Bedste Shampoo Til Tør Hovedbund

Bedste shampoo til tør hovedbund (2023) – Guide til vores bud på bedst i test

Det er rigtig træls at have en tør og kløende hovedbund. Det kan føre til stor irritation både i løbet af dagen og om natten at have en tør hovedbund. Der er heldigvis hjælp at hente. I denne bedste shampoo til tør hovedbund guide, har vi kigget på 10 af de bedste shampooer til tør hovedbund.

Læs med her, og find den bedste shampoo til tør hovedbund, så du ikke længere skal døje med en tør og kløende hovedbund.

Hvilke produkter er med i bedste shampoo til tør hovedbund bedst i test

 1. Kérastase Specifique Bain Riche Dermo-Calm Shampoo
 2. Split Fix™ Shampoo
 3. Cutrin BIO+ Hydra Balance Shampoo
 4. Instant Relief™ Dandruff Shampoo
 5. Pudderdåserne Alt I En Shampoo
 6. HYDRATING MILK SHAMPOO
 7. MARIA NILA Head & Hair Heal Shampoo
 8. Neccin Shampoo Sensitive Balance Nr. 4
 9. Wella Elements Mild Shampoo
 10. L’Oréal Pro Serie Expert Sense Balance Shampoo

#1 Kérastase Specifique Bain Riche Dermo-Calm Shampoo

Kérastase Specifique Bain Riche Dermo-Calm Shampoo

Køb for 165,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Mild og plejende shampoo
 2. Beroliger hovedbunden
 3. Hår og hovedbund genvinder styrke og vitalitet

Egenskaber

Kérastase Specifique Bain Riche Dermo-Calm Shampoo er en skøn shampoo, der er ideel til dig, der har en tør og irriteret hovedbund. Shampooen har en mild og plejende formel, der nærer og beroliger hovedbunden. Shampooen renser hovedbunden og håret mildt, men effektivt.

Denne shampoo tilfører masser af pleje til håret, så både håret og hovedbunden genvinder sin vitalitet og styrke. Shampooen indeholder planteolie, der har en blødgørende og beroligende effekt på hovedbunden, så du kan godt vinke farvel til en rød, irriteret og kløende hovedbund.

Vores vurdering

Du får her en lækker shampoo til tør hovedbund, der er mild men effektiv.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du gerne vil have en god shampoo til tør hovedbund, der er mild.

#2 Split Fix™ Shampoo

Split Fix™ Shampoo

Køb for 189,- kr. hos Hairlust.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Uden sulfat, silikone og parabener
 2. Modvirker tørt og skadet hår
 3. Renser skånsomt hår og hovedbund

Egenskaber

Hairlust er kendte for deres gode hårprodukter, og denne shampoo er er selvfølgelig ingen undtagelse. Du får her en shampoo uden parabener, sulfater og silikone. Shampooen imødekommer de unikke krav, der stillet til hårpleje for tørt, skrøbeligt og skadet hår. Denne shampoo giver håret en skånsom vask samtidig med, at den genopbygger de enkelte hårstrå og forhindrer spaltede spidser og knækkede hår.

Shampooen indeholder naturlige ingredienser, der forbedrer hårets sundhed. Split Fix™ Shampoo fra Hairlust arbejder på at bekæmpe og forebygge knækket hår og spaltede spidser ved at danne et beskyttende skjold.

Shampooen efterlader både hår og hovedbund stærkere og mere modstandsdygtigt. Shampooen indeholder koffein fra kaffebønneolie, der hjælper med at styrke cirkulationen og sørge for, at hårfolliklerne får de nødvendige næringsstoffer. Shampooen er særligt gode til en følsom hovedbund.

Vores vurdering

Du får her en rigtig god shampoo, der plejer håret og hjælper med at holde hovedbunden sund.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du har en tør hovedbund, og du er på udkig efter en shampoo, der ikke indeholder skadelig kemi og trælse ingredienser, er denne shampoo fra Hairlust lige noget for dig.

#3 Cutrin BIO+ Hydra Balance Shampoo

Cutrin Bio+ Hydra Balance Shampoo

Køb for 129,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Anbefales til tør og irriteret hovedbund
 2. Beroligende og plejende shampoo
 3. Vegansk

Egenskaber

Cutrin BIO+ Hydra Balance Shampoo er en rensende og beroligende shampoo, som er udviklet specielt til tør og irriteret hovedbund.

Shampooen renser hovedbunden og håret mildt og skånsomt og giver en ren og frisk følelse. Ofte føles en tør og irriteret hovedbund stram, og den er både rød og kløende. Cutrin BIO+ Hydra Balance Shampoo beroliger og fugter hovedbunden, så den bliver sund og frisk. 

Denne lækre shampoo indeholder naturlige nordiske havreolier, ceramider og planteafledte ingredienser, der giver øjeblikkelig og langvarig fugt og pleje til hovedbund og hår.

Vores vurdering

Du får her en lækker shampoo til tør hovedbund, der virker beroligende på en irriteret hovedbund.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne shampoo, hvis du har en tør og kløende hovedbund, og du bare ikke kan holde det ud længere. Med denne shampoo til tør hovedbund kan du få en sundere hovedbund, der ikke konstant er kløende og tør.

#4 Instant Relief™ Dandruff Shampoo

Instant Relief™ Dandruff Shampoo

Køb for 189,- kr. hos Hairlust.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Lindrende og plejende shampoo
 2. Modvirker en tør og kløende hovedbund
 3. Fri for sulfat, silikone, parabener og mineralolie

Egenskaber

Med denne shampoo kan du vinke farvel til skæl og en kløende hovedbund. Instant Relief Dandruff Shampoo har en lindrende og plejende effekt på den skælplagede hovedbund, og shampooen arbejder på at skabe balance i hovedbundens mikroflora, og den modvirker en kløende, tør hovedbund.

Helt i tråd med brandets andre produkter, er shampooen naturligvis fri for sulfat, silikone, parabener og mineralolie. Shampooen vasker skånsomt håret, mens den virker lindrende på en irriteret hovedbund og på de hyppigste symptomer på skæl, herunder skællende, dryssende skælflager, tørhed og kløe.

Shampooen forsyner hovedbunden med en fugtgivende og anti-inflammatorisk effekt ved hjælp af økologisk aloe vera, økologisk tea tree oil og glycerin. Samtidig modvirker den antimikrobielle dermosoft® decalact MB ny skældannelse.

Vores vurdering

Dette er en rigtig effektiv shampoo til en skælplaget og kløende hovedbund. Vi er personligt vilde med, at shampooen ingen skadelige stoffer indeholder, og det er et dansk brand, der bare laver virkelig gode hårplejeprodukter.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne shampoo, hvis du har en kløende hovedbund, og du lider af skæl. Denne shampoo virker mild og plejende på en irriteret hovedbund. Shampooen er også ideel til dig, der undgår trælse stoffer i hårpleje.

#5 Pudderdåserne Alt I En Shampoo

Pudderdåserne Alt I En Shampoo

Køb for 179,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Skånsom og uparfumeret shampoo
 2. Kan bruges til alle hårtyper
 3. Mildt skummende og dybderensende

Egenskaber

Denne shampoo fra Pudderdåserne er skånsom og uparfumeret, og den kan bruges af alle hårtyper. Shampooen indeholder blandt andet et vaskeaktiv, kaldet sodium coco-sulfat, som er et mildere alternativ til de traditionelt anvendte sulfater.

Shampooen er mildt skummende og virker dybderensende, og gør både håret og hovedbunden renere uden at tynge håret. Denne shampoo har desuden en beroligende effekt, der er med til at forebygge og lindre hovedbundsproblemer, såsom irritation og kløe.

Vores vurdering

Dette er en rigtig fin shampoo, der kan bruges af alle, og du får meget for pengene, da shampooen kommer i en XL størrelse.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil forkæle din hovedbund og dit hår lidt ekstra, er dette en god shampoo. Hvis du har lidt tør hovedbund, men det ikke er alt for voldsomt, er denne shampoo et godt valg.

#6 HYDRATING MILK SHAMPOO

Køb for 85,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Blid shampoo
 2. Kan bruges af alle hårtyper
 3. Beskytter hår og hovedbund

Egenskaber

Du får her en blid shampoo, der er beriget med mælkeekstrakter, der passer til alle hårtyper. Shampooen renser, fugter og plejer forsigtigt hovedbunden. Shampooen er også ideel til at beskytte hovedbunden og håret. Shampooen gør desuden styling af håret nemmere, og den styrker håret, så det ikke beskadiges, når det børstes.

Vores vurdering

Du får her er rigtig fin shampoo, der plejer og fugter hovedbunden og håret.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en shampoo, der giver pleje og fugt til dit hår og din hovedbund, så er dette lige shampooen til dig.

#7 MARIA NILA Head & Hair Heal Shampoo

Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo

Køb for 195,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. God til skæl og andre hovedbundsproblemer
 2. Virker beroligende og lindrende på hovedbunden
 3. Modvirker tør hovedbund og hårtab

Egenskaber

Hvis du lider af skæl og andre hovedbundsproblemer, er denne shampoo lige noget for dig. Shampooen indeholder piroctone olamine og naturlig aloe vera ekstrakt, der virker beroligende og lindrende på hovedbunden. Shampooen modvirker desuden tør hovedbund og hårtab.

Shampooen indeholder også E-vitamin, apigenin og peptider, der har en stimulerende effekt på hårrødderne. Dette gør shampooen ideel til dig, der gerne vil fremme din hårvækst. Den indeholder også granatæble-ekstrakt Colour Guard Complex, der beskytter din hårfarve og reducerer farvetab så meget som muligt. Shampooen beskytter desuden håret mid UV-stråling fra solen og andre fri radikaler.

Shampooen er mild, og den kan nemt anvendes til dagligt brug. Produktet indeholder ingen parabener og sulfater.

Vores vurdering

Du får her en rigtig fin shampoo, der afhjælper diverse hovedbundsproblem, herunder tør hovedbund.

Derfor skal du købe produktet

Denne shampoo er ideel til dig, der har tør hovedbund, og som samtidig har farvet hår, du gerne vil beskytte så godt som muligt.

#8 Neccin Shampoo Sensitive Balance Nr. 4

Neccin Shampoo Sensitive Balance Nr. 4

Køb for 119,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Modvirker dannelsen af skæl, tør og irriteret hovedbund
 2. Farvebeskyttende
 3. Perfekt til daglig brug

Egenskaber

Neccin Shampoo Sensitive Balance Nr. 4 er en skøn shampoo, som er specielt udviklet til en sart og følsom hovedbund. Shampooen virker plejende, afstressende og afbalancerende, så hovedbunden efterlades gennemfugtet og i komplet balance.

Shampooen har en skånsom formel, der er beriget med piroctone olamine, der modvirker dannelsen af skæl, tør og irriteret hovedbund.

Denne shampoo er desuden farvebeskyttende takket være indholdet af grape-frø.

Vores vurdering

Dette er en rigtig fin shampoo, der ikke sprænger budgettet.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du har både en tør hovedbund og et farvet hår, er denne shampoo lige noget for dig. Derudover er shampooen ideel til der, der gerne vil have et lidt mere budgetvenligt produkt.

#9 Wella Elements Mild Shampoo

Wella Elements Mild Shampoo

Køb for 179,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. 92 % natulige ingredienser
 2. Specielt udviklet til en tør og irriteret hovedbund
 3. Fjerner snavs og produktrester

Egenskaber

Dette er en mild og skånsom shampoo til tør og irriteret hovedbund. Shampooen er beriget med 92 % naturlige ingredienser, der forsigtigt renser hår og hovedbund. Shampooen indeholder vegetabilsk glycerin, der er med til at genoprette hovedbundens komfort, hvilket giver en beroligende og behagelig følelse.

Den milde formel gør at du sagtens kan bruge shampooen jævnligt. Shampooen fjerner effektivt snavs og produktrester uden at fjerne hårets naturlige olier.

Shampooen er uden sulfat, silikone og animalske ingredienser. Produktet er dermatologisk testet.

Vores vurdering

Dette er en rigtig skøn shampoo til dig med irriteret og tør hovedbund.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en lækker og naturlig shampoo til tør hovedbund, så er denne shampoo fra Wella lige noget for dig.

#10 L’Oréal Pro Serie Expert Sense Balance Shampoo

L'Oréal Pro Serie Expert Sense Balance Shampoo

Køb for 129,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Shampoo til tør og irriteret hovedbund
 2. Blødgører hovedbunden
 3. Beroliger og fugter

Egenskaber

Med L’Oréal Pro Serie Expert Sense Balance Shampoo får du en shampoo, der er perfekt til dig, der har en tør og irriteret hovedbund. Shampooen indeholder plejende og beroligende ingredienser, der mildt og skånsomt renser hovedbunden, så den efterlades ren og frisk.

Ofte er en tør og irriteret hovedbund også stram, rød og kløende. L’Oréal Pro Serie Expert Sense Balance Shampoo hjælper med at blødgøre hovedbunden samt berolige og fugte hovedbunden, så den bliver sund og frisk.

Vores vurdering

Dette er en rigtig fin shampoo til tør hovedbund, der virker både plejende og beroligende på hovedbunden.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne shampoo, hvis du har en tør hovedbund, og du gerne vil pleje den ekstra.

Hvorfor får jeg tør hovedbund?

Der kan være flere forskellige årsager til, at du har en tør hovedbund. Lad os kigge lidt nærmere på nogle af de ting, der kan føre til en udtørret og kløende hovedbund.

En af de hyppigste årsager til tør hovedbund er, at du vasker hår for ofte. Hvis du vasker håret dagligt, vil det udtørre både håret og hovedbunden, hvilket giver en tør hovedbund, og det giver givet vis også en hovedbund, der klør og måske er tør og irriteret. Hvis du dyrker meget motion, og du dermed måske er nødsaget til at vaske håret dagligt, er det utroligt vigtigt, at du vælger en mild shampoo til tør hovedbund.

Mange vasker hår i for varmt vand. Jovist, er det lækkert at stå under bruseren i dejligt varmt vand, men det udtørrer håret, og det kan også irritere hovedbunden. Så prøv om vidt muligt at skrue ned for vandtemperaturen og reducere, hvor ofte du vasker hår.

Tør hovedbund opstår også, hvis du bruger en forkert shampoo. Mange shampooer er barske ved håret – i særdeleshed hvis du bruger dem dagligt. Hvis du bruger en shampoo, der er proppet med syntetiske ingredienser, kan det sagtens være årsagen til en udtørret hovedbund.

Derfor er det selvsagt vigtigt, at du anvender den rigtige shampoo, når du skal vaske håret. Undgå hårprodukter, der indeholder sulfater, farvestoffer og parabener. Duftstoffer kan ligeledes give en tør og følsom hovedbund. Vælg gerne en mild shampoo mod tør hovedbund. Sørg også for, at du får skyllet din shampoo og andre hårprodukter ordentligt ud, da rester af shampoo kan føre til en tør hovedbund.

Men det er ikke kun forkert shampoo, der kan give en tør og kløende hovedbund. Overdreven brug af styling produkter kan også gøre hovedbunden tør.

Vejret har faktisk også stor indflydelse på din hovedbund. En lav fugtighed og indendørs opvarmning kan også give en tør hovedbund. Aircondition kan have samme effekt. For mange oplever de, at deres hovedbund klør og er mere tør om vinteren grundet vejret.

Tør hovedbund versus skæl

Mange forveksler skæl og tør hovedbund. Både skæl og tør hovedbund kan være årsag til kløe og skæl, men der er forskel på de to. Skællene ved skæleksem skyldes en fedtet hovedbund, og de er ofte gullige. En tør hovedbund giver med hvide skæl eller løse hudflager, der er tørre. Du kan derimod vælge at bruge en skælshampoo, hvis du lider af skæl.

Hvilke ingredienser skal jeg gå efter, hvis jeg har tør hovedbund?

Gå efter milde ingredienser, der ikke generer og irriterer hovedbunden. Aloe vera, havre og andre naturlige ingredienser er rigtig gode. Gå gerne efter en shampoo, der er udviklet til en tør hovedbund, der samtidig indeholder fugtgivende ingredienser. Undgå shampooer, der indeholder skrappe ingredienser, såsom sulfat, parabener og silikone, da det er med til at udtørre hovedbunden.

Hvordan vælger jeg den rigtige shampoo til ens hovedbundstype?

Vi anbefaler, at du ganske enkelt vælger en shampoo, der er udviklet til en tør hovedbund. På den måde er du sikker på, at shampooen giver fugtgivende pleje, og den er mild ved hovedbunden. Den rette shampoo kan virkelig gøre underværker for din hovedbund.

FAQ

Kan shampoo mod tør hovedbund gøre min tilstand værre?

Hvis du bruger en shampoo, der er decideret udviklet til en tør hovedbund, burde det ikke forværre tilstanden. Bruger du derimod en forkert shampoo, kan der meget nemt gøre tilstanden værre.

Hvordan kan jeg lindre tør hovedbund mellem hårvaskene?

Undgå at bruge for mange styling produkter, da dette vil være med til at udtørre hovedbunden og håret. Det er også en god idé at spise en varieret kost, drikke rigeligt med vand og eventuelt tage et kosttilskud til håret. Du kan eksempelvis få kosttilskud til håret, der er med til at give håret de vitaminer, det hår brug for, så hovedbunden hos i balance.

Hvordan ved jeg, om jeg har tør hovedbund eller skæl?

Ved skæl har du en fedtet hovedbund, hvorimod en tør hovedbund er, ja, tør. Begge dele kan dog føre til en kløende hovedbund, der er irriteret og til stor gene.

Hvordan vælger jeg den bedste shampoo til tør hovedbund?

Vi anbefaler, at du vælger en shampoo til tør hovedbund. Gå efter en shampoo med milde ingredienser, der også virker plejende og beroligende på hovedbunden. Har du en tør hovedbund, er det en god idé at gå efter en særligt fugtgivende shampoo. Undgå skrappe ingredienser, såsom sulfat, silikone og parabener.

Artiklen er opdateret d. maj 23, 2023 af Liva

Malene

Malene er en af vores talentfulde tekstforfattere og produkttestere. Hun har været en del af hjemmesidens siden 2021 og har bidraget med en stor mængde beautyguides og testet produkter fra shampoo til hårserum og vippeserum.

Hun er vores go-to når vores artikler skal opdateres med vores nyeste test, som hun også selv foretager.