Guide Tips til smukt og silkeblødt hår

Tips til smukt og silkeblødt hår – Den ultimative guide

De fleste drømmer om at få smukt og silkeblødt hår. Et sundt og velplejet hår med masser af glans kræver dog, at du indfører nogle gode vaner i din hverdag – og at du ikke mindst skiller dig af med de dårlige. 

Her i artiklen har vi samlet de bedste tips til at opnå smukt, glansfuldt og velplejet hår. Læs med her og bliv meget klogere på do’s and don’ts. 

En sund hovedbund er alfa og omega 

Mange glemmer, at hovedbunden har en stor betydning for, hvordan vores hår ser ud. Et smukt hår hænger unægteligt sammen med en sund og velbalanceret hovedbund. Og hvordan opnår du så det, tænker du måske? 

Jo, den hyppigste fejl, vi begår, er at vaske håret hver dag, eller så ofte at det forstyrrer  hovedbundens naturlige fedtproduktion. Det optimale antal af hårvask i løbet af en uge er typisk 2-3 gange

Er du en af dem, der længe har vasket dine lokker hver evig eneste dag? Så tænker du nok, at det her umuligt vil fungere for dig. For du kan jo ikke gå på arbejde med fedtet hår! 

Hvis det er tilfældet, skal du vide, at din fedtede hårbund med al sandsynlighed skyldes dine hyppige hårvaske. Og vigtigst: At du sagtens kan vænne din hovedbund til at udskille mindre fedt ved netop at trappe ned for brugen af shampoo i løbet af ugen. 

Talgkirtlerne i hårsækkene udskiller nemlig den talg – et fedtet, olielignende lag – som beskytter hovedbunden, så den ikke revner, bliver tør, skæller eller klør. Den beskytter også mod eksem. 

En hyppig hårvask sætter talgproduktionen på overarbejde, hvilket fører til hurtigere fedtet hår.

Når du først har vænnet håret til et par ugentlige hårvaske, slider du tilmed mindre på håret, og dermed har du et godt udgangspunkt for at få flot og glansfuldt hår. 

Silkeblødt hår
Silkeblødt hår

Behandl håret skånsomt

Nu vi er ved hårvasken, er det heller ikke uvæsentligt, hvordan du håndterer dit hår, når du vasker det – og tørrer det efterfølgende. 

Skru ned for temperaturen

Måske du er typen, der elsker et gloende hedt bad, der efterlader et tykt lag damp på spejl og vægge, når du træder ud af badet. Problemet er blot, at meget varmt vand gør dit hår mere tørt og kruset, da de naturlige olier i hovedbunden vaskes væk. 

Bad derfor hellere i lunkent vand. Og hvis du går all in på projekt “få smukt hår”, er det sågar en god idé at afslutte badet med et koldt gys. Det skyldes, at koldt vandt “lukker” hårstrået og gør dit hår mere blankt og blødt. 

Det er ikke kun, når du vasker hår, at du skal være varsom med de høje temperaturer. Det samme gælder ved føntørring eller brug af glatte- og krøllejern. 

Ønsker du et sundt, smukt og glansfuldt hår, bør du altid bruge et varmebeskyttende produkt, inden du for eksempel går i krig med krøllejernet. Derudover bør du maks skrue op på 185 grader, da dine hårstrå vil tage skade af højere temperaturer. 

Tør håret nænsomt 

De fleste kan, uden at vide det, godt være hårde ved deres hår, når de tørrer det. Måske kender du det at have brugt lidt for længe på at dagdrømme i badet, så der pludselig ikke lang tid at løbe på, hvis du skal nå på arbejde til tiden. 

Her vælger mange at bruge det store badehåndklæde, som bruges til kroppen, for derefter at frottere håret, så vandet kan komme hurtigst muligt ud. Det resulterer ikke blot i uglet hår – det slider også på hårstråene. 

Vrid i stedet håret stille og roligt eller brug et hurtigtørrende håndklæde (også kaldet et turban håndklæde), som er specielt udviklet til at absorbere hårets overskydende fugt samtidig med, at det sidder komfortabelt på hovedet. 

Vælg den rette børste 

MASON PEARSON hårbørste af svinehår

Det er langt fra alle, der ved det. Men en børste er ikke bare en børste. Der findes mange på markedet, og de fungerer til forskellige typer af hår. 

Derfor er det vigtigt, at du finder den børste, der passer bedst til dit hår eller rutine. Helt overordnet skelner man mellem børster til vådt og tørt hår. 

Børster du altid dit hår lige efter, du kommer ud af badet, kan du bruge en såkaldt wet brush. En wet brush er specielt udviklet til at skåne dine våde lokker ved at have blødere pigge og dermed undgå at rive eller knække det våde, skrøbelige hår.  

En wet brush er også med til at øge blodcirkulationen i hovedbunden, idet den med sine bløde pigge masserer hovedbunden, imens du børster. Det er et kæmpe plus, hvis du ønsker et sundt og smukt hår, da den forøgede blodcirkulation fremmer næringsstofferne i hårsækkene, hvilket kan give hårvækst og styrket hår.

Anvend en god hårkur til at opnå smukke lokker 

Sidst, men ikke mindst er det en klar anbefaling at anvende en god hårkur. Med en god hårkur giver du dig selv og dit hår den ultimative selvforkælelse med plejende ingredienser, der går ind og bidrager til et sundere, smukkere og mere glansfuldt hår. 

Ønsker du silkeblødt hår, så er det bestemt værd at gå på udkig efter den perfekte hårkur til lige netop dit hår. Der findes et hav af forskellige hårkure udviklet til forskellige hårtyper. 

Du finder vores test over de 10 bedste hårkure på markedet lige her.