Bedste A-Vitamin Kapsler

Bedste A-vitamin kapsler test guide (2024) – A-vitamin serum bedst i test

Artiklen er senest opdateret d. januar 17, 2024 af Liva

A-vitamin, også kendt som retinol, er eminent til at reducere fine linjer, og det styrker hudens elasticitet. Vitaminet booster også cellefornyelsen og øger produktionen af kollagen. I denne guide har vi kigget på de bedste A-vitamin kapsler, der er ideelle til både dig, der ønsker at forebygge tidlige alderstegn og til dig, der allerede oplever de første tegn på aldring.

Hvilke produkter er med bedste A-vitamin kapsler bedst i test

 1. Ecooking A-vitamin Serum 0,30%
 2. Ecooking A-Vitamin Serum
 3. ELIZABETH ARDEN Retinol Ceramide Line Erasing Night Serum
 4. Annemarie Börlind Intensive Care Capsules
 5. Smuuk Skin Pure Skin
 6. Better You Betakaroten 100mg
 7. IT Cosmetics Hello Results Daily Retinol Serum

#1 Ecooking A-vitamin Serum 0,30%

Ecooking A-vitamin Serum 0,30%

Fremhævede egenskaber

 1. Booster cellefornyelsen
 2. Indeholder naturligt E-vitamin, der beskytter mod frie radikaler
 3. Uden parfume og dermatologisk testet

Egenskaber

Disse A-vitamin kapsler er ideelle til dig, der er vant til at bruge hudpleje med A-vitamin, idet kapslerne har en koncentration på 0,30%. A-vitamin er med til at booste cellefornyelsen, og vitaminet øger kollagenproduktionen i huden. Det bidrager til at give en mere jævn hud, reducere pigmentpletter, bekæmpe urenheder og ikke mindst udglatte og reducere fine linjer og mindske porer.

Hvis du er helt ny til at bruge A-vitamin serum, anbefales det at starte med en serum, der er lidt mindre koncentreret. Det kan eksempelvis være 0,15% eller 0,20%, så din hud vænner sig til A-vitamin.

Brug din serum om aftenen. Du skal blot vride toppen af kapslen og trykke indholdet ud og massere serummet på huden.

Vores vurdering

Du får her nogle gode A-vitamin kapsler. Vi kan godt lide, at serummet har et højt indhold af A-vitamin. Det gør produktet særligt ideelt til dig, der allerede anvender A-vitamin i din hudpleje. Vi er desuden begejstret for, at kapslerne ikke indeholder duft og er veganske samt dermatologisk testet.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe disse kapsler fra Ecooking, hvis du gerne vil have et produkt, der har en god effekt og giver synlige resultater. Derudover er disse kapsler perfekte til dig, der allerede bruger hudpleje med A-vitamin og er klar til give huden et produkt med en højere koncentration af A-vitamin.

#2 Ecooking A-Vitamin Serum Parfumefri

Ecooking A-Vitamin Serum

Fremhævede egenskaber

 1. Mindsker fine linjer og rynker
 2. 100% vegansk
 3. Styrker hudens elasticitet

Egenskaber

Her får du et effektivt anti-age serum med retinol. Dette A-vitamin serum er udviklet til at styrke elasticiteten i din hud, booste cellefornyelsen og reducere rynker og fine linjer.

Derudover er dette serum med til at bekæmpe urenheder, forebygge tidlige alderstegn og pigmentforandringer samt give en mere ensartet hudtone.

Produktet er 100% vegansk og kommer i en fin glaskrukke, du kan genbruge til krydderier, smykker eller lignende. Krukken er desuden fin at have stående fremme på badeværelset.

Brug dette serum om aftenen, når du har renset huden, og inden du kommer creme på. Du skal blot vride kapslen og fordele indholdet på ansigtet og halsen. Du kan endda bruge produktet på brystet.

Vores vurdering

Her får du endnu et godt produkt fra danske Ecooking. Serummet er effektivt og nemt at bruge. Derudover kan vi godt lide, at krukken er fin at have stående fremme på badeværelset og efterfølgende kan genbruges til andre ting.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette serum, hvis du gerne vil i gang med at anvende hudpleje med A-vitamin. Dette serum er det perfekte sted at begynde. Det er nemt at anvende, og det har gode anti-age effekter.

#3 ELIZABETH ARDEN Retinol Ceramide Line Erasing Night Serum

Elizabeth Arden Retinol Ceramide Line Erasing Night Serum

Fremhævede egenskaber

 1. Mindsker synlige linjer og rynker
 2. Hjælper med naturlig cellefornyelse
 3. Indeholder fugtgivende og reparerende ceramider

Egenskaber

Disse små kapsler indeholder A-vitamin og ceramider. A-vitamin eller retinol reducerer synligheden af fine linjer og rynker og booster cellefornyelsen. Dette giver en synligt yngre hud.

Ceramiderne sørger for at give masser af fugt til huden, og det virker også reparerende, så din hud holdes i balance.

Du skal blot bruge denne A-vitamin serum om aftenen på nyrenset hud, inden du du bruger din natcreme. Du skal blot dreje det lille håndtag rundt på kapslen, så serummet kommer ud.

Vores vurdering

Her får et godt serum, der er giver gode resultater. Vi kan godt lide, at serummet også giver huden masser af fugt, samtidig med at det har anti-age egenskaber.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du du er på udkig efter et serum med A-vitamin, der samtidig virker fugtgivende og reparerende på huden.

#4 Annemarie Börlind Intensive Care Capsules

Annemarie Börlind Intensive Care Capsules

Fremhævede egenskaber

 1. Lindrer følsom, rød og tør hud
 2. Opstrammer og plejer huden
 3. Beskytter hudens barriere og dens evne til at binde fugt

Egenskaber

Med Annemarie Börlind Intensive Care Capsules får du kapsler, der lindrer en stresset hud, der er rød, tør og følsom. Takket være indholdet af ceramider styrker kapslerne også hudens barriere og evne til at binde fugt.

Derudover indeholder disse kapsler en oliebaseret koncentration af ingredienser, såsom A-vitamin, E-vitamin, C-vitamin, borageolie og abrikoskerneolie. Disse aktive ingredienser virker tilsammen plejende og opstrammende og giver en fastere hud.

Vores vurdering

Du får her nogle gode kapsler, der virker godt på en stresset hud, der har brug for genopbygning og fornyelse. Produktet virker desuden godt på tør hud.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe disse kapsler, hvis du har en stresset hud, der har brug for pleje.

#5 Smuuk Skin Pure Skin

Smuuk Skin Pure Skin

Fremhævede egenskaber

 1. Beriget med vitaminer og mineraler
 2. Styrker og beskytter huden
 3. Beskytter mod oxidativ stress

Egenskaber

Med Smuuk Skin Pure Skin kapsler får du en kombination af masser af skønne vitaminer og mineraler, der alle styrker og beskytter din hud. Disse kapsler indeholder blandt andet vindruekerneekstrakt, der har en styrkende effekt på huden.

Derudover er disse kapsler fra Smuk Pure Skin beriget med selen, A-vitamin og E-vitamin. Disse ingredienser hjælper med at beskytte cellerne mod oxidativ stress.

Du skal blot tage 2 kapsler dagligt.

Vores vurdering

Disse kapsler er nemme at tage. Vi kan godt lide, at vi kan tage kapslerne sammen med vores andre daglige vitaminer. Derudover er vi begejstrede for, at kapslerne beskytter oxidativ stress.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil bevare en normal hud og beskytte din hud mod oxidativ stress, så er disse kapsler et godt valg.

#6 Better You Betakaroten 100mg

Better You Betakaroten 100mg

Fremhævede egenskaber

 1. Bidrager til at bevare en normal hud
 2. Høj dosis af betakaroten
 3. Giver huden en fin farve, når den eksponeres for sol

Egenskaber

Med disse kapsler kan du få en naturlig farve til huden takket være det ekstra høje indhold af betakaroten. Betakaroten er en kraftfuld antioxidant, der er et forstadie til A-vitamin. Betakaroten bidrager blandt andet til at bevare en normal hud.

Derudover er betakaroten med til at give huden en fin farve, når huden udsættes for sol. Hvis du gerne vil have betakaroten gennem din kost, så er gulerødder, æg, mælk og grønne og gule grøntsager gode kilder.

Vores vurdering

Dette er et rigtig fint kosttilskud, hvis du gerne vil have en ekstra flot glød, når din hud eksponeres for sol.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en flot effekt på din hud og bevare en normal hud, så er disse kapsler med betakaroten lige noget for dig.

#7 IT Cosmetics Hello Results Daily Retinol Serum

IT Cosmetics Hello Results Daily Retinol Serum

Fremhævede egenskaber

 1. Indeholder niacinamid, B5 og E-vitamin
 2. Øger hudens fasthed
 3. Reducerer fine linjer, rynker og pigmentforandringer

Egenskaber

Med dette retinol serum får du et effektivt angi-age serum, der også har beroligende og plejende effekter – det er nemlig en kombineret serum og creme. Produktet indeholder to typer retinol; både fri og indkapslet.

Derudover indeholder dette serum niacinamid, der blandt andet bidrager til at give en mere jævn hudtone.

Med dette produkt vil du se tydelige resultater. Ikke blot vil serummet reducere rynker og fine linjer; det giver også en mere fast hud, og det hjælper også med at mindske pigmentpletter og pigmentforandringer.

Serummet indeholder desuden E-vitamin og B5, der virker fugtende og beroligende på huden. Dette produkt kan bruges dagligt – selv på en følsom hud. Takket være de beroligende ingredienser reducerer produktet også almindelige bivirkninger ved brug af retinol, såsom rødme, tør hud og skællet hud.

Vores vurdering

Dette er en rigtig fin creme/serum. Produktet ligger i den lidt dyrere ende, men du får til gengæld et godt produkt. Vi kan godt lide, at det er en kombination af en creme og et serum. Derudover kan vi godt lide, at produktet indeholder beroligende, plejende og fugtende ingredienser.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette serum, hvis du gerne vil have et produkt, der også indeholder beroligende og fugtende ingredienser.

Hvad er A-vitamin, og hvad gør A-vitamin ved huden?

Lad os først og fremmest kigge på, hvad A-vitamin er. A-vitamin er et fedtopløseligt vitamin. Vitaminet lagres i vores fedtvæv og i leveren og frigives lige så langsomt. A-vitamin findes eksempelvis æg, lever, fisk, mejriprodukter, gulerod, melon, spinat og abrikos.

A-vitamin er essentielt for kroppen. Vitaminet bidrager til en sund hud, et normalt syn og et normalt immunforsvar.

I forhold til huden specifikt så er A-vitamin rigtig godt. A-vitamin er blandt andet rigtig godt mod pigmentpletter, uren hud og rynker og fine linjer. Retinol virker både på hudens overflade og i dybden, og det booster cellefornyelsen og produktionen af kollagen, hvilket netop er med til at skabe en ungdommelig hud.

Fordele og ulemper ved A-vitamin

A-vitamin i hudpleje har både en række fordele og ulemper. Lad os starte med fordelene:

 • Hjælper med uren hud
 • Reducerer rynker og fine linjer
 • Reducerer pigmentpletter og solskader
 • Mindsker porerne
 • Gør huden tykkere og glattere
 • Bidrager til en normal hud, der er i balance

Men som med så meget andet er der også ulemper ved A-vitamin i hudpleje. A-vitamin gør din hud mere følsom overfor lys og luft, og derfor bør du også bruge dine produkter med A-vitamin om aftenen. Derudover kan A-vitamin irritere huden, særligt hvis din hud ikke er vant til A-vitamin. Derfor anbefales det også, at man trapper langsomt op og kun bruger A-vitamin hver anden dag i starten.

Husk, at hvis du er i tvivl om, A-vitamin er dette rigtige valg for lige præcis din hud, så spørg en ekspert, der kan vejlede dig.

A-vitamin i tre styrker

A-vitamin kommer faktisk i tre forskellige styrker – blot for at forvirre lidt mere. Lad os tage et kig på de tre styrker her:

 • A-vitamin-estre: Eksempelvis retinylpalmitat og retinylacetat. Dette er den mildeste form. Her skal esterne omdannes til retinol og så til A-vitamin.
 • Retinol: Retinol er en forløber til A-vitaminsyre, og det bliver hurtigt omdannet til A-vitamin i huden.
 • A-vitaminsyre: Dette kan du kun få på recept. A-vitaminsyre bruges blandt andet til behandling af svær akne. Det er hårdt ved huden, og gør huden meget lysfølsom, irriteret og tør.

Hvordan skal jeg bruge mine A-vitamin kapsler?

Okay, du har købt dine A-vitamin kapsler. Hvad så nu? Som med alle andre produkter, kan der selvfølgelig være forskel på, hvordan produkterne skal anvendes. Derfor skal du altid følge vejledningen på lige præcis dit produkt.

Typisk skal A-vitamin kapsler dog bruges by nyrenset hud om aftenen. Det vil som regel være disse trin:

 1. Rens din hud, så den er fri for makeup og snavs
 2. Vrid én kapsel, så serummet kommer ud. Fordel det i ansigtet, på halsen og eventuelt på brystet
 3. Brug nu din natcreme (eller hvad du ellers bruger)

Det er altså ikke så meget hokus pokus her. Som vi allerede har nævnt et par gange, så skal A-vitamin typisk kun bruges om aftenen, da det kan gøre din hud lysfølsom.

A-vitamin og graviditet

Der hersker stadig uvished omkring brugen af retinol produkter, når man er gravid eller ammende. Hvis du gerne vil være på den sikre side, så undgå at bruge produkter med A-vitamin, hvis du er gravid eller ammende. Du kan blive langt klogere på dette emne i vores artikel om retinol og graviditet.

A-vitamin og sol

Hvis du har været lidt for meget i solen, så har du måske oplevet solskader på huden. Solen er ganske enkelt skrækkelig for din hud. Selvfølgelig er lidt sol og at være udenfor generelt godt – men husk SPF, og lad være med at ligge at stege i solen i flere timer. Solen sætter gang i ældningsprocessen som intet anden.

Heldigvis kan A-vitamin faktisk hjælpe med at reparere solskader. Og husk selvfølgelig masser af solbeskyttelse og at opholde dig i skyggen.

Hvad der er også er værd at nævne er, at A-vitamin gør huden mere lysfølsom, særligt hvis du bruger høje doser af retinol. Derfor skal du altid huske SPF. Af samme grund anbefales det også altid at anvende produkter med A-vitamin om aftenen, så huden ikke udsættes for sol og lys efterfølgende.

A-vitamin gennem kosten

Som tidligere nævnt får vi også A-vitamin gennem kosten. Generelt skal du blot tænke på at spise sundt og varieret og få masser af grønt, og så kan du roligt regne med, at du nok skal få A-vitamin gennem kosten. Mere konkret så er følgende fødevarer spækket med A-vitamin:

 • Tomater
 • Spinat
 • Gulerødder
 • Nødder
 • Peberfrugt
 • Lever
 • Fisk og skaldyr
 • Æg
 • Mejeriprodukter, såsom mælk og ost

Igen, hvis du spiser en almindeligt sund og varieret kost, burde du få nok A-vitamin. Men derfor er det naturligvis stadig en god idé at bruge hudpleje med A-vitamin for virkelig at give din hud et boost.

Hvor hurtigt ser jeg resultater med A-vitamin?

Ville det ikke bare være dejligt, hvis man så resultater med hudpleje natten over? Desværre tager det ofte omkring 12 uger, før du begynder at se resultater, når det kommer til hudpleje. Dette gælder også retinol.

Hvor meget A-vitamin må man få om dagen?

Du skal naturligvis altid holde dig til den anbefalede mængde. Når det kommer til A-vitamin kapsler, så skal du typisk bruge én kapsel om dagen. Dog er der nogle kapsler, du kun skal bruge et par gange om ugen. For nogle er det for meget at bruge A-vitamin dagligt. Så hold dig altid til produktets vejledning, og hvis du er i tvivl, så tal med din kosmetolog.

FAQ

Hvilke A-vitamin kapsler er de bedste?

Vi har i denne guide kåret Ecooking A-vitamin Serum 0,30% til vinderen. Du får her et effekt produkt, der giver synlige resultater.

Passer A-vitamin kapsler til alle hudtyper?

Nogle kan godt reagere på A-vitamin. Det kan give irritere huden og give tør hud. I så fald skal du ikke bruge A-vitamin serum hver dag. Derudover gør A-vitamin huden mere lysfølsom, og derfor bør du også kun bruge A-vitamin om aftenen. Der er også en vis usikkerhed omkring graviditet og A-vitamin. Det samme gælder amning. Derfor kan det være en idé at undgå A-vitamin, hvis du er gravid eller ammende. Hvis du er i tvivl, så tag altid en snak med en ekspert.

Er der bivirkninger ved A-vitamin kapsler?

A-vitamin kan irritere din hud, og det kan også give rødme og tør hud. Derfor er det også vigtigt at “opbygge” brugen A-vitamin, og afhængig af dit produkt kan det også være, at du kun skal anvende A-vitamin et par gange om ugen og ikke dagligt.

Hvad er forskellen på retinol og A-vitamin?

Retinol er en retinoid, der er en form for A-vitamin. Så derfor bruges retinol og A-vitamin også på samme måde, og hvis du ser et produkt med A-vitamin er det retinol og omvendt.

Jeg hedder Heidi og er uddannet journalist fra journalisthøjskolen i Aarhus og startede min egen virksomhed i 2021. Jeg har lidt af en forkærlighed for skønhed og er pjattet med makeup og hudpleje. Især har jeg en stor interesse for hudpleje. Som så mange andre kæmpede jeg i mange år med akne og uren hud, og jeg har prøvet samtlige produkter på markedet, læst utallige blogindlæg, lyttet til podcasts og gransket internettet for information omkring akne. Det gav mig en naturlig interesse for hudpleje, makeup og andre skønhedsprodukter.