Bedste Face Mist

Bedste face mist test (2024) – Guide til top 10 ansigtsmist

Artiklen er senest opdateret d. januar 8, 2024 af Liva

I denne face mist test har vi samlet ti af de bedste face mists på markedet. Hos Hair-beauty er vi pjattede med face mists. Den bedste face mist skal gerne opfriske, nedkøle og fugte huden, når dit ansigt trænger til det. En face mist kaldes i øvrigt også for en ansigtsmist på dansk.

Denne fugtgivende spray vil desuden hjælpe med at forlænge og forbedre holdbarheden af makeuppen. Hvis du ikke allerede er hoppet på face mist vognen, kan vi på det varmeste anbefale, at du gør det.

En face mist er et absolut must-have til dig, der ofte er på farten og har brug for en opfrisker i løbet af dagen.

Så læs blot med i denne guide, og find den bedste ansigtsmist til dig.

Hvilke produkter er med i bedste face mist bedst i test

 1. Nilens Jord Priming & Setting Mist
 2. Minetan Ultra Hydrating Rose Facial Mist
 3. Beauté Pacifique SuperFruit Hydrating Face Mist
 4. L:A Bruket 099 Facial Toner & Refresher
 5. Dermalogica Hyaluronic Ceramide Mist
 6. Meraki Face Mist
 7. e.l.f Beauty Shield Daily Defense Makeup Mist
 8. Me Like Illuminizing Face & Body Mist – Bamboo 302
 9. elf Cosmetics Illuminating Mist & Set
 10. Mádara INFINITY Mist Probiotic Essence

#1 Nilens Jord Priming & Setting Mist

Nilens Jord Priming & Setting Mist

Køb for 112,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. AllergyCertified
 2. Indeholder ingen parfume og parabener
 3. Lindrer irritationer i huden

Egenskaber

Denne opfriskende og fugtgivende spray er perfekt til at få din makeup til at holde i længere tid samt få den til at ligge flottere på huden. Denne face mist indeholder blandt andet argurkeekstrakt, der har en beroligende effekt på huden. Derudover indeholder denne face mist beatin, der er med til at opretholde hudens naturlige kollagen og gøre huden mere smidig og elastisk.

Du kan også påføre denne facial mist på huden, inden du lægger makeuppen. Dette giver huden en fugtet base. Påfører du derimod din face mist efter din makeup, er den med til at sætte makeuppen og holde makeuppen. Denne face mist er parfumefri, parabenefri og AllergyCertified.

Vores vurdering

Vi er vilde med denne face mist fra Nilens Jord. Den fugter huden og har samtidig en kølende og beroligende effekt på særligt sensitiv hud. Derudover synes vi, at det er en klar fordel, at face misten er både parfume- og parabenefri.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du gerne vil have en face mist, der er både parfume- og parabenefri. Du får her en fugtgivende spray, der er i mellemprisklassen.

#2 Minetan Ultra Hydrating Rose Facial Mist

Minetan Ultra Hydrating Rose Facial Mist

Køb for 165,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Lækker rosenvand der holder huden fugtet
 2. Velegnet til alle hudtyper
 3. Gennemfugter huden

Egenskaber

Denne face mist er egentlig en rosenvand og er velegnet til alle hudtyper. Denne rosenvand sørger for at holde huden fugtet. Derudover har denne rosenvand en smule selvbrunereffekt, og den er også god til at holde din solbrune kulør ved lige. Produktet er specielt udviklet til brug i ansigtet, og den hjælper dig med at holde din hud gennemfugtet, så din selvbruner holder sin flotte glød i længere tid.

Denne ansigtsmist kan bruges dagligt af alle hudtyper og hudtoner. Produktet er desuden parabenefri og vegansk.

Vores vurdering

Vi er pjattede med denne rosenvand. Den har en mild duft og giver huden masser af fugt. Vi synes, at dette produkt bør være en del af enhver hudplejerutine.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du har budgettet til det, er dette et super godt produkt at tilføje til din hudplejerutine. Blot et par få sprøjt vil give en frisk hud.

#3 Beauté Pacifique SuperFruit Hydrating Face Mist

Beauté Pacifique SuperFruit Hydrating Face Mist

Køb for 154,- kr. hos Med24.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Indeholder antioxidanter
 2. Giver huden et vitaminrigt energiboost
 3. Skaber fugtbalance og efterlader huden silkeblød

Egenskaber

Denne Superfruit Hydrating face mist fra Beauté Pacifique er en næringsrig og fugtgivende face mist. Produktet kan anvendes når som helst som et vitaminrigt energiboost til huden. Face misten har en let konsistens, der giver huden en øjeblikkelig følelse af friskhed. Misten er derudover rig på antioxidanter, der virker beskyttende på hudens celler.

Vores vurdering

Du får her et produkt til ansigtet med mange fordele. Hvis du gerne vil beskytte hudens celler, skal din face mist indeholde antioxidanter, og det gør dette produkt netop.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du gerne vil forkæle dit ansigt med en god ansigtsmist. Dette produkt kan bruges af forskellige hudtyper. Du vil helt sikkert ikke fortryde at gøre dette produkt til en del af din hudplejerutine.

#4 L:A Bruket 099 Facial Toner & Refresher

L:A Bruket 099 Facial Toner & Refresher

Køb for 105,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Kan bruges af alle hudtyper
 2. Renser huden i dybden
 3. Virker beroligende på huden

Egenskaber

Med denne facial toner får du en multifunktionel ansigtsmist, der kan bruges af alle hudtyper. Nogle af de mange egenskaber denne mist har er, at den beroliger huden takket være ingredienser, såsom kamille og heksehassel. Derudover renser denne ansigtsmist huden i dybden. Ydermere hjælper misten med at få huden tilbage i balance, og den virker både fugtgivende og energigivende, så din hud igen kan stråle af velpleje og sundhed.

Hvis din hud trænger til en opfriskning, er denne mist lige noget for dig. Sidst, men ikke mindst, har denne spray en lækker duft, og så er den både parabenefri, økologisk, veganervenlig og indeholder ingen hormonforstyrrende stoffer.

Vores vurdering

Vi er personligt vilde med denne spray. Den har fugtgivende egenskaber og virker lindrende på din hud. Dette er efter vores mening en virkelig god ansigtsmist, der giver ansigtet ekstra fugt.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er på udkig efter en økologisk og vegansk ansigtsmist, er dette lige en spray for dig.

#5 Dermalogica Hyaluronic Ceramide Mist

Dermalogica Hyaluronic Ceramide Mist

Køb for 292,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Skøn og forfriskende spray
 2. Fugter huden takket være gode ingredienser
 3. Giver en mere spændstig hud

Egenskaber

Dette må virkelig være en af de bedste face mists. Denne ansigtsmist fra Dermalogica indeholder intet mindre end fire typer hyaloronsyre, der alle fugter huden, virker styrkende og udglattende samt forsegler fugten i huden. Denne face mist er både en skøn og forfriskende spray, der kan bruges af alle typer hud. Derudover indeholder denne ansigtsmist ceramier, der hjælper med at udglatte fine linjer og samtidig styrker hudens barriere. Alt i alt kan du med denne spray regne med at få en mere spændstig hud. Du kan både bruge denne face mist direkte på huden efter rens eller bruge den i løbet af dagen som en opfriskende mist.

Denne spray indeholder ingen kunstige farve- eller duftstoffer, den er parabenefri, glutenfri og vegansk.

Vores vurdering

Vi er virkelig vilde med denne face mist fra Dermalogica. Produktet ligger dog også i den ret dyre ende, men den er absolut alle pengene værd. Du får en fugtet hud i ansigtet, og du vil opleve, at dit ansigt får mere glød. Dette er klar en af vores favoritter, når det kommer til face mists.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne face mist, hvis du virkelig gerne vil have toppen af poppen, og du har pengene til at bruge flere penge på din face mist. Her får du virkelig en exceptionel face mist, der tilfører fugt til huden.

#6 Meraki Face Mist

Meraki Face Mist

Køb for 121.50 kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Lækker og opfriskende spray
 2. Beriget med Earth Marine Water
 3. Mindsker synlige porer

Egenskaber

Meraki Face Mist er en utrolig lækker og opfriskende spray, du kan bruge lige, når du har lyst. Den kan bruges som setting spray og holde makeuppen på plads, samtidig med at den plejer huden. Denne ansigtsmist er beriget med Earth Marine Water, der tilfører mineraler til din hud, har en antioxidant virkning samt mindsker hudens porer.

Denne mist indeholder desuden aloe vera og glycerin, der hjælper med at opretholde hudens naturlige elasticitet og fugtbalance. Denne ansigtsmist er både ECOCERT mærket og Svanemærket og kan bruges af alle hudtyper. Denne mist indeholder hverken farvestoffer eller parabener.

Vores vurdering

Du får her en god face mist, der er i en prisklasse, hvor de fleste kan være med. Denne face mist vil give fugt til huden i dit ansigt, og du vil med det samme opleve, at din hud har mere glød.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne spray, hvis du gerne vil have en mist med fugtgivende egenskaber til ansigtet. Denne ansigtsmist er desuden ideel til dig, der ikke har det største budget.

#7 e.l.f Beauty Shield Daily Defense Makeup Mist

e.l.f Beauty Shield Daily Defense Makeup Mist

Køb for 230,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Beriget med antioxidanter, lakrids ekstrakt samt E-vitamin
 2. Beskytter huden mod daglige miljøangreb
 3. Efterlader huden frisk og med en naturlig glans

Egenskaber

Med denne mist får du en virkelig god makeup mist, der vil holde din hud frisk og lækker dagen lang. Produktet er beriget med antioxidanter, lakrids ekstrakt og E-vitamin, der giver næring til huden samt beskytter din hud mod daglige miljøangreb. Denne ansigtsmist efterlader din hud frisk og med en naturlig glans. Denne face mist kan bruges hele dagen til at opfriske makeuppen. Det er især godt at bruge face mist efter en flyvetur eller træning, så din hud virker frisk igen.

Vores vurdering

Du får her en rigtig god face mist, der giver din hud masser af fugt og giver glans til huden. Denne face mist ligger i den lidt dyrere, men den er absolut pengene værd.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du har budgettet til at bruge lidt flere penge på din face mist. Du får her et virkelig godt produkt, som din hud uden tvivl vil takke dig for at investere i.

#8 Me Like Illuminizing Face & Body Mist – Bamboo 302

Me Like Illuminizing Face & Body Mist - Bamboo 302

Køb for 126,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Giver et final touch til makeuppen
 2. Fremhæver de ønskede ansigtstræk
 3. Kan også bruges på skuldre og kraveben

Egenskaber

Denne glow giver masser af sommerstemning, uanset hvornår på året du bruger den. Du kan bruge den både i ansigtet og på kroppen. Produktet kan bruges både under din make up for maksimal glow og udstråling og som et final touch til at færdiggøre makeuppen og fremhæve de ønskede ansigtstræk. Denne face mist vil hjælpe med at holde makeuppen på plads hele dagen, så den er et absolut must altid at have i tasken.

Spray misten på de steder, du ønsker at fremhæve, såsom ansigtet, dine skuldre eller dine kraveben. Mistens glitrende partikler sikrer, at du får fremhævet de steder, hvor du bruger den. Sprayen er desuden rig på vitamin B3, der tilfører fugt til huden, så din hud føles frisk dagen lang.

Vores vurdering

Du får her en god ansigtsmist, der er i en prisklasse, hvor de fleste kan være med. Det er en allround god face mist, som altid er god at have i tasken.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du gerne vil have en face mist, der ikke sprænger budgettet, men som stadig er god.

#9 elf Cosmetics Illuminating Mist & Set

elf Cosmetics Illuminating Mist & Set

Køb for 45,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Får din hud til at stråle
 2. Beriget med blandet andet A-, E- og C-vitamin
 3. Indeholder grøn te

Egenskaber

Du får her en vidunderlig face mist, der gør, at din make up holder længere, samtidig med at den får din hud til at gløde smukt. Denne face mist er desuden beriget med A,E og C vitamin samt grøn te, der allesammen har en plejende og nærende effekt på huden. Hvis du føler, at du har lidt tør hud, vil din hud elske denne face mist. Denne facial mist føles desuden super behagelig på huden, og får den til at stråle.

Produktet er ikke testet på dyr.

Vores vurdering

Du får her en ganske fin face mist, der tilmed er budgetvenlig.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er på udkig efter en budgetvenlig face mist, er dette lige produktet for dig.

#10 Mádara INFINITY Mist Probiotic Essence

Mádara Infinity Mist Probiotic Essence

Køb for 329,- kr. hos Med24.dk

Fremhævede egenskaber

 1. God til irriteret hud
 2. Spækket med antioxidanter og gode ingredienser
 3. Beskytter huden fra frie radikaler

Egenskaber

Med denne face mist får du en helt unik mist, der er særligt udviklet til dig, der lever det moderne liv, hvor din hud konstant bliver irriteret og påvirket af miljømæssige faktorer.

Produktet er inspireret af den frodige nordiske natur og er sammensat af planteektrakter, der er rige på antioxidante polyphenoler, fugtgivende sukkeraktiver samt hyaluronsyre og mælkesyrebakterier. Dette produkt beskytter huden fra frie radikaler, mens de probiotiske egenskaber hjælper med at genoprette og opretholde hudens barriere, hvilket forebygger fugttab.

Produktet er både vegansk og Cruelty Free

Vores vurdering

Dette er en virkelig god face mist, der dog også ligger i den helt dyre ende, men produktet er absolut alle pengene værd.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du har pengene til at bruge flere penge på din face mist. Du får her en supergod face mist, som din hud vil elske.

Hvad skal man overveje, inden man vælger face mist?

Du bør overveje, om du eksempelvis har en ung hud, moden hud, følsom hud og så videre. En ung hud kan eksempelvis have brug for lidt andre ingredienser end en moden hud. Du bør også overveje, om din face mist skal indeholde særlige ingredienser, være parfumefri eller lignende.

Du bør også tage overveje, hvor mange penge du er villig til at bruge på din nye face mist. Du kan få face mists i mange forskellige prisklasser, så vælg en, der passer til både dine behov og dit budget.

Hvornår skal man bruge face mist?

Du kan bruge face mist både inden og efter makeup. Inden makeup vil gøre huden fugtet, mens efter makeup vil gøre, at din makeup holder længere, og det vil give glow til huden. Du kan også sagtens bruge en face mist i løbet af dagen.

Hvad er face mist?

Det er en ansigtsmist – eller en spray – der virker opfriskende på huden. En face mist er desuden god til at holde på din makeup og give glow til huden. Nogle face mists har desuden en kølende effekt, der er virkelig skøn i de varme sommermåneder.

Hvad skal face mist indeholde?

Det afhænger af, hvad din hud har brug for. Hvis du eksempelvis har meget tørre omgivelser i ansigtet, kan du med fordel gå efter en ansigtsmist, der indeholder hyaluronsyre, der giver ekstra fugt til huden. Det kan også være en idé at vælge en ansigtsmist, der indeholder antioxidanter, så du beskytter huden mod frie radikaler og andre miljøråvirkninger – særligt hvis du bor i en storby.

Det kan også være, at du skal vælge en ansigtsmist, der indeholder beroligende ingredienser, såsom aloe vera. Det vil altså i sidste ende afhænge af lige præcis din hudtype. Det kan også være, at det er vigtigt for dig, at din ansigtsmist ikke indeholder parfume. Men generelt bør en god face mist have fugtgivende egenskaber.

Face mist og sensitiv hud

Du kan sagtens bruge en face mist, selvom du har en sensitiv hud. Det kræver blot, at du tager hensyn til din huds behov og vælger en face mist, der er udviklet til sensitiv hud. Du kan med fordel gå efter ingredienser, såsom aloe vera. Aloe vera er og bliver en fantastisk ingrediens til dig med en følsom hud. Aloe vera virker både lindrende og beroligende, og aloe vera vil ikke irritere huden. Samtidig virker aloe vera fugtgivende.

FAQ

Kan face mist bruges ovenpå makeup?

Ja, du sagtens bruge face mist ovenpå makeup. Face mists er faktisk ideelle at bruge oven på din makeup, idet en face mist vil hjælpe med at holde på makeuppen og i det hele taget friske ansigtet op. En ansigtsmist er også fugtgivende, hvilket kan være rart i løbet af dagen, da makeup godt kan virke lidt udtørrende på huden.

Hvordan påfører man face mist?

Det er ganske nemt. Hold din face mist cirka 20 centimeter fra dit ansigt, og spray den på ansigtet. Undgå at spraye alt for tæt på ansigtet – det er bedre at spraye med lidt afstand, så produktet bliver bedre fordelt. En mist skal generelt altid sprayes på afstand for at have den mest optimale effekt.

Malene

Malene er en af vores talentfulde tekstforfattere og produkttestere. Hun har været en del af hjemmesidens siden 2021 og har bidraget med en stor mængde beautyguides og testet produkter fra shampoo til hårserum og vippeserum.

Hun er vores go-to når vores artikler skal opdateres med vores nyeste test, som hun også selv foretager.