Bedste Setting Spray

Bedste setting spray test (2024) – Bedst i test guide af setting sprays til make up

Artiklen er senest opdateret d. januar 13, 2024 af Liva

Det er simpelthen så træls at have brugt lang tid på at lægge den perfekte makeup blot for at have det halve forsvundet eller smurt rundt i hele ansigtet efter et par timer. For helt ærligt, hvem gider at pudre næsen hver anden time? Heldigvis er der er en nem løsning på problemet. Nemlig en setting spray.

Læs med i denne bedste setting spray test, så du kan finde den bedste setting spray, så du får ekstra holdbar makeup, der holder fra morgen til aften.

Hvilke setting sprays er bedst i test

 1. Urban Decay All Nighter Setting Spray
 2. Nilens Jord Priming & Setting Mist
 3. COOLA Classic Face Makeup Setting Spray SPF 30
 4. MAC Prep + Prime Fix+
 5. Maybelline Face Studio Lasting Fix Spray
 6. Anastasia Beverly Hills Setting Spray Dewy
 7. NYX Prof. Makeup Matte Finish Setting Spray
 8. CAUDALIE Grape Water
 9. L’Oréal Paris Infaillible Mattifying Setting Spray
 10. GOSH Copenhagen GOSH Prime’n Set Spray

#1 Urban Decay All Nighter Setting Spray

Urban Decay All Nighter Setting Spray

Køb for 183,- kr. hos Lookfantastic.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Olie- og parabenefri
 2. Kan bruges af alle hudtyper, også olieret hud
 3. Vedligeholder en mat finish

Egenskaber

Med denne makeup setting spray fra Urban Decay får du en skøn setting spray, der holder din makeup på plads i op til 16 timer. Dette er en olie- og parabenefri makeup setting spray, der tilmed er vegansk.

Denne setting spray hjælper med at sætte makeup samt forhindre dine makeup i at falme, udtvære eller smelte af. Sprayen kan bruges af alle hudtyper, også en olieret hud. Denne makeup setting spray sørger for, at en mat finish vedligeholdes på tværs af T-zonen. Derudover forbedrer sprayen makeuppens look, og den sætter sig ikke i fine linjer og rynker.

Denne setting spray er udviklet med Temperature Control Technology, All-Nighter, hvilket betyder, at sprayen er effektiv uanset vejret, også i varme og høj luftfugtighed.

Denne skønne setting spray lægger sig så let på huden, at du næsten ikke bemærker den. Og du er fri for at skulle friske din makeup op i løbet af dagen eller aftenen.

Vores vurdering

Dette må siges at være en af de bedste setting sprays. Du får her en superlækker setting spray, der giver en mat overflade og en flot makeup.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er på udkig efter den bedste setting spray, er denne makeup setting spray et godt bud. Sprayen er desuden perfekt til dig, der ønsker en setting spray, der er vegansk.

#2 Nilens Jord Priming & Setting Mist

Nilens Jord Priming & Setting Mist

Køb for 160,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Fugtgivende spray
 2. Indeholder agurkeekstrakt
 3. Parfumefri, parabenefri og AllergyCertified

Egenskaber

Nilens Jord Priming & Setting Mist – No. 274 er en fugtgivende setting spray, der både forlænger holdbarheden på din makeup, og gør den flottere. Denne skønne spray fra det danske brand indeholder blandt andet agurkeekstrakt, der virker beroligende og lindrende på irritationer i huden. Sprayen indeholder også beatin, der er med til at opretholde hudens kollagen og gøre huden mere smidig og elastisk.

Du kan desuden bruge denne setting spray, inden du påfører makeup, hvis du gerne vil have en ekstra fugtet base. Du kan så bruge sprayen igen, når du har lagt makeup for at forlænge holdbarheden på din makeup.

Denne makeup setting spray er parfumerie, parabenefri og AllergyCertified.

Vores vurdering

Du kan aldrig gå helt galt i byen med Nilens Jord, og det gælder selvfølgelig også denne setting spray. Vi kan desuden ret godt lide, at du kan bruge sprayen inden makeuppen for en god fugtet base.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er på udkig efter en setting spray med en masse fugtgivende ingredienser, så er denne setting spray fra Nilens Jord lige noget for dig.

#3 COOLA Classic Face Makeup Setting Spray SPF 30

Coola Classic Face Makeup Setting Spray SPF 30

Køb for 349,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Indeholder SPF 30
 2. Spækket med hyaluronsyre
 3. Giver en smuk matte finish

Egenskaber

COOLA Face Makeup Setting Spray med SPF 30 er en superlækker økologisk mist, der holder din makeup på plads hele dagen – og aftenen! Denne skønne setting spray indeholder SPF 30, så din hud er benyttet mod solens skadelige stråler, og du kan opholde dig i solen uden at skulle bekymre dig om solcreme.

Denne setting spray er beriget med antioxidanter, der virker udglattende på dine hud samt fremmer cellefornyelsen. Alt i alt et skønt produkt, der giver din makeup en smuk matte finish.

Sprayen er vandfast og vegansk.

Vores vurdering

Dette er en super setting spray, der forlænger holdbarheden på din makeup. Vi er desuden vilde med, at denne spray indeholder SPF og giver en flot matte finish.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er på udkig efter en matte finish setting spray, der indeholder SPF, så er denne setting spray fra COOLA helt perfekt til dig.

#4 MAC Prep + Prime Fix+

MAC Prep + Prime Fix+

Køb for 168,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Opfriskende setting spray
 2. Giver en iøjnefaldende glans
 3. Brug den både primer og som setting spray

Egenskaber

MAC Prep + Prime Fix+ – Original er en opfriskende setting spray, der giver dig en iøjnefaldende glans. Denne serie har længe og er stadig en af brandets bedst sælgende produkter verden over.

Prime Fix+ er et fantastisk produkt, der har flere forskellige anvendelsesmuligheder. Du kan bruge sprayen som en primer inden din makeup og som en setting spray efter din makeup. Du kan også spraye lidt af produktet på en øjenskyggebørste, inden du lægger makeup omkring dine øjne. Dette giver et ekstra pigmenteret look.

Hvis din makeup ofte klumper og ikke blander ordenligt, er dette produkt også fantastisk. Det virker nemlig udjævnende. Med denne spray vil makeuppen sidde, hvor den skal i op til 12 timer og give dig et glamourøst look.

Vores vurdering

Denne prime fix fra MAC er supergod! Sprayen får makeuppen til at sidde, præcis hvor den skal.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil forkæle dig selv lidt ekstra med en virkelig lækker setting spray, er denne spray fra MAC lige noget for dig.

#5 Maybelline Face Studio Lasting Fix Spray

Maybelline Face Studio Lasting Fix Spray

Køb for 76,- kr. hos Cocopanda.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Søger for at huden ikke ser fedtet eller glinsende ud
 2. Får din makeup til at holde i op til 16 timer
 3. Mat finish

Egenskaber

Maybelline Lasting Fix Matte Setting Spray er en langtidsholdbar og effektiv setting spray, der får din makeup til at holde i op til 16 timer. Denne setting spray giver din makeup en flot mat finish, hvilket gør, at din hud ikke ser glinsende eller fedtet ud i løbet af dagen.

Denne fantastiske setting spray sikrer desuden din øjenskygge, dit brynprodukt, din pudder og din foundation bliver lige, hvor den skal være – der er nemlig intet værre end udtværet makeup. Særligt hvis du har en lang dag på farten fra det ene gøremål til det andet.

Denne setting spray er et must-have til dig, der ikke gider at friske din makeup op i løbet af dagen.

Vores vurdering

Dette er en rigtig fin setting spray, der tilmed er budgetvenlig. Den er nem at bruge, og får makeuppen til at blive, hvor den skal hele dagen.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne setting spray, hvis du gerne vil have en budgetvenlig setting spray, der får din makeup til at holde.

#6 Anastasia Beverly Hills Setting Spray Dewy

Anastasia Beverly Hills Setting Spray Dewy

Køb for 265,- kr. hos Cocopanda.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Duft af kokos og vanilje
 2. Velegnet til alle hudtyper
 3. Vegansk og dermatologisk testet

Egenskaber

Denne setting spray har en skøn duft af kokos og vanilje. Sprayen sikrer, at dine makeup produkter blandes flot med hinanden, og den fikserer din makeup. Dette giver huden en dugfrisk og strålende glød, der ikke gør huden blank.

Dette er en mild spray, der er perfekt til tør hud og for dig, der ønsker en ultimativ glød. Denne spray er vandbaseret og har en vægtløs formel, der gør, at huden føles jævn og frisk. Sprayen kan bruges af alle hudtyper.

Du kan nemt bruge denne spray i løbet af dagen, hvis du gerne vil friske huden op uden at ødelægge din makeup. Sprayen en vegansk og fri for gluten, alkohol, mineraler og olier.

Vores vurdering

Dette er en virkelig lækker setting spray. Det må siges at ære en af de bedste sprays på markedet. Vi er personligt ret vilde med duften af kokos og vanilje, og den holder din makeup flot.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne setting spray, hvis du gerne vil forkæle dig selv lidt ekstra, og du bare er pjattet med skønhed og makeup.

#7 NYX Prof. Makeup Matte Finish Setting Spray

NYX Prof. Makeup Matte Finish Setting Spray

Køb for 99,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Holder din makeup på plads
 2. Giver din makeup et frisk look
 3. Mat finish

Egenskaber

NYX Prof. Makeup Matte Finish Setting Spray hjælper effektivt med at holde din makeup på plads hele dagen. Sprayen giver din makeup et frisk look, uden at den ser hverken skinnende eller blank ud. Ja faktisk giver denne makeup setting spray din makeup en mat finish.

Denne spray har en meget let formel, der er vandbaseret og pifter din makeup op.

Vores vurdering

Dette er en super setting spray at have med i tasken, så du er sikker på, at dine makeup altid sidder, hvor den skal.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne setting spray, hvis du gerne vil have en mere budgetvenlig udgave, der giver et flot resultat.

#8 CAUDALIE Grape Water

Caudalie Grape Water

Køb for 69,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Fugtgivende mist
 2. Booster huden
 3. Kan bruges både inden og efter makeup

Egenskaber

Du får her en fugtgivende mist, der booster huden og giver en skøn og frisk følelse dagen lang. Denne spray kan bruges både inden og efter din makeup.

Denne spray er baseret på 100% organisk vindrueekstrakt og indeholder desuden beroligende sporstoffer, reparerende mineraler og regenererende sukkerstoffer.

Vores vurdering

Dette er en superfin og budget venlig setting spray.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe setting sprayen, hvis du gerne vil have en setting spray, der forlænger holdbarheden på din makeup og samtidig er budgetvenlig.

#9 L’Oréal Paris Infaillible Mattifying Setting Spray

L'Oréal Paris Infaillible Mattifying Setting Spray

Køb for 79,- kr. hos Cocopanda.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Forlænger holdbarheden på din makeup i op til 16 timer
 2. Mat finish
 3. Budgetvenlig setting spray

Egenskaber

L’Oréal Paris Infaillible makeup setting spray er en ultrafin spray, der fikserer din makeup og samtidig giver en mat finish. Setting sprayen forlænger makeuppens holdbarhed i op til 16 timer og giver et frisk look.

Vores vurdering

Dette er en fin og budgetvenlig setting spray.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne setting spray, hvis du gerne vil have en spray, der ikke sprænger budgettet, men stadig gør et godt arbejde.

#10 GOSH Copenhagen GOSH Prime’n Set Spray

Gosh Copenhagen Gosh Prime'n Set Spray

Køb for 129,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Kan bruges til forskellige hudtyper
 2. Opfrisker træt hud
 3. Giver huden et fugt boost

Egenskaber

GOSH Prime’n Set Spray er en super lækker setting spray, der sørger for, at din makeup bliver siddende, hvor den skal. Denne spray er den perfekte afslutning på din makeup rutine, og den opfrisker også træt hud.

Derudover er denne spray fugtgivende, og du kan sagtens bruge et par sprays i løbet af dagen, hvis din hud trænger til et lille fugt boost. Derfor er dette også en setting spray til tør hud.

Vores vurdering

Denne spray får din makeup til at sidde lige i skabet og kan bruges i hele ansigtet. Setting sprayen giver desuden god fugt til huden.

Derfor skal du købe produktet

Hvis din hud trænger til et fugt boost i løbet af dagen, er dette setting sprayen for dig. Hvis du har tør hud, er denne spray et godt bud.

Hvad er en setting spray?

Hvis du bruger makeup, har du også prøvet, at makeuppen i løbet af dagen enten falmer eller bliver tværet ud. Det er rigtig irriterende! Den bedste setting spray kan fikse dette problem. Med den bedste setting spray kan du nemlig fiksere og forlænge holdbarheden på din makeup, så den holder hele dagen eller natten.

De bedste setting sprays får din makeup til at holde i mange timer, så du ikke skal bekymre dig op din makeup. En setting spray er en slags mist, der sprayes på efter din makeup. Setting sprays bruges også af professionelle makeupartister takket være deres fantastiske egenskaber.

Hvad skal man overveje, inden man vælger setting spray?

Når du skal finde den bedste setting spray, er der et par ting at overveje, så du får valgt den bedste setting spray til lige præcis din hudtype og dine behov. Du kan med fordel overveje følgende:

 • Vælg en setting spray, der passer til din hudtype. Har du fedtet hud eller olieret hud? Har du sensitiv hud? Normal hud? Der findes sprays til alle hudtyper
 • Vælg gerne et produkt, der har en lang holdbarhed, så du bar kan bruge setting spray, inden du går ud af døren og ikke skal tænke mere over det i løbet af dagen
 • Hvis du regner med at skulle bruge din setting spray flere gange ugentlig, er det en god idé at vælge en vandbaseret spray
 • Overvej også størrelsen på din setting spray. Har du eksempelvis planer om at skulle have den med i håndtasken på farten?
 • Sidst, men ikke mindst, bør du også overveje prisen, så du vælger en, der passer til dit budget

Hvordan virker en setting spray?

Setting sprays med alkohol er de mest effektivt. Det er nemlig alkoholen, der setter din makeup og giver en mat setting. Dette er dog ikke særlig godt til den tørre hud. Har du tør hud bør du gå efter en alkoholfri udgave. De giver en mere dewy finish/et dewy look. Så har du tør hud, skal du gå efter en dewy set setting spray uden alkohol.

Har du fedtet hud eller olieret hud, kan du godt vælge en udgave med alkohol. Men husk, at hvis du skal bruge setting spray dagligt, er det en god idé også at have en vandbaseret udgave ved hånden, såsom en dewy setting spay.

Forskel mellem setting spray og face mist?

En face mist er beregnet til at give din hud et godt fugt boost. En setting sprays primære formål er derimod at forlænge holdbarheden på din makeup og få den til at blive siddende, hvor den skal, så den ikke tværer ud i løbet af dagen. Du kan godt få settings sprays, der også er fugtgivende, men deres primære formål er altså at få makeuppen til at holde, mens en face mists primære formål er at give fugt og friske huden op.

Trinvis guide til anvendelse af setting spray

Du skal naturligvis bruge din setting spray, som det fremgår af produktet. Men lad os her give dig et par tips, når det kommer til at bruge din spray.

 • Et godt tip er at vifte hele ansigtet, når du du har brugt din spray. Det kan eksempelvis være en håndvifte eller en føntørrer på kold luft. Luften hjælper nemlig med at få din makeup til at holde. Du kan gøre det både, når du har lagt primer/foundation, og når du har lagt øjenmakeup. Og så selvfølgelig til allersidst, når du har lagt al din makeup og sprayet.
 • Hvis du er på udkig efter en all nighter setting spray, er der et tip. Du kan spraye dig efter hvert af dine makeup trin, og så har du dig faktisk en all nighter setting spray. Husk desuden, at her er en spray med alkohol at foretrække og ikke en dewy set setting spray.

Brug en setting spray der passer til din hudtype

Hos Hair-beauty anbefaler vi altid, at du bruger en setting spray, der passer til din hudtype. Der findes en setting spray til enhver hudtype, såsom:

 • Setting spray til sensitiv hud
 • Setting spray til olieret hud
 • Setting spray til kombineret hud
 • Setting spray til normal hud
 • Setting spray til tør hud
 • Setting spray til fedtet hud

Der findes altså helt sikkert også en spray, der passer perfekt til din hudtype, så du kan få den perfekte festmakeup og makeup til hverdag.

FAQ

Hvad koster en setting spray?

Der findes mange forskellige setting sprays i forskellige prisklasser. Setting sprays fås både til under 100 kroner og små 300 kroner, så der sprays for ethvert budget.

Er en setting spray farlig at bruge?

Nej, det er de ikke. Men har du sensitiv hud kan det være en idé at vælge en setting spray uden parfume, der er udviklet til sensitiv hud og med beroligende ingredienser, såsom aloe vera.

Malene

Malene er en af vores talentfulde tekstforfattere og produkttestere. Hun har været en del af hjemmesidens siden 2021 og har bidraget med en stor mængde beautyguides og testet produkter fra shampoo til hårserum og vippeserum.

Hun er vores go-to når vores artikler skal opdateres med vores nyeste test, som hun også selv foretager.