Bedste Balsam Uden Silikone

Balsam uden silikone test guide (2024) – Conditioner uden sulfater, parabener og silikone

Artiklen er senest opdateret d. januar 7, 2024 af Liva

Hvis du gerne vil have lækkert hår og smukke og sunde lokker, så er en conditioner uden silikone lige noget for dig.

Hvis du bruger en almindelig conditioner med silikone, vil du sandsynligvis opleve, at dine lokker til tider klasker sammen, og at du ender med at have fedtet hår hurtigt.

I vores balsam uden silikone guide sammenligner vi 10 forskellige produkter, så du kan finde den bedste balsam uden silikone, sulfater og parabener, så du kan få sundt og stærkt hår med skånsomme produkter.

Hvilke produkter er med i balsam uden silikone bedst i test guide

 1. Hairlust Split Fix™ Conditioner
 2. Hairlust Curl Crush™ Conditioner
 3. Hairlust Enriched Blonde™ Silver Conditioner
 4. Davines LOVE Smoothing Conditioner
 5. Yuaia Haircare Grow and Glow Conditioner
 6. Kérastase Resistance Ciment Anti-Usure Conditioner
 7. Purely Professional Conditioner 2
 8. New Nordic Hair Volume Conditioner
 9. ZENZ Organic Pure No. 02 Conditioner
 10. Davines Heart Of Glass Rich Conditioner

#1 Hairlust Split Fix™ Conditioner

Split fix conditioner

Køb for 179,- kr. hos Hairlust.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Udviklet til tyndt, beskadiget og fint hår
 2. Propfuld af naturlige og økologiske ingredienser
 3. Giver sundere og mere modstandsdygtige lokker

Egenskaber

Med denne silikonefri balsam vil du hurtigt få et sundt hår, der genopbygger dine lokker indefra. Denne balsam virker genopbyggende. Denne balsam er særlig udviklet til tyndt, fint og beskadiget hår. Her får du en conditioner med naturlige, økologiske ingredienser, der kan trænge dybt ind i hårets kerne og dermed styrke og genopbygge proteinerne i håret og hårrødderne indefra. Dette resulterer i sundere og mere modstandsdygtige lokker, der vil få dem til at vokse sig lange og smukke.

Denne conditioner er også god til tørt hår, idet produktet indeholder en lang række naturlige ingredienser, såsom aloe vera, kakaosmør og granatæbleolie, der plejer håret i dybden. Derudover indeholder disse planteekstrakter en række stærke antioxidanter, der beskytter håret mod de skadelige UV-stråler og andre påvirkninger fra miljøet.

Envidere indeholder denne conditioner veganske mikroproteiner fra Protectagen™, der sørger for at genoprette skrøbeligt hår og beskadigede hårfibre. Derudover forebygger mikroproteinerne mod spaltede spidser. Dette produkt indeholder også fugtboosteren Aquaxyl™ samt glycerin og glukose, der indkapsler fugten i hårtråene og forsyner håret med en vedvarende, fugtgivende effekt.

Denne conditioner er uden silikone, mineralske olier, udtørrende alkoholer og andre skrappe ingredienser. Det gør produktet velegnet til en tør og følsom hovedbund.

Vores vurdering

Vi er virkelig glade for dette produkt fra Hairlust. Du får her en virkelig god conditioner, der vil få tørre lokker til at fremstå smukke og velplejede. Produktet vil pleje dit hår og få håret til at føles blødt. Produktet er i den lidt dyrere ende, men det er absolut pengene værd.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du gerne vil have et godt produkt, der vil pleje dit hår og få det til at fremstå smukt og sundt i løbet af kort tid. Hvis du har en tør hovedbund, vil denne balsam også være lige noget for dig.

#2 Hairlust Curl Crush™ Conditioner

hairlust CurlCrush-Conditioner

Køb for 179,- kr. hos Hairlust.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Udviklet til krøllet hår
 2. Kan bruges so co-wash (vaskebalsam)
 3. Indeholder en unik blanding af aktive botaniske ingredienser

Egenskaber

Denne conditioner uden silikone vil hurtigt blive din nye bedste ven, hvis du har krøllet hår. Dette produkt kan også bruges som co-wash (vaskebalsam), som en leave in balsam og en helt almindelig balsam. Med denne silikonefri balsam får du en unik blanding af aktive botaniske ingredienser. Denne Hairlust Curl Crush™ Conditioner er godkendt af Curly girl metoden, og vil styrke, beskytte og fremhæve alle former for krøller.

Her får du en god balsam, hvor du du godt vinke farvel til tørt og kruset hår og i stedet for sige hej til glansfuldt hår, livlige krøller samt definition. Hairlust Curl Crush™ Conditioner er baseret på en alsidig multi-formel for at kunne imødekomme de unikke krav, krøllet hår har. Du får her både styrkende og fugtgivende ingredienser, såsom veganske mikroproteiner, bambusekstrakt og fugtboosteren Aquaxyl™, der alle er medvirkende til at give håret en intensiv pleje og tæmme selv de mest flyvske krøller.

Vores vurdering

Dette er en lækker conditioner uden silikone til dig med krøller. Vi er vilde med at denne balsam er godkendt af curly girl metoden. Så hvis du er en vaskeægte curly girl, kan du sagtens bruge denne condtioner. Her får du et produkt, der også er er god at vaske hår med, og den vil rense håret. Derudover kunne vi rigtig godt lide, at produktet kan bruges som leave in balsam og co-wash. Det giver et alsidigt produkt, der vil rense dit hår og give dig flotte krøller.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du har krøllet hår, og du følger curly girl metoden. Du får her en fugtgivende balsam, der kan bruges som både leave in balsam og co-wash. Produktet er i den lidt dyrere ende, men det er absolut alle pengene værd.

#3 Hairlust Enriched Blonde™ Silver Conditioner

Hairlust Enriched Blonde™ Silver Conditioner

Køb for 179,- kr. hos Hairlust.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Udviket til dig med blondt hår
 2. Indeholder naturlige olier, der giver massser af fugt og pleje
 3. Reducerer forekomsten af spaltede spidser

Egenskaber

Hvis du har blondt hår, vil denne Hairlust Enriched Blonde™ Silver Conditioner fremhæve dine lyse lokker. Denne cremede silver balsam indeholder unikke violette farvepigmenter, som neutraliserer gullige og orange undertoner i blondt, gråt og afbleget hår. Her får håret pleje fra fugtgivende olier, såsom økologisk aloe vera, abrikoskerneolie og Aquaxyl™, der vil give dit hår et fugtgivende boost. Derudover indeholder denne balsam mikroproteiner fra aktivet Protectagen™, der reducerer forekomsten af spaltede spidser.

Alt dette resulterer et et stærkt, sundt og medgørligt hår, der får en kold, lys tone. Denne silikonefri balsam inddeholder desuden lakridsrod, der er et naturligt ekstrakt, der ganske nænsomt lysner håret. Denne cremede formel giver håret langtidsvirkende fugt og beskytter håret takket være de økologiske planteekstrakter.

Vores vurdering

Denne balsam er supergod til dig, der har blondt, gråt hår eller afbleget hår. Her får du en balsam uden silikone, der vil gøre dine blonde lokker smukke og sunde.

Derfor skal du købe produktet

Du skal bruge denne balsam, hvis du har blond, gråt eller afbleget hår, og du gerne vil have en plejende balsam, der ingen silikone indeholder.

#4 LOVE Smoothing Conditioner 250 ml

LOVE Smoothing Conditioner 250 ml

Køb for 169,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Indeholder ingen silikone, parabener eller sulfater
 2. Efterladet håret blødt og glansfuldt
 3. Skabt med omtanke for miljøet

Egenskaber

Her får du en lækker conditioner, der giver masser af næring og fugt til håret. Derudover får du et glansfuldt hår, der tilmed er blødt. Denne balsam er især god til dig, der har en tendens til kruset hår og uregerlige lokker. Derudover dufter dette produkt lækkert, hvilket er et stort plus for mange.

Endvidere er denne balsam skabt med omtanke for miljøet, og du får her en emballage, der er neutral og genbrugsvenlig.

Produktet indeholder desuden ingen parabener eller sulfater.

Vores vurdering

Du får her et rigtig godt produkt, der ikke indeholder skadelig kemi. Vi kunne også rigtig godt lide, at denne balsam er udviklet med omtanke for miljøet. Denne balsam gør virkelig dit hår lækkert og sundt.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du gerne vil have hårpleje, der er skabt med omtanke for miljøet, og som samtidig heller ikke indeholder skadelig kemi.

#5 Yuaia Haircare Grow and Glow Conditioner – sulfatfri & silikonefri

yuaia grow and glow balsam uden silikone

Køb for 179,- kr. hos Yuaiahaircare.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Vil stimulere hårvæksten
 2. Styker kvaliteten af hvert enkelt hårstrå
 3. Giver et blankt og sundt hår

Egenskaber

Med denne Yuaia Haircare Grow and Glow Balsam får du her et helt unikt produkt, der vil stimulere hårvæksten og øge tykkelsen af hårstrå. Så hvis du gerne vil have tykt hår, der er blankt og har et sundt udseende, så er denne balsam lige noget for dig. Her får du et produkt, der vil trænge ned i hårrødderne og styrke hårstrået og samtidig give et glansfuldt hår.

Derudover aktiverer dette produkt hårsækkenes regenerering. Produktet indeholder frugtsyre, der vil give en mild eksfoliering af hovedbunden og endvidere skabe balance i hovedbunden og hjælpe på både fedtet hår og en fedtet hovedbund. Denne balsam er unisex, hvilket betyder, at produktet kan bruges af både mænd og kvinder.

Dette produkt indeholde et væld af aktive ingredienser, såsom Capilia Longa, der har vist op til 89 procent reduktion af hårtab og io til 52 procent stigning i hårtæthed efter 90 til 150 dages brug. Produktet indeholder også Amaranthus Caudatus Seed Extract, der har vist sig at øge diameteren på hårstrå med 11,3 procent. Derfor anbefales dette produkt heller ikke til personer med tørt og skadet hår. 

For den ultimative pleje af dit hår, anbefales det, at du både bruger shampoo og balsam fra denne serie.

Vores vurdering

Vi kan rigtig godt lide dette produkt. Den er skøn at bruge i nyvasket hår, og den styker håret. Vi er desuden begejstret for, at dette produkt kan bruges af både mænd og kvinder, og at produktet ikke vil skade dit hår.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er ude efter et produkt, der både kan bruges af alle hårtyper og kan bruges af både mænd og kvinder, er dette produkt lige noget for dig. Her får du et lækkert produkt, der vil beskytte håret, og som ikke indeholder silikone.

#6 Kérastase Resistance Ciment Anti-Usure Conditioner 200 ml

Kérastase Resistance Ciment Anti-Usure Conditioner 200 ml

Køb for 199,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Ideelt til dig med spaltede og slidte spidser
 2. Genopbygger hårets struktur og giver et sundere hår
 3. Virker reparerende på håret

Egenskaber

Denne reparerende balsam fra Kérastase er ideel til dig med spaltede og slidte spidser. Produktet er med til at genopbygge håret struktur og giver derved et sundere og flottere hår. Endvidere vil dette produkt blødgøre hvert enkelt hårstrå samt styrke og forny hårstråene, hvilket generelt vil få håret til at fremstå sundere og mere glansfuldt. Håret vil desuden blive mere modstandsdygtigt, hvilket forebygger fremtidige skader i håret.

Vores vurdering

Her får du et virkelig godt produkt, der vil gøre håret stærkt og give ekstra fugt til håret. Håret vil fremstå sundere og mere glansfuldt. De fugtgivende ingredienser er med til at gøre håret superlækkert, så plej håret med denne balsam, og se hurtigt skønne resultater.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du har et budget, der tillader dig at bruge lidt flere penge på din hårpleje, vil du elske dette produkt. Her får du naturlig hårpleje, der vil efterlade håret smukt og sundt.

#7 Purely Professional Conditioner 2 – 300 ml

Purely Professional Conditioner 2 - 300 ml

Køb for 175,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Giver ekstra fugt og pleje til håret
 2. Indeholder naturlige olier, såsom jojobaolie og kokosolie, der plejer håret i dybden
 3. Velegenet til krøllet hår, kruset hår og kemisk behandlet hår

Egenskaber

Purely Professionel Conditioner 2 er en ekstra plejende balsam, der vil give ekstra fugt og pleje til dit hår. Produktet vil være med til at styrke dit hår og gøre det mere modstandsdygtigt. Dette produkt er beriget med naturlige ingredienser, såsom jojobaolie, kokostolie og hvedeprotein, der alle er med til at pleje håret i dybden og giver masser af fugt til håret.

Denne balsam er særlig velegnet til dig med naturlige krøller og til dig der hår kruset eller kemisk behandlet hår. Dette produkt anbefales ikke ril dig, der har fint hår. Dette produkt er duftfri, og balsammen vil efterlade dit hår glansfuldt, smidigt og nemt at redde ud.

Alle produkterne fra Purely Professional er skabt med missionen ‘less is more’. Dette gør produkterne fra Purely Professional perfekt til dig, der ønsker produkter, der er gennemskuelige og indeholder minimal kemi. Alle produkterne fra dette brand er milde og enkle, og de indeholder ingen silikone, parabener, parfume, farve og skrappe sulfater. På den måde slipper du for unødige indholdsstoffer, og du går hverken ned på effektivitet eller kvalitet.

Dette produkt er desuden vegansk.

Vores vurdering

Her får du et lækkert produkt, der ikke indeholder skadelig kemi. Dette er det perfekte produkt til dig, der gerne vil have hårpleje med naturlige ingredienser, der plejer håret i dybden. Vi var rigtig begejstret for denne balsam, og vi elsker, at den ikke indeholder silikone eller andre skadelige ingredienser. Vi mener nemlig, at det er vigtigt, at du vælger shampoo og balsam uden silikone og andre skadelige ingredienser.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du har naturlige krøller, kemisk behandlet hår eller hår der kruser, er dette produkt lige noget for dig. Det vil styrke håret og gøre det lækkert på ingen tid. Derudover er dette produkt ideel til dig, der gerne vil have naturlig hårpleje, idet du her får et produkt, der ikke indeholder silikone og andre skadelige ingredienser.

#8 New Nordic Hair Volume Conditioner 250 ml

New Nordic Hair Volume Conditioner 250 ml

Køb for 153,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Volumengivende conditioner der giver fylde og glans
 2. Indeholder naturlige ingredienser, såsom æble, hirse og aminosysrer
 3. Fri for SLS/SLES, sulfater og silikone

Egenskaber

Denne conditioner fra New Nordic er en skøn volumengivende conditioner, der giver masser af fylde og glans til alle hårtyper. Denne balsam indeholder æble, hirse og aminosyrer, der vægtløst reparerer håret, og gør det blødt og glansfuldt, samtidig med at håret vil få masser af volumen.

Hvis dit hår trænger til et ekstra løft, mere bevægelse samt en sundere udstråling, er denne conditioner lige noget for dig. Dette produkt er fri for SLS/SLES, silikone og sulfater.

Vores vurdering

Vi elsker denne milde og lækre conditioner, der ikke indeholder silikone. Du får fra New Nordic både shampoo og balsam, der mildt renser håret. Derudover er denne conditioner ikke i den helt dyre ende, men du får stadig et produkt, der er lækkert og effektivt.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du er ude efter en conditioner, der giver massser af skøn volumen til håret.

#9 ZENZ Organic Pure No. 01 Shampoo 250 ml

ZENZ Organic Pure No. 01 Shampoo 250 ml

Køb for 235,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Virker fugtgivende og blødgørende
 2. Velegnet til sart hår og hovedbund
 3. Indeholder naturlige og økologiske ingredienser

Egenskaber

Her får du en lækker conditioner, der virker blødgørende og fugtgivende. Dette produkt er særligt velegnet til dig med sart hår og hovedbund. Her får du et produkt, der styrker og plejer hovedbunden, hærsækkene og hårspidserne. Denne balsam indeholder naturlige og økologiske ingredienser, såsom koldpresset avokadoolie og aloe vera. Derudover er produktet beriget med vitaminer og mineraler, der giver masser af næring og vitalitet til dine lokker.

Denne conditioner er svanemærker, Curly Girl godkendt samt vegansk.

Vores vurdering

Her får du et virkelig lækkert produkt, der giver dig sunde og velplejede lokker.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du gerne vil have en balsam udover det sædvanlige. Produktet er desuden særlig godt til dig, der har en sart hovedbund.

#10 Davines Heart Of Glass Rich Conditioner 250 ml

Davines Heart Of Glass Rich Conditioner 250 ml

Køb for 225,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Blødgørende balsam
 2. Ideel til blond hår, både naturligt og farvebehandlet
 3. Opfrisker og bevarer hårfarven

Egenskaber

Davines Heart of Glass Rich Conditioner er en utrolig blødgørende conditioner, der især er velegnet til blondt hår, uanset om det er naturligt blondt eller farvebehandlet.

Denne blålige balsam er beriget med jagua frugten, der effektivt hjælper med at bevare og opfriske den blonde hårfarve. Derudover indeholder denne conditioner biacidic bond complex og baobab, der både styrker og plejer håret, og samtidig gør håret mere medgørligt.

Vores vurdering

Vi kunne rigtig godt lide denne conditioner til blond hår. Balsammen er med til både at bevare og opfriske den blonde farve, så farven holder i længere tid.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du er ude efter en conditioner særlig udviklet til blondt hår.

Hvilke ingredienser skal en balsam uden silikone indeholde?

Vi anbefaler, at du vælger styling produkter og conditioners, der indeholder naturlige og plejende ingredienser, der vil give masser af fugt og pleje til dine lokker. Du kan eksempelvis gå efter lækre olier, såsom kokosolie og jojobaolie. Det afhænger lidt af din hårtype, men gå generelt efter mere naturlig hårpleje uden skrap kemi.

Hvad skal man undgå?

Du skal generelt undgå silikone i både shampoo og balsam. Vi mener hos Hair-beauty desuden, at det helt generelt er vigtigt at vælge shampoo uden udtørrende alkoholer, sulfater og andre skadelige stoffer. Ved at vælge shampoo uden disse ingrediener og tilmed vælge en sulfatfri shampoo vil dit hår blive sundere.

Det er også vigtigt at bruge shampoo uden skadelige stoffer og conditioner uden silikone, hvis du har skadet hår. En silikonefri shampoo og conditioner vil hjælpe med at gøre det hår flottere. Der er ikke meget mening i at vælge en conditioner uden silikone, hvis du ikke også vælger en silikonefri shampoo. Derfor anbefaler vi altid, at du vælger både en silikonefri shampoo og conditioner. Du kan med fordel vælge en leave in conditioner for ekstra fugt og pleje. En leave in conditioner kan blive siddende i håret i længere tid.

Hvorfor bruge silikonefri balsam?

Silikone lægger sig som et fedtet og glansfuldt lag på hårstråene, der får håret til at se mindre tørt ud. Men faktisk er det et kunstigt lag af silikone, der gør mere skade end gavn. Silikone er vandafvisende, hvilket gør det svært at vaske ud. Dette giver på sigt lokker, der er tunge, kedelige, fedtede og glansløse.

Det vil altså sige, at du skal bruge vandopløselige silikonestoffer og fedtopløselige silikonestoffer til at få det ud af håret. Og dette er også grunden til, at du bør vælge shampoo uden silikone. Conditioner og shampoo uden silikone vil på sigt holde håret sundere og flottere. Derfor forsøger vi hos Hair-beauty altid at vælge conditioner og shampoo uden silikone.

Hvad er silikone i balsam?

Fordi silikone giver en øjeblikkelig følelse af glans og blødhed i håret. Dette er dog kun ganske kortvarigt. Hvis du bruger silikone i håret over længere tid, vil det have den modsatte effekt. Men silikone bruges i hårpleje, fordi det giver øjeblikkelig blødhed og glans til dine lokker.

Skal man bruge balsam i hovedbunden eller kun i hårlængderne?

Du skal som udgangspunkt kun bruge conditioner og leave in conditioner i dine hårlængder. Det kan være fristende at putte en leave in balsam i hele håret, men leave in balsam – og almindelig conditioner – kan godt give en hovedbund, der fedter, og det kan også godt give en lidt kløende hovedbund. Derfor anbefaler vi, at du kun bruger din leave in balsam eller almindelige conditioner i hårlængderne og spidserne.
Shampoo og balsam skal altså ikke bruges på samme måde. Mange bruger netop shampoo og balsam på samme måde, men faktisk er det lige omvender. Når du vasker dit hår, er det bedst at bruge shampoo i hovedbunden, men balsam er bedst i hårlængderne.

Virker det ligeså godt som almindelig balsam?

Aboslut! Faktisk endnu bedre fordi du undgår silikone. Det giver en sund hovedbund og et sundt hår. Du kan med fordel også vælge en shampoo uden silikone og andre skadelige stoffer. Mange shampooer har silikone, og derfor er det en god idé bevidst at gå efter en silikonefri shampoo. Du kan også med fordel gå efter en sulfatfri shampoo. En sulfatfri shampoo vil nemlig være gode at vake hår med. Med en sulfatfri shampoo og en conditioner uden silikone er du godt stillet, når du vasker hår.

FAQ

❓ Hvor ofte skal man bruge balsam?

Du skal bruge conditioner, hver gang du vil vaske hår. Du kan også bruge en leave in conditioner. En leave in conditioner vil tilføre fugt og pleje til dit hår dagen lang. Vi anbefaler, at du vælger en fugtgivende leave in balsam. Teknisk set kan du bruge mange conditioners som leave in balsam – også hvis det ikke står på dem. Du kan eksempelvis sove med en leave in conditioner. Her putter du din leave in conditioner i om aftenen og vasker så din leave in conditioner ud om morgenen.

❓ Hvilken balsam uden silikone er bedst?

Den bedste silikonefrie balsam er den, der passer bedst til lige præcis din hårtype og dine behov. Vores silikonefrie balsam test har testet 10 forskellige og alle er rigtig gode – det afhænger blot af dit hår. Men generelt synes vi, at de silikonefrie balsam bedst i test fra Hairlust er virkelig gode.

Malene

Malene er en af vores talentfulde tekstforfattere og produkttestere. Hun har været en del af hjemmesidens siden 2021 og har bidraget med en stor mængde beautyguides og testet produkter fra shampoo til hårserum og vippeserum.

Hun er vores go-to når vores artikler skal opdateres med vores nyeste test, som hun også selv foretager.