bedste hårvitaminer test

Bedste hårvitaminer test guide (2024) – 12 hårvitaminer bedst i test

Artiklen er senest opdateret d. maj 18, 2024 af Heidi Kokborg

Vi har lavet en hårvitaminer test guide over de 12 bedste hårvitaminer til dig, der gerne vil have et sundere, smukkere og mere velplejet hår.

Mange af os kender til at have hår, der bare ikke helt vil makke ret. Måske det er tyndt, slidt eller måske det bare ser træt og kedeligt ud.

Hårvitaminer kan hjælpe med at styrke og pleje håret indefra og give flottere og sundere lokker. Hvis du drømmer om smukt hår, så læs med her.

Hvilke produkter er med i vores guide om hårvitaminer:

 1. Yuaia hårvitaminer fra Yuaia Haircare
 2. HairLust Hair Growth Formula Gummies
 3. BEAUTY BEAR Hair Vegan Vitamins
 4. Mexmedix Biotin Vitamin Gummies
 5. Beauty Bear Hair Vitamin Gummies
 6. Australian Bodycare hair loss care kosttilskud
 7. Maxmedix Biotin (vitamin B7) 12000 mcg
 8. Lernberger Stafsing Hårvitaminer
 9. Sugarbearhair Hair Vitamins
 10. VitaYummy Hair & Nails Vitamins Raspberry
 11. Hairlust Hair Formula Tablets for Women
 12. Smuuk Skin Hair Booster

Hvad har vi lagt vægt på i vores guide?

 1. Egenskaber: Vi har først og fremmest kigget på, hvad hårvitaminerne rent faktisk gør. Styrker de eksempelvis håret? Giver de mere glans til lokkerne? Modvirker de hårtab?
 2. Hårtype: Dernæst har vi kigget på, hvilke hårtyper hårvitaminerne er bedst egnet til. Nogle er bedst til bestemte hårtyper, mens andre kan tages af alle uanset hårtype.
 3. Ingredienser: Vi har naturligvis også kigget på, hvad hårvitaminerne indeholder. Det gælder eksempelvis ingredienser, såsom biotin og zink. Ligeledes har vi kigget på, om produktet er vegansk eller ej, om det indeholder sukker og lignende.
 4. Pris: Til sidst har vi selvfølgelig kigget på prisen i forhold til kvaliteten af produktet. Ligeledes har vi sammenlignet produkterne med hinanden i forhold til pris og kvalitet.

#1 Yuaia hårvitaminer fra Yuaia Haircare – Bedst i test og bedst til at styrke håret

yuaia harvitaminer

Køb for 249,- kr. hos Yuaiahaircare.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Højt indhold af biotin samt B-, D- og A-vitamin
 2. Naturlige ingredienser og fri for gluten og gelatine
 3. Sukkerfrie og veganske hårvitaminer

Egenskaber

Yuaia Gummi hårvitaminer er et af de mest populære vitaminer til et sundt hår. De indeholder en lang række ingredienser bestående af alle de essentielle vitaminer og mineraler, som dit hår har brug for. Især biotin, som også kaldes hårets vitamin, er et særligt vigtigt kosttilskud, da vitaminet blandt andet optimerer hårets vækstcyklus. Dette vitamin er desuden godt for både hår og negle.

Disse hårvitaminer indeholder også A-vitamin, B-vitaminer og D-vitamin, som er særligt gode for proteinet i håret og bidrager til celleudviklingen og hårcellernes vækst. Den nøje udvalgte ingrediensliste booster og styrker håret indefra.

Anbefalet daglig dosis er 2 stk. vingummier. Det anbefales at tage disse hårvitaminer i tre måneder for at opnå de bedste resultater for håret.

Hør Yuaia Hair Vitamins egen fortælling

Vores vurdering

Vi elsker Yuaia Gummi Hair Vitamins. Vitaminerne er medvirkende til at give et stærkere og sundere hår. Derudover kan de hjælpe med at få håret til at syne tykkere, da vitaminerne er med til at øge hårvæksten.

Fordele

 1. Indeholder masser af gode vitaminer
 2. Sukker- og glutenfri
 3. Veganske
 4. Styrker håret indefra

Ulemper

 1. Hårvitaminerne er ikke helt billige, men du får til gengæld et produkt af høj kvalitet

Derfor skal du købe Yuaia Hair Vitamins

Hvis du gerne vil have nogle virkelig gode hårvitaminer af høj kvalitet, der giver dit hår de bedste betingelser for hårvækst uanset hårtype, er disse vitaminer lige noget for dig.

Køb for 249,- kr. hos Yuaiahaircare.dk

#2 HairLust Hair Growth Formula Gummies – Bedst for kæmpe vitaminboost

hairlust hårvitaminer

Køb for 249,- kr. hos Hairlust.com

Fremhævede egenskaber

 1. Fri for sukker, gelatine, gluten og laktose
 2. Vegansk
 3. Styrker håret indefra

Egenskaber

Hair Growth Formula Gummies fra danske Hairlust indeholder alle de vitaminer, der er nødvendige for at styrke håret indefra. Vingummierne er spækket med en række forskellige vitaminer til håret, der bidrager til en normal hårvækst samt yderligere styrkelse af håret. Alle vitaminer er nøje udvalgt for at give et godt allround produkt, som indeholder alle nødvendige hårvitaminer.

I disse herlige hårvitaminer finder du blandt andet biotin, B12 og C- og E-vitaminer. Alle vitaminer i produktet styrker enten hår eller hovedbund eller sørger for at øge optagelse af de øvrige vitaminer for på denne måde at opnå en synergieffekt. Desuden indeholder produktet ingen kunstige smags- eller farvestoffer. Derudover er vitaminerne fri for sukker, gelatine, gluten og laktose.

Hør Hairlusts egen fortælling om deres hårvitaminer

Vores vurdering

Vi kan rigtigt godt lide Hair Growth hårvitaminer fra HairLust. Vi ser det som en stor fordel, at vitaminerne indeholder så mange gode ingredienser, og at de er uden sukker, farvestoffer og andre trælse ingredienser, der ikke hører hjemme i vitaminer.

Fordele

 1. Indeholder et væld af gode vitaminer
 2. Fri for sukker, gelatine, gluten og laktose
 3. Veganske
 4. Uden smags- og farvestoffer
 5. Styrker håret indefra

Ulemper

 1. Hårvitaminerne hører ikke til blandt de billigeste på markedet, men du får til gengæld et rigtigt godt produkt

Derfor skal du købe HairLust Hair Growth Formula Vitamins Gummies

Du skal købe disse Hair Growth Vitamins fra HairLust, hvis du ønsker et godt produkt, som øger hårvæksten.

#3 BEAUTY BEAR Hair Vegan Vitamins – Bedste hårvitaminer med zink

Køb for 205,- kr. hos Shytobuy.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Veganske
 2. Indeholder biotin og zink
 3. Bidrager til sundt og smukt hår

Egenskaber

Med BEAUTY BEAR Hair Vegan Vitamins får du veganske hårvitaminer, der bidrager til at give dig et smukt og sundt hår. Disse hårvitaminer indeholder både biotin og zink, der begge er vigtige for håret. Zink og biotin er blandt andet med til at styrke og vedligeholde håret. Biotin er essentielt for, at du overhovedet kan producere hår. Zink er vigtigt for, at vi kan producere keratin, og manglende zink kan føre til et kedeligt og glansløst hår.

BEAUTY BEAR Hair Vegan Vitamins indeholder ingen kunstige farvestoffer eller smagsstoffer.

Vores vurdering

Vi kan rigtigt godt lide, at disse vitaminer er veganske. Derudover er vi pjattede med, at de indeholder både biotin og zink, der begge er essentielle for et smukt og sundt hår.

Fordele

 1. Veganske
 2. Indholdet af biotin og zink
 3. Uden smags- og farvestoffer
 4. Styrker håret

Ulemper

 1. Vitaminerne kunne gode indeholder flere vitaminer og mineraler – dog er biotin og zink begge yderst essentielle for håret

Derfor skal du købe produktet

Hvis du leder efter gode hårvitaminer, der er veganske, så er disse hårvitaminer fra BEAUTY BEAR lige noget for dig.

#4 Maxmedix biotin vitamin gummies – Bedst til dig, der gerne vil have allround vitaminer til hår, hud og negle

Biotin vingummier

Køb for 199,- kr. hos Shytobuy.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Højt indhold af biotin, B12-, A-, C- og E-vitamin 
 2. Fri for gluten og gelatine 
 3. Sukkerfrie vingummier

Egenskaber

Maxmedix biotin vitaminvingummier er virkelig gode vitaminer til håret. De velsmagende vingummier indeholder en lang række mineraler, vitaminer og andre næringsstoffer, som dit hår skal bruge for at være sundt, glansfuldt og stærkt. 

Her kan især nævnes biotin, der er et af de bedste vitaminer til håret. Vitaminet bidrager til at fremme ny hårvækst samt forebygge hårtab. Biotin hjælper også med at pleje hud og negle og er dermed et enormt vigtigt vitamin.

Derudover indeholder disse vitamin-vingummier B12-, A-, C- og E-vitamin, som er særligt vigtigt for dannelsen af proteinet keratin, som bidrager til at give håret glans og styrke.

Dette kosttilskud til håret er specielt formuleret til at fremme normal hårvækst og forebygge yderligere hårtab. De aktive ingredienser bidrager ligeledes til et smukkere og mere glansfuldt hår, pænere hud og stærkere negle.

Vores vurdering

Disse vingummier et velsmagende alternativ til almindelige biotinkosttilskud til håret. Vi kan godt lide, at vitaminerne er ideelle til at styrke håret samt forebygge hårtab.

Fordele

 1. Indholdet af de mange gode vitaminer
 2. Fri for sukker
 3. Forholdsvis budgetvenlige
 4. Styrker håret og forebygger hårtab

Ulemper

 1. Selve designet kunne godt være lidt pænere – men det er selvfølgelig blot vitaminer

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have hårvitaminer, der har et højt indhold af biotin, og som er ideelt til at forebygge hårtab, så er disse sukkerfrie vingummier et godt valg.

Men det er ikke den primære årsag til, at vi vil anbefale biotin-vingummier fra maxmedix: Det er den lækre smag kombineret med den høje dagsdosis af biotin og andre hårvitaminer, som er velegnet til at give et sundt hår, fremme hårvækst og forebygge vitaminmangel, som kan føre til hårtab.

#5 Beauty Bear Hair Vegan Vitamins (kapsler) – Bedst hvis du ønsker kapsler

Køb for 179,- kr. hos Well.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Veganske vitaminer til håret
 2. Stor andel af økologiske ingredienser
 3. Indeholder ingen kunstig farve- eller smagsstoffer

Egenskaber

Med disse kapsler får du hårvitaminer, der opfylder alle dine behov. Vitaminerne indeholder alle de essentielle vitaminer til håret, såsom biotin, zink og C-vitamin. Disse vitaminer indeholder et væld af gode vitaminer, der alle bidrager til at styrke og vedligeholde håret.

Den daglige dosis er 2 kapsler, hvilket svarer til én måneds forbrug.

Vores vurdering

Vi kan godt lide alle de gode vitaminer i disse kapsler. Derudover er disse vitaminer lidt mere budgetvenlige end de fleste andre hårvitaminer.

Fordele

 1. Beriget med masser af gode vitaminer
 2. Uden kunstig farve og smagsstoffer
 3. Forholdsvis budgetvenlige

Ulemper

 1. Hvis du ikke kan lide kapsler, der skal sluges, er disse vitaminer ikke noget for dig

Derfor skal du købe Beauty Bear Hair Vitamins

Du skal købe disse hårvitaminer fra Beauty Bear, hvis du gerne vil have kapsler (mange af vores andre vitaminer i denne guide er vingummier).

#6 Australian Bodycare hair loss care kosttilskud

Australian Bodycare hair loss care kosttilskud

Køb for 199,95 kr. hos Australian-bodycare.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Tilfører næring i form af vitaminer og mineraler
 2. Indeholder capsaicin, agerpadderokke og biotin
 3. God til hårtab og udtynding

Egenskaber

Du får her et godt kosttilskud til både mænd og kvinder, der tilfører masser af næring i form af vitaminer og mineraler. Du skal blot tage to kapsler dagligt for at give dit hår og hovedbund de bedste betingelser for et sundt og stærkt hår. 

Disse skønne kapsler indeholder blandt andet capsaicin, agerpadderokke og biotin, der er med til at styrke håret. Dette gør også disse vitaminer særlig velegnet til hårtab og udtynding. Hvis du oplever uønsket hårtab, tyndt hår eller du fælder, er dette kosttilskud perfekt.

Vores vurdering

Vi kan rigtigt godt lide de mange gode ingredienser, disse hårvitaminer indeholder. Særligt er vi begejstrede for, at disse vitaminer er særligt målrettet hårtab og udtynding.

Fordele

 1. Indeholder mange gode ingredienser
 2. Ideel til hårtab og udtynding
 3. Styrker håret
 4. God til prisen

Ulemper

 1. Hvis du foretrækker dine vitaminer i vingummiform, så vil disse kapsler ikke være noget for dig

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er på udkig efter hårvitaminer, der er effektive til uønsket hårtab, tyndt hår og hårfældning, så er disse lige hårvitaminerne for dig.

#7 Maxmedix Biotin (vitamin B7) 12000 mcg

Maxmedix biotin til håret

Køb for 245,- kr. hos Shytobuy.dk

Fremhævede egenskaber

 1.  Veganske og glutenfri
 2. Bidrager til vedligeholdelsen af normalt hår
 3. Indeholder biotin

Egenskaber

Med disse biotion hårvitaminer får du et rigtig godt kosttilskud til håret, der indeholder den højeste dosis B7-vitaminer til håret på markedet med hele 12.000 mcg. Vitaminerne er særligt udviklet til at fremme hårvækst hos både mænd og kvinder, der har problemer med hårtab og tyndt hår. Du skal blot tage én vitaminpille dagligt, og der er nok til et helt års forbrug. 

Biotin er en af de vigtigste række vitaminer mod hårtab og er essentielle for en sund og normal hårvækst. Biotin kaldes i øvrigt også B7 eller H-vitamin. Hvis du ikke får nok biotin, er der en risiko for at få skadet hår, hårtab eller tyndt hår.

Biotin er vigtig for dannelsen af keratin, der er det protein, der udgør hårstråene. Derfor hjælper biotin altså med at give et sundt og stærkt hår, og det kan også hjælpe med at give håret glans og struktur.

Vores vurdering

Disse hårvitaminer med biotin er yderst budgetvenlige, når du husker på, at der er nok kapsler til ét helt års forbrug. Derudover har de et højt indhold af biotin.

Fordele

 1. Højt indhold af biotin
 2. Veganske
 3. Fremmer hårvæksten
 4. Nok til ét års forbrug
 5. Budgetvenlige

Ulemper

 1. Hvis du ikke bryder dig om at skulle sluge dine vitaminer, er disse hårvitaminer ikke noget for dig

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have nogle effektive vitaminer til håret, der bare består af ren biotin, er disse vitaminer perfekte. Derudover er de ideelle til dig, der gerne vil have nogle forholdsvis budgetvenlige vitaminer.

#8 Lernberger Stafsing Hårvitaminer

lernberger_stafsing_hair_vitamines_120_stk

Køb for 345,- kr. hos Well.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Særligt formuleret til at nære håret indefra
 2. Bidrager til længere og stærkere hår
 3. Stimulerer hårvæksten og modvirker hårtab

Egenskaber

Disse hårvitaminer er særligt formuleret til at nære håret indefra. Takket være indholdet af mineraler og vitaminer vil disse hårvitaminer bidrage til et stærkere hår, der også har nemmere ved at vokse sig langt.

Disse lækre vitaminer indeholder AnaGain, der er med til at stimulere hårvæksten og modvirke hårtab. Vitaminerne indeholder desuden biotin, zink og selenium, der alle bidrager til et normalt hår. Over tid bidrager disse vitaminer også til at give håret en velplejet, flot finish.

Vores vurdering

Vi kan rigtig godt lide, at Lernberger Stafsing Hårvitaminer indeholder så mange forskellige mineraler og vitaminer, der alle bidrager til et smukt og sundt hår.

Fordele

 1. Bidrager til et længere og stærkere hår
 2. Stimulerer hårvæksten
 3. Modvirker hårtab
 4. Indeholder biotin, zink og selenium

Ulemper

 1. Hvis du foretrækker dine vitaminer i vingummiform, er disse kapsler ikke noget for dig

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have længere og stærkere hår samt reducere hårtab, er Lernberger Stafsing Hårvitaminer et godt valg.

#9 Sugarbearhair Hair Vitamins

SUGARBEARHAIR Hair Vitamins

Køb for 221,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Virker styrkende og plejende på håret
 2. Veganske
 3. Bidrager også til stærkere negle

Egenskaber

Disse fine bamseformede vitaminer er udviklet til dig, der gerne vil forkæle dit hår lidt ekstra. Vingummierne virker både styrkende og plejende på håret, så du kan få et stærkt, sundt og langt hår. Vitaminer bidrager også til, at håret ikke knækker, da bamserne er med til at øge hårets elasticitet og styrke.

Derudover er disse vitaminer med til at styrke dine negle, så de vokser hurtigere og bliver ekstra stærke. Vitaminerne har en lækker smag af bær og er veganske og cruelty free.

Vores vurdering

Vi kan godt lide, at disse vitaminer virker styrkende og plejende på håret. Derudover kan vi godt lide, at vitaminerne bidrager til stærkere negle.

Fordele

 1. Styrker og plejer håret
 2. Bidrager til, at håret ikke knækker
 3. Veganske
 4. Bidrager til stærke negle

Ulemper

 1. Vitaminerne ligger i den lidt dyrere ende, men du får til gengæld et godt produkt

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have vitaminer, der er lidt sjovere end almindelige vitaminer, er disse perfekte. Derudover er de velegnede til dig, der gerne vil have vitaminer, der både styrker hår og negle.

#10 VitaYummy Hair & Nails Vitamins Raspberry

Lowest price at PriceRunner VITAYUMMY Hair & Nails Vitamins Raspberry

Køb for 115,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Lækker smag af hindbær
 2. Bidrager til vedligeholdelsen af normalt hår, negle og hud
 3. Veganske 

Egenskaber

Disse lækre vitaminer har en skøn smag af hindbær, der gør det lige lidt sjovere at tage dine daglige vitaminer. Vitaminerne bidrager til vedligeholdelsen af normalt hår, negle og hud.

Disse hårvitaminer fra VitaYummy er et skønt kosttilskud, der indeholder biotin, zink, folsyre og vitaminerne B6, B12 og A, C, D og E. Den lange række af vitaminer og mineraler hjælper blandt andet med, at kroppens celler ikke får oxidativt stress. Dette kan blandt andet ske, hvis der er ubalance i kroppens dannelse af frie radikaler og antioxidanter. 

Disse vitaminer hjælper også til kroppens delingsproces og et normalt energiskifte. Vitaminerne er desuden veganske og fri for kunstige farve-, smags- og sødestoffer.

Vores vudering

Vi er vilde med, hvor mange forskellige vitaminer disse hårvitaminer indeholder. Derudover kan vi rigtigt godt lide, at vitaminerne også beskytter cellerne mod oxidativt stress.

Fordele

 1. Indeholder masser af vitaminer
 2. Bidrager til vedligeholdelsen af normalt hår, negle og hud
 3. Veganske
 4. Fri for kunstige farve-, smags- og sødestoffer

Ulemper

 1. Hvis du ikke bryder dig om hindbærsmagen, skal du vælge nogle andre vitaminer

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have nogle lækre og velsmagende vitaminpiller, er disse vingummi vitaminer et godt bud. De er desuden perfekte til dig, der gerne vil have et kosttilskud, der både styrker hår og negle. Her får du et hårvitamin, der kan klare det hele, så du ikke behøver at tage kosttilskud til neglene ved siden af. De er også perfekte til dig, der gerne vil have veganske vitaminer.

#11 Hairlust Hair Formula Tablets for Women

Hairlust Hair Formula Tablets for Women

Køb for 249,- kr. hos Hairlust.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Højt indhold af silica, biotin, selen og zink
 2. Bidrager til vedligeholdelse af et normalt hår
 3. Bidrager også til normal hud

Egenskaber

Her får du nogle virkelig skønne hårvitaminer fra danske Hairlust, der er kendte for deres gode produkter. Disse vitaminer er naturligvis ingen undtagelse. Hair Formula Tablets for Women er baseret på silica fra bambusekstrakt i kombination med et højt indhold af biotin. Derudover indeholder vitaminerne zink og selen. 

Disse lækre hårvitaminer bidrager til vedligeholdelsen af et normalt hår. Biotin og zink er desuden med til at vedligeholde en normal hud.

Kosttilskuddet er vegansk og velegnet til alle hårtyper.

Vores vurdering

Vi kan rigtigt godt lide indholdet af silica, biotin, selen og zink, der alle er gode for håret (og endda huden). Derudover kan vi godt lide, at kosttilskuddet kan tages af alle hårtyper.

Fordele

 1. Rig på vitaminer
 2. Velegnet til alle hårtyper
 3. Veganske

Ulemper

 1. Disse hårvitaminer er særligt udviklet til kvinder og er derfor ikke det mest oplagte valg for mænd

Derfor skal du købe produktet

Danske Hairlust laver altså bare gode produkter til håret. Hvis du gerne vil have et dansk kosttilskud til håret, der er fri for skadelig og uønsket kemi, er disse vitaminer lige noget for dig.

#12 Smuuk Skin Hair Booster

Smuuk Skin Hair Booster

Køb for 248,- kr. hos Well.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Bidrager til vedligeholdelsen af et normalt hår
 2. Indeholder padderokkeekstrakt 
 3. Indeholder kobber, selen, biotin og zink

Egenskaber

Smuuk Skin Hair Booster er et dejligt kosttilskud, der er med til at bidrage til vedligeholdelsen af et normalt hår. Vitaminerne indeholder padderokkeekstrakt, hvilket forkæler dit hår. Derudover indeholder vitaminerne selen, biotin og zink og kobber, der bidrager til normal pigmentering af håret.

Du skal blot tage en daglig dosis på to tabletter, så der er nok til 90 dage i én bøtte.

Vores vurdering

Vi kan godt lide de mange gode ingredienser i disse hårvitaminer. Derudover kan vi godt lide, at du får vitaminer til 90 dage i én bøtte.

Fordele

 1. Indeholder biotin, zink, kobber og selen
 2. Forkæler dine lokker med padderokkeekstrakt
 3. 90 dages forbrug per bøtte

Ulemper

 1. Hvis du foretrækker at spise dine vitaminer i vingummiform, er disse vitaminer fra Smuuk ikke de mest ideelle til dig

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe disse vitaminer, hvis du gerne vil forkæle dit hår lidt ekstra. Her får du vitaminer, der indeholder masser af gode ingredienser, som dit hår med garanti vil elske.

Hvad er vitaminer til håret?

Der findes mange forskellige former for vitaminer til håret. Hårvitaminer kan eksempelvis bruges, hvis du ønsker at stimulere hårvækst, du lider af hårtab, dit hår er ødelagt, eller du bare gerne vil give dit hår lidt ekstra kærlighed. Når det kommer til vitaminer til håret, kommer de som nævnt i mange former, såsom:

Produkter til håret kan indeholde et væld af forskellige vitaminer, mineraler og ingredienser, såsom:

 • Koffein
 • Zink
 • Aminosyrer
 • Pebermynte
 • B-vitaminer
 • Redensyl
 • Biotin
 • Minoxidil
 • Aminosyrer

Og et væld af andre aktive ingredienser. Det er vigtigt, at ingredienserne er i de rette forhold. De fleste hårvækstprodukter indeholder eksempelvis B-kompleks vitaminer, som er essentielle for regulering af stofskifte og vedligeholdelse af centralnervesystemet. Vitaminer til håret kan benyttes af både mænd og kvinder.

Er det nødvendigt at bruge hårvitaminer – og virker de?

Nej, det er som sådan ikke nødvendigt at bruge vitaminer til håret. Hvis du allerede har det smukkeste og sundeste hår fra naturens side, behøver du nok ikke at tage hårvitaminer. Har du derimod hårproblemer af den ene eller anden art, kan hårvitaminer være en stor hjælp. Dette besvarer også den anden del af spørgsmålet: Ja, hårvitaminer virker. Det afhænger naturligvis af kvaliteten, hvor godt og hurtigt de virker. Husk desuden, at hårvitaminer ikke kan gøre op for en ringe kost, stress eller andre faktorer, der påvirker dit hår. Når det er sagt, kan hårvitaminer være et godt supplement til en sund og varieret kost (og livsstil).

Hårvitaminer indeholder en lang række forskellige vitaminer, der også kan være til gavn for hud og negle.

Hvilke vitaminer til håret er bedst?

De bedste vitaminer og mineraler for håret er:

 • Biotion: Biotin er et B-vitamin og findes naturligt fødevarer, såsom havregryn, hvedeklid, æggeblommer og flere typer af frugt. Biotin opretholder og styrker normalt hår.
 • Kobber: Kobber er et mineral, som findes naturligt i fødevarer, såsom skaldyr, nødder, lever og fuldkornsprodukter. Kobber er en antioxidant.
 • E-vitamin: E-vitamin er en antioxidant gør og et vitamin, der beskytter cellerne mod oxidativt stress. E-vitamin findes i blandt andet fuldkorn, fede mejeriprodukter, fisk og nødder.
 • Selen: Selen er et mineral, der findes i fisk, skaldyr, kød, mejeriprodukter og æg. Selen beskytter og styrker hårets naturlige balance og bidrager til normalt hår.
 • Zink: Zink er et mineral. Mineralet findes i kød, mejeriprodukter, hvedekim, æg og dadler og bidrager til at opretholde et normalt hår.

Ganske praktisk er mange af disse vitaminer også gode for hud og negle. Derfor vil du sikkert også opleve, at hud og negle også føles sundere og stærkere, når du tager hårvitaminer.

Hvilken effekt har B-vitaminer?

B-vitamin bidrager til cellernes sundhed og generelt sund cellevækst, som er særligt vigtigt for håret og hud. Fødevarer, som indeholder B-vitamin og det særlige B7 vitamin (biotin), er blandt andet kød, æg, nødder og avocado.

Biotin sætter desuden gang i hårvæksten og bør derfor være en del af alle vitaminer til håret.

Hvilken effekt har A-vitamin?

A-vitamin er også særligt godt for hårcellerne. Vitaminet har også en positiv effekt på hovedbunden, da det bidrager til at fremstille sebum, der fugter hovedbunden og giver et glansfuldt hår.

Det er dog vigtigt at huske, at for meget A-vitamin kan have en negativ effekt, da vitaminet er fedtopløseligt. Dette betyder, at kroppen har svært ved at udskille vitaminet. A-vitamin findes blandt naturligt i melon og gulerødder.

Hvilken effekt har E-vitamin?

E-vitamin er en antioxidant, og det er vi jo alle ganske pjattede med. E-vitamin beskytter blandt andet hår- og hudceller mod frie radikaler. Derudover beskytter E-vitamin fedtstoffer mod harskning. Dette vitamin bidrager også med at bevare både din huds og dit hårs elasticitet og smidighed.

E-vitamin bruges ofte i cremer og lotions samt hår-og kropsolie. E-vitamin absorberes hurtigt, og det efterlader hverken håret eller huden fedtet, hvilket gør vitaminet ideelt i skønhedsprodukter. Olien giver endvidere huden et skønt boost af fugt, så din hud ser renere og smidigere ud. Derudover fremmer E-vitamin hudens naturlige produktion af kollagen, der netop er kendt for at holde huden elastisk. E-vitamin er desuden ideelt, hvis du har ar, da E-vitamin er med til at reducere tydeligheden af ar.

Det er klinisk bevist, at E-vitamin er med til at opretholde et smukt, sundt og flot hår. Vitaminet fremmer som nævnt hudens naturlige produktion af kollagen, og det stimulerer blodcirkulationen, hvilket hjælper med at opretholde hårets sundhed. Det menes også, at E-vitamin kan være med til at stimulere hårvækst. Dette vitamin er velegnet til alle hår- og hudtyper. Læs mere om E-vitamin og vitaminets mange fantastiske egenskaber her.

Hvilken effekt har koffein på håret?

Er du vild med kaffe? Så er der gode nyheder til dig. Forskningstidsskriftet ‘International journal of Dermatology’ har nemlig fundet ud af, at koffein stimulerer vores hårstrå og faktisk udvikler vores hårvækstscyklus. Det er da rimelig vildt, ikke? Efter sigende skulle koffein blokere for de skadelige effekter som hormonstoffet DHT forårsager, hvilket eksempelvis kan være hårtab.

Er du kvinde, er der endnu mere godt nyt. Det har nemlig vist sig, at kvinders hår er mere modtagelige over for koffein end mænds hår.

Desværre er din daglige kop morgenkaffe ikke nok til at pleje dit hår. Faktisk ville du skulle drikke op til 50 kopper kaffe om dagen for at se resultater på dit hår. Og det er, der nok ingen, der har godt af…  

I stedet for kan du bevidst gå efter hårprodukter, der indeholder koffein. Sørg her for at massere produkterne godt ind i hovedbunden, lad dem sidde et par minutter, og så vil du forhåbentlig se, hvordan dit hår vil vokse hurtigere end normalt.

Hvordan virker vitaminer til håret?

Hvis du gerne vil tage vitaminer mod hårtab, så har det vist sig, at det er mest effektivt at tage vitaminer, hvis du er under 40 år, og du først for nyligt er begyndt at miste dit hår. Produkter, der er specifikt udviklet til hårtab, virker blandt andet ved at øge størrelsen af dine hårsække. Dette resulterer i tykkere og stærkere hår.

Derudover er vitaminer med til at forkorte hvilefasen af hårvæksten. Det betyder altså, at dit hår er i vækstfasen i længere tid. Det kan rent praktisk betyde, at nogle oplever, at de mister det gamle hår, når de begynder at tage hårvitaminer. Dette er dog kun midlertidigt – snart vil du opleve nyt, flot hår.

Hvilke behandlinger er der for at genopbygge håret?

Vi bliver lidt i behandlingen af hårtab. Dette er nemlig et stort problem for mange mennesker. Derfor mener vi, at det er vigtigt at tale om, hvordan du bedst muligt kan genopbygge dit hår, hvis du oplever hårtab. Det forventes, at industrien inden for hårtab vil være næsten ni milliarder euro værd i 2024. Det er forholdsvis nemt at finde produkter, der forebygger hårtab i dag – såsom shampoo mod hårtab.

Mange stiller dog stadig spørgsmålet, om det nu også virker. De fleste produkter er gennemprøvet, og mange af dem har dokumenteret effekt. Der findes dog desværre også mange produkter, der ikke er pengene værd. 

Generelt er A-vitamin, biotin og D-vitamin gode til at hjælpe dig med at få tykt og sundt hår. Det kan altså være en god idé at til tilføje disse vitamintilskud til din hårpleje. Husk dog, at der er forskel på vitaminer og decideret farmaceutiske behandlinger til hårtab. 

Vitaminer er vigtigt for et sundt og stærkt hår, men eksempelvis har studier vist, at vitaminer ingen effekt har på mandlig skaldethed – det kræver en decideret behandling.

Men derfor kan det naturligvis stadig være en god idé at tage vitaminer. Olier, såsom græskarkerneolie og rosmarinolie, har også vist sig at have en lille effekt på hårvæksten. Men generelt mangler der stadig meget forskning på området, og du bør være påpasselig med såkaldte mirakelkure, der lover guld og grønne skove.

Hvornår skal jeg bruge vitaminer til mit hår?

Mange begynder at tage vitaminer til håret, når de oplever diverse udfordringer og problemer med deres hår. Det kan eksempelvis være tørt hår, hårtab, hår der knækker, ødelagt hår og generelt bare hår, der har brug for en kærlig hånd. Men selv hvis du ikke har problemer med dit hår, kan du sagtens tage hårvitaminer. Det vil såmænd kun gøre dit hår endnu smukkere og sundere. 

Hvorfor har dit hår brug for vitaminer og mineraler?

Måske sidder du og tænker over, hvorfor du egentlig overhovedet bør tage vitaminer og mineraler til dit hår. Det er der flere grunde til. Lad os tage et kig på dem her.

Forebyggelse

Når dit hår vokser ud af hårsækken og bliver synligt i din hovedbund, skal det være stærkt. Det kræver de rigtige vitaminer og mineraler. Generelt har kroppen bare brug for vitaminer og mineraler. Det er nødvendigt for at holde kroppen sund og rask. Det samme gælder dit hår. 

Styrker håret

Som med resten af din krop har dit hår naturligvis brug for vitaminer og mineraler for at være stærkt. Du kan kigge på vitaminer og mineraler som værende byggesten. Du har brug for alle byggestenene for et sundt og stærkt hår. 

Hvordan får jeg langt hår?

Der er rigtigt mange, der gerne vil have langt hår, men som måske ikke helt ved, hvordan de får dette smukke, lange hår, der er sundt, stærkt og velplejet. Det tager typisk to til tre år at få langt hår, så du skal væbne dig med tålmodighed. Heldigvis er der et par ting, du kan gøre for at fremme din hårvækst.

Ved at spise en sund og varieret kost med masser af gode vitaminer og mineraler hjælper du dit hår rigtig godt på vej. Det kan være en god idé at supplere med nogle hårvitaminer, så du virkelig giver dit hår et skud kærlighed og hjælp.

Udgåede og tidligere anmeldte produkter

Maxmedix Biotin Complex hårvitaminer

Biotin complex

Fremhævede egenskaber

 1. Højt indhold af biotin – hele 10.000 mcg i én tablet 
 2. Biotin-piller til 1 års forbrug 
 3. Specielt formuleret til at fremme hårvækst og sundt hår 

Egenskaber

Biotin Complex fra maxmedix er et komplet kosttilskud, der er specielt formuleret til sundt hår og hårvækst. Foruden en høj dagsdosis på hele 10.000 mikrogram biotin indeholder kosttilskuddet også selen, kokos og zink. Ikke blot styrker det håret og hårvæksten; det også hjælper med at pleje og gøre håret sundt indefra.

Selvom kosttilskuddet er specielt formuleret til at fremme normal hårvækst og pleje håret, hjælper de aktive ingredienser også med at styrke neglene og pleje huden.

Den anbefalede dagsdosis er én biotin-tablet om dagen. Én bøtte er nok til ét års forbrug.

Derudover giver maxmedix 100% tilfredshedsgaranti på sine vitaminerne.

Vores vurdering

Vi kan rigtigt godt lide disse vitaminer, der er sprængfyldt med gode vitaminer. Derudover kan vi godt lide, at de også bidrager til sunde negle og en flot hud.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have et stærkere hår, er disse vitaminer et godt bud.

Hvad har vi opdateret siden sidst?

Vi er erstattet maxmedix Biotin Complex hårvitaminer med BEAUTY BEAR Hair Vegan Vitamins – Bedste hårvitaminer med zink.

FAQ

❓ Er der bivirkninger ved at tage vitaminer til håret?

Hvis du tager naturlige hårvitaminer, så vil der som regel ikke være bivirkninger. Det forholder sig dog lidt anderledes med lægemidler. Her kan der være bivirkninger, og du bør altid konsultere din læge

❓ Hvornår kan jeg se resultater af hårvitaminer?

Det er lidt individuelt, og det afhænger også af, hvilke hårvitaminer du tager, men som tommelfingerregel vil det tage 2-4 måneder.

❓ Hvilke vitaminer er testvinder?

Vi har kåret Yuaia hårvitaminer fra Yuaia Haircare som vinderen af denne test guide.

❓ Hvad stimulerer hårvækst?

Du skal sørge for at få den rette sammensætning af vitaminer og mineraler. Derudover skal du sørge for at spise en sund og varieret kost. Hovedbundsmassage og børster med silikonepigge kan også stimulere hårvæksten.

Liva Olsen er en passioneret skønhedsekspert og uddannet kosmetolog fra Kosmetologskolen, hvor hun dimitterede i 2019. Med en alder på 25 år har hun allerede dedikeret mange år til at udforske og forstå skønhedsverdenen.