Bedste balsam test

Bedste balsam 2023 – Se vores store balsam test

Artiklen er senest opdateret d. september 14, 2023 af Liva

Hver dag udsættes dit hår for skadelige faktorer. Det kan være alt lige fra brug af føntørrer og glattejern til vejrmæssige faktorer som kulde eller sol, som udtørrer håret. Ved brug af en god balsam kan påvirkningen dog mindskes således, at dit hår forbliver sundt og glansfuldt. De fleste bruger måske bare en tilfældig shampoo og balsam.

Men hvad er balsam og hvad gør det godt for?

Balsam bør anvendes efter brug af shampoo, da det indeholder en række forskellige ingredienser, som både hjælper med at reparere og beskytte håret samt får det til at fremstå smukt med masser af glans. Balsam bør derfor være en del af alles hårplejerutine, hvorfor vi har testet og anmeldt en række forskellige produkter, så du kan vælge den bedste balsam, som giver dit hår de bedste betingelser.

Hvad end dit hår har brug for genopbyggelse eller blot ekstra pleje er balsam godt for håret. Har dit hår i stedet brug for ekstra vitaminer, så læs mere i vores test af hårvitaminer her.

Produktanmeldelser – Balsam bedst i test 2023

Se vores udvalgte produkter til balsam bedst i test:

 1. Yuaia Haircare Grow and Glow balsam
 2. HairLust Grow Perfect™ Conditioner
 3. Australian Bodycare Hair Care Conditioner med Tea Tree Oil
 4. Maria Nila True Soft Conditioner
 5. Redken All Soft Conditioner
 6. Kérastase Blond Absolu Cicaflash Treatment
 7. Moroccanoil Extra Volume Conditioner
 8. Alterna Caviar Multiplying Volume Conditioner
 9. Rønsbøl Extra Care Conditioner
 10. Rudolph Care Forever Soft conditioner
 11. Kevin Murphy HYDRATE.ME.RINSE Balsam

#1 Yuaia Haircare Grow and Glow Balsam – Must-try vinder af best i test

yuaia grow and glow balsam

Køb til 179,- kr hos Yuaiahaircare.dk

Fremhævede features

 1. Fugt- og glansgivende til perfekt udstråling af håret
 2. Beskyttende effekt, som modstår daglige strabadser
 3. Særlig velegnet til fedtet hår og hovedbund

Egenskaber

Den naturlige balsam Yuaia Haircare Grow and Glow Balsam er fyldt med naturlige ingredienser, som alle er nøje udvalgt med det formål at finde en formel til styrkelse og boost af hårstråene. Dette gøres ved at aktivere hårsækkenes regenerering. Desuden efterlader denne balsam håret glansfuldt og blødt. 

Ikke nok med at virke fugtgivende for hårstråene, så indeholder balsammen frugtsyre, som bliver en mild eksfolierende effekt samtidig med at skabe en balance i hovedbunden. Balsammen er derfor særligt velegnet til fedtet hår eller hovedbund. 

Det kan anbefales at bruge denne balsam sammen med Yuaia Haircares Grow and Glow shampoo, da disse til ammen giver de bedste forudsætninger for eksfoliering af hovedbunden og øget hårvækst. Hvis du trænger til at forkæle håret ekstra, så er Yuaia Haircare – Intensive Repair and Growth Hair Mask også udviklet særligt til aktivering af hårvæksten.

Grow and Glow serien fra Yuaia HairCare er unisex.

Produktet indeholder 200 ml.

Vores vurdering

Denne balsam giver et fantastisk resultat. Allerede ved brug første gang mærkes det, hvordan den milde balsam med naturlige ingredienser straks virker blødgørende uden på nogen måde at tynge håret. 

Bedste resultat opnås ved at lade balsammen sidde et par minutter, så ingrediensernes effekt udnyttes til fulde. 

Derfor skal du købe Yuaia HairCare Grow and Glow balsam

Du skal købe Yuaia HairCare Grow and Glow balsam, hvis du ønsker de bedste forudsætninger for øget hårvækst samtidig med, at hovedbunden bringes i balance. Det er blot to af de fantastiske egenskaber, som denne balsam har. 

#2 HairLust Grow Perfect™ Conditioner – Vegansk og økologisk balsam

Hairlust Grow Perfect Conditioner

Køb til 179,- kr hos Hairlust.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Vegansk og økologisk certificeret
 2. Styrker og genopbygger håret indefra
 3. Silikone-fri balsam

Egenskaber

HairLust Grow Perfect™ Conditioner er den ultimative balsam til dig som har brug for ekstra pleje til dit hår, da den er fyldt med økologiske ingredienser, som alle er nøje udvalgt med det formål at forbedre hårets sundhed.

Hår består primært at protein, hvorfor tilførsel af protein til dit hår både skaber et sundere og mere hurtigtvoksende hår. Og her er HairLust Hair Growth & Repair conditioner en af de bedste balsamer på markedet, da den er særlig proteinrig.

Balsammen er særligt udviklet til at genopbygge og styrke slidt hår grundet det høje proteinindhold. Det skyldes, at produktet arbejder med håret indefra for på den måde at forsegle hårstråene og gøre dem modstandsdygtige overfor slid. Produktet sørger desuden for at tilføre dit hår fugt, da det indeholder økologisk Theobroma Kakaosmør, som har rigtig gode fugtbevarende egenskaber. Desuden er duften 100% naturlig.

Produktet indeholder 250 ml.

Vores vurdering

Denne balsam er en af de bedste balsamen blandt de testede og dermed vores nummer to balsam. Balsammen styrker dit hår, og efterlader det silkeblødt og med et sundt og mere glansfuldt look. HairLust Grow Perfect™ Conditioner er altså den perfekte balsam til tørt hår, men kan med fordel bruges til alle hårtyper, da også fint og farvet hår har brug for masser af protein for optimale betingelser.

Derfor skal du købe HairLust Grow Perfect™ Conditioner

Du vil helt sikkert tvivl elske denne lækre balsam fra HairLust, hvis du gerne vil have en balsam, som ikke blot får håret til at syne sundere og med mere glans, men også styrker og genopbygger håret indefra således, at dit hår er mere modstandsdygtigt over for ellers skadelige faktorer.

#3 Australian Bodycare Hair Care Conditioner med Tea Tree Oil

køb australian bodycare Hair Care balsam

Køb til 89,- kr hos Australianbodycare.com

Fremhævede egenskaber

 1. 100% fri for parabener
 2. God til irriteret hovedbund
 3. Vegansk og silikone-fri

Egenskaber

Som Australian Bodycares øvrige produkter indeholder balsammen også mirakelmidlet Tee Tree Oil, som er en naturlig olie der udvindes fra en bestemt trætype fra Australien. Olien har en lang række forskellige fordele heriblandt at den har en bakteriehæmmende effekt men er samtidig meget skånsom for huden.

Denne balsam som indeholder Tea Tree olie er derfor ideel til hovedbundsproblemer som eksempelvis skæl, men kan uden problemer bruges af hele familien, da olien også har en forebyggende effekt. Desuden indeholder balsammen ekstrakter, som har en beroligende effekt på huden og kan dermed afhjælpe kløe og bidrage til opretholdelse af hudens optimale bakterieflora.

Det kan desuden anbefales at bruge Australian Bodycare Shampoo før brug af balsam for det fylde udbytte.

Produktet indeholder 250 ml.

Vores vurdering

Produkterne fra Australian Bodycare er meget populære grundet deres indhold af Tea Tree Oil. Denne balsam lever bestemt også op til vores forventninger, da den er god til en række forskellige formål og derfor kan bruges af hele familien. Balsammen kan både bruges til at afhjælpe f.eks. skæl eller anden ubalance i hovedbunden, men fungerer også forebyggende. Det anbefales at lade denne balsam virke et par minutter, men lader den i stedet virke et par timer eller endda natte over vil man få det fulde udbytte af ingredienserne, og man vil med denne balsam få mange af de samme fordele som en hårkur giver. Især produktets pris er også fordelagtig.

Derfor skal du købe Australian Bodycare Hair Care Conditioner

Produktet er særligt godt til dig som har udfordringer med hovedbunden, da Tea Tree olien aktivt går ind med dens antibakterielle egenskaber og virker helende og beroligende således, at hovedbunden finder sin normale balance.

#4 Maria Nila True Soft Conditioner

køb Maria Nila True Soft Conditioner

Køb til 199,- kr hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Modvirker statisk elektricitet
 2. Beskytter mod UV-stråler 
 3. Optimal til farvet hår

Egenskaber

Maria Nila True Soft Conditioner er perfekt til dig med tørt hår, da denne balsam indeholder arganolie, som er særlig velegnet til modvirkning af statisk elektricitet samt kruset hår som følge af f.eks. skiftende vejrforhold. Olien sørger altså for at tilføre håret en masse fugt og efterlader dit hår glansfuldt og blødt.

Produktet er desuden udviklet med Color Guard Complex, som har især to vigtige egenskaber. Det reducerer farvetab fra dit hår så hårfarven holder så lang tid som muligt, og beskytter desuden dit hår mod UV stråler, hvilket er med til at forhindre udtørring. Dette gør altså balsammen særligt velegnet til farvet hår.

Derudover er balsammen fri for parabener og sulfater.

Produktet indeholder 300 ml.

Vores vurdering

Balsammen er udviklet til at skulle være ekstra blødgørende for håret, og det må man bestemt også sige at den er. Ved brug efter shampoo efterlades håret mere udglattet og blødt, og håret forbliver desuden blødt og uden at blive tørt trods ophold i solen grundet beskyttelsen mod UV stråling.

Derfor skal du købe Maria Nila True Soft Conditioner

Denne conditioner er den bedste conditioner til dig med farvet hår, da produktet er udviklet med Color Guard Complex, hvilket beskytter hårfarven og sørger for at minimere farve tabet mest muligt.

#5 Redken All Soft Conditioner

køb Redken All Soft Conditioner

Køb til 139,- kr hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Tilfører shine
 2. Efterlader håret smidigt
 3. Plejer håret helt fra rod til spids

Egenskaber

Redken All Soft balsam er udviklet til brug i hele håret – helt fra hårrod til spids og bidrager med den næring, som håret behøver. Slidt hår med skader genopbygges ved jævnlig brug af denne balsam, da den er skabt med Redkens helt eget interlock protein network, som er skabt til at styrke dit hår indefra. Produktet indeholder desuden arganolie, hvilket efterlader dit hår skinnende og stærkt.

Produktet indeholder 500 ml.

Vores vurdering

Denne balsam er efterlader håret silkeblødt og med den smukkeste glans. Den kan især anbefales til slidt hår, da proteinerne i dene balsam arbejder og reparerer hvert enkelt hårstrå indefra og helt fra rod til spids. Argan Olie som skaber det silkebløde og skinnende look gør dog, at denne balsam ikke nødvendigvis er den mest optimale balsam til hår, som har tendens til hurtigt at blive fedtet. Dog modvirker det krus og tørhed.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe Redken All Soft conditioner hvis du har brug for en balsam, som er ekstra plejende for dit hår.

#6 Kérastase Blond Absolu Cicaflash Treatment

Kérastase Blond Absolu Cicaflash Treatment balsam

Køb til 197,- kr hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Ideel til bleget hår
 2. Kombineret balsam og hårmaske
 3. Beskytter det enkelte hårstrå

Egenskaber

Kérastase Blond Absolu Cicaflash Treatment er udviklet særligt til brug i bleget hår, og afhjælper blandt andet uønskede varme toner i håret samt beskytter mod oxidering. Dit blonde hår forbliver derfor smukt og velplejet ved brug af denne balsam.

Desuden kan treatment produktet siges at være en kombination af en balsam og en hårmaske. Produktet giver altså håret den lette følelse, som balsam normalt gør, men trænger samtidig i dybt ind i dit hår og rekonstruerer fibrene med det formål at opnå stærkt hår som ikke knækker.

Produktet indeholder 250 ml.

Vores vurdering

Brug af denne balsam er ideel til blond farvet hår. De genopbyggende ingredienser sørger for at reparere håret lige umiddelbart efter en farvning samt holde håret sundt mellem farvninger. Håret føles blødt efter brug men uden at føles tungt som efter brug af hårmaske.

Derfor skal du købe produktet

Kérastase Blond Absolu Cicaflash Treatment er sammen med de øvrige produkter fra Kérastases Blond Absolu serien perfekte til dig med afbleget hår, da denne serie er udviklet specifikt til at booste bleget hår og beskytte mod oxidering.

#7 Moroccanoil Extra Volume Conditioner

MOROCCANOIL Extra Volume Conditioner

Køb til 259,- kr hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Giver ekstra volume
 2. Særligt velegnet til fint hår
 3. Farvebevarende

Egenskaber

Moroccanoil Extra Volume Conditioner er særligt udviklet med det formål at skabe fylde i ellers livløst og fladt hår. Produktet er derfor velegnet til fint hår, da det arbejder med håret på en meget let måde uden at tynge det ned. Denne balsam indeholder arganolie og en masse antioxidanter, som giver voluminøst og blødt hår med masser af glans.

Desuden er de indeholdte formler fri for parabener, sulfater og fosfater, hvilket bidrager til at bevare fugten i håret samt gøre denne balsam farvebevarende.

Produktet indeholder 500 ml.

Vores vurdering

Man mærker hurtigt forskel ved brug af denne balsam. Efter kun kort tids brug fremstår håret med en smuk fylde, som kan være særligt ønskværdigt for dig med tyndt eller fint hår. Ønsker du mere volumen i dit hår så kan denne balsam anbefales, da håret efterlades let og fyldigt.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne balsam, hvis du er på udkig efter en balsam, som er særligt velegnet til fint hår, og som har farvebevarende egenskaber.

#8 Alterna Caviar Multiplying Volume Conditioner

ALTERNA Caviar Multiplying Volume Conditioner

Køb til 239,- kr hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Volumengivende
 2. Særligt velegnet til tyndt og fint hår
 3. Fri for parabener og sulfater

Egenskaber

Alterna Caviar Multiplying Volume Conditioner er en balsam som er skabt til at give ekstra volumen til trist, tyndt eller fint hår. Dette sikres ved at balsammen løfter håret helt oppe ved hårrødderne samtidig med, at håret tilføres fugt.

Det særlige ved denne balsam er, at den indeholder en særlig kombination af naturlige ekstrakter, som Alterna kalder Marine Plumping Complex. Denne formel indeholder blandt andet ekstrakt fra alger, som løfter hvert enkelt hårstrå i håret så det syner væsentligt mere voluminøs.

Bedste resultat opnås ved brug af både shampoo og balsam fra Alterna Caviar Multiplying Volume serien.

Produktet indeholder 1000 ml.

Vores vurdering

Ved at bruge Alterna Caviar Multiplying Volume Conditioner i fint hår opnås mere fylde og volumen end ved brug af normal balsam. Dog er denne balsam ikke optimal til brug i tykkere og mere uregerligt hår, da håret så ikke efterlades lige så blødt som ved brug af de andre balsamer i denne test.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe produktet, hvis du er på udkig efter en fin balsam til livløst hår.

#9 Rønsbøl Extra Care Conditioner

Køb Rønsbøl Extra Care balsam

Køb til 169,- kr hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. God til alle hårtyper
 2. Dermatologisk testet
 3. Fri for parfume, parabener og kunstige farvestoffer

Egenskaber

Denne balsam indeholder hverken parfume, parabener eller kunstige farvestoffer men i stedet en række naturlige ingredienser, som sikrer en balsam af høj kvalitet. Produktet er dermatologisk testet, og produktet er derfor særligt velegnet til sensitiv eller følsom hud.

Rønsbøl Extra Care Conditioner virker blødgørende på håret, og gør det skinnende med masser af glans. Balsammen styrker desuden hårets fibre og gør det let at rede ud efter brug.

Produktet indeholder 200 ml.

Vores vurdering

Rønsbøl Extra Care Conditioner er en god all around balsam til dig som er meget bevidst omkring produkter og deres ingredienser. Håret efterlades blødt og glansfuldt uden brug af parabener og parfume.

Derfor skal du købe produktet

Leder du efter en god balsam, som er dermatologisk testet og fri for farvestoffer, parfume og parabener, så er dette produkt det rette for dig.

#10 Rudolph Care Forever Soft conditioner

Rudolph Care Forever Soft conditioner

Køb til 222,- kr hos Apropro.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Tilfører fugt til dit hår
 2. Svanemærket
 3. Dansk produceret

Egenskaber

Denne balsam fra Rudolph Care er en økologisk balsam, som giver næring og fugt til dit hår, men uden at tynge håret. Dit hår forbliver altså let og livligt ved brug af denne balsam.

Produktet indeholder økologiske ingredienser, som alle sikrer den optimale næring til dit hår. Brug desuden denne balsam som hårkur ved at lade produktet virke natten over således, at dit hår virkelig kan få udbytte af de naturlige økologiske ingredienser.

Balsammen kan bruges i alle hårtyper, men anbefales især til tørt hår.

Produktet indeholder 390 ml.

Vores vurdering

Denne balsam dufter dejligt af en kombination af hindbær og viol, hvilket efterlader dit hår med en mild duft sammen med en blød og luftig fornemmelse.

Derfor skal du købe produktet

Denne balsam er det rigtige produkt for dig, hvis du ønsker en god balsam, som er både dansk produceret og økologisk.

#11 Kevin Murphy HYDRATE.ME.RINSE Balsam

Kevin Murphy HYDRATE.ME.RINSE balsam

Køb til 216,- kr hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Særligt godt til varmeskadet og slidt hår
 2. Glansgivende
 3. Fri for parabener og sulfater

Egenskaber

Balsammen fra Kevin Murphy er en lækker fugtgivende balsam, som blandt andet indeholder microalger, som er særligt gode for at bevare fugten i dit hår og sørger for at holde dit hår skinnende og glasfuldt.

Produktet kan anvendes uagtet din hårtype, men anbefales særligt til hår som er skadet og slidt efter brug af varme. Det skyldes, at balsammen indeholder en række naturlige ingredienser særligt udvalgt til at blødgøre og genopbygge håret, herunder forskellige olier og Shea Butter,

For optimal effekt kan balsammen kombineres med de øvrige produkter fra serien Kevin Murphy HYDRATE.ME heriblandt deres shampoo.

Produktet indeholder 250 ml.

Vores vurdering

Har du været lidt for hård ved dit hår grundet regelmæssig brug af varme i forbindelse med styling, så er dette måske den rette balsam for dig. Ved at købe dette produkt får du altså en balsam udviklet af den anerkendte stylist Kevin Murphy og dette afspejles også i prisen.

Derfor skal du købe produktet

Har du skadet eller ødelagt hår så kan denne balsam anbefales, da den er udviklet specifikt til brug i skadet hår.

Sådan bruger du balsam bedst

Din balsam er et plejende produkt. Det er din shampoo, der sørger for at vaske dit hår rent for snavs og produktrester. Du skal derfor kigge på din balsam som et produkt, der skal give dit hår og din hovedbund fugt, pleje og næring. Derfor skal du også sørge for at lade din balsam virke, når du bruger den.

Det er helt klart bedst, hvis du lader din balsam sidde i dit hår i et par minutter, før du skyller den ud.

Derudover skal du primært bruge balsam i dine spidser og hårlængder. Du kan godt massere en lille smule balsam i hovedbunden, men det er primært dine spidser, du skal fokusere på, når du bruger balsam. Hvis du bruger for meget balsam i din hovedbund, risikerer du, at din hovedbund ikke kan ånde optimalt.

Dette gør sig især gældende, hvis din balsam indeholder mineralske olier eller silikone, der forhindrer næringsstofferne i at trænge ned i hårstrået. Netop derfor skal du undgå balsam, der indeholder silikone og mineralske olier, og du skal også undgå at bruge for meget balsam, når du vasker dit hår.

Det er naturligvis individuelt, hvordan hver enkelt balsam skal bruges, og du bør derfor altid kigge på netop dit produkt og følge vejledningen for, hvordan du bruger produktet. Når det er sagt, er det dog ofte på samme måde, en balsam skal anvendes. Lad os tage et kig på, hvordan du som tommelfingerregel bør anvende en balsam.

 1. Vask dit hår, som du plejer med din shampoo.
 2. Sørg nu for, at dit hår ikke er drivvådt. Du må altså gerne lige vride det værste vand ud af dit hår.
 3. Put nu den anbefalede mængde balsam i dit hår – dette vil afhænge af, hvor langt og tykt dit hår er.
 4. Fordel din balsam godt i håret. Husk her at fokusere på dine spidser, og undgå balsam i hovedbunden. Hvis du bruger balsam i din hovedbund, så brug blot en lille smule. 
 5. Red nu dit hår med en kam eller med dine fingre, og lad din balsam sidde i håret i et par minutter.
 6. Skyl din balsam ud.
 7. Afslut din hårvask med at skylle både dit hår og hovedbund igennem med koldt vand. Det kolde vand vil hjælpe med at lukke hårfolliklerne, hvilket giver mere glans til dit hår, og det gør desuden dit hår nemmere at styre.

Hvis du oplever, at dit hår klasker sammen, fedter eller mister sin fylde i forbindelse med brug af balsam, er det givetvis, fordi du enten ikke bruger din balsam korrekt, eller den ganske enkelt ikke passer til dit hår. Et godt råd er at bruge en balsam, der passer sammen med din shampoo. Det vil altså sige, at din shampoo og balsam er fra samme serie, da de er skabt til at arbejde godt sammen. En balsam skal som regel sidde i håret i 2-5 minutter, men tag altid her et kig på netop din balsam, så du lader den sidde i de anbefalede minutter.

Skal jeg vælge balsam eller hårkur?

Du behøver ikke som sådan at vælge mellem hårkur og balsam. Faktisk vil vi hos Hair-beauty anbefale, at du både benytter en hårkur og en balsam. Du skal blot bruge produkterne korrekt. En hårkur skal bruges, før du bruger din balsam. Det vil altså sige, at balsam er det sidste produkt, du benytter i badet. En balsam er nemlig med til at lukke dine hårstrå, og derfor vil du ikke få det optimale ud af din hårkur, hvis du benytter din balsam først. 

En balsam fungerer som et plejende produkt, der som ovenfor nævnt lukker hårstråenes folliker, så de nærende egenskaber bliver kapslet inde i håret. Du kan nærmest forestille dig, at din balsam lægger en tynd, beskyttende coating uden på hårstrået, og den bør derfor anvendes efter hver hårvask. En hårkur har som regel genopbyggende og ekstra plejende egenskaber. For at få mest muligt ud af din hårkur bør du altid bruge en balsam efterfølgende, så du indkapsler de gode egenskaber fra hårkuren.

Husk en god shampoo

Dit hår har brug for både en god shampoo og balsam. Ved at bruge både shampoo og balsam sikrer du, at dit hår ser rent, sundt og flot ud. Både shampoo og balsam tilfører hver især gode næringsstoffer og fugt til dit hår og din hovedbund. Derudover vil din balsam trænge endnu dybere ind, hvis du først har vasket dit hår med en shampoo, så alle produktrester samt snavs er væk. 

Når det kommer til valg af shampoo, er der ingen ende på de gode råd, men i bund og grund handler det blot om, at du vælger en god shampoo, der passer til lige netop din hårtype og dine behov. Som ovenfor nævnt er det en god idé at vælge en shampoo og balsam fra samme serie, så du får mest muligt ud af dine produkter.

Det skal du kigge efter, når du vælger balsam

Når du skal ud at købe en balsam, er der flere ting, du med fordel kan overveje. Du skal naturligvis først og fremmest vælge en balsam, der passer til din hårtype. Hvis du eksempelvis har ødelagt og tørt hår, skal du vælge en balsam, der giver ekstra fugt. Har du derimod fedtet hår, bør du gå efter en balsam, der er mere let og virker rensende. Har du krøller, bør du som udgangspunkt også gå efter en balsam, der giver masser af fugt. Er dit hår fint og tyndt, skal du gå efter en let balsam, der ikke tynger dit hår. 

Dernæst kan du med fordel tage et kig på ingredienserne i din balsam. Du kan eksempelvis gå efter en balsam, der ikke indeholder allergifremkaldende ingredienser eller skadelig kemi. Især anbefaler Forbrugerrådet Tænk, at du undgår ingrediensen MI, der kan give livsvarig allergi overfor indholdsstoffet. MI bruges blandt andet i maling, rengøringsprodukter og plejeprodukter, såsom balsam. MI er en forkortelse for methylisothiazolinone eller methylchloroisothiazolinone.

Hvis du vil undgå MI i din balsam, kan du blandt andet undgå det ved at gå efter balsam, der har Den Blå Krans fra Astma-Allergi Danmark eller mærker AllergyCertified. Generelt sikrer allergimærkerne, at din balsam ikke indeholder MI. Du kan naturligvis også blot tage et kig på ingredienslisten på din balsam.

Typiske fejl ved brug af balsam

De fleste af os har begået disse fejl ved brug af balsam, så du er ikke ene, hvis du har lavet en eller flere af disse fejl. Men nu ved du fremadrettet, hvordan du ikke skal bruge din balsam. De mest almindelige fejl ved brug af balsam er:

 • Du bruger din balsam i hovedbunden. Dette har vi allerede været inde på. Din balsam skal bruge i selve håret og ikke i hovedbunden
 • Du bruger en forkert balsam, der ganske enkelt ikke passer til din hårtype.
 • Du bruger for meget balsam. Du behøver ikke at komme en kvart tube i håret. 
 • Du bruger en forkert kombination af balsam og shampoo. Husk gerne at vælge en shampoo og balsam fra samme serie.

Hvad er conditioner?

I forbindelse med din søgen efter den bedste balsam, er du måske stødt på ordet conditioner. Og så tænker du måske; conditioner hvad er det? Conditioner er blot det engelske ord for Balsam, hvilket betyder “tilstanden” af noget.

Hvilken balsam skal jeg vælge?

Vi har allerede været en del inde på det, men det er vigtigt, at du vælger en balsam, der passer til din hårtype. Hvis du bruger en forkert balsam, vil du ikke få de ønskede resultater med din balsam. Faktisk vil dit hår måske ende med at blive fedtet og klaske sammen. Lad os her tage et nærmere kig på balsam til de forskellige hårtyper.

Når du skal vælge balsam er der flere faktorer der er vigtige at overveje, herunder både din hårtype samt hvilke egenskaber dit hår har brug for. Der er altså stor forskel på om du har fint hår og ønsker volumen, krøllet eller kruset hår og ønsker at få det tæmmet, eller blot ønsker en god all around balsam.

Balsam til tørt og slidt hår

Hvis du har tørt og slidt hår bør du lede efter en balsam som er særligt genopbyggende og fugtgivende, men samtidigt beskytter håret mod yderligere udtørring og slid. Her kan vi især anbefale HairLust Hair Growth & Repair Conditioner, da denne indeholder proteiner, som styrker håret.

Hvis du har tørt hår, skal du gå efter en balsam, der giver dit hår masser af fugt og pleje. Hvis du opholder dig meget i solen, vil dette også være med til at udtørre dit hår, og derfor kan du med fordel også bruge solbeskyttelse til dit hår.

Føntørring, glattejern og lignende vil også udtørre håret – her kan du bruge en varmebeskyttende spray til at forebygge tørt hår. Men vælg gerne en balsam, der giver fugt, og som indeholder plejende olier.

Balsam til fint hår

Til fint hår anbefales det at vær særlig opmærksom på at finde en balsam, som ikke tynger håret, men i stedet tilfører noget volumen og lethed som f.eks. balsammen Moroccanoil Extra Volume Conditioner.

Balsam til fedtet hår

Har du fedtet hår, behøver du ikke at undgå balsam – du skal blot vælge den rette balsam. Her kan du gå efter en balsam, der ikke indeholder olier og silikone, da disse ingredienser er med til at fedte dit hår yderligere.

Balsam til krøller

Du skal her gå efter en balsam, der er med til at give endnu mere liv til dine krøller. Har du krøllet hår, kan du med fordel gå efter en balsam, der giver masser af fugt, og som indeholder olier. Derudover må din balsam gerne være anti-frizz og anti-statisk og hjælpe med at give dine krøller bounce og definition.

Krøllet hår kan have tendens til udtørring og krus, hvorfor det er vigtigt at kigge efter en balsam med fugtgivende egenskaber. Derudover skal balsammen give liv og definition til dine krøller i stedet for at virke tyngede. Her er arganolie ofte løsningen, hvorfor All Soft balsammen fra Redken anbefales til dig med krøller, som kan have tendens til krus.

Balsam til farvet hår

Her skal du gå efter en balsam, der giver masser af fugt, da farvet hår kan have en tendens til at blive tørt. Derudover må din balsam gerne indeholde olier, og det er også en god idé at gå efter en balsam, der er med til at bevare din hårfarve.

Farvning slider meget på håret, og derfor vil det særligt være vigtigt med en plejende balsam. Desuden skal du gå efter en balsam med farvebevarende egenskaber, så håret og farven får de bedste vilkår til at holde længst. Her anbefaler vi Maria Nila True Soft Conditioner, da denne indeholder UV-beskyttelse, som virker farvebevarende.

Balsam til normalt hår

Har du ikke brug for en balsam til en specifik hårtype, skal du vælge en god all around balsam med både fugtgivende, plejende og beskyttende egenskaber som f.eks. den økologiske og dermatologisk testede balsam fra Rønsbøl.

Når du har anvendt den rette balsam får dit hår og føler du vil gøre noget lækkert ved din stil. Så anvendt en saltvandsspray og find den bedste saltvandsspray i vores store test.

Balsam til ødelagt hår

Der kan være rigtig mange grunde til, at dit hår er ødelagt, og at det trænger til ekstra kærlighed og pleje. Hvis du har ødelagt har, vil vi anbefale, at du går efter en balsam, der giver masser af fugt og indeholder olier.

Gode råd til at vælge den bedste balsam til dit hår

Vi har her samlet et par gode og overskuelige råd, som du kan bruge, når du skal vælge din nye balsam:

 • Vælg altid en balsam, der passer til din hårtype.
 • Har du farvet hår, skal du vælge en balsam, der bevarer farven.
 • Undgå at vælge en balsam, der indeholder et væld af kemikalier og andre skadelige stoffer.
 • Brug en shampoo og balsam fra samme serie.
 • Lad din balsam ‘trække’ i håret i et par minutter, inden du skyller den ud.

FAQ

❓ Hvad er forskellen på balsam og conditioner?

Der er absolut ingen forskel på balsam og conditioner. Conditioner er blot det engelske ord for balsam.

❓ Hvor ofte skal jeg bruge balsam?

Du skal bruge balsam, hver gang du vasker dit hår. Din shampoo vil fjerne det naturlige fedtlag på huden, mens en balsam vil give håret styrke og fugt.

❓ Er balsam sundt for håret?

Balsam er sundt for håret, men husk på, at en balsam ikke kan genopbygge dit hår. Hvis dette er dit ønske, skal du bruge en hårkur.

Malene

Malene er en af vores talentfulde tekstforfattere og produkttestere. Hun har været en del af hjemmesidens siden 2021 og har bidraget med en stor mængde beautyguides og testet produkter fra shampoo til hårserum og vippeserum.

Hun er vores go-to når vores artikler skal opdateres med vores nyeste test, som hun også selv foretager.