Mineral makeup - Derfor skal du bruge mineral produkter

Mineral makeup – Derfor skal du bruge mineral produkter

Artiklen er senest opdateret d. januar 17, 2024 af Liva

Mineral makeupprodukter er et rigtig godt valg, hvis du foretrækker rene og naturlige makeupprodukter. Vi vil i denne artikel tage et kig på, hvorfor mineral makeup er så godt, og hvorfor alle hudtyper vil have gavn af at bruge makeup med naturlige mineraler.

Hvad er mineral makeup?

Hvad er mineral makeup

Lad os først tage et kig på, hvad mineral makeup egentlig er. Du har helt sikkert hørt om mineral foundation, mineral pudder og meget mere, men har du også helt styr på, hvad mineral makeup egentlig er?

Mineral makeup består af zink og titaniumdioxid, der er et fint hvidt mineral. Det giver typisk en let og fin finish på huden. Derfor har mineral makeup også en ret fin konsistens. Det gør også mineral makeup nem at blende ind i huden, og det giver et langt mere naturligt look end almindelig makeup.

Traditionel makeup indeholder fyldstoffer, såsom talkum, der strækker pigmenterne og farvestofferne. Derudover indeholder normal makeup typisk andre stoffer, der kan være trælse for huden, og makeuppen kan især irritere sensitiv hud eller hud med akne.

Hvad er fordelene ved mineral makeup?

Der er er mange fordele ved et bruge makeup med naturlige mineraler, og det er noget, som alle hudtyper kan have gavn af. Du kan i dag få mineral foundation, mineralpudder, concealer og meget mere. Der er ingen grund til i dagens Danmark at bruge andet end naturlig makeup. Tro os, din hud vil takke dig for det, og du får en naturlig og flot finish. Her er nogle af de mange fordele ved at bruge mineral makeup med naturlige ingredienser:

 • Makeup med naturlige mineraler lader huden ånde
 • Mineral makeup føles let på huden, og det giver et mere naturligt look end normal makeup
 • Makeup med mineraler er nemmere at vaske af
 • Mineral makeup irriterer huden langt mindre, hvilket gør denne type makeup ideel til sensitiv og skadet hud samt akneramt hud
 • Mineral foundation og anden makeup med naturlige mineraler indeholder ingen fyldstoffer, tilsætningsstoffer eller skadelige stoffer
 • Det tilstopper ikke hudens porer
 • Det nærer huden og giver et naturligt udseende
 • Med naturlig makeup får du en mere naturlig glød
 • Det har betændelseshæmmende egenskaber
 • Takket være indholdet af titaniumdioxid og zink er mineral makeuppen naturligt solbeskyttende og beskytter huden mod solens skadelige UV-stråler. Dog indeholder det naturligt kun max SPF 15, så det er stadig en god idé at bruge solcreme
 • Makeuppen virker beskyttende mod frie radikaler og vind
 • Makeuppen hjælper med at reducere tegn på ældning
 • Mineral makeup er utrolig holdbar. Dette er, fordi det ikke indeholder olier og lignende som normal makeup, der “glider” af huden i løbet af dagen. Mineral makeup holder hele dagen og holder langt bedre end normal makeup

Som du kan se, er listen over fordele altså meget lang, og der findes så mange forskellige produkter, at der helt sikkert også finde mineral makeup, der passer til dine behov og din hudtype.

Hvorfor er mineral makeup særligt god til hudproblemer?

Hvorfor er mineral makeup særligt god til hudproblemer

Hvis du har akne, rosacea, følsom hud, sensitiv hud eller skadet hud, så har du måske hørt, at du skal bruge mineral makeup, og det er helt rigtigt. Men husk, at alle hudtyper faktisk har bedst af denne type makeup. For nu vil vi kigge på, hvorfor mineral makeup er så godt til dig med hudproblemer af den ene eller anden art i ansigtet.

Mineral makeup er naturligt, så din hud bliver ikke udsat for kemikalier, parabener, paraffin, vaseline, mineralolier og andre trælse stoffer, der findes i normal makeup. Disse trælse ingredienser tilstopper porerne, og de forstyrrer også hudens naturlige funktion. Netop derfor er mineral makeup så god til følsom hud, akne, rosacea og så videre.

Det betyder ikke, at mineral makeup kan få dine hudproblemer det at forsvinde, men det gør dem ikke værre. For hvad er pointen i at bruge de bedste hudplejeprodukter og nusse om din hud, hvis du efterfølgende fylder den med dårlig makeup og kosmetik, der er sprængfyldt af stoffer, der irriterer din hud og forværrer dine problemer?

Naturlig solbeskyttelse mod huden

Vi har allerede nævnt det, men takket være zink oxide, er mineral makeup naturlig solbeskyttende. Har du nogensinde set surfere, der er helt hvide i ansigtet? Det er ikke, fordi de har en halv tube solcreme i ansigtet. Det er zink. Surfere bruger nemlig zink i stedet for solcreme, da det beskytter dem effektivt mod solen, og det beskytter også i vandet.

Så derfor er mineral makeup altså naturligt solbeskyttende. Derudover virker zink helende på huden, og det lindrer også irritation. Dog indeholder mineral makeup typisk kun SPF 15, så det kan være nødvendigt med ekstra solbeskyttelse. Du kan du få en del mineral foundations, der indeholder SPF 30. Og husk, at SPF er vigtig året rundt – ikke kun om sommeren.

Hvilke makeupprodukter kan jeg få med mineraler?

Du sådan set få nærmest al din makeup med mineraler. Fra mineral foundation og mineral pudder til mineral øjenskygge og mascara. Du kan også få mineral blush og mineral concealer. Du kan få mineral pudder både i en løs pudderform og i en fast pudderform, afhængigt af hvad du foretrækker. Hvis du har en tendens til tør hud, så er en flydende mineral foundation bedre end pudder, da det fugter huden mere.

I lighed med almindelig makeup, kan du også få mineral makeup med forskellig dækkeevne. Du kan få både let dækkeevne, medium dækkeevne og høj dækkeevne. Der findes altså mange forskellige produkter med mineraler. Mange kendte mærker er også begyndt at tilbyde makeup med mineraler, og du kan også finde brands, der udelukkende laver lækker mineral makeup uden parabener og andre trælse stoffer.

Sådan bruger du mineral foundation

Mineral foundation er lidt anderledes end en almindelig foundation, så lad os lige hurtigt kigge på, hvordan du bruger mineral foundation. Når du påfører din mineral foundation på huden, vil din mineral foundation blive varmet op, så den bliver blød og cremet. Det gør, at du nemt kan blende den ud i huden. Det kan du gøre med en makeupsvamp, en børste eller dine fingre (husk at vaske hænder først). Vi kan personlig godt lide at bruge cirkulære bevægelser, når vi lægger vores mineral foundation.

Din mineral foundation tilstopper ikke porerne, og det føles, som om du slet ikke har makeup på. Det samme gælder, hvis du bruger øjenskygge, pudder eller anden mineral makeup. Du mærker nærmest slet ikke makeuppen, og det giver en flot finish og en naturlig glød.

Hvor meget mineral makeup skal jeg bruge?

Hvor meget mineral makeup skal jeg bruge?

En af de største fejltagelser folk gør med mineral makeup er, at de bruger alt, alt for meget af makeuppen. Med normal makeup skal du som regel bruge en forholdsvis god mængde for at få bare en medium dækkeevne. Mineral makeup er anderledes. Med denne type makeup skal du faktisk ikke bruge ret meget for at få et superflot look.

Derfor anbefaler vi, at du starter med blot en smule produkt, og så kan du altid bygge op, hvis du synes, det er nødvendigt med mere. Men less is more, når det kommer til mineral makeup.

Hvordan fjerner jeg mineral makeup?

Mineral makeup er nemt at fjerne, så der er ingen undskyldning for ikke at fjerne det, inden du går i seng (for det er altså virkelig ikke godt at sove med makeup). Du kan bruge vand og sæbe, en makeupfjerner, wipes eller lignende. Det kræver ikke nogen speciel makeupfjerner eller lignende at fjerne makeuppen. Faktisk er det langt nemmere at fjerne end normal makeup.

Vi anbefaler dog, at du bruger en god makeupfjerner, der passer til din hudtype, og som ikke indeholder nogle trælse stoffer.

Jeg hedder Heidi og er uddannet journalist fra journalisthøjskolen i Aarhus og startede min egen virksomhed i 2021. Jeg har lidt af en forkærlighed for skønhed og er pjattet med makeup og hudpleje. Især har jeg en stor interesse for hudpleje. Som så mange andre kæmpede jeg i mange år med akne og uren hud, og jeg har prøvet samtlige produkter på markedet, læst utallige blogindlæg, lyttet til podcasts og gransket internettet for information omkring akne. Det gav mig en naturlig interesse for hudpleje, makeup og andre skønhedsprodukter.