigtige mineraler.
 • Du skal selvfølgelig også overveje, hvad dit budget er, når du skal købe en ny bodylotion. Der findes bodylotions i alle prisklasser, så du behøver så absolut ikke at vælge den dyreste, hvis dit budget ikke er til det.

Dette er blot nogle af de overvejelser, du kan gøre dig, når du skal ud at købe en bodylotion. Det kan være, at du har flere vigtige overvejelser på din liste. Du kan eksempelvis også gøre op med dig selv, om det er vigtigt for dig, at din bodylotion er vegansk, fri for parabener og lignende.

Fugt din hud med en bodylotion

Mange kvinder har helt styr på, hvordan vi plejer huden i ansigtet, og der er endda mange mænd, der også er begyndt at komme på banen, når det kommer til ansigtspleje. Det er skønt! Men rigtig mange glemmer, at kroppen også skal passes og plejes. Hvis huden ikke plejes, kan den risikere at komme til at se kedelig og tør ud, og derudover ældes den før tid, og den vil miste noget af sin spændstighed, hvis du ikke sørger for at give den masser af god fugt og pleje.

Faktisk mener vi hos Hair-beauty, at en god bodylotion, der passer til din hudtype, er lige så vigtigt som god ansigtspleje. 

Bodylotion er den mest populære form for creme til kroppen, og det er den mest solgte. Det betyder ikke, at andre skønne produkter, såsom body cream, kropsolie, body butter og lignende ikke kan anvendes og anbefales – i sidste ende kommer det an på dine krav. Vi vil senere i artiklen kigge nærmere på alternativer til bodylotion.

De fleste foretrækker bodylotions, fordi bodylotions bliver absorberet hurtigere af huden end mange andre produkter til kroppen. Det gør altså en stor forskel, hvis du hurtigt skal i tøjet efter morgenbadet, og du ikke har oceaner af tid til at vente på, at din creme trænger ind.

Bodylotions til alle hudtyper

En bodylotion er ikke bare en bodylotion. Som vi allerede har været inde på, findes der et væld af forskellige bodylotions både på hylderne i butikkerne og online. Når det kommer til bodylotions, vil du støde på mange forskellige slags bodylotions til de forskellige hudtyper. Lad os her tage et kig på nogle af de mest almindelige typer body lotions:

 • Bodylotion til normal hud. Her vil du få en bodylotion, der sørger for at opretholde hudens fugtbalance. Mange tror fejlagtigt, at blot fordi de har en normal hud uden problemer, behøver den ikke at blive plejet. Dette er dog ikke korrekt. Din hud skal plejes hele livet igennem. Huden bliver helt naturligt mere tør med alderen, men du kan udsætte dette ved at pleje din krop godt, så du holder din hud sund, fugtet og spændstig, så lang tid som muligt.
 • Bodylotion til tør hud. En bodylotion til den tørre hud er knap så let som en bodylotion til normal hud. Det betyder også, at det tager en lille smule længere for denne lotion at trænge ind i huden. Du vil til gengæld mærke en betydelig forskel med det samme, cremen er blevet absorberet af din hud. En bodylotion til tør hud indeholder et væld af gode vitaminer og mineraler, og så indeholder den masser af fugt, så du får en lækker hud. Derudover vil en bodylotion til tør hud nærmest lægge sig på huden som en tynd hinde, der beskytter huden og hjælper med at holde på fugten. 
 • Bodylotion til sensitiv hud. Hvis du har sensitiv hud, er det ekstra vigtigt, at du kigger dig for, når du vælger din bodylotion. Her er det vigtigt, at du går efter en bodylotion, der er særlig udviklet til sensitiv hud. En bodylotion til sensitiv hud indeholder masser af fugtgivende ingredienser, men den indeholder også beroligende ingredienser, som din sensitive hud vil sætte stor pris på. 
 • Bodylotion med selvbruner. Hvis du gerne vil have lidt farve, men du enten ikke har lyst til at solbade, eller det bare er vinter, er en bodylotion med selvbruner lige noget for dig. Rigtig mange bruger en selvbruner for at få lidt glød – uden at opholde sig i solens skadelige stråler. Men vidste du, at du sagtens kan få bodylotions med selvbruner? Og hvorfor ikke bare bruge en bodylotion med selvbruner, og slå to fluer med ét smæk? Så får du både glød til huden og fugt. Du skal dog ikke forveksle en bodylotion med selvbruner med en decideret selvbruner. En bodylotion med selvbruner indeholder mindre selvbruner, men til gengæld får din hud masser af fugt samtidig.
 • Bodylotion med shimmer effekt og ikke permanent farve. Hvis du skal til fest, vil en bodylotion med lidt shimmer skabe en wow-effekt, som du vil elske. Det er ikke permanent, så du vil kunne vaske det af med det samme, eller når du kommer hjem.
 • Økologisk, vegansk og lignende bodylotions: Du kan i dag få masser af bodylotions, der er veganske, økologiske og har fokus på bæredygtighed. Tidligere var dette lidt et nicheprodukt, men i dag er det faktisk ganske normalt, og du kan sågar finde økologiske og veganske bodylotions i supermarkedet.
 • Bodylotion uden parfume, parabener og andre skadelige stoffer: Vi fortsætter lidt i samme boldgade. Der findes i dag også mange bodylotions på markedet, der ikke indeholder parfume, parabener og andre skadelige stoffer.

Som du nu har erfaret, findes der altså et væld af forskellige bodylotions til alle behov og hudtyper. Når du først har fundet en bodylotion, der passer til dine behov og din hud, vil du hurtigt opleve, at din hud bliver blødere, og den i det hele taget bare stråler mere.

Alternativer til bodylotion

Som tidligere nævnt findes der alternativer til bodylotion. Lad os her tage et kig på de forskellige alternativer: 

 • Body butter. Her får du et ekstra plejende produkt, der er særligt godt, hvis din hud trænger til ekstra kærlighed og pleje. En body butter indeholder ikke vand, og den giver huden et godt boost. En body butter en god at bruge 2-3 gange ugentligt, når din hud skal forkæles lige det ekstra.
 • Body cream. En body cream er federe end en lotion, men tyndere end en body butter. Den indeholder mindre vand end en lotion og mere olie. Derfor tager det også en smule længere for en body cream at trænge ind i huden.
 • Kropsolie. En olie er en intens pleje. Det er virkelig et godt supplement til din daglige hudplejerutine. Det kan være lækkert en gang imellem at bruge en olie efter badet om aftenen, så du virkelig kan lade olien trænge ind, mens du sover.

FAQ

❓ Hvornår skal jeg bruge bodylotion?

Brug din bodylotion, når du kommer ud af badet, mens din hud stadig er fugtig. Lad din lotion trænge ind i huden.

❓ Hvad er forskellen på bodylotion og body butter?

Body butter indeholder ikke vand og er således langt mere intens og langt federe. En bodylotion er mere tynd og trænger hurtigere ind i huden.

❓ Findes der bodylotion til mænd?

Ja, det kan du tro, der gør!

Artiklen er opdateret d. februar 3, 2023 af Liva

Liva Olsen er en passioneret skønhedsekspert og uddannet kosmetolog fra Kosmetologskolen, hvor hun dimitterede i 2019. Med en alder på 25 år har hun allerede dedikeret mange år til at udforske og forstå skønhedsverdenen.