bedste kollagenpulver

Bedste kollagenpulver test (2024) – Top 13 collagen bedst i test guide

Artiklen er senest opdateret d. maj 15, 2024 af Liva

Er du på jagt efter det bedste kollagenpulver? Dyk ind i vores omfattende kollagenpulver test guide i 2024, hvor vi har undersøgt markedets top produkter. Find ud af, hvilket collagen bedst i test vi undersøger og få svar på, hvilket produkt der passer bedst til dine behov.

Vi har undersøgt 13 forskellige kollagenprodukter, så du ved, hvilken én, der bedst kan hjælpe dig og du er sikret det bedste og mest effektive resultat.

Vi anbefaler
Kollagen+ | Nutrinic
Kun 299,- kr

Kollagen+ fra Nutricix er vores absolut topvalg for dig der gerne vil starte med brugen af kollagenpulver.

Nutrinic Kollagen+ er et prisvindende “3-i-1”-kosttilskud, der kombinerer 100% marine kollagen, C-vitamin og zink i et portionsanrettet brev.

Køb nu
Vi modtager kommision, hvis du vælger at købe via vores link.

Produkter i vores collagen bedst i test

 1. Nutrinic Kollagen+ – Testvinder og bedste 3-i-1 kollagen
 2. Marine Collagen med Hyaluronsyre – Bedste marina kollagen med Hyaluronsyre
 3. Oslo Skin Lab – Bedste collagen til at forbedre hudens elasticitet og reducere rynker
 4. Green Goddess Marine Collagen Natural – Kendt fra Løvens Hule
 5. NORDIC SUPERFOOD Collagen Premium+
 6. VILD NORD – Collagen YELLOW BLAST
 7. Puori CP1 Kollagenpulver
 8. Copenhagen Health Marine Collagen
 9. Bodylab Collagen Booster – Green Apple
 10. VILD NORD Collagen Clean Protein
 11. NDS Probiotic Skinactive
 12. Seagarden Pure Marine Collagen
 13. Skin Care Collagen Filler Tabletter

Hvad har vi lagt vægt på i vores guide?

 1. Effekt: Hvordan produktet påvirker huden, håret, neglene og generel velvære. Det inkluderer den aktive reduktion af rynker, forbedring af hudens elasticitet, og styrkelse af hår og negle.
 2. Indhold: Hvilke ingredienser produktet indeholder, herunder om det er marine kollagen, hvilke vitaminer og mineraler det indeholder, og om det kommer fra bæredygtige kilder.
 3. Smag: Da nogle af produkterne kan indtages direkte eller blandes med drikkevarer, er smagen en vigtig faktor.
 4. Pris: Om produktet giver værdi for pengene, og hvordan det sammenligner med andre produkter på markedet i samme prisklasse.
 5. Anvendelsesmuligheder: Hvordan produktet kan indtages eller anvendes, f.eks. om det kan blandes i både kolde og varme drikke, eller om det er i kapselform.

#1 Nutrinic Kollagen+ – Testvinder og bedste 3-i-1 kollagen

nutrinic kollagen+ pulver

Sammenlign de bedste priser hos vores forhandlere

Fremhævede egenskaber

 1. “3-i-1” kosttilskud med 100% marine kollagen
 2. Reducerer dybden af rynker
 3. Klinisk dokumenteret
 4. Testvinder af Danish Beauty Awards 2021

Egenskaber

Nutrinic Kollagen+ er et såkaldt 3-i-1 produkt der med indholdet af 100% marine kollagen, zink samt c-vitaminer giver alle de bedste egenskaber i ét produkt. 

Kollagen har klinisk dokumenteret effekt således, at det efter brug i 12 uger har været dokumenteret af forskere, at kollagen peptiderne havde en positiv virkning på dybden af rynkerne, hudens elasticitet samt hudens fasthed. 

Hertil kommer, at c-vitamin bidrager til normal dannelse af kollagen, som er vigtigt for hud og knogler. Med indholdet af zink beskyttes hudens celler desuden mod oxidativt stress således, at hud, hår og negle vedligeholdes mere optimalt.  

Dette kollagen produkt er desuden det første danske kollagen produkt, som er anerkendt med en miljøcertificering, og dermed lever op til yderst strenge krav omkring miljø- og dyrevelfærd. 

Vores vurdering

Vi har testet dette produkt over noget tid for bedst muligt at kunne vurdere effekten, og vi må altså bare sige, at vi tror på det! Især linjer omkring øjne og mund synes mindset. 

Huden virker desuden mere elastisk og fast, og huden i ansigtet fremstår desuden mere “frisk” med mere glød. 

Derfor skal du købe Nutrinic Kollagen+

Du skal købe dette kollagen produkt, hvis du ønsker et 3-i-1 produkt, som giver alle de bedste egenskaber fra kollagen, vitaminer og zink samlet i kun ét produkt

#2 Marine Collagen med Hyaluronsyre – Bedste marina kollagen med Hyaluronsyre

Marine kollagenpulver med Hyaluronsyre

Sammenlign de bedste priser hos vores forhandlere

Fremhævede egenskaber

 1. Hjælper hud, knogler og led 
 2. Beriget med hyaluronsyre, c vitamin og Co-Q10
 3. Beskytte celler mod oxidativ stress 

Egenskaber

Marine kollagen består af kollagen, der er udvundet fra skæl på saltvandsfisk. Og grundet dens indhold af særlige peptider, siges det, at marine kollagen somme denne bliver absorberet 1,5 gange mere effektivt end andre typer kollagen.

Det er også én af grundende til, at Marine kollagen med hyaluronsyre er vores bedst i test!

Dette kollagen kosttilskud er fyldt naturligt med ingredienser som Q10, aloe vera og zink, der bidrager til din hud, knogler og led.

Derudover, er dette kollagen kosttilskud også fremragende til at modvirke oxidativ stress, der er en tilstand, hvor mængden af vævsnedbrydende frie radikaler overstiger mængden af beskyttende antioxidanter. Dermed beskytter den også effektiv mod aldring.

Vores kollagenpulver bedst i test, Marine kollagen med hyaluronsyre, er også beriget med C-vitamin og andre essentielle vitaminer og mineraler, der sikre, at give din naturlige kollagen-produktion får et velfortjent boost.

Vores vurdering

Der er ingen tvivl! Marine kollagen med hyaluronsyr er bedst i vores kollagenpulver test. Dens evne til at oprette og bidrage til hudens egen naturlige kollagenproduktion er uovertruffet. Den efterlader dig med en synligt mere smuk og sund hud.

Dette er den bedste kollagen af alle, vi har testet. Den spændstig hud, som den efterlader en med er ulig noget andet kollagen, vi har prøvet.

Derfor skal du købe produktet

Drømmer du om en mere elastisk hud uden tydlige rynker? Så er disse kollagen kapsler lige noget for dig. Den er en uundværlig byggesten, hvis du ønsker en spændstig hud, der er smuk og lækker året rundt.

#3 Oslo Skin Lab – Bedste collagen til at forbedre hudens elasticitet og reducere rynker

osloskinlab

Sammenlign de bedste priser hos vores forhandlere

Køb for 378,- kr. hos Osloskinlab.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Bioaktivt kollagen: Indeholder bioaktivt kollagen, der er videnskabeligt bevist at forbedre hudens elasticitet og reducere rynker.
 2. Nem at indtage: Kan blandes i enhver drik eller mad.
 3. Naturlige ingredienser: Fri for kunstige farvestoffer, smagsstoffer og konserveringsmidler.

Egenskaber

Oslo Skin Lab kollagenpulver er et unikt produkt, der er designet til at forbedre hudens sundhed og udseende. Dets hovedingrediens, bioaktivt kollagen, er videnskabeligt bevist at forbedre hudens elasticitet og reducere rynker. Dette gør det til et ideelt valg for dem, der ønsker at bekæmpe aldringstegn. Produktet er også nemt at indtage, da det kan blandes i enhver drik eller mad, hvilket gør det til en bekvem tilføjelse til din daglige rutine.

Med hensyn til kvalitet er Oslo Skin Lab kendt for deres høje standarder og strenge produktionsprocesser, hvilket sikrer, at du får et produkt, du kan stole på. Endelig er produktet lavet af naturlige ingredienser og er fri for kunstige farvestoffer, smagsstoffer og konserveringsmidler, hvilket gør det til et sundt valg for din hud.

Vores vurdering

Efter at have gennemgået produktets egenskaber og fordele, er vi imponerede over Oslo Skin Lab kollagenpulver. Det leverer på alle de vigtige områder – effektivitet, brugervenlighed, kvalitet og naturlige ingredienser. Det er et produkt, der virkelig kan gøre en forskel for din huds sundhed og udseende.

Derfor skal du købe Oslo Skin Lab kollagenpulver

Hvis du leder efter en effektiv løsning til at forbedre din huds sundhed og bekæmpe aldringstegn, er Oslo Skin Lab kollagenpulver et fremragende valg. Med sin videnskabeligt beviste formel, nemme indtagelse, høje kvalitet og naturlige ingredienser, er det et produkt, der leverer resultater.

Uanset om du er ny inden for kollagenprodukter, eller du leder efter en opgradering, vil Oslo Skin Lab kollagenpulver ikke skuffe.

#4 Green Goddess Marine Collagen Natural – Kendt fra Løvens Hule

Green Goddess Marine Collagen Natural

Sammenlign de bedste priser hos vores forhandlere

Fremhævede egenskaber

 1. 100% bæredygtigt marine kollagen (bæredygtigt fiskeri)
 2. Reducerer rynker og holder bindevæv spændstigt
 3. Bidrager også til hårpleje, negle, knogler muskelmasse etc. 
 4. Stort set lugt- og smagsneutralt 

Egenskaber

Dette kollagen-produkt er et lugt- og smagsneutralt kollagenpulver, som nemt anvendes i madlavning. Det kan desuden også anvendes i drikke – både kolde og varme, da den smagsneutrale kollagen tåler opvarmning. 

Et dagligt tilskud af kollagen hjælper med at mindske både rynker og fine linjer, da huden består af op mod 75% kollagen (som dog mindskes med alderen). 

Chokolade-versionen af kollagenpuvler fra Green Goddess indeholder udover kollagen også B-vitamin, C-vitamin og Zink, og er derfor det perfekte “alt-i-1” kollagen-tilskud med mange gode effekter. 

Vores vurdering

Green Goddess kollagen er noget af det mest anerkendte på markedet, og får rigtig gode anmeldelser grundet den gode effekt. De fleste ser effekten efter 6-12 uger. 

Det som gør den neutrale kollagen helt genial er, at den tåler varme, så man kan f.eks. vælge at tilsætte den til kaffen om morgenen, så man husker at få sit daglige tilskud. Produktet opløses nemt og efterlader ikke klumper eller lignende. 

Derfor skal du købe Green Goddess Marine Collagen Natural

Du skal købe dette kollagen-produkt, hvis du er på udkig efter bæredygtigt kollagen med neutral smag, så det har flere anvendelsesmuligheder. 

#5 NORDIC SUPERFOOD Collagen Premium+

nordic superfood kollagenpulver

Sammenlign de bedste priser hos vores forhandlere

Fremhævede egenskaber

 1. Sikrer smukke negle og hår
 2. Bidrager til kollagenproduktion
 3. Kollagen udvundet af fisk fra Nordatlanten

Egenskaber

Nordic Superfood Collagen Premium+ er et kollagenpulver, der også er udvundet fra fisk . Denne type kollagen indtages ikke som kapsler, men er derimod flydende kollagen.

Din krop har en naturlig produktion af kollagen, men ved at indtage ekstra kollagen, så vedligeholder du den almindelige dannelse af kollagen i huden. På den måde bidrager du til, at du med denne kollagen kan modarbejde hængende hud, tydelige rynker og genoprette hudens elasticitet.

Og lige præcis er dét er en af grundene til at Collagen Premium+ får en solid 2. plads i vores kollagen test. For foruden, at den har en positiv indvirkning på huden, så sikre den også at du får smukke negle og hår.

Vores vurdering

Dette kollagenprodukt er helt genialt og et fantastisk alternativ til dem, der gerne vil drikke kollagenpulver i stedet for at indtage kollagen kapsler.

Effekten er ikke til at tage fejl af! Den udglatter fine linjer og rynker og ved dagligt indtag vil den også mindske dannelsen af nye linjer.

Derfor skal du købe produktet

Ønsker du, at din hud forekommer naturligt frisk og ung? Så er denne kollagen lige noget for dig.

#6 VILD NORD – Collagen YELLOW BLAST

VILD NORD - Collagen YELLOW BLAST

Sammenlign de bedste priser hos vores forhandlere

Fremhævede egenskaber

 1. Hydrolyseret marine kollagenpulver
 2. Indeholder hypen, havtorn, multebær og acerola
 3. Vitamin C

Egenskaber

VILD NORD Collagen YELLOW BLAST er et kosttilskud, der består af en unik blanding af hydrolyseret kollagen og pulveriseret hypen, havtorn, multebær og acerola.

Grundet dette indhold, så har denne kollagenblandingen et højt indhold af vitamin C. C vitamin bidrager til at kollagen naturligt dannes i kroppe, og får dermed en helbredende og cellefornyende virkning.

Ved daglig indtagelse af Collagen YELLOW BLAST kollagen tilskud, sikre du, at du får et højt indhold af kollagenpeptider og 2000 mg bærpulver, som svarer til at spise 8 g friske bær hver dag.

Dette kollagen tilskud har en delikat smag af havtorn, der er utroligt lækker at blande med vand, juice eller skyr. 

Vores vurdering

Vores naturlige produktion af kollagen og hud elsker dette produkt. Et dagligt tilskud af dette kollagen holder vores hud spændsigt, blød og lækker. Derudover føles vores led og generelle velvære bedre.

Derfor skal du købe produktet

Er din hud ved at miste sin elasticitet? Så skal du ud og have fingrene i denne effektive sag.

#7 Puori CP1 Kollagenpulver

Puori CP1 Kollagenpulver

Sammenlign de bedste priser hos vores forhandlere

Fremhævede egenskaber

 1. Naturligt udvundet kollagen
 2. Opløses let i kolde og varme drikke
 3. 90% rent protein

Egenskaber

Kollagen er et af de mest forekommende protein i vores krop, og da den primært findes i vores hud, hår, negle, led, sener og knogler. Det er også derfor, at det er det, der er med til at holde os smukke for det påvirker alt.

Bare fordi at produktion af kollagen forekommer naturligt i kroppen, så skader det ikke at hjælpe den lidt på vej. Og en af de effektive måder at gøre det på, er ved at indtage Puori CP1 Kollagenpulver.

CP1 er et rent og naturligt kollagen, der let opløses i kolde og varme drikke uden at give smag. Det betyder, at du sagtens kan gøre dit daglige indtag af kollagen til en del af morgen rutinen.

Hver skefuld med CP1 giver over 90% hydrolyseret protein, der sammen med sund kost øger din sundhed og minimere skøre knogler.

Vores vurdering

Leder du efter en smagsløs kollagen-løsning, som du nemt kan gøre til en del af din rutine, så skal du ikke lede længere. Denne kollagen fungerede godt sammen andre drikke – og sammen med en varieret kost, så har vi aldrig haft det bedre.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du ønsker en nem måde at få dit daglige indtag af lidt kollagen, så er dette måske løsningen for dig.

#8 Copenhagen Health Marine Collagen

Copenhagen Health Marine Collagen

Sammenlign de bedste priser hos vores forhandlere

Fremhævede egenskaber

 1. Tilfører mere vand og fugt til huden
 2. Mere spændstig hud
 3. Mindsker rynker og strækmærker

Egenskaber

Hvis du ønsker at gøre det bedste for din hud, så er Copenhagen Health Marine Collagen måske noget for dig. Her får du et produkt, der er bygget op omkring en unik formel proppet med premium kollagen.

Kollagen er et naturligt og vigtigt element for dit sundhed og generelle velbefindende. Det er blandt andet meget vigtigt for at holde din hud smidig. En smidig hud er i særdeleshed en god egenskab, hvis man gerne vil forbygge strækmærker.

Marine Collagen fra Copenhagen Health tilfører mere vand og fugt til din hud – det betyder, at med et glas vand og Marine Collagen fra Copenhagen Health så vil du snart have en drøm af en hud, hår og negle.

Vores vurdering

Fordi produktionen af kollagen går ned af bakke allerede fra 25-årsalderen, så er det vigtigt, at vi indtager kollagen i høj kvalitet, der kan fremme produktionen. Og det må man sige, at Copenhagen Health Marine Collagen gør!

Det er kollagen til dig, som altid gerne vil gøre lidt ekstra for din hud, men kun vil have det bedste af det bedste.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du nogensinde været i tvivl og stillet dig selv spørgsmålet “virker kollagenpulver?” Så er kollagen fra Copenhagen Health Marine Collagen det eneste svar du behøver!

#9 Bodylab Collagen Booster – Green Apple

Bodylab Collagen Booster

Sammenlign de bedste priser hos vores forhandlere

Fremhævede egenskaber

 1. Med smag af ‘Green Apple’
 2. Tilsat vitamin c
 3. Indeholder zink og selen

Egenskaber

Bodylabs Collagen Booster, booster kroppens naturlige kollagen og giver dig en blød hud. Derudover styrker den også hår, led og negle.

Deres kollagen er et alt-i-et kollagenprodukt, der indeholder to typer kollagen samt naturlige mineraler, vitaminer og planteekstrakter, som hjælper dig med at vedligeholde din indre og ydre skønhed.

Kollagenpulveret har smag som et saftigt, grønt æble, og du indtager det ved at blande det op med vand. Det er tilsat c-vitamin og biotin samt zink og selen for at sikre, du får de tilskud, du skal.

Vores vurdering

Al den mad og drikke, vi indtager og den søvn vi får påvirker vores sundhed og velvære – så hvorfor ikke give det et skub i den rigtige retning? Bodylabs kollagen er et godt kosttilskud, der klart giver en bedre følelse i kroppen. Dog ser vi ikke den store effekt på vores hud, hvor de fine linjer lever endnu.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du leder efter et kollagenprodukt, der får din krop til at føles som det tempel, det er – så er det her måske noget for dig!

#10 VILD NORD Collagen Clean Protein

VILD NORD Collagen Clean Protein

Sammenlign de bedste priser hos vores forhandlere

Fremhævede egenskaber

 1. 100% hydrolyseret kollagen
 2. Lavt fedtindhold
 3. Udvundet fra vildfanget torsk

Egenskaber

Vild Nords kollagenprodukt Collagen Clean Protein består af 100% hydrolyseret marine kollagen. Deres kollagen er udvundet fra vildfanget torsk, der kommer fra det nordlige Atlanterhav via bæredygtigt fiskeri. 

Deres Collagen Clean Protein har et lavt fedtindhold og et højt indhold af protein, hvilket gør, at den hjælper din krop med at opretholde sunde led vedligeholder din knogle- og muskelmasse.

Vores vurdering

Vi føler os sunde og stærke efter at have prøvet Vild Nords Collagen Clean Protein. Den giver et klart boost til kroppen og dens processer, men de fine linjer lever lidt endnu.

Derfor skal du købe produktet

Leder du efter et godt boost til din krop, der både bidrager til knogler, hud og muskler? Så er dette lige noget for dig.

#11 NDS Probiotic Skinactive

NDS Probiotic Skinactive

Sammenlign de bedste priser hos vores forhandlere

Fremhævede egenskaber

 1. Indeholder probiotika bakteriestammer
 2. Uden kemiske og syntetiske stoffe
 3. Forbedre fordøjelsen

Egenskaber

NDS Probiotic SkinActive total SkinCare er et kosttilskud, der blandt andet tilfører huden masser af kollagen. Derudover indeholder det probiotika og et væld af gavnlige vitaminer, der bidrager til en bedre hudkvalitet og fordøjelse.

Formlens indehold af kollagenpeptider, probiotika, C vitamin, E vitamin og Zink har gavnlig effekt på hudens kvalitet. Udvalgte ingredienserne virker i det mellemste og det nederste hudlag og giver huden fasthed og struktur, samt elasticitet og spændstighed via elastinfibre.

Probiotikaet tilfører maven udvalgte bakteriestammer, som bidrager til en normal tarmflora. 

Vores vurdering

Vi kan mærke en god forskel på vores mave og velvære efter at have testet dette kosttilskud. Det er som om at kroppen arbejder bedre sammen, samtidig med at ens hud og udstråling er bedre. Det kan et eller andet, selvom at vores fine linjer stadig er synlige.

Derfor skal du købe produktet

Leder du efter et kosttilskud, der får hele systemet til at spille sammen til en grad, at det kan ses? Så er det her måske lige noget for dig.

#12 Seagarden Pure Marine Collagen

Seagarden Pure Marine Collagen

Sammenlign de bedste priser hos vores forhandlere

Fremhævede egenskaber

 1. Fremstillet af torskeskind
 2. Omdannet via hydrolyse
 3. Indeholder aminosyrer

Egenskaber

Seagarden Pure Marine Collagen er fremstillet af vildtfanget fisk fra det Nordlige Atlanterhav, hvilket betyder, at dette kollagen er marine kollagen

Dette specifikke kollagen fra Seagarden Pure fremstilles af torskeskind. Via hydrolyse omdannes torskeskindet til 5000 mg hydrolyserede kollagenpeptider. Denne proces bedtyder for dig, at denne kollagen bliver optaget hurtigere i kroppen.

Denne indeholder aminosyrer, især glycin, prolin og hydroxyprolin og er en god kilde til vedligeholdelse af muskelmasse og knogler.

Vores vurdering

Denne kollagen gør, hvad du vil forvente. De bidrager til din krop, men de fine linjer lever lidt endnu. Dog skal det siges, at de heller ikke bliver værre – og det i sig selv er en præstation.

Derfor skal du købe produktet

Har du brug for et solidt produkt, der lige tager de værste kampe og sikre, at du får et lille boost i hverdagen? Så er dette måske for dig.

#13 Skin Care Collagen Filler Tabletter

Skin Care Collagen Filler Tabletter

Sammenlign de bedste priser hos vores forhandlere

Fremhævede egenskaber

 1. Påvirker dermislaget i huden
 2. Ekstrakt af granatæble og tomat
 3. Beskytte celler mod oxidativ stress

Egenskaber

Skin CareCollagen Filler er en hudplejetablet, der fungere som supplement til din skønhedsrutine. Denne kollagen påvirker din huds vitalitet i dermislaget, hvor kollagen og elastiske fibre ofte sidder og sikre du har en lækker og fyldig hud.

Denne kollagen er også en maritim kollagen, hvilket er god ting, da det dén kollagen minder meget om den, der naturligt findes i dermis. Kollagenen består derudover over af ekstrakter af granatæble, tomat og naturlig astaxanthin.

Tabletten indeholder også vitamin C, som bidrager til normal dannelse af kollagen for hudens og blodkarenes normale funktion og beskytter cellerne mod oxidativ stress.

Vores vurdering

Denne kollagen tablet er et godt alternativ, hvis du ikke ønsker at indtage kollagenpulver flydende. Derudover er den et godt supplement til din daglige skønhed og understøtter dine normale plejerutiner.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du ønsker en kollagen, der lige gør det ekstra og når ned de dybe hudlag, så er denne måske noget for dig.

Hvad er kollagen?

Du har sikkert allerede hørt om kollagen – det er nemlig blevet lidt af et buzzword i de senere år. Men er du egentlig helt klar over, hvad kollagen er? Kollagen er et protein, der naturligt findes i kroppen, og det er utroligt vigtigt. Du finder kollagen i dine knogler, tænder, bindevæv, brusk, sener og hud.

Du kan se kollagen som et af kroppens vigtigste byggesten. Jovist, er kollagen i de senere år blevet populært, når det kommer til hudpleje, og det er bestemt med til at holde huden spændstig og ungdommelig, men som du kan se, er kollagen altså også vigtig for sener, brusk, knogler og mange andre ting i kroppen.

Som sagt er kollagen naturligt at finde i kroppen. Proteinet dannes, når kroppen nedbryder protein i aminosyrer. Lad os blive lidt mere tekniske, så hold tungen lige i munden. Kroppen kombinerer glycin og prolin, der begge er aminosyrer. Herved dannes procollagen. Denne proces er afhængig af C-vitamin.

Du kan læse meget mere om kollagen i vores artikel “Hvad er kollagen?”, hvor vi går i dybden med emnet.

Hvordan virker kollagenpulver?

Kollagenpulver tages som et dagligt kosttilskud på lige fod med en vitaminpille eller lignende. Du kan blandt andet komme et scoop kollagenpulver i din kaffe, i din smoothie, i en juice eller blot blande det med vand. Hvad end der virker bedst for dig. Det vigtigste er, at du får taget tilskuddet dagligt og ikke blot i ny og næ, når du lige husker det – det vil nemlig ikke give resultater. Du kan med fordel tage kollagenpulver med dine andre vitaminer og kosttilskud, så du bedre husker det.

Som tidligere nævnt er C-vitamin essentielt for produktionen af kollagen, og derfor kan det være en idé at tage kollagenpulver med C-vitamin. Ved at tage kollagenpulver giver du sådan set kroppen (og huden) et boost af kollagen. Husk blot på, at kollagenpulver ikke virker natten over. Som med alt andet inden for sundhed og hudpleje tager det lidt tid, før du begynder at se resultater.

Det kan tage op til 12 uger, før du begynder at se synlige resultater, så du skal have tålmodighed. Det er også derfor, at det er alfa og omega, at du tager kollagenpulver dagligt og ikke bare et par gange om ugen.

Men forskning har vist, at daglig indtagelse af kollagenpulver kan bidrage til stærkere knogler og gøre huden mere hydreret og elastisk. Dette er, fordi kollagenpulveret hjælper med at sænke hastigheden på ældningsprocessen.

Hvad indeholder kollagenpulver?

Kollagen er et protein, der findes naturligt i kroppen, men når man laver kollagentilskud, så er det typisk udvundet fra andre kilder. Her er fisk en stor og god kilde til sund og næringsrig kollagen.

Typisk stammer det fra fiskenes skæl, da de indeholder kollagen, der er er nemt for kroppen at optage og som ligner kroppens egen kollagenproduktion..

Resultater er indiividuelle og kan variere fra person til person

Det er vigtigt at huske at alle resultater kan variere fra person til person. Derfor er det meget individuelt hvad man får ud af brugen af kollagenpulver. Ikke alle er enige omkring brugen af collagen, så vi anbefaler altid at man læser op på forskellige kilder som påstår forskellige perspektiver af brugen af visse produkter.

Husk at vi er skønheds entusiaster og anbefaler produkter som vi har undersøgt, testet og læst om. Du kan finde et andet perspektiv i denne artikel fra DR, hvor eksperter påstår at man skal fokusere på andre midler, hvis man vil reducere sine rynker.

Hvad er det bedste kollagen tilskud?

Hvis du vil gøre kollagentilskud til en del af din rutine, så skal du mærke efter om du er mest til piller eller pulver.

Det gode ved pulver er, at du kan blande det op med morgenkaffen eller din juice, uden du kan smage det. Andre har smag og kan med fordel blandes med vand, for at gør din drik mere spændende. Piller er derimod en god del af morgen og aften rutinen, hvis du i forevejen tager andre tilskud.

Hvad er det optimale kollagenpulver til huden?

Jo ældre vi bliver, jo mere mere falder vores naturlige produktion af kollagen. Og jo lavere produktion vi har af kollagen, jo ældre ser vi ud og kroppen, muskler og væv begynder at blive mere sårbart. Derfor er der mange, der tager kollagen som tilskud for at bremse aldringstegnene.

Vi anbefaler, at du finder en kollagen creme, der indholder a-vitamin, da det er med til at øge produktionen af din egen kollagen. Samtidigt gør det også din hud mere modstandsdygtig over for forurening m.m. 

Suppler dit kollagentilskud med creme eller serumkapsler, der indeholder a vitamin. Dette vil styrke din huds elasticitet og have en cellefornyende effekt og forebygge tidlige aldringstegn.

Hvilket kollagenpulver gør flest forbedringer til håret?

Kollagen er et protein, som kroppen bruger til at danne hår, negle og brusk. Hvis du ønsker at styrke dit hår og forbedre dens kvalitet, så skal du gå efter hydrolyseret kollagen eller kollagen peptider. Leder du derefter et alternativt middel til håret? Så bør du læse vores artikel om vitaminer til håret, som er et alternativ kosttilskud.

Hydroliseret kollagen og kollagen peptider findes ofte i kosttilskud, er nemt for kroppe at optage og derfor genialt til håret.

Andre typer kollagen tilskud til huden

Hvis pulver ikke lige er dig, så bare rolig: Der findes andre slags kosttilskud med kollagen. Disse er de mest almindelig tilskud af kollagen:

 • Kollagenpulver
 • Kollagen gummies (altså vingummier med kollagen)
 • Kollagenpiller/peptider
 • Kollagen creme

Vi har to artikler om kollagen piller og kollagen creme, hvor du kan blive klogere på hvert af disse kollagenprodukter.

Kollagen pulver vs kollagen piller

Om du skal vælge pulver eller piller, når du skal købe dit kollagen tilskud kommer meget an på, hvad du personligt er til. De har begge den samme effekt uanset om du vælger piller eller pulver.

Kollagenpulver og kollagenpiller er to forskellige former for kollagentilskud, der bruges til at booste din sundhed og skønhed. Begge typer af tilskud indeholder kollagen, som er et naturligt protein i vores krop, der giver strukturel støtte til væv som hud, knogler og brusk.

Kollagenpulver fremstilles ved at hydrolysere eller nedbryde animalske bindevæv, såsom knogler, brusk og hud, til mindre peptider, der let kan optages af vores krop. Det kan blandes i forskellige væsker som vand, juice eller smoothies og indtages oralt.

Fordelene ved kollagenpulver er, at det er let at dosere og blande i forskellige drikke. Det kan også være mere skånsomt for personer med fordøjelsesproblemer, da det allerede er nedbrudt til mindre peptider.

Kollagenpiller er tabletter eller kapsler, der indeholder kollagenpulver. Disse indtages oralt og nedbrydes i fordøjelsessystemet, hvorefter kroppen kan optage kollagenet. Fordelen ved kollagenpiller er, at de er praktiske og lette at indtage, da de kan sluges som almindelige piller. Dog kan størrelsen og mængden af pillerne variere afhængigt af producenten, så det skal også overvejes.

Valget mellem kollagenpulver og kollagenpiller afhænger af dine egne præferencer og behov. Nogle foretrækker pulverformen, da det kan blandes i forskellige drikkevarer og har en mere fleksibel dosering. Andre foretrækker piller, da de er lette at sluge og transportere.

Findes der kollagen i kost og mad?

Selvom man kan få solide kollagen tilskud i alt fra pulver, tabletter, cremer og serum, så er sandheden, at for at kunne genopbygge kollagen bedst muligt, så skal man se på sin kost først.

Du skal gå efter fødevarer, der er rige næringsstoffer og protein. Derfor kan du med fordel spise kød, fisk, røde frugter og grøntsager, men spise også gelatine og fødevarer, der er rige på svovlforbindelser.

Bør du tage kollagenpulver?

Som nævnt ovenfor er der mange fordele ved at tage kollagenpulver, og mange vil opleve gode resultater ved at tage kollagen. Også yngre personer vil have gavn af at tage kollagen – det er absolut bedre at forebygge alderstegn end at behandle dem, når de først opstår. Forebyggelse er virkelig et nøgleord, når det kommer til sundhed og hudpleje.

Det er selvfølgelig altid en god idé at konsultere din kosmetolog, læge eller lignende, hvis du er i tvivl, om kollagenpulver nu er en god idé for dig. Det kan i øvrigt også være godt at rådføre dig med en ekspert, så du er sikker på, at du tager den bedste kollagenpulver til lige præcis din hud.

Husk altid at holde dig til den anbefalede daglige dosis, da for meget kollagen kan give problemer med fordøjelser og sure opstød.

Bivirkninger ved kollagenpulver

Der er ikke som sådan nogle ulemper ved at tage kollagenpulver. Dog kan der opstå ulemper, hvis du tager for meget kollagen. Du skal holde dig til den anbefalede daglige dosis – mere giver dig ikke hurtigere resultater. Hvis du har taget for meget kollagenpulver kan det give problemer med fordøjelsen og sure opstød. Så lad være med at tage mere end hvad der anbefales.

Husk desuden, at C-vitamin er essentielt for produktionen af kollagen, så sørg for, at du ikke mangler C-vitamin.

Hvorfor mister man kollagen fra kroppen?

Du har måske hørt, at vi mister kollagen, desto ældre vi bliver. Det er blandt andet derfor, huden bliver mindre elastisk med alderen. Det er også derfor, at vores knogler bliver mere skrøbelige, desto ældre vi bliver.

Der er lidt uenighed om, præcist hvornår produktionen af kollagen begynder at falde. Nogle siger, det sker fra omkring midten af 30’erne, mens andre siger, at produktionen allerede begynder at falde fra midten af 20’erne. Uanset hvad begynder produktionen af kollagen altså at falde i en relativ ung alder.

Selvom produktionen af kollagen helt naturligt begynder at falde med alderen, er der faktorer, der kan nedbryde kollagen endnu hurtigere. De to helt store syndere er solen og rygning. Rygning er frygteligt for både dit generelle helbred og din hud. Rygning reducerer dannelsen af kollagen, og nikotin er medvirkende til at gøre huden tyndere, så den hurtigere bliver slap og mister sin elasticitet fra ungdommen.

Og du har helt sikkert hørt om faren ved solens skadelige stråler. Solen er skøn og dejlig, men det er utrolig vigtigt, at du beskytter din hud med masser af SPF, da UV-strålerne blandt andet er skadelige for kollagen.

Hvad skal man kigge efter, når man køber kollagenpulver og kollagenkapsler?

Når du skal vælge dit kollagen kosttilskud, kan du med fordel overveje følgende:

 • Hvorfor vil du gerne tage kollagen? Er det for din hud? Din knogler? Dit hår? Eller noget helt fjerde? Du kan med fordel gå efter et tilskud, der er særligt målrettet lige præcis dit mål, idet tilskuddet ofte også vil indeholder vitaminer og mineraler, der yderligere styrker dit fokusområde.
 • Vil du gerne have kollagen fremstillet af marine kollagen? Efter sigende skulle marine kollagen minde mest om vores naturlige kollagen.
 • Foretrækker du dit tilskud som pulver, piller eller gummies?
 • Er der et bestemt brand, du foretrækker, når det kommer til kosttilskud? Det er en god idé at researche brandet, inden du køber, så du er sikker på, at du får et tilskud af høj kvalitet.
 • Hvad er dit budget? Som med alle andre kosttilskud fås kollagenpulver også i mange prisklasser, så overvej, hvad du er villig til at spendere.

Hvis du er i tvivl, om hvilket tilskud du skal vælge, kan du altid rådføre dig med en professionel, så du er sikker på, at du vælger det rigtige til din hud.

FAQ

Hvilket kollagenpulver er det bedste?

Vores bedste i test af kollagen er Marine Collagen med Hyaluronsyre, da den vil kunne gøre en forskel for alle uanset alder. Du vil kunne se en tydelig forskel i struktur og opleve, dine fine linje forsvinde som dug for solen.

Hvis du er mere til cremer og serum, så skal du gå efter cremer med a vitamin, kollagen og hyalyronsyre.

Hvad er kollagen pulver godt for?

Kollagenpulver hjælper dig med at opretholde en sund krop og bidrager til, at hud holder sig ung og stram i længere tid. Derudover, så hjælper det dig med at holde dine knogler, muskler og led sunde og raske.

Kollagenpulver har samme effekt som piller, og der er derfor ikke den store forskel.

Kan man få for meget kollagen?

Ja, det er muligt at få for meget kollagen, hvilket kan føre til bivirkninger som fordøjelsesproblemer og allergiske reaktioner.

Er det nødvendigt med tilskud af kollagen?

Tilskud af kollagen er ikke nødvendigt for alle, men det kan være godt for dem, der ønsker at forbedre hudens elasticitet og styrke.

Er det sundt at indtage kollagen?

Ja, det er sundt at spise kollagen, da det hjælper med at opretholde sund hud, stærke negle og sunde led.

Hvor længe skal man tage kollagen?

Det kan variere meget, hvor længe man skal indtage kollagentilskud i form af pulver eller piller, alt efter dine behov og mål. Hvis du ønsker langvarige fordele, bør du indtage kollagen over en længere periode.

Hvornår bør man begynde at tage kollagen?

Der er ikke nødvendigvis en fast regel for hvornår man skal begynde, men nogle mennesker vælger at starte i 20’erne eller 30’erne for at opretholde hudens ungdommelighed og forebygge tegn på at se ældre ud.

Hvornår begynder kollagen at virke?

Resultaterne kan variere, men nogle mennesker kan begynde at opleve forbedringer i hudens udseende, styrke og elasticitet inden for få uger til måneder.

Kan kollagen fjerne rynker?

Kollagen kan hjælpe med at reducere synligheden af rynker og fine linjer, men det kan ikke fuldstændigt fjerne dem. Andre ting som din livsstil og gener spiller også en rolle. Nogle er bare født heldige 😉

Hvad er hydrolyseret kollagen pulver

Hydrolyseret kollagen betyder, at de små kollagen peptider er nedbrudt i endnu mindre dele. Det gør det lettere for kroppen at opløse kollagen tilskuddet, fordøje det og dermed også at optage det.

Liva Olsen er en passioneret skønhedsekspert og uddannet kosmetolog fra Kosmetologskolen, hvor hun dimitterede i 2019. Med en alder på 25 år har hun allerede dedikeret mange år til at udforske og forstå skønhedsverdenen.