bedste hårvitaminer test

Bedste hårvitaminer 2023 – hår vitaminer bedst i test

Det kan være en jungle at finde ud af, hvordan man opnår det smukkeste hår og opnår de bedste betingelser for et sundt og stærkt hår. I denne omgang har vi testet et af de nyeste og mest populære “trends” nemlig kosttilskud til håret, hårvitaminer smækfyldt med vitaminer og mineraler.

Der findes en lang række forskellige hårvitaminer på markedet. Fælles for de forskellige kosttilskud er, at de indeholder en række forskellige vitaminer, herunder Biotin, a vitamin, b vitaminer og d vitamin, som er udvalgt for at øge hårvækst samt styrke hårets sundhed.

Hvilke hårvitaminer er bedst? Vi vurderer at de bedste hårvitaminer er Yuaia Gummi Hårvitaminer fra Yuaia Haircare.

Vitaminerne fås i forskellige former, herunder i pilleform, men også i form af vingummibamser til håret, vingummihjerter etc. Har du lidt svært ved at sluge piller generelt, så kan vi klart anbefale, at købe vingummi til håret i stedet.

Men er du stadig i tvivl om hvilke vitaminer du skal købe, og ved du heller ikke hvilke vitaminer, der er de bedste vitaminer til håret? Så læs med i vores test og bliv klogere på vitaminer til håret der virker.

Vi kigger både på indholdet af vitaminer og mineraler samt smag.

#1 Yuaia hårvitaminer fra Yuaia Haircare – bedst i test vitaminer til håret

yuaia harvitaminer

Køb for 249,- kr. hos Yuaiahaircare.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Højt indhold af Biotin samt vitamin B, D og E
 2. Naturlige ingredienser, og desuden fri for gluten og gelatine
 3. Sukkerfrie og veganske hårvitaminer
 4. Hårvitaminerne indeholder desuden 40 mg bambusekstrakt, som er en rig kilde til silica.

Egenskaber

Yuaia Gummi hårvitaminer er et af de mest populære vitaminer til et sundt hår. De indeholder en lang række ingredienser bestående af alle de essentielle vitaminer og mineraler, som dit hår har brug for.

Især Biotin, som også kaldes hårets vitamin, er et særligt vigtigt kosttilskud, da Biotin blandt andet optimerer hårets vækstcyklus. Dette vitamin er desuden godt for både hår og negle. Af samme årsager har disse vingummi vitaminer til håret selvfølgelig et virkelig højt indhold af Biotin.

Desuden indeholder disse vingummi vitaminer både a vitamin, b vitaminer og d vitamin, som er særligt godt for proteinet i håret og som bidrager til celleudviklingen og dermed hårcellernes vækst.

Den nøje udvalgte ingrediensliste booster og styrker håret og negle indefra, og sammen med en god shampoo og balsam opnås de bedste betingelser for et sundere hår.

Vitaminerne fungerer altså som et kosttilskud til håret, som skal tages hver dag for at supplere med alt hvad dit hår har brug for. Anbefalet daglig dosis er 2 stk. vingummier.

Derudover anbefales det at bruge disse hårvitaminer i 3 måneder for at opnå de bedste resultater for både hår og negle. Vitaminerne kan ikke stå i stedet for varieret kost.

Vores vurdering

Yuaia Gummi Hair Vitamins fra Yuaia Haircare er et af de mest populære kosttilskud til et stærkt hår, og det er ikke så mærkeligt. Vi har testet disse hår vitaminer i lidt over tre måneder, og resultaterne taler for sig selv!

Håret ser meget sundere ud, og føles tykkere. Desuden kan man en masse nye hårstrå, så det er tydeligt, at der er opnået øget hårvækst.

Derfor skal du købe Yuaia Hair Vitamins

Du skal købe disse vingummi vitaminer, hvis du ønsker et supplement til din shampoo og balsam, da du med Yuaia Gummi vingummi til håret får nogle af de bedste hårvitaminer på markedet til at opnå et sundt hår.

Vitaminerne smager godt og giver dit hår de bedste betingelser for hårvækst hvad end du har tykt, almindeligt eller tyndt hår. Køb Yuaia Gummi hår vingummi, hvis du vil have de bedste vitaminer til håret.

Køb for 249,- kr. hos Yuaiahaircare.dk

#2 HairLust Hair Growth Formula Gummies

hairlust hårvitaminer

Køb for 249,- kr. hos Hairlust.com

Fremhævede egenskaber

 1. Fri for både sukker, gelatine, gluten samt laktose
 2. Velegnet til veganere
 3. Styrker håret indefra

Egenskaber

HairLust har meget hurtigt fået en plads på markedet for hårvitamier, og det er ikke uden grund, da deres hårvitaminer Hair Growth Formula Gummies indeholder alt det, som er nødvendigt for at styrke håret indefra, og er derfor særligt gode, hvis du har problemer med at få alle vitaminer gennem kosten.

Vingummerine er spækket med en række forskellige vitaminer til håret, som bidrager til en normal hårvækst samt yderligere styrkelse af håret. Alle vitaminer er nøje udvalgt for at give et godt allround produkt som indeholder alle nødvendige hårvitaminer.

De hårvitaminer der er i dette produkt er blandt andet biotin, B6 vitamin, B12 vitaminer samt C- og E vitaminer – og det er blot begyndelsen.

Det vil altså sige, at alle vitaminer i produktet styrker enten hår eller hovedbund, eller sørger for at øge optagelse af de øvrige vitaminer for på denne måde at opnå en synergieffekt. Desuden indeholder produktet ingen kunstige smags- eller farvestoffer.

Vores vurdering

Vi kan godt indrømme, at vi også var ret begejstrede for Hair Growth hårvitaminer fra HairLust. Effekten var ikke at tage fejl af. Efter brug over en længere periode fremstod håret mere slidstærkt og var desuden vokset meget hurtigere end normalt.

Hertil kommer, at denne vingummi smager godt og nærmest føles som et lille treat i hverdagen – på trods af, at det ikke er tilsat sødestoffer.

Derfor skal du købe HairLust Hair Growth Formula Vitamins Gummies

Du skal købe disse Hair Growth Vitamins fra HairLust, hvis du ønsker et godt produkt, som øger hårvæksten.

#3 Beauty Bear Hair Vitamin Gummies

beauty bear HAIR vitaminer til håret

Køb for 211,- kr. hos Apopros.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Vegnaske vitaminer til håret
 2. Stor andel af økologiske ingredienser
 3. Indeholder ingen kunstige farve- eller smagsstoffer

Egenskaber

Med disse vingummibamser får du hår vitaminer, som opfylder alle dine behov. Bamserne er designet til at indeholde alle de essentielle vitaminer til håret herunder f.eks. biotin, zink og C vitamin og hele 11 andre nærende hårvitaminer, som alle bidrager til styrkelse og vedligeholdelse af et optimalt hår.

Disse hårvitaminer fra Beauty Bear er hårvitaminer med smag af solbær, og det er altså 100% naturlig smag fra frugt.

Den daglige dosis er 2 stk. vingummibamser med hårvitamer, og med 60 stk. i en pakke er til en hel måneds forbrug af hårvitaminer.

Vores vurdering

Vi synes, at disse bamser smager godt, og virkningen er også god. Årsagen til, at disse vitaminer indtager sidstepladsen er, vi synes virkningen først tog ordentligt fat efter lidt længere tids brug.

Derfor skal du købe Beauty Bear Hair Vitamins

Du skal købe disse hårvitaminer fra Beauty Bear, hvis du ønsker nogle vitaminer, som smager af solbær i stedet for de traditionelle hindbær hårvitaminer.

Hvad er vitaminer til håret?

Der findes mange forskellige former for vitaminer til håret. Vitaminer til håret kan benyttes af både mænd og kvinder. Hårvitaminer kan eksempelvis bruges, hvis du ønsker at stimulere hårvækst, du lider af hårtab, dit hår er ødelagt, eller du bare gerne vil give dit hår lidt ekstra kærlighed. Når det kommer til vitaminer til håret, kommer de som nævnt i mange former, såsom:

 • Kosttilskud
 • Shampoo
 • Serum til håret
 • Tabletter/kosttilskud
 • Kapsler

Produkter til håret kan indeholde et væld af forskellige vitaminer, mineraler og ingredienser, såsom:

 • Koffein
 • Zink
 • Aminosyrer
 • Pebermynte
 • B-vitaminer
 • Redensyl
 • Biotin
 • Minoxidil
 • Aminosyrer

Og et væld af andre aktive ingredienser. Det er vigtigt, at ingredienser er i de rette forhold. De fleste hårvækstprodukter indeholder eksempelvis B-kompleks vitaminer, som er essentielle for regulering af stofskifte og vedligeholdelse af centralnervesystemet.

Er det nødvendigt at bruge hårvitaminer – og virker de?

Nej, det er som sådan ikke nødvendigt at bruge vitaminer til håret, og JA det virker helt sikkert at indtage supplerende vitamin til hår. Det er vigtigt at pointere, at hårvitaminer jo blot er et tilskud, som så mange andre vitaminer f.eks. i vitaminpille format.

Hårvitaminerne indeholder selvfølgelig nogle andre vitaminer og mineraler end en multivitaminpille, men princippet er det samme, hvorfor det kan være en god ide med et supplement til en varieret kost.

Da hårvitaminer indeholder en lang række forskellige vitaminer, er det ikke kun håret der får gavn af at tage hårvitaminer som dagligt tilskud. Det kan også være til gavn for både hud og negle. Stol på vores hår vitaminer bedst i test og brug en af de plejende produkter og få sundere hår.

Hvilke vitaminer til håret er bedst?

De vitaminer og mineraler som er bedst for håret er:

 • Biotion er et b-vitamin og findes normal i narturlige fødevarer som havregryn, hvedeklid, æggeblommer og flere typer af frugt. Biotin brugs til at opretholde og styrke normalt hår.
 • Kobber er et mineral som findes naturligt i fødevarer som skaldyr, nødder, lever og fuldkornsprodukter. Kobber betegnes som en antioxidant.
 • E-vitamin, som også er en antioxidant gør at det naturligt er et aktivt vitamin, som beskytter celler i kroppen med at nedbrydes og beskytter mod oxidativt stress. E-vitamin findes i blandt andet fuldkorn, fede mejeriprodukter, fisk og nødder.
 • Selen, som er et mineral der findes i fisk, skaldyr, kød, mejeriprodukter og æg. Selen beskytter og styrker hårets naturlige balance og bidrager til normalt hår.
 • Zink, som betegnes som et mineral på lige fod som kobber og selen. Zink findes i kød, mejeriprodukter, hvedekim, æg og dadler og bidrager til at opretholde et normalt hår.

Ganske praktisk er mange af disse vitaminer også gode får hud og negle, så du vil sikkert opleve, at både hud, hår og negle vil blive stærkere, smukkere og sundere ved at inkorporere disse vitaminer i din hverdag.

Hvilken effekt har b vitaminer og Biotin?

B vitamin bidrager til cellernes sundhed og generelt sund cellevækst, som er særligt vigtigt for håret og hud. Fødevarer som indeholder B vitamin og det særlige B7 vitamin, Biotin er blandt andet kød, æg, nødder og avocado.

B7 vitamin sætter desuden gang i hårvækst og bør derfor være en del af alle vitaminer til håret.

Hvilken effekt har a vitamin?

A vitaminer er også særligt gode for hårcellerne, og har desuden en positiv effekt på hovedbunden, da de bidrager til at fremstille sebum, som fugter hovedbunden, og hjælper til et glansfuldt hår.

Det er dog vigtigt at huske, at for meget a vitamin kan have en negativ effekt ved for stort indtag, da vitaminet er fedtopløseligt, og derfor kan kroppen have svært ved at udskille dette.

Du kan spise dig til dette vitamin ved at indtage blandt andet gulerødder eller melon.

Hvilken effekt har E-vitamin?

E-vitamin er en antioxidant, og det er vi jo alle ganske pjattede med, fordi antioxidanter har rigtig mange gode egenskaber. E-vitamin beskytter blandt andet hår- og hudceller mod fri radikaler. Derudover beskytter e-vitamin fedtstoffer mod harskning. Dette vitamin bidrager desuden til at bevare både din huds og dit hårs elasticitet og smidighed.

E-vitamin bruges ofte i cremer og lotions samt hår-og kropsolie. E-vitamin absorberes hurtigt, og det efterlader hverken håret eller huden fedtet, hvilket gør vitaminet ideelt i skønhedsprodukter. Olien giver endvidere huden et skønt boost af fugt, så din hud faktisk ender med at se renere og smidigere ud. Derudover fremmer E-vitamin hudens naturlige produktion af kollagen, der netop er kendt for at holde huden elastisk.

E-vitamin er desuden ideelt, hvis du har ar, idet det har vist sig, at E-vitamin er med til at reducere tydeligheden af ar. Og lad os så snakke e-vitamin og hår. Det er nemlig klinisk bevist, at E-vitamin er med til at opretholde et smukt, sundt og flot hår. E-vitamin fremmer som nævnt hudens naturlige produktion af kollagen, og det stimulerer blodcirkulationen, hvilket hjælper med at opretholde hårets sundhed. Det menes også, at E-vitamin kan være med til at stimulere hårvækst. E-vitamin er velegnet til alle hår- og hudtyper.

Hvilken effekt har koffein på håret?

Er du vild med kaffe? Så er der gode nyheder til dig. Forskningstidsskriftet ‘International journal of Dermatology’ har nemlig fundet ud af, at koffein stimulerer vores hårstrå og faktisk udvikler vores hårvækstscyklus. Det er da rimelig vildt, ikke? Efter sigende skulle koffein blokere for de skadelige effekter som hormonstoffet DHT forårsager, hvilket eksempelvis kan være hårtab. 

Er du kvinde, er der endnu mere godt nyt. Det har nemlig vist sig, at kvinders hår er mere modtagelige over for koffein end mænds hår.

Desværre er din daglige kop morgenkaffe ikke nok til at pleje dit hår. Faktisk ville du skulle drikke op til 50 kopper kaffe om dagen for at se resultater på dit hår. Og det er, der nok ingen, der har godt af…  

I stedet for kan du bevidst gå efter hårprodukter, der indeholder koffein. Sørg her for at massere produkterne godt ind i hovedbunden, lad dem sidde et par minutter, og så vil du forhåbentlig se, hvordan dit hår vil vokse hurtigere end normalt.

Hvordan virker vitaminer til håret?

Hvis du gerne vil tage vitaminer mod hårtab, så har det vist sig, at det er mest effektivt at tage vitaminer, hvis du er under 40 år, og du først for nyligt er begyndt at miste dit hår. Produkter, der er specifikt udviklet til hårtab, virker blandt andet ved, at tilskuddene hjælper med at øge størrelsen af dine hårsække. Dette resulterer i tykkere og stærkere hår.

Derudover er vitaminer med til at forkorte hvilefasen af hårvæksten. Det betyder altså, at dit hår er i vækstfasen i længere tid. Det kan rent praktisk betyde, at nogle faktisk opleve, at de mister det gamle hår, når de begynder at tage hårvitaminer. Dette er dog kun midlertidigt. Snart vil du opleve nyt, flot hår.

Hvilke behandlinger er der for at genopbygge håret?

Vi bliver lidt i behandlingen af hårtab. Dette er nemlig et stort problem for mange mennesker, og derfor mener vi, at det er vigtigt at tale om, hvordan du bedst muligt kan genopbygge dit hår, hvis du oplever hårtab. Faktisk forventes det, at industrien inden for hårtab vil være næsten ni milliarder euro værd i 2024. Det er altså forholdsvis nemt at finde produkter, der forebygger hårtab i dag – såsom shampoo mod hårtab.

Mange stiller dog stadig spørgsmålet, om det nu også virker. De fleste produkter er gennemprøvet, og mange af dem har dokumenteret, at de rent faktisk kan forhindre hårtab og forbedre hårvæksten. Der findes dog desværre også mange produkter, der ikke er pengene værd. 

Generelt er A-vitamin, biotin og D-vitamin gode til at hjælpe dig med at få tykt og sundt hår. Det kan altså være en god idé at til tilføje disse vitamintilskud til din hårpleje. Husk dog, at der er forskel på vitaminer og decideret farmaceutiske behandlinger til hårtab. 

Vitaminer er vigtigt for et sundt og stærkt hår, men eksempelvis har studier vist, at vitaminer ingen effekt har på mandlig skaldethed, og det kræver en decideret behandling.

Men derfor kan det naturligvis stadig være en god idé at tage vitaminer. Olier, såsom græskarkerneolie og rosmarinolie, har også vist sig at have en lille effekt på hårvæksten. Men generelt mangler der stadig meget forskning på området, og du bør være påpasselig med såkaldte mirakelkure, der lover guld og grønne skove.

Hvornår skal jeg bruge vitaminer til mit hår?

Mange begynder at tage vitaminer til håret, når de oplever diverse udfordringer og problemer med deres hår. Det kan eksempelvis være tørt hår, hårtab, hår der knækker, ødelagt hår og generelt bare hår der har brug for en kærlig hånd. Men selv hvis du ikke har problemer med dit hår, kan du sagtens tage hårvitaminer. Det vil såmænd kun gøre dit hår endnu smukkere og sundere. 

Hvorfor har dit hår brug for vitaminer og mineraler?

Måske sidder du og tænker over, hvorfor du egentlig overhovedet bør tage vitaminer og mineraler til dit hår. Det er der flere grunde til. Lad os tage et kig på dem her.

Forebyggelse

Når dit hår vokser ud af hårsækken og bliver synligt i din hovedbund, skal det være stærkt. Det kræver de rigtige vitaminer og mineraler. Generelt har kroppen bare brug for vitaminer og mineraler. Det er nødvendigt for at holde kroppen sund og rask. Det samme gælder dit hår. 

Gør håret stærkere

Som med resten af din krop har dit hår naturligvis brug for vitaminer og mineraler for at være stærkt. Du kan kigge på vitaminer og mineraler som værende byggesten. Du har brug for alle byggestenene for et sundt og stærkt hår. 

Hvordan får jeg langt hår?

Der er rigtig mange, der gerne vil have langt hår, men som måske ikke helt ved, hvordan det får dette smukke, lange hår, der er sundt, stærkt og velplejet. At få langt hår kan tage to til tre år så du skal væbne dig med tålmodighed. Men der er heldigvis et par ting, du selv kan gøre for at fremme din hårvækst.

Ved at spise en sund og varieret kost med masser af gode vitaminer og mineraler hjælper du dit hår rigtig godt på vej. Som allerede nævnt flere gange så hjælper vitaminer og mineraler – og en sund og varieret kost – dit hår rigtig godt på vej. Det hjælper dit hår til at blive stærkt, sundt, velplejet og glansfuldt.

Her kan det være en god idé at supplere med nogle hårvitaminer, så du virkelig giver dit hår et godt skud kærlighed og hjælp.

Hvorfor skal man styrke håret ved at spise tilskud i form af vingummibamser?

Søger du de bedste kosttilskud til hår, så findes der mange forskellige måder at øge indtaget af de rigtige vitaminer. Vitaminer til håret der virker er beskrevet ovenover og dækker blandt andet over kobber, biotin og mange flere. Læs mere om hvilke typer af fødevarer du kan indtage for at få flere af disse typer vitaminer ovenover.

Af vores vitaminer til håret bedst i test kan man udlede at vi anbefaler både Yuaia Gummi Haircare og Hair gummies fra Hairlust. De har begge en dokumenteret effekt på vores testere og vi kan anbefale begge produkter.

FAQ

❓ Er der bivirkninger ved at tage vitaminer til håret?

Hvis du tager naturlige hårvitaminer, så vil der som regel ikke være bivirkninger. Det forholder sig dog lidt anderledes med lægemidler. Her kan der være bivirkninger, og du bør altid konsultere din læge

❓ Hvornår kan jeg se resultater af hårvitaminer?

Det er lidt individuelt, og det afhænger også af, hvilke hårvitaminer du tager, men som tommelfingerregel vil det tage 2-4 måneder.

❓ Se vinderen af vores bedst i test af hårvitaminer

Vi har testet og vurderet hårvitaminer fra Yuaia Haircare indtil videre. De er anbefalelsesværdige og har en mærkbar og synlig positiv effekt.

❓ Hvad stimulerer hårvækst?

Du skal sørge for at få den rette sammensætning af vitaminer og mineraler, og du kan også sørge for at spise en sund og varieret kost. Hovedbundsmassage og børster med silikonepigge kan også stimulere hårvæksten.

Artiklen blev publiceret d. december 3, 2022 af Liva og senest opdateret d. februar 14, 2023 af Liva