Bedste Skægbalsam

Bedste skægbalsam test (2023)

Artiklen er senest opdateret d. januar 10, 2023 af Willow

Et velplejet look er noget alle drømmer om. Og når det kommer til mænd og deres skæg, så det ingen undtagelse. Derfor har vi lavet denne skægbalsam test, hvor vi har test alle de bedste og mest populærer skægbalsam på markedet, så du nemt kan finde den bedste skægbalsam.

På den måde kan du, uanset om du har tørt og kraftigt skæg, tør hud eller bare ønsker flottere og blødere skæg, finde den rette pleje. Så læs med i vores skægbalsam bedst i test, og find den bedste skægbalsam til dig og dit skæg.

Hvilke skægbalsam er bedst i test

 1. American Crew Beard Balm
 2. Hommer Leave-In Skægbalsam
 3. Matas Men 2-in-1 Beard Shampoo and Balsam
 4. Golden Beards Økologisk Skægbalsam
 5. King C Gillette Soft Beard Balm
 6. Murdock London Beard Conditioner
 7. Recipe For Men Ultra Soft Beard Balm
 8. Golden Beards Økologisk Conditioner
 9. Barberians Copenhagen Beard Balm
 10. Bulldog Original 2-in-1 Beard Shampoo and Conditioner

#1 American Crew Beard Balm

American Crew Beard Balm

👉 Køb for 109,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Frisk og maskulin duft
 2. Tilfører skægget pleje og ekstra fugt
 3. Blød konsistens, der genopfrisker og former skægget

Egenskaber

American Crew Beard Balm er uden tvivl den bedste skægbalsam, som vi har prøvet! Denne skægbalsam både dit skæg til at dufte friskt og maskulint. Derudover får den også dit skæg til at se sundt og velplejet ud.

Denne skægbalsam er lavet på en formel, der har blød konsistens, hvilket gør den ekstremt behagelig, lækker og nem at arbejde med. Noget af det, der gør, at dette er den bedste skægbalsam, er dens indhold af ingredienser som gør den til en utroligt plejende balsam.

American Crew Beard Balm plejer skægget med intens fugt, hvilket betyder, at den den er særligt velegnet til dig, der har tørt skæg eller ønsker blødgøre dit skæg. Derudover modarbejder den spaltede spidser, og giver dig mere kontrol over dit skæg.

Noget andet, der gør, at dette uden tvivl er den bedste skægbalsam, er, dens evne til at give et skarpt finish og forme dit skæg. Det er dens formel særligt udviklet til, foruden at kunne genopfriske din styling efter ønske.

Vores vurdering

Af alle de skægbalsam, som vi har med i vores test, så er dette uden tvivl den bedste skægbalsam – en ægte ‘must have’. Vi har fået markant blødere skæg, der har en behagelig og dejlig duft.

Vores styling af vores skæg sidder længe, så uden at det føles stift og ubehageligt. Det er god skægbalsam fordi skægget tydelig får en masse fugt, syner af fyldigere skæg og hjælper mod tør hud.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du leder efter det alle mænd absolutte ‘must have’ når det kommer til at pleje sit skæg, så skal du prøve American Crew beard Balm.

#2 Hommer Leave-In Skægbalsam

Hommer Leave-In Skægbalsam

👉 Køb for 179,- kr. hos Made4men.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Dermatologisk testet
 2. Indeholder hamp olie
 3. Naturlige ingredienser

Egenskaber

Hommer Leave-in Skæg Balsam er en af de bedste skægbalsam, som vi har prøvet i vores test. Denne skægbalsam, er mild mod huden, dufter behageligt og mildt, samt hjælper med både at pleje huden og skægget.

Denne Hommer skægbalsam er lavet på en formel, der er dermatologisk testet. Det betyder, at formlen er egnet til huden under skægget og kan eliminerer kløe. På listen af ingredienser finder du blandt andet hamp olie, foruden en lang række af andre naturlige ingredienser

På den måde kan kombinationen af en mild formel, samt dens plejende egenskaber være med til, at fugtiggøre og beskytte din hår i ansigtet og hud. Noget andet, der gør dette til en genial skægbalsam er, at du kan bruge den hver dag – skægget må gerne være fugtigt ved påføring.

Hommer skægbalsam dufter af en kombination af træ dufte, bitter chokolade og vetiver toner. Det er en maskulin og lækker duft, som mange mænd godt kan lide. Duften er ikke overdøvende, men holder hele dagen og bidraget til, at man føler sig ren og velplejet.

Vores vurdering

Denne velduftende skægbalsam hjælper dig, der har en sart og tør hud. Den sikre en skarp styling og et velplejet look, der holder hele dagen. Derudover, så er velgenet til alle uasnet om du har kort skæg, langt skæg eller udelukkende overskæg.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du ønsker en mild og velduftende skægbalsam, så må du ikke snyde dig selv for denne!

#3 Matas Men 2-in-1 Beard Shampoo and Balsam

Matas Men 2-in-1 Beard Shampoo and Balsam

👉 Køb for 54.95,- kr. hos Made4men.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Både skægshampoo og skægbalsam i ét
 2. Giver et blødere skæg
 3. Indeholder kreatin

Egenskaber

Matas’ 2-in-1 Beard Shampoo & Balsam er et alsidigt produkt, der vil pleje skægget på flere nivauer. Dette produkt er en blanding af både en shampoo og en balsam, hvilket gør det til det helt rigtige produkt for dig, der elsker følelsen af et rent skæg på rekord tid.

Denne kombineret skægshampoo og skægbalsam i ét gøre det nemt at få et rent og glansfuldt skæg, hver gang du har vasket dit skæg. Modsat almindelig shampoo, så giver denne kombination både glans samt blødgør dit skæg, grundet dens formel.

Matas Men 2-in-1 Beard Shampoo & Balsam af lavet på en formel, der består af ingredienser såsom CAPB, provitamin B5 og kreatin. Denne formel eliminerer kløe, renser huden for naturlige olier og snavs. Hvorimod dens indhold af kreativ plejer og beskytter huden.

Derudover vil dens indhold af provitamin B5 fugte skægget og gøre det glansfuldt. Disse ingredienser eliminerer også kløe og irritation i din hud under skægget, hvilket er noget mange mænd døjer med.

Vores vurdering

Denne skægbalsam er en meget nærrende og behagelig balsam, der kan benyttes til både kort skæg og langt skæg. Hvis det er første gang, du skal bruge skægbalsam, så er dette et rigtig godt førstegangs produkt. Her får du både skægshampoo og skægbalsam, der giver optimal pleje.

Derfor skal du købe produktet

Ønsker du at bruge skægbalsam for første gang, så bør du helt klar prøve denne for at få flot skæg.

#4 Golden Beards Økologisk Skægbalsam

Golden Beards Økologisk Skægbalsam

👉 Køb for 89.95,- kr. hos Made4men.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Indeholder kakao, shea Butter og æteriske olier
 2. Dansk, organisk og vegansk
 3. Fugtgivende

Egenskaber

Golden Beards Økologiske Skægbalsam er en skægbalsam, der ikke bare er produceret af en dansk virksomhed, men som sikre optimal skægpleje til mænd verden over. Golden Beard er kendt for at lave 100% organiske og veganske produkter, der er baseret på naturlige formler.

Denne skægbalsam er baseret på en formel, der er der lavet til at holde både dit skæg og hud under skægget sund og balanceret. Derudover, så er den lavet til fremme væksten af dit skæg, samt fugte skægget.

Dens formel indeholder blandt andet kakao, shea butter, abrikos olie, jojobaolie, argan olie, D-vitamin og æteriske olier. Blandingen af disse ingredienser sikre dig optimal pleje og gør det lettere, at style dit skæg, da det blødgør skægget.

Golden Beards har med andre ord brugt den samme tilgang til denne skægbalsam, som de har brugt til deres økologiske skægolie. Og hvis du kombinerer deres skægolie med denne skægbalsam, vil du opleve de velplejede resultater hurtigere og tydelige!

Vores vurdering

Hvis du døjer med tørt skæg eller trænger til at give hele skægget et skud pleje, så kan denne skægbalsam måske være den rette for dig. I kombination med skægolie og deres skægbalsam, så giver du dit skæg en masse næring, der gør det blødt og medgørligt.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du ønsker dig lækkert skæg, der er top velplejet og fugtet, så er denne måske for dig.

#5 King C Gillette Soft Beard Balm

King C Gillette Soft Beard Balm

👉 Køb for 92.88,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Indeholder kakaosmør, arganolie og sheasmør
 2. Blødgørende
 3. Påføres i fugtigt eller vådt skæg

Egenskaber

King C. Gillette Soft Beard Balm er en skægbalsam, der med sin cremet konsistens, giver dig lækkert skæg, der føles velplejet. Denne skægbalsam er bygget på en formel, der er intens fugtgivende og mere fed en den almindelige skægbalsam.

Dens formel er bygget på ingredienser såsom fed kakaosmør, arganolie og sheasmør. Disse ingredienser går i dybden af dit skæghår og giver intens fugt – også til din hud under skægget. Dette betyder også, at dit skæg vil føles blødere uden at tørre huden.

Du kan bruge denne skægbalsam både når du vil vaske dit skæg og som leave-in-skægbalsam, du bruger i det daglige. Derudover, hvis du benytter et federe lag af denne skægbalsam og lader den sidde, så kan bruges som dybdegående skægkur.

King C. Gillette Soft Beard Balm kan bruges sammen med din favorit skægolie. Du bør påføre skægolie efter du har vasket skægget med skægbalsam.

Vores vurdering

Hvis du leder efter en skægbalsam, der kan hjælpe dig med at fugtgive dit skæg uden, du behøver at bruge skægolie, så bør du prøve denne. Dens fede ingredienser giver intens fugt, og det gør hårene mere medgørlige under styling, så skægget sidder ordentligt hver gang.

Derfor skal du købe produktet

Døjer du med tør hud eller tørt skæghår, så er denne balsam til skægget måske noget for dig.

#6 Murdock London Beard Conditioner

Murdock London Beard Conditioner

👉 Køb for 155,- kr. hos Lookfantastic.dk

Fremhævede egenskaber

 1. pH-balancerede og vegansk balsam
 2. Indeholder hvedeproting og citronsyre
 3. Fri for parabener, sulfater og phtalater

Egenskaber

Murdock London Beard Conditioner er en skægbalsam, der med sin nærende formel, går i dybden og blødgører, fugtre og styrker dit skæg, så du kan få det perfekte skæg.

Denne skægbalsam er bygget på en formel, der er pH-balancerede, hvilket gør den særligt egent til dig med sart hud. Den indeholder blandt andet hvedeprotein og citronsyre, som gør det nemmere for dig at håndtere dit lange skæg, mens den giver glans.

Vores vurdering

Denne skægbalsam tæmmer og plejer dit skæg, så det bliver nemmere for dig at sætte. Og det er uanset om det er dit overskæg eller længere skæg. Den får dine hår til at se glatte og sunde ud.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du har brug for hjælp til at tæmme dit vilde skæg, så er denne måske for dig.

#7 Recipe For Men Ultra Soft Beard Balm

Recipe For Men Ultra Soft Beard Balm

👉 Køb for 149,- kr. hos Apopro.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Giver fyldigere skæg
 2. Modvirker døde hudceller og skæl
 3. Vegansk og parabenefri

Egenskaber

Recipe For Men Ultra Soft Beard Balm er en skægbalsam, der giver et let hold, men super fin glans, der gør, at dit hår ser sundt og velplejet ud. Grundet dens sammensætning af ingredienser, så er dette også en super let, hurtig absorberende balm.

Denne skægbalsam er lavet til at gøre skægget blødt, lækkert og syne mere fyldigt. Den er meget mild mod huden, minimere kløe og irritation, og modvirker skæl i skægget. Recipe For Men Ultra Soft Beard Balm er produceret i Sverige, og er 100% vegansk og helt uden parabener.

Vores vurdering

Hvis du døjer med diverse irritationer fra produkter til skæg, så kan det være, at denne kan hjælpe dig. Da den med sine veganske og milde formel, kan forvandle mænds skæg til fyldige og velplejet looks. Du kan med fordel brug en børste eller kam til at forme skægget ved brug.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du ønsker at give skægget ekstra pleje, så er denne måske for dig.

#8 Golden Beards Økologisk Conditioner

Golden Beards Økologisk Conditioner

👉 Køb for 75.95,- kr. hos Made4men.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Indeholder Carshalton lavendel,
 2. Anti-bakterie formel.
 3. Fungere som en kur

Egenskaber

Golden Beards Økologisk Conditioner er en balsam til dit skæg, der giver en frisk duft og sørger for at du får et lækkert og blødt skæg. Dens formel giver skægget en naturlig flot glans, der får dit hår til at se sundt og velplejet ud. Lad den sidde i 2-3 minutter for optimale resultater.

Denne balsam er lavet på en naturlig formel, der virker anti-bakteriel og som er rig på lavendel, jojobaolie. Dens sammensætning af ingredienser hjælper dig med at rense dit skæg, samt sikre at dit hår bliver blødgjort og ser sundt ud.

Vores vurdering

Denne skægbalsam giver pleje til alt lige fra et stort fuldskæg til overskæg. Dens evne til at pleje både hud og hår gør, at conditioner til skæg er velegnet til erfarne og nybegyndere inden for skægpleje.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du ønsker at pleje både skæg og hud, så er denne måske for dig.

#9 Barberians Copenhagen Beard Balm

Barberians Copenhagen Beard Balm

👉 Køb for 119,- kr. hos Coolshop.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Tilføjer fugt til både hår og hud 
 2. Gør dit skæg super blødt
 3. Efterlader ikke skægget fedtet

Egenskaber

Barberians Copenhagen Beard Balm er en skæg balsam, der sikrer dig et super blødt skæg, der er nemt at arbejde med. Denne skæg balsam giver dit skæg både hold samt fleksibilitet i skægget under styling. Derudover, er den let at vaske ud og efterlader ikke skægget fedtet. 

Den er lavet på en formel, der er skabt til at tilføje fugt til både hår og hud, hvilket et sundt og velplejet skæg og look. Da denne skæg balsam også giver hold, kan du med fordel brug en kam eller børste til at style skægget.

Vores vurdering

Denne skæg balsam virker fugtgivende, og gør dit skæghår blødt og nemt at arbejde med. Derudover, så sikre den også, at huden også bliver plejet.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du ønsker skægpleje, der giver hold i dit skægget under styling, så er denne måske for dig.

#10 Bulldog Original 2-in-1 Beard Shampoo and Conditioner

Bulldog Original 2-in-1 Beard Shampoo and Conditioner

👉 Køb for 52,- kr. hos Lookfantastic.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Fjerner alle filtre
 2. 2-i-1 skægpleje
 3. Fri for parabener og ingredienser fra animalske kilder

Egenskaber

Bulldog Original 2-in-1 Beard Shampoo and Conditioner er en skæg conditioner, der er lavet til at opfriske og pleje dit skæg. Den lavet på en 2-i-1 formel, der både renser dit skæg, samt blødgøre og fjerner alle filtre fra dit skæghår.

Dens formel indeholder blandt andet aloe vera, som også plejer huden. Aloe vera er kendt for at være en multi-gavnligt ingrediens, der også egner sig til nænsomt at fjerner urenheder fra dit skæg, så det både bliver plejet og renset.

Vores vurdering

Denne skæg balsam er en god begynder balsam til skægget, da det er en 2-i-1 balsam. Den både rengøre skægget nænsomt, og giver den pleje med naturlige ingredienser, herunder aloe vera.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er ny til verdenen af skægpleje, så er denne måske for dig.

Hvad indeholder balsam til skæg?

I lang tid har mange mænd brugt ting som vaseline til at pleje eller style deres skæg, men dette tilstopper porerne i hårene, samt hårsækkene. Det betyder, at håret bliver fedtet, uregerligt og ødelagt.

For lige som det hår, man har på sit hoved, så skal skægget også have den rette pleje. Derfor er det vigtigt man finder en god skægbalsam, der kan rense og pleje skægget, uden at skade huden. Og da det skal bruges i ansigtet, så er det godt med en der indeholder naturlige ingredienser.

Dette kan blandt andet være argan olie, aloe vera, abrikos olie, vitaminer m.m. Nogen skægbalsam indholder også kakao- og shea smør, som er mere fede ingredienser. Fælles for dem alle er, at de giver intens pleje, dog virker nogen mere ‘tunge’ end andre.

Hvad skal man overveje inden man vælger?

Inden du køber en skæg balsam, skal du over veje hvad dine behov er og hvor følsom din hud er. Døjer du med tør og irriteret hud, så kan du drage fordel af en skægbalsam, der indeholder mere fede ingedienser, der giver mere intens og langvarig fugt.

Har du tendens til olieret hud, så skal du finde en skægbalsam, der er mindre tung. Derudover, hvis dit skæg har tendens til at virke filtreret, have spaltede spidser eller virker tørt og svært at style, så er fugt også en egenskab, du skal kigge efter. Det er også vigtigt med en god shampoo.

Hvad er skægbalsam?

Skægbalsam fungere ligesom balsam til dit hår på hovedet. Dens primærer funktion er, at give pleje, næring og fugt til hårt og sikre, at det er nemt at rede ud og style. Efter en lang dag eller uge, hvor det har været udsat for vind og vejr, så kan man give det styrken tilbage med balsam.

Hvilken balsam du skal vælge kommer i høj grad an på dit behov, hudtype og skægget. Kan du lide at style dit skæg, så kan du finde en leave-in balsam, der også har lidt hold, så du har et skarpt look hele dagen.

Forskel på skægbalsam og skægolie

En god tommelfingerregl er, at skægbalsam som udgangspunkt er til skægget, hvorimod en skægolie er mere egnet til huden under dit skæg. Du kan teknisk set bruge en skægolie både morgen og aften, men det anbefales at bruge skægolie inden sengetid for pleje natte over.

En skægolie indeholder også pleje ingredienser, herunder vitaminer og forskellige olier. Hvis du døjer med, at dit skæg er tørt, du har spaltede spidser, det filtre, så har du typisk brug for fugt, og det er her en skægbalsam er din bedste ven.

Kan skægbalsam bruges til både hår og skæg?

Som udgangspunkt er det kun egnet til skægget, men det kan bidrage til huden under dit skæg, og på den måde påvirke hårvækste og udseende.

Hvad koster balsam til skæg?

Det kommer an på hvilket mærke, du ønsker at købe, størrelse og indholdet.

Martin er vores tester af skægtrimmere og andre produkter til mænd. Han var med til at starte hjemmesiden, hvor han har bidraget med talrige artikler og guides til hjemmesiden.