Bedste hårolie test

Bedste Hårolie 2022

Her på siden har vi samlet de bedste olier til håret, således at det er nemmere for dig at finde det oliebaserede hårplejeprodukt, som på bedst mulig vis kan give dit hår optimal pleje, fugt og næring. Vi har testet markedets mest populære hårolier fra anerkendte producenter og dermed baseret vores produktanbefalinger på baggrund heraf.

De omtalte anbefalelsesværdige hårolier i nedenstående “bedst i test”-oversigt har naturligvis de bedste plejende egenskaber og er skabt på baggrund af nærende ingredienser, der kan understøtte dit hårs naturlige sundhed, booste indholdet af fugt i dit hår samt gøre håret glansfuldt og blødt.

Produkter i vores bedste hårolie – bedst i test

 1. Moroccanoil Oil Treatment All Hair types – Vores vinder
 2. Björn Axén Organic Caring Hair Oil
 3. HairLust Hair Strengthening & Protection Hair Oil
 4. Id Hair Elements Xclusive Finish Miracle Serum
 5. Alterna Caviar Anti-Aging Omega + Nourishing Oil Treatment
 6. Davines Oi Oil Absolute Beautifying Potion
 7. Schwarzkopf BC Bonacure Oil Miracle Finishing Treatment
 8. Kérastase Elixir Ultime L’huile Originale Oil
 9. Redken All Soft Argan-6 Oil
 10. Wella Sp Luxeoil Reconstructive Elixir

#1 Moroccanoil Oil Treatment All Hair types – Bedste hårolie med argan olie

#1 Moroccanoil Oil Treatment All Hair types - Bedste hårolie med argan olie

👉 Køb for 339,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Plejende hårolie
 2. Indeholder antioxidanter
 3. Kan anvendes til alle hårtyper

Egenskaber

Maroccanoil Oil Treatment All Hair Types er det ultimative hårolieprodukt velegnet til alle hårtyper, som har multiple funktioner; produktet formår at give håret den rette pleje inden styling. Herudover bidrager produktet til at mindske kruset hår, idet det er effektivt til udglatning og dermed finish. Olien har desuden en beskyttende funktion mod solen og øvrige miljøpåvirkninger.

Denne Maroccanoil hårolie kan både anvendes i vådt og tørt hår, og for at opnå de bedste resultater anbefales det, at en smule af olien tilføres både hårlængder og spidser. Hvis du har tilført olien i vådt hår og efterfølgende skal føntørre håret, da vil olien ydermere bidrage til at gøre tørringsprocessen hurtigere.

Indeholdt i denne hårolie fra Maroccanoil er blandt andet argan-olie (bedst i test) samt en række vitaminer og aktive antioxidanter, som bidrager til hårets sundhed og gør håret naturligt stærkere. Endvidere har olien en blødgørende effekt.

Vores vurdering

Der er mange unikke fordele ved denne plejende Moroccanoil hårolie. Vores test af produktet har netop vist meget positive resultater, som gør, at vi vurderer produktet som den bedste hårolie på markedet:

Olien formår at give optimal pleje, uden at fedte eller tynge håret, og den efterlader håret silkeblødt og mere medgørligt, hvilket er et stort plus i forbindelse med styling. Ligeledes er produktet aldeles effektivt til at fugte og beskytte håret, så det øjeblikkeligt kan ses og mærkes.

Derfor skal du købe produktet

Dette er den ultimative hårolie for dig, som leder efter en plejende olie, der kan anvendes i både tørt og vådt hår, og som understøtter hårets naturlige sundhed. Endvidere er hårolien egnet til dig, som ønsker et produkt, der gør din styling-rutine nemmere og samtidig sikrer det flotteste finish.

#2 Björn Axén Organic Caring Hair Oil – Skånsom dermatologisk testet hårolie

Björn Axén Organic Caring Hair Oil - Skånsom dermatologisk testet hårolie

👉 Køb for 179,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Dermatologisk testet
 2. Fugtgivende virkning i hår- og hovedbund
 3. Modvirker kruset og elektrisk hår

Egenskaber

Björn Axén Organic Caring Hair Oil er en naturlig hårolie, som er skabt på økologiske, plejende ingredienser. Hårproduktet er vegansk og beriget med en bred vifte af plejende olier, herunder cabeelinaolie, jojobaolie, sheaolie, solsikkeolie, rapsolie og naturligt koldpresset bergamotolie.

Indholdet af ovenstående olier skaber i samspil et unikt fundament for ideel hårpleje. Yderligere er formlen beriget med en række essentielle vitaminer (heriblandt E-vitamin) og antioxidanter (heriblandt vegetabilsk rosmarin-ekstrakt).

Produktet kan anvendes i alle typer hår, men er særligt egnet til personer med sart hår og hovedbund. Du kan nøjes med at anvende én til to dråber af olien i håret, hvilket vil være rigeligt til at give den optimale næring. Yderligere bidrager olien til at modvirke statisk elektricitet og krus i håret.

Vores vurdering

Hårolien fra Björn Axén har overrasket os positivt på flere parametre. Udover at produktet formår at give øjeblikkelige resultater ved blandt andet at efterlade håret skinnende og tilpas fugtet, så modvirker de aktive ingredienser i olien også, at håret får et kruset udseende. Dermed har vi også oplevet, at denne hårolie er fantastisk at anvende i forbindelse med styling af håret.

Derfor skal du købe produktet

Der er mange gode grunde til at købe dette produkt fra Björn Axén, som netop har vist sig at være den bedste hårolie til sensitivt hår. Hårolien er dermatologisk testet og baseret på en 100 % naturlig og 10 % økologisk formel, der er aldeles skånsom, hvorfor den er særligt egnet til dig med sart hår.

Produktets emballage er endvidere lavet på miljøvenligt, genanvendeligt materiale – et plus er dermed, at du kan bruge olien med god samvittighed.

#3 HairLust Hair Strengthening & Protection Hair Oil – Bedste økologiske, plejende hårolie

#3 HairLust Hair Strengthening & Protection Hair Oil - Bedste økologiske, plejende hårolie

👉 Køb for 149,- kr. hos Thehairlust.com

Fremhævede egenskaber

 1. Beskyttende olie
 2. Plantebaserede, økologiske ingredienser
 3. Plejende hårbehandling

Egenskaber

HairLust Hair Strengthening & Protection Hair Oil er en hårolie egnet til alle hårtyper, som styrker håret og har effektive beskyttende egenskaber; produktet er med til at fremme hårvæksten, og samtidig hermed giver det hårstråene et beskyttende lag, således at de ikke tager skade fra bl.a. varmebehandling.

Olien er baseret på en økologisk og plantebaseret formel, som er beriget med blandt andet kokosolie, arganolie og olie fra solsikkekerner. Olien er ydermere rig på aktive antioxidanter, vitaminer og fedtsyrer, som tilsammen er med til at give et sundt og velplejet udtryk til håret.

Vores vurdering

Produktet giver håret den helt optimale plejende behandling og er som følge heraf også blandt de bedste olier, vi har testet. Dette er netop en af de hårolier på markedet, som kan give bedst beskyttelse og samtidig pleje hårstråene effektivt via sin økologisk baserede formel.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne olie fra HairLust, hvis du bruger mange varmeredskaber, hvorfor du har brug for god beskyttelse, og hvis du samtidig ønsker, at dit hår styrkes og får et velplejet udseende.

#4 Id Hair Elements Xclusive Finish Miracle Serum – Eksklusiv, glansgivende hårprodukt

#4 Id Hair Elements Xclusive Finish Miracle Serum - Eksklusiv, glansgivende hårprodukt

👉 Køb for 129,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Vegansk hårolie
 2. Skaber det perfekte finish
 3. Fri for sulfater, parabener og allergen parfume

Egenskaber

Id Hair Elements Xclusive Finish Miracle Serum er et eksklusivt hårserum, som er en del af Id Hair’s “Finish”-serie, der er kendt for at give stylingen er langvarigt hold og øget glans. Yderligere er produktet glutenfrit og vegansk samt frit for sulfater, parabener og allergene parfumer.

Hårolien kan både bruges i tørt eller vådt hår. Anvender du Xclusive Finish Miracle Serum i vådt hår, så vil det blandt andet beskytte håret, give det et sundt udtryk og reducere tørretiden forbundet med at bruge en føntørrer. Hvis du bruger det i håndklædetørt hår, vil produktet blandt andet give glans og gøre det signifikant blødere samt sundere at se på.

Vores vurdering

Dette serum er ideelt til at skabe et perfekt finish, og vi er i den forbindelse meget imponerede over produktets evne til at skabe glansfuldt hår; vores tests viser endda, at olien formår at skabe et sundt udtryk på tørt og skadet hår, hvor produktet dermed har en aldeles stor effekt. Yderligere er det et stort plus, at Id Hair har medtænkt miljøet og således skabt emballagen på genbrugsplast.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette hårserum, såfremt du vil give dit hår et glansfyldt udtryk og i den forbindelse ønsker at anvende et glutenfrit og vegansk produkt, som på bedste vis formår at skabe et perfekt finish til din styling.

#5 Alterna Caviar Anti-Aging Omega + Nourishing Oil Treatment – Genopbyggende hårolie med op til 250% mere shine

#5 Alterna Caviar Anti-Aging Omega + Nourishing Oil Treatment - Genopbyggende hårolie med op til 250% mere shine

👉 Køb for 179,95 kr. hos Luxplus.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Indeholder Omega 3 og C22-fedtsyrer
 2. Rig på vitaminer og mineraler
 3. Anti-aging produkt

Egenskaber

Alterna Caviar Anti-Aging Omega + Nourishing Oil Treatment er en nærende og genopbyggende hårolie uden sulfater eller parabener. Hårolien indeholder mange vigtige vitaminer, mineraler, antioxidanter og fedtsyrer; der er blandt andet vitamin C samt Omega 3 og C-22-fedtsyrer i formlen.

Ingredienserne bidrager til at nære og fugte håret i dybden samt til at forebygge aldringstegn ved at give liv og op til 250 % mere shine til håret. Yderligere har olien en beskyttende virkning mod UV-stråling.

Du bør kun bruge få dråber af olien i håret, og det anbefales, at du undgår hovedbunden. Du behøver ikke at skylle olien ud af håret igen, og det er op til dig, om du bruger den direkte efter badet inden føntørring, eller i hår som er helt tørt.

Vores vurdering

Vores test og anmeldelse af denne anti-aging hårolie lever bestemt op til forventningerne; vi fik bekræftet, at produktet kan skabe et op til 250 % mere skinnende udtryk, hvilket vi er meget imponerede over. Ydermere viste produktet meget tydelige resultater ved tørt og slidt hår med spaltede spidser, der i høj grad fik et sundere og mere levende udtryk.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du vil give dit hår et yngre udtryk fyldt med glans, og hvis du vil sikre dig, at dit hår får de rette ingredienser, så det er velplejet, så er dette produkt fra Alterna Caviar en oplagt mulighed.

Du får et godt produkt, der giver flotte, tydelige resultater. Desuden er olien med til at sikre naturlig UV beskyttelse, hvorved den beskytter håret mod solens skadelige stråler.

#6 Davines Oi Oil Absolute Beautifying Potion – Fantastisk beskyttende hårolie

#6 Davines Oi Oil Absolute Beautifying Potion - Fantastisk beskyttende hårolie

👉 Køb for 145,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Udglatter håret
 2. Blødgørende og skinnende virkning
 3. Beskytter mod varmestyling og miljømæssige faktorer

Egenskaber

Davines Oi Oil Absolute Beautifying Potion er en hårolie med multifunktionelle virkninger, idet den dels bidrager til at fugtbooste håret og således give den rette næring, og dels har den en stylingfunktion ved at gøre håret mere blødt og skinnende. Desuden har produktet centrale beskyttende funktioner, idet det formår at beskytte mod varme fra diverse varmestylere samt beskytte mod miljømæssige stressfaktorer såsom solens stråling.

Denne hår-olie er fyldt med aktive ingredienser, som blandt andet opretholder hårets naturlige pigment og gør det nemmere at style håret. Blandt ingredienserne er roucouolie, der har en signifikant udglattende virkning og således formår at skabe kontrol over stort, kruset og slidt hår.

Hvis du bruger olien i vådt hår, anbefales det, at du først gør håret håndklædetørt for de bedste resultater. Du kan også anvende denne Davines Oi olie, når håret er helt tørt.

Vores vurdering

Dette er en god hårolie, hvis du har meget tørt hår; vores test har tydeliggjort produktets evner til at hydrere håret og gøre det mere blødt. Herudover vurderer vi produktets evner til at beskytte mod varmeskade som super gode; hårolien beskytter håret effektivt inden brug af varmestylere.

Derfor skal du købe produktet

Du bør købe denne hårolie, hvis du er på udkig efter et produkt, som både plejer, nærer og beskytter dit hår. Hvis du endvidere døjer med krusede hårstrå, så er dette produktet, som på fremragende vis formår at hjælpe dig til at få kontrollen over dit hår tilbage.

#7 Schwarzkopf BC Bonacure Oil Miracle Finishing Treatment – Professionel hårolie til en skarp pris

#7 Schwarzkopf BC Bonacure Oil Miracle Finishing Treatment - Professionel hårolie til en skarp pris

👉 Køb for 108,75 kr. hos Billigvoks.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Skaber naturligt, smukt hår
 2. Egnet til normalt og tykt hår
 3. Reparerer beskadiget hår

Egenskaber

Schwarzkopf BC Bonacure Oil Miracle Finishing Treatment er et hårprodukt beriget med solsikkeolie og arganolie, som desuden kan fungere som en leave-in hårkur; først anvendes et par dråber af olien i fugtigt hår for at tilføre håret den rette næring, og efterfølgende kan den anvendes i det tørre hår for at give mest muligt glans og blødhed. Der er hverken parabener eller sulfater i hårolien.

Produktet er særligt udviklet til normalt og tykt hår. Ved meget tykt og krøllet hår kan det være, at et par dråber af olien ikke er tilstrækkeligt. Endvidere formår produktet at reparere håret og dermed understøtte dets sundhed ved korrekt anvendelse.

Vores vurdering

Vi synes bestemt at Schwartzkopf lever op til deres mål om at skabe “professional hair care for you”, hvorfor produktet også er endt på listen over de 10 bedste hårolier på det danske marked. Hårolien er nem at bruge, absorberes hurtigt i håret og skaber dermed også hurtige resultater.

Derfor skal du købe produktet

Her er tale om en af de bedste hårolier på markedet til en meget fin pris. Produktet anvendes af professionelle stylister verden over, idet det giver unikke muligheder for at skabe smukt hår på en naturlig og sund måde. Altså er der gode grunde til at købe denne hårolie fra Schwartzkopf, der vil kunne give dit hår fantastisk pleje.

#8 Kérastase Elixir Ultime L’huile Originale Oil – For et velplejet anti-frizz look

#8 Kérastase Elixir Ultime L'huile Originale Oil - For et velplejet anti-frizz look

👉 Køb for 288,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. 96-timers anti-frizz virkning
 2. Skøn, naturlig blomsterduft
 3. Indeholder 5 plejende olier

Egenskaber

Kérastase Elixir Ultime L’huile Originale Oil er en hårolie baseret på en kombination af 5 forskellige olier; arganolie, majskimolie, kameliaolie, pracaxioolie og omarulaolie. Kombinationen af disse kvalitetsrige olier gør, at håret næres, styrkes og plejes i dybden. Olierne har et naturligt indhold af antioxidanter og vitaminer, blandt andet vitamin C og D.

Produktets ingredienser har en anti-frizz virkning, der gør, at hårfibrene udglattes og tilføres ren glans, som holder i op til 96 timer.

De aktive ingredienser har desuden en beskyttende effekt mod varmeskade helt op til 230 grader celsius, hvilket er fordelagtigt inden brug af styling-redskaber. Produktet har en naturlig blomsterduft grundet indholdet af blandt andet mandarin og pansy; den skønne duft holder i op til 48 timer.

Vores vurdering

Denne olie fra anerkendte Kérastase kan give en fantastisk skønhedsoplevelse og har vist særligt at have positiv effekt på tørt og livløst, kruset hår. Vi er meget overraskede over produktets effektive virkning, særligt mod kruset hår – og vi kan konstatere, at det ikke er en overdrivelse, at virkningen holder i flere døgn.

Desuden finder vi kombinationen af forskellige olier aldeles positiv, da formlen sikrer, at produktet har multiple plejende egenskaber og stylende funktioner.

Derfor skal du købe produktet

Dette er det perfekte produkt for dig, som er på udkig efter en anti-frizz olie af høj kvalitet, som er nem at anvende i håret. Her får du et produkt med aldeles effektiv virkning, og som gør, at du kan få fint hår med flot shine på få øjeblikke.

#9 Redken All Soft Argan-6 Oil – Fremragende olie til pleje af tørt hår

Redken All Soft Argan-6 Oil - Fremragende olie til pleje af tørt hår

👉 Køb for 216,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Rig på arganolie
 2. Giver balsampleje
 3. Understøtter hårets smidighed

Egenskaber

Redken All Soft Argan-6 Oil er et hårolieprodukt, som virker plejende på håret. Produktet kan sørge for, at håret får den rette og nødvendige næring inden hårvask, såfremt du anvender den inden det daglige bad, og produktet kan yderligere anvendes til at give intens blødgørende pleje over natten, såfremt den bruges, inden du går i seng.

Herudover kan olien fordeles i spidserne og længderne ved vådt hår efter badet, eller du kan blot anvende den ved helt tørt hår. Olien virker blødgørende samt udglattende og giver glans til håret, uanset om det er vådt eller tørt.

Ved anvendelse af olien efter brug af både shampoo og balsam har undersøgelser vist, at produktet giver op til 15 gange mere balsampleje, end hvis du blot havde brugt en shampoo. Samtidig hermed bidrager olien til at gøre håret mere smidigt og dermed stærkere, hvilket er fundamentet for sundere hårvækst.

Vores vurdering

Produktet har mange anvendelsesmuligheder og tilhørende fine egenskaber; både hvad angår produktets blødgørende og glansfyldte styling-effekter, samt produktets evne til at styrke dit hår og gøre det mere modstandsdygtigt. Desuden er vi overraskede over oliens fantastiske virkning ved brug som leave-in kur i løbet af natten.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du døjer med tørt hår og således leder efter en hårolie, som kan booste dit hår med næring og intens pleje, så kan denne olie fra Redken anbefales dig. Produktet giver dit hår glans og kan oven i købet også anvendes som hårkur henover natten, hvor den har en ultimativ blødgørende effekt. Du får et fantastisk produkt til prisen.

#10 Wella Sp Luxeoil Reconstructive Elixir – Effektiv hårolie med genopbyggende effekt

Wella Sp Luxeoil Reconstructive Elixir - Effektiv hårolie med genopbyggende effekt

👉 Køb for 149,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Genopbygger håret
 2. Fremmer hårvækst
 3. Særligt egnet til tyndt og fint hår

Egenskaber

Wella Sp Luxeoil Reconstructive Elixir er en hårolie baseret på en plejende formel, der øjeblikkeligt bidrager til at reparere og genopbygge ødelagte hårstrå. Olien består blandt andet af arganolie, jojobaolie og mandelolie, som er rige på essentielle vitaminer og gavnlige fedtsyrer, der nærer håret. Indholdet af vitamin E bidrager endvidere til at fremme hårvæksten på en naturligt sund måde.

Olien virker let i håret og absorberes hurtigt. Yderligere er de aktive ingredienser medvirkende til at gøre håret mere glat og til at fremme glans. Hårolien bidrager desuden til at gøre håret mere kraftfuldt og elastisk.

Vores vurdering

Alt i alt bidrager olien til at understøtte et velplejet udtryk og til at give mere fylde og kraft uden at tynge håret. Sidstnævnte har vist sig at have aldeles effektiv virkning på personer med særligt tyndt og fint hår. Yderligere viser vores hårolie-test, at produktet har en fremragende genopbyggende virkning på beskadiget hår.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du har tyndt, fint hår og oplever, at dit hår har taget skade af f.eks. kemiske behandlinger eller solens skadelige stråler, så vil denne olie kunne reparere og understøtte dit hårs naturlige sundhed på effektiv og hurtig vis. Hvis du endvidere ønsker mere fylde og kraft i håret, da er der ingen tvivl om, at dette produkt er egnet til dine behov og ønsker.

Hvorfor bruge hårolie?

Der er mange grunde til, at det anbefales at bruge en hårolie af frisører verden over. De nedenstående årsager er naturligvis baseret på, at du vælger en hårolie af høj kvalitet, som er baseret på en kombination af plejende og nærende aktive ingredienser.

En hårolie af høj kvalitet kan netop give den nødvendige fugt som supplement til den naturlige talgproduktion, hvilket er essentielt for hårets sundhed. Den plejende effekt i hårolier modvirker endvidere et kruset udtryk, får håret til at shine/giver håret glans, samt giver håret et fint finish. Samtidig hermed formår en hårolie at fremme hårvækst, reparere eventuelle ødelagte hårstrå samt genopbygge ødelagte spidser – alt sammen for et sundere og flottere udtryk.

Hvilken hårolie er bedst?

De omtalte hårolier her på siden er alle i en top 10 over de bedste på markedet – svaret på hvilken som er bedst til dit hår afhænger dermed af dine præferencer og din hårtype, herunder om du f.eks. har fint hår eller kraftigt hår.

Det er vigtigt, at du vælger den olie, som passer til dig, og det kan derfor anbefales, at du læser vores anmeldelser, som er baseret på vores grundige og ærlige tests af produkterne. Brug således dette som en hjælp til at vælge den bedste olie til håret, der kan give dig de bedste resultater og holdbar sundhed for dit hår.

Hvordan skal jeg bruge hårolie?

De fleste hårolier kan bruges i tørt såvel som vådt eller fugtigt hår, alt afhængigt af hvad målet er med at bruge produktet.

Skal du eksempelvis føntørre dit hår efter at have været i bad, så anbefales det, at du giver hårspidserne og længderne en smule olie, da dette dels vil kunne beskytte dit hår og forkorte tørretiden. Hvis du ydermere ønsker mere glans i håret, så anbefales det, at du bruger olien i dit hår, når det er helt tørt.

Det vil som regel være tilstrækkeligt at bruge et par dråber olie til hår i dine spidser og længder, såfremt du har meget fint hår. Er dit hår derimod mere kraftigt, så skal du muligvis anvende en smule mere olie. Det anbefales, at du undgår at påføre olien i hovedbunden, og følges anvisningerne, så kan du trygt påføre olien i dit hår og samtidig være sikker på, at dit hår ikke bliver fedtet.

De præcise anvisninger kan naturligvis variere fra produkt til produkt, hvorfor det også anbefales, at du læser anvisningerne på produktets emballage.

FAQ

🏆 Se vinderen fra Moroccanoil Oil af vores hårolie bedst i test

Vi har testet 10 af markedets bedste hårolier, så du kan finde din nye hårolie med arganolie lige her. Vi tester blandt andet Moroccanoil Oil, Björn Axén, HairLust, Id Hair Elements og Alterna Caviar.

📊 Hvordan har vi vurderet vinderen?

Vi har testet alle hårolier og sammenlignet deres forskelle og specielle egenskaber. I sammenligningen finder du de elementer vi bedst kunne lide og vores egen vurdering af produktet.

✅ Få den billigste pris i Danmark

Samtidig med at vi har vurderet og sammenlignet de bedste hårolier, har vi også fundet den bedste pris til dig. Du finder derfor samtidig det bedste sted at købe din nye lækre hårolie, så dit hår kan få den bedste behandling.

Artiklen blev publiceret d. januar 3, 2022 af Liva og senest opdateret d. januar 4, 2022 af Liva