Bedste vippeserum test

Bedste Vippeserum test (2023) – Bedst i test af top 10 øjenvippeserum

Igennem 2021 har vi testet en række forskellige serummer til vipper, og har nu anmeldelserne klar til dig. Vi har testet de produkter, som lige nu skulle være de bedste på markedet, så du kan vælge netop den øjenvippeserum der giver dig de længste og mest fyldige øjenvipper.

Hvilken vippeserum er bedst i test?
Vores beauty ekspert Liva har vurderet af M2 Beauté Eyelash Activating Serum er vinder af vores vippeserum test.

Et godt vippeserum kan være lige netop dét, som tager dine øjenvipper fra det almindelige til det ekstraordinære. Brug af vippeserum bidrager til fylde, længde og styrkelse af dine vipper, så vipperne bedre kan stå imod f.eks. makeup og vippebuk. Der findes dog rigtig mange forskellige serummer, og derfor er det vigtigt, at du finder lige præcis det serum, som passer til dig og dine behov.

Så ønsker du smukke og lange vipper, men uden at vide hvilken vippeserum du skal købe? Så læs vores anmeldelser nedenfor og bliv klogere på hvilken serum du skal købe.

Hvilken vippeserum er bedst i test 2023?

 1. M2 Beauté Eyelash Activating Serum (Testvinder)
 2. NaturligOlie Økologisk bryn- og vippeserum
 3. Xlash PRO Eyelash Serum
 4. Xlash Eyelash Serum
 5. RevitaLash Advanced Eyelash Conditioner
 6. Lavinde Copenhagen HYPED Eyelash Serum
 7. Serum Nordic Eyelash & Eyebrow Growth Serum
 8. Nanolash Eyelash Serum
 9. Refectocil Lash & Brow Booster 2-In-1 Double Effect
 10. Embryolisse Lashes & Brow Booster
 11. GOSH Growth Serum The Secret of Longer Lashes

#1 M2 Beauté Eyelash Activating Serum

M2 Beauté Eyelash Activating Serum

Køb for 549,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Resultater efter blot 6-8 uger
 2. Styrker vipper og forlænger levetiden
 3. Kan hos nogle give mørkere vipper

Egenskaber

Med dette vippeserum fra M2 Beauté får du et produkt, som styrker dine vipper samtidig med at give længde og volumen.

Serummet indeholder det naturlige stof MDN, som stimulerer den naturlige vækst at hårsækkene i huden. Ingrediensen B7 vitamin giver styrke således, at vipperne bliver mere modstandsdygtige overfor f.eks. vippebuk og mascara.

Hos nogle kan man desuden opleve, at vipperne bliver mørkere og samtidig med, at man opnår en mere harmonisk bue. Produktet indeholder 5 ml, men er meget koncentreret, hvorfor man ikke skal bruge meget serum pr. anvendelse.

Vores vurdering

Dette serum er et af de førende på markedet – og det forstår vi virkelig godt. Serummet giver helt utrolige resultater, hvorfor det også er vores bedst i test serum. Med M2 Beauté Eyelash får de smukkeste lange øjenvipper, som er smidige og modstandsdygtige overfor slid.

Allerede efter 6-8 uger kan man se resultater, og efter 16 uger er det fulde udbytte opnået, og det er tydeligt at se effekten; bambi-vipper, som man nærmest ikke troede var muligt.

Dette serum er nemt at påføre, da det blot lægges lige over vipperne som en flydende eyeliner.

Serummet er uden tvivl det bedste øjenvippe serum.

Derfor skal du købe M2 Beauté Eyelash Activating Serum

Du skal købe dette serum, hvis du ønsker et serum af høj kvalitet, som uden tvivl vil give fantastiske resultater.

#2 NaturligOlie Økologisk bryn- og vippeserum

NaturligOlie Økologisk bryn- og vippeserum

Køb for 325,- kr. hos Naturligolie.dk

Fremhævede egenskaber

 1. 100% naturlig og vegansk vippeserum
 2. Kan bruges af gravide
 3. Allergivenlig

Egenskaber

Denne økologiske bryn- og vippeserum fra Naturlig Olie adskiller sig fra mange andre vippeserum produkter på markedet ved kun at indeholde 100% naturlige ingredienser, og ikke indeholde nogen form for prostaglandiner, som kan give en række bivirkninger ved brug.

Dette vippeserum er desuden fri for parfume, silikone, phtalater, etc., og kan derfor bruges af både gravide eller folk, som lider af allergi. I stedet virker serummet gennem naturlige aktive stoffer, som har en positiv virkning på øjenvippernes vækst og densitet. 

Der er fire forskellige typer økologiske olier i dette produkt, som alle bidrager forskelligt til vippernes vækst. Det er blandt andet økologisk jojobaolie, som både har en blødgørende og styrkende effekt på dine vipper, meget ala hudens egen naturlige olie. Hertil kommer virkningerne fra den økologiske kokosolie, som blandt andet modvirker proteintab og dermed kan være med at til modvirke skader og tab af horstrå.

Udover økologiske olier indeholder produktet også E-vitamin, som står i stedet for kunstige konserveringsmidler ved at give næring og dermed øge hårvæksten. 

Vores vurdering

Dette bryn- og vippeprodukt er virkelig et produkt i topklassen. Ved brug opnås de smukkeste vipper på trods af, at produktet udelukkende indeholder naturlige ingredienser. 

Vi oplevede, at man skal være lidt mere tålmodig end ved brug af nogle af de andre større brands, men det er bestemt det værd, når man tænker på, at man ikke udsætter kroppen for diverse tilsætningsstoffer, men udelukkende naturlige ingredienser. Den største effekt var at se på vipperne, men brynene fulgte langsomt med efterfølgende. 

Modsat mange andre produkter påføres dette bryn- og vippeserum produkt med en slags “roll-on”. Det fungerer rigtig godt, og produktet fordeler sig fint både på vipper og bryn.

Derfor skal du købe NaturligOlie bryn- og vippeserum

Dette produkt er det oplagte valg for dig, som enten er gravid eller blot ønsker at prøve kræfter med vippeserum uden at udsætte dig selv for eventuelle bivirkninger som følge af prostaglandiner.

#3 Xlash PRO Eyelash Serum

Xlash PRO Eyelash Serum

Køb for 278,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Giver tætte og lange vipper
 2. Testet af øjenlæger
 3. Fuldt udbytte efter kun to måneder

Egenskaber

Dette vippeserum indeholder forskellige mineraler, som har en positiv effekt på cellefornyelsen, som er med til at fremme væksten af vipperne, mens den har et næringstilskud, som giver tættere vipper.

Serummet er desuden testet af øjenlæger. Kliniske tests lavet med Xlash PRO Eyelash Serum viste 45% længere vipper, 40% mere volume og 20% tykkere vipper efter blot 28 dage med produktet.

Produktet indeholder 6 ml.

Vores vurdering

På trods af, at dette serum ikke er blandt de dyreste på markedet, så fik vi fantastiske resultater. Det var tydeligt at se den øgede længde og volumen. Produktet er lavet af naturlige ingredienser og urter, så du er sikker på, at det er de bedste produkter for din krop, som er i brug.

Desuden kan dette serum bruges selv hvis du har vippe extensions, da dette serum er fri for olie.

Derfor skal du købe Xlash PRO Eyelash Serum

Du skal købe dette serum, hvis du ønsker en serum, som giver enestående resultater men uden at tømme pengepungen.

#4 Xlash Eyelash Vippeserum

Xlash Eyelash Vippeserum

Køb for 229,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Giver længde og fylde til vipperne
 2. Øger vippevækst
 3. Testet af øjenlæger

Egenskaber

Xlash EyeLash Serum er faktisk det samme vippeserum om Xlash PRO EyeLash Serum – blot at dette produkt indeholder 3 ml., hvorimod PRO-udgaven indeholder hele 6 ml.

Som PRO-udgaven indeholder dette serum altså en række mineraler, som har en positiv indvirkning på cellefornyelsen, hvilket bidrager til øget vippevækst. Hertil kommer en række ingredienser, som giver tættere vipper.

En anden fordel ved dette øjenvippe serum er, at det er testet af øjenlæger. Man er altså sikker på, at få et produkt, som indeholder ingredienser, som alle er klinisk testet.

Vores vurdering

Vi opnåede samme effekt ved brug af dette serum, som ved brug af PRO-udgaven: smukke lange vipper med mere volumen.

Dette serum indeholder dog kun den halve mængde serum, som PRO-udgaven. Serummet er derfor ideelt, hvis du ikke helt ved, om vippeserum er noget, som du vil investere i.

Serummet er oliefrit, og kan dermed bruges selv hvis du har vippe extensions.

Derfor skal du købe Xlash Eyelash Serum

Køb dette serum, hvis du ikke helt ved, om vippeserum er noget for dig. Med dette produkt får du nemlig et enestående produkt til en budgetvenlig pris.

#5 Revitalash Advanced Eyelash Conditioner

Revitalash Advanced Eyelash Conditioner

Køb for 548,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Vegansk serum
 2. Dermatologisk og klinisk testet
 3. Fremmer vippernes styrke og fleksibilitet

Egenskaber

Revitalash har med dette øjenvippe serum skabt en metode til at få de flotte “bambi øjenvipper”, som alle går og drømmer om. Serummet indeholder en række nærende ingredienser, som alle bidrager til sunde og stærke vipper således, at vipperne bedre kan modstå skadelige faktorer og ikke knækker så nemt.

Ved brug af dette serum oplever nogle, at øjenvipperne får en flottere bue og vipperne dermed vil syne endnu længere.

Produktet er desuden oliefrit, hvorfor det også kan bruges hvis du har vippe extensions.

Indeholder 3,5 ml.

Vores vurdering

Med dette serum får du et serum, som giver de smukkeste lange bambi-vipper.

Serummet lever i den grad op til forventningen, men dette afspejles også i prisen. Vi er dog ikke i tvivl; produktet er alle pengene værd. Det er desuden værd at huske på, at 3,5 ml. rækker langt – helt op til 6 måneder.

Derfor skal du købe Revitalash Advanced Eyelash Conditioner

Dette produkt er for dig, som vil investere i et af de bedste veganske og parfumefrie serummer på markedet.

#6 Lavinde Copenhagen HYPED Eyelash Serum

Lavinde Copenhagen HYPED Eyelash Serum

Køb for 300,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Skånsom og allergivenlig vippeserum
 2. Dansk produceret
 3. stærkere og længere vipper

Egenskaber

Vippeserummet fra Lavinde er særligt skånsomt for huden og øjnene. Serummet er deklareret i sammen med Astma-Allergi Danmark, og er dermed allergivenlig og meget mild. Hertil kommer at serummet er dansk produceret.

Ingredienserne i serummet er altså nøje udvalgt til at virke skånsomt for hud og området omkring øjnene, men uden at gå på kompromis med effekten. Lavindes serum indeholder en yderst effektiv formular kaldet PEP-4, som udover at bidrage til volumen og længde også giver pleje og styrke.

Indeholder 2 ml.

Vores vurdering

Ved brug af dette serum, mærker man hurtigt forskellen. Ens vipper bliver synligt længere og mere volumniøse bare efter brug 3-5 uger.

Det er desuden tydeligt at mærke at dette serum er allergivenligt. Hvor andre serummer nogle gange kan give en brændende fornemmelse ved påføring, mærker man intet ved påføring af dette Lavinde Copenhagen HYPED Eyelash Serum.

Serummet er et serum, som ligger i den lave ende rent prismæssigt uden at gå på kompromis med resultatet.

Derfor skal du købe Lavinde Copenhagen HYPED Eyelash Serum

Dette serum er det perfekte for dig med sensitiv hud, som ønsker at prøve kræfter med vippeserum.

#7 Serum Nordic Eyelash & Eyebrow Growth Serum

Serum Nordic Eyelash & Eyebrow Growth Serum

Køb for 279,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. 2-i-1 – både til vipper og bryn
 2. Baseret på naturlige ingredienser
 3. Uden hormonforstyrrende stoffer

Egenskaber

Dette serum er det første i testen, som kan bruges både til vipper og bryn. Du behøver således kun købe et produkt hvad end du ønsker længere vipper eller tættere bryn.

Serummet indeholder en række naturlige ingredienser, som alle er nøje udvalgt til at øge hårvækst, pleje og styrke vipper og bryn indefra. Desuden indeholder serummet en olie, som virker effektivt mod de hormoner, som kan resultere hårtab.

Produktet indeholder 8 ml.

Vores vurdering

Serummet fra Serum Nordic har to forskellige applikatorer med, og er nem at påføre hvad end det er på vipper eller bryn. Efter ca. 5 uger så vi en effekt på vipperne, hvor man skal være lidt mere tålmodig hvad angår brynene. Der er ingen tvivl om, at produktet virker, men det tager lidt længere tid med bryn.

Serum Nordic er så sikre på deres produkt, at de endda har valgt at have tilfredshedsgaranti. Det vil sige, at du kan få dine penge tilbage, hvis du efter brug af produktet i længere tid fortsat ikke er tilfreds.

Derfor skal du købe Serum Nordic Eyelash & Eyebrow Growth Serum

Serummet er perfekt for dig, som både ønsker tættere bryn og længere vipper uden at skulle købe to forskellige produkter.

#8 Nanolash Eyelash Serum

Nanolash Eyelash Serum

Køb for 269,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Giver mørkere vipper
 2. Genopbygger og forlænger vipperne
 3. Klinisk godkendt og testet af øjenlæger

Egenskaber

Dette effektive øjenvippeserum er hurtigt absorberende, og plejer dine vipper helt nede ved folliklerne for at arbejde med vipperne helt nede ved rødderne. Efter 4 uger vil vipperne være synligt længere, fyldigere og mørkere.

Samtidig er produktet skabt af en naturlig formel, som giver dig sundere vipper.

Desuden er produktet testet af flere øjenlæger og uafhængige forsketere for at sikre den ønskede effekt uden at gå på kompromis med ingredienser. Alle ingredienser er derfor nøje udvalgt til at være særligt skånsomme og ikke irritere øjnene.

Indeholder 3 ml.

Vores vurdering

Prisniveauet for dette vippeserum er middel, men det kan man ikke sige, at effekten er. Den medfølgende applikator gør det nemt at påføre serummet, og ved brug opnås hurtigt en synlig effekt på dine vipper.

Produktet ender dog på en 7. plads, da serummet godt kan resultere i meget let misfarvning på øjenlåget, som dog aftager og desuden opvejes af den enestående effekt serummet har på vipperne.

Derfor skal du købe Nanolash Eyelash Serum

Hvis du er sensitiv ved området omkring øjnene, men alligevel ønsker at prøve vippeserum, så er dette serummet for dig, da det er udviklet med særligt fokus på ingredienser, som ikke irriterer øjnene.

#9 Refectocil Lash & Brow Booster 2-In-1 Double Effect

Refectocil Lash & Brow Booster 2-In-1 Double Effect

Køb for 388,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. 2-i-1 – til både vipper og bryn
 2. Dermatologisk og oftalmologisk testet
 3. Uden parfume og syntetiske hormoner

Egenskaber 

Refectocils vippeserum kommer med en dobbelt effekt, da det også kan fungere som et brynserum. Produktet hjælper dine vipper og dine bryn til at blive længere og mere volumniøse samtidigt med at vipper og bryn bliver tættere.

Efter 6 uger vil du se en lille forskel, og efter 10 uger vil du tydeligt kunne se effekten på dine vipper og bryn.

Produktet indeholder 6 ml.

Vores vurdering

Ønsker du en hurtig effekt på bryn og vipper er dette ikke serummet for dig. Hvis du derimod væbner dig med tålmodighed vil du opleve, at dine vipper er mærkbart længere og fyldigere efter 8-10 uger.

Produktet er godt for dig med sensitiv eller sart hud, som ønsker et produkt der er dermatologisk testet og ikke indeholder parfume.

Den medfølgende applikator er multifunktionel, da den er spids i enden til brug på vipper og har desuden en fladere side til brug på brynene. Vi synes dog ikke, at denne applikator er helt så god som applikatorerne på de øvrigt testede serummer.

Derfor skal du købe Refectocil Lash & Brow Booster 2-In-1 Double Effect

Ønsker du et produkt til både bryn og vipper og går samtidigt op i, at produktet skal være dermatologisk testet, så er dette serummet for dig.

#10 Embryolisse Lashes & Brow Booster

Embryolisse Lashes & Brow Booster

Køb for 269,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Fri for parfume og parabener
 2. 2-i-1 – kan bruges til både vipper og bryn
 3. Giver længere og fyldigere vipper og bryn

Egenskaber

Dette vippeserum er baseret på den velkendte ingrediens castor olie, som giver fugt til huden og til dine vipper. Den giver styrke til dine vipper og har også en plejende effekt. Den kan desuden bruges på brynene for at opnå tættere bryn.

Man kan bruge dette serum selvom man bruger kontaktlinser eller har sarte øjne.

Indeholder 6,5 ml.

Vores vurdering

Dette serum er et multifunktionelt og yderst budgetvenligt serum. Modsat mange af de øvrige vippeserummer kan man bruge dette vippeserum under mascara, og det er derfor nemt at gøre til en del af den daglige rutine.

Man opnår ikke de længste bambivipper med dette serum, men du vil opleve at dine vipper bliver mere buet og bedre adskilte. Serummet kan også bruges til at booste brynene.

Du får altså et produkt, som er til at betale og som er nemt at gøre til en del af den daglige rutine, da det blot påføres som almindelig mascara.

Derfor skal du købe Embryolisse Lashes & Brow Booster

Dette serum er perfekt til dig, som ønsker et budgetvenligt serum som kan bruges til både bryn og vipper.

#11 GOSH Growth Serum The Secret of Longer Lashes

GOSH Growth Serum The Secret of Longer Lashes

Køb for 149,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Yderst budgetvenlig
 2. Plejer og styrker vipperne
 3. Hurtig effekt

Egenskaber

Dette produkt er skabt til at give dig mere fyldige og definerede øjenbryn i hverdagen. Produktet stimulerer hårets vækst, og de får tilføjer fugt til hårsækkene. 

Serummet er fri for både parfume og parabener, lige som de øvrige GOSH produkter.

Produktet indeholder 6 ml.

Vores vurdering

Allerede efter kort tids brug kan man se en forskel på vipperne. De syner længere og fyldigere. Effekten er serummet opnås altså hurtigt, men ved brug i længere tid forlænges vipperne ikke yderligere.

Det er altså det produkt, som giver effekt hurtigst blandt alle de testede produkter, men effekten øges dog ikke ved brug i længere tid.

Derfor skal du købe GOSH Growth Serum

Du skal købe dette serum, hvis du ønsker et billigt serum, som er fint til prisen eller hvis du ønsker effekt lynhurtigt.

Hvad skal man overveje inden man køber vippeserum?

Ingrediensliste og bivirkninger

Det absolut vigtigste er, at du tænker over ingredienserne i produktet, da nogle forbrugere oplever bivirkninger som allergiske reaktioner, herunder rødme, kløe eller hævelse ved brug af vippeserum.

De fleste større brands indenfor vippeserum indeholder en lang række af de samme ingredienser f.eks. prostaglandiner, da der foreligger dokumenteret virkning af disse. Det er dog vigtigt også at vide, at prostaglandiner kan fremkalde forskellige bivirkninger som irritation, rødme, kløe eller hævelse. 

Du skal derfor huske på disse potentielle bivirkninger før du vælger det endelige vippeserum produkt du ønsker. Husk desuden altid øjeblikkeligt at stoppe brugen, hvis produktet fremkalder allergiske reaktioner af nogen art. 

Dansk produceret

En anden ting du kan overveje er, at købe danske produkter, da du således er sikret, at det pågældende produkt lever op til danske standarder, da disse typisk er mere strikse end i udlandet.

Pris

Vippeserum findes i alle prisniveauer, og det er derfor også essentielt at overveje hvor mange penge du er villig til at bruge på et vippeserum – specielt fordi pris og kvalitet ikke nødvendigvis hænger sammen.

Ved de mere kendte brands betaler man sommetider også lidt for selve brandet, og der kan det være værd at undersøge, om der er bedre og billigere alternativer på markedet.

Hvad er vippeserum?

Øjenvippeserum eller blot vippeserum er egentlig blot et serum særligt udviklet til at pleje og styrke øjenvipperne samt booste vipperne ved regelmæssig brug.

Dog bruger mange produktet for at få længere vipper med mere volumen og fylde, da de fleste serummer også indeholder ingredienser, som stimulerer vippernes vækst i jagten på de perfekte bambi-øjenvipper.

Hvad gør et godt øjenvippe serum for dig?

I jagten på det perfekte vippeserum, så er det vigtigt at forstå helt præcist, hvad et godt vippeserum kan gøre for dig, og hvorfor det er et fantastisk produkt at gøre til en del af din faste plejerytme.

Et godt vippeserum hjælper til, at du får længere og tykkere øjenvipper, uden at du har brug for mascara eller anden makeup for at opnå samme resultat. Dette gør, at du kan have sunde og naturlige vipper, uden at du går på kompromis med, hvordan du gerne vil se ud i hverdagen.

Et godt vippeserum hjælper også til dine vippers generelle sundhed, da det stimulerer huden omkring dine vipper og dine hårsække, hvilket vil gøre, at dine vipper ikke så nemt knækker eller falder af.

Hvem kan bruge vippeserum?

Alle kan i princippet bruge vippeserum, da det egner sig både til mænd og til kvinder. Ofte kommer det an på, hvilken hudtype du har, når det kommer til, hvilke typer af produkter, som, du kan bruge. Her er det specielt vigtigt, at du lægger mærke til, om produktet generer dine øjne eller huden omkring øjnene, da det kan have konsekvenser for dit syn.

Der er forskellige produkter, som kommer uden parfume eller andre stoffer, som kan fremprovokere en allergisk reaktion. Du kan også få forskellige veganske produkter, så du kan være sikker på, at dit serum er skabt naturlige midler, og at det ikke er testet på dyr.

Man kan med fordel anvende hårvitaminer, hvis man ønsker at se håret gro på samme måde som vipperne.

Hvilke stoffer bør en vippeserum indeholde? 

Svar: Det er typisk prostaglandiner eller prostaglandin lignende stoffer som f.eks. bimatoprost, som får vipperne til at vokse – og de mest kendte brands indenfor vippeserum indeholder alle en art af prostaglandiner. Disse går blandt andet under nedenstående betegnelser:

 • Norbimatoprost (MDN)
 • Trifluoromethyl dechloro ethylprostenolamide
 • Dechloro dihydroxy difluoro ethylcloprostenolamide
 • Isopropyl cloprostenate

Der kan dog hos nogle opstå bivirkninger ved brug af produkter med prostaglandiner e.g. kløe eller rødme omkring øjnene, så det er vigtigt altid at teste om du kan tåle produktet inden du giver dig i kast med det. Det anbefales desuden at gravide ikke anvender produkter indeholdende prostaglandiner. Gå derfor efter et vippeserum uden indhold af prostaglandiner, hvis du er gravid eller har særligt sensitiv hud. 

Hvorfor lave en bedst i test?

Når det kommer til udvælgelsen af det bedste vippeserum, så kan det være svært at komme igennem den store jungle af produkter, som du kan finde på nettet. Derfor skabte vi på redaktionen en bedst i test, så du har mulighed for at finde de bedste produkter nemt og simpelt. 

Vi har gennem udvælgelsen af de bedste produkter kigget på forskellige parametre. Redaktionen har kigget på, hvor længe det tog serummet om at virke, og hvilke egenskaber produktet har at tilbyde dig som forbruger. Vi har også kigget på, hvilke forskellige ingredienser, som produktet er lavet af, og hvilke produkter, som er bedst for dig og din vippesundhed.

I denne test har vi udelukkende valgt at fokusere på vippeserummer, som er skabt af forskellige kvalitetsmærker. Vi har altså kun fundet produkter til dig, som vi vil kunne stå inde for i virkeligheden. Du kan stole på os og vores sammenligning af produkter, hvilket gør, at du kan finde det vippeserum, som du har brug for nemt og enkelt. 

Ønsker du at købe vores vinder M2Beauty, kan du få den bedste pris hos Nicehair. Vi har derfor også lavet en artikel om hvordan du får den bedste rabat hos Nicehair, nemlig ved at bruge en Nicehair rabatkode på 10% rabat, som kan spare dig penge på dit første køb.

Er øjenvippeserum farligt? 

Både ja og nej. For langt de fleste er det heldigvis helt ufarligt, men der er desværre også nogen, som bliver ramt af bivirkninger – og sommetider de mere alvorlige af slagsen. 

Mange vippeserum produkter indeholder prostaglandiner, som også bruges i andre medicinske sammenhænge f.eks. ved fødsel og medicinsk abort. Modsat ved brug i medicinsk sammenhæng, hvor modtager/forbruger bliver oplyst om bivirkninger og risici, er dette dog ikke tilfældet i kosmetisk sammenhæng, hvorfor man som forbruger skal være særlig opmærksom. 

Prostaglandiner anvendes blandt andet til behandling for grøn stær – og det er faktisk her man har fundet ud af effekten på øjenvipper. Bivirkningerne ved prostaglandiner er dog både mere og mindre alvorlige og kan blandt andet være irritation, kløe, hævelse eller ændringer af øjnenes pigment.

Gennem tiden er flere og flere stoffer i øjenvippeserum dog blevet forbudt i Danmark, hvilket også øger sikkerheden ved brug betragteligt. Lovgivningen på området er dog desværre fortsat tvivlsom, og derfor anbefaler vi på det kraftigste at undersøge ingrediensliste grundigt inden brug. 

Hvilken effekt kan man forvente af vippeserum?

Effekten af øjenvippeserum varierer fra produkt til produkt – og det samme gælder hvor lang tid du skal vente på effekten. 

Overordnet set indeholder de fleste vippeserum prostaglandin, som er en aktiv ingrediens, som har en dokumenteret effekt på hårvækst. Hvis du vælger et vippeserum med prostaglandin kan du derfor forvente både tykkere, længere samt mørkere vipper i løbet af relativt kort tid. 

Hertil kommer en række andre ingredienser, som en god vippeserum bør indeholde. Det kan f.eks. være biotin, som er god for hud, hår og negle og styrker vippernes levetid og cyklus og dermed sikrer, at du ikke mister vipperne lige idet de er blevet voluminøse og lange.

Hvis du sørger for at vælge en af de førende vippeserum på markedet indeholde ingredienser med dokumenteret effekt, kan du derfor forvente relativt hurtigt (6-8 uger ved regelmæssig brug efter produktets anvisninger) at se en effekt i form af både længere og mere fyldige vipper. 

Der findes dog også en række produkter på markedet, som ikke indeholder ingredienser med dokumenteret effekt, og man kan derfor vente væsentligt længere tid på effekten heraf, hvis den overhovedet er synlig nok til at kunne ses. 

FAQ

Kan man bruge vippeserum og kontaktlinser? 

Det er der ikke et entydigt svar på, da det afhænger af det enkelte vippeserum-produkt. Det er derfor essentielt, hvis du bruger kontaktlinser, at du finder et, som er udviklet til brug sammen med kontaktlinser – eller alternativt et produkt, som anvendes inden sengetid, så det ikke påføres sammen imens du har kontaktlinser i.

Hvor længe må man bruge Vippeserum?

Der er som sådan ikke en grænse for hvor længe du må bruge vippeserum. Det anbefales, at du i starten (de første 6-8 uger) bruger vippeserum dagligt for at booste vippernes vækst, hvorefter du senere kan nøjes med vedligeholdelse 1-2 gange ugentligt.

Hvad er øjenvippe serum?

Øjenvippe serum er et serum særligt udviklet til at pleje og styrke dine vipper for at opnå længere og mere voluminøse vipper, som samtidig styrkes for at modstå slid og undgå at knække.

Hvordan virker Vippeserum?

Vippeserum virker ved at gå ind og pleje dine hårsække og vipper i dybden samtidig med at dine vippers vækst styrkes.

Find din nye vippeserum lige her

Vi har lavet testen for dig, så du slipper. Se hele testen og find din nye fantastiske øjenvippeserum her.

Giv din mening og deltag i næste test

Vi søger altid nye medlemmer i vores community. Er du interesseret i Hair & Beautys website? Så kan du være vores næste tester.

Se og prøv vinderen af bedste vippeserum 2022

Læs hele vores vippeserum bedst i test anmeldelse her på siden. Vi har udvalgt top 11 på markedet netop nu og testet dem mod hinanden.

Kan man bruge Vippeserum til bryn?

Både ja og nej. Dette varierer fra produkt til produkt. Nogle vippeserummer er udviklet specielt til vipperne, hvorimod andre serummer er udviklet til at kunne bruges på både bryn og vipper. Kig derfor på dit vippeprodukt inden du bruger det på brynene.

Hvorfor knækker mine vipper?

Der kan være mange årsager til, at dine vipper knækker. En af de mest almindelige årsager er forkert fjernelse af mascara, da mange bliver utålmodige og gnider meget i øjet i forbindelse med fjernelse af makeup – og det knækker dine vipper desværre af.

Kan man anvende mascara samtidig med øjenvippeserum?

Igen kommer det an på det enkelte produkt. Nogle serummer er udviklet til brug om aftenen inden sengetid for bedste virkning, og bør derfor ikke anvendes sammen med mascara, hvorimod andre er beregnet til påføring om morgenen inden den daglige makeup rutine. Vælg et vippeserum, som passer bedst ind i dine øvrige hudpleje- og makeup rutiner.

Hvor længe virker en øjenvippeserum? 

Efter ca. 2-3 måneders brug vil du se fulde resultat af brugen. Hvis du herefter stopper med at bruge vippeserum, vil effekten langsomt aftage, og dine vipper vil vende tilbage til din normale vippelængde med tiden, da man hele tiden taber vipper. Det er derfor vigtigt at blive ved med at bruge vippeserum et par gange om ugen (i stedet for dagligt) for at vedligeholde resultatet.

Artiklen blev publiceret d. maj 13, 2023 af Liva og senest opdateret d. maj 14, 2023 af Liva