Bedste Retinol Øjencreme

Bedste retinol øjencreme test guide (2024) – creme til øjenene med retinol

Artiklen er senest opdateret d. februar 19, 2024 af Liva

Med den bedste retinol øjencreme kan du reducere rynker og fine linjer omkring øjnene, komme mørke rande til livs og få en mere ungdommelig glød. Læs med her, hvor vi har taget et kig på de bedste retinol øjencremer.

Hvilke produkter er med i bedste retinol øjencreme bedst i test

 1. Dermalogica Age Smart Age Reversal Eye Complex
 2. Biotherm Blue Pro-Retinol Eye Cream
 3. bareMinerals Ageless Phyto-Retinol Eye Cream
 4. Fischer Pure Øjencreme
 5. Formula 10.0.6 Total Wake-Up Vitamin A Eye Serum
 6. StriVectin Advanced Retinol Eye Treatment, Advanced Retinol
 7. PIXI Retinol Eye Cream
 8. First Aid Beauty Skin Lab Retinol Eye Cream with Triple Hyaluronic Acid

#1 Dermalogica Age Smart Age Reversal Eye Complex

Dermalogica Age Smart Age Reversal Eye Complex

Fremhævede egenskaber

 1. Bekæmper ældningstegn
 2. Reducerer mørke rande og poser under øjnene
 3. Forbedrer elasticiteten

Egenskaber

Med Dermalogica Age Smart Age Reversal Eye Complex får du en banebrydende øjencreme, du kan bruge om natten. Denne øjencreme er særligt udviklet til den sarte hud omkring dine øjne. Øjencremen er god til at bekæmpe ældningstegn, såsom rynker, hævelser omkring øjnene samt kragetæer.

Denne øjencreme indeholder mikroindkapslet niacinamid og asketræ bark-ekstrakt. Disse ingredienser hjælper med at opretholde fugtniveauet i huden, og det er med til at reducere synlige mørke rande.

Derudover indeholder denne øjencreme C-vitamin, peptider og planteekstrakter, der er med til at styrke og udglatte huden.

Produktet er parabenefri, glutenfri, vegansk og uden kunstige farver og duftstoffer.

Vores vurdering

Denne øjencreme ligger i den dyre ende, men du får til gengæld et rigtig godt produkt, der giver synlige resultater.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil reducere mørke rande samt styrke og udglatte huden, så er denne øjencreme fra Dermalogica lige noget for dig.

#2 Biotherm Blue Pro-Retinol Eye Cream

Biotherm Blue Pro-Retinol Eye Cream

Fremhævede egenskaber

 1. Reducerer fine linjer og rynker
 2. Lysner og opfrisker øjenkonturen
 3. Mindsker mørke rande

Egenskaber

Her får du en effektiv øjencreme, der reducerer rynker og fine linjer. Efter blot én uges brug vil du se en reduktion i rynker og fine linjer omkring dine øjne. Og det er ikke det hele!

Din øjenkonturs fasthed vil også øges med hele 25%, og spændstigheden vil stige med hele 50% efter blot en uge. Og desto længere du bruger creme, desto færre rynker vil du se.

Cremen indeholder Life Plankton, der er Biotherms ikoniske ingrediens. Derudover indeholder cremen Pro-retinol og opfriskende koffein. Alt er sammensæt til at skabe de bedste resultater for dig.

Denne øjencreme er vegansk, og så er den 99% bionedbrydelig og udvundet fra 95% naturlige kilder. Emballagen er med genbrugsglas og genbrugsplast – kan det snart blive bedre?

Vores vurdering

Vi er vilde med, at du her både får en enorm effektiv øjencreme og et miljøvenligt produkt. Resultaterne taler for sig selv med denne øjencreme.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en retinol creme, der virkelig skaber resultater, så er denne øjencreme fra Biotherm et rigtig godt bud. Produktet er også ideelt til dig, der gerne vil have et mere bæredygtigt produkt.

#3 bareMinerals Ageless Phyto-Retinol Eye Cream

bareMinerals Ageless Phyto-Retinol Eye Cream

Fremhævede egenskaber

 1. Formuleret med Phyto-retinol
 2. Anti-age egenskaber
 3. Vegansk

Egenskaber

Med bareMinerals Ageless Phyto-Retinol Eye Cream får du en vegansk øjencreme, der indeholder Phyto-retinol. Og hvad er så det? Phyto-retinol er et naturligt plantebaseret alternativ til retinol. Det er lige så effektivt som retinol, men det forårsager ikke rødme og en tør og følsom hud, som almindelig retinol godt kan.

Dette er en effektiv anti-age øjencreme, der reducerer fine linjer, kragetæer, hævelse og pigmentering – og det er på blot én uge. Du får en mild, men effektiv creme, der også indeholder proteinpeptider og hyaluronsyre. Disse ingredienser er med til at forbedre hudens struktur og give en blødere hud.

Øjencremen kan bruges til alle aldre, hudtoner og hudtyper.

Vores vurdering

Vi er vilde med, at denne øjencreme indeholder et plantebaseret alternativ til retinol. Phyto-retinol irriterer ikke huden som retinol godt kan gøre. Men du får lige så effektive resultater.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en retinol creme, men du har en sensitiv hud, der ikke helt kan klare retinol, så er denne øjencreme fra bareMinerals et rigtig godt bud.

#4 Fischer Pure Øjencreme

Fischer Pure Øjencreme

Fremhævede egenskaber

 1. Virker kølende
 2. Giver fugt til huden omkring øjnene
 3. Giver en mere spændstig hud

Egenskaber

Her får du en øjencreme, der giver huden omkring dine øjne masser af fugt. Derudover gør cremen huden mere spændstig, og den virker også kølende på huden. Men det er ikke alt! Denne øjencreme har også en opstrammende effekt, og den virker regenererende og styrker også produktionen af kollagen.

Vores vurdering

Dette er en ganske fin øjencreme. Hvis du ikke er vant til at bruge retinol i din hudpleje, så husk kun at bruge denne retinol creme hver anden dag de første to uger for lige at vænne huden til retinol.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en budgetvenlig retinol creme til øjnene, så er dette produkt et godt bud.

#5 Formula 10.0.6 Total Wake-Up Vitamin A Eye Serum

Formula 10.0.6 Total Wake-Up Vitamin A Eye Serum

Fremhævede egenskaber

 1. Forebygger mørke rande og fine linjer
 2. Indeholder retinol
 3. Kan bruges af alle hudtyper

Egenskaber

Her får du en lækker øjenserum, der er udviklet til at forebygge fine linjer og mørke rande omkring øjnene takket være indholdet af retinol. Dette serum kan anvendes af alle hudtyper.

Hvis du ikke er vant til at bruge retinol creme, anbefales det, at du blot bruger produktet 1-2 gange om ugen i starten og lige så stille bygger op.

Vores vurdering

Dette er et ganske fint øjenserum med retinol.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er på udkig efter en forholdsvis budgetvenlig øjencreme med retinol, så er dette produkt måske lige noget for dig.

#6 StriVectin Advanced Retinol Eye Treatment, Advanced Retinol

StriVectin Advanced Retinol Eye Treatment, Advanced Retinol

Fremhævede egenskaber

 1. Bekæmper ældningstegn
 2. Reducerer rynker, mørke rande og hævelser omkring øjnene
 3. Øger hudens fasthed

Egenskaber

Med denne retinol creme kan du bekæmpe ældningstegn omkring dine øjne. Dette produkt vil mindske synlige tegn på ældning omkring øjnene, inklusive mørke rande, rynker og hævelser. Derudover giver denne creme en glattere hud, der virker både klarere og mere velfugtet. Dette giver dine øjne et mere ungdommeligt udseende.

Øjencremen indeholder NIA-114™, der hjælper med at omdanne retinol til aktiv retinsyre 12 gange hurtigere end blot retinol. Dette giver en hurtigere effekt, og der er ingen trælse bivirkninger.

Vores vurdering

Dette er et rigtig fint produkt, der giver effektive resultater og giver en mere ungdommelig glød og hud omkring øjnene.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en effektiv retinol creme, der giver dig et mere ungdommeligt udseende omkring dine øjne, så er denne creme med retinol lige noget for dig. Øjencremen ligger i den lidt dyrere ende, men du får et virkelig godt produkt.

#7 PIXI Retinol Eye Cream

Pixi Retinol Eye Cream

Fremhævede egenskaber

 1. Øger fastheden
 2. Beroliger huden
 3. Beskytter øjenområdet

Egenskaber

Denne retinol creme øger fastheden i huden omkring øjnene. Derudover beroliger og beskytter denne retinol creme huden omkring øjnene og mindsker synligheden af fine linjer omkring øjnene.

Denne øjencreme er også vegansk.

Vores vurdering

Dette er en fin og budgetvenlig øjencreme med retinol. Vi kan godt lide, at den også beroliger huden omkring øjnene.

Derfor skal du købe produktet

Denne øjencreme er et godt bud til dig, der gerne vil have en øjencreme, der både beroliger og beskytter huden omkring øjnene og øger fastheden samtidig.

#8 First Aid Beauty Skin Lab Retinol Eye Cream with Triple Hyaluronic Acid

First Aid Beauty Skin Lab Retinol Eye Cream with Triple Hyaluronic Acid

Fremhævede egenskaber

 1. Kan bruges til alle hudtyper, også følsom hud
 2. Mild og foryngende
 3. Minimerer forekomsten af fine linjer og rynker

Egenskaber

Med First Aid Beauty Skin Lab Retinol Eye Cream with Triple Hyaluronic Acid får du en potent øjencreme, der samtidig er mild. Cremen virker foryngende og minimerer forekomsten af fine linjer og rynker, og giver dig et mere ungdommeligt udseende.

Cremen indeholder mikroindkapslet retinol, der frigives lige så langsomt, hvilket gør cremen sikker at bruge omkring øjnene. Derudover indeholder øjencremen hyaluronsyre, der er med til at udglatte, give fylde og binde fugt i huden. Derudover indeholder denne øjencreme koffein, der hjælper med at reducere hævelser.

Dette er et lækkert luksusprodukt, der kan bruges af alle hudtyper. Det er allergitestet, indeholder ingen parabener, mineralolie, phthalater, talk, sulfater, alkohol eller kunstige duft- og farvestoffer.

Vores vurdering

Dette er en rigtig lækker øjencreme med gode ingredienser, der giver gode resultater. Vi kan desuden godt lide, at produktet er mild og giver et ungdommeligt resultat.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en mild, men effektiv øjencreme, så er dette produkt et godt bud. Du får her anti-age egenskaber for alle pengene, men produktet er mild og kan derfor bruges på selv følsom hud.

Hvad er retinol, og hvorfor er det godt?

Retinol er i og få sig det samme som A-vitamin. Og hvad er så A-vitamin? A-vitamin er et vigtigt vitamin, som vi alle har behov for. Det er bestemt en vigtig byggesten for kroppen. Vitaminet er blandt andet vigtigt for synet, slimhinderne, immunforsvaret og huden. Der findes forskellige typer A-vitamin. Retinol, retinsyre og retinal er de mest kendte.

Du kan selvfølgelig få hudpleje med A-vitamin, men du kan faktisk også få A-vitamin gennem kosten. Blandt andet findes A-vitamin i æg, gulerødder, spinat, lever og mejeriprodukter.

Hvis du er gravid eller ammende, så bemærk, at der er lidt usikkerhed omkring brugen af retinol, og det derfor er bedst at undgå at bruge hudpleje med retinol under graviditet og amning. Du kan læse meget mere om dette emne i vores artikel om retinol og graviditet.

Sådan vælger du den rigtige retinol øjencreme

Det er vigtigt, at du vælger den rigtige retinol øjencreme til lige præcis din hud. Derfor skal du heller ikke vælge en creme, blot fordi din veninde har gode resultater med den, eller fordi den har vundet en pris. Selvom det garanteret er et godt produkt, er det nemlig ikke nødvendigvis det bedste produkt til lige præcis din hud.

Når du skal vælge din retinol creme til øjnene, skal du overveje følgende:

 • Hvad er din hudtype? Har du sensitiv hud? Tør hud? Moden hud? Normal hud? Det er vigtigt, at du vælger en øjencreme, der passer til din hudtype.
 • Hvad er formålet med din retinol øjencreme? At komme mørke rande til livs? Reducere rynker og fine linjer? Forebygge aldringstegn/anti-age? Igen, dette er vigtigt at overveje, så du er sikker på, at du vælger en øjencreme, der passer til dine behov.

Disse to overvejelser er helt klart de vigtigste at gøre dig, og det sikrer, at du vælger den rette retinol øjencreme.

Hvorfor får man mørke rande under øjnene?

De fleste af os har prøvet at have mørke rande under øjnene. I mange tilfælde er det som regel dehydrering, alkohol, for lidt søvn eller for meget salt i maden. Hvis en af disse faktorer er årsagen til mørke rande, så kan du selvfølgelig nemt gøre noget ved problemet.

Men mørke rande kan også være genetisk, og hvis du har en meget lys hud, vil det mørke under øjnene også se mere sydlige ud.

Heldigvis kan du også få en hjælpende hånd fra en god retinol creme til øjnene. Flere af cremerne i denne guide er også gode til at komme mørke rande til livs, så frygt ej. Hjælpen er nær!

Er retinol og A-vitamin det samme?

I bund og grund ja. Retinol er en form for A-vitamin, som ofte bruges i hudpleje som anti-age. Det er godt til at reducere fine linjer og rynker, bekæmpe uren hud og give huden et mere ungdommeligt udseende.

Er der nogle ulemper ved at anvende retinol?

Retinol kan godt irritere huden. Det kan blandt andet give rødme og tør hud. Derfor er det også vigtigt, at du langsomt “bygger op”, når du begynder at bruge retinol creme. Typisk betyder det, at du kun skal bruge din retinol creme hver anden dag de første par uger, så din hud langsomt vænner sig til det.

I nogle tilfælde kan det også være nok bare at bruge retinol creme et par gange om ugen. Lyt altid til din hud, følg produktets anvisning, og hvis du er i tvivl, så spørg en ekspert til råds.

Derudover er det vigtigt at nævne, at retinol kan gøre huden lysfølsom. Derfor anbefales det også, at du bruger retinol creme om aftenen, så din hud ikke udsættes for sollys i løbet af dagen. Hvis du bruger retinol creme om morgenen, så husk altid SPF, så din hud er beskyttet.

Hvornår skal jeg bruge øjencreme?

Vi anbefaler, at du bruger din øjencreme, inden du kommer dag/natcreme på. Du skal selvfølgelig kigge på lige præcis dit produkt, men som regel skal du bruge en øjencreme på denne måde:

 1. Start med at rense din hud, så den er helt ren
 2. Hvis du bruger et serum, så kom det på huden nu
 3. Brug så din øjencreme
 4. Kom creme på
 5. SPF (hvis det er morgen)

Husk, at ofte må retinol creme kun bruges om aftenen, da retinol kan gøre huden lysfølsom, og det derfor er det bedst at bruge retinol creme om aftenen. Men husk igen selvfølgelig at kigge på lige præcis dit produkt!

Hvor hurtigt virker retinol?

Ville det ikke bare være vidunderligt, hvis hudpleje virkede natten over? Desværre er det ikke sådan. I rigtigt mange tilfælde begynder du først at se synlige resultater efter 12 uger, når det kommer til hudpleje. Der er nogle enkelte produkter, hvor du ser resultater hurtigere, men typisk skal du regne med 12 uger, før du begynder at se det fulde resultat. Det kan faktisk også tage endnu længere tid.

Derudover skal du naturligvis også tænke over din generelle livsstil. Hvis du ryger, ikke får nok søvn, er stresset, spiser usundt og drikker for meget alkohol, vil din hudpleje slet ikke have samme resultater. Derfor er det vigtig, at du også sørger for generelt at have en sund livsstil. Det betyder, at du skal spise en sund og varieret kost med rig på frugt og grønt, sørge for at få nok søvn, få nok motion og ikke drikke alt for meget alkohol. Dette er virkelig det allerbedste, du kan gøre for din hud.

FAQ

Er det sikkert at bruge retinol øjencreme, hvis man har sensitive øjne?

Retinol kan godt irritere huden, så hvis du har meget sensitiv hud, er det ikke sikkert, at retinol creme er den bedste løsning for dig. Brug eventuelt en mildere retinol creme, såsom bareMinerals Ageless Phyto-Retinol Eye Cream, der indeholder plantebaseret retinol, der ikke irriterer huden.

Giver retinol øjencreme langvarende effekt?

Typisk skal du blive ved med at bruge hudpleje med retinol, hvis du først går i gang. Og husk også, at der desværre ikke er noget, der helt kan forhindre, at du bliver ældre, men du kan ælde med ynde ved blandt andet at bruge hudpleje med retinol, der virker anti-age.

Hvilken retinol øjencreme er bedst?

Det kommer naturligvis an på lige præcis din hudtype og dine behov, men Dermalogica Age Smart Age Reversal Eye Complex er en virkelig god retinol creme. Men husk selvfølgelig at vælge en, der passer til din hud.

Jeg hedder Heidi og er uddannet journalist fra journalisthøjskolen i Aarhus og startede min egen virksomhed i 2021. Jeg har lidt af en forkærlighed for skønhed og er pjattet med makeup og hudpleje. Især har jeg en stor interesse for hudpleje. Som så mange andre kæmpede jeg i mange år med akne og uren hud, og jeg har prøvet samtlige produkter på markedet, læst utallige blogindlæg, lyttet til podcasts og gransket internettet for information omkring akne. Det gav mig en naturlig interesse for hudpleje, makeup og andre skønhedsprodukter.