Bedste Ansigtsserum

Bedste ansigtsserum test guide (2024) – Guide til 10 udvalgte serum til ansigtet

Artiklen er senest opdateret d. maj 18, 2024 af Liva

Med det bedste ansigtsserum kan du give din hud masser af god pleje og virkelig give den et boost. Der findes flere forskellige serummer, og det er vigtigt, at du vælger en, der passer til din hudtype og dine behov. Bliv klogere på serummer til ansigtet i denne guide, hvor vi har kigget på 10 forskellige serummer.

Hvilke produkter er med i bedste ansigtsserum bedst i test

 1. La Roche-Posay Effaclar Ultra Concentrated Serum
 2. Ecooking Young Ansigtsserum
 3. Beauté Pacifique Submersive Serum Paradoxe
 4. Dermalogica Active Clearing Age Bright Clearing Serum
 5. Nuxe Ansigtsserum – Crème Fraîche De Beauté
 6. VITAMIN BOOST FACE SERUM
 7. Ansigtsserum med Hyaluron
 8. Jurlique – Nutri Define Supreme Rejuvenating Serum
 9. Hyaluronsyre Serum for glød og fine linjer
 10. Ole Henriksen Truth Truth Serum

#1 La Roche-Posay Effaclar Ultra Concentrated Serum

La Roche-Posay Effaclar Ultra Concentrated Serum

Fremhævede egenskaber

 1. Udviklet til fedtet og uren hud med tendens til akne
 2. Reducerer bumser
 3. Indeholder blandt andet niacinamid, LHA-syre, salicylsyre og glykolsyre

Egenskaber

Med La Roche-Posay Effaclar Ultra Concentrated Serum får du et serum, der er særlig udviklet til uren og fedtet hud, der har en tendens til akne. Serummet vil effektivt reducere bumser og urenheder i ansigtet. Dette ansigtsserum er sprængfyldt med aktive ingredienser, såsom niacinamid, et kompleks af LHA-syre, salicsylsyre og glykolsyre. Disse ingredienser vil opløse hudorme, aktivere hudens fornyelsesproces og medvirke genstridige urenheder.

Dette serum til ansigtet efterlader hudens overflade mere glat og ensartet og giver en frisk følelse. Selvom du her får et ultrakoncentreret ansigtsserum, har produktet stadig en let konsistens, der nemt trænger ind i huden og hverken fedter eller klistrer.

Bemærk, at dette serum kan gøre din hud lidt mere lysfølsom. Derfor skal du altid sørge for at brug SPF, så du beskytter huden mod solens skadelige stråler. Derfor anbefales det også kun at bruge serummet om aftenen.

Vores vurdering

Hvis du har uren hud eller tendens til akne, så får du her et effektivt serum. Vi kan godt lide indholdet af aktive ingredienser, der virkelig er målrettet uren hud.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du har en uren eller fedtet hud med tendens til akne, så er dette ansigtsserum lige noget for dig.

#2 Ecooking Young Ansigtsserum

Ecooking Young Ansigtsserum

Fremhævede egenskaber

 1. Holder huden i balance
 2. Tilfører masser af fugt til huden
 3. 100% vegansk og uden parfume

Egenskaber

Med Ecooking Young Ansigtsserum kan du give din hud ekstra forkælelse. Serummet indeholder masser af aktive ingredienser, der vil gøre en tydelig forskel for din hud.

Takket være indholdet af naturlig alge og hvidtjørn hjælper serummet med at holde huden i balance, og ingredienserne bidrager til at reducere urenheder og rødme i huden. Derudover indeholder serummet naturlig hyaluronsyre samt økologisk aloe vera, der begge holder huden godt fugtet.

Serummet er 100% vegansk og uden parfume.

Vores vurdering

Vi kan rigtig godt lide ingredienserne i dette serum, og at produktet både er vegansk og uden parfume. Derudover er vi begejstret for, at serummet giver huden masser af fugt.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette serum, hvis du gerne vil have et virkelig godt serum, der både er fri for parfume, er vegansk og giver din hud masser af fugt.

#3 Beauté Pacifique Submersive Serum Paradoxe

Beauté Pacifique Submersive Serum Paradoxe

Fremhævede egenskaber

 1. Beskytter huden mod frie radikaler
 2. Udjævner porer, rødme og pigmentfejl
 3. Det perfekte underlag for den perfekte makeup

Egenskaber

Her får du et ansigtsserum, der indeholder to nye aktive ingredienser; nemlig Resveratro og Procyanidin. Begge udvindes af vindruer fra marker i Andesbjergene i Chile, hvor solens ultraviolette stråler er helt utroligt kraftige. Disse ingredienser ser indtil videre yderst lovende ud.

Dette serums fornemmeste opgave er at beskytte din hud mod frie radikaler. Dette gælder både frie radikaler fra UV-lys, stress, forurening, røg osv. Serummet trænger dybt ned i huden, og det vil udfylde porer og ujævnheder i huden med det samme. Dette giver det perfekte “underlag”, når du skal lægge makeup.

Dette serum er super anti-age og både forebygger og reducerer rødme i huden. Derudover indeholder serummet to typer E-vitamin.

Vores vurdering

Dette er et super serum til ansigtet, der effektivt beskytter huden. Derudover kan vi godt lide, hvordan serummet udjævner huden, så man får den perfekte base til makeup.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er på udkig efter et ansigtsserum, der virkelig beskytter huden mod frie radikaler, så er dette lige serummet for dig.

#4 Dermalogica Active Clearing Age Bright Clearing Serum

Dermalogica Active Clearing Age Bright Clearing Serum

Fremhævede egenskaber

 1. Lysnende serum til ansigtet
 2. Modvirker udbrud og reducerer tegn på tidlig ældning
 3. Velegnet til moden hud, der oplever urenheder og udbrud

Egenskaber

Dermalogica Active Clearing Age Bright Clearing Serum både lysner og renser huden, og så modvirker serummet udbrud og reducerer synlige tegn på for tidlig ældning.

Serummet er perfekt til dig med moden hud, der oplever urenheder og udbrud. Det kan eksempelvis være hormonelle udbrud og voksenakne. Det kan også være tegn på tidlig ældning. Serummet har en let konsistens, der nemt absorberes, og det efterlader din hud mere ren, klar og ensartet.

Serummet indeholder salicsylsyre, der er med til at reducere udbrud, rense huden og forebygge fremtidige udbrud. Derudover fugter og blødgør serummet huden. Endvidere indeholder serummet niacinamid, der hjælper med at bremse hudens ældningsproces. Niacinamid har også en anti-inflammatorisk effekt, der både beskytter og booster hudens naturlige forsvar. Du finder og hvid shiitake svamp i serummet, der reducerer pigmentering.

Serummet er cruelty-free og fri for kunstig farve, parfume og parabener.

Vores vurdering

Dette serum er rigtig effektivt og indeholder gode ingredienser, der hjælper mod uren hud og tegn på tidlig ældning. Vi kan desuden godt lide, at serummet er fri for parabener, parfume og kunstig farve.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du oplever hormonelle udbrud, voksenakne eller lignende, så er dette ansigtsserum lige noget for dig.

#5 Nuxe Ansigtsserum – Crème Fraîche De Beauté

Nuxe Ansigtsserum - Crème Fraîche De Beauté

Fremhævede egenskaber

 1. Indeholder hyaluronsyre
 2. Fugter huden i op til 48 timer
 3. Giver blød, frisk, klar og fyldig hud

Egenskaber

Med Nuxe Ansigtsserum – Crème Fraîche De Beauté får du et effektivt serum, der indeholder koncentreret hyaluronsyre. Dette hjælper med at holde huden fugtet i op til 48 timer, og det er med til at gøre huden blød, frisk, klar og fyldig.

Vores vurdering

Dette er et ganske fint serum, der fugter huden godt.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er på udkig efter et serum, der giver masser af fugt til din hud, så er dette serum lige noget for dig.

#6 Relevant Vitamin Boost Face Serum

Vitamin Boost Face Serum

Fremhævede egenskaber

 1. Booster produktionen af kollagen
 2. Rig på C-vitamin, hyaluronsyre og antioxidanter
 3. Udglatter og udjævner huden

Egenskaber

Her får du et boostende ansigtsserum, der reducerer fine linjer og pigmentforandringer. Derudover tilfører serummet huden øjeblikkeligt fugt, og det er rigt på C-vitamin og hyaluronsyre.

Serummet hjælper også med at udglatte og udjævne huden, det booster produktionen af kollagen, giver naturlig glød og en mere ensartet hudtone.

Vores vurdering

Vi kan rigtigt godt lide indholdet af hyaluronsyre og C-vitamin i dette serum, og det giver masser af fugt til huden.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette serum, hvis du gerne vil have et serum, der giver masser af fugt til huden, og som samtidig udjævner og udglatter hudtonen. Serummet er også særlig godt til dig med en trist og tør hud.

#7 Green Goddess Ansigtsserum med Hyaluron

Ansigtsserum med Hyaluron

Fremhævede egenskaber

 1. Reducerer fine linjer
 2. Indeholder hyaluronsyre og aloe vera
 3. Balancerer hudens produktion af fedt

Egenskaber

Her får du et serum med hyaluronsyre og evening primose. Dette er et fugtgivende, plejende serum, der er letoptageligt. Serummet hjælper med både at genoprette og bevare hudens fugtbalance i dybden, samtidig med at det ilter hudens celler.

Uanset om du har tendens til fedtet eller tør hud, vil serummet balancere hudens produktion af fedt.

Vores vurdering

Dette er et rigtigt fint serum med lækre, naturlige ingredienser, der virkelig fugter huden.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er på udkig efter et naturligt og fugtgivende serum, så er dette lige serummet til dig.

#8 Jurlique – Nutri Define Supreme Rejuvenating Serum

Jurlique - Nutri Define Supreme Rejuvenating Serum

Fremhævede egenskaber

 1. Opstrammende effekt
 2. Mindsker alderstegn
 3. 100% økologisk

Egenskaber

Hvis du er på udkig efter et serum, der giver dig en ungdommelig glød, så er dette lige serummet for dig. Dette ansigtsserum er udviklet til moden hud, og det virker udglattende og beroligende på huden. Serummet er også beriget med peberodsekstrakt, der har en opstrammende effekt på din hud.

Dette serum reducerer alderstegn og efterlader din hud dejlig blød og velfugtet. Derudover giver serummet mere glød og fylde til huden.

Vores vurdering

Her får du et lækkert serum, der er skønt at bruge. Vi elsker anti-age egenskaberne, og vi er også pjattede med, at serummet er 100% økologisk.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er på udkig efter et anti-age serum, der giver glød til huden, samtidig med at det balancerer produktionen af fedt i huden og virker beroligende, så er dette serum lige noget for dig.

#9 Austrailian Bodycare Hyaluronsyre Serum for glød og fine linjer

Hyaluronsyre Serum for glød og fine linjer

Fremhævede egenskaber

 1. Intensiv fugtpleje
 2. Indeholder tea tree og hyaluronsyre
 3. Kan bruges til alle hudtyper

Egenskaber

Her får du et ansigtsserum, der giver masser af fugt til huden takket være indholdet af hyaluronsyre. Indholdet af tea tree olie sørger for at holde huden sund og fri for bakterier. Dette fugtgivende serum er også med til at reducere fine linjer og tilføre glød til huden.

Serummet kan bruges af alle hudtyper, men er særligt godt til moden eller sart hud. Produktet er vegansk og dermatologisk testet.

Vores vurdering

Dette er et fint og budgetvenligt serum. Vi kan godt lide indholdet af tea tree olie, der har et væld af gode egenskaber.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er på udkig efter et budgetvenligt serum til enten sart eller moden hud, så er dette serum et godt bud.

#10 Ole Henriksen Truth Serum

Ole Henriksen Truth Truth Serum

Fremhævede egenskaber

 1. Oliefrit serum
 2. Tilfører masser af fugt til huden
 3. Beriget med grøn te og appelsinekstrakt

Egenskaber

Her får du et oliefrit serum, der virkelig gør underværker for din hud. Serummet tilfører masser af fugt til din hud, og det kan bruges til alle hudtyper. Serummet er beriget med både grøn te og appelsinekstrakt, der både virker fugtgivende og genopbyggende og booster hudens produktion af kollagen.

Serummet indeholder også ekstrakt fra aloe vera, der virker blødgørende. Produktet er fri for sulfater, parabener, farvestoffer og kunstig parfume. Her får du et nærende serum, der reducerer fine linjer og giver din hud en sund, flot glød.

Vores vurdering

Ole Henriksen laver altså bare god hudpleje, og dette serum er naturligvis ingen undtagelse. Truth Serum er et lækkert produkt, du sikkert vil elske.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil booste hudens kollagenproduktion og have et ansigtsserum med med gode anti-age egenskaber, så er dette lige et serum for dig.

Hvorfor skal jeg bruge ansigtsserum?

Godt spørgsmål! Et serum er mere let end en almindelig creme til ansigtet og indeholder typisk flere aktive ingredienser. Du kan lidt se et serum som et ekstra boost til huden. Serummer består som regel af små molekyler, hvilket gør, at serummer har nemt ved at trænge dybere ind i huden.

Er creme og serum det samme?

Nej, det er det ikke. Serummer er lettere end cremer, og de giver et ordentlig boost til din hud. Et serum kan heller ikke bruges alene, hvorimod en creme godt kan bruges alene. Du har brug for en creme ovenpå dit ansigtsserum. Molekylerne i serummer er langt mindre, hvilket gør, at de kan trænge dybt ned i huden – dybere end en creme. Derfor er mange rigtig glade for at tilføje et serum til deres hudplejerutine for virkelig at booste deres hud og efterfølgende bruge creme ovenpå.

Sådan vælger du den rigtige serum til ansigtet

Du skal naturligvis vælge det rigtige serum, og med så mange serummer på markedet kan det være svært at finde det helt rigtige. Lad os her tage et kig på, hvad du bør overveje, når du skal vælge dit ansigtsserum:

 • Hvad er din hudtype? Det er rigtig vigtigt at vælge et ansigtsserum, der passer til din hudtype.
 • Hvad vil du gerne opnå med dit serum? Vil du gerne udglatte fine linjer og rynker? Fugte huden? Komme akne og uren hud til livs? Dette er igen afgørende for, hvilket ansigtsserum du skal vælge.

Dette er i virkeligheden de to vigtigste overvejelser, du skal gøre dig, når du skal vælge et ansigtsserum. Vi vil nedenfor gennemgå serummer til forskellige hudtyper.

Husk, at der kan være nogle serummer, der kun skal bruges om aftenen og andre, der er bedre om morgenen. Eksempelvis bør du kun bruge serum med retinol om aftenen, da A-vitamin/retinol kan gøre din hud lysfølsom.

Ansigtsserummer til forskellige hudtyper

Som nævnt ovenfor er det utroligt vigtigt, at du vælger et ansigtsserum, der passer til lige præcis din hudtype og dine behov. Lad os tage et nærmere kig på dette.

 • Ansigtsserum til normal hud: Hvis du har normal hud, så er det typisk godt at gå efter et fugtgivende serum med eksempelvis hyaluronsyre. Derudover kan det være en idé at gå efter et serum med anti-age egenskaber.
 • Serum til uren hud/hud med tendens til akne: Hvis du døjer med akne, udbrud og urenheder, så er der også et ansigtsserum til dig. Her kan du med fordel kigge efter ingredienser, såsom salicsylsyre, zink og niacinamid.
 • Serum til moden hud: Her er A-vitamin/retinol en stjerneingrediens. Husk blot, at A-vitamin kan gøre din hud lysfølsom, og derfor bør du kun bruge serum med retinol om aftenen, og beskyt altid huden mod SPF.
 • Serum til pigmentforandringer og ujævn hud: Her er det bedste ansigtsserum helt klart en, der indeholder C-vitamin. E-vitamin er en anden god ingrediens, men C-vitamin er eminent i kampen mod pigmentforandringer.

Hvordan bruger jeg ansigtserum?

Det er supernemt at bruge ansigtsserum. Der kan naturligvis være lidt forskel på de forskellige serummer, så læs altid på dit produkt, men typisk skal et serum bruges på følgende måde:

 1. Rens din hud
 2. Brug nu dit serum
 3. Herefter kan du komme creme/olie og SPF (hvis det er morgen) på din hud

Det er sådan set bare det. Hudpleje behøver ikke at være nogen større videnskab, og du behøver ikke en 10-step hudplejerutine for at få en smuk hud.

Husk, at nogle serummer er bedre at bruge om morgenen og andre om aftenen. Eksempelvis er serum med retinol bedst at bruge om aftenen, da retinol kan gøre din hud lysfølsom. Hyaluronsyre er typisk godt om morgenen, så din hud er velfugtet dagen igennem. Nogle kan godt lide kun at bruge serum morgen eller aften, mens andre har to serummer: Én til om morgenen og én til om aftenen.

Husk selvfølgelig altid at rådføre dig med en ekspert, såsom en kosmetolog, hvis du er i tvivl om brugen af serum.

Hvad er den bedste serum?

Det afhænger af din hudtype, og hvad du er på udkig efter. Du skal ikke blot vælge den samme ansigtsserum som din veninde eller den serum, der er kåret til den bedste i et modemagasin. Det kan nemlig være det helt forkerte serum til din hud. Har du eksempelvis tør hud? Moden hud? Følsom hud? Uren hud? Og hvorfor vil du gerne bruge et serum?

Det er utroligt vigtigt, at du vælger et serum, der passer til din hud og dine behov, da du ellers ikke vil opnå særligt gode resultater. Er du i tvivl om, hvilket serum der passer bedst til din hud, så søg råd fra en ekspert.

FAQ

Hvilken serum er bedst mod rynker?

Der findes mange gode serummer mod alderstegn. Ole Henriksen Truth Truth Serum og Beauté Pacifique Submersive Serum Paradoxe er gode bud på serummer, der har effektive anti-age egenskaber.

Hvornår bruger man serum i ansigtet?

Du bruger serum på afrenset hud, inden du kommer creme på. Du kan bruge serum både morgen og aften – dog kan være, at du skal bruge to forskellige serummer. Eksempelvis bør du ikke bruge en serum med retinol om aftenen, da retinol kan gøre din hud lysfølsom.

Er dyre ansigtsserummer pengene værd?

Det kommer helt an på, hvilket serum det er, og hvad dine behov er. Har du brug for et fugtgivende serum, men køber en dyr serum mod uren hud, vil det være spild af penge. Men finder du et effektiv serum, der fugter, der er er i den dyre ende, kan det så absolut være alle pengene værd.

Er et ansigtsserum en nødvendig del af en sund hudplejerutine?

Det kommer selvfølgelig an på lige præcis din hudplejerutine, hudtype og behov, men mange vil have gavn af et ansigtsserum for virkelig at give huden et boost.

Jeg hedder Heidi og er uddannet journalist fra journalisthøjskolen i Aarhus og startede min egen virksomhed i 2021. Jeg har lidt af en forkærlighed for skønhed og er pjattet med makeup og hudpleje. Især har jeg en stor interesse for hudpleje. Som så mange andre kæmpede jeg i mange år med akne og uren hud, og jeg har prøvet samtlige produkter på markedet, læst utallige blogindlæg, lyttet til podcasts og gransket internettet for information omkring akne. Det gav mig en naturlig interesse for hudpleje, makeup og andre skønhedsprodukter.