Bedste Toningsfarve

Bedste toningsfarve test guide (2023) – Bedst i test semipermante farve

Med den bedste toningsfarve kan du genopfriske nuancen i dit hår, og du kan give din hårfarve forlænget levetid. Nogle gange vil du måske også høre toningsfarve omtalt som semi permanent hårfarve. Dog er en toningsfarve kun cirka 50% dækkende, og den er bedst til at opfriske nuancer i håret. Vi har i denne artikel kigget på de bedste toningsfarver, så du kan finde den bedste toningsfarve til lige præcis dine lokker.

Hvilke produkter er med i bedste toningsfarve bedst i test

 1. L’Oréal Paris Casting Créme Gloss 700 Blonde
 2. Revlon Professional Nutri Color Filters 821
 3. Osmo Colour Revive Warm Chestnut
 4. Wella Color Touch – 5/37 Golden Brownie
 5. Four Reasons Take Away Color 7.35 Cappuccino
 6. REDKEN Shades Eq Gloss 06abn Brown Smoke
 7. L’Oréal Paris Casting Natural Gloss 623 Nougat Dark Blonde
 8. Wella Professionals Color Fresh 5/07
 9. FUDGE Cool Brunette Blue-toning Shampoo

#1 L’Oréal Paris Casting Créme Gloss 700 Blonde

L'Oréal Paris Casting Créme Gloss 700 Blonde

Køb for 109,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Hårfarve til hjemmebrug
 2. Ultra glansfuld farve
 3. Holder i 6-8 uger

Egenskaber

Med denne lækre creme gloss fra L’oréal Paris får du en plejende mørkeblond toningsfarve, der ikke indeholder ammoniak. Du får her en ultra glansgivende hjemmefarve, der dækker grå hår helt op til 70%, og så far du samtidigt silkeblødt hår. Denne toningsfarve er velegnet til naturligt, stribet og farvet hår, og den holder i 6-8 uger.

Husk, at dette er en tone-i-tone farve, så det anbefales ikke, at du springer mere end 1-3 toner. Denne nuance anbefales til mørkeblondt, blond hår og lyseblondt hår. Den er perfekt til at opfriske falmet hår.

Vores vurdering

Dette er en rigtig fin toningsfarve, der også er budgetvenlig. Den giver et flot resultat og er nem at anvende. Produktet indeholder i øvrigt alt, hvad du skal bruge, så du kan få et smukt resultat.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du har mørkblond, blond eller lyseblond hår, så er dette lige toningsfarven for dig. Den er perfekt til dig, der gerne vil give lidt liv til en falmet hårfarve.

#2 Revlon Professional Nutri Color Filters 821

Revlon Professional Nutri Color Filters 821

Køb for 135,- kr. hos Cocopanda.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Opfrisker permanent hårfarve
 2. Midlertidig farvebehandling
 3. Giver masser af pleje

Egenskaber

Nutri Color Filters er en midlertidig farvebehandling fra Revlon, der har en helt unik tekstur. Denne farvebehandling har en eksklusiv sammensætning, der indeholder plejende ingredienser og B5-provitamin samt et udvalg af ioniske pigmenter.

Du kan bruge hårfarveprodukterne på forskellige måder for at skabe smukke resultater. Du kan bruge produkterne i både hele håret eller blot i sektioner af håret. Der er hele 23 forskellige nuancer at vælge imellem, så der er sikkert også en nuance, der passer til din hårfarve.

Disse produkter giver både glans, pleje og farve i et og samme produkt og er perfekte til at opfriske permanent hårfarve eller halv permanente nuancer mellem farvebehandlinger.

Der er både varme toner og kolde toner, og du finder også fashion nuancer, hvis du er lidt mere modig. Her er noget til både blond hår og mørkt hår. Den kan holde i op til cirka 8 hårvaske.

Vores vurdering

Vi kan rigtig godt lide, hvor mange forskellige nuancer, du har mulighed for at vælge imellem. Det gør, at der er noget for enhver hårfarve og ethvert behov. Derudover synes vi egentlig, at det er forholdsvis holdbart med op til otte hårvaske.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en toningsfarve, der samtidig virker plejende, er dette et godt valg. Det er også perfekt til dig, der gerne vil kunne vælge mellem mange nuancer, så du kan finde det perfekte match til dine lokker.

#3 Osmo Colour Revive Warm Chestnut

Osmo Colour Revive Warm Chestnut

Køb for 189,95,- kr. hos Luxplus.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Intens farvebehandling
 2. Superhurtig behandlingstid på bare 3 minutter
 3. Nærende avocado- og linolie formel

Egenskaber

Med Colour Revive® Warm Chestnut kan du genskabe energien i din hårfarve fra frisøren og hjælpe med at bekæmpe, at farven i dit hår falmer. Du får her en lækker og intens farvebehandling. Derudover er behandlingen superhurtig og tager blot 3 minutter. Colour Revive® Warm Chestnut har en nærende avocado- og linolie formel, der er med til at genoprette livlighed og glans i håret og sikre, at din hårfarve forbliver stærk i længere tid.

Dette produkt er perfekt at bruge mellem salonbehandlinger. Toningsfarven er ikke testet på dyr.

Vores vurdering

Dette er et rigtig fint produkt, der heller ikke sprænger budgettet fuldstændigt. Vi kan godt lide, at den er hurtig at bruge, så man ikke skal bruge en halv eftermiddag på at opfriske sin hårfarve.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du gerne vil opfriske din hårfarve mellem dine salonbesøg, så du bliver ved med at have livligt, lækkert og glansfuldt hår. Dette produkt indeholder desuden plejende ingredienser.

#4 Wella Color Touch – 5/37 Golden Brownie

Wella Color Touch - 5/37 Golden Brownie

Køb for 129,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Indeholder ikke ammoniak
 2. Glansgivende hjemmefarve
 3. Holder i 4-8 uger

Egenskaber

Med Wella Color Touch – 5/37 Golden Brownie får du en plejende og varm brun toningsfarve, der ikke indeholder ammoniak. Du får her en glansgivende hjemmefarve, der giver en flot strålende farve grundet indeholdet af Light Color Complex.

Denne toningsfarve indeholder naturlige voks- og fiberproteiner. Disse ingredienser er netop velegnet til naturligt lysebrunt eller lysebrunt farvet hår. Dette er en tone-i-tone farve, og derfor anbefales det ikke, at du springer mere end 1-3 toner.

Det er individuelt, hvor længe farven holder fra person til person. Farven vil falme i takt med flere hårvaske, og det afhænger også af hårets kvalitet, trækketid, farve og tidligere behandlinger. Typisk vil farven dog holde 4-8 uger. Produktet er ideelt til at opfriske en falmet hårfarve.

Vores vurdering

Dette er en rigtig fint produkt, og vi er begejstrede for, at det ikke indeholder ammoniak. “Kittet” indeholder alt, du skal bruge, hvilket gør det supernemt hurtigt at friske en falmet hårfarve op derhjemme.

Derfor skal du købe produktet

Dette produkt er velegnet til dig, der gerne lige vil friske din hårfarve lidt op, men du gerne vil vente en måned eller to med at gå til frisøren. Med dette produkt kan du friske håret op mellem dine salonbesøg.

#5 Four Reasons Take Away Color 7.35 Cappuccino

Four Reasons Take Away Color 7.35 Cappuccino

Køb for 149,- kr. hos Lyko.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Ammoniakfri og uparfumeret toningsfarve
 2. Smukt farve, glans og glød
 3. Dækker grå hår op til 70%

Egenskaber

Take Away Color er en lækker toningsfarve, der både er ammoniakfri og parfumefri. Toningsfarven er perfekt til hjemmebrug, og den giver en smuk farve, glans og glød. Denne toningsfarve dækker gråt hår, og den giver et naturligt resultat på en skånsom måde.

Toningen skal virke i 30 minutter, hvorefter du skal skylle den grundigt ud og vaske den med en farvebevarende shampoo. Så nemt er det!

Vores vurdering

Dette er en rigtig fin toningsfarve, der er nem at anvende. Vi kan godt lide, at den giver både farve, glans og glød, og at den dækker op til 70% af grå hår. En budgetvenlig og god toningsfarve.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du gerne vil have en god toningsfarve, der ikke sprænger budgettet. Den er nem at bruge og giver et flot resultat.

#6 REDKEN Shades Eq Gloss 06abn Brown Smoke

Redken Shades EQ Gloss 06ABn Brown Smoke

Køb for 149,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Smukt glansfuldt resultat
 2. Uendelige blandingsmuligheder og over 50 nuancer
 3. Ammoniakfrie og langtidsholdbare farver

Egenskaber

Redken Shades EQ farver giver din hårfarve et virkeligt smukt og glansfuldt resultat. Du har her uendelige blandingsmuligheder, og der er over 50 nuancer. Der er altså helt sikkert også en nuance, der passer perfekt til dit hår. Farverne er ammoniakfrie og langtidsholdbare.

Disse flydende hårfarver er semi permanent hårfarve, der hurtigt og nemt opfrisker din hårfarve mellem salonbesøg. Farverne indeholder hvede aminosyrer, der plejer og får dit hår til at stråle.

Vores vurdering

Dette er et rigtig fint produkt, der kommer i virkeligt mange forskellige nuancer, så der er en til enhver hårfarve.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en effektivt resultat og en levende hårfarve uden skarpe udgroninger, så er denne toningsfarve lige noget for dig.

#7 L’Oréal Paris Casting Natural Gloss 623 Nougat Dark Blonde

L'Oréal Paris Casting Natural Gloss 623 Nougat Dark Blonde

Køb for 101,- kr. hos Cocopanda.dk

Fremhævede egenskaber

 1. 90% af ingredienserne er af naturlig oprindelse
 2. Ammoniakfri og dækker problemfrit dine første grå hår
 3. Tager højde for hårets naturlige toner og tekstur

Egenskaber

Med Casting Natural Gloss får du en toningsfarve, hvor 90% af ingredienserne er af naturlig oprindelse. Formlen i denne toningsfarve er ammoniakfri, og den dækker nemt dine første grå hår.

Denne toningsfarve har desuden en lækker duft. Denne fyldige farve tager desuden højde for hårets naturlige toner og tekster, hvilket giver et naturligt og flot resultat.

Det tager blot 20 minutter fra start til slut, og toningsfarven er en semi-permanent hårfarve. Den falmer gradvist i løbet af 28 gange med brug af shampoo.

Vores vurdering

Du får her en lækker og budgetvenlig toningsfarve, der bare virker. Derudover er vi ret begejstret for den lange holdbarhed, som denne toningsfarve har.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er på udkig efter en toningsfarve, der både er budgetvenlig, holdbar og skaber gode resultater, så er denne toningsfarve lige noget for dig.

#8 Wella Professionals Color Fresh 5/07

Wella Professionals Color Fresh 5/07

Køb for 149,95,- kr. hos Luxplus.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Mild skyllefarve
 2. Tilfører dybde og toning til håret
 3. Fri for ammoniak og peroxid

Egenskaber

Med Wella Color Fresh får du en mild skyllefarve, der giver både toning og dybde til dine lokker. Den milde skyllefarve har en sur pH-værdi, og så er den fri for både peroxid og ammoniak.

Én flaske holder til 1-2 behandlinger, alt efter hvor tykt og langt hår du har. Behandlingen holder i cirka 10 hårvaske. Du finder denne skyllefarve i mange nuance, der alle vil friske fin hårfarve op og give masser af glans til dine lokker.

Vores vurdering

Denne er en rigtig fin skyllefarve fra Wella. Med dette produkt kan du ikke gå helt galt i byen. Du får både et glansfuldt hår og en opfriskning af din hårfarve. Derudover er vi begejstret for de mange nuancer, der er at vælge imellem.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du gerne vil have en effektiv skyllefarve, der ikke indeholder ammoniak eller peroxid. Du får her et super produkt, der heller ikke sprænger budgettet.

#9 FUDGE Cool Brunette Blue-toning Shampoo

Fudge Cool Brunette Blue-Toning Shampoo

Køb for 249,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Sulfatfri shampoo
 2. Fjerner orange og røde farvepigmenter fra brunt hår
 3. Indeholder blå farvepigmenter

Egenskaber

Her får du en sulfatfri shampoo, der effektivt fjerner orange og røde toner fra brunt hår. Shampooen eliminerer simpelthen orange og røde toner fra den brune hårfarve takket være den reparerende opti-PLEX™ teknologi.

opti-PLEX™ teknologien består af blå farvepigmenter, der netop udsoner røde og orange toner i håret. Derudover gør shampooen håret mere glansfuldt og stærkere takket være indholdet af vegetabilsk protein. Dette hjælper desuden med at bevare farven og beskytter håret indefra.

Vores vurdering

Dette er en rigtig fin shampoo til farvet hår og til dig med en brun hårfarve. Vi kan godt lide, at shampooen er sulfatfri, og at den samtidig giver styrke og glans til lokkerne.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du gerne vil slippe af med de røde og orange skær i brunt hår.

Hvad er fordelene ved toningsfarve?

Der er flere fordele ved en toningsfarve. Nogle af fordelene er:

 • Det opfrisker din nuværende hårfarve
 • Det er en semi-permanent hårfarve, så går det galt, holder det ikke så længe
 • Du kan finde nogle af dem som en skyllefarve
 • De er perfekte at bruge mellem salonbesøg, hvis du farver hår hos frisøren
 • De kan give glans til håret

Er toningsfarve permanent?

Nej, en toningsfarve er en semi-permanent hårfarve. Semi-permanente hårfarver holder ikke lige så lang tid som en permanent hårfarve. Toningsfarve holder typisk 4-8 uger, men det kan variere meget fra person til person. Det afhænger af din nuværende hårfarve, om det er en intens farve, om du har farvebehandlet hår, om du har mørkt hår eller lyst hår, om du har afbleget hår og så videre. En semi-permanent farve kan nogle gange holde i helt op til 28 hårvaske, men en semi-permanent farve nogle gang kun holder en måneds tid.

Forskelle mellem toningsfarve og toningsshampoo

En toningsfarve minder mere om en hårfarve, og den har en mere intens farve. Den skal også bruges som en almindelig hårfarve. En toningsshampoo skal derimod bruges som en shampoo. Toningshampooer kan blandt andet bruges i lysnet hår til at fjerne gulligt skær, men de kan også bruges i mørkt hår til at fjerne orange og røde undertoner.

Du kan finde en toningsfarve og en toningsshampoo til enhver hårfarve. Fra lyse farver til rødt hår til afbleget hår til gylden blond. Der er en for enhver.

Frisk din hårfarve op billigt derhjemme

Toningsfarve er en genial måde at friske din hårfarve op derhjemme. Hvis du farver hår, ved du også, at det nemt kan falme og blive lidt kedeligt, når der er gået lidt tid. Med en toningsfarve kan du nemt, hurtigt og billigt opfriske din hårfarve.

Toningsfarver er geniale at bruge mellem salonbesøg. De er ikke permanente, så derfor er det nødvendigt enten at bruge dem regelmæssigt eller stadig at gå en tur til frisør en gang i mellem. Men det er perfekt at bruge en toningsfarve en måned eller to inden en salonbehandling. Her er hårfarven nemlig typisk allerede begyndt at falme en smule, og som regel ser håret også lidt kedeligt ud. Og du kan nemt og billigt gøre det derhjemme!

Sådan vælger du den rigtige toningsfarve

Du skal naturligvis vælge den rigtige toningsfarve, så du ender med det bedste resultat. Du kan med fordel overveje følgende:

 • Hvilken hårfarve har du? Det er meget vigtigt, at du vælger en toningsfarve, der passer perfekt til din hårfarve. Du skal ikke springe mere end 1-3 toner i dit hår. Så hvis du har askeblond hår, og du gerne vil have mørkt hår, skal du altså ikke bare vælge en helt mørk toningsfarve. Det giver ikke et godt resultat! Spring kun ganske fra toner, da dette giver det bedste resultat
 • Hvor længe skal din toningsfarve holde? Husk, at det er en semi-permanent løsning, og den holder således ikke i lang tid. De fleste holder 4-8 uger, men nogle har både kortere og længere holdbarhed. Du kan godt finde nogle toningsfarver med længere holdbarhed, så gør op med dig selv, hvad du egentlig har brug for. Hvis du skal til frisør inden længe, behøver du måske ikke en, der er ultra holdbar
 • Er der nogle særlige stoffer, du gerne vil undgå? Det kan eksempelvis være ammoniak. Det kan også være, at du har allergi, og du skal være opmærksom på nogle særlige ingredienser
 • Er der et særligt brand, du foretrækker?
 • Hvad er dit budget?

De to vigtigste faktorer er din hårfarve og holdbarhed. Det er ikke så godt at vælge den forkerte nuance. Heldigvis holder det ikke så lang tid, så frygt ej, hvis det går galt. Men det er altså ikke supergodt, så sørg for at vælge den rigtige nuance, der passer til din hårfarve.

FAQ

Hvor lang tid holder toningsfarve?

Det er lidt forskelligt fra toningsfarve til toningsfarve. Typisk holder de 4-8 uger, men du kan godt få toningsfarver, der holder helt op til 28 hårvaske.

Virker toningsfarve på både naturligt og tidligere farvet hår?

Ja, det gør det.

Artiklen er opdateret d. august 15, 2023 af Liva

Jeg hedder Heidi og er uddannet journalist fra journalisthøjskolen i Aarhus og startede min egen virksomhed i 2021. Jeg har lidt af en forkærlighed for skønhed og er pjattet med makeup og hudpleje. Især har jeg en stor interesse for hudpleje.

Som så mange andre kæmpede jeg i mange år med akne og uren hud, og jeg har prøvet samtlige produkter på markedet, læst utallige blogindlæg, lyttet til podcasts og gransket internettet for information omkring akne. Det gav mig en naturlig interesse for hudpleje, makeup og andre skønhedsprodukter.