Bedste Shampoo til fedtet hår

Bedste shampoo til fedtet hår 2023

Vil du også gerne undgå fedtet hår? Så er du kommet til det rette sted. Vi har lavet den ultimative bedst i test med de bedste shampoo til fedtet hår.

At bekæmpe fedtet hår og at få styr på den olie, som hovedbunden producerer, er en mission i sig selv. For der er ikke noget værre end at føle, at man skal vaske håret hver dag, for at blive fri for de fedtede lokker.

Når alt kommer til alt, så er daglig hårvask ikke sundt for hver hår eller hovedbund. Derfor, hvis du render rundt med fedtet hår og søger den bedste løsning, så læs med i vores bedst i test og find svaret på dine bønner!

Produkter i vores shampoo til fedtet hår bedst i test:

 1. Hairlust Grow Perfect™ Shampoo (Testvinder)
 2. Kevin Murphy Maxi.Wash Detox Shampoo
 3. Kérastase Specifique Bain Divalent Shampoo 
 4. FVS Nr. 1 Shampoo
 5. Raunsborg Shampoo til alle hårtyper 
 6. System 4 – Nr. 4 Shale Oil Shampoo
 7. Australian Bodycare Hair Clean
 8. L’Oréal Professionnel – Série Expert Pure Resource Shampoo
 9. MILK SHAKE – Normalizing Blend Shampoo
 10. Cutrin BIO+ Re-Balance Shampoo

#1 Hairlust Grow Perfect™ Shampoo

Hairlust grow perfect shampoo

Køb for 179,- kr. hos Hairlust.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Modvirker hårtab
 2. Velegnet til tørt hår og følsom, tør hovedbund.
 3. økologiske ingredienser

Egenskaber

Grow Perfect™ Shampoo fra Hairlust er en sulfatfri shampoo og vores bedste shampoo til fedtet hår. Den er udviklet til at pleje fint, tyndt eller beskadiget hår. Den renser skånsomt fedtet hår under vask og vedligeholder hovedbundens naturlige balance.

Denne shampoo er udviklet af naturlige ingredienser og økologiske ekstrakter, såsom koffein fra kaffebønneolie. Koffeinen hjælper med at styrke blodcirkulationen i hovedbunden og sikrer, at hårfolliklerne får de næringsstoffer, de skal have og bidrager til en sund hårvækst.

Grow Perfect™ Shampoo bringer hårets fugtniveau i balance ved hjælp af mikroproteiner fra Protectagen™ og fugtboosteren Aquaxyl™. Kombinationen af fugt og styrke gør, at denne shampoo er i stand til at genopbygge hårstråene, modvirke hårtab og spaltede spidser.

Det er en af de bedste shampoo til fedtet hår, der er udviklet uden sulfater, parabener og andre skadelige ingredienser. Det betyder, at de har en beroligende effekt, så hvis du har en følsom, tør hovedbund, så er dette den bedste shampoo.

Vores vurdering

Dette er ikke bare en god shampoo, det er den bedste shampoo! Kampen mod fedtet hår og følelsen når vi vasker hår har aldrig været bedre.

I en verden, hvor der er et hav af gode hårprodukter, så får denne en stensikkert førsteplads. Den er mild, fjerner overflødige fedt ubesværet og er fyldt med gode, naturlige ingredienser. Den er alt, hvad man kunne drømme om – og resultaterne er endnu bedre.

Du er sikret glasfyldt, lækkert og sundt hår, der kan modstå skader og forurening. Det gør den til den helt rigtige shampoo, hvis du ønsker langt og smukt hår.

Derfor skal du købe produktet

Ønsker du også sundt, lækkert og glansfuldt hår som i ugebladene? Så er dette den bedste shampoo måske lige noget for dig.

#2 Kevin Murphy Maxi.Wash Detox Shampoo

Kevin Murphy Maxi.Wash Detox Shampoo til fedtet hår

Køb for 238,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Dybderensende shampoo
 2. Detox for håret
 3. Skånsom

Egenskaber

Kevin Murphy Maxi.Wash er en dybderensende shampoo, der er designet til at give håret en tiltrængt detox. Den fjerner snavs og forurening fra miljøet, så dit hår kan ånde igen og suge næring til sig fra dine plejeprodukter.

Denne shampoo fjerner den produktrester i håret – eller giver dit hår en omgang detox – så dit hår er mere modtageligt overfor plejeprodukter og fugt, uden at du får klasket hår. Det gør også, at du ikke behøver at foretage en daglig vask

Derudover, så afbalancere den din hovedbund når du vasker håret, og det gør, at det fedt hovedbunden producerer, ikke bliver overproduceret.

Kevin Murphy Maxi.Wash er en blid og skånsom shampoo, der effektivt renser olieret og fedtede hovedbund og affedter håret. Den passer til både normalt hår, fedtet hår og farvet hår.

Vores vurdering

Denne shampoo er helt fantastisk og én af de bedste shampoo! Den sikrer, at du undgår fedtet hår og en falmet hårfarve. Den fungere til både tyndt og tykt hår, og med en god hårkur så har du en af de bedste hårpleje rutiner til fedtet hår.

Følelsen af helt rent hår efter denne detox og fyldt med nærende plejeprodukter, er tæt på at være den bedste følelse nogensinde.

Derfor skal du købe produktet

Trænger du til at detox dit hår og give det en ny chance for at blive alt det, du drømmer om? Så er denne shampoo lige noget for dig.

#3 Kérastase Specifique Bain Divalent Shampoo 

Kérastase Specifique Bain Divalent Shampoo til fedtet hår

Køb for 169,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Til alle hårtyper
 2. Fedtet hår og hovedbund
 3. Plejer spidserne

Egenskaber

Kérastase Specifique Bain Divalent Shampoo er den redning, du har ledt efter, hvis du nogensinde har døjet med fedtet hår og hovedbund.

Denne shampoo har en dobbeltvirkende effekt, da den både normaliserer din hovedbunds fugtbalance, og reducerer overproduktionen af sebum og olie i hovedbunden.

Bain Divalent giver en masser pleje og næring til dit hår i både spidserne og længderne. Sådan undgår du, at dit hår knækker og spalter, så du kan få langt, lækkert og velplejet hår, uden at det bliver fedtet.

Det anbefales, at du vasker dit hår to gange i shampoo, så dit hår føles rent og friskt i længere tid. Foretager du hyppig hårvask, så resultere det i, at hovedbunden overproducerer fedtet frem for bekæmper fedtet hår.

Denne shampoo, der modvirker fedtet hår og er velegnet til både tørt hår og fedtet hår.

Vores vurdering

Denne shampoo er bestemt en shampoo, der gør sit job når det kommer til at undgå fedtet hår. Hvis man har tør hovedbund og ønsker at vaske sit hår, så skal man heller ikke være bange for at bruge denne shampoo.

Med en god dobbelt vask og et efterskyl af koldt vand, så er du garanteret at dit hår holder fugten inde og olien og fedtet ud.

Derfor skal du købe produktet

Leder du efter en luksuriøs shampoo, der fjerner fedt og genskaber en naturlig balance i din hovedbund? Så er dette måske den rette shampoo for dig.

#4 FVS Nr. 1 Shampoo til fedtet hår

FVS Nr. 1 Shampoo til fedtet hår

Køb for 89,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Terapeutisk shampoo til fedtet hår
 2. Virker beroligende på irriteret hud
 3. Normalt/ fedtet hår

Egenskaber

FVS – Frisørens Vital System Shampoo er en terapeutisk special shampoo til normalt og fedtet hår og fedtet hovedbund. Det betyder, at den er designet og skabt til at behandle en overproduktion af sebum, som er det det, der gør, at ens hår bliver fedtet og ens hovedbund bliver olieret.

Denne shampoo modvirker aktivt døde hudceller, skæl, svamp, kløe samt produktionen af talg, der også påvirker om håret ser fedtet ud. Denne shampoo er også en god ven at have ved hånden, hvis man oplever fedtet hår i forbindelse med hormonelle forandringer.

FVS shampoo er baseret på en formular og ingredienser, der har en beroligende effekt på en irriteret og tør hovedbund, der forbedrer hårets tilstand og styrker det mod forurening.

Selvom shampoo’en er specialshampoo, så er kan du være sikker på, at dit hår efterlades rent og blødt med en flot glans, der giver de andre shampoo kamp til stregen. Alt du skal gøre er, at vaske håret min. 3-4 gange i ugen og lade denne shampoo virke i 3-4 minutter.

Vores vurdering

Denne shampoo er et simpelt og super effektivt middel til at afhjælpe fedtede hår. Det er måske en længere process at vaske håret, da shampoo’en skal sidde i 3-4 minutter, men resultatet er til gengæld derefter.

Vil dog anbefale at du benytter en god hårkur i længderne og spidserne, så du giver dit hår ekstra pleje.

Derfor skal du købe produktet

Døjer du med meget fedt, så er denne shampoo måske løsningen for dig, da du kan vaske dit hår 3-4 gange om ugen uden at skulle bekymre dig om effekten det får, på dit hår.

#5 Raunsborg Shampoo

Raunsborg Shampoo til fedtet hår

Køb for 130,- kr. hos Med24.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Uden silikone
 2. Uden SLS/SLES
 3. Giver volumen, fylde og glans

Egenskaber

Raunsborg shampoo er egnet til både mænd og kvinder, der døjer med fedtet hår. Denne shampoo er fremstillet uden silikone eller SLS/SLES, hvilket betyder, at dine hårstrå vil kunne tage al pleje ind, fra dine plejeprodukter.

Shampooen er fyldt med aktive ingredienser såsom sukkeroer, hvedeekstrakter, der virker fugtgivende og giver en bedre tekstur til dit hår. Derudover, så indeholder denne shampoo også havtorn og multebær, der tilføre masser af vitaminer, som giver glans og styrke.

Raunsborg shampoo er designet til, at du kan pleje og vaske dit hår og være sikker på, at få fuld volumen, fylde og glans efter hver hårvask. Selv hvis du bruger denne shampoo hver dag, så er du sikret sundt hår dufter af frugter og sandeltræ. 

Dette er en god shampoo, der renser dit hår og din hovedbund uden at udtørre selv ved hyppig hårvask. Den beskytter dit hår mod miljømæssig stress og forurening, og er egnet til alle hudtyper.

Vores vurdering

Med en fedtet hovedbund som vores, så kan det være svært at finde den rigtige shampoo, men denne shampoo og dens rene formular var tæt på at være lige det, vi manglede. Sammen med en god hårkur, så får du utroligt lækkert og velplejet hår, der føles blødt og lækkert.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du har fedtet hår eller fedtet hovedbund, så er dette måske en god shampoo til dig.

#6 System 4 – Nr. 4 Shale Oil Shampoo

System 4 - Nr. 4 Shale Oil Shampoo til fedtet hår

Køb for 165,- kr. hos Coolshop.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Modvirker irritation samt kløe
 2. Balancerer talg- og fedtproduktion
 3. Dermatologisk testet

Egenskaber

Denne Nr. 4 Shale Oil shampoo fra System 4 er en mild shampoo, der er specielt udviklet til fedtet hår og er særligt egnet til sensitiv hovedbund. 

Denne shampoo har en pH-værdi på 5,7 og er dermatologisk testet. Den er designet til at berolige irritation og kløe i hovedbunden, hvilket gør den til en særligt god shampoo, hvis du har sart hud.

Nr. 4 Shale Oil shampoo giver en masse fugt og sikrer en naturlig balance af produktionen af talg og fedt i hovedbunden. Dette modvirker kløe, skæl og en fedtet hovedbund, og efterlader rent, frisk og blankt hår. 

Vores vurdering

Denne shampoo kan anvendes dagligt eller efter behov. Dens pH-værdi giver en fedtet hovedbund nyt liv når man vasker håret – det er nærmest til at mærke. Vores fedtede hår føles rent og ser mindre fedtet ud i længere tid ad gangen.

Der er ingen tvivl. om, at denne er en god kur til fedtet hår og hovedbund uanset, hvor ofte du vasker håret. Når du vasker dit hår, skal du være opmærksom på, at shampoo’en skal sidde i 2-5 minutter.

Derfor skal du købe produktet

Døjer du med fedtet hår og en sart hovedbund, som trænger til lidt kærlighed? Så er denne shampoo måske noget for dig.

#7 Australian Bodycare Hair Clean

Australian Bodycare Hair Clean

Køb for 89,- kr. hos Australian-bodycare.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Effektiv mod snavs og bakterier
 2. Indeholder naturlige olier og Tea Tree Oil
 3. 100% fri for parabener og dermatologisk testede

Egenskaber

Hair Clean shampoo er en effektiv, dybderensende shampoo, der også fungerer som en skælshampoo. Den indeholder Tea Tree Oil, som virker antiseptisk, hård mod snavs og bakterier, hvilket får denne shampoo til at forebygge problemer med skæl, fedtet hår og irriteret hovedbund. 

Denne shampoo indeholder også naturlige olier, glycerin og vandopløselig kokosolie, der skal styrke hår og hovedbunden og tilfører fugt. Denne shampoo er hverken hård eller ødelæggende for fedtede hår eller fedtet hovedbund.

Shampoo’en er 100% fri for parabener og dermatologisk testede. 

Vores vurdering

Alle kan få glæde af Hair Clean shampoo på enten den ene eller den anden måde – selv også med farvet hår. Denne shampoo er egnet til kløende og tør hovedbund, der har tendens til skæl og fedtet hår, hvor den med fugt minimerer problemerne og efterlader dig med rent og pænt hår efter vask. 

Derfor skal du købe produktet

Søger du en god shampoo mod fedtet hår, der også fungerer som skælshampoo? Så er denne måske lige noget for dig.

#8 L’Oréal Professionnel – Série Expert Pure Resource Shampoo

L'ORÉAL PROFESSIONNEL Série Expert Pure Resource Shampoo mod fedtet hår

Køb for 117,- Cocopanda.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Indeholder Citramine
 2. Virker som detox
 3. Demineraliseret vand

Egenskaber

Série Expert Pure Resource Shampoo er en rensende shampoo, der er udviklet til at bekæmpe fedtet hår. Denne shampoo er beriget med Citramine og demineraliseret vand, der bidrager til, at du er sikret en ren hovedbund og fedtfri hovedbund hver gang du vasker hår.

L’Oréal’ Série Expert Pure Resource Shampoo frigøre dit hår for urenheder fra forurening og miljø. Derudover, så dybderenser den også dit hår for fjerner produktrester, hvilket genskaber hårets glans og sundhed.

Vores vurdering

Denne shampoo er ikke den ultimative kur mod fedtet hår eller en fedtet hovedbund. Dens indhold af Citramine og demineraliseret vand giver dog en skøn og frisk følelse til håret i længere tid.

Derfor skal du købe produktet

Døjer du med en lille smule fedtet hår og søger en shampoo, der ikke er for hård? Så er denne shampoo måske lige noget for dig.

#9 MILK SHAKE – Normalizing Blend Shampoo

MILK SHAKE Normalizing Blend Shampoo til fedtet hår

Køb for 169,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Indeholder essentielle olier
 2. Fjerner overskydende olie
 3. Plantebaserede ingredienserne

Egenskaber

Denne shampoo er udviklet til særligt fedtet hår og fedtet hovedbund. Denne shampoo er plantebaserede og fyldt med essentielle olier, der sikre, at du er garanteret et sundt hovedbunds miljø.

MILK SHAKE Normalizing Blend Shampoo rengører en fedtet hovedbund og fjerner overskydende olie hurtigt og effektivt. Dette gør den genial, hvis du har tendens til hurtigt at få fedtet hår og hovedbund.

Den skal skummes grundigt op og bør kombineres med din foretrukne conditioner, der udelukkende skal fordeles i dine længderne.

Vores vurdering

MILK SHAKE Normalizing Blend er en fornuftig shampoo, hvis du ikke døjer med fedtet hår, men heller ikke er ubekendt med det. Den fungerer godt som supplement til din øvrige hårplejeprodukter, men er ikke den mest effektive mod fedtet hår alene.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du har tendens til hurtigt at få fedtet hår ind i mellem, så er denne shampoo måske lige noget for dig.

#10 Cutrin BIO+ Re-Balance Shampoo

Cutrin BIO+ Re-Balance Shampoo til fedtet hår

Køb for 129,- kr. hos Made4men.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Balancerende og plejende
 2. Fugtgivende
 3. Eliminere fedtet hår

Egenskaber

Hvis du døjer med fedtet hår og hovedbund, så er Re-Balance Shampoo fra Cutrin BIO+ en shampoo, der vil efterlade dit hår sundt, rent og fri for overskydende olier og fedt.

Denne shampoo virker afbalancerende, plejende og fugtgivende uden at du får klasket hår eller det øger talg og sebum produktionen i din hovedbund.

Re-Balance Shampoo indeholder sellerifrøekstraktet, der i kombination med aktive urteingredienser, motiverer en naturlige sebumbalance i hovedbunden. Derudover, så indeholder den sort peber og granekstrakt, der beskytter håret mod stress og skader fra miljø.

Vores vurdering

Den efterlader dit hår rent, præcis som man vil forvente det. Dog har den ikke ændret, hvor ofte man normalt ville vaske hår, da fedtproduktionen kun virker en smule minimeret.

Når man har masseret shampooen godt ind i hår og hovedbund, så kræver den også at man skyller håret efter med rigeligt vand.

Derfor skal du købe produktet

Har du brug for et supplement til din normale rutine, der kan holde dit fedtede hår i skak, så er denne shampoo måske noget for dig.

Hvordan undgår man fedtet hår

Hvorfor man får fedtet hår, det er det store spørgsmål og finder man svaret på dette, så kan man bedre behandle sit fedtede hår og sin fedtede hårbund.

For at undgå fedtet hår, så handler det i høj grad om at se på sin hygiejne, livsstil og om man gør basale ting som at pille i sit hår, børster det ofte osv. Dét sammen med et par ordentlige produkter, kan man få genoprettet en sund hovedbund og blive fri for fedtet hår.

Hvad kommer fedtet hår af?

Dette er det store spørgsmål og finder man svaret på dette, så kan man bedre behandle sit fedtede hår og sin fedtede hårbund.

Der er nogle typiske årsager til at dit hår bliver fedtet – det kan bl.a. være du vasker dit hår for ofte, brug af forkerte shampooer, for hyppig hårbørstning, manglende varieret kost, manglende sund livsstil, for varmt vand i badet eller hormonelle forandringer.

Indholdet af shampoo mod fedtet hår

Du bør undgå almindelig shampoo til normalt hår og andre hårstylingsprodukter, som indeholder en masse olier. Også selvom der er tale om gode og nærende olier. Derudover, så bør du også undgå SLS (Sodium Lauryl Sulfate) og silikone.

Hvorfor har nogen et fedtet hår når det ikke er alle?

Hvis dit hår fedter, så kan det være fordi talgkirtlerne (hårsækkene) i hovedbunden producerer for meget talg. Hvilket kan skyldes, at du vasker dit hår for ofte, hvilket affedter hovedbunden, og resultere i en øget ekstra produktion af talg.

Andre får fedtet hår grundet deres hårproduktet, livsstil og madvaner, hormonelle påvirkninger o.l. Hvad der er den egentlige grund er meget individuelt.

Hvilken shampoo er bedst til fedtet hår?

Den shampoo, vi mener er den bedste shampoo til fedtet hår er Hair Lust’s Hair Growth & Repair Shampoo. Mange har en tendens til at vaske hår dagligt, for at være ekstra renlig og for at vaske fedtet ud af håret, men det behøver du ikke med denne, da den holder håret rent længe.

Hvorfor får man så hurtigt fedtet hår?

Fedtet hår forbinder man som regel med manglende hygiejne, men ofte er det helt modsat. Vasker du håret for ofte, kan dette give mere fedtet hår på normal basis. 

Hvordan slipper man af med fedtet hår?

Som beskrevet ovenfor, så kan hyppige hårvaske godt være grunden til fedtet hår. Derfor er det bedste middel mod fedtet hår ofte at skære ned på antallet af hårvaske – laks to gange om ugen. Derudover bør du bruge en shampoo, conditioner og hårkur, der er lavet specielt til fedtet hår.

Er det usundt at have fedtet hår?

Fedtet hår er ikke usundt. Det er udelukkende et udtryk for, at dit hår og din hovedbunden producerer for meget fedt og olie. 

Oftest stillede spørgsmål

Hvordan undgår man fedtet hår

Hvorfor man får fedtet hår, det er det store spørgsmål og finder man svaret på dette, så kan man bedre behandle sit fedtede hår og sin fedtede hårbund.

Hvilken shampoo er bedst til fedtet hår?

Den shampoo, vi mener er den bedste shampoo til fedtet hår er Hair Lust’s Hair Growth & Repair Shampoo. Mange har en tendens til at vaske hår dagligt, for at være ekstra renlig og for at vaske fedtet ud af håret, men det behøver du ikke med denne, da den holder håret rent længe.

Artiklen er opdateret d. juli 3, 2023 af Liva

Malene

Malene er en af vores talentfulde tekstforfattere og produkttestere. Hun har været en del af hjemmesidens siden 2021 og har bidraget med en stor mængde beautyguides og testet produkter fra shampoo til hårserum og vippeserum.

Hun er vores go-to når vores artikler skal opdateres med vores nyeste test, som hun også selv foretager.