Bedste silke pudebetræk

Bedste silke pudebetræk test guide (2023)

Hvis du gerne vil forkæle dig selv lidt ekstra, så skal du overveje at skifte dit gamle hovedpudebetræk ud med at lækkert pudebetræk af silke. Det er både fantastisk for dit hår og din hud, og så er det altså bare skønt at sove med.

I denne artikel har vi taget et kig på nogle af de bedste pudebetræk af silke, så du kan du kan finde det bedste pudebetræk til lige præcis dig.

Hvilke produkter er med i bedste silkehovedbetræk bedst i test guiden:

 1. SOFT CLOUD Mulberry Silk Pillowcase White
 2. Shelas Silk Night Set
 3. Silky Bamboo Pillowcase, Pearl White
 4. Save My Face Betræk til Le Grand, 100% silke, White
 5. Yuaia Haircare Bamboo Pillowcase Hvid
 6. SAVE MY FACE PUDE LE GRAND – STOR PUDE MED 100% NATURLIG SILKE WHITE
 7. Lenoites Mulberry Silk Pillowcase
 8. ByBarb Silk Pillow Case Beige
 9. Slip Silk Pillowcase – Queen (Various Colours)

#1 SOFT CLOUD Mulberry Silk Pillowcase White

Soft Cloud Mulberry Silk Pillowcase White

Køb for 265,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Allergivenligt
 2. Curly Girl godkendt
 3. Mindsker friktion og små fine linjer i ansigtet

Egenskaber

Med Soft Cloud’s pudebetræk af 100% ren morbærsilke kan du virkelig forkæle din hud og dit hår. Tænk på, at du faktisk bruger næsten halvdelen af dit liv i sengen, så du skal da have det så godt som overhovedet muligt.

Et silkebetræk er temperaturregulerende, så din temperatur holdes stabil i løbet af natten, så du ikke får varmeture, som almindelig bomuld godt kan give. Silken sørger for at holde dig tilpas kølig og tør, hvilket også påvirker fugtniveauet i din hud positivt. Et silkeblødt pudebetræk giver mindre friktion, hvilket mindsker de små, fine linjer, der kan komme i ansigtet. Det vil også reducere de knækkede hår, der nemt kan forekomme i lokkerne.

Hvis du lider af rosacea er et silkebetræk også godt. Dette skønne pudebetræk er allergivenligt og er virkelig godt for ansigtet, da betrækket indeholder amonisyre, der binder keratinet i din hud og dermed hjælper dine hudceller med hurtigere gendannelse.

Vores vurdering

Hvis du gerne vil forkæle dig selv, dit hår og din hud, så er dette lækre pudebetræk af silke lige noget for dig. Her får du et super skønt betræk, vi er sikre på, at både hud og hår vil elske.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du gerne vil have en ekstra god nattesøvn og give dig selv det bedste.

#2 Shelas Silk Night Set

Shelas Silk Night Set

Køb for 239,- kr. hos Cocopanda.dk/

Fremhævede egenskaber

 1. 5 dele lavet af 100% morbærsilke
 2. Hjælper med at holde hår og hud hydreret hele natten
 3. Behageligt at anvende

Egenskaber

Med dette sæt far du hele fem skønne produkter, der er lavet af 100% morbærsilke. Silkesættes kommer i en sød og charmende lyserød farve og består af: et pudebetræk, en øjenmaske og tre forskellige scrunchies. Perfekt til en god nattesøvn. Øjenmaskens stropper er behagelige og har ingen skade eller slid på håret. Masken er også med til at give dig en afslappende søvn uden forstyrrelser fra lys.

Silkepudebetrækket forebygger spaltede spidser i dit hår og hjælper i det hele taget med at holde hår og hud hydreret hele natten.

Vores vurdering

Dette er et rigtig fint sæt af høj kvalitet, der er behageligt at anvende.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have et komplet natsæt, så er det dette lige sættet for dig.

#3 Silky Bamboo Pillowcase, Pearl White

Silky Bamboo Pillowcase, Pearl White

Køb for 199- kr. hos Hairlust.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Beskytter hår og hud
 2. Forebygger allergiske reaktioner
 3. Fremstillet af miljøvenlige materialer

Egenskaber

Med Silky Bamboo Pillowcase kan du få en god nattesøvn helt uden at vågne op med soverynker eller uglet hår. Dette allergivenlige bambus hovedpudebetræk har en glat, blød overflade, der beskytter dit hår og forhindrer dit hår i at filtre, mens du sover. Dette skønne pudebetræk er desuden fremstillet af miljøvenlige materialer.

Det traditionelle pudebetræk af bomuld er fremstillet af hårde fibre, der faktisk hiver i dit hår, hvilket kan give filtret hår, der nemt udtørrer og knækker. Bambus derimod er glat som silke (men cruelty free), hvilket er bedre for både hud og hår.

Derudover kan bambus pudebetræk hjælpe med at regulere temperaturen, så det altid føles behageligt og køligt mod huden.

Vores vurdering

Dette er et rigtig lækkert pudebetræk af bambus, som du helt sikkert vil elske. Du kan godt vinke farvel til uglet hår. Betrækket er lækkert at sove med. Vi kan også rigtig godt lide, at det er fremstillet af miljøvenlige materialer.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have et silkebetræk, men du ikke kan lide, hvordan silke er lavet, så er et pudebetræk af bambus helt perfekt til dig. Her får du samme gode egenskaber, som silke er kendt for, men det er vegansk og cruelty free.

#4 Save My Face Betræk til Le Grand, 100% silke, White

Save My Face Betræk til Le Grand, White

Køb for 455,- kr. hos Greengoddess.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Fremstillet af højeste kvalitet
 2. Føles behageligt mod huden
 3. Hjælper med at give glattere og mere glansfuldt hår

Egenskaber

Her får du et pudebetræk fremstillet af 100% silke af den fineste charmeuse kvalitet. Betrækket har en blød, glat og fint vævet struktur og er virkelig lækkert. Silken føles behagelig glat mod huden. Betrækket er fantastisk til dig, der har problemer med filtret eller slidt hår, idet betrækket hjælper med både at give glattere og mere glansfuldt hår.

Vores vurdering

Du får her et rigtig lækkert pudebetræk i høj kvalitet. Betrækket passer perfekt til din pude fra Save My Face og kommer i en flot hvid farve, der vil se smuk ud i ethvert soveværelse.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette pudebetræk i silke, hvis du gerne vil have det bedste af det bedste. Her får du et virkelig lækkert pudebetræk, du med garanti vil elske.

#5 Yuaia Haircare Bamboo Pillowcase Hvid

Yuaia Haircare Bamboo Pillowcase Hvid

Køb for 199,- kr. hos Yuaiahaircare.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Reducerer soverynker
 2. Reducerer filtret hår
 3. Allergivenligt bambus pudebetræk

Egenskaber

Yuaia Haircare Bamboo Pillowcase Hvid er et virkelig blødt og komfortabelt pudebetræk, der føles silkeblød mod din hud og har en plejende effekt på både huden og håret. Pudebetrækket er fremstillet i allergi- og miljøvenligt bambus af 100% Lycell Bambus® som er OEKO-TEX® 100 certificeret.

I lighed med silke har bambus også temperaturregulerende egenskaber, og pudens glatte overflade føles behagelig mod huden. Dette pudebetræk hjælper med at reducere og beskytte huden mod fine linjer og begyndende soverynker. Derudover hjælper betrækket med at reducere, at håret kruser og filtrer.

Vores vurdering

Dette er et virkelig lækkert betræk, og det er et rigtig godt alternativ til et betræk fremstillet af silke, hvis du er på udkig efter et vegansk betræk til din pude. Derudover er dette betræk forholdsvis budgetvenligt, og vi kan godt lide, at det er fremstillet i miljøvenlige materialer.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du gerne vil have et betræk, der både er godt for dig og miljøet – og ikke mindst din bankkonto. Med dette betræk får du et skønt betræk, der tilmed er allergivenligt.

#6 SAVE MY FACE PUDE LE GRAND – STOR PUDE MED 100% NATURLIG SILKE WHITE

Save my face pude le grand - stor pude

Køb for 1.195,- kr. hos Skinsense.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Høj kvalitet af 100% silke
 2. Fin og glat struktur
 3. Allergivenligt og nemt at vedligeholde

Egenskaber

Le Grand er den store pude, der designet til at erstatte din almindelige hovedpude. Med til denne pude medfølger et betræk af utrolig høj kvalitet, der er fremstillet i 100% silke, der har en fin og glat struktur.

Fyldet i puden er fremstillet af særlige syntetiske fibre, der sikrer, at puden er modstandsdygtig overfor bakterier, og samtidig modvirker at puden absorberer fugt og sved. Puden og betrækket er desuden begge allergivenlige og nemme at vedligeholde.

Du kan altid købe flere betræk til din pude, og du kan vælge mellem flere forskellige farver.

Vores vurdering

Dette er altså en virkelig lækker pude, der helt sikkert vil bidrage til at give dig en super nattesøvn, der gør dig udhvilet og klar til at gribe dagen. Vi kan godt lide, at puden er nem at vedligeholde. Desuden kommer den i en praktisk rejsetaske, der gør puden nem at have med på rejse.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne pude og dette betræk, hvis du gerne vil have et af de bedste pudebetræk på markedet. Her får du virkelig høj kvalitet, og det er absolut pengene værd.

#7 Lenoites Mulberry Silk Pillowcase

Lenoites Mulberry Silk Pillowcase

Køb for 456,75- kr. hos Lyko.com

Fremhævede egenskaber

 1. Flere forskellige farver
 2. Luksuriøst pudebetræk af 100% ren morbærsilke
 3. Fri for giftige farvestoffer og skadelige kemikalier

Egenskaber

Hvis du gerne vil have en god skønhedssøvn, så er dette betræk helt sikkert med til at sikre, at du får det. Det er en luksuriøst betræk, der er fremstillet af 100% morbærsilke. Betrækket har strålende lange silketråde og en holdbar kvalitet.

Silkebetrækket absorberer langt mindre ansigtscreme end et almindeligt bomuldsbetræk, og det hjælper med at holde hudens fugtbalance og bibeholde natcreme på huden. Derudover reducerer betrækker soverynker og uglet morgenhår.

Vores vurdering

Dette er simpelthen bare et lækkert betræk, som du med garanti vil elske at sove med. Det kommer i mange flotte farver, så du selv kan vælge din favorit. Et virkelig lækkert betræk af høj kvalitet, der er værd at investere i.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en luksuriøs skønhedssøvn, så er dette lige betrækket for dig. Perfekt til dig, der også gerne vil forkæle dig selv lidt ekstra og passe ekstra godt på håret og huden.

#8 ByBarb Silk Pillow Case Beige

ByBarb Silk Pillow Case Beige

Køb for 579,- kr. hos Lyko.com

Fremhævede egenskaber

 1. Højeste kvalitet
 2. Fantastisk blødt og glat mod huden
 3. Giver en luksuriøs følelse

Egenskaber

Her får du et skønt pudebetræk af højeste kvalitet, du sikkert vil elske. Silkepudebetrækket er helt utroligt blødt og glat mod huden og giver en luksuriøs følelse. Materialet er OEKO-TEX®-certificeret, hvilket betyder, at betrækket er fri for stoffer, der kan være skadelige for sundheden eller miljøet.

Betrækket er fremstillet af 100% morbærsilke.

Vores vurdering

Her er endnu et rigtig lækkert betræk, som vi er næsten helt sikre på, at du vil elske at sove med. Det er dejlig blødt og glat, og det føles simpelthen bare vidunderligt at sove med.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er klar til at forkæle dig selv og forbedre din skønhedssøvn, så bør du helt klart overveje at investere i dette betræk af silke. Det er ganske enkelt vidunderligt!

#9 Slip Silk Pillowcase – Queen (Various Colours)

Slip Silk Pillowcase - Queen

Køb for 772,- kr. hos Lookfantastic.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Flere flotte farver
 2. Anti-age egenskaber
 3. Allergivenligt og forebygger allergiske reaktioner

Egenskaber

Med dette betræk kan du nyde en dejlig skønhedssøvn med et betræk af 100% ægte silke. Betrækket er specialudviklet til at modvirke sammenfiltret hår og har anti-age egenskaber, idet betrækker forhindrer streget og folder i ansigtet om natten.

Betrækket er fremstillet i højeste kvalitet og er skånsomt mod både håret og huden. Betrækket sikrer og mindre friktion, og det tillader huden at ånde og glide. Betrækket er også mindre absorberende end et traditionelt pudebetræk, og den beskytter dermed mod tab af cremer, olier og lignende på huden og i håret.

Pudebetrækket er fremstillet uden giftige stoffer, og det er med til at give et mere glat hår.

Vores vurdering

Dette er et virkelig lækkert pudebetræk, der vil gøre, at du elsker at skulle krybe under dynen om aftenen. Hvis du gerne vil have et af de bedste pudebetræk er dette helt klart et godt bud.

Derfor skal du købe produktet

Dette er altså bare et skønt pudebetræk med en langt glattere overflade end traditionelle pudebetræk, der bare virker lækkert mod huden. Desuden er betrækket perfekt til dig, der gerne vil have et af de bedste hovedpudebetræk i et åndbart materiale.

Silke pudebetræk giver sundere hud og hår

Ja, den er god nok. Silke giver faktisk sundere lokkere og hud. Det er, fordi silke slider mindre på huden og håret. Silke absorberer også langt mindre produkt (f.eks. creme og olie) fra din hud end eksempelvis bomuld, hvilket gør, at du får mere ud af dine hudplejeprodukter. Det reducerer også uglet hår, og giver et glattere hår. Derudover giver silke ikke de klassiske soverynker, vi alle har prøvet at vågne med. Så alt i alt, ja silke, er bedre for både huden og håret, og derfor er det også blandt de bedste pudebetræk på markedet.

Hjælper silke pudebetræk på allergi?

Silke (og som også regel bambus) er et allergivenligt materiale, og derfor er det rigtig godt, hvis du har allergi. Det kan ikke få din allergi til at forsvinde, men det kan hjælpe med at reducere din allergi, hvis du eksempelvis er allergisk overfor husstøvmider. Derfor er silke klart et godt materiale at vælge, hvis du generelt har tendens til allergi.

Derfor er silke pudebetræk en investering i din skønhed og sundhed

Det er det, fordi det er bedre for båden håret og huden end et almindelige hovedpudebetræk af bomuld eller satin. Derudover er det allergivenligt, hvilket er bedre for din sundhed. Et hovedpudebetræk af silke kan bruges af alle, både mænd, kvinder og børn, og det er simpelthen noget så blødt og lækkert at sove med.

Sådan vælger du det helt rigtige silke pudebetræk

Når du skal vælge dit nye hovedpudebetræk af silke, kan du med fordel overveje følgende, så du vælger det bedste hovedpudebetræk til lige præcis dig:

 • Skal det være i silke eller bambus? Silke er rigtig, rigtig lækkert, men hvis du gerne vil have et vegansk hovedpudebetræk, skal du vælge bambus i stedet for. Silke og bambus er klart bedre end både satin og bomuld (satin er det værste)
 • Sørg for at vælge et hovedpudebetræk, der passer til størrelsen på din hovedpude
 • Hvad er dit budget? Silke er et dyrt materiale, og hvis du vælger silke, bør du ikke gå på kompromis med kvaliteten. Bambus er et mere budgetvenligt alternativ til silke

Det gode ved hovedpudebetræk af silke er, at de passer til alle hårtyper, også krøllet hår og kruset hår, og de er gode til både sensitiv hud og alle andre hudtyper. Uanset om du vælger silke, fordi du gerne vil forkæle din hud, forebygge rynker, passe ekstra på dit hår, eller fordi du har allergi, vil du få alle de gode egenskaber i ét hovedpudebetræk.

De mange fordele ved silke pudebetræk

Der er rigtig mange fordele ved en hovedpudebetræk af silke. Nogle af de mange fordele er blandt andet:

 • Naturlig afkølende effekt
 • Anti-age effekter
 • Allergivenlig
 • Godt til alle hårtyper, inklusive kruset hår og krøllet hår
 • God til sensitiv hud
 • God til tør hud, idet silke absorberer langt mindre produkt end dit nuværende pudebetræk af bomuld
 • Mindre friktion end et hovedpudebetræk af bomuld
 • Rigtigt godt for både hud og hår

Der er altså en lang række fordele ved at vælge silke. Husk desuden, at du ikke må vælge satin. Satin har slet ikke disse egenskaber. Jovist, er satin glat, men det er ikke silke, og det har på ingen måde de samme egenskaber som silke. Hvis silke er lidt for dyrt til dit budget, er det bedre at vælge bambus, der også er et bæredygtigt materiale. Satin er virkelig ikke godt for noget, så vælg enten 100% ægte silke eller bambus.

FAQ

Silke eller bambus – hvilket pudebetræk bør du vælge?

Det afhænger af smag og behag. Begge har mange af de samme fordele. Eksempelvis er de gode til sensitiv hud og har en naturlig afkølende effekt. Er du ude efter en vegansk udgave, skal du vælge bambus. Bambus er desuden et mere bæredygtigt materiale end silke.

Sådan kan silke pudebetræk forbedre din søvnkvalitet

Det kan det, fordi det er mere allergivenligt, og det ganske enkelt er blødere og rarere at sove med end et traditionelt pudebetræk.

Artiklen er opdateret d. september 18, 2023 af Liva

Jeg hedder Heidi og er uddannet journalist fra journalisthøjskolen i Aarhus og startede min egen virksomhed i 2021. Jeg har lidt af en forkærlighed for skønhed og er pjattet med makeup og hudpleje. Især har jeg en stor interesse for hudpleje.

Som så mange andre kæmpede jeg i mange år med akne og uren hud, og jeg har prøvet samtlige produkter på markedet, læst utallige blogindlæg, lyttet til podcasts og gransket internettet for information omkring akne. Det gav mig en naturlig interesse for hudpleje, makeup og andre skønhedsprodukter.