Bedste bodyscrub test

Bedste body scrub guide (2024) – Eksfolierende scrub til blød og sund hud

Artiklen er senest opdateret d. januar 22, 2024 af Liva

Vil du forkæle din hud med markedets bedste og mest populære bodyscrub, så anbefaler vi dig at læse vores bedst i test-guide. Vi har undersøgt og sammenlignet produkterne på markedet, været kritiske og efter grundig vurdering fundet frem til de bedste og lækreste produkter. Produkterne, som anbefales her på siden, består naturligvis alle af plejende ingredienser af høj kvalitet.

Blandt de centrale parametre, som vi har vurderet produkterne på baggrund af, kan følgende nævnes: kvaliteten og sammensætningen af ingredienserne, produktets konsistens og duft, samt effekten/virkningerne af produktet – herunder om produktet formår at eksfoliere, blødgøre og pleje.

Produkter i vores body scrub bedst i test

 1. Relevant Body Exfoliator (Testvinder)
 2. Dermalogica Thermafoliant Body Scrub (Vinder)
 3. Karmameju FOXY Salt Body Scrub
 4. Ole Henriksen Transform Rub n’ Buff Transforming Salt Scrub
 5. Rituals Hammam Sea Salt Hot Scrub
 6. Caudalie Crushed Cabernet Scrub
 7. Ecooking Body Scrub 02
 8. Biotherm Bath Therapy Invigorating Blend Body Scrub
 9. Ren Atlantic Kelp Magnesium Exfoliating Scrub
 10. John Masters Relaxing Lavender Palmarose Body Scrub
 11. Clinique Sparkle Skin Body Exfoliating Cream

#1 Relevant Multi-treating Body Exfoliator – Testvinder og bedste body scrub

relevant body scrub

Køb for 145,- kr. hos Relevantcos.dk

Fremhævede egenskaber

 1.  Eksfolierende og blødgørende egenskaber
 2.  økologisk og med naturlig parfume
 3.  Stimulerer huden for en sundere hudfornyelse

Egenskaber

Denne body scrub fra Relevant er en scrub med særligt unikke eksfolierende egenskaber, da produktet både peeler samt genopliver huden. For optimal effekt anbefales det at bruge den eksfolierende scrub regelmæssigt 1-2 gange ugentligt.

Ingredienserne i dette produkt er nøje udvalgt og blandt andet indholdet af vulkansk sten gør, at døde hudceller effektivt men yderst skånsomt fjernes og huden efterlades blød, og som ny. 

Hertil kommer, at aloe veraen samt blåbær ekstrakt hjælper med et kæmpe fugt boost grundet det høje indhold af blandt andet de essentielle antioxidanter. 

Produktet er desuden certificeret vegansk og fås både med og uden duft. 

Vores vurdering

Vi er meget begejstrede for denne scrub! Ved påførelse føles produktet super lækkert på huden, og man kan med det samme mærke, hvordan produktet går ind og arbejder med huden ved påførsel i cirkulære bevægelser. 

Ikke nok med, at huden efterlades blød og renest, så oplevede vi faktisk også hvordan denne exfoliator tilfører huden fugtet trods de eksfolierende og peelende egenskaber. Det skyldes, at hudens naturlige olier bibeholdes grundet de naturlige skrubbekorn.

Vi er særligt begejstrede for varianten med citrus og cucumber grundet dens forfriskende og lækre duft. 

Derfor skal du købe Relevant Body Exfoliator

Dette er det rette produkt for dig, som ønsker en scrub, som både formår at peele huden samt tilføre et kæmpe fugt boost til huden for optimal effekt. 

#2 Dermalogica Thermafoliant Body Scrub – Eksfolierende scrub til kroppen

Dermalogica Thermafoliant Body Scrub - Eksfolierende scrub til kroppen

Køb for 329,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Skaber en fin hudtone
 2. Fjerner døde hudceller
 3. Blødgør huden

Egenskaber

Thermafoliant er navnet på den populære bodyscrub fra anerkendte Dermalogica. Produktet indeholder indiske bambusrør, der effektivt eksfolierer og genopbygger huden. Dette bevirker, at huden efterlades blød og lækker samt med en mere jævn hudtone. Ydermere bidrager mælesyre samt papaya proteinase med at fjerne de døde hudceller og virker endvidere antiinflammatorisk.

Udover ovenstående så indeholder skrubbecremen også en række essentielle planteekstrakter, som er med til at styrke hudens elasticitet og forsvar. Du bør anvende produktet et par gange om ugen for at beskytte, genopbygge og vedligeholde resultaterne bedst muligt.

Vores vurdering

Efter at have gjort kroppen våd med lunkent vand og påført denne skrubbecreme med cirkulære bevægelser, skyllede vi produktet af igen og kunne dermed konstatere, at dette er det hidtil bedste produkt, vi har testet. Vi er meget imponerede over produktets evne til at eksfoliere, blødgøre og genopbygge hudcellerne, således at hudteksturen fremstår jævn, forfinet og sund.

Derfor skal du købe produktet

Dermalogica er kendt for at skabe plejende produkter, som er milde mod sensitiv hud, og som i det hele taget lever op til det, de lover – og denne skrubbecreme er således ingen undtagelse.

Du skal købe produktet, hvis du leder efter en af de scrubs på markedet, som er mest skånsom mod huden og endvidere har en unik eksfolieringsevne.

#3 Karmameju FOXY Salt Body Scrub – Anti-ageing scrub med himalayasalt

Karmameju FOXY Salt Body Scrub - Anti-ageing scrub med himalayasalt

Køb for 269,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Anti-ageing scrub
 2. God for blodcirkulationen
 3. Til tør og normal hud

Egenskaber

Karmameju FOXY Salt er et skrubbeprodukt, der egner sig til kroppen og indeholder plejende himalayasalt. Himalayasalt har et højt indhold af nødvendige mineraler, der nemt optages i hudcellerne, effektivt renser og fjerner overflødige hudceller, således at din hud fremstår sundere og smukkere. Ydermere er produktet med til at øge blodcirkulationen og dermed modvirke rynker samt fine linjer.

Produktet er udelukkende baseret på plejende, naturlige ingredienser, hvoraf størstedelen er økologiske. Herudover er produktet beriget med en række essentielle planteolier og sheasmør, som både nærer og blødgør samt tilfører tilstrækkeligt fugt.

Der er hverken parabener, parfume eller sulfater indeholdt i ingredienslisten. Ovenstående medfører, at produktet særligt egner sig til personer med normal og tør hud, som har eventuelle tegn på aldring.

Vores vurdering

Vi er meget imponerede over dette aromaterapeutiske produkt fra anerkendte Karmameju, og vi er helt vilde med sammensætningen af klinisk dokumenterede ingredienser, som aktivt medfører en øjeblikkelig forbedring af hudstrukturen. Ydermere har produktet en fantastisk, naturlig og mild duft.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du har tør hud eller normal hud, og hvis du endvidere ønsker at bekæmpe og forebygge tidlige aldringstegn, så er dette formentlig det helt rette produkt for dig. Denne kropsscrub kan sørge for at tilføre din hud den nødvendige næring og fugt, samtidig med at rynker og fine linjer mindskes.

#4 Ole Henriksen Transform Rub n’ Buff Transforming Salt Scrub – Luksuriøs scrub

Ole Henriksen Transform Rub n' Buff Transforming Salt Scrub - Luksuriøs scrub

Køb for 419,- kr. hos Billigvoks.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Antiinflammatorisk
 2. Plejende ingredienser
 3. Skaber sund balance

Egenskaber

Ole Henriksen Transform Rub n’ Buff Transforming Salt Scrub er en luksuriøs scrub med mange kvaliteter; produktet eksfolierer, udglatter, blødgør, genopbygger og forfiner hudteksturen. Samlet set formår denne kropsscrub at transformere huden, således at den øjeblikkeligt får en glød og bliver opstrammet.

Ovenstående er muligt grundet den unikke kombination af nøje udvalgte ingredienser. Blandt disse er eksempelvis sød mandelolie, citrongræs og havsalt:

Mandelolie har plejende samt nærende egenskaber og bidrager yderligere til at foryngre udseendet og skabe en jævn hudtone. Ydermere er citrongræs-ekstrakterne fyldt med antioxidanter og virker antiinflammatorisk samt mindsker fremkomsten af urenheder. Havsalt er fyldt med essentielle mineraler, der er nødvendige for at skabe en sund balance i huden og genoprette celleproduktionen.

Vores vurdering

Dette er uden tvivl en af de body scrubs, som på bedste vis formår at give den mest eksklusive spa-følelse og en særlig oplevelse for sanserne. Først og fremmest er produktet fremragende til eksfoliering, men har herudover også en fremragende evne til at berolige og friske op, således at din hud synes yngre og mere spændstig.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt fra Ole Henriksen, såfremt du er villig til at betale lidt ekstra, men dermed også kan være sikker på, at du vil se resultater med det samme og få en unik, luksuriøs spa-oplevelse. Desuden er produktet meget drøj i brug og holder dermed længe.

#5 Rituals Hammam Sea Salt Hot Scrub – Forfriskende hud med glød

Rituals Hammam Sea Salt Hot Scrub - Forfriskende hud med glød

Køb for 145,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Renser i dybden
 2. Indeholder ingefær og eukalyptus
 3. Mindsker træthed og giver fornyet energi

Egenskaber

Rituals Hammam Sea Salt Hot Scrub er navnet på den populære, dybderensende bodyscrub, som er en del af Rituals eksklusive Hammam-serie. Du påfører denne Rituals body scrub på fugtig hud og eksfolierer kroppen via blide cirkulære bevægelser, hvorefter den skal skylles af. Dette bevirker, at hudoverfladen mærkes blød.

Produktet indeholder blandt andet havsalt, ingefær og eukalyptus, som medfører, at huden øjeblikkeligt føles forfrisket og mindre træt. Ingefær har i den forbindelse en central funktion ved at bidrage til at stimulere og øge blodcirkulationen, samtidig med at have en varmende virkning. Indholdet af frisk eukalyptus gør, at produktet får en helende funktion samt en forfriskende virkning.

Vores vurdering

Dette skrubbeprodukt er helt perfekt til at afholde dit helt egen hjemme-wellness og få en unik spaoplevelse. Skrubbeproduktet hjælper til at afstresse og mindske træthed, således at din hud i stedet boostes med fornyet energi og får en smuk glød. Vi er meget begejstrede over dette Rituals-produkt til eksfoliering af kroppen.

Derfor skal du købe produktet

Dette er produktet for dig, som leder efter et fremragende produkt, som kan give dig den helt rette følelse af velvære, skønhed og selvkærlighed. Samtidig er prisen overkommelig, hvorved du altså får et godt produkt til prisen, som kan bringe lykkelige små øjeblikke ind i din hverdag.

#6 Caudalie Crushed Cabernet Scrub – Stimulerer og nærer kroppen

Caudalie Crushed Cabernet Scrub - Stimulerer og nærer kroppen

Køb for 195,- kr. hos Med24.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Blødgørende
 2. Nærende skrub
 3. Baseret på naturlige ingredienser

Egenskaber

Caudalie Crushed Cabernet er en spa-skrub baseret på naturlige ingredienser og beriget med seks forskellige essentielle olier. Brun sukker virker eksfolierende, honning giver en silkeblød hud, og citrongræs modvirker cellulite (også kaldet appelsinhud).

Ydermere indeholder produktet rosmarin, som er antiinflammatorisk og anti-bakteriel. Herudover har enebær en varmende og rensende effekt. Der er hverken parabener, phenoxyethanol, ftalater eller mineralske olier i dette produkt.

Vores vurdering

Ved test af dette plejende produkt erfarede vi, at her helt bestemt er tale om en af de bedste på markedet, som formår at bekæmpe cellulite.

Ved påføring af scrubben, eksfolieres kroppen i takt med at de små sukkerstykker smelter på hudens overflade og de øvrige ingredienser gør deres respektive virkninger. Produktet har en skøn tekstur, og vi er endvidere helt vilde med duften, som er skøn, rund og mild.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du leder efter en nærende scrub, som udelukkende er skabt på baggrund af naturlige ingredienser. Hvis du ydermere ønsker at komme appelsinhud til livs, samtidig med at du vil have silkeblød hud, så er der gode grunde til at overveje købet af lige præcis dette produkt fra Caudalie.

#7 Ecooking Body Scrub 02 – Naturlig og økologisk pleje

Ecooking Body Scrub 02 - Naturlig og økologisk pleje

Køb for 198,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Indeholder siciliansk salt
 2. Dermatologisk testet
 3. Vegansk produkt

Egenskaber

02 er en af produkterne i Ecookings serie af populære body scrubs til kroppen, som ved hjælp af blandt andet siciliansk salt formår at eksfoliere kroppen. Produktet indeholder citrus, hvid peber og viol, som giver en frisk, behagelig duft. Endvidere er sheasmør, arganolie, mandelolie samt solsikkeolie blandt de nærende ingredienser i produktet, som tilsammen udgør den perfekte formel til velplejet og hydreret hud.

Denne body scrub uden parfume er endvidere egnet til alle hudtyper og kan bruges på hele kroppen (bortset fra særligt sarte områder såsom ansigtet). Yderligere har den et højt naturligt indhold af vitamin E, som intenst plejer, fugter og er en antioxidant. Dermed beskyttes kroppen også mod skadelige frie radikaler og øvrige miljøpåvirkninger.

Vores vurdering

På baggrund af vores body scrub test har vi ikke været i tvivl om, at dette produkt er blandt de bedste 10, som er tilgængelige på markedet. Vi er meget begejstrede for kombinationen af olier, der tilsammen skaber et fremragende fundament for at fugte huden.

Ved at skrubbe kroppen med dette Ecooking-skønhedsprodukt, kan vi endvidere konstatere, at blodcirkulationen igangsættes øjeblikkeligt, samt at kroppens evne til at modkæmpe tegn på aldring således forbedres.

Derfor skal du købe produktet

Denne bodyscrub egner sig til dig, der leder efter et dermatologisk testet og vegansk produkt, som kan fjerne døde hudceller, øge blodcirkulationen og gøre din hud ekstra blød.

#8 Biotherm Bath Therapy Invigorating Blend Bodyscrub – Øger hudens cellefornyelse

Biotherm Bath Therapy Invigorating Blend Bodyscrub - Øger hudens cellefornyelse

Køb for 129,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Indeholder arganpulver og perlit
 2. Tilpasser sig hudstrukturen
 3. Udglattende virkning

Egenskaber

Biotherm Bath Therapy Invigorating Blend er en bodyscrub, som indeholder arganpulver og perlit, der fungerer som eksfolierende skrubbekorn. Hvor arganpulver renser og fjerner de døde hudceller, så bidrager perlit til at udglatte samt ensarte hudens overfalde. Endvidere har produktet en unik evne til at trænge dybt ind under hudoverfladen og øge cellefornyelsen.

Du kan anvende denne bodyscrub på alle hudtyper, idet produktet har en fremragende evne til at tilpasse sig den enkeltes hudstruktur og -type. Indeholdt i dette spa-produkts formel er ingefær og pebermynte, som opfrisker og har en positiv effekt på energiniveauet i både soma og psyke.

Vores vurdering

Denne bodyscrub er super nem at anvende og giver med øjeblikkelig virkning en plejende og beroligende fornemmelse. Via vores test kunne vi konstatere, at vores hud med det samme blev udglattet og yngre at se på, grundet produktets effektive evne til at øge produktionen af nye hudceller.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt fra Biotherm, såfremt du er på udkig efter en af de bedste bodyscrub-produkter på markedet, der på fremragende vis formår at udglatte hudteksturen, således at den bliver jævn, samtidig med at hudens fornyelse af celler forøges.

#9 Ren Atlantic Kelp Magnesium Exfoliating Scrub – Beroligende og afslappende spa-oplevelse

Ren Atlantic Kelp Magnesium Exfoliating Scrub - Beroligende og afslappende spa-oplevelse

Køb for 229,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Plejende exfoliator
 2. Antiinflammatorisk
 3. Beroligende og afslappende effekt

Egenskaber

Ren Atlantic Kelp Magnesium Exfoliating Bodyscrub er en antiinflammatorisk og plejende bodyscrub, som har en beroligende og afslappende virkning. Denne virkning skyldes blandt andet det høje indhold af æteriske olier, som netop har en væsentlig afstressende funktion.

Produktet er 100% vegansk og indeholder endvidere ekstrakter fra atlantisk tang samt algeolie, som sørger for at tilføre din hud den rette fugt og de nødvendige mineraler. Ydermere bidrager epsom- og havsalt til at eksfoliere, således at alle de overflødige døde hudceller fjernes, hvorved hudoverfladen bliver blødere og glattere.

Vores vurdering

Sammensætningen af ingredienser i denne bodyscrub er vi helt vilde med. Formlen giver kroppen ultimativ næring og fugt, og det høje indhold af mineraler får en fantastisk effekt på hudens glød. I øvrigt må vi fremhæve produktets fremragende afstressende og beroligende virkning, der er et stort plus ved produktet.

Derfor skal du købe produktet

Grundet produktets beroligende effekt er det ideelt til anvendelse i hjemme-spaen, hvor det får en helt central virkning på sind og kropslig velvære. Vil du således give dig selv de bedste forudsætninger for selvforkælelse og selvkærlighed, så er dette produkt en oplagt mulighed for dig.

#10 John Masters Relaxing Lavender Palmarose Bodyscrub – Fjerner effektivt cellulite og døde hudceller

John Masters Relaxing Lavender Palmarose Bodyscrub

Køb for 189,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Baseret på økologiske ingredienser
 2. Modvirker cellulite
 3. Mild bodyscrub

Egenskaber

John Masters Relaxing Lavender Palmarose Bodyscrub er baseret på økologiske ingredienser, der på effektiv vis fjerner døde hudceller samt cellulite på kroppen. Denne sukker-scrub er baseret på aktive ingredienser, som tilsammen giver lækker, blød og glat hud.

Blandt ingredienserne er lavendelolie, som virker antiseptisk og bidrager med at hydrere samt behandle tør hud. Ydermere virker palmarosa-olie beroligende, mens geranium planteolie øger hudens elasticitet. Desuden er der æterisk bergamotolie i denne bodyscrub, som har en antibakteriel, opstrammende og forfriskende effekt.

Vores vurdering

Vi er af flere årsager meget begejstrede for denne bodyscrub fra det populære brand John Masters. Her er tale om en mild bodyscrub, der egner sig til mangle forskellige hudtyper. Produktets eksfolierende virkning er desuden helt i top, hvilket begrunder produktets placering her på siden.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du leder efter et eksfolierende produkt, som særligt har stor virkning på hud præget af cellulite, så er dette produkt fra John Masters formentlig produktet, du leder efter, og som du med stor sandsynlighed vil få glæde af.

#11 Clinique Sparkle Skin Body Exfoliating Cream – Allergivenlig scrub mod tør hud

Clinique Sparkle Skin Body Exfoliating Cream

Køb for 250,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Allergivenlig
 2. Cremet konsistens
 3. Bodyscrub uden parfume

Egenskaber

Clinique Sparkle Skin Body Exfoliating Cream er en eksfolierende skrubbecreme, der fjerner ru, trist, og tør hud. Hermed bidrager produktet til at blødgøre og udglatte kroppens overflade, således at den fremstår strålende og med en lækker glød.

Denne eksfolierende creme bør anvendes i badet på daglig basis eller 3-4 gange per uge alt afhængigt af behov, hvorved du kan opnå og vedligeholde de bedste resultater. Endvidere er det væsentligt at nævne, at produktet særligt egner sig til de meget tørre steder på kroppen og således ikke til de sarte områder i ansigtet.

Vores vurdering

Vi vurderer denne creme som en af de bedste body scrubs, grundet at den har mange unikke kvaliteter, og kombinationen af naturlige ingredienser gør, at dette er det ideelle produkt for hud præget af allergi og ekstra tørre områder. Vores tests har tydeliggjort produktets evne til at fugte samt skabe en sundere og mere jævn hudoverflade.

Derfor skal du købe produktet

Denne skrubbecreme fra Clinique er egnet til dig, som er på udkig efter en allergivenlig scrub uden parfume. Døjer du endvidere med særdeles tørre områder på kroppen, så er der ingen tvivl om, at du vil få gavn af dette produkt, der på fremragende vis formår at gøre huden blødere og glattere.

Hvad er body scrub?

En bodyscrub er et plejende produkt inden for skønhedskategorien, som kan bidrage til at give hud, der føles helt fornyet. Generelt set har en bodyscrub den funktion at kunne eksfoliere og opfriske din hud, hvorved døde hudceller og snavs fjernes, mens gløden og smidigheds genskabes. Bruges en bodyscrub jævnligt og efter anvisningerne, så bliver huden jævn og får en finere tekstur.

Herudover skal det nævnes, at der naturligvis er forskel på de enkelte bodyscrubs’ ingredienslister, og dermed også hvilke specifikke funktioner de har, udover ovennævnte generelle funktioner.

Eksempelvis er nogle bodyscrubs særligt egnet til at for yngre hudens udseende ved bl.a. at modvirke rynker og øge elasticiteten samt hastigheden for, at hudceller fornyes. Andre er særligt egnet til at bekæmpe urenheder, mens en tredje gruppe af scrubs modvirker appelsinhud. Til de helt grove i ansigtet, kan man med fordel bruge en ansigtsmaske, som fjerner urenheder og er særligt velegnet til ansigtet.

Sådan bruges en body scrub

Du skal altid starte med at fugte kroppen med vand, inden du påfører en bodyscrub, uanset om det er en saltscrub, sukkerscrub eller en tredje type bodyscrub. Herefter gnides den ind i huden med blide og cirkulære bevægelser.

Det er vigtigt, at du undersøger, om den pågældende bodyscrub er egnet til kroppen eller ansigtet, idet huden i ansigtet både er tyndere og mere sensitiv end på resten af kroppen, hvorfor der er forskel på produkternes indhold af ingredienser alt afhængigt af formålet.

Desuden bør du altid starte med at læse på produktets emballage for at sikre, at du benytter det respektive produkt i overensstemmelse med anvisningerne for det specifikke brand. Ved korrekt anvendelse får du en smuk og lækker hud, som føles blød og er smidig.

Typer af body scrub

Body scrubs er essentielle for en sund og lækker hud, og der findes et væld af typer, der hver især tilbyder unikke fordele. En populær variant er saltbaserede scrubs, som effektivt eksfolierer og genopbygger huden, efterlader den blød og med en jævnere hudtone. Disse indeholder ofte naturlige ingredienser som indiske bambusrør, mælkesyre og papaya proteinase, der fjerner døde hudceller og virker antiinflammatorisk.

En anden type er sukkerbaserede scrubs, som er ideelle for dem, der søger en mere skånsom eksfoliering. Disse scrubs er ofte beriget med nærende olier og essenser, der efterlader huden silkeblød og hydreret. De er særligt effektive mod cellulite og kan indeholde ingredienser som brun sukker, honning og citrongræs.

For dem, der ønsker en mere luksuriøs oplevelse, findes der spa-inspirerede scrubs. Disse kombinerer eksfoliering med aromaterapeutiske fordele, ofte med ingredienser som æteriske olier, tang og algeolie, der beroliger og afslapper både krop og sind.

Uanset hvilken type body scrub man vælger, er det vigtigt at finde en, der passer til ens hudtype og behov. Det er essentielt at vælge produkter med kvalitetsingredienser, der ikke kun eksfolierer, men også plejer og nærer huden.

Ingredienser i bodyscrub

Ingredienser i body scrub varierer, men fokuserer på at eksfoliere og nære huden. Almindelige eksfolierende ingredienser omfatter naturlige korn som sukker eller salt, der skånsomt fjerner døde hudceller. Olier som kokos, mandel eller jojoba tilføjer fugt og blødgør huden.

Nogle scrubs indeholder også essentielle olier eller urteekstrakter for yderligere fordele, såsom beroligende eller opfriskende effekter. Det er vigtigt at vælge scrubs med ingredienser, der passer til din hudtype.

Når det kommer til brug af body scrub på intime områder, er det generelt ikke anbefalet. Den intime hud er meget følsom og kan let blive irriteret. Scrubs kan forstyrre den naturlige pH-balance og forårsage ubehag eller infektioner. Det er bedst at bruge milde, specielt formulerede sæbe til intimvask.

FAQ

Hvad er fordelene ved at bruge en body scrub?

Body scrub fjerner døde hudceller, fremmer blodcirkulationen, og hjælper med at forny huden, hvilket giver en glattere og mere strålende hud.

Hvor ofte skal man bruge body scrub?

Det anbefales generelt at bruge body scrub 2-3 gange om ugen. For følsom hud, skal du måske reducere hyppigheden.

Kan jeg bruge body scrub på mit ansigt?

Det er bedst at undgå at bruge body scrub beregnet til kroppen på ansigtet, da huden her er mere følsom. Anvend i stedet en scrub specifikt formuleret til ansigtet.

Hvilke ingredienser skal jeg kigge efter i en god body scrub?

Søg efter naturlige eksfolierende ingredienser som sukker, salt, kaffegrums, eller knuste frugtkerner. Fugtgivende ingredienser som kokosolie eller sheasmør er også fordelagtige.

Skal jeg fugte min hud efter brug af body scrub?

Ja, det er vigtigt at fugte huden efter brug af en body scrub for at genoprette fugtigheden og holde huden blød og smidig.

Malene

Malene er en af vores talentfulde tekstforfattere og produkttestere. Hun har været en del af hjemmesidens siden 2021 og har bidraget med en stor mængde beautyguides og testet produkter fra shampoo til hårserum og vippeserum.

Hun er vores go-to når vores artikler skal opdateres med vores nyeste test, som hun også selv foretager.