bedste sulfatfri shampoo test

Bedste sulfatfri shampoo 2022

Det er efterhånden blevet meget populært at bruge shampoer uden sulfat, og det er ikke uden grund. Der findes nemlig en lang række forskellige fordele ved at bruge shampoo uden silikone og sulfat.

At anvende en sulfatfrie shampooer hjælper blandt andet med at frembringe dit hårs naturlige struktur samt modvirke eventuel krus/udtørring. Det er desuden en sulfatfri shampoo du skal bruge til den såkaldte CurlyGirl metode.

Som med almindelige shampoos findes der mange forskellige sulfatfrie shampooer på markedet, så det kan være svært at vide hvilken en du skal vælge, hvis du ønsker at vælge en sulfatfri shampoo. Men vi har gjort det nemmere for dig.

Så læs med for at finde den bedste sulfatfri shampoo for lige netop dig.

Bedst i test shampoo uden sulfat

 1. HairLust Hair Growth & Repair Shampoo
 2. Olaplex NO.4 Bond Maintenance Shampoo
 3. Yummi Haircare – Grow and Glow Shampoo
 4. Purely Professional Shampoo 0
 5. Kevin Murphy HYDRATE.ME.WASH
 6. Maria Nila True Soft Shampoo
 7. Karmameju SWISH Shampoo 02
 8. IdHAIR Elements Xclusive Moisture Shampoo
 9. Redken Curvaceous High Foam Lightweight Shampoo Cleanser
 10. REF. Intense Hydrate Shampoo

#1 HairLust Hair Growth & Repair Shampoo

hairlust Hair Growth & Repair sulfatfri Shampoo

👉 Køb for 179,- kr. hos Thehairlust.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Dansk produceret og økologisk certificeret
 2. bidrager til forlængelse af hårets livscyklus
 3. shampoo uden sulfat og silikone og parabener

Egenskaber

Denne sulfatfrie shampoo fra HairLyst er udviklet særligt til at styrke og reparere skadet hår ved at bidrage med fugt samt en lang række genopbyggende og nærende ingredienser. Disse ingredienser virker ved at trænge dybt ind i hårstråene og genopbygge indefra og ud.

Især det høje indhold af styrkende og genopbyggende proteiner er kendetegnende for denne sulfatfrie shampoo. Proteinerne bidrager til et stærkt hår og dermed til en minimering af spaltede spidser samt at dit hår ikke knækker så nemt.

Hertil kommer, at shampooen netop med dens sulfatfrie ingrediensliste bidrager til en hovedbund i balance, hvilket kan modvirke en eventuelt irriteret hovedbund med kløe.

Vores vurdering

Vi mener, at dette er den bedste sulfatfri shampoo blandt de testede. Vi oplevede allerede efter kort tids brug, at hårets naturlige struktur (herunder naturlige fald, bølger og krøller) blev langt mere fremtrædende, og at hårets ikke længere var “tynget”, som normale shampoos ofte kan have tendens til.

Denne sulfatfri shampoo efterlader dit hår blødt, og fyldt med glans, og har desuden en skøn duft, som ikke er for fremtrædende.

Derfor skal du vælge HairLust Hair Growth & Repair

Denne sulfatfri shampoo fra HairLust er den perfekte for dig, hvis du ønsker at frembringe dit naturlige hår og dets struktur på bedste vis.

#2 Olaplex NO.4 Bond Maintenance Shampoo

Olaplex NO.4 Bond Maintenance Sulfatfri Shampoo

👉 Køb for 229,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Vegansk og fri for gluten
 2. uden sulfater
 3. Virker ikke tyngende for dit hår

Egenskaber

Olaplex NO.4 Bond Maintenance er en shampoo uden sulfater, som faktisk er patenteret grundet dens innovative ingrediensliste; herunder Olaplex’ eget molekyle, som genopbygger hårets svovlbroer, som på daglig basis nedbydes af alt fra sollys til styling.

Grundet det ekstremt høje indhold af fugtgivende ingredienser sikres det, at dit hår uagtet hårtype efterlades med det optimale niveau af fugt. Trods shampooen er uden sulfater efterlades dit hår desuden helt rent.

Vores vurdering

Vi forstår godt, at Olaplex’ har fået patenteret deres eget molekyle – for der er ingen tvivl om, at indholdet af dette virker. Man mærker en klar forskel efter brug af dette produkt. Dit hår bliver blødt, smidigt og glansfuldt, hvilket er et resultat af det øgede fugtniveau.

Du kan med fordel bruge både Olaplex’ NO3, NO4 og NO5 (hårkur, shampoo og balsam) for optimal sulfatfri hårpleje, da disse er udviklet til brug med hinanden og dermed giver det optimale og perfekte resultat således, at dit hår efterlades styrket, glansfuldt og blødt.

Derfor skal du vælge Olaplex NO.4 Bond Maintenance Shampoo

Dette er den rigtige sulfatfrie shampoo for dig, som ønsker en sulfatfri hårrutine med både sulfatfri shampoo, balsam og hårkur.

#3 Yummi Haircare – Grow and Glow Shampoo

Yummi Haircare - Grow and Glow sulfatfri Shampoo

👉 Køb for 179,- kr. hos Yummihaircare.dk

Fremhævede egenskaber

 1. “Anti frizz” effekt
 2. sulfat og silikonefri shampoo
 3. Eksfolierende effekt i hovedbunden

Egenskaber

Grow and Glow fra Yummi Haircare har en sulfatfri shampoo, som indeholder en lang række ingredienser, som alle har gavnlige effekter på dit hår og en hovedbund i balance.

Udover at være fri for sulfater, så indeholder denne shampoo også frugtsyrer, som giver en mild eksfolidering af hovedbunden, og med indholdet af blandt andet Capilia Longa har denne shampoo desuden en gavnlig effekt på blandt andet hårtab og hårvækst, hvis den bruges kontinuerligt.

Vær dog opmærksom på, at denne sulfatfrie shampoo ikke anbefales til skadet hår.

Vores vurdering

Ved kontinuerlig brug af denne shampoo uden sulfater, kan man godt mærke de gavlige effekter på ens hår. Dit hår føles stærkere og mere modstandsdygtigt overfor slid. Desuden er glansen ikke at tage fejl af, og hårets naturlige stuktur får i den grad lov til at komme frem i verden.

Denne shampoo er desuden virkelig en god sulfatfri shampoo til kruset hår med dens anti-frizz effekt og indhold af fugtgivende ingredienser.

Derfor skal du købe Yummi Haircare – Grow and Glow Shampoo

Dette produkt kan du med fordel købe, hvis du ønsker en sulfatfri shampoo, som udover at stimulere hårvækst, har en gavnlig effekt på blandt andet hårtab.

#4 Purely Professional Shampoo 0

Purely Professional Sulfatfri Shampoo

👉 Køb for 1549,- kr. hos Med24.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Sulfatfri shampoo
 2. Kort og gennemskuelig ingrediensliste
 3. Særligt god til tør hovedbund

Egenskaber

Purely Professional Shampoo er en sulfatfri shampoo, som faktisk er udviklet med en ingrediensliste på kun 7 stk., som er helt nøje udvalgt – og vigtigst af alt; sulfater er ikke en del af denne ingredienslisten.

Denne sulfatfri shampoo er mild for både hår og hovedbund, og bidrager til hårets naturlige struktur og ballance. Da den netop er meget mild, er den også velegnet irriteret/tørt hår og hovedbund.

Vores vurdering

Dette er en rigtig god sulfatfri shampoo, hvis du lider af irriteret eller sart hovedbund. Mange produkter kan virke hudirriterende, men det er bestemt ikke tikfældet med denne shampoo som er fri for sulfater. I stedet sørger produktet for, at hovedbunden bibeholder hårets naturlige skællag.

Derfor skal du købe Purely Professional Shampoo

Dette produkt skal du købe, hvis du er på udkig efter en naturlig sulfatfri shampoo med få ingredienser, som er udvalgt til at bibeholde hovedbundens og hårets naturlige struktur.

#5 Kevin Murphy HYDRATE.ME.WASH

Kevin Murphy HYDRATE.ME.WASH shampoo uden sulfater

👉 Køb for 216,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Fugtgivende shampoo uden sulfater
 2. Særligt god til tørt hår
 3. Rig på c-vitamin

Egenskaber

Med denne HYDRATE.ME.WASH får du en sulfatfri shampoo, som efterlader et glansfuldt hår med masser af fugt. Den helt unikke ingrediensliste har en meget plejende effekt på skadet hår, men uagtet hårtype kan du med fordel bruge denne sulfatfrie shampoo for et sundt hår.

Med den høje koncentration af blandt andet C-vitamin styrkes hårets elasticitet og glans samtidig med, at du får det pleje, som håret har brug for.

Vores vurdering

Vi er ret begejstrede for denne sulfatfri shampoo uden sulfat fra Kevin Murphy fordi den virkelig efterlader håret synligt forandret. Dit hår efterlades glansfuldt, blødt og smidigt – mange shampoer lover det, men Kevin Murphey formår faktisk at holde det de lover.

Årsagen til, at den havner på en 5. plads i vores sulfatfri shampoo test er simpelthen prisen – for vi synes faktisk, at det er et rigtig godt produkt, men det er også i den dyrere ende af prisskalaen.

Derfor skal du købe Kevin Murphy HYDRATE.ME.WASH

Dette produkt er det rette for dig, som ønsker et produkt, som giver dit hår pleje, men især også giver dig den naturlige glans tilbage – især i f.eks. hår med krøller.

#6 Maria Nila True Soft Shampoo

Maria Nila True Soft Shampoo uden sulfater

👉 Køb for 199,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Efterlader dit hår blødt
 2. særligt velegnet til farvet hår
 3. Vegansk

Egenskaber

Maria Nila True Soft er udviklet særligt til tørt hår, og indeholder derfor en lang række ting herunder blandt andet arganolie, som er nøje udvalgt for at sikre, at dit hår tilføres en masse fugt. Arganiolien har desuden en positiv indvirkning på statisk elektricitet og krus.

Dette produkt uden sulfater er desuden udviklet med det såkaldte Color Guard Complex, som mindsker farvetab, og desuden beskytter mod solens stråler således, at farven i det farvede hår bibeholdes bedst muligt.

Vores vurdering

Vi var egentlig ret begejstrede for de ting, som vi læste om dette produkt; især de gode farvebevarende egenskaber var vi meget begejstrede for og spændte på at teste. Vi må dog nok erkende, at produktet desværre ikke helt lever op til vores forventninger.

Der er et par af de andre shampooer i vores test, som også har farvebevarende egenskaber – og sammenlignet med disse, så synes vi desværre ikke, at Maria Nila lever helt op til forventningerne. Når det er sagt, så synes vi dog ikke, at det ikke er en god sulfatfri shampoo.

Produktet giver den pleje, som den skal for at undgå udtørring, og efterlader også håret med et sundt look for dine krøller.

Derfor skal du købe Maria Nila True Soft Shampoo

Dette kan være det rigtige produkt for dig som er på udkig efter en sulfatfri shampoo, som er udviklet særligt til farvet hår.

#7 Karmameju SWISH Shampoo 02

Karmameju SWISH Sulfatfri Shampoo

👉 Køb for 209,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Mild for hår og hovedbund
 2. Fri for duft- og farvestoffer
 3. Fri for sulfater og parabener

Egenskaber

Denne Karmameju SWISH 02 fri for sulfater er en særligt mild for både hår og hud. Med dens milde formular sørger produktet for blidt at rense dit hår og hovedbunden, hvilket gør det perfekt til daglig brug for især normalt/fint hår.

Formularen indeholder rene og æteriske naturlige olier, som er særligt fugtgivende, og dit hår efterlades derfor sundt og glansfuldt med en naturlig fylde.

Vores vurdering

Der er ingen tvivl om, at dette er et meget mildt produkt for din hud, der ikke indeholder en lang række kemikalier, men derimod er bygget på en naturlig formular – og dét er vi selvfølgelig glade for. Det er især godt for dig, som ønsker at undgå unødige kemikaler f.eks. grundet sart hud eller hovedbund.

Når det så er sagt, så skal man heller ikke forvente et produkt, som virkelig skummer, hvor du bagefter står tilbage med en følelse af, at hovedbunden og håret virkelig er blevet rent – for det får du ikke med dette produkt.

Derfor skal du købe Karmameju SWISH 02

Dette produkt fra Karmameju kan være det rette for dig, som er på udkig efter et meget mildt produkt, som er godt til fint hår.

#8 IdHAIR Elements Xclusive Moisture Shampoo

IdHAIR Elements Xclusive Moisture Shampoo uden sulfat

👉 Køb for 132,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Anbefales hvis dit hår er tørt
 2. Fugter håret indefra og ud
 3. shampoo uden sulfat

Egenskaber

IdHAIR Elements Xclusive Moisture er god og fugtgivende hvad end man har glat hår eller krøller. Med den effektive formel indeholdende både proteiner der skal styrke og genopbygge håret samt plantemælk, der er rige på antioxidanter, får du med dette produkt den helt ideelle shampoo uden sulfater.

Desuden er dette produkt udviklet uden allergene parfumer og er også fri for parabener. Vigtigt at nævne er også, at det er produceret med et stort fokus på genbrugelig plastik.

Vores vurdering

Dette produkt er i den budgetvenlige ende af skalaen ift. de øvrigt testede produkter – og med dette produkt kan man godt fornemme det lidt. Selvom produktet lover at være både beskyttende og blødgørende var det ikke helt det vi oplevede ved brug.

Håret efterlades desværre ikke helt så blødt og glansfuldt, som man kunne håbe. Ingredienslisten kunne altså godt indeholde lidt mere pleje uden det havde gjort noget.

Derfor skal du købe IdHAIR Elements Xclusive Moisture

Dette kan være den rigtige shampoo uden sulfat, hvis du ønsker et mere budgetvenligt valg.

#9 Redken Curvaceous High Foam Lightweight Shampoo Cleanser

Redken Curvaceous High Foam Lightweight sulfatfri Shampoo

👉 Køb for 124,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Virker ikke tyngende
 2. Fri for sulfater
 3. mild for hovedbund

Egenskaber

Redken Curvaceous High Foam Lightweight Cleanser er et såkaldt letvægtsprodukt, som er udviklet med fokus på ikke at virke tyngende for håret. I stedet skal indholdet af Curl Memory Complex supportere krøllerne og deres spændstighed ved at rense uden udtørring.

Grundet den milde formel er dette produkt også mildt for hovedbund.

Vores vurdering

Vi synes ikke, at dette produkt levede op til vores forventniger. Trods produktet er uden sulfater og lover ikke at virke tyngende, så synes vi ikke helt, at de naturlige stukturer i håret, herunder krøller, kommer til sin ret ved brug. Det bør altså være lige netop til fraværet af sulfater kan.

Derfor skal du købe Redken Curvaceous High Foam Lightweight Cleanser

Dette kan være det rette produkt-match for dig, som er på udkig efter et produkt særligt udviklet til at gøre det bedste for dine krøller.

#10 REF. Intense Hydrate Shampoo

REF. Intense Hydrate sulfatfri Shampoo

👉 Køb for 159,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Farvebevarende ingrediensliste
 2. tilfører fugt
 3. kokosduft

Egenskaber

REF. Intense Hydrate indeholder såkaldte botaniske ekstrakter, som beskytter og genopbyger håret. Desuden er den rig på vitaminer og proteiner, som kan bevirke blandt andet kruset hår.

Duften er en let kokosduft, som giver en fornemmelse og følelse af velvære.

Vores vurdering

Dette produkt er et fint hverdagsprodukt, hvis man ikke forventer det helt store af shampooen, men bare at “den gør det den skal”. Vi synes nemlig ikke helt, at den efterlader håret så velplejet, som vi godt kunne have tænkt os.

Vi kunne også godt have ønsket, at produktet indeholdte noget, som ville have en særlig virkning på hovedbund også, da mange efterhånden døjer med hovedbundsproblemer i større eller mindre grad.

Derfor skal du købe REF. Intense Hydrate Shampoo

Du skal vælge dette produkt, hvis du ønsker et vegansk venligt produkt, som stadig er i den budgetvenlige ende af skalaen.

Hvad er sulfater?

Sulfater er egentlig “bare” et renseprodukt, som effektivt renser for både snavs og olie. Det er også årsagen til, at sulfater ofte indgår i ingredienslisten for renseprodukter udviklet til hår og hud.

I praksis gør sulfater altså, at fedt og snavs fra hår og hovedbund løses og effektivt renses, når renseproduktet f.eks. shampoo skummes op med vand – og netop denne skummende fornemmelse, som de fleste forbinder med renhed opnås ved brug af sulfater.

Hvad er sulfat SLS/SLES?

Sulfat SLS/SLES sulfater er det der kendetegnes som de “hårde” sulfater, som altså er dem man bør undgå; for det er rent faktisk ikke alle sulfater, der er lige slemme.

Der findes blandt andet sodium coco sulfate, som er i den milde ende. Sodium coco udtørrer altså ikke hovedbunden på samme måde som andre hårde sulfater, men har i stedet en rensende effekt samtidig med at naturlige olier bibeholdes i hovedbunden og håret.

Det kan dog godt være en jungle at finde ud af, om de shampooer har stående derhjemme indeholder de hårde eller milde sulfater. Ofte vil de skadelige SLS/SLES sulfater være benævnt som Sodium Lauryl eller Sodium Laureth sulfat SLES. Det vil altså sige at shampoo til normalt hår ofte indeholder sulfater.

Hvis du er i tvivl, så kan du altid google hvilke sulfat SLS du skal undgå; for det er vigtigt at vide om dit produkt indeholder f.eks. sodium laureth sulfat SLES. For at vælge en sulfat shampoo kan vi ikke anbefale.

Se en demonstration fra Hairlust om hvordan man bruger deres shampoo på den bedst tænkelige måde:

Er sulfater farlige?

Det korte svar er nej, sulfat i shampoo er ikke farligt – hverken for hud, hovedbund eller hår. Du bør derfor ikke vælge en sulfatfri shampoo bare fordi “det er det nye”. Når det så er sagt, så er der dog en lang række forskellige fordele og gavnlige effekter ved at vælge en sulfatfri shampoo i din hårpleje.

Hvorfor undgå sulfater?

Blandt andet kan sulfaterne være lige grundige nok forstået på den måde, at de kan forårsage en fjernelse alle de naturlige olier i hovedbunden, som altså er nødvendige for en hovedbund og hud i balance. Dette kan resultere i blandt andet tør hovedbund og irritation.

Udtørring af hovedbunden som følge af et lidt for grundigt arbejde fra sulfaterne kan desuden føre til, at hovedbund prøver at overproducere fedt, og dermed skaber en ond cirkel der gør, at du oftere må vaske håret. At fravælge sulfater og dermed gå med en sulfatfri shampoo kan også være en fordel, hvis du har tendens til fedtet hår.

FAQ

Hvad er sulfater?

Sulfater er stoffer som ofte forekommer i shampoo, som kan være skadelige for dit hår og hovedbund. Det er ikke alle sulfater der er lige “dårlige”, men læs mere i artiklen om hvilke du bør undgå og hvilke du godt kan tåle.

Find din nye sulfatfri shampoo lige her og få sundere hovedbund og hår nu

Vi har lavet testen for dig, så du slipper for at teste alle produkter på markedet. Se hele testen og find din nye lækre sulfatfri shampoo lige her.

Giv din mening og deltag i næste test

Vi søger altid nye medlemmer i vores community. Er du interesseret i Hair & Beautys website? Så kan du være vores næste tester.

Se og prøv vinderen af bedste sulfatfri shampoo 2022

Læs hele vores sulfatfri shampoo bedst i test anmeldelse her på siden. Vi har udvalgt top 10 på markedet netop nu og testet dem mod hinanden.

Senest opdateret januar 12, 2022 af Liva

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *