bedste rundbørste test

Bedste rundbørste test guide (2024) – Rund hårbørste til føntørring

Artiklen er senest opdateret d. januar 13, 2024 af Liva

Vi har lavet denne rundbørste test guide af mange forskellige hårbørster til forskellige typer hår, så du kan finde den rundbørste, der sikre dig den bedste daglige styling og gode hårdage for altid. Så, hvis du vil vide hvilken børste, der er den bedste rundbørste til at style dit hår, så læs med i vores her!

Hvilken rundbørste er bedst i test? Vi har fundet at den bedste rundbørste er GHD Ceramic Vented Radial Brush!

Lækre og store voluminøse krøller eller det bløde fald i håret, der får ens håret til at fremstå fyldigt og velplejet, er indbegrebet af en god hårdag for mange. Heldigvis, så kan en rundbørste klarer sådan en styling af håret, uden at skade håret alt for meget.

Hvilken rundbørste er bedst i test

 1. ghd Ceramic Vented Radial Brush (Testvinder)
 2. MOROCCANOIL Boar Bristle Round Brush
 3. John Masters Organics – Medium Rund Børste
 4. MOROCCANOIL Ionic Ceramic Thermal Brush
 5. HH Simonsen The Turn Brush
 6. Kevin Murphy SMALL.ROLL.BRUSH.BAMBOO 
 7. TANGLE TEEZER  Blow & Smooth Large Round Blow Brush
 8. DENMAN Curling Brush Bristle/Nylon
 9. Philip B Round Brush Small
 10. WET BRUSH Epic Blowout Brush Extra Long

#1 ghd Ceramic Vented Radial Brush

ghd Ceramic Vented Radial Brush rundbørste

Køb for 189,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Opvarmes hurtigt
 2. Fås i 4 størrelser med skridsikkert håndtag
 3. Passer til mellemlangt hår og langt hår

Egenskaber

ghd Ceramic Vented Radial Brush rundbørste er uden tvivl den bedste rundbørste, vi nogensinde har prøvet. Den kommer med et skridsikkert håndtag, der gør, at du får fuld kontrol over stylingen, så du er sikret et lækkert og blødt look hver gang.

Børsten er keramisk, hvilket betyder, at den er mere skånsom mod håret og fungerer til både tyndt hår og tykkere hår. Dermed er du sikret en skånsom børste, der vil pleje håret og som giver dig den bedste styling af håret hver gang.

Dens keramiske egenskaber gør også, at børsten bliver varmet hurtigt op når du bruger den sammen med din føntørrer. Dette betyder også, at denne rundbørste giver dig hurtig og god kontrol over dit hår – både når du børster håret og når du styler dit hår.

ghd’s fantastiske rundbørste fås i forskellige størrelser, hvilket betyder, at der findes en rundbørste til forskellige hårtyper og længder. Derudover, så kan du også få den bedste børste, der kan skabe volumen .

Vores vurdering

Der er ingen tvivl om, at denne rundbørste fortjener at blive placeret som vores bedst i test rundbørste. Vi har sjældent haft flottere og smukkere krøller, som efter brug af denne rundbørste. Derudover, så den er genial til både langt hår, tykt hår, krøllet hår og fint hår.

Den slider heller ikke så kraftigt på vores hår, hvilket sikrer, at håret fremstår velplejet – selv efter vi har føntørret håret.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du ønsker den bedste rundbørste til at skabe den perfekte styling af dit hår, så er denne lige noget for dig!

#2 MOROCCANOIL Boar Bristle Round Brush

MOROCCANOIL® Boar Bristle Round Brush rundbørste

Køb for 245,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Med ægte vildsvine hår
 2. Stimulere hovedbunden
 3. Håndtag i asketræ

Egenskaber

MOROCCANOIL Boar Bristle Round Brush er fantastisk rundbørste, der er håndlavet med et håndtag lavet af asketræ. Dens børstehoved er lavet af vildsvine hår, hvilket giver en mere skånsom børstning for både hår og hovedbund. Børsten er designet til mellemlangt hår og langt hår.

Børsten har en masse huller, som gør, at den er ideel at bruge sammen med en føntørrer. Hullerne i børsten gør, at den varme luft fra føntørrer nemt strømmer gennem rundbørsten og forkorter tørretiden. Dette gør, at den fortjener en klar topplacering som bedste rundbørste.

Rundbørsten giver håret en lækker volume og et blødt look efter styling. Derudover, vil vildsvinehårene stimulere hovedbunden fordele hårets naturlige olier i håret og masserer hovedbunden, hvilket øger blodcirkulationen.

Moroccanoil Boar Bristle Round Brush kan bruges til alle hårtyper – både tykt hår, tyndt hår, glat hår, men den er særdeles velegnet til tørt og kruset hår.

Vores vurdering

Denne børste fortjener en klar anbefaling og en plads på top 3 som bedste rundbørste, vi har prøvet. Dens naturlige børste hoved føles blid og lækker mod hovedbunden når man vil rede håret.

Derudover, så er dens børstehoved også blid ved håret, hvilket gør, at den skaber fantastiske styling resultater selv hvis du har skrøbeligt hår.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du ønsker en børste, der skåner slidt hår og giver dig en perfekt styling, så er denne måske for dig.

#3 John Masters Organics – Medium Rund Børste

John Masters Organics - Medium Rund Børste

Køb for 255,- kr. hos Coolshop.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Forskudte børstelængder
 2. Keramisk
 3. Ergonomisk greb

Egenskaber

John Masters Organics’ Medium Round Brush er en af de bedste børster i vores test! Dette skyldes dens kombination af vildsvinehår og nylon hår, der er med til at reducere fedtet fra hovedbunden. Den har et ergonomisk håndtag og keramisk belagte cylinder, der hjælper med at reducere tørretiden af din hår.

Dette hjælper også med at sikrer, at du får en jævn føntørring og eliminere kruset hår. Derudover, er denne børste også et miljøvenligt alternativ til andre børster grundt sit design af miljøvenlig bambus.

Rundbørsten har forskudte børstelængder, hvilket gør, at den er god til at samle og holde og forme håret under føntørring og styling. De mange forskudte hår gør ogs, at den rundbørste kan udglatte hver enkelt strå uanset din hårtype.

Dens keramisk overtrukket cylinder, opvarmes hurtigt, hvilket er det, der gør, at børsten er med til at reducere tørretid af håret. Denne keramiske egenskab er også med til at reducerer statisk elektricitet, så du opnår en perfekt styling med et blankt finish hver gang.

Vores vurdering

Denne rundbørste er med sit ergonomiske design, den helt rigtige børste til at håndtere filtret hår og sikre, en sikker og gennemført styling. Med den børste, så skal du aldrig mere

Derfor skal du købe produktet

Hvis du leder efter en rundbørste, der kan forme håret og lave holdbare krøller, så er denne måske noget for dig.

#4 MOROCCANOIL Ionic Ceramic Thermal Brush

MOROCCANOIL Ionic Ceramic Thermal Brush

Køb for 169,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Designet til kort hår
 2. Keramisk og ionisk
 3. Forkorter tørretiden

Egenskaber

Denne rundbørste fra Moroccanoil Ionic Ceramic Thermal brush er skabt til dem, der har kort hår, men som ønsker en sikker og lækker styling med mere volumen hver dag.

Den har en skånsom keramisk overflade, der er perfekt til at skabe volumen ved hårrødderne og tilføre tekstur til håret – både, hvis du ønsker at glatte håret eller skabe krøller. Den keramiske belægning sikrer, at du får en jævn varmefordeling og forkorter tørretiden når du styler dit hår.

Det, der gør, at dette er en mere end god børste, er, at den også kommer med en sektion spids, der kan bruges til at inddele håret i sektioner og til at lave en præcis skildning. Børsten har også ioniske nylonpigge, der gør, at den ubesværet friserer håret og udrede eventuelle knuder.

Vores vurdering

Dette er en god hårbørste, der let og ubesværet reder filtret hår og kan, med sin keramiske overflad give dig den mest optimale styling.

Dens størrelser gør det nemt, at forme håret uanset om det er kort hår eller mellemlangt hår, hvor den med lethed laver fine krøller eller hjælper med at glatte håret.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du leder efter en rundbørste, der kan håndtere filtret hår og kan skabe fantastiske resultat

#5 HH Simonsen The Turn Brush

HH Simonsen The Turn Brush rundbørste

Køb for 399,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Lavet med vildsvinehår
 2. Giver glans til håret
 3. Skifter farve når den varmes op

Egenskaber

HH Simonsen’s rundbørste The Turn Brush er en rundbørste, der er designet i smukt bøgetræ og fyldt med naturlige vildsvinehår, der er skånsomme og blide mod filtret hår og uanset hårtype. Børsten giver også en smuk glans til håret.

Denne rundbørste har også en belægning af aluminium, som sikrer, at du får en en jævn og ensartet varmefordeling. Det betyder også, at du har de bedste forudsætninger for at style dit hår når du føntørrer håret, uanset om du har langt hår, krøllet hår eller fint hår.

Børstehovedet skifter også farve når det varmes op, så du får fuld kontrol over varmefordelingen når du vil tørrer og rede håret.

Vores vurdering

HH Simonsen The Turn Brush rundbørste er som skabt til at skabe gode hårdage for alle hårtyper og skabe volumen.

Dens børste af vildsvinehår sikrer, at du får alle hår med, når du styler dit hår. Derudover den god til at holde langt hår, så de ikke glider ud af børsten.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du leder efter en rundbørste, der klarer alle udfordringer uanset hårtype, så er denne måske noget for dig.

#6 Kevin Murphy SMALL.ROLL.BRUSH.BAMBOO

Kevin Murphy SMALL.ROLL.BRUSH.BAMBOO rundbørste

Køb for 298,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Fremstillet af bambus
 2. Børsten er let og vand-resistent
 3. Beskytter hårets naturlige olier

Egenskaber

Denne rundbørste SMALL.ROLL.BRUSH.BAMBOO fra Kevin Murphy, er fremstillet af 100 % naturlig bæredygtig bambus, hvilket gør, at denne rundbørste er godt naturligt bæredygtigt alternativ. Derudover, så betyder det også, at børsten ikke kun er utrolig let, men også vandresistent.

Hårene på denne rundbørste er også fremstillet af vildsvinehår, men dog i kombination med ioniske børstehår. Denne kombination beskytter de naturlige olier i håret, under børstning og giver dig en sund hovedbund.

Vores vurdering

Denne rundbørste giver dig, den mest optimale styling og modvirker kruset hår – selv hvis du har skrøbeligt hår eller langt hår.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du leder efter en rundbørst, du også kan bruge i vådt hår, så er denne måske noget for dig.

#7 TANGLE TEEZER  Blow & Smooth Large Round Blow Brush

TANGLE TEEZER Blow & Smooth Large Round Blow Brush rundbørste

Køb for 91,- kr. hos Luxplus.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Føntørrende hårbørste
 2. Indbygget spænding og fleksibilitet
 3. Mellem- og langt hår

Egenskaber

Denne rundbørste Large Round Blow Brush fra det anerkendte firma Tangle Teezer er en innovativ hårbørste, der har føntørrende egenskaber, som sikrer dig hurtigtørrende resultater uden for meget besvær.

Tænderne i børstehovedet er sat i forskellige højder, hvor alle er indbygget med spænding og fleksibilitet. Dette sikrer en hurtig og skånsom føntørring og styling, der skaber volumen og bevægelse i håret, uden at risikerer at børsten vikler sig fast eller ruller fra dig.

Børsten er designet til hår fra mellemlang- til lange hårlængder.

Vores vurdering

Denne børste skaber stor fleksibilitet i din styling, da den har føntørrende egenskaber, og et rullende børstehoved, der giver smukke krøller og fald i håret, uden at rive i det.

Derfor skal du købe produktet

Søger du en rundbørste, der giver dig følelsen af, at arbejde med både et krøllejern og en hårbørste, så er denne måske noget for dig.

#8 DENMAN Curling Brush Bristle/Nylon

DENMAN Curling Brush Bristle:Nylon

Køb for 169,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Vildsvinehår og nylon
 2. Mellemlangt- til langt hår
 3. Ergonomisk design

Egenskaber

DENMAN Curling Brush Brostle/Nylon rundbørste er designet med både vildsvinehår og nylon, som sikre dig en gnidningsfri frisering og styling. Derudover giver de naturlige vildsvinehår og så en intens glans til håret.

Denne DENMAN børste har et ergonomisk greb, der sikre, at du altid har et fast greb og fuld kontrol under føntørringen og når du styler dit hår.

Vores vurdering

Denne rundbørste er ideel, hvis du ønsker ekstra volumen og bevægelse i dit hår. Børsten er skabt særligt til dig med mellemlangt- til langt hår.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du leder efter en rundbørste, der god til dit hår og nem at arbejde med, så er denne måske lige noget for dig.

#9 Philip B Round Brush Small

Philip B Round Brush Small rundbørste

Køb for 499,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Frizz-fri frisering
 2. 65% vildsvinehår og 35% nylon
 3. Modvirker statisk elektricitet

Egenskaber

Philip B Round Brush rundbørste giver en frizz-fri frisering, grundet dens kombination af tætsiddende vildsvinehår og nylon. Denne kombination modvirker tilsammen filtret hår og modvirker statisk elektricitet. Denne rundbørste giver også en følelse af en let hovedbundsmassage.

Selve rundbørste og dens håndtag er skåret af ét stykke træ i et ergonomisk design, der sikre, at du også får et godt ergonomisk greb om rundbørsten. Dette gør, at den er god og sikker at arbejde med og du har fuld kontrol.

Vores vurdering

Denne rundbørste er nem at arbejde med og føles lækker mod hovedbunden. Derudover, er vi kæmpe fans af, at dens evne til at modvirke statisk elektricitet – særligt os, med ekstra fint hår og tyndt hår.

Derfor skal du købe produktet

Leder du efter en rundbørste, der kan hjælpe med din styling og eliminere flyvske hår? Så er denne måske noget for dig.

#10 WET BRUSH Epic Blowout Brush Extra Long

WET BRUSH Epic Blowout Brush Extra Long

Køb for 95,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Carbonbørste
 2. Varmeresistente
 3. LockTight teknologi

Egenskaber

WET BRUSH Epic Blowout Brush Extra Long rundbørste er en varmeresistent carbon børste, der hjælper med at bevarer fugten i håret samtidig med, at den forkorter tørretiden af håret.

Børsten hjælper også med at skabe volumen til din style og dit hår, og sikrer, at du altid har et skinnende og silkeblødt hår efter brug. 

Denne rundbørste er designet med LockTight teknologi sikrer, at rundbørsten skånsomt friserer håret.

Vores vurdering

Børsten er perfekt at anvende ved føntørring og glider nemt gennem håret. Den bidrager til, at man sikkert kan style sit hår og undgår udtørring og frizz.

Derfor skal du købe produktet

Leder du efter en rundbørste, der bidrager til, at dit hår ikke udtørrer, så er denne måske noget for dig.

Bedste rundbørste til føntørring

Den bedste rundbørste til føntørring er en rundbørste, der sikre en jævn varmefordeling når du tørrer dit hår. Her skal du se efter om den har en keramisk overflade, der bliver varmet op i takt med, du bruger din hårtørrer.

Her anbefaler vi, at du prøver ghd Ceramic Vented Radial Brush, da dens keramiske egenskaber gør også, at børsten bliver varmet hurtigt op og fordeler varmen.

Hvilken rundbørste er den bedste?

ghd Ceramic Vented Radial Brush kan hjælpe alle med at skabe, de meste perfekte styles og sikre en frizz-free hårtørring. Derudover, så er denne rundbørste fra ghd nem at arbejde med uanset hårtype og længde.

Godt nok er ghd kendte for sine glattejern, men denne ghd Ceramic Vented Radial Brush er uden tvivl vores bud på den allerbedste rundbørste på markedet. Alle fortjener lidt ghd i sit liv.

Hvordan bruger man en rundbørste?

Hvordan du skal bruge en rundbørste kommer an på, hvilken frisurer, du ønsker. Vil du have mere volume i dit hår, så tager du en sektion af dit hår og lægger rundbørsten ved hårrødderne under håret. Herfter sætter du din hårtørre til på den anden side og kører samtidig børste og hårtørre op.

Ønsker du fald eller krøller, så ruller du rundbørsten imens du kører den ned af håret, så dit hår vikler sig om rundbørste. Og med varmen fra hårtørren, så dannes der krøller.

Hvad er forskellen på en rundbørste og en almindelig hårbørste?

En rundbørste er designet til at hjælpe dig med at style dit hår f.eks ved udglatning eller at skabe krøller og volume i håret. Derudover, så er friserer den også dit hår. Modsat, så egner en hårbørste sig bedst til at frisere dit hår og ikke så meget, at style håret.

Hvad er en rundbørste med varme?

En rundbørste med varme er en kombination af en hårtørrer og en rundbørste. Den har funktionerne indbygget fra hårtørrer, men ligner en rundbørste og giver samme mulighed for at style dit hår.

Liva Olsen er en passioneret skønhedsekspert og uddannet kosmetolog fra Kosmetologskolen, hvor hun dimitterede i 2019. Med en alder på 25 år har hun allerede dedikeret mange år til at udforske og forstå skønhedsverdenen.