Guide Få bedre lyse striber i håret

Lyse striber – Din guide til at få bedre lyse striber i håret

Artiklen er senest opdateret d. januar 13, 2023 af Liva

Lyse striber i håret kan give mere liv og dybde til håret samt et flot farvespil. Netop derfor får mange jævnligt lavet lyse striber. Men der findes faktisk mange forskellige teknikker til det, som giver vidt forskellige udtryk. 

Her i artiklen kan du blive klogere på, hvilke muligheder du har for at få lavet lyse striber i håret. Læs desuden, hvordan du plejer dine nye, flotte lokker.  

Vælg den rette teknik og type af lyse striber til dit hår 

Lyse striber laves ikke blot på én måde. Der findes forskellige typer af lyse striber som skaber forskellige resultater – og som ofte egner sig til forskellige typer af hår. 

Herunder klæder vi dig på til at træffe det rette valg for dit hår, så du opnår det ønskede resultat med dine lyse striber. Du kan i den forbindelse læse om, hvad du selv kan gøre for at få lysere lokker, og hvad du i stedet bør overlade til en professionel frisør. 

Lyse striber – det kan du selv gøre 

Silver shampoo

En måde at opnå en lysere hårnuance er ved at bruge en silver shampoo, når du vasker dit hår. Og hvad er en silver shampoo, tænker du måske? 

En silver shampoo er en shampoo, der ikke blot renser hår og hovedbund, men som samtidig bleger og fjerner de gule nuancer i dit hår og fremhæver sølvskæret og de koldere toner. Det er de lilla farvepigmenter i shampooen, som fjerner de gule toner i håret, da lilla er komplementærfarve til gul. 

Det kan kun svare sig at bruge en silver shampoo, hvis du har lyst eller gråt hår, da den ikke fjerner din hårfarve, men blot bidrager med en anden nuance af dit hår. Har du mørkt hår, bør du derfor ty til andre teknikker, som du kan læse om herunder. 

Som tommelfingerregel bør du kun bruge en silver shampoo én gang om ugen. Bruger du den til hver hårvask, vil det være for hårdt mod håret og ende med at gøre mere skade end gavn. 

De bedste teknikker til lyse striber hos din frisør

Reflekser 

Lad os starte med den traditionelle teknik til lyse striber: Reflekser. Her benyttes der folie til at lægge passager af enkelte lyse striber tæt på hovedbunden. Ønsker du ikke at betale en professionel for at få lavet lyse striber, er det den nemmeste farvning at foretage selv. Det bedste resultat opnås dog ved en frisør med et fagligt håndelag. 

Highlights 

Highlights-metoden minder om reflekser. Forskellen består i, at striberne lægges i hele håret og ikke kun på enkelte passager. Her står kontrasten mellem den naturlige hårfarve og de lyse striber tydeligt frem. Denne teknik bør du altså kende til, hvis du ønsker, at din frisør skal lave et spil af kontraster i håret. 

Babylights 

Babylights er en nyere metode, der udspringer af highlights. Metoden går ud på at lave helt tynde lyse striber i håret. Får du lavet dine striber på denne måde, sikrer du en mindre tydelig udgroning end ved de to forrige metoder, når håret vokser ud. 

Colour Melt 

Endnu en ny teknik, der har været meget hype omkring, er Colour Melt. Som navnet antyder, er det en teknik, der får den naturlige hårfarve og den lysere farve til at flyde sammen. Det skaber en flot og naturlig overgang. 

Balayage

Ved balayage påføres de lyse striber med en frihåndsteknik i sektioner med en pensel. Det egner sig til dig, der kun ønsker lyse striber i de nederste sektioner af dit hår. Med balayage får du skabt spil i håret – men uden at døje med udgroninger, når håret vokser ud. 

Hvordan plejer jeg mine lyse striber? 

Når du har fået lavet flotte, lyse striber, kan det være en rigtig god idé med efterfølgende pleje. Lysning og afblegning kan nemlig gøre håret mere tørt og skrøbeligt, da det slider på håret. 

Hvordan plejer du så lyse striber og afbleget hår? Ved at benytte fugtgivende produkter. Det gælder både, når du vasker dit hår eller sætter det i en frisure. Du kan også bruge en fugtgivende hårkur, der tilfører fugt og næring til håret. 

Der findes et væld af hårplejende produkter på markedet, men vælg som udgangspunkt hårplejeprodukter, der er specielt udviklet til afbleget hår

FAQ

Hvad er forskellen på lyse striber og balayage?

Balayage er en teknik, hvor farven gradvist går fra mørkere til lysere, mens lyse striber er tydelige, skarpe linjer mellem farvet og ufarvet hår.

Hvad er forskellen på lyse striber og reflekser?

Reflekser er et udtryk for forskellige nuancer af farve, der er lagt i håret for at give det mere dybde og dimension, mens lyse striber er en specifik teknik, hvor farve kun er lagt i specifikke sektioner af håret.

Hvor meget koster det at få lyse striber?

Prisen for lyse striber varierer afhængigt af salon, tekniker og omfanget af farvning.

Hvor lang tid holder lyse striber?

Levetiden for lyse striber afhænger af hvor ofte man vasker håret, hvilken type af farve der bruges, og hvor godt man passer på håret efter farvningen.

Kan man farve håret lysere uden afblegning?

Det er muligt at farve håret lysere med semi-permanente eller toning farver, men dette vil ikke give samme resultat som afblegning.

Kan man få lyse striber i gråt hår?

Ja, det er muligt at få lyse striber i gråt hår, men det kan kræve flere behandlinger og speciel pleje for at opnå det ønskede resultat.

Kan man selv lave lyse striber?

Det er muligt at lave lyse striber på eget hår, men det kan være svært at opnå et jævnt og professionelt resultat uden erfaring og korrekt udstyr.

Hvordan kan man gøre sit hår lysere?

Der er flere måder at gøre håret lysere på, herunder afblegning, toning, brug af lysnende shampoo og balsam eller solning.

Liva Olsen er en passioneret skønhedsekspert og uddannet kosmetolog fra Kosmetologskolen, hvor hun dimitterede i 2019. Med en alder på 25 år har hun allerede dedikeret mange år til at udforske og forstå skønhedsverdenen.