bedste primer test

Bedste primer test guide (2024) – Bedst i test primere til tør og fedtet hud

Artiklen er senest opdateret d. januar 12, 2024 af Liva

Vi har lavet en bedst i test af markedets 10 bedste primers, så du kan finde lige den, der passer til din hud og dine behov.

Der er intet værre, end at have brugt lang tid på at lægge sin makeup, for så at se den krakelere og sejle rundt ganske kort tid efter. Løsningen? En primer.

Primers er næsten blevet enhver makeup gurus hemmelige våben når det kommer til den perfekte makeup. Men hvilken primer, der er den rigtige for dig, kommer i høj grad an på din hud og dine behov.

Læs vores primer test og find din næste primer nedenfor.

Hvilke primere er med i bedst i test guiden

 1. YOUNGBLOOD Mineral Primer (Testvinder)
 2. Dermalogica Age Smart Skinperfect Primer SPF 30
 3. NYX Prof. Makeup The Marshmellow Primer 
 4. GOSHPrimer Plus Pore & Wrinkle Minimizer Filler
 5. Clarins – SOS Primer
 6. Nuxe Crème Prodigieuse Boost Smoothing Primer
 7. elf Cosmetics Face Primer Clear 
 8. Maybelline – Fit Me Luminous + Smooth Primer
 9. Lancôme Prep & Matte MakeUp Primer 
 10. INGLOTEye Makeup Base

#1 YOUNGBLOOD Mineral Primer – Testvinder og bedst i test

YOUNGBLOOD Mineral Primer

Køb for 279,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Rig på mineraler og vitaminer
 2. Fugtgivende
 3. Indeholder ikke olie

Egenskaber

YOUNGBLOOD Mineral Primer er en primer, der er rig på mineraler og vitaminer, som sikre, at huden bliver plejet og beskyttet ved brug uanset hudtype.

Primeren afgiver en masse fugt til din hud og føles let på huden. Primeren indeholder heller ikke olie, hvilket gør, at din hud ikke føles fedtet og tilstoppet. Hvis du bruger foundation, så kommer den heller ikke til at ligge ujævnt i løbet af dagen.

Dens oliefri formular betyder også, at den er fungerer til alle hudtyper.

YOUNGBLOOD’s primer absorberes hurtigt af din hud, og vil udjævne huden og gøre huden glattere inde du lægger din makeup. På den måde sikre du, at ved at anvende denne primer, så giver du dig selv den bedste forudsætning for en smuk og jævn makeup dagen lang.

Noget af det, som gør, at denne primer også er helt fantastisk, er, at den ikke indeholder nogen parabener. Du kan derfor bruge denne primer helt ubekymret.

Vores vurdering

Denne primer er ikke bare den bedste primer til kombineret hud, men den bedste primer til ansigtet generelt. Dens silkebløde formular lægger et jævnt lag på huden og får makeuppen til at ligge perfekt hver gang, uden at tilstoppe porerne.

Derudover så beskytter den og plejer huden, hvilket gør den til ikke bare en fantastisk primer, men den perfekte primer, der fungerer til alle.

Der er ingen tvivl, denne primer er bedst i vores primer test!

Derfor skal du købe produktet

Hvis du ønsker den bedste primer til din hud, så er dette primeren til dig, uanset om du har tør hud, fedtet hud, sensitiv eller kombineret hud.

#2 Dermalogica Age Smart Skinperfect Primer SPF 30

Dermalogica Age Smart Skinperfect Primer

Køb for 369,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Parabene- og parfumefri
 2. Giver fastere hud
 3. Solfaktor 30 med UVA- og UVB-beskyttelse 

Egenskaber

Primeren Age Smart Skinperfect Primer spf 30 fra Dermalogica er en god letvægts primer, der har en udglattende effekt og minimere fine linjer og gør huden perfekt og klar til makeup.

Denne primer har den særlige effekt, at den også bekæmper ældningstegn grundet dens solfaktor 30 (UVA/UVB). Dette betyder, at primeren er god til moden hud, men også at du kan bruge primeren alene eller som supplement til din fugtighedscreme.

Primeren indeholder sojaprotein, som er den ingrediens, der gør, at din hud effektivt bliver udglattet og giver en ensartet hud. Dette gør også, at primeren giver en følelse af, at huden bliver mere fast og glat.

Dermalogicas primer er vegansk, skabt med jordmineraler, uden farvestoffer og er parabene- og parfumefri.

Vores vurdering

Denne primer er en god primer, der både beskytter og udjævner huden. Den tilstopper ikke porerne og eller fedter huden i t zonen.

Derudover minimere den tydeligt fine linjer og tydelige porer. Den fortjener klart at være på top tre over de bedste primere.

Derfor skal du købe produktet

Leder du efter en af de bedste primer? Så er dette en du bør prøve. Primeren både beskytter din hud og sikre et sundt udseende over tid.

#3 NYX Prof. Makeup The Marshmellow Primer 

NYX Prof. Makeup The Marshmellow Primer

Køb for 149,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Blødgør, beroligere og fugter huden
 2. Forbedre makeuppens holdbarhed
 3. Giver huden en jævn tekstur

Egenskaber

Med NYX Prof. Makeup The Marshmellow Primer får du mange primere i én! Denne primer er en utroligt udjævnende og matterende primer, der også blødgøre, beroligere og fugter huden med dens veganske formel.

Egenskaberne i primeren skaber en god base, der vil forlænge holdbarheden af din makeup, give huden mere et jævnt udseende og en ekstra glød. Den sikre også at fine linjer bliver skjult hele ansigtet og får din makeup til at holde.

Denne primer afgiver et transparent og mat finish når den tørrer, hvilket gør, at primeren fungerer perfekt til alle hudtoner. Derudover har primeren en blød, let og luftig konsistens, der sikre, at dine porer ikke føles tilstoppet når du lægger makeup ovenpå.

Vores vurdering

Denne matterende primer føles genial på huden. Derudover skjuler dens transparente formel, synlige porer så let som ingenting og arbejder godt sammen med flydende foundation.

Det er den helt rigtige primer, hvis du har normal hud, fedtet hud eller oplever store porer.

Derfor skal du købe produktet

Ønsker du en god base, der afgiver en smuk glød og let får din makeup til at holde? Så anbefaler vi, du prøver denne.

#4 GOSH Primer Plus Pore & Wrinkle Minimizer Filler

GOSH Primer Plus Pore & Wrinkle Minimizer Filler

Køb for 109,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Multi-funktionelt primer
 2. Lang holdbarhed
 3. Mindske porer

Egenskaber

Denne primer fra GOSH er en fantastisk multi-funktionelt primer. Foruden, at den skaber en god base der maksimere din makeups holdbarhed, så giver den også et jævnt finish og mindsker størrelsen på dine porer.

Derfor er det heller ikke uden grund, den hedder Primer Plus Pore & Wrinkle Minimizer Filler. Med denne primer får du ikke bare en primer, men én af de bedste primere, hvor du også får meget produkt for pengene.

Denne primer fungerer til alle hudtyper og er genial til at modvirke linjer, rynker og samt forebygge, at din makeup glider rundt i løbet af dagen. Primeren har en let farvet, hvilket gør, at denne primer også kan bruges alene uden efterfølgende foundation.

Det, der gør, at denne primer også er én af vores bedst i test, er, at primeren tilfører din hud fugt og sikrer minimalt fugttab i løbet af dagen. 

Vores vurdering

Denne primer er én af de bedste, vi har prøvet blandt vores primere. Den matcher alles hudtype, og dens minimale farve gør primeren idéel til sommeren, når man ønsker en glat hud og minimal makeup.

Derfor skal du købe produktet

Ønsker du at få mindre tydelige porer og få en helt jævn og glat hud? Så er denne primer måske lige noget for dig.

#5 Clarins – SOS Primer

Clarins - SOS Primer - 07 Mocca

Køb for 115,- kr. hos Coolshop.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Modvirker træt og kedelig hud
 2. 24 timers fugt
 3. vægtløse tekstur

Egenskaber

Denne primer fra Clarins er en let, lækker og blød primer, der med sin evne til at modvirke træt og kedelige hud, med rette lever op til sit navn, SOS Primer.

Primeren har et højt indhold af Lumitex Complex, der gør, at primeren korrigerer, genopliver og giver din hud den flotteste glød.

Clarins SOS Primer er desuden beriget med økologisk hav lilje, der giver din hud fugt, så længe du har den på. Denne primers fine og vægtløse formel lader din hud ånde og beskytter den samtidig mod forurening.

Du kan anvende primeren på ren og fugtet hud alene uden makeup eller lade denne face primer skabe en god base under din makeup. Uanset hvad du vælger, er du sikret en smuk glød.

Vores vurdering

Denne face primer er en god primer, der gør det man ville forvente af den. Den fungere til forskellige hudtyper og en har en god matterende effekt.

Primeren plejer huden helt fantastisk med dens Lumitex Complex, der føles som et rent energi boost til din hud. Denne primer klart en plads i være primer test, som én af de primære, man bør prøve.

Derfor skal du købe produktet

Er din hud grå og trist? så er dette primeren for dig.

#6 Nuxe Crème Prodigieuse Boost Smoothing Primer

Nuxe Crème Prodigieuse Boost Smoothing Primer

Køb for 199,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Ensartet hud
 2. Til alle hudtyper
 3. Vegansk

Egenskaber

Nuxe Crème Prodigieuse Boost Smoothing Primer er en face primer, der med sit rige indhold af jasmin blomst og antioxidanter, giver din hud et mere ensartet udseende.

Denne face primer modvirker synet af en trist hud og minimerer træthedstegn, uren hud og at ældningstegnene begynder at vise sig. Derudover giver primeren en skøn glød og udstråling til huden.

Denne veganske og farveløse primer, giver huden et mere “rent” udseende og er velegnet til alle hudtyper. Du kan bruge denne primer kan bruges i enten hele ansigtet eller til at primer hud, som du ønsker at syne mere frisk og fugtet.

Vores vurdering

Vi er store fans af at denne primer både er vegansk og farveløs. Den giver en naturlig glød og et fint mat slør over huden. Primeren er lækker at arbejde med, og får huden til at virke frisk og lækker.

Denne primer duer til hvilken som helst hudtype, minimere synet af store porer og kan give huden et mere ensartet udtryk.

Derfor skal du købe produktet

Søger du en primer, der er vegansk og uden farve, så er denne primer lige noget for dig.

#7 elf Cosmetics Face Primer Clear 

elf Cosmetics Face Primer Clear

Køb for 79,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Gele formel
 2. Blødt og ensartet resultat
 3. Perfekte base

Egenskaber

elf Cosmetics Face Primer Clear – Hydrating primer er en primer, der fås i en klar gele formel. Denne primer der skaber et blødt og ensartet udseende, så du er sikret den perfekte base til din makeup.

Primeren er særligt udviklet til, at fugtgive ansigtet med A-, C- og E-vitamin, så den fremstår strålende og klar altid. På den måde er denne hydrating primer også med til at boost gløden i ansigtet.

Denne primer har en parfumefri formel.

Vores vurdering

Denne parfumefri primer er super let og lækker, at påføre på huden. Den føles blød og er nem at arbejde med. Derudover, grundet dens rige indhold af vitaminer, så er huden næsten også mere velplejet efter brug end før.

Derfor skal du købe produktet

Har du problemer med tørhed og fine linjer, så er dette primeren for dig.

#8 Maybelline – Fit Me Luminous + Smooth Primer

Maybelline - Fit Me Luminous + Smooth Primer

Køb for 89,- kr. hos Coolshop.dk

Fremhævede egenskaber

 1. God base
 2. E-vitamin
 3. SPF20

Egenskaber

Denne. primer fra Maybellines Fit Me serie hedder Luminous + Smooth primer. Primeren skaber en perfekt base inden du skal lægge din makeup.

Denne Primer sikrer, at din hud er top-fugtet og klar til dage. Dens evne til at fugte din hud modvirker også slid fra dagen, modvirker fine linjer, aldringstegn og tør hud. På den måde giver denne primer dig et strålende finish hele dagen.

Primeren har en formel der er rig på E-vitamin og SPF20, og er særligt god til normal til tør hud. 

Vores vurdering

En primer med SPF – bedre bliver det næsten ikke. Den arbejder super sammen med andre former for makeup – men særligt Fit Me serien fra Maybelline gør sig godt med denne primer.

Den er nem at arbejde med, føles lækker og blød i teksturen. Den klumper ikke og lægger sig fint på huden. Alt i alt en idéel primer til normal – tør hud.

Derfor skal du købe produktet

Er du ny i verdenen af primere eller er du bare vil med Maybelline’s Fit Me serie, så er denne primer bestemt en du skal prøve.

#9 Lancôme Prep & Matte MakeUp Primer 

Lancôme Prep & Matte Make-Up Primer

Køb for 249,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Oliefri primer
 2. Mindre tydelige porer
 3. Let konsistens

Egenskaber

Denne Lancôme Prep & Matte MakeUp Primer er en oliefri primer, der sikre, at din hud er at hele dagen – selv med fedtet hud. Den giver også en mere ensartet overflade, der får din hud til at være helt glat og giver et ‘photo finish’, som kun få primers kan.

Dine porer i ansigtet vil blive mindre synlige ved brug, hvilket gør, at din makeup lægger mere jævnt og ensartet på din hud.

Dens formel har en ultralet konsistens, som giver huden en frisk følelse, og som forsyner den med fugt. Men grundet dens oliefri formel, så er den i høj grad egnet til fedtet hud, da den fugter huden naturligt uden at tilstoppe porerne og federe den.

Vores vurdering

Denne oliefri primer er en gave til olieret hud. Den gør præcis det, man forventer af en primer, bortset fra at den holder olien nede og humøret oppe!

Den får din hud til at fremstå fejlfri, fugtet og mat hele dagen.

Derfor skal du købe produktet

Denne primer er en gave til dig med olieret hud. Gør dig selv den tjeneste og prøv den!

#10 INGLOTEye Makeup Base

INGLOT Eye Makeup Base

Køb for 95,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Let og cremet konsistens
 2. Fugtgivende
 3. Lang holdbarhed

Egenskaber

INGLOT Eye Makeup Base primer er lidt anderledes en de andre. Denne primer kaldes en øjenskygge primer, og det den gør er, at den sikrer dig en holdbar øjenmakeup hele dagen.

Denne primer lægger sig fint på din hud, gør den mere jævn og ensartet i udseende, hvilket sikre den perfekte base til din øjenmakeup.

Dens bløde og lækre formel klumper sig ikke sammen i globelinjen af dit øje, selvom dit øjenlåg bliver mere olieret i løbet af dagen. En øjenmakeup-primer som denne fremhæver også farven i din øjenskygge og holder den smuk dagen lang.

Vores vurdering

Denne primer har en let konsistens, der er smækfyldt med fugtgivende ingredienser. Den er nem at arbejde med, glider ikke rundt eller falder ned i dine øjne.

Derudover, så får den øjenmakeuppen til at poppe mere end en plejer, hvilket vi er store fans af.

Derfor skal du købe produktet

Er det tid til at skrue lidt op for øjenmakeuppen? Så skal du have denne primer ved hånden for at sikre holdbart resultat.

Sådan vælger du den bedste primer

Hvad der er den bedste primer for dig, kommer i høj grad an på din hudtype og dine behov. Har du en aktiv livsstil, men stadig ønsker en glat og ensartet hud, så kan en primer med farve godt være noget for dig.

Ønsker du en god primer til at minimere dine porer og sikre en jævn, matterende effekt? Så anbefaler vi, du prøver vores primer bedst i test! Har du mere olieret hud og derfor specifikke behov, så tjek vores anmeldelse af de bedste primer til ansigt.

Hvad er en primer?

En primer er et makeupprodukt, som du påføre under din makeup. Du kan også bruge en primer kan alene uden lægge makeup, da den har en tendens til at gøre din hud glat og fejlfri, at se på.

En primer udjævner huden, forbedre dækningen af den makeup, som du ønsker at lægge. Derudover forlænger den holdbarheden af din makeup, så du stråler hele dagen og natten.

Forskellige primere til forskellige hudtyper

Uanset om du har tør hud, fedtet hud, moden hud, sart hud så findes der en primer til dig. Dog anbefaler vi, du læser vores test eller taler med en kosmetolog om hvilken løsning, der er den rigtige for din hud.

Findes der primer til andet end bare ansigt?

Primere er typisk tiltænkt som værende en base, der ligger under makeuppen. Men realiteten er, at du sagtens kan bruge en primer alene, for at udglatte din huds udseende.

Derudover kan du også brug den på hals og bryst, hvis du har behov for det.

Vores råd til brug af primer

Rens dit ansigt, påfør din yndlings ansigtscreme og brug derefter din bedste primer, før du begynder at lægge makeup.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvornår skal man bruge primer?

Du skal bruge en primer før du begynder at lægge din foundation eller pudder, men efter du har renset dit ansigt.

Hvad bruges Face Primer til?

En face primer sikre at din makeup holder længere og ikke glider rundt i løbet af dagen.

Hvad er det bedste makeup primer?

Det bedste ved en primer er, at den får din hud til at se fejlfri ud og fjerner synet af dine porer i huden. Det er næsten photoshop i en flaske.

Hvordan lægger man primer på?

Du tager en passende mængde ud i hånden eller direkte på ansigtet, hvorefter du fordelere det i hele ansigtet.

Liva Olsen er en passioneret skønhedsekspert og uddannet kosmetolog fra Kosmetologskolen, hvor hun dimitterede i 2019. Med en alder på 25 år har hun allerede dedikeret mange år til at udforske og forstå skønhedsverdenen.