guide trim skægget korrekt

Guide: Trimning af skæg

Artiklen er senest opdateret d. november 16, 2021 af Liva

Trimning af skæg er alfa omega hvad end du reelt er interesseret i et trimmet skæg, men bestemt også hvis dit mål er et flot fuldskæg med godt med længde; pleje af skæg er altafgørende når det kommer til et flot skæg. Præcis som håret på dit hoved.

Umiddelbart kan det virke ulogisk at skulle trimme skægget, hvis du ønsker et langt skæg, men en skægtrimning hjælper med at få skægget til at vokse samt at holde et flot og velsoigneret skæg i processen mod et flot fuldskæg. 

Hvis du vælger blot at “lade stå til” i processen mod fuldskægget, og altså forsømmer skæg klipning, så er der en stor sandsynlighed for, at dit skæg vil ende med at se usoigneret, hulemandsagtigt og pjusket ud. 

Skæg grooming

Du er måske stødt på begrebet ‘grooming’ før i forbindelse med skægpleje, og det er ikke uden grund. Grooming betyder i bund og grund, at man gør godt eller plejer sig selv og sin krop – og det kan man sagtens gøre uden at skulle føle, at man mister sin maskulinitet. 

Grooming er selvfølgelig hvad du gør det til, men vi anbefaler, at du alligevel lige bruger noget tid på at gøre noget godt for dig selv og dit skæg og derfor sørger for at finde de rette produkter til både før, under og efter din skæg klipning.

Vask af skægget

Første skridt bør altid være at vaske dit skæg i en god shampoo særligt egnet til skæg vask. Mange ville ty til at bruge den almindelige shampoo, som også bruges til håret på hovedet, men skæg kræver altså ofte en del mere fugt, da det udsættes for en del i løbet af dagen.

Det kan være alt fra madrester, vind og vejr, trøjer over hovedet etc. Det er derfor vigtigt med en god shampoo, der renser skægget i bund – hver dag. 

Efter vask med shampoo kan du med fordel vælge at anskaffe dig en balsam, som kan tilføre ekstra fugt til dit skæg. Dette vil gøre skægget blødere og langt mere medgørligt i forbindelse med sætning eller trimning. 

Hvis du virkelig vil kredse om dit skæg kan du desuden vælge at gøre brug af en skægolie. Dette vil tilføre skægget masser af yderligere fugt, og mange skægolier indeholder desuden lidt lækker duft. 

Trimning af skægget

Når du har sørget for, at dit skæg er rent, fugtet og medgørligt, så er du klar til selve trimningen og til det skal du selvfølgelig bruge en skægtrimmer. 

Vi kan slet ikke understrege nok hvor vigtigt en sådan maskine er til effektivt at holde skægget vedlige. Det er desuden et universalt redskab, som ofte både kan bruges til trimning af skægget, men også kan bruges på hovedet. Men hvordan trimmer man sit skæg? 

Først er det vigtigt, at redde dit skæg igennem med en kam, så du er sikker på at alle hår vender samme vej samt at skægget ikke er filtret. Husk desuden at sørge for, at dit trimmer redskab er indstillet som ønsket i forhold til længder. 

Så er du klar til at fjerne skæg på hår på kinderne og halsen, så din kantlinje bliver skarp. Dernæst skal overskægget ordnes ved at starte fra siden og dernæst arbejde dig ind mod læben. Husk at trimme godt ved næsen. Slutteligt bruger du en saks til detaljerne.

Du kan med fordel se videoer på nettet for at være helt sikker på fremgangsmåden i forbindelse med trimning af dit skæg.

Denne video fra Panasonic giver et godt overblik og introduktion til trimning af dit skæg.  

Det er ikke “bare lige” at trimme dit skæg første gang, og ej heller anden eller tredje gang. Det kræver noget træning, men vi er sikre på, at du nok skal naile det, og få lige præcis det skæg, som du går og drømmer om, hvis blot du bliver ved med at øve dig. 

Husk at holde din skægtrimmer i god form

Får at få bedst mulig udgangspunkt for at klippe dit skæg, skal du holder din trimmer i bedste form. Det betyder at du skal rense den og sørge for at holde den ren og funktionel. Vi har lavet en guide til hvordan du renser din skægtrimmer, så du kan lære hvordan du holder den klargjort til at kunne klippe skægget.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan trimmer man skæg?

Det er vigtigt at du trimmer dit skæg på den rigtige måde og til det rette formål. Ønsker du et større skæg, så skal du trimme det på en bestemt måde. Ønsker du et skarpt tæt skæg? Så skal du trimme med det formål. Læs mere i guiden.

Se hvordan man klipper skægget trin for trin

guide til trimning af skægget

Martin er vores tester af skægtrimmere og andre produkter til mænd. Han var med til at starte hjemmesiden, hvor han har bidraget med talrige artikler og guides til hjemmesiden.