Bedste Badesalt

Bedste badesalt test (2024) – Guide til Top 10 salte til karbad

Artiklen er senest opdateret d. januar 7, 2024 af Liva

Hvis du gerne vil forkæle dig selv lidt ekstra, så skal du tilføje lidt lækker badesalt til dit næste karbad eller fodbad. Badesalt giver en følelse af velvære og luksus, og derudover er badesalt med til at få muskulaturen i kroppen til at slappe af. Badesalt renser, blødgør og plejer huden og giver i det hele taget bare en skøn følelse af wellness. I denne bedst badesalt test guide har kigget på 10 badesalte, så du kan finde den bedste badesalt til dig.

Læs med i den bedste badesalt guide her, og forkæl dig selv lidt ekstra.

Hvilke produkter er med i bedste badesalt bedst i test

 1. Badeanstalten Dans På Roser Badesalt
 2. L:A Bruket 065 Sea Salt Bath Mint
 3. Sunday Rain Sleep Easy Soaking Salts
 4. Tromborg Bath Salt Vanilla
 5. SARD Epsom Badesalt Lavendel Mynte
 6. Greenish Epsom Salt
 7. THE ORGANIC PHARMACY Detoxifying Seaweed Bath Soak
 8. WONDER SPA Bath Crystals Cherry Blossom (u)
 9. Nurme Magnesium Badeflager
 10. Epsom Salt badesalt

#1 Badeanstalten Dans På Roser Badesalt

Badeanstalten Dans På Roser Badesalt

Køb for 99,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Skøn duft af rose og jasmin
 2. Virker blødgørende
 3. Indeholder ingen parabener

Egenskaber

Denne badesalt fra Badeanstalen er en lækker badesalt, der kan forvandle et almindeligt karbar eller fodbad til en lækker aromatisk oplevelse. Denne badesalt indeholder lækre ingredienser, såsom roser, havsalt, mandelolie og afslappende æteriske olier. Badesalten indeholder desuden tørrede rosenblade og har en blomstrende duft af rose og jasmin.

Badesalten indeholder ingen parabener, og den er velegnet til veganere.

Vores vurdering

Du får her en lækker badesalt fra Badeanstalten, der også er forholdsvis budgetvenlig. Badesalten indeholder velduftende æteriske olier og giver en eksklusiv spa følelse. Perfekt til dit næste karbad eller fodbad.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt fra Badeanstalten, hvis du gerne vil have en lækker badesalt, der ikke sprænger budgettet. Dette er den perfekte badesalt efter en lang dag, hvor du bare gerne vil slappe af i badekarret.

#2 L:A Bruket 065 Sea Salt Bath Mint

L:A Bruket 065 Sea Salt Bath Mint

Køb for 190,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Frisk duft af mint
 2. Virker vitaliserende og blødgørende
 3. Mindsker stress og øger koncentrationsevnen

Egenskaber

Med denne lækre badesalt fra L:A Bruket får du en badesalt, der virkelig kan gøre dit karbad eller fodbad til en ganske særlig oplevelse. Denne badesalt har en frisk duft af mynte, der har en vitaliserende og blødgørende effekt på huden. Duften hjælper desuden med at mindske stress og øge koncentrationsevnen. Du kan godt gøre dig klar til at få en badesalt udover det sædvanlige her.

Denne badesalt indeholder en skøn blanding af ubleget havsalt, æterisk mynteolie samt mynteblade. Produktet er desuden økologisk, uden hormonforstyrrende stoffer, vegansk samt parabenefri.

Vores vurdering

Med denne badesalt får du et virkelig lækkert produkt, der bare er udover det sædvanlige. Du vil absolut ikke fortryde at tilføje denne badesalt til dit karbad eller fodbad. Produktet ligger i den lidt dyrere ende, men det er absolut alle pengene værd.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne badesalt, hvis du gerne vil have luksus udover det sædvanlige.

#3 Sunday Rain Sleep Easy Soaking Salts

Sunday Rain Sleep Easy Soaking Salts

Køb for 69,- kr. hos Med24.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Skøn badesalt der renser, beroliger og giver fugt til huden
 2. 100% vegansk
 3. Beroligende duft af lavendel

Egenskaber

Sunday Rain Soaking Salt er en skøn badesalt, der med sin skønne duft af lavendel og cedertræ har en beroligende effekt. Derudover virker badesalten rensende på huden, og den sørger også for, at huden får masser af fugt.

Hovedingredienser i produktet er havsalt, der netop har en blid rensende effekt. Derudover er dette produkt 100% vegansk.

Vores vurdering

Du får her en skøn badesalt, der tilmed har en flot lilla farvet takket være indholdet af lavendel. Badesalten har en dejligt beroligende effekt, og produktet er tilmed budgetvenligt. Alt i alt en rigtig fin badesalt.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du er ude efter en badesalt, der virker beroligende, og som også er budgetvenlig.

#4 Tromborg Bath Salt Vanilla

Tromborg Bath Salt Vanilla

Køb for 270,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Groft badesalt fra Det Døde Hav
 2. Skøn duft af vanilje
 3. Aromaterapeutisk

Egenskaber

Med Tromborg Bath Salt Vanilla får du en velplejende badesalt, du med garanti vil blive rigtig glad for. Denne badesalt er fra Det Døde Hav, og produktet er sprængfyldt med mineraler, som din hud helt sikkert vil elske. Mineralerne har både plejende og helende egenskaber.

Tromborg Bath Salt Vanilla har også den lækreste og varmeste duft af vanilje, der skaber en oase af aromaterapi i hele rummet. Denne badesalt er perfekt til dig, der ønsker at forkæle dig selv lidt ekstra, få fornyet energi og sidst, men ikke mindst, silkeblød hud.

Denne badesalt kan bruges af alle hudtyper.

Vores vurdering

Dette er en helt utrolig lækker badesalt, der virker blødgørende på huden. Dette er helt klart en af de bedste badesalte på markedet, der vil tage dine karbade og fodbade til helt nye højder.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en eksklusiv spa følelse og en følese af luksus derhjemme, så er dette produktet til dig. Her får du en badesalt udover det sædvanlige, der virkelig vil skabe en følelse af luksus og velvære i hjemmet.

#5 SARD Epsom Badesalt Lavendel Mynte

Sard Epsom Badesalt Lavendel Mynte

Køb for 130,- kr. hos Med24.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Udrensende og vanddrivende salt
 2. Hjælper med at opløse urenheder og udskille affaldsstoffer
 3. Reducerer inflammation og lindrer smerter og muskelkramper

Egenskaber

Med denne badesalt fra SARDkopenhagen får du et udrensende og vanddrivende salt, der hverken udtørrer eller svider på sart hud. Denne badesalt er med til at opløse urenhuder og hjælper samtidig med at udskille affaldsstoffer samt mindske væskeophobninger i krop og ben.

Denne badesalt er også med til at reducere inflammation og lindre smerter og muskelkramper. Dette produkt fungerer desuden som en scrub, hvis du bruger det med lidt olie, såsom mandelolie, jojobaolie eller lignende.

Vores vurdering

Dette er en super lækker badesalt, der vil hjælpe med at lindre smerter i muskulaturen. Desuden er det en lækker scrub, hvis du blander produktet med lidt olie – vi elsker personligt mandelolie. Du kan naturligvis også blot bruge saltet i et lækkert karbad.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du gerne vil have en badesalt, der kan hjælpe med at reducere inflammation og lindre smerter og kramper i muskulaturen. Derudover er denne badesalt i en prisklasse, hvor de fleste har mulighed for at være med.

#6 Greenish Epsom Salt

Greenish Epsom Salt

Køb for 82,- kr. hos Med24.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Rent epsom salt (Magnesium Sulfat Heptahydrate)
 2. Kan bruges til hjemmelavet scrub
 3. Kan benyttes indvortes eller udvortes

Egenskaber

Her får du en god epsom salt, der er et godkendt kosttilskud, du har mange forskellige anvendelsesmuligheder. Epsom salt kan bruges både indvortes eller udvortes. Du kan eksempelvis bruge saltet som badesalt eller som fodbadesalt. Du kan ligeledes blande saltet med en olie, såsom mandelolie, og lave hjemmelavede scrubs.

Vores vurdering

Epsom salt er et must-have på badeværelset. Efter en lang dag er der intet som at putte lidt epsom salt i badekarret og lade alt din stress forsvinde. Du kan desuden bruge saltet som kosttilskud.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du er på udkig efter en helt almindelig epsom salt uden dikkedarer eller noget som helst andet. Her får du et godt produkt til ganske rimelige penge, der kan bruges både som badesalt, fodbadesalt, scrubs og som kosttilskud.

#7 THE ORGANIC PHARMACY Detoxifying Seaweed Bath Soak

The Organic Pharmacy Detoxifying Seaweed Bath Soak

Køb for 296,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Rig på mineraler
 2. Renser og afgifter huden
 3. Fri for konserveringsmidler, farvestoffer, duftstoffer og petrokemikalier

Egenskaber

Her får du en lækker badesalt, der renser og afgifter huden. Badesaltet indeholder lækre ingredienser, såsom tang, havsalt og eukalyptus, så du vil få den ultimative spafølelse, når du bruger denne badesalt. Produktet er rig på mineraler, og den efterlader din hud genoplivet og afslappet.

Vores vurdering

Dette er en lækker badesalt, der dog også ligger i den noget dyrere ende, når det kommer til badesalte. Vi er vilde med indholdet af eukalyptus, der virkelig giver en følese af velvære og renser din hud mildt.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du gerne have en lækker badesalt, og du har budgettet til at bruge lidt flere penge på selvforkælelse.

#8 WONDER SPA Bath Crystals Cherry Blossom (u)

Wonder Spa Bath Crystals Cherry Blossom (u)

Køb for 35,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Kan bruges som fodbadesalt
 2. Dufter skønt
 3. Budgetvenlig

Egenskaber

Dette er en lækker badesalt, der kan bruges enten i dit karbad eller som fodbadesalt. Denne badesalt dufter skønt og har et minimalistisk udtryk, der ser smukt ud på badeværelset. Dette er den perfekte badesalt til dig, der gerne vil have en hjemmespa.

Vores vurdering

Forkæl dig selv ekstra med denne lækre badesalt, der har mange forskellige anvendelsesmuligheder. Denne salt har også en dejlig duft. Vi er desuden vilde med, at produktet både er budgetvenligt og ser æsterisk flot ud.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne badesalt, hvis du gerne vil forkæle dig selv ekstra, når du tager dit næste fodbad eller karbad. Hvis du samtidig er på udkig efter en badesalt, der ikke sprænger budgettet, er dette den perfekte badesalt.

#9 Nurme Magnesium Badeflager

Nurme Magnesium Badeflager

Køb for 127,- kr. hos Med24.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Magnesium badeflager
 2. Hjælper kroppen med at restituere bedre
 3. Kan hjælpe med at lindre muskelkramper og forbedre din søvnkvalitet

Egenskaber

Disse magnesium badeflager er super lækre, og du vil med garanti ikke fortryde at investere i dem. Dette magnesiumsalt stammer fra et lag i Zechstein Inside i Holland. Magnesium er super godt, og du kan med fordel tilsætte disse magnesium badeflager til dit fodbad eller karbad.

Magnesium hjælper kroppen med at blive mere fleksibel, mindre træt og restituere bedre. Faktisk kan magnesium også hjælpe med at mindske kramper og smerter i muskulaturen samt forbedre din søvnkvalitet.

100 gram af disse magnesium flager indeholder 12 gram rent magnesium.

Vores vurdering

Disse magnesium badeflager er super lækre at bruge i et fodbad eller i et karbad og føles dejlige på huden. Derudover er vi vilde med alle fordelene, der er ved at bruge magnesium.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du specifikt er ude efter salt med magnesium, er dette produktet for dig. Her får du masser af god magnesium, og vi er sikre på, at du vil elske at tilføje disse magnesium badeflager til både et karbad og et fodbad.

#10 Epsom Salt badesalt

Epsom Salt badesalt

Køb for 65,- kr. hos Med24.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Mange forskellige anvendelsesmuligheder
 2. Kan hjælpe med at få muskulaturen til at slappe af
 3. Fjerner toxiner fra kroppen

Egenskaber

Her får du en god epsom salt, der har mange forskellige anvendelsesmuligheder. Hvis du gerne vil have et beroligende og afslappende karbad, er epsom salt lige noget for dig. Epsom salt hjælper med at afslappe musklerne og fjerner samtidig toxiner fra kroppen. Derudover har badet en beroligende effekt på nervesystemet.

Vores vurdering

Her får du en lækker epsom salt, der virker godt på huden. Derudover er denne epsom salt ganske rimelig i pris, så du behøver absolut ikke at sprænge budgettet for at få fingre i denne epsom salt.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du gerne vil have en lækker epsom salt, der kan bruges til mange forskellige formål.

Hvor kan man købe badesalt?

Du kan købe badesalt online hos de fleste webshops, der sælger skønhedsprodukter. Du kan ligeledes købe badesalt i Matas, Normal og lignende butikker, hvis du af den eller anden grund ikke har lyst til at handle online.

Hvordan kan man lave sin egen badesalt?

Vi anbefaler ikke, at du bruger saltet fra køkkenskabet, hvis du gerne vil lave din egen badesalt til dit næste fodbad. Du kan dog bruge epsom salt, havsalt eller lignende og eventuelt blande saltet med æteriske olier for lidt duft. Vi anbefaler, at saltet er af høj kvalitet, hvis du gerne vil have de største effekter.

Hvad skal man overveje, inden man vælger badesalt?

Du kan med fordel overveje følgende, når du skal købe badesalt:

 • Skal du primært bruge det i badevandet i dit badekar eller i et fodbad?
 • Vil du gerne kunne lave scrubs med dit badesalt?
 • Skal dit badesalt indeholde æteriske olier, der giver lidt ekstra duft?
 • Har du sart hud?
 • Er der et bestemt mærke, du foretrækker?
 • Hvad er dit budget?

Der findes et stort sortiment af badesalte, og det kan være svært at vælge, hvilken du skal bruge i dit badekar. Vi kan dog anbefale alle badesalte i denne guide, uanset om det er til et fodbad eller et karbad. Der findes badesalte i mange prisklasser, men dyrere er ikke altid bedre. Du kan sagtens finde budgetvenlige badesalte, der også øger blodcirkulationen, afslapper musklerne og så videre.

Fordelene ved at bruge badesalt i et badekar

Der er rigtig mange fordele ved at bruge badesalt i badevandet. Nogle af fordelene ved badesalt er blandt andet:

 • Øger blodcirkulationen
 • Renser huden
 • Virker afslappende på muskler
 • Kan hjælpe med at lindre smerter og spændinger
 • Kan lindre irritation og inflammation i din hud
 • Hjælper på ømme fødder
 • Plejer huden

Du kan også lave scrubs med dit badesalt. Her kan du blande badesaltet med eksempelvis mandelolie – dette hjælper med at fjerne døde hudceller. Herefter kan du tage et lækkert spabad. Når du er færdig med dit spabad, anbefaler vi, at du bruger en lækker body lotion. Du kan finde en god body lotion i vores bedste body lotion test guide. Tro os, din hud vil elske kombinationen af salt, et spabad og en god body lotion.

Der er altså mange gode grunde til at gøre badesalt til en del af din hudpleje – særligt hvis du efterfølgende bruger en lækker body lotion eller en god olie.

Typer af badesalt

Der findes flere forskellige salte, såsom:

 • Epsom salt
 • Havsalt
 • Himalayasalt
 • Dead Sea salt/salt fra Det Døde Hav
 • Lavasalt
 • Rosensalt

Du finder også salt, hvor der kan være tilsat magnesiumsulfat, tang eller æteriske olier for ekstra velvære.

Hvordan bruges badesalt i et karbad?

Det er nemt at bruge badesalt i både et fodbad og i et karbad. Som regel skal du bruge 2-4 teskefulde i et karbad, men det er altid en god idé at kigge på dit produkt, så du er sikker på at bruge den rigtige dosering. Der kan nemlig godt være forskel på de forskellige produkter.

Vi kan godt lide at komme salt i badet, mens badekarret fyldes, så saltet fordeles godt i badevandet. Hvis du gerne vil give dig selv lidt ekstra selvforkælelse, kan du eventuelt bruge lidt æteriske olier i karbaddet. Dette giver en lækker duft. Vi kan personligt godt lide lavendel og eukalyptus i badevandet, men der findes mange andre æteriske olier på markedet, så det er bare om at finde din favorit til dit spabad.

Hvordan opbevares badesalt?

Dette vil fremgå af produktet, så det er altid en god idé lige at kigge på dit produkt, men som regel skal badesalt opbevares tørt og ikke i direkte sollys. Det vil sige, at i de fleste tilfælde kan du opbevare dit badesalt på badeværelset.

FAQ

Hvilke fordele har badesalt i forhold til almindeligt badevæske?

Salt er godt for mange forskellige hudproblemer, og det er i det hele taget godt til hudpleje. Eksempelvis kan salt hjælpe på psoriasis (der findes eksempelvis spabade med salt specifikt til psoriasis). Salt kan ligeledes hjælpe på blodcirkulationen, ømme fødder, muskelspændinger, reducere restitutionstid og meget andet.

Hvilken type badesalt er bedst?

Vi er personligt vilde med epsom salt og havsalt hos Hair-beauty, men det er lidt en smagssag. Vi kan særligt godt lide havsalt og epsom salt, fordi begge disse typer salt indeholder masser af mineraler, der er rigtig gode for din hud.

Hvor meget badesalt skal jeg bruge i et badekar?

Du skal med de fleste badesalte ikke bruge mere end 2-4 teskefulde i et karbad. Det vil dog fremgå af din badesalt, hvor meget du skal anvende, så tjek altid, hvad der står på lige præcis din badesalt, så du ikke bruger for meget eller for lidt.

Er badesalt sikkert for alle?

Ja, badesalt burde som udgangspunkt være sikkert for alle. Hvis du har åbne sår eller lignende, vil det dog være en god idé at vente med at bruge badesalt, til såret er helet.

Er der forskel på epsom salt?

Nej, der burde ikke være forskel på saltet.

Malene

Malene er en af vores talentfulde tekstforfattere og produkttestere. Hun har været en del af hjemmesidens siden 2021 og har bidraget med en stor mængde beautyguides og testet produkter fra shampoo til hårserum og vippeserum.

Hun er vores go-to når vores artikler skal opdateres med vores nyeste test, som hun også selv foretager.