bedste rynkecreme test

Bedste rynkecreme 2023

Hos Hair-beauty.dk har vi lavet en rynkecreme test, der giver dig overblikket over den bedste rynkecreme på markedet. Se herunder hvilke vi har testet og sammenlignet og find din næste creme idag.

Er du begyndt at se aldringstegn på din hud? Eller er du begyndt at tænke over, at du måske bør gøre noget for at forebygge aldringstegnene? Eller ønsker du måske blot at skifte din eksisterende anti age creme ud, men synes at det er en jungle med alle de forskellige produkter på markedet?

Så fortvivl ej! Vi har nemlig sørget for at lave benarbejdet for dig med denne bedst i test rynkecreme test, hvor vi har prøvet at finde frem til den bedste rynkecreme på markedet. Så læs denne anti age creme test/anmeldelse, hvis du vil finde frem til netop den bedste anti rynke creme for dig.

Hvilke produkter er med i rynkecreme bedst i test

 1. Clinique Superdefense SPF 40 Multi-Correcting Gel All Skin Types (Testvinder)
 2. Beauté Pacifique – Super 3 Booster
 3. Karmameju CASHMERE Age-Defence Face Cream 02
 4. Pudderdåserne Anti-Age Ansigtscreme
 5. Caudalie Resveratrol-Lift Firming Cashmere Cream
 6. Sanzi Beauty Anti-aging face cream
 7. Elizabeth Arden Visible Difference Optimizing Skin Serum
 8. Embryolisse Anti-Age Re-Densifying Cream
 9. Jurlique Purely Age-defying firming and tightning serum
 10. Biotherm Blue Therapy Amber Algae Revitalizing Day Cream

#1 Clinique Superdefense SPF 40 Multi-Correcting Gel All Skin Types

Clinique Superdefense SPF 40 Multi rynkecreme

👉 Køb for 304,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Effektiv rynkecreme
 2. Solbeskyttende gel
 3. Til alle hudtyper

Egenskaber

Denne Superdefense multi-correcting rynkecreme fra Cliqniue er en creme, som øjeblikkeligt går ind og arbejder med huden samtidig med, at den med sine anti age egenskaber også har længerevarende egenskaber.

Denne creme går altså ind og fugter samtidig med, at rynker og linjer synligt reduceres ved brug grundet indholdet af blandt andet antioxidanter, C- og E-vitaminer samt barkekstrakter.

Hertil kommer, at denne anti age day cream desuden beskytter huden imod både UVA- og UVB ståler for at holde huden ung og glat.

Vores vurdering

Dette er virkelig en fantastisk creme, og vi mener faktisk også, at det er den bedste rynkecreme i denne test! Ved daglig brug efterlades huden øjeblikkeligt boostet, og effekten holder hele dagen. Desuden fedter denne rynkecreme ikke, hvilket gør den ideel til de fleste hudtyper.

Udover det daglige fugtighedsboost kan man også efter allerede kort tids brug se hvordan de fine linjer minimeres, og huden udglattes.

Derfor skal du købe Clinique Superdefense SPF 40 Multi-Correcting Gel All Skin Types

Denne rynkecreme skal du købe, hvis du ønsker en af de absolut bedste rynkecremer på markedet, som sørger for både anti age egenskaber samt solbeskyttelse. Søger du i stedet en fugtighedscreme med spf, har vi også lavet sådan en test.

#2 Beauté Pacifique – Super 3 Booster

Beauté Pacifique - Super 3 Booster rynkecreme

👉 Køb for 435,- kr. hos Coolshop.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Særlig anti age egenskaber
 2. Forebygger uren hud
 3. Indeholder A vitamin

Egenskaber

Denne rynkecreme fra Beauté Pacifique er ikke bare en normal rynkecreme. Dette er en særligt effektiv og koncentreret rynkecreme, som er stærkt anti aging.

Det skyldes ikke bare indholdet af én type vitamin A, men af hele tre yderst effektive vitamin A typer, som hjælper med genoprettelsen af hudens collagenstruktur.

Ved at genopbygge og forstærke strukturen repareres skader som følge af sol samt rynker og fine linjer reduceres betydeligt. Hertil kommer, at hudens naturlige produktion af fedtstof reduceres således, at uren hud også forebygges.

Vores vurdering

Denne fugtgivende anti age rynkecreme er en af de få rynkecremer som faktisk virker. Hudplejeproduktet virker effektivt på solskader og hudforandringer som følge af alder – og resultaterne er synlige efter allerede kort tids brug.

Dette er et af de produkter, som er pengene værd! Man skal ikke lade sig afskrække af den høje pris, da anti age produktet er meget koncentreret og dermed også drøj i brug. Rynkecremen holder altså længe trods daglig brug.

Derfor skal du købe Beauté Pacifique – Super 3 Booster

Du skal købe denne super 3 booster rynkecreme, hvis du ønsker en rynkecreme der virker, og som samtidig har en positiv indvirkning på uren hud. Dette er nemlig den bedste A-vitamin creme bedst i test.

#3 Karmameju CASHMERE Age-Defence Face Cream 02

Karmameju CASHMERE Age-Defence Face rynkecreme

👉 Køb for 378,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Beroligende virkning på huden
 2. Fri for parabener, sulfater og farvestoffer
 3. Vegansk egnet dagcreme

Egenskaber

Karmameju Cashmere Age-Defense dag creme er en rynkecreme, som kan bruges som både en god dagcreme og en perfekt natcreme. Cremen har en blød konsistens, som med blandt andet indholdet af ingefær ekstrakt og økologisk aloe vera, plejer huden og dens struktur.

Denne creme indeholder desuden hyaluronsyre, som virker fugtgivende og som giver denne anti age effekt på de fine linjer og rynker.

Vores vurdering

Denne rynkecreme er en rigtig god rynkecreme, som effektivt mindsker rynker og linjer som følge af alder. Vi er desuden særligt vilde med, at den er fri for parabener, parfume og farvestoffer. Således kan denne dagcreme nemlig bruges til en særligt sensitiv hudtype også.

Desuden oplevede vi, at denne rynkecreme havde en positiv virkning på rødme og hudirritation grundet dens særligt nærende og plejende ingredienser.

Derfor skal du købe Karmameju CASHMERE Age-Defence Face Cream 02

Du skal vælge denne rynkecreme, hvis du er på udkig efter en af de bedste rynkecremer på markedet, som samtidig er fri for parfume og parabener og dermed egner sig til særligt sensitiv hud.

#4 Pudderdåserne Anti-Age Ansigtscreme

Pudderdåserne Anti-Age rynkescreme

👉 Køb for 149,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Mange brugsegenskaber
 2. Kan bruges uagtet hudtype
 3. Parfumefri rynkecreme

Egenskaber

Pudderdåserne har gjort op med de mange dyrere rynkecremer på markedet, og udviklet et budgetvenligt alternativ med de samme effektive egenskaber.

Denne Anti-age rynkecreme indeholder en lang række naturlige ingredienser, som alle er nøje udvalgt til på bedste vis at reducere rynker uagtet hudtype og skabe gode resultater. Dette gøres ved, at rynkecremen går ind og arbejder med hudens elasticitet og fugtniveau.

Produktet kan også fungere som primer eller serum. Hvis dette produkt anvendes som serum på særligt tør hud er det vigtigt at supplere op med en god fugtgivende dagcreme efterfølgende for at sikre hudens fugtighedsniveau og elasticitet.

Vores vurdering

Vi synes egentlig, at dette er en rigtig god rynkecreme til den meget budgetvenlige pris – især med tanke på, at denne creme faktisk har mange forskellige brugsegenskaber.

Produktet fungerer fint som både primer inden makeup, eller som serum som skal pleje huden. Især som primer synes vi, at dette er et rigtig godt produkt grundet de fugtgivende egenskaber med god virkning på rynker.

Derfor skal du købe Pudderdåserne Anti-Age Ansigtscreme

Hvis du ønsker en af de bedste rynkecremer til prisen, så kan dette være et rette produkt til dig, da det netop er et budgetvenligt valg. Leder du efter ansigtscreme i stedet, så har vi også en test for det til de rette priser.

#5 Caudalie Resveratrol-Lift Firming Cashmere Cream

CAUDALIE Resveratrol-Lift Firming Cashmere Cream

👉 Køb for 270,- kr. hos Luxplus.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Forebygger fine linjer
 2. Vegansk rynkecreme
 3. Opstrammende creme der virker

Egenskaber

Caudalie Resveratrol-Lift Firming Cashmere Cream er en anti age dagcreme, som med dens mange naturlige ingredienser giver næring til din hud således, at huden opstrammes og synlige fine linjer og rynker mindskes og forebygges.

Denne creme hjælper dig altså med at få opstrammet din hud således, at den fremstår yngre og mere udglattet, hvilket gør den særligt velegnet til en mere modne hud selvom den kan bruges af alle hudtyper. Denne creme kan nemlig også bruges som forebyggende rynkecreme til den yngre hudtype.

Vores vurdering

Vi er egentlig som udgangspunkt tilfredse med resultaterne fra brug af denne creme. Dog synes vi ikke helt i dette tilfælde, at den høje pris helt retfærdiggøres.

Vi kunne godt have ønsket, at denne rynkecreme bidrag lidt med lidt mere fugt til ansigtet, hvis man lider af tør hud. Det synes vi dog ikke helt den gør, og man kan derfor med fordel bruges en serum under denne dagcreme for at opnå de bedste resultater.

Det mener vi dog ikke burde være nødvendigt med en rynkecreme til denne pris.

Derfor skal du købe Caudalie Resveratrol-Lift Firming Cashmere Cream

Dette kan være den rette rynkecreme for dig, som leder efter et vegansk alternativ med naturlige ingredienser.

#6 Sanzi Beauty Anti-age face cream

SANZI BEAUTY Anti-Aging Face Cream

👉 Køb for 296,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Vegansk
 2. Parabene- og parfumefri
 3. Velegnet til alle hudtyper

Egenskaber

Denne aldersforebyggende rynkecreme er udviklet særligt til at modvirke og mindske hudens ældningstegn og i stedet genopbygge og bevare en ungdommelig og opstrammet hud med en naturlig glød.

Med indholdet af blandt andet B3 vitaminer bekæmpes og forebygges uren hud samt fine linjer og rynker minimeres. Desuden bidrager dette til en mere ensartet hudtone, som får huden til at fremstå mere udglattet og jævn. Hertil kommer, at denne creme indeholder vitamin c, som giver en naturlig glød.

Vores vurdering

Dette er en fin anti age creme, som virkelig giver fugt til ansigtet. Cremen forebygger i den grad tør hud, og kan derfor med fordel bruges dagligt. Vi oplever dog ikke helt, at cremen har den ønskede virkning på rynker efter kort tids brug, som mange af de øvrige rynkecremer ellers har – derfor havner denne creme også helt på 6. pladsen.

Vi er dog positive over hvor meget fugt cremen giver samt at den er vegansk. Vi tænker derfor også, at denne creme har en god virkning på de fine linjer, men måske ikke på de lidt større og dybere rynker. Vi vil derfor stadig anbefale dette produkt, men måske mere til den yngre hud end den mere modne.

Derfor skal du købe Sanzi Beauty Anti-age face cream

Du skal købe denne rynkecreme, hvis du ønsker en budgetvenlig dagcreme, som også er vegansk.

#7 Elizabeth Arden Visible Difference Optimizing Skin Serum

ELIZABETH ARDEN - Visible Difference Optimizing Skin Serum

👉 Køb for 289,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Velegnet til moden hud
 2. Drøj i brug
 3. Rynkecreme i serum format

Egenskaber

Dette rynkecreme fra Elizabeth Arden er egentlig mere end serum til ansigtet end det er en reel rynkecreme, men med de helt samme egenskaber og formål; nemlig at minimere og forebygge rynker samt linjer som følge af aldring.

Modsat mange andre rynkecremer skal dette produkt dog i stedet anvendes under en normal dagcreme. Du påfører altså denne serum først for at få mest muligt ud af antiage effekterne, hvorefter du påfører en dag creme, som kan give masser af fugt, hvilket især er vigtigt, hvis du lider af tør hud.

Denne serum har en regenererende og udglattende virkning på hudens struktur, og har desuden en positiv indvirkning på optagelsen af de produkter, som påføres efterfølgende således, at du får mest muligt ud af alle ingredienser.

Vores vurdering

Vi har egentlig haft lidt svært ved at vurdere denne serum fra Elizabeth Arden – og det skyldes i virkeligheden nok, at det netop er en serum og ikke en rynkecreme.

Netop fordi dette serum skal påføres under en dag creme, så har vi svært ved at vurdere om de resultater, som vi så skyldtes serummet eller cremen – og fordi der findes så mange produkter på markedet, som både agerer serum med anti age samt creme med fugt, så ender dette produkt desværre et stykke nede på listen.

Derfor skal du købe Elizabeth Arden Visible Difference Optimizing Skin Serum

Dette er det rette produkt for dig, som ønsker en rynkecreme, som kan anvendes som serum.

#8 Embryolisse Anti-Age Re-Densifying Cream

Embryolisse Anti-Age Re-Densifying Cream

👉 Køb for 206,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Indeholder antioxidanter
 2. Særligt velegnet til 50+
 3. Genopbyggende egenskaber

Egenskaber

Embryolisses rynkecreme er særligt udviklet til en modne hud der er 50+. Det skyldes, at cremen har en særligt kraftig og koncentreret formel, som har indvirkning på hudens kollagenproduktion og dermed hudens elasticitet. Produktet indeholder hyaluronsyre og nærende sheabutter, som er med til at opretholde hudens balance.

Desuden indeholder cremen også resveratrol, som er med til at forebygge alderspletter. Grundet alle disse egenskaber efterlades huden altså markant synligt yngre ved brug, da huden også efterlades med en mere fast og glat overflade med masser af glød.

Vores vurdering

Dette er måske ikke lige den bedste anti age creme af de testede, hvorfor den også den også er havnet ret langt nede på listen. Ikke dermed sagt, at det ikke er en fin rynkecreme, men når vi sammenligner med de øvrige, så kan den desværre ikke helt måle sig med disse.

Vi er ikke helt vilde med konsistensen; produktet føles ikke helt så blød og lækker på huden, som vi kunne ønske.

Derfor skal du købe Embryolisse Anti-Age Re-Densifying Cream

Dette er måske det rette produkt for dig, som er 50+ og ikke helt ved hvilken rynkecreme du skal købe.

#9 Jurlique Purely Age-defying firming and tightening serum

JURLIQUE Purely Age-Defying Firming And Tightening Serum

👉 Køb for 399,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Fri for parabener
 2. Økologisk serum
 3. Opstrammende egenskaber

Egenskaber

Dette serum indeholder en masse næring, som er nøje udvalgt til at skabe anti age resultater samt et blødt finish med en god glød.

Serummet er velegnet til de fleste hudtyper, men især moden hud, som efterhånden er begyndt at vise synlige ældningstegn kan have særligt gavn af dette serum grundet dens udglattende egenskaber. Desuden fremmer serummet hudens smidighed, hvilket får huden til at fremstå yngre og mere fast.

Vores vurdering

Igen har vi at gøre med et serum og ikke en decideret rynkecreme – og det er jo i og for sig fint, og rigtig godt, hvis man har en dag creme, som man er rigtig glad for og nødigt vil skifte ud til fordel for en rynkecreme. Det gør dog, at vi igen har lidt svært ved at vurdere resultaterne.

Dog er vi virkelig begejstrede for, at dette produkt er økologisk; det skal man desværre lede længe efter blandt rynkecremer. Det afspejles i prisen, og igen synes vi, at det er lidt i den høje ende taget i betragtning, at man også skal ud og investere i en god creme, som kan tilføre den rette fugt efter brug af serummet.

Derfor skal du købe Jurlique Purely Age-defying firming and tightning serum

Hvis du er på udkig efter et økologisk serum mod rynker, så kan dette være det rette produkt for dig.

#10 Biotherm Blue Therapy Amber Algae Revitalizing Day Cream

Biotherm Blue Therapy Amber Algae Revitalizing Day Cream

👉 Køb for 250,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Mindsker rynker
 2. Giver glød til ansigtet
 3. Indeholder styrkende ingredienser

Egenskaber

Denne rynkecreme fra Biotherm er en anti-age dagcreme, som er velegnet til brug på både ansigtet, hals samt kavalergang for at minimere rynker og fine linjer. Den er altså udviklet særligt til kvinden, som ønsker at bibeholde en ung hud med masser af glød så langt tid som muligt.

Dette muliggøres grundet indholdet af blandt andet den unikke alge Amer Algae samt Biotherms egen signatur ingrediens Life Plankton. De naturlige ingredienser gør altså, at denne rynkecreme sørger for at huden bliver blød og revitaliseret langsomt dag for dag ved kontinuerlig brug.

Vores vurdering

Vi synes desværre ikke at dette er den bedste rynkecreme, da den ikke lever op til forventningerne. Forventningen når man begynder at bruge rynkecreme er, at rynker og fine linjer enten minimeres eller forebygges, men desværre lever denne creme ikke helt op til dette.

Dog synes vi at rynkecremen giver masser af fugt, og den kan derfor i stedet anvendes som en dagcreme med lette anti age egenskaber.

Derfor skal du købe Biotherm Blue Therapy Amber Algae Revitalizing Day Cream

Dette kan være det rette produkt for dig, som har god erfaring med eller ønsker at afprøve Biotherms signatur ingredienser Life Plankton.

Hvad er rynkecreme?

En rynkecreme – også kaldet en anti-age creme – er et hudplejeprodukt, der er udviklet til at forebygge og bremse synlige tegn på aldring i ansigtet og på halsen. Formålet med en rynkecreme er at give din hud et boost, der kan hjælpe med at holde huden smukkere i længere tid. En rynkecreme er skabt til at bekæmpe og udglatte fine linjer og rynker. Rynker er en helt naturlig del af det at blive ældre, men derfor kan vi jo godt holde huden smuk så længe som muligt. Derudover tilføres huden masser af fugt for at øge dens elasticitet. 

Hvordan vælger du den rigtige rynkecreme?

Du skal naturligvis vælge den rette rynkecreme, så du bedst muligt bekæmper dine rynker og fine linjer samt forebygger tegn på alderdom i huden. Det er også vigtigt, at din rynkecreme virkelig gennemfugter din hud, da dette er med til at få de fine linjer i huden til at synes mindre.

Jo ældre vi bliver, desto mere pleje kræver huden for at holde den sund, smuk og stadig have en glød. Du kan selvfølgelig ikke forynge huden med en rynkecreme, men du kan give din hud gløden tilbage, så den ser både yngre og sundere ud. Anti-age er vældigt populært i tiden, og derfor findes der også rigtigt mange forskellige produkter på markedet.

Når du skal vælge din rynkecreme, kan du blandt andet overveje og lægge vægt på følgende faktorer:

 • Du bør vælge en rynkecreme, der stimulerer hudens naturlige produktion af kollagen og elastin. Som vi ældes, danner huden helt naturligt mindre elastin og kollagen. Dette giver blandt andet rynker og fine linjer. Derfor er det en god idé at gå efter en rynkecreme, der kan hjælpe med at stimulere produktionen af elastin og kollagen.
 • Din rynkecreme skal som tidligere nævnt give masser af fugt til din hud. Derfor er det en god idé at kigge efter en rynkecreme, der indeholder hyaluronsyre. Hyaluronsyre er nemlig eminent til at binde væske, hvilket gør, at din hud får tilført masser af fugt og næring.
 • Sidst, men ikke mindst, er det at foretrække, at din rynkecreme indeholder SPF. Solen er med til at skabe flere rynker, og derfor er det vigtigt at bruge solfaktor året rundt. Her mener vi, at en rynkecreme, der indeholder SPF er at foretrække.

Hvad gør rynkecreme, og hvorfor skal jeg bruge det?

Som allerede kort nævnt udglatter en rynkecreme rynker samt fine linjer. Dette giver huden en mere jævn og glat overflade. Derudover vil en god rynkecreme stimulere hudens produktion af elastin og kollagen. Lad os tage et kig på, hvad elastin og kollagen egentlig er. De er nemlig vigtige faktorer for, hvorfor rynker opstår, idet produktionen af elastin og kollagen mindskes med alderen. Faktisk viser videnskaben, at kroppens naturlige produktion af kollagen allerede begynder at gå ned ad bakke fra 25 år. 

Men lad os tage et nærmere kig på, hvad kollagen egentlig er. Kollagen er et protein, der naturligt produceres af huden/kroppen, og som sagt reduceres denne produktion med alderen. En ung hud kan indeholde helt op til 80 procent kollagen, mens produktionen af kollagen begynder at falde med cirka 1-2 procent per år.

Du kan lidt se på kollagen som kroppens lim. Kollagen er faktisk den vigtigste spiller, når det kommer til at holde rynker væk. Kollagen er også med til at sikre, at huden holdes elastisk og spændstig.

Det kan også være, at du har hørt om kollagen i fødevarer. Proteinrig mad indeholder nemlig også kollagen. Det er dog vigtigt at nævne, at kollagen i mad desværre ikke har en effekt på dine rynker og fine linjer. Proteiner i mad er nemlig ikke hydrolyseret. For at huden skal kunne få noget ud af kollagen, skal proteinet være nedbrudt i præcise peptidelængder.

Lad os så tage et kig på elastin. Elastin er et elastisk protein, der naturligt findes i huden og dit bindevæv. Elastinfibre sikrer, at din hud kan vende tilbage til sin oprindelig form, efter du eksempelvis har strukket huden. 

Du kan altså se på det på følgende måde: elastin giver huden fleksibilitet, mens kollagen giver din hud styrke. Begge er altså vigtige for at holde din hud smuk, sund og spændstig.

Kan jeg bruge alle typer rynkecreme?

Det ville være skønt, hvis dette var tilfældet, ikke? Det er det desværre ikke. Det er vigtigt, at du vælger en rynkecreme, der passer bedst muligt til din hud og netop dine hudproblemer. Det er altid vejen til de bedste resultater, uanset om vi taler om en rynkecreme eller en helt normal ansigtscreme. Du kan altså ikke bare købe den samme rynkecreme som din veninde.

Vi kan ikke understrege dette nok. Du bør altid vælge den rynkecreme, der passer til netop din hud. Når det er sagt, vil vi anbefale, at du går efter en rynkecremer, der stimulerer hudens naturlige produktion af elastin og kollagen. Derudover anbefaler vi, at du vælger en rynkecreme, der tilfører din hud masser af fugt samt giver huden de mineraler, vitaminer og antioxidanter, den har brug for.

Hvis din rynkecreme i sig selv ikke giver nok fugt, kan du prøve at kombinere produktet med den normale dagcreme. Men det er naturligvis altid at foretrække, hvis du kan finde en rynkecreme, der kan give din hud alt det, den har brug for.

Virker rynkecreme rent faktisk?

Dette er spørgsmålet til én million kroner. Virker rynkecremer faktisk? Mange mennesker er absolut ikke begejstret, når de fine linjer og første rynker begynder at kunne ses i ansigtet og på halsen. Mange er faktisk villige til at gøre rigtig meget for at reducere disse tegn på aldring. Et godt sted at starte er en rynkecreme. Det er lidt mere budgetvenligt, og det er for mange også lidt mere overskueligt at starte med, selvom der i dag findes mange andre måder at forynge huden på.

Men hvor effektive er rynkecremer egentligt? Det er et godt spørgsmål. Det er her nok vigtigt at sige, at der desværre ikke findes nogle mirakelkure. Aldring er en naturlig del af livet, og selvom du kan reducere aldringstegn, kan du nok ikke komme dem helt til livs. Det er blot en naturlig del af det at blive ældre, uanset hvor meget vi end ville ønske, at det var anderledes. Selv de bedste rynkecremer kan ikke ændre på, at du bliver ældre.

Men, men, men… En effektiv rynkecreme kan reducere fine linjer og rynker og give din hud fugt, næring og alt det, den ellers har brug for. En rynkecreme kan give dig mulighed for at ældes med ynde og skønhed.

Effekten af rynkecremer afhænger naturligvis af en række faktorer, og ikke alle rynkecremer er lige gode. Du skal som tidligere nævnt vælge en rynkecreme, der passer til din hudtype, og du skal tage et kig på ingredienserne i din nye creme.

Nogle eksperter har faktisk udtalt, at den bedste rynkecreme er en solcreme, idet solen, som du sikkert allerede ved, er ganske hård ved huden. Solen er skøn og dejlig og giver en smuk glød, men desværre er solen også medvirkende til, at vi hurtigere og tidligere udvikler rynker. Derfor er det alfa og omega, at vi beskytter huden mod solen med SPF. Brug af solcreme kan muligvis også give bedre resultater, når du bruger din rynkecreme. Faktisk er der flere ting, der tyder på, at kombinationen af rynkecreme og solcreme er den mest effektive måde at reducere aldringstegn.

Der er altså ikke et endegyldigt svar på spørgsmålet, om rynkecreme virker. Men ja, rynkecreme kan helt klart være med til at reducere rynker og fine linjer og forebygge tegn på aldring. Vi mener altså, at det godt kan betale sig at investere i en god rynkecreme.

Hvorfor bør jeg bruge rynkecreme?

Det er selvfølgelig helt op til dig, om du har lyst til at bruge rynkecreme eller ej. Men siden du befinder dig på denne side, har du givetvis overvejet at bruge rynkecreme. Flere og flere begynder at bruge rynkecreme både for at reducere fine linjer og rynker og forebygge flere tegn på aldring. 

Du bør bruge rynkecreme, hvis du gerne vil forebygge tegn på aldring, eller du gerne vil reducere tegn på aldring. 

Hvem skal bruge rynkecreme?

Det hænger lidt sammen med ovenstående spørgsmål. Både mænd og kvinder kan bruge rynkecreme. Ofte tænker vi måske, at rynkecreme er for ældre personer med en moden hud. Dette er dog ikke helt korrekt. Du kan nemlig også forebygge rynker og fine linjer ved at bruge en rynkecreme. Derfor kan der være gode grunde til at begynde at bruge en rynkecreme, før rynkerne opstår.

Hvorfor får man rynker?

Rynker er faktisk en del af hudens naturlige aldring. Med tiden så bliver ens hud tyndere samt nogle af de mere elastiske egenskaber mindskes eller mistes. Dette vil derfor på hudens overflade vises som finere linjer eller mere grove rynker. Du kan altså ikke undgå at få rynker i større eller mindre grad.

Det er dog ikke alle der får lige mange eller lige store rynker. Det afhænger blandt andet af gener og arv men også af hvordan man har passet på sin hud gennem tiden; herunder om du har røget, udsat din hud for meget sollys og undgået at give den daglig fugt.

Hvornår skal jeg begynde at bruge anti aging rynkecreme?

Det er meget individuelt hvornår huden begynder at vise aldringstegn, da det blandt andet afhænger af hvilken hudtype man har, men for mange vil det allerede være i 20’erne.

Fælles for de fleste er, at de faktisk begynder at bruge rynkecreme langt senere end de burde.

Det er aldrig for sent anvende rynkecreme, da mange cremer også har en effektiv virkning på eksisterende rynker eller linjer. Det er dog godt at begynde at bruge rynkecreme allerede når huden begynder at vise de første aldringstegn, da rynkecremerne også ofte har en forebyggende effekt.

Hvilken rynkecreme er den bedste?

Vi har fundet frem til Clinique Superdefense SPF 40 Multi-Correcting Gel All Skin Types som værende den bedste rynkecreme og dermed vinder i vores anti age creme bedst i test, da den er velegnet til alle hudtyper og effektivt modvirker og reducerer aldringstegn.

Rynkecreme med dokumenteret effekt

Når du skal vælge en en god rynkecreme, så skal du selvfølgelig gå efter et produkt, som har de egenskaber, som netop du har brug for og som lever op til de forventninger du har; hvad end det er økologi, vegansk, rynkeprodukt til yngre eller til mere moden hud.

Du bør altså undersøge nøje hvilket produkt, som kan være det rette for dig før du går ud og investerer i et produkt; især fordi rynkeprodukterne ofte er i den dyrere ende grundet disse ani age egenskaber.

Hvis du er i tvivl om hvad du skal vælge kan du blandt andet søge information i denne rynkecreme sammenligning, eller søge rådgivning blandt andet hos apotekerne, da de blandt andet også sælger produkter med dokumenteret virkning.

Hvad skal en en god rynkecreme indeholde?

Svar: Dette vil naturligvis afhænge af lige præcis din hud. Der er ikke et entydigt svar på dette spørgsmål. Når det er sagt, er der en række i ingredienser, du med fordel kan kigge efter, når du går på jagt efter din nye rynkecreme:

 • Hyaluronsyre
 • A-vitamin/retinol
 • Peptider
 • E- og C-vitaminer idet de er kraftige antioxidanter, der beskytter mod solens skadelige stråler
 • Niacinamid idet det hjælper med at forbedre hudens elasticitet
 • Drueekstrakt
 • Hydroxsyrer der er god til at fjerne døde hudceller
 • Coenzym Q10 der beskytter mod solens stråler samt forurening

Det er er vigtigt at gå efter en creme, der indeholder masser af antioxidanter, idet antioxidanter er eminente til at beskytte din hud mod solens stråler samt celleskader. Derfor er C-vitamin eksempelvis en god ingrediens at kigge efter, når du vælger din rynkecreme.

FAQ

❓ Hvornår skal man bruge anti rynkecreme?

Der er ikke en bestemt tid eller alder, hvor man bør starte med rynkecreme. Det giver dog god mening at bruge anti rynkecreme i 30-40 års alderen. Især hvis huden har været udsat for meget sol i længere perioder.

❓ Hvordan virker anti age creme?

Huden vil altid ældes og det er noget man ikke kan undgå. Rynkecremer kan dog hjælpe med at udglatte linjerne og give huden en bedre mulighed for at holde på væsken og dermed få huden til at se flottere ud.

❓ Hvad er den bedste rynkecreme?

Vi anbefaler en anti rynkecreme fra Clinique, som er den bedste creme i vores test. Se hvilke produkter som vi tester og sammenligner for at få en anbefaling på din nye favoritcreme.

❓ Kan jeg bruge rynkecreme for tidligt?

Du bør ikke bruge rynkecreme, før din hud naturlige produktion af kollagen begynder at falde, idet rynkecreme vil fremme hudens produktionen af kollagen.

❓ Kan jeg tilføre min hud kollagen?

Ja, det kan du gøre ved at vælge en rynkecreme, der fremmer kroppens egen produktion af proteinet.

❓ Hvor længe skal jeg bruge rynkecreme, før jeg ser resultater?

Hvem vil ikke gerne have resultater med det samme? Desværre vil du ikke se resultater natten over. Du skal bruge din rynkecreme kontinuerligt over en længere tid for at se resultater. Som tommelfingerregel skal du bruge din rynkecreme i minimum seks uger, før du begynder at kunne se en forskel.

Artiklen er opdateret d. januar 10, 2023 af Willow

Malene

Malene er en af vores talentfulde tekstforfattere og produkttestere. Hun har været en del af hjemmesidens siden 2021 og har bidraget med en stor mængde beautyguides og testet produkter fra shampoo til hårserum og vippeserum.

Hun er vores go-to når vores artikler skal opdateres med vores nyeste test, som hun også selv foretager.