Bedste Sleep Mask

Bedste overnight mask test guide (2024) – Søvnmaske til at forkæle din hud om natten

Artiklen er senest opdateret d. april 12, 2024 af Heidi Kokborg

En natmaske – også kaldet for en overnight face mask eller søvnmaske – er perfekt til dig, der gerne vil forkæle din hud lidt ekstra. Sov med ansigtsmasken på, og vågn op med lækker, blød hud, der er velplejet og sund.

Den bedste sleep mask skal passe til din hud, og den bør give et godt boost af fugt til huden.

Hvilke produkter er med i natmaske bedst i test

 1. SHISEIDO Waso Yuzu-c Beauty Sleeping Mask
 2. Green People Age Defy+ Hydra Glow Sleep Mask
 3. Löwengrip Sleeping Sensation Hydrating Mask
 4. Clarins My Clarins Re-Charge Relaxing Sleep Mask All Skin Types
 5. Formula 10.0.6 Night Work Vitamin A Sleep Mask
 6. Huxley Sleep Mask Good Night
 7. Dr.Jart+ Cicapair Tiger Grass Sleepair Intensive Mask
 8. Teami Overnight Sleep Mask, Hydration Treatment
 9. THE BODY SHOP Drops Of Youth Youth Bouncy Sleeping Mask
 10. Xlash Collagen Night Mask

#1 SHISEIDO Waso Yuzu-c Beauty Sleeping Mask

Shiseido Waso Yuzu-c Beauty Sleeping Mask

Køb for 235,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Højt indhold af C-vitamin
 2. Giver udstråling og glød til ansigtet
 3. Virker blødgørende på huden

Egenskaber

Okay, dette er egentlig ikke en natmaske som sådan. Du skal nemlig ikke sove med den på. Denne maske er som skønhedssøvn på krukke. Hvis du i en periode ikke får sovet så meget, så er denne maske lige, hvad du har brug for.

Denne lækre maske indeholder den japanske frugt yuzu, der har et højt indhold af C-vitamin, der er med til at give din hud masser af glød og en lækker udstråling.

Du skal blot lade masken side i 10-15 minutter for at opnå optimal glød og udstråling. Masken kan anvendes til hverdag eller efter behov, når det kniber lidt med at få nok søvn.

Vores vurdering

Dette er en rigtig lækker maske fra Shiseido, der netop er kendt for skønne makeup- og hudplejeprodukter. Vi er vilde med, at masken indeholder yuzu, der har et højt indhold af C-vitamin.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du ikke helt får sovet nok, og du derfor har fået en lidt træt og halvkedelig hud, så er denne maske helt perfekt. Den giver masser af pleje til huden, så den igen kommer til at stråle og se lækker ud.

#2 Green People Age Defy+ Hydra Glow Sleep Mask

Green People Age Defy+ Hydra Glow Sleep Mask

Køb for 327,- kr. hos Med24.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Squalane og grønne alger forhindrer fugttab
 2. Økologiske olier fra solsikke, hamp, jojoba, oliven og avokado nærer huden i dybden
 3. Velegnet til tør og moden hud

Egenskaber

Med Green People Age Defy+ Hydra Glow Sleep Mask får du en fugtgivende leave-on ansigtsmaske, der er særligt udviklet til moden hud. Denne skønne maske indeholder blandt andet nærende sheasmør, squalane og æteriske olier fra grapefrugt og bergamotte. Dette giver masken en vidunderlig, frisk duft. Masken har også antimikrobielle egenskaber.

Denne lækre sleep mask indeholder hele 91% økologiske ingredienser og er både vegansk og cruelty free. Takket været maskens ingredienser stimulerer den hudens naturlige produktion af kollagen, og den bidrager også til en jævn hudtone og en smuk glød.

Du kan bruge denne maske 2-3 gange om ugen. Masken er desuden perfekt til tørre læber, lindring af tør hud samt pleje af neglebånd.

Vores vurdering

Dette er en virkelig lækker sleep mask, som du med garanti vil elske at forkæle din hud med. Vi er desuden vilde med, at masken indeholder 91% naturlige ingredienser.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne maske, hvis du gerne vil forkæle din hud ekstra. Masken er ideel til dig, der gerne vil have en maske, der giver masser af fugt til huden.

#3 Löwengrip Sleeping Sensation Hydrating Mask

Löwengrip Sleeping Sensation Hydrating Mask

Køb for 225,- kr. hos Helsebixen.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Udglatter fine linjer og rynker
 2. Fugter og beroliger en sensitiv hud
 3. Kan anvendes af alle hudtyper og aldre

Egenskaber

Med denne maske får du en plejende ansigtsmaske, der er udviklet med aktive ingredienser, der giver masser af fugt til huden. Derudover virker denne maske beroligende på en sensitiv hud.

Denne sleep mask udglatter fine linjer og rynker, samtidig med at den boliger de områder, der er irriteret. Masken kan bruges af alle hudtyper samt alle aldre.

Du kan sove med masken på eller blot lade den sidde i 15-20 minutter.

Vores vurdering

Dette er en lækker maske, der fugter og beroliger huden. Vi synes personligt, det er lækkert at sove med masken på for at give huden ekstra pleje.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne sleep mask, hvis din hud har brug for ekstra fugt, og den også godt kunne trænge til at blive beroliget. Det kan eksempelvis være, hvis du har irriterede områder, der måske er røde og inflammatoriske.

#4 Clarins My Clarins Re-Charge Relaxing Sleep Mask All Skin Types

Clarins My Clarins Re-Charge Relaxing Sleep Mask All Skin Types Fremhævede egenskaber

Køb for 169,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Giver en mere frisk, sund og strålende hud
 2. Føles behagelig på huden
 3. Uden parabener, phthalater og sulfater

Egenskaber

My Clarins Re-Charge Relaxing Sleep Mask All Skin Types er en lækker, intensiv og effektiv natcreme, der egentlig fungerer mere som en sleep mask. Masken er beriget med særlige urter, der har en afslappende effekt på huden.

Formålet med denne maske/creme er at “oplade” huden om natten, så du vågner op med en hud, der ser mere frisk, strålende og sund ud. Den bløde og cremede gel formel har en lækker duft, og så føles masken behagelig på huden, så du virkelig får lyst til at sove med den på.

Denne maske er et absolut must-have til dig, der drømmer om en glattere og blødere hud. Derudover afgifter denne maske huden om natten.

Vores vurdering

Her får du en intensiv maske/creme, du vil elske at sove med. Vi kan godt lide, hvordan masken afgifter huden om natten. Derudover er det et stort plus for os, at produktet ikke indeholder parabener, phthalater og sulfater.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du ønsker en hud, der ser mere sund, frisk og strålende ud. Dette er et superlækkert produkt, som din hud helt sikkert vil elske.

#5 Formula 10.0.6 Night Work Vitamin A Sleep Mask

Formula 10.0.6 Night Work Vitamin A Sleep Mask

Køb for 149,- kr. hos Well.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Tilfører fugt til huden
 2. Udglattende effekt
 3. Genopbyggende effekt på huden

Egenskaber

Du får her en lækker ansigtsmaske, du kan sove med. Masken tilfører masser af fugt til huden, og så har den en udglattende effekt. Derudover understøtter masken en pæn og sund aldring af huden, og den har en genopbyggende effekt på huden.

Som et ekstra tip kan du komme masken på halsen. Halsen overses ofte af mange, men det er vigtigt, at du også giver den masser af pleje, når du bruger din hudplejeprodukter – så hvorfor ikke give din hals lidt kærlighed med denne maske?

Vores vurdering

Dette er en ganske fin maske til brug om natten, der indeholder A-vitamin. Vi kan godt lide, hvordan masken virker udglattende og genopbyggende på huden. Derudover er dette en forholdsvis budgetvenlig maske.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er på udkig efter en maske med A-vitamin, du kan sove med, så behøver du ikke at lede længere. Her har du masken.

#6 Huxley Sleep Mask Good Night

Huxley Sleep Mask Good Night

Køb for 205,- kr. hos Lyko.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Beroliger irriteret hud
 2. Blødgørende og beroligende natmaske
 3. Passer til alle hudtyper

Egenskaber

Med denne maske får du en nærende natmaske, der både blødgør og beroliger huden i løbet af natten. Masken har en gel-lignende konsistens og indeholder antioxidativ og blødgørende olie fra figenkaktus og beroligende gotu kola-ekstrakt. Du vil opleve, at din hud føles jævn og blød, når du vågner om morgenen.

Denne maske kan bruges af alle hudtyper.

Vores vurdering

Ah, dette er en skøn maske! Den er nem at anvende, og vi elsker, at masken indeholder figenkaktus og gotu kola-ekstrakt.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en natmaske, der beroliger og blødgør huden, og som du kan sove med, så er Huxley Sleep Mask Good Night et oplagt valg.

#7 Dr.Jart+ Cicapair Tiger Grass Sleepair Intensive Mask

Dr.Jart+ Cicapair Tiger Grass Sleepair Intensive Mask

Køb for 321,- kr. hos Lookfantastic.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Cremet konsistens
 2. Indeholder skønne urter og planter
 3. Lægger en beskyttende barriere på huden

Egenskaber

Her får du en beroligende natmaske, der hjælper din hud med at “oplade”, mens du sover. Du vil opleve en hud, der er skøn og lækker, når du vågner, og masken reducerer også risikoen for rødme og inflammation.

Masken indeholder Centella Asiatica (Tiger Grass) og har en cremet konsistens, der hjælper med at genopbygge huden. Masken indeholder blandt andet cholorophyll, yarrow og houttuynia gordata, hvilket er med til at forebygge irritation og uren hud på lang sigt.

Derudover indeholder masken moringa, der lægger sig som en beskyttende barriere på huden. Dette sikrer også, at din hud ikke mister fugt, så den fremstår velfugtet og velplejet i løbet af dagen.

Vores vurdering

Dette er en rigtig fin natmaske, der beroliger sensitiv hud og giver huden masser af fugt og pleje. Det er skønt at gå i seng med denne maske på huden (og husk nu halsen).

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en maske, der beroliger sensitiv hud, og som samtidig giver fugt, så er Dr.Jart+ Cicapair Tiger Grass Sleepair Intensive Mask et godt valg.

#8 Laneige Cica Sleeping Mask

Teami Overnight Sleep Mask, Hydration Treatment

Køb for 275,- kr. hos Lyko.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Fugter og nærer huden
 2. Dæmper rødme og irritation
 3. Fri for silikone, kunstig parfume, farvestoffer, samt udtørrende alkohol og sulfater

Egenskaber

Med denne maske får du en fugtgivende maske, der også reducerer rødme i huden. Masken vil effektivt hjælpe din hud med at genopbygge en naturlig stærk hudbarriere. Hvis du oplever rødme og irritation i huden, så er denne maske ideel takket være indholdet af naturlige urter.

Søvnmasken reparerer huden, mens du sover, og du vil vågne op med en mere ensartet, gennemfugtet og næret hud. Derudover er masken fri for silikone, kunstig parfume, farvestoffer, udtørrende alkohol og sulfater.

Vores vurdering

Vi kan rigtigt godt lide, at denne søvnmaske indeholder naturlige urter, og at den er fri for silikone, kunstig parfume, farvestoffer, udtørrende alkohol og sulfater.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en søvnmaske, der virker beroligende samt mindsker rødme i huden, så er denne maske et virkelig godt valg. Derudover er masken ideel til dig, der gerne vil undgå silikone, kunstig parfume, farvestoffer, udtørrende alkohol og sulfater i dine hudplejeprodukter.

#9 THE BODY SHOP Drops Of Youth Youth Bouncy Sleeping Mask

The Body Shop Drops Of Youth Youth Bouncy Sleeping Mask

Køb for 199,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Fugtgivende
 2. God til alle hudtyper, inklusive tør hud og moden hud
 3. Virker nærende på huden

Egenskaber

Hvis du drømmer om at vågne op med en blød og frisk hud, så vil du elske THE BODY SHOP Drops Of Youth Youth Bouncy Sleeping Mask. Denne maske vil nemlig udøve magi på din hud, mens du sover. Masken har en gel-lignende konsistens, der gør, at det altid ligner, du har sovet otte timer (selv hvis du ikke heeelt fik alle otte timer med).

Vores vurdering

En ganske fin natmaske, der samtidig også er forholdsvis budgetvenlig.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er på udkig efter en natmaske, der ikke er alt for dyr, så er denne maske et godt bud.

#10 Xlash Collagen Night Mask

Køb for 85,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Fugter og nærer huden
 2. Reducerer fine linjer og rynker
 3. Beroliger huden

Egenskaber

Her får du en utroligt fugtgivende natmaske, der vil både nære og fugte huden, mens du sover. Masken er beriget med Acaia Collagen, der bidrager med at genopbygge og fugte huden. Derudover er masken med til at reducere fine linjer og rynker, så du vågner op med en ungdommelig glød.

Derudover indeholder masken kirsebærekstrakt, der er med til at berolige huden. Indeholdet af squalan virker blødgørende og fugtgivende, og indholdet af antioxidanterne bevarer fugten i huden.

Vores vurdering

Vi elsker, hvor meget fugt denne maske tilfører huden, og at den reducerer fine linjer og rynker.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en maske, der beroliger huden, samtidig med at den reducerer fine linjer og rynker, mens du sover, så er denne maske et perfekt valg.

Hvad er en sleep mask?

Sleep masks er natmasker. Det er egentlig bare en ansigtsmaske, som du kan sove med. Dette betyder også, at sleep masks som regel er utroligt fugtgivende (det ville jo ikke være særlig rart at sove med en lermaske eller lignende). Typisk virker mange sleep masks også beroligende på huden, og mange sleep masks er også udviklet til at hjælpe med at regenerere huden, mens du får din skønhedssøvn.

Hos Hair-beauty er vi helt klart tilhængere af at vælge sleep masks, der er fugtgivende og beroligende, da det netop er disse egenskaber, du gerne vil have om natten. Her har du ikke lyst til hårde ingredienser.

Fordelene ved en sleep mask

Dette afhænger af lige præcis din maske, men typisk vil fordelene være:

 • Blødere hud
 • Friskere hud
 • Masser af fugt til huden
 • Maskerne virker også regenererende på huden
 • Beroligende

Nogle masker virker også udglattende på huden. Dette afhænger dog af den enkelte maske.

Hvor ofte bør man bruge en sleep mask?

Dette afhænger af lige præcis din maske, men de fleste masker skal bruges 2-3 gange om ugen. Det er ikke nødvendigt at bruge sleep masks hver eneste nat. Tænk på dem lidt som en hårmaske. Det er ekstra forkælelse til huden, så typisk er 2-3 gange om ugen passende. Husk dog altid at kigge på lige præcis din maske, så du er sikker på, at du anvender den korrekt.

Vælg den rigtige sleep mask til din hudtype

Det er enormt vigtigt, at du vælger en sleep mask, der passer til lige præcis din hudtype. Overvej, hvilken hudtype du har. Har du eksempelvis:

 • Sensitiv hud
 • Akne
 • Tør hud
 • Moden hud
 • Normal hud
 • Har du særlige hudproblemer, såsom eksem eller andet?

Du bør også overveje, hvad du egentlig gerne vil have ud af din søvnmaske. Er du på udkig efter en maske, der eksempelvis også virker beroligende på huden? Husk på, at vi alle har forskellig hud, og selv den bedste maske i verden er måske ikke den rette maske for dig. Hvis du er i tvivl om din hudtype og dine behov, kan du eventuelt søge rådgivning hos en kosmetolog.

De bedste aktive ingredienser i sleep masks

Vi kan godt lide beroligende og fugtende ingredienser. Det kan eksempelvis være planteekstrakter, såsom aloe vera eller moringa. Hyaluronsyre er også en god ingrediens, da den giver huden et ordentligt fugtboost. Du kan også gå efter masker, der indeholder vitaminer, såsom C-vitamin, der har masser af gode egenskaber for huden.

Husk blot, at det er vigtigt, at du vælger en maske, der passer til lige præcis din hudtype. Din venindes sleep mask er ikke nødvendigvis det bedste valg til dig. Sørg derfor, at du vælger en natmaske, der passer til din hud og dine behov.

FAQ

Det har vi lagt vægt på i guiden

Vi har i denne guide forsøgt at finde flere forskellige sleep masks, så der er noget for enhver hudtype og ethvert budget. Vi har blandt andet lagt vægt på følgende:

 • Prisklasse: Det er vigtigt for os, at der er en maske til ethvert budget. Vi mener nemlig, at alle skal have råd til hudpleje og selvforkælelse.
 • Fugt: Vi har i høj grad lagt vægt på masker, der giver huden masser af fugt, da du har masken på i mange timer, og det derfor er vigtigt, alt din hud får masser af fugt.
 • Hudtype: Vi har i denne guide valgt masker til flere forskellige hudtyper, så der er noget til både dig med sensitiv hud, moden hud, tør hud og så videre.
 • Effekt: Det er naturligvis vigtigt, at din maske giver resultater. Derfor har vi forsøgt at udvælger produkter, der skaber resultater (husk dog igen, at det er alfa og omega, at du vælger den rette maske til din hud).
Er sleep masks et must-have til tør hud?

Sleep masks kan være en rigtig god idé, hvis du har tør hud. Tør hud har brug for fugt, fugt og mere fugt. Derfor er fugtmasker en rigtig god idé, men ved at sove med masken kan din hud få endnu mere fugt. Husk at vælge en fugtgivende maske, hvis du har tør hud.

Hvordan bruger man en sleep mask?

Langt de fleste sleep masks skal bruges i stedet for dine normale natcreme. Typisk skal sleep masks anvendes 2-3 gange om ugen. Men egentlig skal du “bare” benytte sleep masks som en normal ansigtsmaske – blot skal du sove med den på. Husk desuden at bruge din sleep mask på din hals. De fleste glemmer at bruge deres hudpleje på halsen, men den er altså lige så vigtig som dit ansigt. Halsen sladrer nemlig også, og ofte ses alderstegn her først.

Jeg hedder Heidi og er uddannet journalist fra journalisthøjskolen i Aarhus og startede min egen virksomhed i 2021. Jeg har lidt af en forkærlighed for skønhed og er pjattet med makeup og hudpleje. Især har jeg en stor interesse for hudpleje. Som så mange andre kæmpede jeg i mange år med akne og uren hud, og jeg har prøvet samtlige produkter på markedet, læst utallige blogindlæg, lyttet til podcasts og gransket internettet for information omkring akne. Det gav mig en naturlig interesse for hudpleje, makeup og andre skønhedsprodukter.