bedste ansigtsmaske test

Bedste ansigtsmaske test guide (2024) – Ansigtmasker til alle hudtyper

Artiklen er senest opdateret d. januar 7, 2024 af Liva

Der er mange gode grunde til at anvende ansigtsmasker som en del af skønhedsrutinen og selvforkælelsen. De bedste ansigtsmasker kan både pleje, nære og blødgøre huden. Derudover kan de fjerne døde hudceller samt minimere urenheder, irritabilitet og rødme. Dette er blot nogle af årsagerne til, at ansigtsmasker er så populære blandt kvinder såvel som mænd.

For nogle kan det imidlertid være uoverskueligt at finde ud af, hvilken af de mange masker til ansigtet som er bedst, da der netop er så mange ansigtsmasker at vælge mellem på markedet i butikker såvel som på nettet.

Derfor har vi lavet denne oversigt over de ansigtsmasker, som har vist sig at være bedst i test. Læs med her på siden for at finde ud af, hvilken af de anbefalede ansigtsmasker, som passer til din hud og lever op til dine ønsker og krav. Leder du efter en ansigtscreme, så har vi også lavet en test om det.

Produkter i vores ansigtsmaske bedst i test

 1. Dermalogica Charcoal Rescue Masque (Vinder)
 2. Ecooking Fugtmaske
 3. Biotherm Skin Oxygen Wonder Mud
 4. Australian Bodycare Face Mask
 5. Rønsbøl Aqua Mask
 6. Caudalie Instant Detox Mask
 7. Origins Clear Improvement Active Charcoal Face Mask
 8. Beauté Pacifique Fugtmaske
 9. Mario Badescu Azulene Calming Mask
 10. Avène Tolerance Mask

#1 Dermalogica Charcoal Rescue Masque – Bedste ansigtsmaske

Dermalogica Charcoal Rescue Masque

Køb for 289,95 kr. hos Luxplus.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Modvirker urenheder
 2. Giver glød og blødhed
 3. Fremmer cellefornyelsen

Egenskaber

Dermalogica Charcoal Rescue Masque er en ansigtsmaske med mange funktioner, og som er egnet til både normal, kombineret, fedtet, uren og sensitiv/sart hud. Masken indeholder først og fremmest svovl, som bidrager til at fjerne døde celler i huden, mens produktets indhold af alfa-hydroxysyrer bidrager til at fremme den naturlige cellefornyelse, således at mulige tegn på aldring mindskes.

Samtidig hermed er der et indhold af Binchotan-trækul, som effektivt fjerner overskydende talg og modvirker urenheder. Efter at have anvendt ansigtmasken vil huden desuden være efterladt eksfolieret, blød og med en fin glød. Desuden er masken aldeles mild mod huden og uden parabener, parfume og farvestoffer.

Vores vurdering

Denne ansigtsmaske har mange fremragende funktioner, som vi er helt vilde med. Den er nem at påføre på huden, hvor den på sensitiv vis arbejder sig ind og gør, at huden synes mere glat samt blødere og smukkere på blot få minutter. Efter 3-5 minutter vil det være muligt at se resultater, og hvis der ønskes øget eksfoliering, da anbefaler vi, at den masseres ekstra ind i huden med våde hænder.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne ansigtsmaske, hvis du er interesseret i en af de bedste ansigtsmasker på markedet, der er nem at anvende og mild mod alle hudtyper, og som desuden er produceret af Dermalogica; en anerkendt, bæredygtig og certificeret vegansk producent af nogle af de bedste skønhedsprodukter i branchen.

#2 Ecooking Fugtmaske – Understøtter hudens sundhed

Ecooking Fugtmaske - Understøtter hudens sundhed

Køb for 187,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Fugtgivende maske
 2. Opstrammende effekt
 3. Genopbygger huden

Egenskaber

Ecooking Fugtmaske er en dermatologisk og vegansk testet ansigtsmaske, som giver fugt og efterlader huden sundere og mere opstrammet. Masken er egnet til alle hudtyper og har en let konsistens, der nemt fordeles på huden. For at opnå og vedligeholde de bedste resultater, så bør produktet anvendes et par gange om ugen.

Desuden indeholder ansigtsmasken hyaluronsyre samt nærende olier, herunder sesamolie, mandelolie og mandarinolie. Ydermere er der økologisk glycerin, agurk og aloe vera i masken. Kombinationen af de aktive ingredienser hjælper til at hydrere, berolige, reparere og genopbygge huden. Desuden sikrer masken, at huden næres i dybden og efterlades blød.

Det anbefales, at du har ansigtsmasken påført i omtrent 10 minutter, og alternativt kan du vælge at sove med masken natten over, for at opnå en mere dybdegående virkning.

Vores vurdering

Her er tale om en ansigtsmaske med et utroligt skønt indhold af nærende ingredienser, som effektivt fugter og nærer huden. Masken virker hurtigt og lever på mange måder op til forventningerne; den fugter, nærer, genopbygger og beroliger på samme tid, hvilket vi er meget imponerede over. Der findes ikke mange ansigtsmasker, som har alle disse egenskaber på én gang.

Derfor skal du købe produktet

Trænger du til selvforkælelse og har din hud brug for et fugtboost? Og er du således på jagt efter en god økologisk ansigtsmaske, som kan reparere og genopbygge huden samt gøre hudens overflade blød? Så er der gode grunde til at overveje denne ansigtsmaske fra populære Ecooking, der har en god pris, og som med sine fremragende egenskaber ikke vil skuffe.

#3 Biotherm Skin Oxygen Wonder Mud – Plejende leransigtsmaske og bedste deluxe maske

Biotherm Skin Oxygen Wonder Mud - Plejende leransigtsmaske og bedste deluxe maske

Køb for 359,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Minimerer porerne
 2. Plejer huden
 3. Indeholder “life plankton”

Egenskaber

Biotherm Skin Oxygen Wonder Mud er en leransigtsmaske med effektive plejeegenskaber, som kan anvendes til alle hudtyper. Ansigtsmasken er eksempelvis både egnet til fedtet hud og uren hud, idet den formår at fjerne tilstoppede porer samt minimere disse, samtidig med at den også er egnet til personer med tør hudtype, da den giver huden et passende fugtboost.

Ansigtsmasken indeholder blandt andet marokkanske lerekstrakter, mikrobølgeekstrakter og såkaldt life plankton. Sidstnævnte findes i franske thermalske kilder og har en helt unik evne til at nære og pleje huden. Ingredienserne er med til at gøre huden sund, således at den fremstår strålende og opstrammet.

Vores vurdering

Vi er helt vilde med konsistensen ved denne leransigtsmaske, som giver den helt rigtige spafølelse. Desuden synes vi, at det er et stort plus, at ansigtsmasken på blot 3 minutter formår at give huden pleje og glød, samt at resultatet kan vedligeholdes ved anvendelse kun 2 gange ugentligt.

Derfor skal du købe produktet

Dette produkt er for dig, som leder efter en af de bedste ansigtsmasker på markedet, som er baseret på ler. Døjer du med tilstoppede porer, eller ønsker du bare at give din hud ekstra forkælelse, så anbefaler vi dig at købe denne maske fra Biotherm.

Vi synes desuden, at ansigtsmasken har en fornuftig pris, der dog ligger i den lidt højere ende, men grundet produktets effektive virkning vil vi mene, at det er det hele værd.

#4 Australian Bodycare Face Mask – Dybderensende maske mod uren hud

Australian Bodycare Face Mask - Dybderensende maske mod uren hud

Køb for 149,- kr. hos Australian-bodycare.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Dybderensende ansigtsmaske
 2. Modvirker bumser og tilstoppede porer
 3. Eksfolierende maske

Egenskaber

Australian Bodycare Face Mask er en effektiv eksfolierende ansigtsmaske, som er særligt egnet til fedtet og uren hud præget af bumser og eventuelt akne. Masken har netop en dybderensende virkning, der modvirker og forebygger bumser og tilstoppede porer, således at huden bliver mere glat og ensartet.

Yderligere er masken egnet til tør og sensitiv hud, idet den er mild og genopretter en sund fugtbalance i huden. Der er endvidere såkaldte sandeltræ-nøddeskaller i masken, som fjerner døde hudceller og har en peeling effekt. Desuden indeholder masken Australian Bodycares populære “tea tree oil”, som er en bakteriehæmmende olie, der har en helbredende effekt på huden.

Vores vurdering

Denne ansigtsmaske er aldeles effektiv, hvad angår at komme urenheder til livs og rense i dybden. Vi er fascinerede over maskens eksfolierende virkning og er desuden helt vilde med sandeltræ-nøddeskallernes virkning. Dog er det vigtigt at understrege, at ansigtsmasken helst skal være påført i 15 minutter for optimal virkning, samt at den bør anvendes 1-2 gange om ugen.

Derfor skal du købe produktet

Australian Bodycare formår at skabe produkter af højeste kvalitet, og deres ansigtsmasker er ingen undtagelse. Du skal købe dette produkt, hvis du vil mærke virkningen af tea tree oil på egen hud, og hvis du endvidere oplever problemer med urenheder eller blot ønsker at forebygge disse.

#5 Rønsbøl Aqua Mask – Intensiv pleje

Rønsbøl Aqua Mask - Intensiv pleje

Køb for 169,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Egnet til tør hud
 2. Naturlige ingredienser
 3. Beroligende og afstressende

Egenskaber

Rønsbøl Aqua Mask er en let og plejende ansigtsmaske, der er særligt virksom hos personer med tør hud. Der er mange plejende, naturlige ingredienser i masken, heriblandt citronekstrakter, appelsinekstrakter samt vindrueekstrakter, som er rige på vitaminer og mineraler. Ansigtsmasken har både en central fugtgivende og beroligende effekt, således at huden efter brug både fremstår mere frisk, blød, gennemfugtet og afstresset.

Du kan bruge produktet som en ansigtsmaske eller som et serum under din natcreme om aftenen. Du bør anvende den et par gange om ugen og ved anvendelse som en ansigtsmaske, skal den sidde på huden i 5-10 minutter. Masken indeholder i øvrigt hverken parabener, farvestoffer eller parfume, men kun ingredienser, som styrker hudens naturlige sundhed.

Vores vurdering

Vores test af denne ansigtsmaske har gjort det tydeligt for os, at her er tale om en af de bedste ansigtsmasker til tør hud. Masken kan sikre, at huden får den nødvendige og optimale fugtmængde, men uden at medføre fedtet hud. Ansigtsmasen er ideel, hvis man døjer med tør og træt hud, som trænger til ekstra kærlighed i form af pleje.

Derfor skal du købe produktet

Døjer du med hud, som er tør eller virker stresset, så er dette en ansigtsmaske, som med stor sandsynlighed vil kunne have stor virkning på dig. Rønsbøl er et meget anerkendt brand, som blandt andet er kendt for den høje kvalitet og det høje indhold af naturlige ingredienser i deres ansigtsmasker og øvrige produkter.

#6 Caudalie Instant Detox Mask – Opfriskende og opstrammende maske

Caudalie Instant Detox Mask - Opfriskende og opstrammende maske

Køb for 178,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Giver glat, ensartet hud
 2. Antioxidant ingredienser
 3. Absorberer skadelige miljøpåvirkninger

Egenskaber

Caudalie Instant Detox Mask er en opfriskende lerbaseret ansigtsmaske, der absorberer frie radikaler, toxiner og øvrige skadelige stoffer fra miljøet. Yderligere formår produktet både at minimere porer, opstramme huden og virke blødgørende. Overskydende talg fjernes effektivt, og der renses i dybden, hvorfor den er effektiv mod eventuelle urenheder.

Der er et højt indhold af naturlige, antioxidant ingredienser, herunder ekstrakter fra vindrue og kaffe, som virker beskyttende, samt ekstrakter fra papaya-frugten, der bidrager til at opfriske huden og give den en glat, ensartet udstråling. Masken har virkning på mange forskellige hudtyper, herunder både kombineret hud, normal hud og uren hud.

Vores vurdering

Denne maske har en fantastisk opstrammende virkning og giver god beskyttelse, uanset hvilke individuelle behov og hvilken hudtype, man har. Desuden finder vi det fordelagtigt, at masken er baseret på 99,3 % naturlige ingredienser, hvoraf mange er antioxidanter. Vi finder produktet aldeles effektivt og er meget imponerede over produktets evne til at efterlade huden ensartet og blød.

Derfor skal du købe produktet

Denne ansigtsmaske er egnet til dig, som ønsker ekstra beskyttelse mod de mange skadelige stoffer fra miljøet, og som endvidere ønsker, at huden bliver opstrammet og opfrisket. Leder du oven i købet efter en maske, som kan anvendes af hele familien, så er dette et godt bud, idet den egner sig til mange forskellige hudtyper.

#7 Origins Clear Improvement Active Charcoal Face Mask – Kulmaske til alle hudtyper

Origins Clear Improvement Active Charcoal Face Mask - Kulmaske til alle hudtyper

Køb for 180,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Egnet til alle hudtyper
 2. Fugtgivende maske
 3. Detoxer

Egenskaber

Origins Clear Improvement Active Charcoal Face Mask er en kulbaseret ansigtsmaske uden parfume, som detoxer og absorberer miljømæssige toxiner. Denne maske er egnet til alle hudtyper og viser desuden aldeles stor effekt hos personer med uren hud, da indholdet af lacition og bambuskul både minimerer tilstoppede porer og yderligere forebygger urenheder.

Ansigtsmasken virker endvidere fugtgivende og giver huden ekstra glød. Ved anvendelse anbefales det, at du først gør huden våd med lunkent vand for at åbne porerne op. Dernæst anbefales det, at du fordeler masken jævnt i dit ansigt, hvorefter du lader den sidde, til at den er tør. Efterfølgende vasker du masken af og anvender dit foretrukne serum og ansigtscreme.

Vores vurdering

Dette er uden tvivl en af markedets bedste ansigtsmasker baseret på kul, der giver fugt og næring, og som desuden modvirker urenheder. Vi har opnået flotte resultater ved test af produktet, hvilket gør det til en af de mest anbefalelsesværdige ansigtsmasker, som både er af høj kvalitet og har en god pris.

Derfor skal du købe produktet

Leder du efter en maske til ansigtet, som kan detoxe samt forebygge uren hud ved eksempelvis at fjerne snavs fra tilstoppede porer? Så er denne fugtgivende ansigtsmaske et godt bud; som tidligere nævnt er ansigtsmasken rigtig god til prisen og har aldeles god virkning.

#8 Beauté Pacifique Fugtmaske – Fugtgivende ansigtsmaske med vitamin A

Beauté Pacifique Fugtmaske - Fugtgivende ansigtsmaske med vitamin A

Køb for 207,- kr. hos Med24.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Minimerer fine linjer og rynker
 2. Velegnet til tør hud
 3. Beskyttende virkning

Egenskaber

Beauté Pacifique Fugtmaske er en ansigtsmaske rig på vitamin A, som understøtter hudens niveau af kollagen, hvilket virker opstrammende, stimulerer celledannelsen og bidrager til at minimere tegn på aldring. Således er masken også effektiv, hvad angår at øge hudens elasticitet og minimere forekomsten af fine linjer og rynker.

Endvidere tilfører masken fugt til ansigtet og sikrer dermed et optimalt fugtniveau. Dette sker blandt andet via indholdet af glycerin, der desuden virker blødgørende, samt vitamin E, der udover at fugte også har en beskyttende effekt mod frie radikaler og øvrige skadelige påvirkninger. Denne ansigtsmaske er dermed særligt velegnet til tør hud, der har brug for ekstra fugt.

Vores vurdering

Der er ingen tvivl om, at denne maske er blandt de bedste ansigtsmasker til at forebygge aldringstegn på markedet, hvorfor den i særdeleshed også viser stor effekt på “moden” hud. Vores tests har understøttet, at masken effektivt beskytter og opstrammer huden, samtidig med at vi er meget imponerede over maskens evne til at blødgøre.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du ønsker at minimere eller forebygge fine linjer og rynker, så er der gode grunde til at overveje denne maske fra Beauté Pacifique. Masken indeholder mange nærende og plejende ingredienser og er samtidig rig på vitaminer, der blandt andet virker opstrammende, øger hudens elasticitet og giver fugt. Desuden har den en fornuftig pris.

#9 Mario Badescu Azulene Calming Mask – Beroligende ansigtsmaske

Mario Badescu Azulene Calming Mask - Beroligende ansigtsmaske

Køb for 225,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Anti-inflammatoriske ingredienser
 2. Fjerner urenheder
 3. Velegnet til irriteret, rød hud

Egenskaber

Mario Badescu Azulene Calming Mask er en mild ansigtsmaske, som kan anvendes til alle hudtyper, men som særligt er egnet til personer, der oplever problemer med irriteret og rød hud. Masken har netop en beroligende effekt, således at den virker lindrende og genopretter en sund balance i huden.

Der er blandt andet ekstrakter fra olivenblade samt vitamin E i masken. Ydermere indeholder den anti-inflammatoriske ingredienser og er således effektiv mod urenheder. Kombinationen af maskens ingredienser gør, at huden får den optimale pleje og fugt.

Vores vurdering

Her er tale om en ansigtsmaske med fantastiske egenskaber, og som i høj grad formår at modvirke rødme og irritabilitet samt at genskabe balance i huden. Masken bør dog være påført i omtrent 15-20 minutter, før den vaskes af med varmt vand, hvilket er en smule længere tid end for nogle af de øvrige ansigtsmasker, vi har anbefalet på siden.

Derfor skal du købe produktet

Dette produkt er for dig, som oplever, at din hud virker træt, stresset og irritabel, hvilket eksempelvis kan komme til udtryk ved rødme og udbrud af urenheder. Masken kan genskabe en sund balance og samtidig modvirke de nævnte problematikker.

#10 Avène Tolerance Mask – Nærende ansigtsmaske til alle hudtype

Avène Tolerance Mask - Nærende ansigtsmaske til alle hudtype

Køb for 154,- kr. hos Apopro.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Hydrerende
 2. Giver fugt og næring
 3. Blødgørende

Egenskaber

Avène Tolerance Mask er en nærende og hydrerende ansigtsmaske, der er baseret på en mild og minimalistisk formel, der kun indeholder det, som er mest nødvendigt for huden, således at overflødige ingredienser er udeladt. Der er blandt andet solsikkeolie i masken, som virker plejende, lige såvel som at der er Avene thermal spring water i produktet, som virker irritationsdæmpende og anti-inflammatorisk.

Masken egner sig til alle hudtyper, herunder sensitiv hud. Desuden anbefales det, at den anvendes 1-2 gange om ugen, da dette vil være tilstrækkeligt for at opnå en blød og flot, hydreret hudstruktur og hudtone. Der er hverken parfume, parabener eller konserveringsmidler i masken.

Vores vurdering

Vores tests af ansigtsmasken har tydeliggjort, at masken egner sig til mange forskellige behov, samt at den virker på alle hudtyper. Masken føles meget behagelig og er god til at afstresse, samtidig med at den er super god til at gøre huden fugtet samt helt blød. Vi vil mene, at det helt bestemt er en af de bedste ansigtsmasker på markedet.

Derfor skal du købe produktet

Dette er en god ansigtsmaske til en rigtig fin pris, sammenlignet med mange af markedets øvrige ansigtsmasker. Produktet kan give din hud, det den har brug for i form af den helt rette næring og pleje. Samtidig er det et plus, at den virker dæmpende på irritation og kan sikre silkeblød hud.

Hvilken ansigtsmaske er bedst?

Spørgsmålet om, hvilken ansigtsmaske som er bedst, afhænger naturligvis af, hvilken hudtype du har, og om du har eventuelle hudproblemer, som du ønsker at få udbedret. Døjer du eksempelvis med tørhed og har du samtidig følsom hud, så anbefales en af de sensitive, fugtgivende ansigtsmasker, og døjer du med bumser og hudorme, så anbefales en ansigtsmaske til uren hud, som kan virke dybdegående.

Når du har gjort det klart, hvilke behov du har, så vil vi anbefale dig at anvende vores oversigt over de bedste ansigtsmasker på markedet til at finde den maske, der lever op til dine specifikke krav og ønsker. Alle de anbefalede masker er baseret på plejende og nærende formler af kvalitetsrige ingredienser og er ydermere produceret af anerkendte brands inden for skønheds kategorien.

Hvordan bruges en ansigtsmaske?

Inden du påfører den ansigtsmaske, som passer til dine behov, så anbefales det, at du starter med at rense dit ansigt med dit foretrukne renseprodukt. Eventuel snavs vil netop kunne forhindre masken i at virke som ønsket. Du bør desuden vaske dit ansigt med lunkent/varmt vand, da det hjælper til at åbne porerne op. Dernæst er du klar til at påføre masken på den nyvaskede og rensede hud.

Lad masken sidde i ansigtet i det konkrete antal minutter, som er angivet på produktets emballage/brugsanvisning. Følger du disse anvisninger og vores råd, samtidig med at du anvender en af de bedste ansigtsmasker på markedet, så vil du med sikkerhed opleve flotte resultater.

FAQ

🏆 Se vinderen af vores ansigtsmaske bedst i test

Vi har gennemgået 10 af markedets bedste ansigtsmasker, så du kan finde din nye behandling lige her. Vælg vores vinder, eller find din favorit blandt de bedste masker på markedet.

📊 Hvordan har vi vurderet vinderen?

Vi har testet alle produkter og sammenlignet deres forskelle og specielle egenskaber. I sammenligningen finder du de egenskaber vi bedst kunne lide og vores egen vurdering af ansigtsmasken.

✅ Få den billigste pris i Danmark

Samtidig med at vi har vurderet og sammenlignet de bedste ansigtsmasker, har vi også fundet den bedste pris til dig. Derfor er det enkelt og nemt at finde din spritnye, topmoderne og højest vurderet behandling.

Liva Olsen er en passioneret skønhedsekspert og uddannet kosmetolog fra Kosmetologskolen, hvor hun dimitterede i 2019. Med en alder på 25 år har hun allerede dedikeret mange år til at udforske og forstå skønhedsverdenen.