10 gode råd til at pleje dit blonde hår - 1

Pleje af blond hår – 10 gode råd til at bevare dit blonde hår

Hvis du har blond hår, så ved du også, at du kan være noget af en udfordring at pleje. Pleje af blond hår kræve nemlig lidt særligt for at holde dit smukke lyse hår lyst og flot. Vi giver dig her 10 tips til, hvordan du kan holde dine blonde lokker smukke.

Hvorfor er det svært at pleje blond hår?

Inden vi går til vores tips og tricks til pleje af blond hår, så lad os ganske kort tage et kig på, hvorfor blond hår egentlig er så svært at pleje. Det er vigtigt først at fremmest at nævne, at hvis du er en af de heldige, der er naturligt blond og aldrig har fået farvet hår, så er der lidt færre komplikationer. Det kræver dog stadig, at du vedligeholder håret indefra med gode produkter og den rette pleje.

Hvis du ikke er naturligt blond, har du med al sandsynligvis udsat dine lokker for en intens afblegning. Dette gør nemlig, at hårstråene er mere porøse, så de kan absorberer produkterne. Afbleget hår er mere følsomt, og du kan nemt få beskadiget hår, hvis du ikke plejer og behandler det korrekt.

  1. Hold igen med hårvasken

Dette gælder faktisk, uanset om du har lyst hår eller en anden hårfarve. Det er dog særlig vigtigt for blond hår. For meget hårvask vil nemlig udtørre håret. Der er ikke som sådan et bestemt antal gange om ugen, du skal vaske håret, men du bør i hvert fald ikke vaske håret mere end hver tredje dag. Dette vil naturligvis afhænge af, hvor meget du træner (i forhold til sved), og hvor meget snavs, der ophobes i din hovedbund. Men vask absolut ikke håret mere end højst nødvendigt.

  1. Brug silver shampoo og balsam
guide til blond hår

Blond hår kan godt få gule skær og gule pigmenter, hvilket kan være til stor gene. Derfor er det en rigtig god idé at bruge både en silver shampoo og balsam. Dette kaldes også nogle gange for lilla shampoo og silver balsam. De lilla pigment i silver shampoo og balsam kan tage misfarvningen i håret, så du ikke længere skal døje med gult skær.

Du kan også godt få en lilla hårkur, hvis du gerne vil give dit blonde hår lidt ekstra fugt og pleje. Du behøver ikke at bruge en lilla shampoo hver eneste gang, du vasker hår, men det er en god idé at vaske håret med en silver shampoo minimum én gang om ugen, så du holder din flotte hårfarve.

  1. Beskyt dit lyse hår mod solen

Hvis du har afbleget hår, er det ekstra følsomt overfor UV-stråler. Dette gør, at blond hår godt kan opleve tørhed og pigmentnedbrydning. Derfor er det rigtig vigtigt, at du beskytter dit hår mod solens skadelige stråler. Det kan du eksempelvis gøre ved at bruge en kasket, en hat, et tørklæde og bruge solbeskyttelse i håret.

Dette er især vigtigt, hvis du skal have længere ophold i solen i løbet af sommeren. Hvis du glemmer solbeskyttelse til håret, er det altid en god idé at give håret masser af fugt efterfølgende for at undgå alt for meget udtørring.

  1. Vær forsigtig med klor og salt

Har du nogensinde set, at svømmere får hår med et grønt skær? Det er grundet klor. Og der er i hvert fald ingen, der har lyst til hverken grønt eller gulligt skær i håret. Defor er det en super god idé, at du putter balsam i håret, inden du svømmer en tur i poolen. Du skal i øvrigt også være lidt forsigtig med saltvand, da det også kan gøre dit hår lidt skrøbeligt. Dette er rigtig vigtigt, så du holder din blonde tone i håret, og undgår tørre spidser og misfarvninger i håret.

  1. Pas på med varme

Uanset om du har normalt hår, blond hår eller en tredje hårtype/hårfarve, så skal du passe på med varmestyling af håret. Både føntørring, glattejern og krøllejern kan skade håret rigtig meget, og det kan blive rigtig tørt af det, og hvis du har fået afbleget håret, vil det allerede have mere tendens til at være tørt. Det betyder ikke, at du aldrig må glatte håret eller lave krøller til festen, men du skal nok ikke udsætte dine lokker for varme hver eneste dag. Hvis du udsætter dit hår for varme, er det vigtigt, at du sørger for at bruge varmebeskyttelse, inden du bruger dit glattejern eller krøllejern. Du kan eventuelt også bruge leave in produkter, der beskytter ekstra lang tid og hjælper med at give håret fugt.

  1. Få klippet dine spaltede spidser

Sørg for at få klippet spidserne regelmæssigt, så dit hår holdes pænt og sundt. Spaltede spidser kan nemt gøre resten af håret tørt og kedeligt, og så ser det altså bare ikke særlig pænt ud. Selv hvis du gerne vil have langt, lyst hår skal du stadig sørge for at få trimmet spidserne regelmæssigt.

  1. Sørg for at fugte dit hår dagligt

Den blonde farve har brug for masser af god fugt. Derfor er det vigtigt, at du dagligt tilfører dit afbleget hår masser af god fugt. Det kan eksempelvis være leave in produkter, såsom en serum. Du kan endda få serum, der er særligt udviklet til afbleget hår og tørt hår, så du styrker håret indefra med gode produkter. Du kan også bruge en god hårolie, der sammen med hårets naturlige olier, hjælper med alt holde håret fugtet og flot. Du kan sagtens få olier, der også hjælper med at holde på din hårfarve. Din frisør vil helt sikkert have mange gode produkter til din lyse farve.

  1. Gå til en specialist

Du skal aldrig gå i gang med afblegning af håret hjemme på badeværelset. Hvis du ikke naturligt er blond, men du drømmer om blond hår, skal du få det gjort professionelt. Afblegning er hårdt ved håret, og med mindre din hårfarve naturligt er blond, skal du have afblegning af håret for at få blond hår. Afblegning er en kunst, og derfor bør du kan til en frisør, der ved, hvordan afblegning skal foregå. Så går du hjem med blond hår, der er smukt. Derudover kan frisøren hjælpe dig med, hvordan du bedst plejer lokkerne efter afblegning. Frisøren kan i øvrigt også hjælpe dig med at beholde din hårfarve, så længe som muligt. Hårfarve kan nemlig nemt miste sin farve, så dit lysnet hår ikke længere er så blond.

  1. Styrk håret med vitaminer

Det er en super god idé at tage vitaminer, der er særligt udviklet til hår. Her kan du gå efter vitaminer, der indeholder biotin og eventuelt kollagen, der er guf for dit hår. Du kan nok ikke finde vitaminer til dit hår, der er særligt udviklet til blond hår, afbleget hår, gule toner eller lignende, men derfor er det stadig gavnligt at tage vitaminer, så dit hår holdes sundt og stærkt. Tag vitaminer dagligt for det bedste resultat.

harkur til blond hårpleje
  1. Brug en hårkur med proteiner

Udover at bruge en god balsam og shampoo er det også vigtigt, at du bruger en god hårkur, når du er færdig med din shampoo. Her kan du få mange forskellige hårkure, der blandt andet hjælper med at holde på din hårfarve, hjælper med at neutralisere gult pigment og den kedelige tone eller et orange skær, og du kan også få hårkure, der lysner håret. Vi anbefaler, at du vælger en hårkur, der indeholder protein i form af keratin, da det er fantastisk for håret. Når håret bliver afbleget, er det hårdt, og derfor har dit hår brug for ekstra styrke og genopbygning, hvilket en protein hårkur kan hjælpe med.

Vi håber, at du med disse tips kan holde dit hår blond og smukt!

Se video med tips til at pleje dit blonde hår her

Kilde: Blowout professor

Artiklen er opdateret d. juli 12, 2023 af Liva

Liva Olsen er en passioneret skønhedsekspert og uddannet kosmetolog fra Kosmetologskolen, hvor hun dimitterede i 2019. Med en alder på 25 år har hun allerede dedikeret mange år til at udforske og forstå skønhedsverdenen.