Bedste lermaske

Bedste lermaske (2023)

Hvis du går og drømmer om en dybderenset hud, der virkelig lader din hudpleje trænge igennem, hvor porerne er små og fedtet hud er fortid, så er en lermaske lige det, du leder efter. Det er én af de ting, der bare ikke må mangle i din hudpleje rutine.

Derfor har vi testet de bedste lermasker på markedet, så du kan finde den, der passer til dig og din hud. Så læs mere i vores bedste lermaske test, og find den maske, der passer bedst til dig og din hud.

Hvilke lermasker er bedst i test

 1. ECOOKING Clay Mask
 2. Ole Henriksen Cold Plunge Pore Mask
 3. Beauté Pacifique Deep Pore Cleansing Mask
 4. Karmameju Dream Age Defence Creamy Clay Mask
 5. Rønsbøl Clay Mask
 6. DM Skincare Lermaske Detox
 7. Clinique Anti-Blemish Solutions Oil Control Cleansing Mask
 8. REN Clairmatte Invisible Pores Detox Ansigtsmaske
 9. Sanzi Beauty Charcoal Clay Mask
 10. Neutrogena Clear & Soothe Clay Mask

#1 ECOOKING Clay Mask

Ecooking Lermaske

👉 Køb for 171,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Minimerer hudens porer
 2. Reducerer sebum og urenheder
 3. Antiinflammatorisk og beroligende

Egenskaber

Ecooking Lermaske er den bedste lermaske, som vi har prøvet i vores lermaske bedst i test. Denne ansigtsmaske renser porerne i huden, fjerner overskydende talg, hvilket giver en opfriskende effekt uanset hudtype.

Denne ansigtsmaske er lavet på en vegansk formel, der indeholder en kombination af Iris ekstrakt, zinksalt og a-vitamin. Kombinationen af disse ingredienser renser huden, og er med til at minimere synlige porer, samt reducerer ujævnheder og uren hud.

Noget af det, der gør, at denne ansigtsmaske er den bedste lermaske er, dens evne til at reducere mængden af sebum og sebumproduktion i huden. Det betyder, at dette er en genial lermaske, hvis man har en meget tendens til fedtet hud grundet høj produktion af sebum.

Ecookings lermaske har også en antiflamatorisk virkning på huden, hvilket betyder, at hvis du har sart hud, så kan denne dulme rødme og virker beroligende. Du får altså en lermaske med en dybderensende effekt, der er egnet til sensitiv hud, og som fjerner overskydende fedt.

Vores vurdering

Denne fantastiske ansigtsmaske efterlader huden ren. Det føles super lækker og blødt når masken påføres på huden med et tyndt lag. Masken virker heller ikke udtørrende på huden efter den er fjernet med lunkent vand.

Ecookings lermaske er genial til at holde talg, hudorme og fedte hud i skak, og fortjener i den grad, at være en fast del af din hudpleje.

Derfor skal du købe produktet

Hvis vil have den bedste lermaske til din hud og ønsker den bedste pleje, så er denne for dig. Du må ikke gå glip af denne maske – din hud vil takke dig for det.

#2 Ole Henriksen Cold Plunge Pore Mask

Ole Henriksen Cold Plunge Pore Mask

👉 Køb for 325,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Indeholder AHA og BHA
 2. God til fedtet hud og grove porer
 3. Uden parabener, sulfater og phthalater

Egenskaber

Ole Henriksen Cold Plunge Pore Mask er en af de bedste lermasker, i vores lermaske test. Denne lermaske har en forfriskende effekt på huden, og er særligt udviklet til fedtet hud med grove porer.

Denne maske virker dybderensende på porerne, hvilket formindsker porene og efterlader dig med en følelse af ren hud. Dens indehold af AHA og BHA fjerner døde hudceller fra hudens overflade, hvilket gør porerne finere og giver en synligt forbedring af hudens tekstur.

Ole Henriksen Cold Plunge Pore Masken er lavet på en formel, der er bygget på alpine urter og sne-lotus, som kendt for at være rig på antioxidanter. Derudover, så har disse ingredienser også en beroligende virkning på huden.

Denne ansigtsmaske har en blå farve, men når du tilføjer lunkent vand og påfører masken, omdanner den sig til en lækker skum. Denne skum er utroligt effektivt til at fjerner urenheder, overskydende olie fra hudens overflade – og du kommer til have en lækker glød!

Vores vurdering

Denne fantastiske maske fortjener i den grad en plads i vores top tre. Denne ansigtsmaske har ikke bare en dybderensende effekt, men virker også beroligende på huden og fjerner døde hudceller. Dette betyder også at din hudpleje trænger dybere ind.

På den måde kan du bedre pleje huden og forbedre dens tekstur og udseende. Dette gør også, at den er har været særligt god til at holde vores fedtet hud i skak uanset hudtype.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du leder efter en effektiv og lukseriøs hudpleje, så er dette måske den rette ansigtsmaske til dig.

#3 Beauté Pacifique Deep Pore Cleansing Mask

Beauté Pacifique Deep Pore Cleansing Mask

👉 Køb for 179,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Egnet til normal, kombineret – og fedtet hud
 2. Indeholder 3 typer ler
 3. Reducerer let kløe og hudirritation

Egenskaber

Beauté Pacifique Deep Pore Cleansing Mask er en lermaske, der både er yderst effektiv og virker dybderensende på porerne. Ansigtsmasken er specielt egnet til en normal, kombineret- og/eller fedtet hud.

Denne maske er lavet på en formel, der er beriget med tre forskellige typer ler. Fælles for disse typer ler, er, at de alle har en fantastisk evne til at suger overskydende fedt og olie fra hudens overflade.

Beauté Pacifique Deep Pore Cleansing Mask renser porerne i dybden, hvilket modhjælper ophobning af olie, forebygger tilstoppede porer og udviklingen af hudorme og bumser. Det betyder, at denne ansigtsmaske er særligt egnet til fedtet og uren hud.

Derudover indeholder ansigtsmasken både camphor og menthol, som har en kølende effekt på huden, som reducere kløe og dæmper hudirritation. Den indeholder også citronekstrakt, som eksfolierer huden og fjerner døde hudceller.

Vores vurdering

Denne lækre ansigtsmaske næsten suger overskydende fedt fra huden og renser huden, så den bedre kan absorbere din hudpleje. På den måde kan du opleve, at din hud bliver langt mere jævn og velplejet, og at dine porer syner mindre.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du leder efter den helt rigtige ansigtsmase, der kan tage kampen op med overskydende talg, så er denne måske for dig.

#4 Karmameju Dream Age Defence Creamy Clay Mask

Karmameju Dream Age Defence Creamy Clay Mask

👉 Køb for 224,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Indeholder kaolinler og ingefærekstrakt
 2. Genopbyggende og reducere rødme
 3. Vegansk, parabenfri og sulfatfri

Egenskaber

Karmameju DREAM Age-Defence Creamy Clay Mask er en lermaske, som minimere og renser hudens porer. Produktet har en fin blå farve, som stammer fra et eukalyptusudtræk, der hedder guaiazulene. Denne blå farve mindsker skaderne fra frie radikaler, forurening og sollys

Denne ansigtsmaske er lavet på en formel, der er beriget med hvid kaolinler, som virker sammentrækkende, genopbyggende, helende og rensende. Derudover så indeholder den også ingefærekstrakt, der reducere rødme.

Derudover, indeholder den også kokosolie, økologisk aloe vera, sheasmør og havrekerneolie, som både giver produktet en cremet konsistens, så sikre det også en masse fugt og efterlader huden blød og fin. Det gør også, at produktet ikke krakelerer på huden.

Masken er velegnet til alle hudtyper, men er især god til en sensitiv eller uren hud.

Vores vurdering

Denne maske er den helt rigtige ansigtsmaske, hvis du have en, der kan virke natten over og behandle små spots. Den er renser huden i dybden samtidig med, at den fungerer som en fugtgivende ansigtsmaske.

Derfor skal du købe produktet

Vil du give huden en kærlig behandling og få bugt med overskydende talg? Så er denne måske for dig.

#5 Rønsbøl Clay Mask

Rønsbøl Clay Mask

👉 Køb for 126,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Egnet til uren og fedtet hud
 2. Minimerer porer
 3. Fri for parabener, parfume og farvestoffer

Egenskaber

Rønsbøl Clay Mask er en lermaske, der har en dybderensende effekt, som er særligt egnet til dig, der har en uren og fedtet hud.

Denne lermaske er bygget på en formel, der indeholder en særlig kombination af mandelolie, glycerin og ekstrakt fra ingefær og kanel. Kombinationen af disse ingredienser vil reducere fedt, talg, og olie fra huden. Derudover, så vil de minimere dine porer.

Rønsbøl Clay Mask masken er derudover også lavet med naturligt ler, der indeholder gode og nærende mineraler. Dette bidrager til at ansigtet har en frisk, sund og velplejet hud med minimeret porer og en smuk glød.

Vores vurdering

Ansigtsmasken fra Rønsbøl er en maske, der er god til både moden hud og almindelig hud, men overordnet er den lavet til olieret og fedet hud. Den kan kan hjælpe dig med at minimere fine linjer, hvis du kombinere den med anden hudpleje, der er dedikeret til dette.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du ønsker dig en lukseriøs ansigtsmaske, der kan olieproduktionen nede, så er denne måske for dig.

#6 DM Skincare Lermaske Detox

DM Skincare Lermaske Detox

👉 Køb for 83,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Indeholder kaolinler
 2. Modvirker sebum
 3. Tilfører fugt

Egenskaber

DM Skincare Lermaske Detox er en lermaske, der er skabt til at fungere som en dybderensende maske. Den er lavet på en formel, der er baseret på hvid kaolinler, hvilket betyder, at denne maske er ideel til en hud der har en overproduktion af sebum.

Derudover indeholder masken også kamille, avokadoolie og aloe vera. Kombinationen af disse ingredienser tilfører fugt til huden, samt virker beroligende. Det betyder, at selvom du har tør hud, så kan du benytte denne lermaske.  

Vores vurdering

Noget af det, som vi godt kan lide ved denne maske, er, at den er egnet til både fedtet og tør hud. Denne egenskab gør, at maske også skiller sig ud blandt de andre forskellige masker.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du har en kombineret hud, der både er fedtet og tør, så er denne måske for dig.

#7 Clinique Anti Blemish Soultions Oil-Control Cleansing Mask

Clinique Anti-Blemish Solutions Oil-Control Cleansing Mask

👉 Køb for 245,- kr. hos Well.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Modvirker tilstoppet og uren hud
 2. Forebygger udbrud
 3. Parabenefri

Egenskaber

Clinique Anti-Blemish Solutions Oil-Control Cleansing Mask er en lermaske, der både behandler og forebygger tilstoppet porer. Masken virker herudover også beroligende på huden, og hjælpe dig med at få bugt med urenhederne i huden.

Denne lermaske er lavet på en formel, der er oliefri, men som er designet til at trænge dybt ind i huden. Masken indeholder også salicylsyre og et mix af andre aktive ingredienser, der tilsammen virker lindrende ved irriteret hud.

Vores vurdering

Denne maske har gjort et fint arbejde med at holde urenhederne i vores hud væk. Og lige som mange andre ansigtsmasker i vores test, så er denne god til dig, der har sensitiv hud.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du i forevejen er fan af Clinique, så vil du ikke blive skuffet over denne ansigtsmaske.

#8 REN Clarimatte Invisible Pores Detox Ansigtsmaske

REN Clairmatte Invisible Pores Detox Ansigtsmaske

👉 Køb for 149,- kr. hos Coolshop.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Dybderensende
 2. Minimere porene
 3. Sikre fugten i huden

Egenskaber

REN Clairmatte Invisible Pores Detox Mask er en dybderensende lermaske, der er lavet til at reducerer størrelsen af dine pore i huden. Den efterlader huden renset, glat og sikre fugten i huden også.

Denne detox lermaske er lavet på den formel, der indeholder spirulina, som er bedre kendt som en tropisk tangart, der er rig på essentielle fedtsyrer. Denne fedtsyrer fra denne type tang, bidrager til, at cellefornyelsen i huden bliver fremmet og optimeret. 

Vores vurdering

Denne lermaske hjælper din hud med at kunne finde den rette balance igen, og rense den for urenheder i din porer. Den giver en følelse af dybderenset og ren hud.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du kan lide følelsen af at have en fugtet og ren hud, så er denne måske for dig.

#9 Sanzi Beauty Charcoal Clay Mask

Sanzi Beauty Charcoal Clay Mask

👉 Køb for 165,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Vegansk
 2. Indeholder kaolinler
 3. Suger skidt ud fra huden

Egenskaber

Sanzi Beauty Charcoal Clay Mask er en lermaske, der er lavet til at sikre, at alle hudtyper er i balance. Denne lermaske er dog særligt god til dig, der døjer med olieret hud. Denne lermaske er lavet på kaolinler, der er kendt for at absorberer overproduceret fedt i huden.

Denne lermaske er lavet på en formel, der udover kaolinler indholder aktivt kul, der tiltrækker talg, snavs og smuds, som ofte kan sidde dybt i porerne. Derudover indeholder den grøn te, vitamin C, som tilsammen sikre dig en smuk glød og renset hud.

Vores vurdering

Denne lermaske er lavet til at suge al skidt og snavs til sig som en magnet. Derudover så har den en eksfolierende effekt på huden, udover at fungere som en maske.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du vil have en lermaske, der også kan eksforliere din hud, så er denne måske for dig.

#10 Neutrogena Clear Sooothe Clay Mask

Neutrogena Clear Sooothe Clay Mask

👉 Køb for 79,- kr. hos Apopro.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Indeholder gurkemeje
 2. Absorberer olie
 3. Virker beroligende

Egenskaber

Neutrogena Clear & Soothe Clay Mask er en ansigtsmaske, der er lavet på en formel, der indeholder gurkemeje. Derudover er den lavet til at absorberer olie, hvilket betyder, at denne lermaske kan fjerne og modvirke alt det, der kanforårsage urenheder.

Derudover, så er den baseret på oliefrie ingredienserne, så masken kan berolige huden og gøre det, den er designet til. Når du bruger masken skal du blot lade den sidde i tre minutter i op til tre gange om ugen.

Vores vurdering

Denne maske, der er lavet på oliefrie ingredienser er en god support til dig, der døjer med olieret hud. Ligesom andre lermasker, så hjælper denne dig med at på styr på overproduktion af olie og overskydende talg.

Derfor skal du købe produktet

Denne er måske noget for dig, hvis det er første gang du bruger en lermaske.

Hvad gør en muddermaske ved huden?

En muddermaske eller lermaske hjælper dig med at få styr på overskydende talg, overproduktion af olie og fedt i huden. Samtidig, så hjælper den dig med at få renset din hud i dybden og fjerne urenheder.

Dette hjælper med at sikre, at din hud er jævn, har en smuk glød – og at din pleje til huden såsom serum og creme trænger dybere ind og du får det optimale ud af dine hudplejeprodukter.

Hvad indeholder mudder til ansigtet?

Mudder til ansigtet kan være lavet på alverdens typer ler. Mest normalt er det, at din mudder- eller lermaske er lavet på det, der hedder kaolinler. Herudover, så indeholder denne type ansigtsmaske typisk også øvrige ingredienser, der har en plejende effekt på huden.

Det kan blandt andet være aloe vera, gurkemeje, en type olie eller andre planteekstrakter, der understøtter lermaskens funktion om at dybderense din hud og modvirke overproduktion af fedt.

Hvad skal man overveje inden man køber lermaske?

Du skal være opmærksom på hvilken type hud du har. Oplever du, at din hud overordnet er meget fedtet og olieret, så er det vigtigt, du finder en lermaske, der kan give din hud fugt og rense den, uden at den bliver mere fedtet og stimuleret til at producere olie.

Har du kombineret hud, så skal du også gøre dig nogen tanker om den lermaske, du bruger. Herudover også hvor du påfører den på huden. Det kan være en fordel for dem med kombineret hud, udelukkende at bruge den der, hvor overproduktionen af fedt opstår.

Er der forskel på ler og muddermasker?

Mudder- og lermasker er som udgangspunkt det samme. Masken, hvad end det er mudder eller ler, indholder dog nogen forskellige ingredienser, men det gør alle typer mudder- og lermasker baseret på brand og funktion.

Dog er fælles for dem alle, at de hjælper mod uren hud, tilstoppede porer og fedtet hudtyper.

Kan det være farligt at anvende?

Nej. Hverken mudder eller lermasker er farlige at bruge. De er ofte lavet på naturlige og milde ingredienser, der findes i naturen. Det betyder, at hvis du har sensitiv hud, så er det som udgangspunkt ikke svært at finde en lermaske til dig og din hud.

Kan man bruge en hjemmelavet muddermaske

Der er nogen brands, der tilbyder, at du kan købe en tørblanding af ler, som du kan blande derhjemme med vand. Vi anbefaler dog ikke, at du går ud i naturen og finder frisk mudder derude, grundet bakterier, sten m.m.

Hvad koster en kermaske?

Det kommer i høj grand an på brand og indhold, men som udgangspunkt er de ikke dyrere.

Hvor længe skal en lermaske sidde?

Det kommer an på typen af lermaske. Nogen skal sidde på i 15 min hvor andre kan nøjes med 3 min.

Artiklen er opdateret d. januar 10, 2023 af Willow

Malene

Malene er en af vores talentfulde tekstforfattere og produkttestere. Hun har været en del af hjemmesidens siden 2021 og har bidraget med en stor mængde beautyguides og testet produkter fra shampoo til hårserum og vippeserum.

Hun er vores go-to når vores artikler skal opdateres med vores nyeste test, som hun også selv foretager.