Bedste skælshampoo test

Bedste skælshampoo 2022 – se vores skælshampoo bedst i test

Er du på udkig efter den bedste skælshampoo 2022? Da anbefales det, at du læser med her, idet vi har testet markedets mest populære og anvendte produkter, som renser håret og modvirker skæl. De nedenstående produkter har alle essentielle funktioner og giver unik pleje af dit hår, således at det rette fundament er skabt for en sund hovedbund og hårvækst.

Tørrede eller fedtede skæl i hår- og hovedbund er en almindelig problematik, som mange oplever, og som ikke er farlig, men kan være aldeles generende. Som følge heraf er der udviklet mange skælshampooer, som kan bruges et par gange om ugen og dermed genoprette hovedbundens naturlige og sunde funktion.

Læs mere om de enkelte produkter fra vores “bedst i test”-test her på siden, hvis du vil have indblik i, hvordan du kan behandle og forebygge skæl på effektiv og målrettet vis. Herudover giver vi dig yderligere indblik i, hvilken skælshampoo som egner sig bedst til de forskellige hårtyper.

Skælshampoo bedst i test 2022 – Alle testede produkter:

 1. Australian BodyCare Hair Clean Shampoo (Testens vinder)
 2. Neccin Shampoo Dandruff Treatment Nr. 1
 3. Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo
 4. La Roche-Posay Kerium DS Intensive Shampoo
 5. Goldwell Dualsenses Scalp Specialist Anti-Dandruff Shampoo
 6. Cutrin Bio+ Original Active Shampoo Dandruff Control
 7. FVS Nr. 1 Shampoo
 8. Juhldal PSO Shampoo No. 4
 9. Daxxín Anti-Skæl Shampoo
 10. KMS HeadRemedy Anti-Dandruff Shampoo

#1 Australian BodyCare Hair Clean Shampoo – Markedets bedste shampoo til behandling af skæl

Australian BodyCare Hair Clean Shampoo

👉 Køb for 89,- kr. hos Australian-bodycare.com

Fremhævede egenskaber

 1. Testvinder og mest effektiv mod skæl
 2. Egnet til tør og irriteret hovedbund
 3. Vegansk produkt

Egenskaber

Australian BodyCare Hair Clean Shampoo modvirker effektivt skæl, hudirritation og kløe i hovedbunden. Skælshampooen bidrager således til at genoprette hovedbundens naturlige balance, hvilket blandt andet sker på baggrund af den naturlige ingrediens tea tree oil; en 100 % naturlig olie, som udvindes fra bladende på tea tree og understøtter hovedbundens sundhed.

Skælshampooen er særligt velegnet til personer med tør og irriteret hovedbund. Efter at have anvendt skælshampooen vil hovedbunden føles velplejet og problemfri, samtidig med at shampooen vil efterlade dit hår rent og blødt. Produktet er udelukkende baseret på veganske elementer og er desuden dermatologisk testet.

Vores vurdering

Denne skælshampoo fra Australian BodyCare er nem og rar at anvende i vådt hår og giver en øjeblikkelig virkning ved at lindre irritation og berolige huden.

Det anbefales, at shampooen anvendes et par gange om ugen (ofte vil 3 gange være rigeligt), men efter blot én enkelt hårvask med produktet kunne vi faktisk se tydelige resultater. Herudover er det et stort plus, at shampooen er meget drøj i brug, hvorved du får meget for pengene. Vi vurderer skælshampooen som værende den mest effektive til behandling af tør og irriteret hud på markedet.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne “bedst i test”-skælshampoo, hvis du ønsker et velplejet hår og en sund hovedbund i balance, således at du undgår skæl og irritation. Samtidig er dette det rette produkt, såfremt du ønsker at anvende en skælshampoo som indeholder tea tree oil, der effektivt kan pleje hoved- og hårbunden. Bruges den sammen med Australian Bodycare balsam, har det den bedste effekt.

#2 Neccin Shampoo Dandruff Treatment Nr. 1 – Eliminerer problemer med skæl og tør hovedbund

Neccin Shampoo Dandruff Treatment Nr. 1 - Eliminerer problemer med skæl og tør hovedbund

👉 Køb for 118,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Renser og plejer effektivt
 2. Mindsker problemer med skæl og tør hovedbund
 3. Understøtter naturlig bakterieflora

Egenskaber

Neccin Shampoo Dandruff Treatment Nr. 1 er udviklet til effektivt at modvirke hovedbundsproblemer i form af blandt andet skæl og tørhed. Produktet har en mild, men god rense- samt plejeevne. Endvidere understøtter skælshampooen hovedbundens naturlige bakterieflora og forebygger således svamp samt skæleksem.

Piroctone olamine er et af de aktive ingredienser i denne skælshampoo, som understøtter hudens og hårets sundhed og velvære. For at opnå de bedste resultater anbefales det, at shampooen masseres godt ind i hovedbunden, mens håret er vådt, samt at den efterlades i et par minutter, før den skylles ud.

Vores vurdering

Denne skælshampoo fra Neccin er af flere årsager blandt de bedste i test, som på nuværende tidspunkt findes på markedet. Her er tale om en super skånsom, men aldeles effektiv skælshampoo, som har en meget høj plejeevne.

Vi blev meget imponerede over produktet efter vores test heraf; problemerne med hovedbunden mindskes allerede efter første gang, produktet anvendes. Som et plus kan vi konstatere, at shampooen også gør håret nemt at style og efterlader det med en flot glans, der udstråler sundhed.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du vil undgå problemer med hovedbunden, så er denne skælshampoo fra Neccin et godt bud, som virker problemløsende, forebyggende og plejende. Du vil med stor sandsynlighed få en fantastisk oplevelse med produktet, der efterlader hårbunden sund og uden problemer.

#3 Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo – Beroligende og hårvækststimulerende skælshampoo

Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo - Beroligende og hårvækststimulerende skælshampoo

👉 Køb for 109,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Forhindrer skæl
 2. Stimulerer hårsækkene
 3. Virker beroligende

Egenskaber

Maria Nila har udviklet en blødgørende shampoo med multiple egenskaber; denne shampoo forhindrer effektivt skæl og tørhed i hovedbunden, samtidig med at håret efterlades blødt og plejet. Yderligere stimulerer produktet hårsækkende og dermed hårvæksten, mens den forhindrer hårtab. Desuden formår shampooen at beskytte mod solens skadelige stråler og frie radikaler.

Shampooen indeholder blandt andet aloe vera-ekstrakt og piroctone olamine, som understøtter ovenstående. Yderligere indeholder den allergenfri parfume, som er velegnet til følsom hud, og som dufter mildt af hvid jasmin og lindeblomst.

Vores vurdering

Vores tests af denne skælshampoo har gjort det tydeligt, at – udover effektivt af forhindre skæl – så har produktet mange fantastiske egenskaber. Heriblandt at shampooen stimulerer den naturlige hårvækst og minimerer risikoen for hårtab, samtidig med at den også formår at beskytte håret mod skadelige stoffer og stråler.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er på udkig efter en skælshampoo, som, foruden at forhindre skæl, også har multiple andre fordele, så er Maria Nilas produkt en mulighed for dig. Har du eksempelvis både problemer med skæl og et ønske om længere hår, da vil det være oplagt at vælge dette produkt, som er blandt de bedste skælshampooer.

#4 La Roche-Posay Kerium DS Intensive Shampoo – Skælshampoo til sensitiv hårbund

La Roche-Posay Kerium DS Intensive Shampoo - Skælshampoo til sensitiv hårbund

👉 Køb for 96,- kr. hos Med24.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Reducerer skæl
 2. Plejende effekter
 3. Lindrer ubehag

Egenskaber

La Roche-Posay har som en del af Kerium-plejeserien skabt en skånsom, men intensiv shampoo til personer med sensitiv hårbund og skælproblemer. Produktet renser hovedbunden og håret, samtidig med at den reducerer forekomsten af skæl og ubehag.

Produktet indeholder blandt andet isopropyl myristate, som virker blødgørende og styrker hudens fugtniveau, samt capryloyl glycine, som er antibakteriel.

Det anbefales, at produktet anvendes to gange ugentligt i tre uger, hvorefter problemet vil være udbedret. Ved anvendelse skal shampooen masseres godt ind i hovedbunden og virke i et par minutter, før den skylles ud.

Vores vurdering

La Roche-Posay er anbefalet af dermatologer fra hele verden, og efter vores test af produktet kan vi sagtens forstå den positive feedback og årsagen til de mange anbefalinger, som produktet har bag sig. Her er tale om et effektivt produkt, som skaber hurtige resultater, men som ligeledes er holdbare på sigt.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du har en tendens til skæl i hovedbunden og yderligere foretrækker at anvende et hypoallergent produkt, så er der rigtig gode grunde til at købe dette produkt, som kan give håret og hovedbunden den nødvendige pleje.

#5 Goldwell Dualsenses Scalp Specialist Anti-Dandruff Shampoo – Modvirker effektivt hovedbundsproblemer

Goldwell Dualsenses Scalp Specialist Anti-Dandruff Shampoo - Modvirker effektivt hovedbundsproblemer

👉 Køb for 89,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Regulerer hovedbundens funtion
 2. Bekæmper skæl og fedtet hovedbund
 3. Virker forebyggende

Egenskaber

Goldwell Dualsenses Scalp Specialist Anti-Dandruff Shampoo er udviklet til at bekæmpe diverse hovedbundsproblemer og genskabe en naturligt sund hovedbund. Shampooen indeholder blandt andet octopirox og zinc pyrithione, som er aktive ingredienser mod skæl og irritation i hovedbunden.

Yderligere renser shampooen effektivt og mindsker fedtet hår – den er således både egnet til fedtet hår såvel som tør hovedbund. Ved regelmæssig brug af shampooen, vil den virke forebyggende og dermed regulere hovedbundens balance og funktion.

Vores vurdering

Ved brug af Goldwells populære skælshampoo vil du opleve plejende virkning og effektiv bekæmpelse af skæl. Du skal dog være opmærksom på, at det i mange tilfælde vil være nødvendigt at benytte shampooen regelmæssigt for at sikre, at skælproblemerne ikke bliver tilbagevendende.

Derfor skal du købe produktet

Oplever du forskellige hovedbundsproblemer, herunder problemer med skæl, så er dette et produkt, der er ideelt lige til dig; produktet virker forebyggende ved regelmæssig anvendelse og understøtter hovedbunden, så den kommer helt i balance.

#6 Cutrin Bio+ Original Active Shampoo Dandruff Control – Skælshampoo med plejende ingredienser

Cutrin Bio+ Original Active Shampoo Dandruff Control - Skælshampoo med plejende ingredienser

👉 Køb for 99,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Anti-inflammatorisk og antioxidant
 2. Til tør og sensitiv hud
 3. Indeholder plejende ingredienser

Egenskaber

Cutrin Bio+ Original Active Shampoo Dandruff Control er et hårprodukt, som via sine aktivt plejende og nærende ingredienser kan modvirke skæl samt kløe og generelt styrke hovedbundens sundhed, herunder skabe en balanceret talgproduktion.

Blandt disse ingredienser kan piroctone olamine, finsk havreolie og fyrrebarkekstrakt nævnes, hvor sidstnævnte desuden har anti-inflammatorisk og antioxidant effekt. Yderligere virker enebærekstrakt beroligende og lindrende.

Denne shampoo henvender sig til personer, som har en tør og sensitiv hovedbund, og som endvidere oplever skælproblemer. Det anbefales, at produktet anvendes i tre til fire uger, eller, hvis det er nødvendigt grundet tilbagevendende problemer, kontinuerligt.

Vores vurdering

Vi vurderer denne skælshampoo fra Cutrin som værende blandt de 10 bedste på markedet grundet dens øjeblikkelige resultater mod skæl og fantastiske plejende egenskaber. Produktet mindsker desuden irritation aldeles effektivt.

Derfor skal du købe produktet

Produktet er egnet til dig, der døjer med skæl og har en tør eller sensitiv hud. Cutrin har over 40 års erfaring med at producere plejende hår- og hovedbundsprodukter og ved således, hvad der skal til for at skabe nogle af markedets mest effektive produkter af højeste kvalitet. Dette er et centralt plus og årsag til, at vi anbefaler produktet til dig.

#7 FVS Nr. 1 Shampoo – Specialshampoo mod fedtet hår og skæl

FVS Nr. 1 Shampoo - Specialshampoo mod fedtet hår og skæl

👉 Køb for 89,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Til normalt og fedtet hår
 2. Beroligende virkning
 3. Modvirker en række problemer, herunder skæl

Egenskaber

FVS (Frisørens Vital System) Nr. 1 Shampoo er et specialudviklet produkt, som modvirker en række hovedbundsrelaterede problemer, herunder er produktet effektivt mod skæl, kløe og svamp. Yderligere formår shampooen at modvirke for høj produktion af talg, som kan være skyld i fedtet hår – dermed er produktet også egnet til at modvirke fedtet hår.

Udover at shampooen kan udbedre de ovennævnte problemer, så renser den håret, virker blødgørende og giver håret en smuk glans. Der er hverken parfume eller parabener i produktet.

Vores vurdering

Via vores test af denne shampoo fra FVS kan det udledes, at produktet er super effektivt i forhold til at skabe et sundt miljø i hovedbunden efter blot få behandlinger med shampooen. Denne skælshampoo lever bestemt op til vores forventetninger og er af den grund også en del af vores top 10.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du har normalt eller fedtet hår og hovedbund, og hvis ud har en tendens til at opleve diverse problemer med hovedbunden, så er dette produkt egnet til dig; produktet kan skabe sundhed for dit hår og give hovedbunden den rette pleje.

#8 Juhldal PSO Shampoo No. 4 – Plejende, styrkende og genopbyggende shampoo

Juhldal PSO Shampoo No. 4 - Plejende, styrkende og genopbyggende shampoo

👉 Køb for 169,95,- kr. hos Apopro.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Indeholder naturlige olier og urteekstrakter
 2. Øget hårvækst
 3. Målrettet problemløsende shampoo

Egenskaber

Denne shampoo fra Juhldal virker plejende, styrkende samt genopbyggende og er særligt effektiv mod tør, kløende og irriteret hår-/hovedbund. Shampooen virker effektivt, da den blandt andet indeholder det anti-inflammatoriske bromelin samt diverse naturlige olier og urteekstrakter – herunder fra timian, der kan virke descinficeernde, og lægekulsukker, som har en helende og genopbyggende funktion.

For at opnå de ønskede resultater anbefales det, at shampooen sidder i håret i omtrent 5 minutter, inden det vaskes ud. Ved korrekt anvendelse af produktet, vil man endvidere opleve øget sund hårvækst.

Vores vurdering

Man er på ingen måde i tvivl om, at produktet består af nøje udvalgte ingredienser i form af nærende urter samt plejende koldpressede olier, idet skælshampooen målrettet og effektivt bekæmper skælproblemer, kløe og irritation. Samtidig understøtter vores tests, at shampooen styrker håret og bidrager til sund hårvækst.

Derfor skal du købe produktet

Foretrækker du at anvende en skælshampoo med et højt indhold af aktive plantebaseret ingredienser og rene råvarer, der effektivt styrker, plejer og genopbygger sundheden i hår- og hovedbund? Så er der i høj grad god grund til at købe dette produkt fra Juhldal.

#9 Daxxín Anti-Skæl – Virksom skælshampoo mod hårbundsproblemer

Daxxín Anti-Skæl - Virksom skælshampoo mod hårbundsproblemer

👉 Køb for 119,- kr. hos Apopro.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Udviklet til følsom og tør hovedbund
 2. Fugtgivende og blødgørende shampoo
 3. Hurtig virkning

Egenskaber

Daxxín har udviklet en skælshampoo af høj kvalitet på baggrund af effektive ingredienser, der formår at lindre kløe, mindske skæl og forhindre irritation i at opstå. Denne shampoo har blandt andet et højt indhold af guar-ekstrakt, som er blødgørende og bidrager til at bekæmpe årsagen til skæl.

Der er hverken farvestoffer, sulfater, silikone eller parabener i shampooen. Den indeholder dog en smule parfume, som er allergenfri. Shampooen skal helst sidde i håret i to til tre minutter for at få bedst mulige resultater.

Vores vurdering

Man må bestemt sige, at denne shampoo mod skæl i hovedbunden består af virksomme ingredienser, da shampooen får håret til at fremstå sundt og giver en fin glans øjeblikkeligt efter brug. Ligeledes har den fine plejende egenskaber, idet den både tilfører fugt og gør hovedbunden blød.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du vil slippe for skæl i håret og ønsker en naturligt sund hovedbund, så kan denne skælshampoo hjælpe dig. Her er tale om et virksomt og ærligt produkt til en fornuftig pris.

#10 KMS HeadRemedy Anti-Dandruff Shampoo – Innovativ kombination af effektive ingredienser

KMS HeadRemedy Anti-Dandruff Shampoo - Innovativ kombination af effektive ingredienser

👉 Køb for 599,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Genopbyggende effekt
 2. Modvirker og kontroller skæl
 3. Til alle hårtyper

Egenskaber

Denne skælshampoo fra KMS indeholder en kombination af effektive ingredienser, som både modvirker og kontrollerer dannelsen af skæl i hovedbunden. Shampooen er endvidere effektiv mod kløe og egner sig til alle hårtyper.

Blandt de aktive naturlige ingredienser i produktet er zinc pyrithione, som bekæmper og reducerer skæl, samt lactic acid og malic acid, der begge har en genopbyggende virkning og styrker den naturlige hovedbundsfunkion. Herudover skaber quaternium-80 en jævn overflade i hovedbunden.

Vores vurdering

KMS HeadRemedy Anti-Dandruff Shampoo fortjener at være i top 10, efter at vi har lavet vores “skælshampoo-test”, da produktet fint modvirker skællet og irritation, samtidig med at produktet kan have en øjeblikkeligt genopbyggende effekt, som er holdbar på sigt. Endvidere er det et stort plus, at den er let af bruge og kan anvendes til alle hårtyper.

Derfor skal du købe produktet

Dette er et effektivt og lindrende produkt mod diverse problematikker i hovedbunden, som kan gøre, at du får en sund hovedbund. Desuden giver shampooen ideelle forudsætninger for at håret kan blive stylet efterfølgende, eksempelvis med et af de øvrige produkter fra KMS’ hårplejeserie (læs mere om disse produkter på KMS’ hjemmeside). Så er du en type, der elsker styling af håret, så synes vi helt bestemt, at du skal overveje denne nyhed.

Hvad er skæl, og hvorfor får man skæl?

Mange oplever skæl fra hovedbunden, altså at døde hudceller skaller fra hovedbunden. Det er overhovedet ikke farligt, men relativt almindeligt at opleve skæl. Skæl kan imidlertid virke aldeles generende og føre til irritation samt kløe. Irritation kan også komme af brug af for mange produkter som tørshampoo, eller saltvandsspray – hvis man altså ikke kan tåle den slags.

Der kan være forskellige årsager til, at man får skæl i hovedbunden. I de fleste tilfælde skyldes det dog en særlig type gærsvamp ved navn pityrosporum ovale, der befinder sig i hovedbunden hos alle voksne, og som ved en overvækst kan føre til, at der opstår skæl. Skæl kan herudover også skyldes psoriasis eller kontakteksem.

Hvordan kommer man af med skæl?

Mange søger svar på spørgsmålet: hvordan fjerner man skæl? Du kan som regel ikke benytte en almindelig shampoo til at bekæmpe skællet, men skal istedet anvende en såkaldt skælshampoo, der nedsætter produktionen af gærsvampen og både gør det muligt at behandle og forebygge skæl i hovedbund.

Vi anbefaler i den forbindelse, at du vasker håret med en af de ovennævnte anbefalede skælshampooer, da de er blandt de mest effektive, der renser hovedbunden, dæmper irritation og kløe samt genopretter en sund hår- og hovedbund, således at skæl bekæmpes.

Hvordan bruges en skælshampoo?

Det er ganske simpelt at bruge en skælshampoo. Du skal typisk starte med at vaske håret, således at det er vådt, hvorefter shampooen skal masseres ind i hovedbunden og sidde i i et par minutter. Dernæst skal du skylle grundigt, så der ikke er rester af hverken produktet eller skællet i håret eller på kroppen.

Ofte vil det være rigeligt at benytte produktet få gange om ugen, men hvis du vedvarende eller tilbagevendende oplever problemer med skæl, bør du gentage denne proces af flere omgange over flere dage. Læs mere om anvisningerne for korrekt anvendelse af det konkrete produkt på produktets emballage.

FAQ

🌟 Find din nye skælshampoo lige her

Vi har lavet testen for dig, så du slipper. Se hele testen og find din nye skælshampoo her og få en sund og rask hovedbund i løbet af kort tid.

📊 Giv din mening og deltag i næste test

Vi søger altid nye medlemmer i vores community. Er du interesseret i Hair & Beautys website? Så kan du være vores næste tester.

✅ Se og prøv vinderen af bedste skælshampoo 2022

Læs hele vores skælshampoo bedst i test anmeldelse her på siden. Vi har udvalgt top 10 på markedet netop nu og testet dem mod hinanden.

Senest opdateret januar 4, 2022 af Liva

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *