Bedste tørshampoo test

Bedste tørshampoo 2023 – Se vores nye tørshampoo test

Hvis du vil gøre hverdagen nemmere, uden at gå på kompromis med plejning, beskyttelse og styling af dit hår, så læs med her. Vi har netop fundet frem til markedets bedste tørshampoo og lavet en guide, som giver dig indblik i årets bedst i test tørshampoo.

De bedste produkter fjerner naturligvis overskydende fedt fra hår og hovedbund og fjerner endvidere snavs, således at håret fremstår rent og nyvasket. Men herudover indeholder de bedste tørshampooer også plejende ingredienser, såsom olier, der sikrer, at dit hår set sundt og velholdt ud. Flere af ingredienserne finder man typisk også i almindelig hårolie, så man kan derfor være sikker på at det er godt for håret.

Så ønsker du optimal pleje og smuk styling af dit hår med de bedste tørshampoo-produkter, da bør du læse videre her på siden.

Tørshampoo bedst i test 2023

 1. Maria Nila Dry Shampoo (Testvinder)
 2. Moroccanoil Dry Shampoo Light
 3. IdHAIR Elements Xclusive Dry Shampoo
 4. Maria Nila Invisidry Shampoo
 5. Kevin Murphy Freshhair New
 6. Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo
 7. Alterna Cavia Sheer Dry Shampoo
 8. Goldwell Kerasilk Repower Volume Dry Shampoo
 9. Batiste Dry Shampoo Plus Nourish Enrich
 10. Björn Axén Styling Powder Dry Shampoo
 11. Attitude Dirty Angel Tørshampoo

#1 Maria Nila Dry Shampoo – Vores testvinder

Maria Nila Dry Shampoo tørshampoo

👉 Køb for 189,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Øget volumen
 2. Renser hår og fjerner fedt
 3. Beskytter mod solens UV-stråler

Egenskaber

Udover at fjerne uønsket fedt fra håret, så giver Maria Nila Dry Shampoo (250 ml) en flot glans og volumen til håret. Her får du således et produkt, som både styler håret og samtidig gør hverdagen nemmere, da du kan springe normal hårvask over med dette produkt.

Herudover beskytter produktet mod solens UV-stråler, hvilket er optimalt i sommermånederne, hvor du således ikke risikerer solskoldning i hovedbunden. Endvidere er puddersprayen vegansk og fri for parabener og sulfater, og de indeholdte ingredienser virker plejende på håret.

Produktet er lavet på det såkaldte Colour Guard Complex, som har den særlige egenskab, at det bibeholder hårets naturlige hårfarve.

Vores vurdering

Denne tørshampoo er super anvendelig, hvis du ønsker at reducere fedtet hår, og derudover har produktet den fordel, at den passer til alle hårtyper. Vi vurderer produktet som den bedste i test, både i forhold til at fjerne det overskydende fedt fra håret, men også hvad angår at style håret, så det får volumen og en smuk glans.

Derfor skal du købe Maria Nila Dry Shampoo

Går du efter en tørshampoo, som medfører, at dit hår ser nyvasket og lækkert ud, og som er vegansk, så er denne tørshampoo fra Maria Nila et godt bud.

#2 Moroccanoil Dry Shampoo Light – Bedste prisvenlige tørshampoo

MOROCCANOIL® Dry Shampoo Light tørshampoo

👉 Køb for 99,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Smuk styling af håret
 2. Reducerer gule undertoner
 3. Bedst i test til lyshårede

Egenskaber

Moroccanoil Dry Shampoo Light er blandt markedets bedste tørshampooer til lyst hår. Produktet reducerer gule undertoner i håret og har lignende egenskaber som en silver shampoo.

Produktet er blandt andet baseret på risstivelse, som hurtigt og effektivt fjerner fedt fra håret. Udover at være effektiv i at fjerne fedt fra håret, så absorberer tørshampooen lugt, snavs og rester, således at håret fremstår helt rent.

Tørshampooen er således effektiv i forhold til at modvirke fedtet hår, men indeholder ligeledes solbeskyttelse, hvilket er et stort plus om sommeren. Produktet er desuden baseret på arganolie, som bidrager til at pleje håret og give et smukt look.

Vores vurdering

Denne tørshampoo er super nem at anvende og fordeler sig fint i håret, og vores anvendelse af produktet understreger tydeligt, hvorfor netop denne tørshampoo er bedst i test for lyshårede. Tørshampooen består netop af lyst pulver, som giver et super smukt og stylet resultat, hvis man har lyse toner i håret.

Herudover har produktet en frisk og let duft, der bidrager til at skabe et renligt og skønt udtryk.

Derfor skal du købe Moroccanoil Dry Shampoo Light

Du bør vælge dette tørshampoo-produkt fremfor de øvrige på markedet, hvis du har lyst hår, da produktet særligt er anvende til denne hårfarve. Hvis du udover dette har tørt hår, så vil du her opleve et aldeles plejende produkt, som tilfører håret fugt og glans.

Desuden er produktet særligt anbefalelsesværdig, hvis hvis du skal på ferie, da tørshampooen er i en rejsestørrelse (65 ml).

#3 IdHAIR Elements Xclusive Dry Shampoo – Super opfriskende tørshampoo

IdHAIR Elements Xclusive Dry Shampoo

👉 Køb for 135,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Opfriskende tørshampoo
 2. Volumengivende effekt 
 3. Vegansk og fri for parabener

Egenskaber

Tørshampooen fra IdHAIR’s styling PLAY serie virker øjeblikkeligt opfriskende på håret således, at det igen fremgår frisk og rent uden faktisk hårvask. Med dette produkt kan du altså skubbe hårvasken således, at du skåner håret mest muligt. Da tørshampooen har en volumengivende effekt kan den desuden bruges som styling produkt samtidig med at den giver et frisk look.

Vores vurdering

Vi er ret begejstrede for dette produkt; det er en god tørshampoo til prisen. Det er altså en budgetvenlig tørshampoo, som har den ønskede effekt og samtidig dufter skønt. Desuden efterlader denne tørshampoo ikke farve/spor i håret, som nogle tørshampoos kan have tendens til. I stedet efterlades håret frisk og mindre fedtet at se på, og med den volumengivende effekt ses det også, at håret får ekstra fylde.

Derfor skal du købe IdHAIR Elements Xclusive Dry Shampoo

Du bør købe denne tørshampoo, hvis du ønsker en budgetvenlig tørshampoo, som gør det den skal. Hverken mere eller mindre. Shampooen opfrisker håret og absorberer fedt fra hovedbunden, så det fremgår rent og voluminøst.

#4 Maria Nila Invisidry Shampoo – Bedste tørshampoo mod fedtet hovedbund

MARIA NILA Invisidry Shampoo tørshampoo

👉 Køb for 159,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Til alle hårtyper
 2. Beskyttende effekt
 3. Uden parabener

Egenskaber

Denne tørshampoo kan give dig et stylish look og samtidig sikre dig mod en fedtet hårbund, uanset om du har lyst, rødligt eller mørkt hår.

Produktet er nemlig udviklet således, at det kan anvendes til alle hårtyper, herunder farvet hår, uden at afgive farve. Dette skyldes, at tørshampooen er skabt på det anerkendte Colour Guard Complex.

Produktet virker beskyttende og er uden parabener. Det kan også bruges til at style håret ved at give øget volumen og er endvidere udviklet på 100 % veganske ingredienser og en miljøvenlig emballage.

Vores vurdering

Vores tørshampoo test har vist, at du, udover at få en super god tørshampoo i dette produkt, ligeledes får et af de mest beskyttende og plejende produkter på markedet, hvis du har farvet dit hår.

Derfor skal du købe Maria Nila Invisidry Tørshampoo

Hvis du ønsker et produkt, som ikke bare er en normal tørshampoo, men en af de bedste på markedet, der fungerer til alt hår, så er der gode grunde til at vælge denne. Hvis du oven i købet farver dit hår, så får du her et produkt, som virker aldeles beskyttende.

#5 Kevin Murphy Freshhair New – Bedste økologiske tørshampoo

Kevin Murphy FRESH.HAIR tørshampoo

👉 Køb for 216,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Indeholder olieekstrakter
 2. Økologisk tørshampoo
 3. Giver håret et skinnende sundt look

Egenskaber

Kevin Murphy Freshair New er en helt ny økologisk tørshampoo uden parfume. Denne tørshampoo tilfører dit hår skønne olieekstrakter, som bidrager til et skinnende og sundt look, da den blandt andet indeholder ekstrakter fra cassiablomster samt organgeblomster. Desuden dufter håret skønt og føles helt rent og nyvasket efter anvendelsen.

Vores vurdering

Denne tørshampoo fra Kevin Murhpy giver et smukt resultat og får håret til at fremstå helt nyvasket. Derudover giver skønhedsproduktet smuk fylde, shine og struktur i håret. Desuden er den drøj i brug og holder derfor længe.

Derfor skal du købe Kevin Murhpy Freshhair New

Er du på udkig efter en effektiv tørshampoo, som holder hele dagen, så bør du købe denne tørshampoo fra anerkendte Kevin Murphy. Tørshampooen giver desuden et fantastisk stylet look, som er perfekt, hvis du vil undgå hyppig hårvask med vand.

Kevin Murphy er ikke blot kendt for sin tørshampoo, men ligeledes for mange øvrige hårplejeprodukter.

#6 Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo

Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo tørshampoo

👉 Køb for 208,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Renser håret effektivt
 2. Parabenefri
 3. Øjeblikkelig virkning

Egenskaber

Denne Living Proof Perfect Hair Day tørshampoo kan anvendes af alle, uanset om du har din naturlige hårfarve eller farvet hår. Produktet er i pulverform og virker øjeblikkeligt på effektiv vis. Der er ingen parabener i tørshampooen, som derimod kun indeholder gode, nærende og rensende ingredienser for håret.

Vores vurdering

Produktet er super nemt at påføre tørt hår, til trods for at det anbefales, at sprayen holdes 30-50 cm fra håret. Denne afstand er lidt større, end hvad som typisk er krævet af de øvrige produkter på markedet, men grundet den øjeblikke virkning og de nærende ingredienser er produktet alligevel blandt de bedste i vores tørshampoo test.

Derfor skal du købe Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo

Du bør købe denne tørshampoo, hvis du ikke vil gå på kompromis med kvalitet og resultat, men samtidig heller ikke ønsker at betale alt for mange penge for at få fat i produktet.

#7 Alterna Cavia Sheer Dry Shampoo

ALTERNA Caviar Sheer Dry Shampoo tørshampoo

👉 Køb for 229,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Til alle hårtyper
 2. Styler håret
 3. Vitaminrig

Egenskaber

Alterna Cavia Sheer Dry Shampoo er en utroligt vitaminrig tørshampoo, som egner sig perfekt til alle hårtyper og hårfarver. Produktet indeholder særlige ingredienser, herunder Kaolin Clay, som er god til at fjerne snavs samt Tapioca Starch og Corn Starch, der begge både fjerner snavs og bidrager til at style håret flot.

Endvidere indeholder tørshampooen c-vitamin og caviar extract, som plejer håret og hovedbunden. Produktet er aldeles effektivt mod let fedtet hår og beskytter endvidere mod solens farlige UV. Desuden er der ingen talkum i tørshampooen.

Vores vurdering

Grunden til at vi har valgt at medtage denne tørshampoo i vores oversigt over de bedste produkter i 2022 er, at den foruden at være super nem at påføre med kun 10 cm afstand fra hovedbunden, ligeledes indeholder gode ingredienser. Denne tørshampoo gør samlet set, at du får et utroligt flot hårresultat.

Derfor skal du købe Alterna Cavia Sheer Dry Shampoo

Hvis du leder efter en vitaminholdig tørshampoo, som er super effektiv, så bør du købe produktet. Produktet er særligt godt, hvis du har farvet hår og ønsker at bibeholde hårfarven, idet produktet er aldeles plejende og beskyttende.

#8 Goldwell Kerasilk Repower Volume Dry Shampoo

GOLDWELL Kerasilk Repower Volume Dry Shampoo tørshampoo

👉 Køb for 189,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Effektiv genopfriskning af håret
 2. Giver øget volumen
 3. Skånsomt produkt

Egenskaber

Denne volumengivende tørshampoo giver på den ene side en matterende effekt, og er på den anden side også med til at skabe glans i håret. Produktet genopfrisker effektivt håret, så du kan undgå at vaske håret på traditionel vis med vand og sæbe, samtidig med at produktet sikrer, at hårfarven ikke falmer.

Tørshampooen består blandt andet af keratin og elastin, som effektivt styrker hårets modstandsdygtighed.

Vores vurdering

Vores vurdering efter at have testet produktet er, at der er mange fordele ved denne tørshampoo, hvilket ligeledes er tydeligt blandt nettets øvrige anmeldelser af den.

Produktet efterlader håret flot, så det ligner at det er helt nyvasket, og resultatet holder i mange timer. Ligeledes er produktet ideelt til styling af håret, hvis man har et fint og tyndt hår, da det giver øget volumen.

Derfor skal du købe Goldwell Kerasilk Repower Volume Dry Shampoo

Du bør købe denne tørshampoo, hvis du har tyndt hår og således ønsker ekstra volumen. Derudover får du som en bonus her et produkt, der skaber glans og gør, at du kan spare tid ved at undgå normal hårvask.

#9 Batiste Dry Shampoo Plus Nourish Enrich

BATISTE Dry Shampoo Plus Nourish & Enrich tørshampoo

👉 Køb for 39,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Nem styling af håret
 2. Billig tørshampoo
 3. Indeholder mandelolie

Egenskaber

Denne tørshampoo fra populære Batiste beriger håret med plejende ingredienser og renser effektivt. Produktet indeholder netop risstivelse, som er aldeles godt til at fjerne overskydende olie, fedt samt talg fra hårbunden. Derudover indeholder produktet mandelolie, som plejer håret og giver en dejlig mandelduft.

Vores vurdering

Denne variant af tørshampoo kan anvendes af alle og gør endvidere håret nemmere at style. Det er desuden en relativt billig tørshampoo; du får altså en rigtig god tørshampoo til prisen.

Derfor skal du købe Batiste Dry Shampoo Plus Nourish Enrich

Batiste er blandt de førende mærker inden for tørshampoo-kategorien. Hvis du således er på udkig efter en god tørshampoo fra et af markedets bedste mærker til en god pris, så bør du overveje at købe denne variant af tørshampoo.

Selvom produktet er blandt de billigste, er det ligeledes blandt et af de produktet, som har skabt bedste resultater og som dermed er bedst i test.

#10 Björn Axén Styling Powder Dry Shampoo

Björn Axén Styling Powder Dry Shampoo tørshampoo

👉 Køb for 95,- kr. hos Med24.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Giver tekstur og volumen
 2. Prisvindende hårplejeprodukt
 3. Hårpleje og styling i ét produkt

Egenskaber

Björn Axén har udviklet denne veganske tørshampoo i pudderform, som gør det nemmere at style håret og bibeholde et langtidsholdbart smukt look. Tørshampooen giver både tekstur og volumen til håret og har vundet flere priser for resultaterne.

Vores vurdering

Denne spray i pudderform har en behagelig konsistens og gør, at det er super nemt at få håret til at se rent og stylet ud. Vi synes helt bestemt, at det giver god mening, at mærket er så anerkendt og har vundet adskillige priser for produkterne.

Derfor skal du købe Björn Axén Styling Powder Dry Shampoo

Hvis du er på udkig efter et produkt, som både giver pleje og bidrager til styling af dit hår, så er dette et godt bud. Desuden er produktet særligt egnet til dig, som har tyndt og flat hår, og som dermed ønsker mere fylde.

#11 Attitude Dirty Angel Tørshampoo

Attitude Dirty Angel tørshampoo

👉 Køb for 127,- kr. hos Med24.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Naturlige ingredienser
 2. 100 % vegansk
 3. Skøn og frisk duft

Egenskaber

Attitude Dirty Angel Tørshampoo er vegansk og er baseret på naturlige ingredienser, heriblandt kartoffelmel, som effektivt og hurtigt fjerner overskydende fedt og olie fra håret og hovedbunden. Produktet har en skøn duft, der gør, at håret dufter frisk og nyvasket.

Produktet er velegnet til alle hårtyper og er parabenefri.

Vores vurdering

Denne tørshampoo er meget drøj i brug og holder således længe. Derudover giver tørshampooen håret fylde, og det kan tydeligt mærkes, at den indeholder naturlige og sunde ingredienser.

Derfor skal du købe Attitude Dirty Angel Tørshampoo

Dette produkt bør købes, såfremt du er på udkig efter en vegansk, naturlig tørshampoo, som kan affedte håret, og som yderligere dufter frisk. Du kan anvende den, uanset om du har brug for en tørshampoo til mørkt hår eller lyst hår.

Hvad er en tørshampoo?

En tørshampoo er et særligt produkt inden for hårpleje- og skønhedskategorien, som kan fjerne snavs, olie og fedt fra håret samt hårbunden. Produktet fungerer, som navnet antyder, som en “tør” shampoo. Du sprayer shampooen i tørt hår, og du kan dermed springe en normal hårvask over og derved spare tid om morgenen ved at anvende en tørshampoo.

En tørshampoo giver endvidere håret pleje og volumen, hvilket betyder, at tørshampoo, udover at være rensende, faktisk også er et godt stylingprodukt, der gør, at håret fremstår rent og flot.

Som regel kommer tørshampoo i enten en sprayflaske eller som en pudderspray. Tørshampoo er nem at påføre. Produktet går ind og absorberer overskydende olie, sved, fedt, lugt og lignende i både håret og hovedbunden. Hvis du vågner op, og dit hår virker fedtet og mat, er en tørshampoo altså lige, hvad du har behov for. 

Med en tørshampoo har du mulighed for at springe en hårvask over. Tørshampoo får håret til at fremstå flot og velplejet mellem dine hårvaske. Du kan endda få tørshampooer, der virker plejende, nærende og beskyttende på håret.

Det er ikke sundt at vaske hår dagligt. Faktisk anbefaler de fleste frisører, at du kun vasker hår hver tredje dag, svarende til to gange om ugen. Her kan et tørshampoo være rigtig god at bruge mellem hårvaskene, så dit hår ikke fremstår fedtet og snavset. Det er dog vigtigt at nævne, at en tørshampoo ikke er en erstatning for en hårvask. En tørshampoo er god at bruge mellem dine hårvaske, men du bør stadig vaske dit hår cirka to gange om ugen. Shampoo og tørshampoo skal altså bruges i kombination med hinanden.

Hvordan bruger man tørshampoo?

For at opnå det bedste resultat skal du naturligvis anvende en af de bedste tørshampooer på markedet. Dem kan du finde i vores test hos Hair-Beauty. Men hvordan skal du så bruge selve produktet?

Du får det bedste resultat, hvis du sprayer med lidt afstand til håret. Dette er oplyst på produktet, men det vil typisk være 15-20 centimeter fra hårbunden. Derudover er det meget vigtigt, at du anvender din tørshampoo i tørt hår – det er netop derfor, at en tørshampoo hedder en tørshampoo. Når du har sprayet produktet i håret, skal du massere hovedbunden, så du fordeler tørshampooen godt ud i både hår og hovedbund. Her er et godt tip at gøre dette, mens du vender hovedet nedad. Til slut kan du redde håret igennem.

Dette er en generelt guide, der er god at tage udgangspunkt i, men husk altid at læse vejledningen på lige præcis din tørshampoo, da der kan være forskel på de forskellige produkter, og det er vigtigt, at du bruger produktet korrekt for at opnå det bedste resultat.

Et godt tip er desuden ikke først at bruge en tørshampoo, når dit hår er helt fedtet. Det er bedre at forebygge fedtet hår og bruge din tørshampoo, inden dit hår er helt fedtet og snavset. 

Hvis du bruger en tørshampoo rigtigt, er det virkelig som magi på dåse. Ikke blot vil tørshampoo mindske fedtet og snavset hår, du kan også bruge det til at skabe volumen i håret, og tørshampoo er desuden godt at bruge til at style håret med. På den måde kan tørshampoo hjælpe med at sikre, at dit hår altid fremstår flot og velplejet.

Hvilken tørshampoo skal jeg vælge?

Som du måske allerede har opdaget, så findes der virkelig mange forskellige tørshampooer på markedet. Der findes et hav af tørshampooer i alle prisklasser, så der er sikkert også en tørshampoo, der passer til dine behov og dit hår. Der er både tørshampooer til mørkt og til lyst hår. Du kan endda få tørshampoo til gråt hår og tørshampoo med farve. Hver tørshampoo har sine egne egenskaber. 

Mange af de tørshampooer der findes på markedet i dag, er gode alternativer til den almindelige shampoo – eller rettere de er gode at bruge mellem dine normale hårvaske. Du finder desuden tørshampooer både med og uden kemikalier og tørshampooer med og uden parfume og parabener.

Når du skal vælge din nye tørshampoo, skal du naturligvis først kigge på din hårfarve, så du ikke vælger en tørshampoo til mørkt hår, hvis du har blond hår. Derudover skal du tage stilling til spørgsmål, såsom:

 • Hvad er dit budget?
 • Må produktet indeholde parfume?
 • Må produktet indeholde parabener?
 • Skal produktet indeholde nogle særlige egenskaber, såsom at give volumen?

Ved at kigge på hvad dine behov egentlig er, sikrer du også, at du kommer hjem med det rigtige produkt, der giver de resultater, du drømmer om.

Hvorfor skal jeg bruge tørshampoo?

Der er flere og flere, der har fået øjnene op for magien ved tørshampoo. Og det er ikke kun kvinder. Mænd kan også sagtens benytte tørshampoo på de travle dage. Der er da også en lang række fordele ved at bruge tørshampoo, såsom:

 • Du kan springe en hårvask over
 • Tørshampoo absorberer snavs og fedt fra håret og hovedbunden
 • Tørshampoo giver volumen til håret
 • Det gør håret frisk og rent at se på
 • Du kan nemt have en tørshampoo med i tasken, så du altid kan bruge den på jobbet, ferien, og når du er på farten
 • Alt afhængigt at valget af tørshampoo vil det give dit hår en dejlig duft

Hvor ofte skal jeg bruge tørshampoo?

Som tidligere nævnt er det utrolig nemt at bruge tørshampoo, og derfor kan det være ganske fristende blot at bruge spraydåsen og så springe ikke blot én, men måske to eller tre hårvaske over. Tørshampoo er bestemt en god løsning, og den fjerner lynhurtigt fedt og snavs og frisker håret op. Derudover får du volumen, og tørshampoo gør det nemmere at style håret.

Men tørshampoo skal også bruges med måde, da tørshampoo kan slide unødvendigt på håret, hvis du udelukkende bruger tørshampoo og helt dropper den almindelige hårvask. Så sørg for, at du stadig vasker håret “rigtigt” cirka to gange om ugen. Så kan du supplere med tørshampoo mellem hårvaskene, så dit hår altid fremstår flot og velplejet.

Tørshampoo til fedtet hår

Hvis du døjer med fedtet hår, så er tørshampoo helt ideelt til dig. Tørshampoo er netop udviklet til at absorbere snavs og fedt i håret og hovedbunden, så du kan springe en hårvask over. Så hvis du ofte oplever, at dit hår fedter mellem dine hårvaske, så kan en tørshampoo måske være svaret på dine bønner.

En tørshampoo kan som nævnt ikke erstatte en rigtig hårvask, men du kan bruge tørshampoo mellem hårvaskene, så du undgår at dit hår fedter mellem hårvaskene. 

Tørshampoo til fint hår

Du kan sagtens bruge tørshampoo, selvom du har fint hår. Du vil faktisk måske endda opleve, at du får lidt mere fylde og volumen i håret, hvilket du sikkert vil sætte pris på. Hvis du har fint hår, anbefaler vi hos Hair-Beauty, at du bevidst går efter en tørshampoo, der giver ekstra volumen, idet mange med fint hår drømmer om lidt mere fylde i håret.

Hvordan får man volumen med tørshampoo?

En tørshampoo er god til at skabe volumen. Du kan endda få tørshampooer, der er udviklet til at skabe ekstra volumen. Hvis du gerne vil bruge din tørshampoo til at skabe ekstra volumen i håret, så kan du bruge en føntørrer et par minutter efter brug af tørshampoo. Det hjælper med at skabe ekstra volumen. Her er et godt tip at føntørre håret med hovedet nedad, idet det hjælper med at skabe endnu mere volumen.

Hvilken tørshampoo er bedst?

Spørgsmålet er naturligvis, hvilken tørshampoo som er bedst. Vi har udarbejdet vores anmeldelser i nærværende indlæg på baggrund af vores test af produkterne. Du bør således bruge ovenstående “bedst i test”-guide, hvis du vil give håret den bedste pleje via det bedste tørshampoo-produkt.

Vi bruger lang tid samt grundige teknikker til at teste, hvilke tørshampooer som er bedst. For os er det naturligvis vigtigt, at produktet er lavet af de bedste plejende og sunde ingredienser, som kan give det smukkeste look, samtidig med at produktet skal være så effektivt som muligt i forhold til at rengøre håret og fjerne et fedtet look uden brug af vand.

Det anbefales således, at du anvender vores tørshampoo test som guide til, hvilken tørshampoo du bør købe, samt at du efterfølgende benytter de nedenstående tips med henblik på at opnå det smukkeste look på nemmeste vis.

Tips til at bruge tørshampoo – sådan skal du gøre

For at opnå det bedste resultat skal du anvende en af de bedste tørshampooer på markedet. Dette gør du ved at spraye med produktet det antal cm. fra håret, som er angivet på produktets pakke; dette vil typisk være 15-20 cm. fra hårbunden.

Det er meget vigtigt, at du anvender din tørshampoo i tørt hår – deraf navnet ‘tørshampoo’. Når du har sprayet produktet i håret, skal du massere hovedbunden med henblik på at fordele tørshampooen ud i både hår og hovedbund. Det anbefales, at du gør dette, mens du vender hovedet nedad. Til sidst kan du rede håret igennem.

Hvilke ingredienser indeholder tørshampoo?

Tørshampoo indeholder en lang række ingredienser. Oprindeligt blev tørshampoo lavet af pilerodspulver – kendt som arrowroot powder på engelsk. I dag indeholder tørshampoo dog en hel del flere ingredienser, men målet er stadig det samme: at absorbere snavs og fedt.

Tørshampooer kan blandt andet indeholde ingredienser, såsom:

 • Majsstivelse
 • Kaolin
 • Ekstrakt fra sukkertang
 • Magnesiumstearat
 • Husholdningssprit
 • LPG (Liquefied Petroleum Gas)

Det er naturligvis kemiske ingredienser, og derfor skal du blandt andet heller ikke indånde tørshampoo. Det er altid en god idé at åbne et vindue, når du bruger tørshampoo. Hvis du gerne vil have et mere naturligt alternativ til tørshampoo, kan du i mange helsekostbutikker stadig finde tørshampooer baseret på pilerodspulver. Alternativt kan du lave din egen tørshampoo med pilerodspulver. 

FAQ

❓ Er tørshampoo godt for håret?

Så længe du blot bruger tørshampoo som et supplement og ikke en erstatning for almindelige hårvaske, er tørshampoo helt fint at bruge. Husk dog, at hvis du begynder at opleve skæl eller en tør hovedbund, så er det en god idé at holde en pause med tørshampoo.

❓ Hvilken tørshampoo er bedst?

Det er netop spørgsmålet. Der er ikke noget endegyldigt svar på dette spørgsmål. Det afhænger nemlig af dit hår og dine behov. Du skal vælge den tørshampoo, der passer bedst til lige præcis dig. Læs mere i vores test og bliv guidet til hvilket produkt er bedst til dig.

❓ Skal tørshampoo i vådt eller tørt hår?

Tørshampoo skal altid bruges i tørt hår. Deraf navnet tørshampoo. Dit hår skal ikke være svedigt eller fugtigt, når du benytter tørshampoo, da det ikke giver et særlig godt resultat. Hvis du gerne vil have ekstra volumen i håret, er et godt tip at føntørre håret lidt efter at have puttet tørshampoo i.

❓ Er der nogen, der ikke bør bruge tørshampoo?

Nej, alle kan bruge en tørshampoo. Men husk naturligvis at vælge en tørshampoo, der passer til dit hår og dine behov. Derudover skal du huske, at du stadig skal vaske dit hår rigtigt cirka to gange ugentligt. Tørshampoo er et godt supplement til den almindelige hårvask, men produktet kan ikke erstatte en rigtig hårvask. Hvis du oplever skæl eller en irriteret hovedbund, kan du eventuelt holde en lille pause med at bruge tørshampoo

🌟 Find din nye tørshampoo lige her

Vi har lavet testen for dig, så du slipper. Se hele testen og find din nye shampoo her.

Artiklen er opdateret d. januar 13, 2023 af Willow

Liva Olsen er en passioneret skønhedsekspert og uddannet kosmetolog fra Kosmetologskolen, hvor hun dimitterede i 2019. Med en alder på 25 år har hun allerede dedikeret mange år til at udforske og forstå skønhedsverdenen.