Guide 5 tips til et naturligt look med makeup

Naturlig Makeup – 5 tips til et naturligt look med makeup

Artiklen er senest opdateret d. august 13, 2023 af Kasper

En af de hotteste makeuptrends i Skandinavien, er det såkaldte “no makeup”-look. Det kan virke paradoksalt at bruge timevis – og mange penge – på at opnå et naturligt og let look. 

Men i bund og grund handler det om at fremhæve din naturlige skønhed på en cool måde, så du kan føle dig smuk og selvsikker – og uden det er tydeligt for andre, at du har makeup på. 

Der er dog mange måder at lægge en naturlig makeup. Det vigtigste er, at du bruger de rigtige produkter på den rigtige måde. Herunder får du 5 tips til, hvordan du opnår et naturligt look med makeup. 

  1. Basen: Vælg en let foundation

En foundation er genial til at skabe en mere ensartet hud, udjævne røde plamager eller dække de steder, hvor du har tendens til at rødme. 

Der findes utroligt mange forskellige foundations på markedet – og det er bestemt ikke ligegyldigt, hvilken foundation du bruger. Som udgangspunkt skal du undgå at bruge en tung foundation. I stedet bør du hellere anvende en foundation i løs pudder, som skaber et let og lækkert look. 

Har du mørke rande under øjnene eller tydelige bumser, du gerne vil dække, kan du bruge en concealer, der har en lidt tættere dækkeevne. 

  1. Brug en mascara, der giver farve uden for meget længde

Mange kvinder anvender mascara til at få farve og ekstra volumen på deres vipper. Ønsker du et naturligt look, kan det være en god idé at vælge en mascara, der fremhæver dine vipper med lidt farve, men uden for meget længde. 

Er du blond og har meget lyse vipper, kan det dog være en god idé ikke at vælge en mascara, der er “extra black”, da det vil være en større kontrast til din naturlige farve. 

Du kan desuden justere intensiteten ved kun at påføre et eller to lette lag på dine vipper, således du får fylde, uden at vipperne bliver for mørke eller klistrer sig sammen i klumper. 

Skal du på jagt efter den perfekte mascara til dine vipper? Så find inspiration i vores test over bedste mascara i 2022 her. 

  1. Opnå en naturlig glød med bronzer 

En bronzer har det formål at give dig glød og fremhæve dine naturlige skygger. Der er dog ikke langt fra naturligt til unaturligt, og derfor er det super vigtigt, at bronzeren påføres korrekt. 

Tips og tricks til at bruge en bronzer til et naturligt look:

  • Vælg den rigtige farve til din hudtone. Vælg som udgangspunkt en bronzer, der er én eller to nuancer mørkere end din naturlige farve.
  • Anvend en creme-bronzer til tør hud og en pudder-bronzer til fedtet hud for det smukkeste resultat.
  • Brug en stor, blød børste. En for lille børste giver skarpe kanter og et unaturligt look. Sørg også for at blende den godt ud, så bronzeren ikke sætter sig i klumper.
  • Påfør bronzeren de rigtige steder. Brug den der, hvor solen rammer naturligt – på kindben, kæbeparti, kraveben, hårgrænsen, næseryggen og tindingerne.
  • Vær forsigtig med bronzere med glimmer i. Glimmer i bronzer fungerer rigtig godt til kinder og kraveben, men din hud kan hurtigt komme til at se fedtet ud, hvis du bruger den samme på tindinger og hårgrænse. Vær i så fald forsigtig med mængden.
  1. Få smukke, naturlige bryn med den rette brynfarve

Øjenbryn betyder meget for dit ansigts samlede udtryk. 

Hvor nogle har meget mørke bryn, kan andre have helt hvide bryn. Desuden er det meget forskelligt, om du har mange og kraftige hår fra naturens side, eller om du har meget få hår. 

naturlig mascara og makeup

Med en effektiv øjenbrynspensel kan du nemt og effektivt få fyldigere og mere markerede øjenbryn eller dække eventuelle huller i dine øjenbryn. Det vigtigste er, at du ikke overgør det, hvis du vil fastholde et naturligt udtryk. 

Som udgangspunkt skal du vælge en farve, der er lidt mørkere end din naturlige brynfarve. Forsøg så vidt muligt at holde din naturlige brynfacon. Lav kun små korrektioner, hvis dine øjenbryn eksempelvis er asymmetriske. 

Når du skal gå efter et no makeup-look, er det vigtigt, at dine bryn ikke bliver for mørke eller for “tætte”. Derfor kan du med fordel føre blyanten let hen over dine bryn. 

  1. Brug en læbepomade for at skabe prikken over i’et 

Uanset om du har tørre læber eller ej, kan en god læbepomade gøre underværker. En læbepomade giver en flot shine og et naturligt, friskt look. 

Bruger du en læbepomade med fugtgivende og nærende ingredienser, plejer du samtidig dine læber, så du undgår tørre og sprukne læber. 

Om sommeren kan du med fordel bruge en læbepomade med solfaktor, så du ikke blot får smukke læber, men også beskytter mod solens UV-stråler. 

Fremhæv din naturlige skønhed med få kneb  

Ønsker du at bruge makeup på en måde, der fremhæver snarere end dækker din naturlige skønhed? I så fald håber vi, du kan bruge nogle af vores tips her i artiklen. 

Når du først har fundet det, der fungerer for dig, behøver det ikke at tage lang tid om morgenen for at få det helt perfekte, naturlige look. Nu er der blot tilbage at prøve dig frem. God fornøjelse!  

Liva Olsen er en passioneret skønhedsekspert og uddannet kosmetolog fra Kosmetologskolen, hvor hun dimitterede i 2019. Med en alder på 25 år har hun allerede dedikeret mange år til at udforske og forstå skønhedsverdenen.