Bedste Vitamin C Serum

Bedste Vitamin-C serum test guide (2024) – Serum med c-vitaminer til din hudpleje

Artiklen er senest opdateret d. januar 14, 2024 af Liva

Hvis du drømmer om en smuk hud med en naturlig glød, så er et C-vitamin serum et must at tilføje til din hudplejerutine. Vitamin C serum er med til at give glød til huden og øge produktionen af kollagen, hvilket forebygger alderstegn og en kedelig hud.

Et vitamin C serum hjælper desuden med at reducere hyperpigmentering. Uanset alder vil din hud elske et godt vitamin C serum. Læs med i denne guide, og find den bedste vitamin C serum til din hud.

Opdag hemmeligheden bag en fejlfri hud med vores guide til de bedste vitamin C serummer, fordi korrekt pleje kan gøre en verden til forskel for din hud!

Hvilke vitamin C serum bedst i test?

 1. ECOOKING Vitamin C Serum
 2. Mario Badescu Vitamin C Serum
 3. Ole Henriksen Banana Bright™ Vitamin C Serum
 4. Kora Organics Noni Bright Vitamin C Serum
 5. L’Oréal Paris Revitalift Clinical Vitamin C Serum
 6. Mad Hippie Vitamin C Serum
 7. The Ordinary Vitamin C Suspension 30% in Silicone
 8. Vichy Liftactiv Supreme Vitamin C Brigtening Serum
 9. The Organic Pharmacy Stabilised Vitamin C Serum
 10. The INKEY List Vitamin C Serum

#1 ECOOKING Vitamin C Serum

Ecooking Vitamin C Serum

Køb for 279,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Reducerer fine linjer
 2. Giver en mere ensartet hudtone
 3. Fugtgivende serum

Egenskaber

Hvis du gerne vil give huden ekstra vitamin, så er dette vitamin C serum lige noget for dig. Dette serum hjælper med at reducere fine linjer. Vitamin C er også ideelt, hvis du gerne vil have en mere ensartet hudtone og reducere pigmentforandringer. Derudover giver C-vitamin masser af fugt til huden samt beskytter huden.

Det anbefales at bruge denne vitamin C serum om aftenen, når du har renset huden. Herefter kan du påføre din creme og eventuelt en olie, hvis det er en del af din hudplejerutine.

Vores vurdering

Dette er et rigtig fint vitamin C serum. Serummet virker opstrømmende, fugtgivende og anti-age, og så er det vegansk.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil forebygge eller behandle fine linjer, hyperpigmentforandringer og give din hud ekstra fugt, så er dette serum et oplagt valg.

#2 Mario Badescu Vitamin C Serum

Mario Badescu Vitamin C Serum

Køb for 479,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Anti-age
 2. Reducerer pigmentforandringer og synlige ældningstegn
 3. Udglattende og fugtgivende serum

Egenskaber

Dette vitamin C serum fra Mario Badescu er fantastisk til dig, der gerne vil have et seum, der er anti age. Dette serum fremmer hudens ungdommelighed, glød og udstråling. Det er selvfølgelig takket været indholdet af C-vitamin, der er en en multieffektiv antioxidant.

C-vitamin beskytter mod frie radikaler, forbedrer hudens struktur, reducerer synlige ældningstegn og fine linjer. Derudover er vitaminet med til at udjævne hyperpigmenteringer og modvirke en kedelig og trist hudtone.

Endvidere indeholder dette serum hyaluronsyre, der er utroligt fugtgivende. Hyaluronsyre øger din huds fugtniveau og virker udglattende. Dette serum giver intensiv pleje til din hud i løbet af natten, og du vil få en mere strålende hud, der både synes yngre og smukkere.

Serummet er vegansk og uden parabener, gluten og syntetisk duft.

Vores vurdering

Dette er et rigtig godt vitamin C serum, der giver en synlig effekt på huden. Bemærk blot, at produktet ikke bør bruges sammen med produkter, der indeholder AHA, BHA, retinol og retinoid, så sørg for, at du ikke bruger din vitamin C serum sammen med din retinol serum.

Derfor skal du købe produktet

Du skal overveje at investere i dette serum, hvis du gerne vil have et effektivt serum, der giver gode resultater. Hvadenten du gerne vil forebygge tegn på aldring, eller du allerede har spottet de første fine linjer og måske pigmentforandringer, vil dette serum kunne hjælpe dig.

#3 Ole Henriksen Banana Bright™ Vitamin C Serum

Ole Henriksen Banana Bright™ Vitamin C Serum

Køb for 635,- kr. hos Made4men.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Beskytter mod frie radikaler, forurening og miljømæssige skader
 2. Lysner og udjævner hudtonen
 3. Reducerer pigmentforandringer

Egenskaber

Hvis du drømmer om en strålende hud, der ser sund og velplejet ud, så er Ole Henriksen Banana Bright™ Vitamin C Serum et oplagt valg. Dette serum reducerer pigmentforandringer og opstrammer huden, så huden er mere fast og ensartet.

Dette serum er et effektivt anti age serum, der indeholder vitamin C og bananpudder. Dette sikrer en fastere hud og mere udstråling. Serummet er velegnet til både en moden hud, men det er også perfekt til dig, der har en yngre hud og gerne vil forebygge mod solskader, alderstegn og i det hele taget bare gerne vil have en glødende og strålende hud.

Vores vurdering

Man kan vel aldrig gå helt galt med hudplejeprodukter fra Ole Henriksen, kan man? Dette serum er lækkert og effektivt, og det kan bruges til både den yngre hud og den modne hud – alle hudtyper og aldre har nemlig godt af vitamin C serum.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil forkæle din hud lidt ekstra, og dit budget tillader det, så er dette serum fra Ole Henriksen virkelig lækkert.

#4 Kora Organics Noni Bright Vitamin C Serum

Kora Organics Noni Bright Vitamin C Serum

Køb for 407,- kr. hos Med24.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Mindsker fine linjer og rynker
 2. Udjævner pigmentpletter og ujævn hudfarve og -struktur
 3. Vegansk og certificeret økologisk

Egenskaber

Med Noni Bright Vitamin C Serum fra Kora Organics får du et effektivt serum, der har en pH-værdi på 3,8. Serummet fornyer huden med essentielle næringsstoffer og naturligvis C-vitamin.

Dette skønne serum er med til at give en mere ensartet hudtone og en hud, der stråler. Serummet indeholder C-vitamin, natriumhyaluronat, olivenbladsekstrakt og rød peber. Disse ingredienser er med til at give en smidig og fast hud og beskytter også huden mod frie radikaler.

Serummet indeholder også kakadublomme, acerola-kirsebær og appelsin- og citronskal, noni og 12% Ascorbyl Glucoside, der plejer og fugter din hud.

Vores vurdering

Dette er et lækkert serum, der kan bruges om morgenen, inden du bruger fugtighedscreme og/eller olie. For os er det desuden et plus, at produktet er certificeret økologisk og vegansk.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette serum med C-vitamin, hvis du gerne vil have en hud, der er mere ensartet. Hvis du har pigmentforandringer eller andre ujævnheder i huden, så er dette serum perfekt til at udjævne, så du får en mere ensartet hudtone.

#5 L’Oréal Paris Revitalift Clinical Vitamin C Serum

L'Oréal Paris Revitalift Clinical Vitamin C Serum

Køb for 204,- kr. hos Med24.dk

Fremhævede egenskaber

 1. 12% C-vitamin
 2. Tilstopper ikke porerne
 3. Giver en sund glød

Egenskaber

Hvem drømmer ikke om en smuk og ungdommelig hud med masser af glød? Det er heldigvis lige præcis, hvad du kan få med dette vitamin C serum fra L’Oréal Paris. Serummet er med til at give en mere strålende glød samt en glattere hud.

Dette serum tilstopper ikke dine porer, og det kan bruges af alle hudtyper. Det vil effektivt beskytte din hud mod ældningstegn og give en mere jævn hudtone.

Serummet indeholder også E-vitamin, der forstærker den antioxidante effekt af C-vitamin. Derudover indeholder serummet salicylsyre, der er med til at udglatte og forny hudoverfladen og minimere rynker, synlige porer samt fine linjer.

Vores vurdering

Dette er et ganske fint serum, der samtidig ikke sprænger budgettet. Vi kan godt lide, at serummet også indeholder E-vitamin.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er på udkig efter et vitamin C serum, der er forholdsvis budgetvenligt (vitamin C serummer kan godt være lidt halvdyre), så er dette serum fra L’Oréal Paris et godt bud.

#6 Mad Hippie Vitamin C Serum

Mad Hippie Vitamin C Serum

Køb for 299,- kr. hos Helsebixen.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Indeholder kraftige antioxidanter
 2. Reducerer fine linjer og rynker
 3. Reducerer misfarvninger i huden

Egenskaber

C-vitamin er en kraftig antioxidant, der effektivt hjælper med at reducere rynker, misfarvninger og andre ældringstegn og/eller skader fra solen. Uanset din hudtype vil du kunne få gavn af dette vitamin C serum fra Mad Hippie.

Serummet indeholder vitamin C fra Sodium Ascorbyl Phosphate (SAP), der er en naturlig og vandopløselig kilde til C-vitamin. Denne type C-vitamin er mere stabil, og der er ingen risiko for irritation eller oxidation. Den adskiller sig altså lidt fra den mere udbredte L-Ascorbic Acid, der typisk bruges i vitamin C serummer – men SAP har samme gode egenskaber.

Serummet indeholder også E-vitamin og ferulsyre. Dette gøre serummet effektivt til at reducere fine linjer, rynker og misfarvninger i huden.

Takket være indholdet af SAP er dette vitamin C serum godt til både sensitiv hud og olieret hud.

Vores vurdering

Vi er ret begejstret for, at dette serum indeholder SAP fremfor L-Ascorbic Acid. Dette gør nemlig serummet særligt velegnet til sensitiv hud og/eller olieret hud, da det ikke irriterer huden på samme måde som L-Ascorbic Acid kan gøre.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du har en sensitiv hud, så er dette serum fra Mad Hippie et godt bud takket været indeholdet af SAP. Så hvis du har prøvet vitamin C serum før, og det har givet irritation, så er dette serum noget for dig.

#7 The Ordinary Vitamin C Suspension 30% in Silicone

The Ordinary Vitamin C Suspension 30% in Silicone

Køb for 79,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Cremet serum
 2. Mindsker uens hudtone og ældningstegn
 3. Virker lysnende

Egenskaber

Med The Ordinary Vitamin C Suspension 30% in Silicone får du et lækkert og cremet serum, der effektivt arbejder på at mindske en uens hudtone og ældningstegn. Serummet er vandfrit og indeholder en stabil suspension af 30% rent L-Ascorbinsyre i lette silikoner. Dette har netop vist sig at være godt til at forebygge og reducere ældningstegn.

C-vitamin er kendt for at være godt til at lysne huden og for sine antioxidante egenskaber. Serummet føles glat på huden, og du får ikke den stikkende fornemmelse, man nogle gange kan opleve med hudplejeprodukter, der indeholder C-vitamin.

Hvis du mod forventning skulle opleve til prikken og stikken i huden, kan du eventuelt blande serummet med din fugtighedscreme.

Produktet er vand- og oliefri, alkoholfri, glutenfri samt vegansk.

Vores vurdering

Dette er en mere cremet udgave af et serum, og den føles lidt mere som en creme. Vi kan godt lide, at serummet indeholder så meget C-vitamin, som det gør. Derudover er dette et utroligt budgetvenligt serum.

Derfor skal du købe produktet

Dette serum er perfekt til to typer: dig der gerne vil have et vitamin C serum, der er yderst budgetvenligt og til dig, der gerne vil have et serum, der har lidt mere konsistens som en creme.

#8 Vichy Liftactiv Supreme Vitamin C Brigtening Serum

Vichy Liftactiv Supreme Vitamin C Brigtening Serum

Køb for 311,- kr. hos Med24.dk

Fremhævede egenskaber

 1. 15% C-vitamin
 2. Højkoncentreret antioxidant anti-age serum
 3. Efterlader huden med fornyet glød

Egenskaber

Med dette vitamin C serum fra Vichy får du et højkoncentreret antioxidant anti-age serum med 15% C-vitamin. Serummet er ideelt til fine linjer og for hud, der er lidt trist og kedeligt. Dette serum vil gøre huden glattere og give huden en fornyet glød. Efter blot 10 dages fast brug med dette serum vil du have en hud, der er glattere og har færre rynker.

Du kan bruge serummet både morgen og aften på nyrenset hud, inden du påfører cremer og/eller olier. Hvis du bruger serummet i dagtimerne, skal du huske at bruge solbeskyttelse.

Vores vurdering

Dette er et rigtig fint serum, der samtidig er forholdsvis budgetvenligt.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette serum, hvis du gerne vil have et vitamin C serum, der ikke er alt for dyrt, men som stadig giver synlig effekt.

#9 The Organic Pharmacy Stabilised Vitamin C Serum

The Organic Pharmacy Stabilised Vitamin C Serum

Køb for 480,- kr. hos Helsebixen.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Booster hudens fasthed
 2. Forbedrer hudens struktur
 3. Booster hudens produktion af kollagen

Egenskaber

Hvis du har en træt og ujævn hud, så vil dette vitamin C serum komme huden til undsætning. Serummet booster hudens naturlige produktion af kollagen, hvilket netop er vigtigt for at holde huden ungdommelig. Dette serum efterlader huden både velplejet og fornyet.

Vores vurdering

Dette er et ganske fint vitamin C serum, der gør det, man kan forvente af et vitamin C serum.

Derfor skal du købe produktet

Dette serum er perfekt, hvis du synes, at du har en lidt træt og kedelig hud, der mangler glød, og du er begyndt at se de første tegn på aldring.

#10 The INKEY List Vitamin C Serum

The Inkey List Vitamin C Serum

Køb for 87,- kr. hos Lookfantastic.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Giver glød til huden
 2. Beskytter mod frie radikaler
 3. Budgetvenlig

Egenskaber

Her får du et vitamin C serum med 30% ren L-ascorbic acid. Serummet giver huden glød og udjævner en ujævn hudtone. Dette serum er pakket med antioxidanter, der beskytter huden mod frie radikaler og forurening.

Dette serum er perfekt at bruge om morgenen, inden du anvender creme og solbeskyttelse.

Vores vurdering

Dette er et meget budgetvenligt serum, og derfor kan du heller ikke forvente helt samme resultater som med mange af de andre serummer i denne test.

Derfor skal du købe produktet

Dette serum er ideelt til dig, der der gerne vil have et meget budgetvenlig produkt.

Det har vi lagt vægt på i guiden

Vi har i denne guide forsøgt at finde forskellige serummer, så der er en, der passer til alle hudtyper. Vi har alle forskellig hud, og det er vigtigt, at du vælger én, der passer til lige præcis din hud. I denne guide har vi lagt vægt på følgende:

 • Hudtype: Vi har forsøgt at vælge forskellige produkter, så der er et serum, der passer til alle hudtyper. Dette betyder også, at du i guiden eksempelvis kan finde en fugtgivende serum eller en serum med en beroligende effekt.
 • Effekt: Det er naturligvis vigtigt, at produkterne i guiden er effektive, og at de rent faktisk giver resultater.
 • Prisklasse: Du vil i denne guide finde serummer i flere forskellige prisklasser, da det er vigtigt for os, at alle – uanset budget – kan finde en C-vitamin serum, der passer til deres budget.

Hvad er C-Vitamin?

Ønsker du at gå mere i dybden med c-vitaminer, så kan du læse vores guide om c vitamin her.

Fordelene ved vitamin C serum

Der er rigtig mange fordele ved at bruge en C-vitamin serum, og det bør være en del af alles hudplejerutine. Uanset om du gerne vil forebygge eller behandle, bør du bruge en C-vitamin serum. Husk, at det altid er nemmere at forebygge end at behandle, så selvom du er i 20’erne og har perfekt babyhud, kan du sagtens tilføje en C-vitamin serum til dine hudplejerutine.

Her er nogle af de mange fordele ved C-vitamin:

 • Fugtgivende
 • Kraftig antioxidant
 • Kan bruges af alle hudtyper
 • Giver en friskere hud
 • Reducerer pigmentforandringer
 • Beskytter mod frie radikaler, forurening og miljømæssige skader
 • Giver en mere ensartet hudtone og en pænere hud
 • Reducerer linjer og rynker
 • Booster hudens produktion af kollagen
 • Lysner og jævner huden
 • Forbedrer hudens elasticitet

C-vitamin er altså perfekt til både at forebygge og behandle tegn på aldring samt pigmentforandringer.

Hvordan bruger man C-vitamin serum?

Det er utroligt nemt at bruge vitamin C serum. Du kan bruge C-vitamin serum både morgen og aften eller eventuelt blot enten morgen eller aften. Husk blot, at hvis du bruger C-vitamin serum om morgenen, så skal du huske at bruge solbeskyttelse.

Derudover skal du være opmærksom på, at du ikke bør bruge C-vitamin serum sammen med produkter, der indeholder AHA, BHA, retinol og retinoid. Dette kan nemlig give irritation og forringe effekten af C-vitamin. Hvis du bruger en retinol serum (A-vitamin), så anbefaler vi, at du bruger din C-vitamin serum om morgenen og din retinol serum om aftenen, da retinol gør din hud lysfølsom og derfor kun bør bruges om natten.

Sådan bruger du en C-vitamin serum:

 1. Rens din hud. Hvis du bruger din C-vitamin serum om aftenen, er det vigtigt, at du får fjernet al din makeup (du kan eventuelt double cleanse).
 2. Påfør nu din C-vitamin serum. Typisk er 2-3 dråber nok til ansigtet. Glem ikke din hals! Mange glemmer at påføre deres hudpleje på halsen, hvilket er en stor fejltagelse, da ældningstegn ofte ses her først, så husk halsen. Husk desuden at massere opad, massér aldrig nedad.
 3. Du kan nu benytte din fugtighedscreme.
 4. Brug eventuelt en lækker olie, der giver masser af fugt og pleje
 5. Solbeskyttelse (hvis du bruger din C-vitamin serum om morgenen).

Der er naturligvis lidt forskel på de forskellige produkter, og det er derfor vigtigt, at du altid læser på lige præcis dit C-vitamin serum, så du er sikker på, at du benytter det korrekt.

FAQ

Kan en serum med vitamin C give en mere ensartet hudtone?

C-vitamin serummer er fantastiske til at hjælpe med at fjerne pigmentpletter og give en mere ensartet hud og en mere jævn hudtone. Det bedste vitamin C serum giver en friskere hud med en strålende glød.

Hjælper serum med C-vitamin med at reducere fine linjer og rynker?

Ja, det gør det. C-vitamin serum er netop kendt for at være anti-age og reducerer både rynker og fine linjer. C-vitamin serum kan desuden bruges til at forebygge tegn på aldring.

Er der bivirkninger ved vitamin C serum?

Vitamin C kan godt prikke og stikke lidt i huden, særligt hvis du har en sensitiv hud. Typisk vil dette kun vare kort tid. Hvis det bliver for meget, kan du eventuelt blande din vitamin C serum med din creme.

Jeg hedder Heidi og er uddannet journalist fra journalisthøjskolen i Aarhus og startede min egen virksomhed i 2021. Jeg har lidt af en forkærlighed for skønhed og er pjattet med makeup og hudpleje. Især har jeg en stor interesse for hudpleje. Som så mange andre kæmpede jeg i mange år med akne og uren hud, og jeg har prøvet samtlige produkter på markedet, læst utallige blogindlæg, lyttet til podcasts og gransket internettet for information omkring akne. Det gav mig en naturlig interesse for hudpleje, makeup og andre skønhedsprodukter.